„Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do stołówki szkolnej mieszczącej się w Zespole Szkół Publicznych w Borowie”.

Data publikacji 2020-02-21
Data zakończenia 2020-03-02 00:00:00
Instytucja Zespół Szkół Publicznych w Borowie
Miejscowość Borów
Województwo dolnośląskie
Branża
  • Produkty mleczarskie,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie,
  • Produkty głęboko mrożone,
  • Sprzęt radiowy, telewizyjny, komunikacyjny, telekomunikacyjny i podobny

Szczegóły

Numer ogłoszenia 513741-N-2020
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 158000006, 155000003, 151100002, 158100009, 32000003, 158960005, 31425003
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych, mięs i wędlin, pieczywa, nabiału, warzyw i owoców, jaj i mrożonek na potrzeby żywienia zbiorowego do stołówki szkolno-przedszkolnej działającej przy Zespole Szkół Publicznych w Borowie.
Przedmiot zamówienia został podzielony na 7 części.
Opisy poszczególnych części (grup) zamówienia (od nr 1 do nr 7), ich zawartość i ilość podano w Formularzach asortymentowo-cenowych, które stanowią odpowiednio do danej części załączniki do SIWZ od nr 2.1 do nr 2.7. (dostępne w oddzielnych zakładkach głównego pliku o nazwie Formularz asortymentowo-cenowy).
Każdy z Wykonawców może złożyć ofertę na dowolną liczbę części.
W każdym z tych zadań oferty będą rozpatrywane i oceniane odrębnie.
Oferta częściowa musi obejmować całość zadania wraz z dowozem i wniesieniem artykułów do siedziby (kuchni/magazynu) Zamawiającego. Nie można złożyć oferty na niektóre elementy z jednej lub kilku części. Oferty nie obejmujące przynajmniej jednej całej części, będą odrzucone.
Na wykonanie każdej części zostanie zawarta odrębna umowa.

2. Realizacja dostaw
Formularze asortymentowo-cenowe będące integralną częścią SIWZ zawierają wykaz asortymentu i ilości produktów spożywczych, które stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres trwania umowy. Wielkości podane w OPZ są wielkościami szacunkowymi (przewidywanymi). W wyliczeniach podanych w tabelach Zamawiający opierał się na ilościach zużytych do przygotowania posiłków w latach poprzednich. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany podanych wielkości z przyczyn od niego niezależnych np. absencja uczniów, zmiana stanu ilościowego dzieci, zmiana planu zajęć w nowym roku szkolnym(np. dodatkowe dni wolne, wycieczki itp. oraz z częściowym wyłączeniem okresu wakacyjnego tj. miesiąca lipca w roku 2020 i 2021. Niewykorzystanie całości zamówienia wymienionego w formularzu asortymentowo-cenowym dla danych części nie stanowi niewykonania ani nienależytego wykonania umowy i z tego tytułu nie przysługują Wykonującemu żadne roszczenia.
Przedmiot zamówienia realizowany będzie sukcesywnie, partiami – według zapotrzebowania Zamawiającego w dni robocze od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy.

Prognozowany wykaz liczby dostaw artykułów spożywczych w tygodniu dla:

Części 1 - dostawa produktów mleczarskich
Dostawa nabiału i produktów mleczarskich musi odbywać się następnego dnia od daty złożenia telefonicznego lub pisemnego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy 2 razy w tygodniu lub w zależności od potrzeb Zamawiającego w godzinach od 6.00 do 7.00. Towar musi być dostarczany w opakowaniach i gramaturze podanej w załączniku ofertowym.

Części 2 - dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych
Dostawa mięsa i przetworów mięsnych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego lub pisemnego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy mięsa i przetworów mięsnych wynosi od 3 do 4 razy w tygodniu w godzinach od 5.30 do 6.30.

Części 3 - dostawa pieczywa i wyrobów ciastkarskich
Dostawa pieczywa odbywać się będzie codziennie w godzinach od 5.30 do 6.30. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego lub pisemnego zamówienia. Pozostałe produkty typu słodkie bułki, bułka tarta będą zamawiane w zależności od potrzeb za uprzednim powiadomieniem telefonicznym lub pisemnym.

Części 4 – dostawa produktów rolnictwa i ogrodnictwa (owoce, warzywa)
Dostawa warzyw i owoców odbywać się będzie w zależności od potrzeb zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia zamówienia telefonicznego lub pisemnego. Średnia częstotliwość dostawy 3 razy w tygodniu w godzinach od 6.00 do 7.00.

Części 5 – dostawa mrożonek , w tym ryb mrożonych
Dostawa mrożonek i ryb odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni od daty złożenia telefonicznego lub pisemnego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy 1 raz na tydzień w godzinach od 6.00 do 8.00.

Części 6 – dostawa różnych produktów spożywczych, oleje, produkty przemiału ziarna, pozostałe
Dostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni od daty złożenia telefonicznego lub pisemnego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy 1 raz na tydzień w godzinach od 6.00 do 8.00.
Towar musi być dostarczany w opakowaniach i gramaturze podanej w załączniku ofertowym.
Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania próbek towarów w celu sprawdzenia i porównania jakości towaru dostarczanego do szkoły.

Części 7 - dostawa jaj
Dostawa warzyw i owoców odbywać się będzie w zależności od potrzeb zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia zamówienia telefonicznego lub pisemnego. Średnia częstotliwość dostawy 2 razy w tygodniu w godzinach od 6.00 do 8.00.

Artykuły spożywcze będą dostarczane w ilości zgodnej z zamówieniami częściowymi składanymi przez osoby upoważnione, telefonicznie bądź pisemnie najpóźniej do godz. 9.00 dnia/dni poprzedzających dostawę wg cen określonych w formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym Załącznik nr 1 do umowy odpowiednio do każdej części.
Ceny określone w formularzu asortymentowo-cenowym do umowy obowiązywać będą przez cały okres obowiązywania umowy i nie mogą ulegać zmianie za wyjątkiem przypadków określonych w umowie.
Szczegółowe warunki płatności i realizacji zamówienia określone zostały we wzorze umowy stanowiącym załącznik do SIWZ.

3. Wymagania stawiane Dostawcy
3.1 Dostawca zobowiązany jest do dostawy produktów, które są dopuszczone do sprzedaży i które spełniają wymagania (w zależności od zaoferowanej przez Wykonawcę części zamówienia) wynikające z obowiązujących przepisów prawa, w szczególności określone w: - rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154) - ustawie z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015, poz. 594 z późn. zmian.) – w tym HACCP - ustawie z 21.12.2000r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2017 poz. 2212 z późn. zm.) - ustawie z 16.12.2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. 2017 poz. 242 z późn. zm.) - rozporządzeniu (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04.2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z późn. zm.) - rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z 23.12.2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015r. poz. 29 z późn. zm.)
3.2. Dostawca zobowiązany jest do dostarczenia Zamawiającemu artykułów spożywczych dobrej jakości tj: świeżych, I gatunku, czystych, bez objawów chorób pleśni, bez obcych zapachów, (nie robaczywych -dotyczy warzyw i owoców, nie kruszących się, dopieczonych – dotyczy pieczywa), właściwej gramaturze oraz z właściwym terminem przydatności do spożycia. Jakość sprzedawanego towaru będzie zgodna z wymaganiami Polskich Norm. Towary będą oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami.
3.3. Asortyment musi być dostarczany w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które będą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), informacje w sprawie producenta (nazwie), dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu. Pojemniki oraz opakowania muszą posiadać atest PZH odnoście dopuszczenia do kontaktu z żywnością, ponadto by dostawy realizowane były zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy, daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu,
3.4. Ilość dostarczonego towaru ma być zgodna z zamówieniem złożonym przez Zamawiającego.
3.5. W przypadku nie przestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.
3.6. Mięso i wędliny powinny być świeże, nie mrożone, dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. W przypadku mięsa i produktów mięsnych wykonawca musi posiadać decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej, dotyczącej możliwości produkcji lub obrotu danym produktem spożywczym, będącym przedmiotem zamówienia
3.7. Mrożonki mają być dostarczane do Zamawiającego w formie nie rozmrożonej.
3.8. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn. 20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.).
3.9. Każdy pojazd, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spożywcze, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.).
3.10. Odbiór towaru odbywać się będzie w miejscu określonym w ust. 2, przy czym Zamawiający potwierdzi na piśmie przyjęcie dostawy, co jest podstawą uzyskania zapłaty za dostarczony towar.
3.11. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach.
3.12.Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 32dd27c0-3f90-465e-9033-8b6a27035091
Biuletyn 513741-N-2020
Zamawiajacy nazwa Zespół Szkół Publicznych w Borowie
Regon 93291611100000
Zamawiajacy adres ulica ul. Wrocławska
Zamawiajacy adres numer domu 24
Zamawiajacy miejscowosc Borów
Zamawiajacy kod pocztowy 57-160
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo dolnośląskie
Zamawiajacy telefon 0-71 3933029
Zamawiajacy fax 0-71 3933029
Zamawiajacy email gborow5@wp.pl
Adres strony url https://bip.zsp.borow.gwborow.finn.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Nazwa projektu programu NIE DOTYCZY
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 9
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia https://bip.zsp.borow.gwborow.finn.pl
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja https://bip.zsp.borow.gwborow.finn.pl
Czy dopuszczone wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny osobiście, za pośrednictwem operatora pocztowego, gońca lub kuriera
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Zespół Szkół Publicznych w Borowie, ul. Wrocławska 24, 57-160 Borów
Nazwa nadana zamowieniu „Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do stołówki szkolnej mieszczącej się w Zespole Szkół Publicznych w Borowie”.
Numer referencyjny ZSP.260.1.2020
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych, mięs i wędlin, pieczywa, nabiału, warzyw i owoców, jaj i mrożonek na potrzeby żywienia zbiorowego do stołówki szkolno-przedszkolnej działającej przy Zespole Szkół Publicznych w Borowie. Przedmiot zamówienia został podzielony na 7 części. Opisy poszczególnych części (grup) zamówienia (od nr 1 do nr 7), ich zawartość i ilość podano w Formularzach asortymentowo-cenowych, które stanowią odpowiednio do danej części załączniki do SIWZ od nr 2.1 do nr 2.7. (dostępne w oddzielnych zakładkach głównego pliku o nazwie Formularz asortymentowo-cenowy). Każdy z Wykonawców może złożyć ofertę na dowolną liczbę części. W każdym z tych zadań oferty będą rozpatrywane i oceniane odrębnie. Oferta częściowa musi obejmować całość zadania wraz z dowozem i wniesieniem artykułów do siedziby (kuchni/magazynu) Zamawiającego. Nie można złożyć oferty na niektóre elementy z jednej lub kilku części. Oferty nie obejmujące przynajmniej jednej całej części, będą odrzucone. Na wykonanie każdej części zostanie zawarta odrębna umowa. 