Dostawy warzyw i owoców dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego we Włocławku (znak sprawy: MJ.AZ.2420-10/2014)
Publication date | 2014-08-18 |
End date | 2014-08-27 11:30:00 |
Instytucja | Miejska Jadłodajnia "U Świętego Antoniego" |
Miejscowość | Włocławek |
Województwo | kujawsko-pomorskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 274202 / 2014 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 32211007, 32213009, 32214000, 32121001, 32211124, 32214103, 32212204, 32212101, 32211131, 32211117, 32212709, 32212307, 32212400, 32213102, 32223130, 32223219, 153311400, 153311424 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
III/1.Przedmiotem zamówienia są dostawy WARZYW I OWOCÓW dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego: Część I zamówienia (ziemniaki): a) ziemniaki - świeże, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy od 4 cm i przeciętnej długości od 6 cm, jednego gatunku, niemieszane, dopuszczalne odmiany: Irga, Sante, Irys, Bryza, Satina, Lord, Bitnia, jadalne z 2014 r.; jednostka miary: kilogram, ilość: 79000 kilogramów, Część II zamówienia (warzywa i owoce): a) Marchew - bez naci, świeża, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm; jednostka miary: kilogram, ilość: 3000 kilogramów, b) Kapusta czerwona - świeża, w główkach, o wadze główki od 1 kg; jednostka miary: kilogram, ilość: 2500 kilogramów, c) Groch łuskany - połówki; jednostka miary: kilogram, ilość:1500 kilogramów, d) Fasola drobna - biała; jednostka miary: kilogram, ilość: 900 kilogramów, e) Fasola typu Jaś - duża; jednostka miary: kilogram, ilość: 1000 kilogramów, f) Cebula świeża - twarda, średniej wielkości, tzn. o średnicy od 6 cm do 8 cm; jednostka miary: kilogram, ilość: 3800 kilogramów, g) Burak ćwikłowy - średniej wielkości, tzn. o średnicy od 6 cm do 10 cm lub podłużny o długości od 8 cm do 16 cm i średnicy od 6 cm do 8 cm; jednostka miary: kilogram, ilość: 5000 kilogramów, h) Nać pietruszki - świeża, o przeciętnej wadze pęczka ok. 100 g i maksymalnej długości 15 cm; jednostka miary: kilogram, ilość: 250 kilogramów, i) Koper - świeży, o przeciętnej wadze pęczka ok. 100 g i maksymalnej długości 25 cm; jednostka miary: kilogram, ilość: 250 kilogramów, j) Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, tzn. o długości od 15 cm do 19 cm i średnicy od 3 cm do 5 cm, w całości, szklarniowy; jednostka miary: kilogram, ilość: 250 kilogramów, k) Papryka surowa - czerwona, świeża, cała; jednostka miary: kilogram, ilość: 50 kilogramów, l) Pieczarka świeża - średniej wielkości, tzn. zamknięte kapelusze o średnicy od 3 cm do 5 cm; jednostka miary: kilogram, ilość: 400 kilogramów, m) Pietruszka korzeń - świeża, bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm; jednostka miary: kilogram, ilość: 150 kilogramów, n) Pomidor - świeży, twardy, niepoobijany, czerwony, cały, średniej wielkości, tzn. o średnicy od 5 cm do 8 cm, szklarniowy; jednostka miary: kilogram, ilość: 250 kilogramów, o) Por - świeży, oczyszczony, gruby, tzn. o średnicy od 2 cm do 4 cm, w całości; jednostka miary: kilogram, ilość: 400 kilogramów, p) Sałata - świeża, cała, o średnicy główki od 18 cm do 22 cm, nieprzerośnięta, szklarniowa; jednostka miary: kilogram, ilość: 180 kilogramów, q) Seler - świeży, duży, tzn. o przeciętnej średnicy od 10 cm do 12 cm, oczyszczony, bez liści; jednostka miary: kilogram, ilość: 1600 kilogramów, r) Kapusta włoska - świeża w główkach, o wadze główki od 1,0 kg- 4,0 kg; jednostka miary: kilogram, ilość: 3000 kilogramów, s) Jabłka - świeże, całe, średniej wielkości, tzn. o średnicy od 6 cm do 8 cm; jednostka miary: kilogram, ilość: 250 kilogramów, t) Kapusta biała - świeża, w główkach, o wadze główki od 1,0 kg do 4,0 kg bez liści bocznych; jednostka miary: kilogram, ilość: 9500 kilogramów, u) Kapusta pekińska - świeża, w główkach, o minimalnej średnicy 9 cm i minimalnej długości 20 cm; jednostka miary: kilogram, ilość: 2000 kilogramów, v) Czosnek - w główkach średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy od 3 cm do 5 cm, o przeciętnej wadze główki od 35 g do 50 g; jednostka miary: kilogram, ilość: 5 kilogramów, w) Truskawka - świeża, cała, bez szypułki, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy od 2 cm do 4 cm, jednego gatunku, niemieszana; realizacja dostaw od dnia 01.06.2015 r.; jednostka miary: kilogram, ilość: 250 kilogramów, x) Sałata - świeża, cała, o średnicy główki od 18 cm do 22 cm, nieprzerośnięta, polna, realizacja dostaw od dnia 01.06.2015r.; jednostka miary: kilogram, ilość: 60 kilogramów. Część III zamówienia (warzywa kiszone): a) Kapusta kwaszona - z marchewką, bez konserwantów, niezakwaszana octem; jednostka miary: kilogram, ilość: 7000 kilogramów, b) Ogórek kiszony - twardy, o długości od 8 cm do 10 cm i średnicy od 3 cm do 4 cm, w całości; jednostka miary: kilogram, ilość: 5500 kilogramów. 