Dostawa tłuszczy i nabiału
| Publication date | 2019-06-14 |
| End date | 2019-06-25 00:00:00 |
| Instytucja | Zakład Karny |
| Miejscowość | Wojkowice |
| Województwo | śląskie |
| Branża |
|
Szczegóły |
|
| Numer ogłoszenia | 561351-N-2019 |
| Document type | ZP-400 |
| Cpv code | 150000008 |
| Adres strony internetowej siwz | |
| BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
| Zadanie 1. 1. Olej roślinny (opakowanie 1litr), Ilość - 2900, Jednostka miary -litr. 2. Margaryna roślinna do smarowania pieczywa min. 50% tłuszczy (opakowanie 0,2 - 0,25 kg), Ilość - 32000, Jednostka miary - kilogram. Zadanie 2. 1. Mleko w proszku granulowane odtłuszczone (opakowanie 0,25 - 25 kg) Ilość - 220, Jednostka miary - kilogram. 2. Śmietana 12% (opakowanie 0,4 - 1litr) Ilość - 1200, Jednostka miary - litr. 3. Ser twarogowy chudy (opakowanie 0,2 - 0,25 kg) Ilość - 9300, Jednostka miary - kilogram. 4. Serek topiony (opakowanie 0,1 kg) Ilość - 5200, Jednostka miary -kilogram. 5. Serek kanapkowy naturalny do smarowania pieczywa (opakowanie 0,1 kg) Ilość - 5900, Jednostka miary - kilogram. 6. Ser żółty (opakowanie, blok 3 - 5 kg) Ilość - 750, Jednostka miary - kilogram. 7. Serek homogenizowany owocowy (opakowanie 0,1-0,15 kg) Ilość - 6600, Jednostka miary - kilogram. 8. Serek homogenizowany naturalny (opakowanie 0,1-0,15 kg) Ilość - 7600, Jednostka miary - kilogram. 9. Jogurt naturalny (opakowanie 0,1 - 0,15 kg) Ilość - 1050, Jednostka miary -kilogram. Zadanie 3. 1. Jaja kurze „L” o wadze 63 – 73 g Ilość – 95000, Jednostka miary – sztuka. |
Dodatkowe informacje
| GuidZP400 | 32768ed1-e936-4a6b-822c-c4a247793d7e |
| Biuletyn | 561351-N-2019 |
| Zamawiajacy nazwa | Zakład Karny |
| Regon | 31976000000000 |
| Zamawiajacy adres ulica | ul. Sobieskiego |
| Zamawiajacy adres numer domu | 298 |
| Zamawiajacy miejscowosc | Wojkowice |
| Zamawiajacy kod pocztowy | 42-580 |
| Zamawiajacy panstwo | Polska |
| Zamawiajacy wojewodztwo | śląskie |
| Zamawiajacy telefon | 322 961 600 |
| Zamawiajacy fax | 32 769 75 75 |
| Zamawiajacy email | zk_wojkowice@sw.gov.pl |
| Adres strony url | www.sw.gov.pl |
| Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
| Ogloszenie dotyczy | 1 |
| Czy finansowane z unii | 2 |
| Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
| Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
| Rodzaj zamawiajacego | 8 |
| Rodzaj zamawiajacego inny | Zakład Karny |
| Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
| Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.sw.gov.pl |
| Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
| Wymagane przeslanie ofert inny | W formie pisemnej. Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. Prawo pocztowe, osobiscie lub za pośrednictwem poslańca. |
| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Zakład Karny w Wojkowicach ul. Sobieskiego 298, 42-580 Wojkowice sekretariat (wejście od ulicy Plaka, brama główna Aresztu Śledczego. |
| Nazwa nadana zamowieniu | Dostawa tłuszczy i nabiału |
| Numer referencyjny | D/Kw 2232.6.2019 |
| Rodzaj zamowienia | 1 |
| Czy podzielone na czesci | 1 |
| Okreslenie przedmiotu | Zadanie 1. 1. Olej roślinny (opakowanie 1litr), Ilość - 2900, Jednostka miary -litr. 2. Margaryna roślinna do smarowania pieczywa min. 50% tłuszczy (opakowanie 0,2 - 0,25 kg), Ilość - 32000, Jednostka miary - kilogram. Zadanie 2. 1. Mleko w proszku granulowane odtłuszczone (opakowanie 0,25 - 25 kg) Ilość - 220, Jednostka miary - kilogram. 2. Śmietana 12% (opakowanie 0,4 - 1litr) Ilość - 1200, Jednostka miary - litr. 3. Ser twarogowy chudy (opakowanie 0,2 - 0,25 kg) Ilość - 9300, Jednostka miary - kilogram. 4. Serek topiony (opakowanie 0,1 kg) Ilość - 5200, Jednostka miary -kilogram. 5. Serek kanapkowy naturalny do smarowania pieczywa (opakowanie 0,1 kg) Ilość - 5900, Jednostka miary - kilogram. 6. Ser żółty (opakowanie, blok 3 - 5 kg) Ilość - 750, Jednostka miary - kilogram. 7. Serek homogenizowany owocowy (opakowanie 0,1-0,15 kg) Ilość - 6600, Jednostka miary - kilogram. 8. Serek homogenizowany naturalny (opakowanie 0,1-0,15 kg) Ilość - 7600, Jednostka miary - kilogram. 9. Jogurt naturalny (opakowanie 0,1 - 0,15 kg) Ilość - 1050, Jednostka miary -kilogram. Zadanie 3. 1. Jaja kurze „L” o wadze 63 – 73 g Ilość – 95000, Jednostka miary – sztuka. |
| Cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
| Okres w miesiacach | 12 |
| Okreslenie warunkow | działalność zawodowa prowadzona na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga posiadania specjalnych kompetencji lub uprawnień. |
| Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie |
| Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie |
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
| Inne dokumenty niewymienione | Na podstawie art. 24 ust. 11 ustawy PZP Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy PZP (informacji z sesji otwarcia ofert) przekaże zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy PZP. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu. Wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 7 do SIWZ. |
| Zmiana umowy | 1 |
| Zmiana umowy tekst | Strony, mając na uwadze ewentualną zmianę stawek podatku od towarów i usług, zgodnie postanawiają, iż w przypadku ich zmiany na mocy powszechnie obowiązujących przepisów prawa, zmianie może ulec cena jednostkowa brutto za poszczególny asortyment, przy zachowaniu następujących warunków: 1) w sytuacji podwyższenia stawki podatku od towarów i usług dla danego asortymentu – Wykonawca uprawniony jest do podwyższenia ceny jednostkowej brutto za dany asortyment o różnicę w stawkach podatku od towarów i usług pomiędzy stawką określoną w załączniku do oferty złożonej przez Wykonawcę w toku postępowania przetargowego – Formularzu cenowym, a stawką obowiązującą po zmianie stawki; Wykonawca nie jest uprawniony do podwyższenia ceny jednostkowej brutto za asortyment dostarczony Zamawiającemu przed dniem zmiany stawki podatku; 2) w sytuacji obniżenia stawki podatku od towarów i usług dla danego asortymentu – Wykonawca zobowiązany jest do obniżenia ceny jednostkowej brutto za dany asortyment o różnicę w stawkach podatku od towarów i usług pomiędzy stawką określoną w załączniku do oferty złożonej przez Wykonawcę w toku postępowania przetargowego – Formularzu cenowym, a stawką obowiązującą po zmianie stawki podatku. W przypadkach określonych w pkt. 1 oraz 2 powyżej, każdorazowo niezmienna pozostaje cena netto danego asortymentu, stanowiąca podstawę do naliczenia podatku od towarów i usług. |
| IV 4 4 data | 2019-06-25T00:00:00+02:00 |
| IV 4 4 godzina | 11:30 |
| IV 4 4 jezyki | język polski |
| IV 4 5 okres | 30 |
| IV 6 6 | Ochrona danych osobowych - RODO Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuje się, że: - administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Dyrektor Zakładu Karnego w Wojkowicach, z siedzibą w Wojkowicach, ul. Sobieskiego 298, kod pocztowy 42-580, tel. 32 296 16 00, e-mail: zk_wojkowice@sw.gov.pl; - dane kontaktowe inspektora ochrony danych w Zakładzie Karnym w Wojkowicach: tel. 32 296 16 00, e-mail: ido_zk_wojkowice@sw.gov.pl; Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego numer sprawy D/Kw 2232.6.2019, nazwa zadania: „Dostawa tłuszczy i nabiału”, prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego. - Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez czas określony w Zarządzeniu Dyrektora Generalnego Służby Więziennej nr 35/2016 z dnia 15 lipca 2016 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitego rzeczowego wykazu akt oraz instrukcji o organizacji i zakresie działania archiwum zakładowego w jednostkach organizacyjnych Służby Więziennej; - obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2017r., poz. 1579), związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2017r., poz. 1579); - Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane żadnym odbiorcom danych z wyłączeniem innych ustawowo uprawnionych instytucji; - w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO; - posiada Pani/Pan: - na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących; − na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych; − na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO; − prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO; - nie przysługuje Pani/Panu: − w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; − prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; − na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO. |
Attchment
| Zalacznik czesc nr | 1 |
| Zalacznik nazwa | Zadanie 1 |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
| Zalacznik krotki opis | Zadanie 1. 1. Olej roślinny (opakowanie 1litr), Ilość - 2900, Jednostka miary -litr. 2. Margaryna roślinna do smarowania pieczywa min. 50% tłuszczy (opakowanie 0,2 - 0,25 kg), Ilość - 32000, Jednostka miary - kilogram. |
| Zalacznik czesc nr | 2 |
| Zalacznik nazwa | Zadanie 2 |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
| Zalacznik krotki opis | Zadanie 2. 1. Mleko w proszku granulowane odtłuszczone (opakowanie 0,25 - 25 kg) Ilość - 220, Jednostka miary - kilogram. 2. Śmietana 12% (opakowanie 0,4 - 1litr) Ilość - 1200, Jednostka miary - litr. 3. Ser twarogowy chudy (opakowanie 0,2 - 0,25 kg) Ilość - 9300, Jednostka miary - kilogram. 4. Serek topiony (opakowanie 0,1 kg) Ilość - 5200, Jednostka miary -kilogram. 5. Serek kanapkowy naturalny do smarowania pieczywa (opakowanie 0,1 kg) Ilość - 5900, Jednostka miary - kilogram. 6. Ser żółty (opakowanie, blok 3 - 5 kg) Ilość - 750, Jednostka miary - kilogram. 7. Serek homogenizowany owocowy (opakowanie 0,1-0,15 kg) Ilość - 6600, Jednostka miary - kilogram. 8. Serek homogenizowany naturalny (opakowanie 0,1-0,15 kg) Ilość - 7600, Jednostka miary - kilogram. 9. Jogurt naturalny (opakowanie 0,1 - 0,15 kg) Ilość - 1050, Jednostka miary -kilogram. |
| Zalacznik czesc nr | 3 |
| Zalacznik nazwa | Zadanie 3 |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
| Zalacznik krotki opis | Zadanie 3. 1. Jaja kurze „L” o wadze 63 – 73 g Ilość – 95000, Jednostka miary – sztuka. |
Criterion
| Kryteria | Cena |
| Znaczenie | 60,00 |
| Kryteria | Maksymalny termin płatności |
| Znaczenie | 40,00 |