2. Realizacja dostaw Formularze asortymentowo-cenowe będące integralną częścią SIWZ zawierają wykaz asortymentu i ilości produktów spożywczych, które stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres trwania umowy. Wielkości podane w OPZ są wielkościami szacunkowymi (przewidywanymi). W wyliczeniach podanych w tabelach Zamawiający opierał się na ilościach zużytych do przygotowania posiłków w latach poprzednich. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany podanych wielkości z przyczyn od niego niezależnych np. absencja uczniów, zmiana stanu ilościowego dzieci, zmiana planu zajęć w nowym roku szkolnym(np. dodatkowe dni wolne, wycieczki itp. oraz z częściowym wyłączeniem okresu wakacyjnego tj. miesiąca lipca w roku 2020 i 2021. Niewykorzystanie całości zamówienia wymienionego w formularzu asortymentowo-cenowym dla danych części nie stanowi niewykonania ani nienależytego wykonania umowy i z tego tytułu nie przysługują Wykonującemu żadne roszczenia. Przedmiot zamówienia realizowany będzie sukcesywnie, partiami – według zapotrzebowania Zamawiającego w dni robocze od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Prognozowany wykaz liczby dostaw artykułów spożywczych w tygodniu dla: Części 1 - dostawa produktów mleczarskich Dostawa nabiału i produktów mleczarskich musi odbywać się następnego dnia od daty złożenia telefonicznego lub pisemnego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy 2 razy w tygodniu lub w zależności od potrzeb Zamawiającego w godzinach od 6.00 do 7.00. Towar musi być dostarczany w opakowaniach i gramaturze podanej w załączniku ofertowym. Części 2 - dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych Dostawa mięsa i przetworów mięsnych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego lub pisemnego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy mięsa i przetworów mięsnych wynosi od 3 do 4 razy w tygodniu w godzinach od 5.30 do 6.30. Części 3 - dostawa pieczywa i wyrobów ciastkarskich Dostawa pieczywa odbywać się będzie codziennie w godzinach od 5.30 do 6.30. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego lub pisemnego zamówienia. Pozostałe produkty typu słodkie bułki, bułka tarta będą zamawiane w zależności od potrzeb za uprzednim powiadomieniem telefonicznym lub pisemnym. Części 4 – dostawa produktów rolnictwa i ogrodnictwa (owoce, warzywa) Dostawa warzyw i owoców odbywać się będzie w zależności od potrzeb zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia zamówienia telefonicznego lub pisemnego. Średnia częstotliwość dostawy 3 razy w tygodniu w godzinach od 6.00 do 7.00. Części 5 – dostawa mrożonek , w tym ryb mrożonych Dostawa mrożonek i ryb odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni od daty złożenia telefonicznego lub pisemnego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy 1 raz na tydzień w godzinach od 6.00 do 8.00. Części 6 – dostawa różnych produktów spożywczych, oleje, produkty przemiału ziarna, pozostałe Dostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni od daty złożenia telefonicznego lub pisemnego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy 1 raz na tydzień w godzinach od 6.00 do 8.00. Towar musi być dostarczany w opakowaniach i gramaturze podanej w załączniku ofertowym. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania próbek towarów w celu sprawdzenia i porównania jakości towaru dostarczanego do szkoły. Części 7 - dostawa jaj Dostawa warzyw i owoców odbywać się będzie w zależności od potrzeb zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia zamówienia telefonicznego lub pisemnego. Średnia częstotliwość dostawy 2 razy w tygodniu w godzinach od 6.00 do 8.00. Artykuły spożywcze będą dostarczane w ilości zgodnej z zamówieniami częściowymi składanymi przez osoby upoważnione, telefonicznie bądź pisemnie najpóźniej do godz. 9.00 dnia/dni poprzedzających dostawę wg cen określonych w formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym Załącznik nr 1 do umowy odpowiednio do każdej części. Ceny określone w formularzu asortymentowo-cenowym do umowy obowiązywać będą przez cały okres obowiązywania umowy i nie mogą ulegać zmianie za wyjątkiem przypadków określonych w umowie. Szczegółowe warunki płatności i realizacji zamówienia określone zostały we wzorze umowy stanowiącym załącznik do SIWZ. 3. Wymagania stawiane Dostawcy 3.1 Dostawca zobowiązany jest do dostawy produktów, które są dopuszczone do sprzedaży i które spełniają wymagania (w zależności od zaoferowanej przez Wykonawcę części zamówienia) wynikające z obowiązujących przepisów prawa, w szczególności określone w: - rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154) - ustawie z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015, poz. 594 z późn. zmian.) – w tym HACCP - ustawie z 21.12.2000r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2017 poz. 2212 z późn. zm.) - ustawie z 16.12.2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. 2017 poz. 242 z późn. zm.) - rozporządzeniu (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04.2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z późn. zm.) - rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z 23.12.2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015r. poz. 29 z późn. zm.) 3.2. Dostawca zobowiązany jest do dostarczenia Zamawiającemu artykułów spożywczych dobrej jakości tj: świeżych, I gatunku, czystych, bez objawów chorób pleśni, bez obcych zapachów, (nie robaczywych -dotyczy warzyw i owoców, nie kruszących się, dopieczonych – dotyczy pieczywa), właściwej gramaturze oraz z właściwym terminem przydatności do spożycia. Jakość sprzedawanego towaru będzie zgodna z wymaganiami Polskich Norm. Towary będą oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami. 3.3. Asortyment musi być dostarczany w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które będą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), informacje w sprawie producenta (nazwie), dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu. Pojemniki oraz opakowania muszą posiadać atest PZH odnoście dopuszczenia do kontaktu z żywnością, ponadto by dostawy realizowane były zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy, daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu, 3.4. Ilość dostarczonego towaru ma być zgodna z zamówieniem złożonym przez Zamawiającego. 3.5. W przypadku nie przestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia. 3.6. Mięso i wędliny powinny być świeże, nie mrożone, dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. W przypadku mięsa i produktów mięsnych wykonawca musi posiadać decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej, dotyczącej możliwości produkcji lub obrotu danym produktem spożywczym, będącym przedmiotem zamówienia 3.7. Mrożonki mają być dostarczane do Zamawiającego w formie nie rozmrożonej. 3.8. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn. 20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.). 3.9. Każdy pojazd, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spożywcze, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.). 3.10. Odbiór towaru odbywać się będzie w miejscu określonym w ust. 2, przy czym Zamawiający potwierdzi na piśmie przyjęcie dostawy, co jest podstawą uzyskania zapłaty za dostarczony towar. 3.11. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. 3.12.Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
Cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data zakonczenia 2021-08-31T00:00:00+02:00
Okreslenie warunkow Zamawiający odstępuje od szczegółowego opisu warunku dotyczącego kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej przez Wykonawcę.
Informacje dodatkowe okreslenie warunkow nie dotyczy
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający odstępuje od szczegółowego opisu warunku dotyczącego sytuacji finansowej lub ekonomicznej Wykonawcy.
Sytuacja finansowa informacje dodatkowe nie dotyczy
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający odstępuje od szczegółowego opisu warunku dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej Wykonawcy.
Zdolnosc techniczna informacje dodatkowe nie dotyczy
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen a) W zakresie potwierdzenia braku podstaw wykluczenia (art. 25 ust. 1 pkt 3 ustawy) Wykonawca na wezwanie Zamawiającego przedkłada następujące dokumenty : - odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy; Na wezwanie Zamawiającego dokumenty, o których mowa w pkt a) zobowiązani są złożyć również: każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie oraz podmioty, na których zasobach polega Wykonawca w celu spełnienia warunków udziału w postępowaniu – jeżeli dotyczy; b) jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt a) przedkłada dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości – wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; jeżeli w kraju miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa powyżej, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie, w którym określa się także osoby uprawnione do reprezentacji Wykonawcy, złożone przed właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, lub przed notariuszem.
Zakresie warunkow udzialu nie dotyczy
Zakresie kryteriow selekcji nie dotyczy
Wykaz potwierdzenie okolicznosci nie dotyczy
Inne dokumenty niewymienione a) Wypełniony dla odpowiedniej części zamówienia formularz OFERTY PRZETARGOWEJ oraz formularz asortymentowo-cenowy – o treści zgodnej z określoną we wzorze stanowiącym załączniki nr 1 (wskazując w treści formularza odpowiednio część na która składa ofertę) i nr od 2.1 do 2.7 (odpowiednio dla danej części zamówienia) do SIWZ; b) Pełnomocnictwo (oryginał lub kserokopia potwierdzona notarialnie) do reprezentowania Wykonawcy w niniejszym postępowaniu, o ile nie wynika ono z dokumentu rejestracyjnego lub, w przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (w tym; konsorcja, spółki cywilne), dokument podpisany w imieniu wszystkich Wykonawców ustanawiający pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy-JEŚLI DOTYCZY: c) OŚWIADCZENIA WYKONAWCY zgodnie z załącznikiem nr 3 wstępnie potwierdzające, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (konsorcjum, spółka cywilna) –oświadczenia powinny być złożone przez każdego Wykonawcę wspólnie ubiegającego się o zamówienie; d) Jeżeli Wykonawca powołuje się na zasoby innego podmiotu w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu – pisemne zobowiązanie innego podmiotu do oddania do dyspozycji Wykonawcy niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia, zgodne ze wzorem załącznika nr 6 do SIWZ – JEŚLI DOTYCZY; e) Oświadczenie czy zamierza wykonać przedmiot zamówienia osobiście czy poprzez podwykonawców, zgodnie ze wzorem załącznika nr 5 do SIWZ- JEŚLI DOTYCZY. Do oferty nie należy dołączać oświadczenia wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej. Oświadczenie wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej –Wykonawca sam składa bez wzywania Zamawiającego w terminie 3 dni od ukazania się na stronie Zamawiającego informacji z otwarcia ofert). W przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej wykonawca może złożyć wraz z oświadczeniem dokumenty bądź informacje potwierdzające, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu; Wzór oświadczenia o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 Pzp stanowi Załącznik nr 4 do SIWZ.
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst 1. Oprócz przypadków, o których mowa w art. 144 ust. 1 pkt 2-6 ustawy – Prawo zamówień publicznych, na podstawie art. 144 ust. 1 pkt 1 ustawy – Prawo zamówień publicznych, Zamawiający dopuszcza możliwość wprowadzania zmiany umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, w przypadku zaistnienia okoliczności niemożliwych do przewidzenia w chwili zawierania umowy lub w przypadku wystąpienia którejkolwiek z następujących okoliczności: 1) Zmiany cen artykułów, ale tylko w przypadku w przypadku ustawowej zmiany (podwyższenie lub obniżenie) stawki podatku VAT (zmianie ulegnie kwota podatku VAT, a w konsekwencji cena brutto, cena netto pozostaje bez zmian). 2) Strony mogą zmienić ceny jednostkowe poszczególnych artykułów w przypadku udokumentowanej zmiany cen produktów na podstawie notowań Głównego Urzędu Statystycznego o taki wskaźnik o jaki wzrosła cena danego produktu. Do pisemnego zawiadomienia o zmianie cen Wykonawca dołącza komunikat GUS określający wysokość wskaźnika wzrostu cen, wyliczenie zmian cen jednostkowych i różnic po waloryzacji oraz obopólnie podpisany aneks zmieniający umowę. Zmienione ceny będą obowiązywać od następnej dostawy po dacie dostarczenia zawiadomienia, jednak nie wcześniej niż po upływie 6 miesięcy obowiązywania umowy. 3) Dopuszcza się zmianę umowy w zakresie przedmiotowym, tj. zastąpienie produktu objętego umową odpowiednikiem w szczególności w przypadku: zaprzestania wytwarzania produktu objętego umową, pod warunkiem iż odpowiednik jest tej samej lub wyższej jakości, za cenę nie wyższą niż cena produktu objętego umową; przedłożenia przez Wykonawcę oferty korzystniejszej dla Zamawiającego, pod warunkiem iż odpowiednik jest tej samej lub wyższej jakości, za cenę nie wyższą niż cena produktu objętego umową; wprowadzenia do sprzedaży przez producenta zmodyfikowanego/udoskonalonego produktu powodującego wycofanie dotychczasowego, za cenę nie wyższą niż cena produktu objętego umową. 4) Dopuszcza się zmiany umowy w zakresie: numeru katalogowego produktu, nazwy produktu, wielkości opakowania przy zachowaniu jego parametrów - w przypadku wprowadzenia niniejszych zmian przez producenta, potwierdzonych odpowiednimi dokumentami. 5) zmiany podwykonawcy lub wprowadzenie podwykonawcy w zakresie nie przewidzianym w treści oferty złożonej przez Wykonawcę, w przypadku, gdy Wykonawca polegał na zasobach podwykonawcy (wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonywania zamówienia, zdolnościach finansowych). W celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu o udzielenia przedmiotowego zamówienia, zmiana podwykonawcy jest dopuszczalna pod warunkiem, że nowy podwykonawca spełnia co najmniej takie warunki jak podano w specyfikacji istotnych warunków zamówienia dla przeprowadzonego postępowania; 6) Zmiana umowy w związku z przekształceniem firmy lub wynikające z następstwa prawnego, zgodnie z obowiązującymi przepisami. 7) nie stanowi zmiany umowy w rozumieniu art. 144 ustawy prawo zamówień publicznych: zmiana danych związanych z obsługą administracyjno-organizacyjną umowy (np. zmiana nr rachunku bankowego); zmiany danych teleadresowych, zmiany osób wskazanych do kontaktów między Stronami; Zmiana terminu częściowej dostawy nie powodująca zmiany ostatecznego terminu realizacji umowy nie wymaga sporządzania aneksów. 8) Warunkiem zmiany umowy będzie udokumentowany lub odpowiednio uzasadniony wniosek, a zmiana może nastąpić w przypadku, gdy jej wprowadzenie jest konieczne dla prawidłowej realizacji zamówienia, a druga Strona umowy wyrazi zgodę. 9) Zmiany umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności.
IV 4 4 data 2020-03-02T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 5 okres 30

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa dostawa produktów mleczarskich
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15500000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-08-31T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów mleczarskich, nabiału do stołówki Zespołu Szkół Publicznych w Borowie w ilościach i jakości wskazanej w opisie przedmiotu zamówienia stanowiący załącznik nr 2.1 do SIWZ. Dostawa nabiału i produktów mleczarskich musi odbywać się następnego dnia od daty złożenia telefonicznego lub pisemnego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy 2 razy w tygodniu lub w zależności od potrzeb Zamawiającego w godzinach od 6.00 do 7.00. Towar musi być dostarczany w opakowaniach i gramaturze podanej w załączniku ofertowym.
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15110000-2
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-08-31T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa i produktów mięsnych do stołówki Zespołu Szkół Publicznych w Borowie w ilościach i jakości wskazanej w opisie przedmiotu zamówienia stanowiący załącznik nr 2.2 do SIWZ.Dostawa mięsa i przetworów mięsnych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego lub pisemnego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy mięsa i przetworów mięsnych wynosi od 3 do 4 razy w tygodniu w godzinach od 5.30 do 6.30.
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa dostawa pieczywa i wyrobów ciastkarskich
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15810000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-08-31T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa pieczywa i świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich do stołówki Zespołu Szkół Publicznych w Borowie w ilościach i jakości wskazanej w opisie przedmiotu zamówienia stanowiący załącznik nr 2.3 do SIWZ. Dostawa pieczywa odbywać się będzie codziennie w godzinach od 5.30 do 6.30. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego lub pisemnego zamówienia. Pozostałe produkty typu słodkie bułki, bułka tarta będą zamawiane w zależności od potrzeb za uprzednim powiadomieniem telefonicznym lub pisemnym.
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa dostawa produktów rolnictwa i ogrodnictwa (owoce, warzywa)
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03200000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-08-31T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa niemrożonych warzyw i owoców do stołówki Zespołu Szkół Publicznych w Borowie w ilościach i jakości wskazanej w opisie przedmiotu zamówienia stanowiący załącznik nr 2.4 do SIWZ. Dostawa warzyw i owoców odbywać się będzie w zależności od potrzeb zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia zamówienia telefonicznego lub pisemnego. Średnia częstotliwość dostawy 3 razy w tygodniu w godzinach od 6.00 do 7.00
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa dostawa mrożonek , w tym ryb mrożonych
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15896000-5
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-08-31T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna mrożonek do stołówki Zespołu Szkół Publicznych w Borowie w ilościach i jakości wskazanej w opisie przedmiotu zamówienia stanowiący załącznik nr 2.5 do SIWZ. Dostawa mrożonek i ryb odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni od daty złożenia telefonicznego lub pisemnego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy 1 raz na tydzień w godzinach od 6.00 do 8.00.
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa dostawa różnych produktów spożywczych, oleje, produkty przemiału ziarna, pozostałe
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-08-31T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa różnych artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Publicznych w Borowie w ilościach i jakości wskazanej w opisie przedmiotu zamówienia stanowiący załącznik nr 2.6 do SIWZ. Dostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni od daty złożenia telefonicznego lub pisemnego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy 1 raz na tydzień w godzinach od 6.00 do 8.00. Towar musi być dostarczany w opakowaniach i gramaturze podanej w załączniku ofertowym. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania próbek towarów w celu sprawdzenia i porównania jakości towaru dostarczanego do szkoły.
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa dostawa jaj
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03142500-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-08-31T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa jaj kurzych do stołówki Zespołu Szkół Publicznych w Borowie w ilościach i jakości wskazanej w opisie przedmiotu zamówienia stanowiący załącznik nr 2.7 do SIWZ. Dostawa warzyw i owoców odbywać się będzie w zależności od potrzeb zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia zamówienia telefonicznego lub pisemnego. Średnia częstotliwość dostawy 2 razy w tygodniu w godzinach od 6.00 do 8.00.
  

Criterion

Kryteria cena
Znaczenie 100,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)