Dostawa artykułów żywnościowych dla szkół i przedszkoli Miasta Maków Mazowiecki.
Publication date | 2014-08-06 |
End date | 2014-08-13 09:00:00 |
Instytucja | Miejski Zespół Obsługi Szkół i Placówek Oświatowo-Wychowawczych |
Miejscowość | Maków Mazowiecki |
Województwo | mazowieckie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 262040 / 2014 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158100009, 158120003, 153311709, 155000003, 158000006, 152200006, 152000000, 31425003, 153000001, 151120006, 151315000, 151190005, 151311305, 151140000 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Część I: Dostawa świeżego pieczywa. Wyroby piekarnicze pszenne, żytnie i mieszane powinny mieć następujące cechy jakościowe: -świeże wyprodukowane w ciągu 12 godzin do momentu dostarczenia do Zamawiającego, -foremny kształt (nie rozlany, nie zgnieciony, nie porozrywany), -skóra nie oddzielająca się od miękiszu, nie zabrudzona, nie spalona, -miękisz suchy, o wyraźnie właściwej porowatości, bez zakalca, bez zanieczyszczeń oraz obecności grudek mąki lub soli, -miękisz o właściwym smaku (nie gorzki, niezbyt kwaśny, zbyt słony lub nie słony). Wyroby powinny być bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów. Część II: Dostawa wyrobów cukierniczych. -świeże wyprodukowane w ciągu 12 godzin do momentu dostarczenia do Zamawiającego, -foremny kształt (nie rozlany, nie zgnieciony, nie porozrywany), Wyroby powinny być bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów. Część III : Dostawa przetworów mrożonych. Wyroby mrożone powinny mieć następujące cechy: -Wygląd - owoce lub warzywa czyste, sypkie, nie oblodzone, bez trwałych zlepieńców, bez uszkodzeń mechanicznych. -Smak i zapach w stanie zamrożonym - charakterystyczny nieco osłabiony, bez zapachów i posmaków obcych. -Zdrowotność - owoce i warzywa zdrowe bez uszkodzeń spowodowanych przez choroby lub szkodniki. Część IV: Dostawa nabiału. Wyroby powinny charakteryzować się następującymi cechami: a) masło: -barwa jednolita, nieznacznie intensywniejsza na powierzchni, -wygniecenie prawidłowe, -powierzchnia gładka, sucha konsystencja, jednolita zwarta, smarowna, lekko mazista, -smak i zapach czysty, lekko kwaśny, mlekowy. b) twaróg półtłusty i tłusty: -smak i zapach czysty, -barwa biała do kremowej, jednolita w całej masie. c) śmietana: -powinna być płynem jednolitym bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju, serwatka barwy jednolitej jasnokremowej lub kremowej, -o czystym lekko kwaśnym smaku, bez obcych smaków i zapachów. d) ser żółty: -bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów, obcych ciał, -barwa jednolita, e) desery mleczne i jogurty: -opakowania nie uszkodzone, -z natłoczonym terminem ważności na opakowaniu. Dostarczony towar musi posiadać dokument identyfikacji handlowej. Możliwość identyfikacji każdej partii wyrobu. Część V: Dostawa artykułów ogólnospożywczych. Artykuły ogólnospożywcze powinny posiadać: -produkty żywnościowe o długoterminowym okresie przydatności do spożycia muszą posiadać co najmniej 2 miesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego, -produkty żywnościowe z krótkim okresem przechowywania, odpowiednio powinny posiadać co najmniej 21 dniowy termin przydatności do spożycia (np., licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego. Część VI: Dostawa ryb. Ryby powinny posiadać: -przydatność do spożycia nie krótszą niż 3 dni od dnia dostawy towaru - w przypadku ryb świeżych, -zapach neutralny, nie kwaśny, -wygląd - nie może posiadać tzw. oparzeliny mrozowej - a więc wszelkich ubytków świadczących o niewłaściwym obchodzeniu się z rybą - najczęściej są to liczne nieestetyczne ubytki -dokument identyfikacji handlowej. Część VII: Dostawa jaj. Jaja powinny być: -świeże, -klasy A kategorii M (waga od 53 g do 62,3 g), -skorupka o normalnym kształcie, czysta, nie uszkodzona, nie myta i nie czyszczona, -komora powietrzna nieruchoma, o wysokości nie przekraczającej 6 mm, -białko przejrzyste, gęste, bez obcych ciał, -żółtko słabo widoczne, kuliste, przy obracaniu słabo ruchliwe, powracające do położenia centralnego, bez obcych ciał, -tarcza zarodkowa niewidoczna, -zapach swoisty, bez obcych zapachów. Część VIII: Dostawa świeżych warzyw i owoców. Artykuły powinny być: -świeże, jędrne, dojrzałe, soczyste, zdrowe i czyste, -kształt i barwa charakterystyczne dla odmiany, miąższ owoców soczysty, bez śladów pleśni, -prawidłowo wykształcone z typowym zabarwieniem, bez widocznych plam, -średniej wielkości - niedopuszczalne: przejrzałe, przerośnięte lub niedojrzałe, -bez uszkodzeń mechanicznych, obcych ciał, -wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, bez obcych zapachów, smaków, oznak podgnicia i pleśni, bez oparzelin słonecznych, Niedopuszczalne: zaparzenie, nadmarznięcie, zamarzniecie, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie i zgnicie oraz pleśń. Część IX: Dostawa świeżego mięsa drobiowego. Wyroby powinny mieć następujące cechy jakościowe: -elementy właściwe umięśnione, nie dopuszcza się mięśni i skóry nie związanych ze sobą, linie cięcia równe, w asortymentach ze skrzydełkami dopuszcza się brak ostatniego człona skrzydła, połówka oraz ćwiartka przednia może być z szyją lub bez szyi, -barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach piersi i nóg, dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni elementów mrożonych, dopuszcza się lekkie zaczerwienienie ostatniego człona skrzydła, -zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu, -niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o rozkładzie mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu. Towar musi posiadać dokument identyfikacji handlowej. Część X: Dostawa świeżego mięsa wieprzowego i wołowego. Wyroby z mięsa powinny posiadać następujące cechy jakościowe: -czystość - mięso czyste, bez śladów, zanieczyszczeń ciałem obcym, dobrze wykrwawione, -konsystencja - jędrna, elastyczna, odkształcająca się, -smak, przydatność, zapach - swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia, nie dopuszczalny zapach płciowy lub moczowy, -zdatne do spożycia, -opakowanie - pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu. Wykonawca gwarantuje, że oferowany przedmiot zamówienia objęty jest stałą kontrolą weterynaryjną i kontrolą Państwowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej. Część XI: Dostawa wędlin i podrobów. Wędliny i podroby powinny posiadać: -klasę przydatności, świeżość, wystudzenie, powierzchnię suchą, osłonkę ściśle przylegającą, równomiernie pomarszczoną, niedopuszczalne zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych, -opakowanie transportowe stanowią pojemniki plastikowe, z pokrywkami, czyste bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu, -przydatność do spożycia wędlin nie może być krótsza niż 15 dni od dnia dostawy towaru, -przydatność do spożycia podrobów nie może być krótsza niż 1 0 dni od dnia dostawy towaru. OpisWyroby piekarnicze pszenne, żytnie i mieszane powinny mieć następujące cechy jakościowe:-świeże wyprodukowane w ciągu 12 godzin do momentu dostarczenia do Zamawiającego, -foremny kształt (nie rozlany, nie zgnieciony, nie porozrywany), -skóra nie oddzielająca się od miękiszu, nie zabrudzona, nie spalona, -miękisz suchy, o wyraźnie właściwej porowatości, bez zakalca, bez zanieczyszczeń oraz obecności grudek mąki lub soli, -miękisz o właściwym smaku (nie gorzki, niezbyt kwaśny, zbyt słony lub nie słony). Wyroby powinny być bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów.Wyroby powinny być świeże, wyprodukowane w ciągu 12 godzin do momentu dostarczenia do Zamawiającego, -foremny kształt (nie rozlany, nie zgnieciony, nie porozrywany), Wyroby powinny być bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów.Wyroby mrożone powinny mieć następujące cechy: -Wygląd - owoce lub warzywa czyste, sypkie, nie oblodzone, bez trwałych zlepieńców, bez uszkodzeń mechanicznych. -Smak i zapach w stanie zamrożonym - charakterystyczny nieco osłabiony, bez zapachów i posmaków obcych. -Zdrowotność - owoce i warzywa zdrowe bez uszkodzeń spowodowanych przez choroby lub szkodniki.Wyroby powinny charakteryzować się następującymi cechami: a) masło: -barwa jednolita, nieznacznie intensywniejsza na powierzchni, -wygniecenie prawidłowe, -powierzchnia gładka, sucha konsystencja, jednolita zwarta, smarowna, lekko mazista, -smak i zapach czysty, lekko kwaśny, mlekowy. b) twaróg półtłusty i tłusty: -smak i zapach czysty, -barwa biała do kremowej, jednolita w całej masie. c) śmietana: -powinna być płynem jednolitym bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju, serwatka barwy jednolitej jasnokremowej lub kremowej, -o czystym lekko kwaśnym smaku, bez obcych smaków i zapachów. d) ser żółty: -bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów, obcych ciał, -barwa jednolita, e) desery mleczne i jogurty: -opakowania nie uszkodzone, -z natłoczonym terminem ważności na opakowaniu. Dostarczony towar musi posiadać dokument identyfikacji handlowej. Możliwość identyfikacji każdej partii wyrobu.Artykuły ogólnospożywcze powinny posiadać: -produkty żywnościowe o długoterminowym okresie przydatności do spożycia muszą posiadać co najmniej 2 miesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego, -produkty żywnościowe z krótkim okresem przechowywania, odpowiednio powinny posiadać co najmniej 21 dniowy termin przydatności do spożycia (np., licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego.Ryby powinny posiadać: -przydatność do spożycia nie krótszą niż 3 dni od dnia dostawy towaru - w przypadku ryb świeżych, -zapach neutralny, nie kwaśny, -wygląd - nie może posiadać tzw. oparzeliny mrozowej - a więc wszelkich ubytków świadczących o niewłaściwym obchodzeniu się z rybą - najczęściej są to liczne nieestetyczne ubytki -dokument identyfikacji handlowej.Jaja powinny być: -świeże, -klasy A kategorii M (waga od 53 g do 62,3 g), -skorupka o normalnym kształcie, czysta, nie uszkodzona, nie myta i nie czyszczona, -komora powietrzna nieruchoma, o wysokości nie przekraczającej 6 mm, -białko przejrzyste, gęste, bez obcych ciał, -żółtko słabo widoczne, kuliste, przy obracaniu słabo ruchliwe, powracające do położenia centralnego, bez obcych ciał, -tarcza zarodkowa niewidoczna, -zapach swoisty, bez obcych zapachów.Artykuły powinny być: -świeże, jędrne, dojrzałe, soczyste, zdrowe i czyste, -kształt i barwa charakterystyczne dla odmiany, miąższ owoców soczysty, bez śladów pleśni, -prawidłowo wykształcone z typowym zabarwieniem, bez widocznych plam, -średniej wielkości - niedopuszczalne: przejrzałe, przerośnięte lub niedojrzałe, -bez uszkodzeń mechanicznych, obcych ciał, -wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, bez obcych zapachów, smaków, oznak podgnicia i pleśni, bez oparzelin słonecznych, Niedopuszczalne: zaparzenie, nadmarznięcie, zamarzniecie, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie i zgnicie oraz pleśń.Wyroby powinny mieć następujące cechy jakościowe: -elementy właściwe umięśnione, nie dopuszcza się mięśni i skóry nie związanych ze sobą, linie cięcia równe, w asortymentach ze skrzydełkami dopuszcza się brak ostatniego człona skrzydła, połówka oraz ćwiartka przednia może być z szyją lub bez szyi, -barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach piersi i nóg, dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni elementów mrożonych, dopuszcza się lekkie zaczerwienienie ostatniego człona skrzydła, -zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu, -niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o rozkładzie mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu. Towar musi posiadać dokument identyfikacji handlowej.Wyroby z mięsa powinny posiadać następujące cechy jakościowe: -czystość - mięso czyste, bez śladów, zanieczyszczeń ciałem obcym, dobrze wykrwawione, -konsystencja - jędrna, elastyczna, odkształcająca się, -smak, przydatność, zapach - swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia, nie dopuszczalny zapach płciowy lub moczowy, -zdatne do spożycia, -opakowanie - pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu.Wędliny i podroby powinny posiadać: -klasę przydatności, świeżość, wystudzenie, powierzchnię suchą, osłonkę ściśle przylegającą, równomiernie pomarszczoną, niedopuszczalne zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych, -opakowanie transportowe stanowią pojemniki plastikowe, z pokrywkami, czyste bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu, -przydatność do spożycia wędlin nie może być krótsza niż 15 dni od dnia dostawy towaru, -przydatność do spożycia podrobów nie może być krótsza niż 1 0 dni od dnia dostawy towaru. |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Miejski Zespół Obsługi Szkół i Placówek Oświatowo-Wychowawczych |
Ulica | ul. Stanisława Moniuszki 6 |
Nr domu | 6 |
Miejscowosc | Maków Mazowiecki |
Kod poczt | 06-200 |
Wojewodztwo | mazowieckie |
Tel | 29 71 42 154 |
Fax | 29 71 42 153 |
Regon | 55044307100000 |
E mail | miejskizespol@o2.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Administracja samorządowa |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 11 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | D |
Data zak | 31/12/2014 |
Wadium | Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, że wykonawca prowadzi działalność gospodarczą o profilu objętym niniejszym zamówieniem wystawionym nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku gdy składający ofertę są wspólnikami spółki cywilnej do oferty należy dołączyć kserokopię umowy spółki. |
Wiedza | wykaz dostaw wykonanych, w ciągu ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie jednej dostawy artykułów asortymentu, który jest przedmiotem oferty - z podaniem wartości, dat wykonania oraz odbiorców. Do wykazu Wykonawca zobowiązany jest dołączyć dokumenty potwierdzające, że dostawy te zostały wykonane należycie (referencje itp.) |
Sytuacja | 3. W celu potwierdzenia spełnienia warunku znajdowania się przez Wykonawcę w sytuacji ekonomicznej i finansowej, zapewniającej wykonanie zamówienia, do oferty dołączyć należy: opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia. |
Oswiadczenie potwierdzenia 1 | Tak |
Oswiadczenie potwierdzenia 13 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 3 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 4 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Dok podm zag 2 | Tak |
Dok podm zag 3 | Tak |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | 1.Zamawiający przewiduje możliwość zmiany postanowień zawartej umowy w formie pisemnego aneksu w przypadku: a) zmiany ceny, w sytuacji gdy zmieni się cena na rynku, maksymalnie 2 razy na dany artykuł, z czego po 1 razie na wniosek każdej ze stron, b) zmiany wynagrodzenia Wykonawcy w związku ze zmianą stawki podatku VAT dla dostaw objętych przedmiotem zamówienia. |
Kryt cena | A |
Spec www | www.bip.makowmazowiecki.pl |
Spec war | Miejski Zespół Obsługi Szkół i Placówek Oświatowo - Wychowawczych, ul. Moniuszki 6, 06-200 Maków Mazowiecki (pokój 25 lub 27) |
Data skl | 13/08/2014 |
Godz skl | 09:00 |
Miejsce | Miejski Zespół Obsługi Szkół i Placówek Oświatowo - Wychowawczych, ul. Moniuszki 6, 06-200 Maków Mazowiecki (pokój 25 lub 27) |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |