Dostawa artykułów żywnościowych dla szkół i przedszkoli Miasta Maków Mazowiecki.

Publication date 2014-08-06
End date 2014-08-13 09:00:00
Instytucja Miejski Zespół Obsługi Szkół i Placówek Oświatowo-Wychowawczych
Miejscowość Maków Mazowiecki
Województwo mazowieckie
Branża
  • Owoce, warzywa i podobne produkty,
  • Warzywa przetworzone,
  • Produkty mleczarskie,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie,
  • Wyroby ciastkarskie i ciasta,
  • Części lamp i sprzętu oświetleniowego

Szczegóły

Numer ogłoszenia 262040 / 2014
Document type ZP-400
Cpv code 158100009, 158120003, 153311709, 155000003, 158000006, 152200006, 152000000, 31425003, 153000001, 151120006, 151315000, 151190005, 151311305, 151140000
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Część I: Dostawa świeżego pieczywa.
Wyroby piekarnicze pszenne, żytnie i mieszane powinny mieć następujące cechy jakościowe:
-świeże wyprodukowane w ciągu 12 godzin do momentu dostarczenia do Zamawiającego,
-foremny kształt (nie rozlany, nie zgnieciony, nie porozrywany),
-skóra nie oddzielająca się od miękiszu, nie zabrudzona, nie spalona,
-miękisz suchy, o wyraźnie właściwej porowatości, bez zakalca, bez zanieczyszczeń oraz obecności grudek mąki lub soli,
-miękisz o właściwym smaku (nie gorzki, niezbyt kwaśny, zbyt słony lub nie słony).
Wyroby powinny być bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów.

Część II: Dostawa wyrobów cukierniczych.
-świeże wyprodukowane w ciągu 12 godzin do momentu dostarczenia do Zamawiającego,
-foremny kształt (nie rozlany, nie zgnieciony, nie porozrywany),
Wyroby powinny być bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów.

Część III : Dostawa przetworów mrożonych.
Wyroby mrożone powinny mieć następujące cechy:
-Wygląd - owoce lub warzywa czyste, sypkie, nie oblodzone, bez trwałych zlepieńców, bez uszkodzeń mechanicznych.
-Smak i zapach w stanie zamrożonym - charakterystyczny nieco osłabiony, bez zapachów i posmaków obcych.
-Zdrowotność - owoce i warzywa zdrowe bez uszkodzeń spowodowanych przez choroby lub szkodniki.

Część IV: Dostawa nabiału.
Wyroby powinny charakteryzować się następującymi cechami:
a) masło:
-barwa jednolita, nieznacznie intensywniejsza na powierzchni,
-wygniecenie prawidłowe,
-powierzchnia gładka, sucha konsystencja, jednolita zwarta, smarowna, lekko mazista,
-smak i zapach czysty, lekko kwaśny, mlekowy.
b) twaróg półtłusty i tłusty:
-smak i zapach czysty,
-barwa biała do kremowej, jednolita w całej masie.
c) śmietana:
-powinna być płynem jednolitym bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju, serwatka barwy jednolitej jasnokremowej lub kremowej,
-o czystym lekko kwaśnym smaku, bez obcych smaków i zapachów.
d) ser żółty:
-bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów, obcych ciał,
-barwa jednolita,
e) desery mleczne i jogurty:
-opakowania nie uszkodzone,
-z natłoczonym terminem ważności na opakowaniu.
Dostarczony towar musi posiadać dokument identyfikacji handlowej. Możliwość identyfikacji każdej partii wyrobu.

Część V: Dostawa artykułów ogólnospożywczych.
Artykuły ogólnospożywcze powinny posiadać:
-produkty żywnościowe o długoterminowym okresie przydatności do spożycia muszą posiadać co najmniej 2 miesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego,
-produkty żywnościowe z krótkim okresem przechowywania, odpowiednio powinny posiadać co najmniej 21 dniowy termin przydatności do spożycia (np., licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego.

Część VI: Dostawa ryb.
Ryby powinny posiadać:
-przydatność do spożycia nie krótszą niż 3 dni od dnia dostawy towaru - w przypadku ryb świeżych,
-zapach neutralny, nie kwaśny,
-wygląd - nie może posiadać tzw. oparzeliny mrozowej - a więc wszelkich ubytków świadczących o niewłaściwym obchodzeniu się z rybą - najczęściej są to liczne nieestetyczne ubytki
-dokument identyfikacji handlowej.

Część VII: Dostawa jaj.
Jaja powinny być:
-świeże,
-klasy A kategorii M (waga od 53 g do 62,3 g),
-skorupka o normalnym kształcie, czysta, nie uszkodzona, nie myta i nie czyszczona,
-komora powietrzna nieruchoma, o wysokości nie przekraczającej 6 mm,
-białko przejrzyste, gęste, bez obcych ciał,
-żółtko słabo widoczne, kuliste, przy obracaniu słabo ruchliwe, powracające do położenia centralnego, bez obcych ciał,
-tarcza zarodkowa niewidoczna,
-zapach swoisty, bez obcych zapachów.

Część VIII: Dostawa świeżych warzyw i owoców.
Artykuły powinny być:
-świeże, jędrne, dojrzałe, soczyste, zdrowe i czyste,
-kształt i barwa charakterystyczne dla odmiany, miąższ owoców soczysty, bez śladów pleśni,
-prawidłowo wykształcone z typowym zabarwieniem, bez widocznych plam,
-średniej wielkości - niedopuszczalne: przejrzałe, przerośnięte lub niedojrzałe,
-bez uszkodzeń mechanicznych, obcych ciał,
-wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, bez obcych zapachów, smaków, oznak podgnicia i pleśni, bez oparzelin słonecznych,
Niedopuszczalne: zaparzenie, nadmarznięcie, zamarzniecie, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie i zgnicie oraz pleśń.

Część IX: Dostawa świeżego mięsa drobiowego.
Wyroby powinny mieć następujące cechy jakościowe:
-elementy właściwe umięśnione, nie dopuszcza się mięśni i skóry nie związanych ze sobą, linie cięcia równe, w asortymentach ze skrzydełkami dopuszcza się brak ostatniego człona skrzydła, połówka oraz ćwiartka przednia może być z szyją lub bez szyi,
-barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach piersi i nóg, dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni elementów mrożonych, dopuszcza się lekkie zaczerwienienie ostatniego człona skrzydła,
-zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu,
-niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o rozkładzie mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu.
Towar musi posiadać dokument identyfikacji handlowej.

Część X: Dostawa świeżego mięsa wieprzowego i wołowego.
Wyroby z mięsa powinny posiadać następujące cechy jakościowe:
-czystość - mięso czyste, bez śladów, zanieczyszczeń ciałem obcym, dobrze wykrwawione,
-konsystencja - jędrna, elastyczna, odkształcająca się,
-smak, przydatność, zapach - swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia, nie dopuszczalny zapach płciowy lub moczowy,
-zdatne do spożycia,
-opakowanie - pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu.
Wykonawca gwarantuje, że oferowany przedmiot zamówienia objęty jest stałą kontrolą weterynaryjną i kontrolą Państwowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej.

Część XI: Dostawa wędlin i podrobów.
Wędliny i podroby powinny posiadać:
-klasę przydatności, świeżość, wystudzenie, powierzchnię suchą, osłonkę ściśle przylegającą, równomiernie pomarszczoną, niedopuszczalne zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych,
-opakowanie transportowe stanowią pojemniki plastikowe, z pokrywkami, czyste bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu,
-przydatność do spożycia wędlin nie może być krótsza niż 15 dni od dnia dostawy towaru,
-przydatność do spożycia podrobów nie może być krótsza niż 1 0 dni od dnia dostawy towaru.

Opis

Wyroby piekarnicze pszenne, żytnie i mieszane powinny mieć następujące cechy jakościowe:
-świeże wyprodukowane w ciągu 12 godzin do momentu dostarczenia do Zamawiającego,
-foremny kształt (nie rozlany, nie zgnieciony, nie porozrywany),
-skóra nie oddzielająca się od miękiszu, nie zabrudzona, nie spalona,
-miękisz suchy, o wyraźnie właściwej porowatości, bez zakalca, bez zanieczyszczeń oraz obecności grudek mąki lub soli,
-miękisz o właściwym smaku (nie gorzki, niezbyt kwaśny, zbyt słony lub nie słony).
Wyroby powinny być bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów.Wyroby powinny być świeże, wyprodukowane w ciągu 12 godzin do momentu dostarczenia do Zamawiającego,
-foremny kształt (nie rozlany, nie zgnieciony, nie porozrywany),
Wyroby powinny być bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów.Wyroby mrożone powinny mieć następujące cechy:
-Wygląd - owoce lub warzywa czyste, sypkie, nie oblodzone, bez trwałych zlepieńców, bez uszkodzeń mechanicznych.
-Smak i zapach w stanie zamrożonym - charakterystyczny nieco osłabiony, bez zapachów i posmaków obcych.
-Zdrowotność - owoce i warzywa zdrowe bez uszkodzeń spowodowanych przez choroby lub szkodniki.Wyroby powinny charakteryzować się następującymi cechami:
a) masło:
-barwa jednolita, nieznacznie intensywniejsza na powierzchni,
-wygniecenie prawidłowe,
-powierzchnia gładka, sucha konsystencja, jednolita zwarta, smarowna, lekko mazista,
-smak i zapach czysty, lekko kwaśny, mlekowy.
b) twaróg półtłusty i tłusty:
-smak i zapach czysty,
-barwa biała do kremowej, jednolita w całej masie.
c) śmietana:
-powinna być płynem jednolitym bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju, serwatka barwy jednolitej jasnokremowej lub kremowej,
-o czystym lekko kwaśnym smaku, bez obcych smaków i zapachów.
d) ser żółty:
-bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów, obcych ciał,
-barwa jednolita,
e) desery mleczne i jogurty:
-opakowania nie uszkodzone,
-z natłoczonym terminem ważności na opakowaniu.
Dostarczony towar musi posiadać dokument identyfikacji handlowej. Możliwość identyfikacji każdej partii wyrobu.Artykuły ogólnospożywcze powinny posiadać:
-produkty żywnościowe o długoterminowym okresie przydatności do spożycia muszą posiadać co najmniej 2 miesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego,
-produkty żywnościowe z krótkim okresem przechowywania, odpowiednio powinny posiadać co najmniej 21 dniowy termin przydatności do spożycia (np., licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego.Ryby powinny posiadać:
-przydatność do spożycia nie krótszą niż 3 dni od dnia dostawy towaru - w przypadku ryb świeżych,
-zapach neutralny, nie kwaśny,
-wygląd - nie może posiadać tzw. oparzeliny mrozowej - a więc wszelkich ubytków świadczących o niewłaściwym obchodzeniu się z rybą - najczęściej są to liczne nieestetyczne ubytki
-dokument identyfikacji handlowej.Jaja powinny być:
-świeże,
-klasy A kategorii M (waga od 53 g do 62,3 g),
-skorupka o normalnym kształcie, czysta, nie uszkodzona, nie myta i nie czyszczona,
-komora powietrzna nieruchoma, o wysokości nie przekraczającej 6 mm,
-białko przejrzyste, gęste, bez obcych ciał,
-żółtko słabo widoczne, kuliste, przy obracaniu słabo ruchliwe, powracające do położenia centralnego, bez obcych ciał,
-tarcza zarodkowa niewidoczna,
-zapach swoisty, bez obcych zapachów.Artykuły powinny być:
-świeże, jędrne, dojrzałe, soczyste, zdrowe i czyste,
-kształt i barwa charakterystyczne dla odmiany, miąższ owoców soczysty, bez śladów pleśni,
-prawidłowo wykształcone z typowym zabarwieniem, bez widocznych plam,
-średniej wielkości - niedopuszczalne: przejrzałe, przerośnięte lub niedojrzałe,
-bez uszkodzeń mechanicznych, obcych ciał,
-wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, bez obcych zapachów, smaków, oznak podgnicia i pleśni, bez oparzelin słonecznych,
Niedopuszczalne: zaparzenie, nadmarznięcie, zamarzniecie, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie i zgnicie oraz pleśń.Wyroby powinny mieć następujące cechy jakościowe:
-elementy właściwe umięśnione, nie dopuszcza się mięśni i skóry nie związanych ze sobą, linie cięcia równe, w asortymentach ze skrzydełkami dopuszcza się brak ostatniego człona skrzydła, połówka oraz ćwiartka przednia może być z szyją lub bez szyi,
-barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach piersi i nóg, dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni elementów mrożonych, dopuszcza się lekkie zaczerwienienie ostatniego człona skrzydła,
-zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu,
-niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o rozkładzie mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu.
Towar musi posiadać dokument identyfikacji handlowej.Wyroby z mięsa powinny posiadać następujące cechy jakościowe:
-czystość - mięso czyste, bez śladów, zanieczyszczeń ciałem obcym, dobrze wykrwawione,
-konsystencja - jędrna, elastyczna, odkształcająca się,
-smak, przydatność, zapach - swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia, nie dopuszczalny zapach płciowy lub moczowy,
-zdatne do spożycia,
-opakowanie - pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu.Wędliny i podroby powinny posiadać:
-klasę przydatności, świeżość, wystudzenie, powierzchnię suchą, osłonkę ściśle przylegającą, równomiernie pomarszczoną, niedopuszczalne zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych,
-opakowanie transportowe stanowią pojemniki plastikowe, z pokrywkami, czyste bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu,
-przydatność do spożycia wędlin nie może być krótsza niż 15 dni od dnia dostawy towaru,
-przydatność do spożycia podrobów nie może być krótsza niż 1 0 dni od dnia dostawy towaru.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Miejski Zespół Obsługi Szkół i Placówek Oświatowo-Wychowawczych
Ulica ul. Stanisława Moniuszki 6
Nr domu 6
Miejscowosc Maków Mazowiecki
Kod poczt 06-200
Wojewodztwo mazowieckie
Tel 29 71 42 154
Fax 29 71 42 153
Regon 55044307100000
E mail miejskizespol@o2.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Administracja samorządowa
Rodz zam D
Czy czesci Tak
Ilosc czesci 11
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas D
Data zak 31/12/2014
Wadium Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Zaliczka Nie
Uprawnienie Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, że wykonawca prowadzi działalność gospodarczą o profilu objętym niniejszym zamówieniem wystawionym nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku gdy składający ofertę są wspólnikami spółki cywilnej do oferty należy dołączyć kserokopię umowy spółki.
Wiedza wykaz dostaw wykonanych, w ciągu ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie jednej dostawy artykułów asortymentu, który jest przedmiotem oferty - z podaniem wartości, dat wykonania oraz odbiorców. Do wykazu Wykonawca zobowiązany jest dołączyć dokumenty potwierdzające, że dostawy te zostały wykonane należycie (referencje itp.)
Sytuacja 3. W celu potwierdzenia spełnienia warunku znajdowania się przez Wykonawcę w sytuacji ekonomicznej i finansowej, zapewniającej wykonanie zamówienia, do oferty dołączyć należy: opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.
Oswiadczenie potwierdzenia 1 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 13 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 3 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 4 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok podm zag 2 Tak
Dok podm zag 3 Tak
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy 1.Zamawiający przewiduje możliwość zmiany postanowień zawartej umowy w formie pisemnego aneksu w przypadku: a) zmiany ceny, w sytuacji gdy zmieni się cena na rynku, maksymalnie 2 razy na dany artykuł, z czego po 1 razie na wniosek każdej ze stron, b) zmiany wynagrodzenia Wykonawcy w związku ze zmianą stawki podatku VAT dla dostaw objętych przedmiotem zamówienia.
Kryt cena A
Spec www www.bip.makowmazowiecki.pl
Spec war Miejski Zespół Obsługi Szkół i Placówek Oświatowo - Wychowawczych, ul. Moniuszki 6, 06-200 Maków Mazowiecki (pokój 25 lub 27)
Data skl 13/08/2014
Godz skl 09:00
Miejsce Miejski Zespół Obsługi Szkół i Placówek Oświatowo - Wychowawczych, ul. Moniuszki 6, 06-200 Maków Mazowiecki (pokój 25 lub 27)
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)