2. Jakość wymienionego wyżej asortymentu nie może odbiegać od jakości towaru dostępnego w ogólnej sieci handlowej. 3. Wykonawca zapewnia transport WARZYW I OWOCÓW do magazynu w siedzibie zamawiającego na własny koszt, dlatego cena oferty musi zawierać koszty transportu i rozładunku. 4. Transport przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 musi odbywać się w warunkach spełniających wymogi sanitarno - epidemiologiczne. 5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego przy ul. Św. Antoniego 11 we Włocławku. 6. Ilość przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 może ulec zmianie wartościowo maksymalnie o minus 15 % ogółem od wartości umowy na dostawy w/w przedmiotu zamówienia. 7. Zamawiający będzie zamawiał określoną partię towaru telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpóźniej do godziny 13:00. 8. Dostawy będą odbywać się sukcesywnie przez okres obowiązywania umowy, ilościowo według zapotrzebowania zamawiającego: - dla części I i II zamówienia - nie częściej niż pięć razy w tygodniu każdorazowo do godziny 8:00, - dla części III zamówienia - nie częściej niż dwa razy w tygodniu każdorazowo do godziny 9:00, W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilościowych i jakościowych Wykonawca dostarcza towar wolny od wad jakościowych i uzupełnienia braki ilościowe: w terminie do dwóch godzin od momentu zgłoszenia reklamacji. 9. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać parametrom ilościowym i jakościowym określonym przez zamawiającego. Opisa) ziemniaki - świeże, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy od 4 cm i przeciętnej długości od 6 cm, jednego gatunku, niemieszane, dopuszczalne odmiany: Irga, Sante, Irys, Bryza, Satina, Lord, Bitnia, jadalne z 2014 r.; jednostka miary: kilogram, ilość: 79000 kilogramów,a) Marchew - bez naci, świeża, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm; jednostka miary: kilogram, ilość: 3000 kilogramów,b) Kapusta czerwona - świeża, w główkach, o wadze główki od 1 kg; jednostka miary: kilogram, ilość: 2500 kilogramów, c) Groch łuskany - połówki; jednostka miary: kilogram, ilość: 1500 kilogramów, d) Fasola drobna - biała; jednostka miary: kilogram, ilość: 900 kilogramów, e) Fasola typu Jaś - duża; jednostka miary: kilogram, ilość: 1000 kilogramów, f) Cebula świeża - twarda, średniej wielkości, tzn. o średnicy od 6 cm do 8 cm; jednostka miary: kilogram, ilość: 3800 kilogramów, g) Burak ćwikłowy - średniej wielkości, tzn. o średnicy od 6 cm do 10 cm lub podłużny o długości od 8 cm do 16 cm i średnicy od 6 cm do 8 cm; jednostka miary: kilogram, ilość: 5000 kilogramów, h) Nać pietruszki - świeża, o przeciętnej wadze pęczka ok. 100 g i maksymalnej długości 15 cm; jednostka miary: kilogram, ilość: 250 kilogramów, i) Koper - świeży, o przeciętnej wadze pęczka ok. 100 g i maksymalnej długości 25 cm; jednostka miary: kilogram, ilość: 250 kilogramów, j) Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, tzn. o długości od 15 cm do 19 cm i średnicy od 3 cm do 5 cm, w całości, szklarniowy; jednostka miary: kilogram, ilość: 250 kilogramów, k) Papryka surowa - czerwona, świeża, cała; jednostka miary: kilogram, ilość: 50 kilogramów, l) Pieczarka świeża - średniej wielkości, tzn. zamknięte kapelusze o średnicy od 3 cm do 5 cm; jednostka miary: kilogram, ilość: 400 kilogramów, m) Pietruszka korzeń - świeża, bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm; jednostka miary: kilogram, ilość: 150 kilogramów, n) Pomidor - świeży, twardy, niepoobijany, czerwony, cały, średniej wielkości, tzn. o średnicy od 5 cm do 8 cm, szklarniowy; jednostka miary: kilogram, ilość: 250 kilogramów, o) Por - świeży, oczyszczony, gruby, tzn. o średnicy od 2 cm do 4 cm, w całości; jednostka miary: kilogram, ilość: 400 kilogramów, p) Sałata - świeża, cała, o średnicy główki od 18 cm do 22 cm, nieprzerośnięta, szklarniowa; jednostka miary: kilogram, ilość: 180 kilogramów, q) Seler - świeży, duży, tzn. o przeciętnej średnicy od 10 cm do 12 cm, oczyszczony, bez liści; jednostka miary: kilogram, ilość: 1600 kilogramów, r) Kapusta włoska - świeża w główkach, o wadze główki od 1,0 kg- 4,0 kg; jednostka miary: kilogram, ilość: 3000 kilogramów, s) Jabłka - świeże, całe, średniej wielkości, tzn. o średnicy od 6 cm do 8 cm; jednostka miary: kilogram, ilość: 250 kilogramów, t) Kapusta biała - świeża, w główkach, o wadze główki od 1,0 kg do 4,0 kg bez liści bocznych; jednostka miary: kilogram, ilość: 9500 kilogramów, u) Kapusta pekińska - świeża, w główkach, o minimalnej średnicy 9 cm i minimalnej długości 20 cm; jednostka miary: kilogram, ilość: 2000 kilogramów, v) Czosnek - w główkach średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy od 3 cm do 5 cm, o przeciętnej wadze główki od 35 g do 50 g; jednostka miary: kilogram, ilość: 5 kilogramów, w) Truskawka - świeża, cała, bez szypułki, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy od 2 cm do 4 cm, jednego gatunku, niemieszana; realizacja dostaw od dnia 01.06.2015 r.; jednostka miary: kilogram, ilość: 250 kilogramów, x) Sałata - świeża, cała, o średnicy główki od 18 cm do 22 cm, nieprzerośnięta, polna, realizacja dostaw od dnia 01.06.2015r.; jednostka miary: kilogram, ilość: 60 kilogramów.a) Kapusta kwaszona - z marchewką, bez konserwantów, niezakwaszana octem; jednostka miary: kilogram, ilość: 7000 kilogramów, b) Ogórek kiszony - twardy, o długości od 8 cm do 10 cm i średnicy od 3 cm do 4 cm, w całości; jednostka miary: kilogram, ilość: 5500 kilogramów. |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Miejska Jadłodajnia "U Świętego Antoniego" |
Ulica | ul. Św. Antoniego 11 |
Nr domu | 11 |
Miejscowosc | Włocławek |
Kod poczt | 87-800 |
Wojewodztwo | kujawsko-pomorskie |
Tel | 54 4110380 |
Fax | 54 4110380 |
Internet | http://bip.jadlodajniawloclawek.pl/ |
Regon | 34083363300000 |
E mail | jadlodajnia@op.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Administracja samorządowa |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 3 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | Obowiązuje termin |
Czas mies | 9 |
Wadium | nie dotyczy |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy |
Wiedza | Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy |
Potencjal | Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy |
Zdolne | Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy |
Sytuacja | Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 8 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | 1. W przypadku zmiany urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do umowy, Wykonawca niezwłocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie Zamawiającego, przytaczając podstawę prawną. 2. Zamawiający zastrzega sobie prawo do uwzględnienia zmiany urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do umowy w przypadku, kiedy zmiany te są korzystne dla zamawiającego lub nie można było ich przewidzieć w chwili składania oferty przez Wykonawcę. 3. W przypadku zmian, o których stanowi pkt 1 w trakcie obowiązywania umowy, zmiana stawek podatku VAT na artykuły wymienione w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do umowy, następuje z dniem wejścia w życie stosownych przepisów w tym zakresie, z zastrzeżeniem pkt 1 i 4. 4. Zmiana postanowień zawartej umowy może nastąpić za zgodą obu stron wyrażoną na piśmie pod rygorem nieważności - z zastrzeżeniem pkt 5. 5. Zakazuje się istotnych zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, za wyjątkiem zmian przewidzianych w pkt 1 - 3. |
Kryt cena | A |
Spec www | http://bip.jadlodajniawloclawek.pl/ |
Spec war | Miejska Jadłodajnia U Świętego Antoniego, ul. Św. Antoniego 11, 87-800 Włocławek Biuro I piętro. |
Data skl | 27/08/2014 |
Godz skl | 11:30 |
Miejsce | Miejska Jadłodajnia U Świętego Antoniego, ul. Św. Antoniego 11, 87-800 Włocławek Biuro I piętro. |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |