Dostawa żywności - produkty mięsne

Publication date 2017-05-22
End date 2017-05-29 00:00:00
Instytucja Centrum Kształcenia i Wychowania Ochotnicze Hufce Pracy
Miejscowość Pleszew
Województwo wielkopolskie
Branża
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 513731-N-2017
Document type ZP-400
Cpv code 151000009
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

3.1. Postępowanie obejmuje dostawę (wielkości szacunkowe):

LP. NAZWA TOWARU J.M. ILOŚĆ
1 Boczek wędzony kg 100
2 Boczek faszerowany kg 50
3 Baleron kg 30
4 Golonka z kością przednia kg 200
5 Golonka w siatce peklowana kg 50
6 boczek surowy kg 20
7 Karkówka z kością kg 100
8 Keks kg 100
9 Kiełbasa biała do grzania kg 70
10 Kiełbasa krakowska kg 300
11 Parówki we folii kg 300
12 Kiełbasa kanapkowa kg 40
13 Kiełbasa szynkowa kg 200
14 Kiełbasa szynkowa wędzona kg 40
15 Kiełbasa śląska kg 400
16 Kiełbasa zwyczajna kg 150
17 Kiełbasa holenderska kg 20
18 Kiełbasa golonkowa kg 30
19 Kiełbasa żywiecka kg 350
20 Lancz kg 70
21 Łopatka bez kości kg 250
22 Metka kg 20
23 Mięso mielone kg 340
24 Mięso z szynki peklowane kg 80
25 Parówki delikatesowe kg 50
26 Pasztet kg 120
27 Pasztet zapiekany kg 40
28 Pasztet borowikowy kg 40
29 Przysmak śniadaniowy kg 40
30 Polędwica z indyka kg 300
31 Rzymska pieczeń kg 150
32 Pieczeń bacy kg 30
33 Salceson kg 20
34 Schab z kością kg 350
35 Schab bez kości kg 400
36 Słonina kg 10
37 Smalec kg 200
38 Szynka biała kg 50
39 Szynka drobiowa kg 50
40 Szynka królewska kg 50
41 Szynka gotowana kg 150
42 Szynka tyrolska kg 130
43 Udziec upieczony z kością i skórą waga około 10kg szt 10
44 Kiełbasa parówkowa kg 50
45 Mortadela kg 20
46 Karkówka b/k peklowana kg 150
47 Żeberka kg 100

W przypadku podania w nazw własnych lub typów to zgodnie z art. 29 ust.3 ustawy pzp, Zamawiający dopuszcza złożenie ofert „równoważnych”. Za „równoważne” Zamawiający uzna produkty, które posiadać będą te same składniki, konsystencję, gramaturę oraz wartości odżywcze i walory smakowe co produkty podane przykładowo. W takim przypadku należy wpisać jaki produkt oferuje Wykonawca .
Wszystkie produkty spożywcze muszą być wysokiej jakości, bez konserwantów i uszkodzeń, z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu
3.1. Dodatkowy opis przedmiotu zamówienia:
3.1.1. Zadanie będzie realizowane sukcesywnie wg. zapotrzebowania Zamawiającego. Dostawy asortymentu odbywać się będą na koszt i ryzyko Wykonawcy od poniedziałku do piątku w godz. od 900 do 1100.
3.1.2. Zamawiający przekaże faksem lub telefonicznie Wykonawcy wykaz produktów wraz z terminem i godzinami dostawy.
3.1.3. Dostawy winny być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami.
3.1.4. Odbioru towaru w siedzibie Zamawiający zgodnie z jego upoważnieniem dokona wyznaczony przez Zamawiającego pracownik.
3.1.5. Koszty przewozu, zabezpieczenia towaru i ubezpieczenia za czas przewozu ponosi Wykonawca, a Zamawiający zapewni odbiór towaru w siedzibie Zamawiającego.
3.1.6. Za dostarczoną żywność (w tym ubezpieczenie, stan jakościowy) odpowiada Wykonawca do czasu odbioru zrealizowanego zamówienia przez Zamawiającego.
3.1.7. Dostarczany towar winien być świeży z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakości t.j. I-go gatunku bez wad fizycznych i jakościowych i odpowiadać Polskim Normom. Wyroby winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami. W przypadku dostarczenia towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości bądź niedostarczenia zamówionego towaru a także niedokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy, Zamawiający ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają Wykonawcę.
3.1.8. W przypadku niezgodności dostarczanych artykułów z wymogami i opisem zawartym w SIWZ, Zamawiający odmówi odbioru tych artykułów a Wykonawca poniesie koszty zgodnie z zapisem pkt. 3.2.7.
3.1.9. Zamawiający zastrzega sobie możliwość wprowadzania zmian do umowy w zakresie zmniejszania ilości dostaw w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości dostaw przewidzianych w umowie.
3.1.10. Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczanego towaru i dostarczenia nowej partii do siedziby Zamawiającego w dniu złożenia reklamacji.
3.1.11. W przypadku produktów równoważnych - Wykonawca dostarczy do Zamawiającego (na pisemne wezwanie Zamawiającego) próbkę reprezentacyjną, w celu porównania zgodności opisu przedmiotu zamówienia z oferowanymi przez Wykonawcę produktami. Do każdej próbki należy dołączyć etykietę. Komisja dokonując oceny próbek weźmie pod uwagę cechy charakterystyczne danego produktu zawarte w opisie przedmiotu zamówienia. Z przeprowadzonej oceny komisja sporządzi notatki zawierające opis oferowanego produktu wraz ze zdjęciem asortymentu
3.1.12. Wykonawca na okres pomiędzy dostawami udostępni bezpłatnie Zamawiającemu opakowania transportowe.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 8fa85ca2-453c-4c3a-835b-bfe896bba471
Biuletyn 513731-N-2017
Zamawiajacy nazwa Centrum Kształcenia i Wychowania Ochotnicze Hufce Pracy
Regon 25101239400000
Zamawiajacy adres ulica Al. Wojska Polskiego
Zamawiajacy adres numer domu 21
Zamawiajacy miejscowosc Pleszew
Zamawiajacy kod pocztowy 63300
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo wielkopolskie
Zamawiajacy telefon 627 420 602
Zamawiajacy fax 627 420 602
Zamawiajacy email ckiwpleszew@ohp.pl
Adres strony url www.ckiw-pleszew.ohp.pl
Adres strony internetowej www.ckiw-pleszew.ohp.pl
Adres strony internetowej narzedzia www.ckiw-pleszew.ohp.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny Jednostka budżetowa podległa MRPiPS
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia www.ckiw-pleszew.ohp.pl
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.ckiw-pleszew.ohp.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny 1) Zgodnie z art. 10 c ust. 2 ustawy Prawo zamówień publicznych w związku z art. 18 ustawy z dnia 22 czerwca 2016 r. o zmianie ustawy – prawo zamówień publicznych oraz niektórych ustaw składanie oferty odbywa się za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. – Prawo pocztowe (Dz.U. poz. 1529 oraz z 2015 r., poz. 1020), osobiście lub za pośrednictwem posłańców
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres 63-300 Pleszew, al. Wojska Polskiego 21
Nazwa nadana zamowieniu Dostawa żywności - produkty mięsne
Numer referencyjny BSIZP-12-2017
Rodzaj zamowienia 1
Okreslenie przedmiotu 3.1. Postępowanie obejmuje dostawę (wielkości szacunkowe): LP. NAZWA TOWARU J.M. ILOŚĆ 1 Boczek wędzony kg 100 2 Boczek faszerowany kg 50 3 Baleron kg 30 4 Golonka z kością przednia kg 200 5 Golonka w siatce peklowana kg 50 6 boczek surowy kg 20 7 Karkówka z kością kg 100 8 Keks kg 100 9 Kiełbasa biała do grzania kg 70 10 Kiełbasa krakowska kg 300 11 Parówki we folii kg 300 12 Kiełbasa kanapkowa kg 40 13 Kiełbasa szynkowa kg 200 14 Kiełbasa szynkowa wędzona kg 40 15 Kiełbasa śląska kg 400 16 Kiełbasa zwyczajna kg 150 17 Kiełbasa holenderska kg 20 18 Kiełbasa golonkowa kg 30 19 Kiełbasa żywiecka kg 350 20 Lancz kg 70 21 Łopatka bez kości kg 250 22 Metka kg 20 23 Mięso mielone kg 340 24 Mięso z szynki peklowane kg 80 25 Parówki delikatesowe kg 50 26 Pasztet kg 120 27 Pasztet zapiekany kg 40 28 Pasztet borowikowy kg 40 29 Przysmak śniadaniowy kg 40 30 Polędwica z indyka kg 300 31 Rzymska pieczeń kg 150 32 Pieczeń bacy kg 30 33 Salceson kg 20 34 Schab z kością kg 350 35 Schab bez kości kg 400 36 Słonina kg 10 37 Smalec kg 200 38 Szynka biała kg 50 39 Szynka drobiowa kg 50 40 Szynka królewska kg 50 41 Szynka gotowana kg 150 42 Szynka tyrolska kg 130 43 Udziec upieczony z kością i skórą waga około 10kg szt 10 44 Kiełbasa parówkowa kg 50 45 Mortadela kg 20 46 Karkówka b/k peklowana kg 150 47 Żeberka kg 100 W przypadku podania w nazw własnych lub typów to zgodnie z art. 29 ust.3 ustawy pzp, Zamawiający dopuszcza złożenie ofert „równoważnych”. Za „równoważne” Zamawiający uzna produkty, które posiadać będą te same składniki, konsystencję, gramaturę oraz wartości odżywcze i walory smakowe co produkty podane przykładowo. W takim przypadku należy wpisać jaki produkt oferuje Wykonawca . Wszystkie produkty spożywcze muszą być wysokiej jakości, bez konserwantów i uszkodzeń, z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu 3.1. Dodatkowy opis przedmiotu zamówienia: 3.1.1. Zadanie będzie realizowane sukcesywnie wg. zapotrzebowania Zamawiającego. Dostawy asortymentu odbywać się będą na koszt i ryzyko Wykonawcy od poniedziałku do piątku w godz. od 900 do 1100. 3.1.2. Zamawiający przekaże faksem lub telefonicznie Wykonawcy wykaz produktów wraz z terminem i godzinami dostawy. 3.1.3. Dostawy winny być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami. 3.1.4. Odbioru towaru w siedzibie Zamawiający zgodnie z jego upoważnieniem dokona wyznaczony przez Zamawiającego pracownik. 3.1.5. Koszty przewozu, zabezpieczenia towaru i ubezpieczenia za czas przewozu ponosi Wykonawca, a Zamawiający zapewni odbiór towaru w siedzibie Zamawiającego. 3.1.6. Za dostarczoną żywność (w tym ubezpieczenie, stan jakościowy) odpowiada Wykonawca do czasu odbioru zrealizowanego zamówienia przez Zamawiającego. 3.1.7. Dostarczany towar winien być świeży z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakości t.j. I-go gatunku bez wad fizycznych i jakościowych i odpowiadać Polskim Normom. Wyroby winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami. W przypadku dostarczenia towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości bądź niedostarczenia zamówionego towaru a także niedokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy, Zamawiający ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają Wykonawcę. 3.1.8. W przypadku niezgodności dostarczanych artykułów z wymogami i opisem zawartym w SIWZ, Zamawiający odmówi odbioru tych artykułów a Wykonawca poniesie koszty zgodnie z zapisem pkt. 3.2.7. 3.1.9. Zamawiający zastrzega sobie możliwość wprowadzania zmian do umowy w zakresie zmniejszania ilości dostaw w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości dostaw przewidzianych w umowie. 3.1.10. Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczanego towaru i dostarczenia nowej partii do siedziby Zamawiającego w dniu złożenia reklamacji. 3.1.11. W przypadku produktów równoważnych - Wykonawca dostarczy do Zamawiającego (na pisemne wezwanie Zamawiającego) próbkę reprezentacyjną, w celu porównania zgodności opisu przedmiotu zamówienia z oferowanymi przez Wykonawcę produktami. Do każdej próbki należy dołączyć etykietę. Komisja dokonując oceny próbek weźmie pod uwagę cechy charakterystyczne danego produktu zawarte w opisie przedmiotu zamówienia. Z przeprowadzonej oceny komisja sporządzi notatki zawierające opis oferowanego produktu wraz ze zdjęciem asortymentu 3.1.12. Wykonawca na okres pomiędzy dostawami udostępni bezpłatnie Zamawiającemu opakowania transportowe.
Cpv glowny przedmiot 15100000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data zakonczenia 2018-04-30T00:00:00+02:00
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Art 24 ust 5 pkt 2 1
Art 24 ust 5 pkt 3 1
Art 24 ust 5 pkt 4 1
Art 24 ust 5 pkt 5 1
Art 24 ust 5 pkt 6 1
Art 24 ust 5 pkt 7 1
Art 24 ust 5 pkt 8 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Czy oswiadczenie spelnienie kryteriow 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen 1) odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 ustawy prawo zamówień publicznych. Jeżeli Wykonawcy wspólnie ubiegają się o udzielenia zamówienia, dokument ten składa każdy z nich; 2) zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu; 3) zaświadczenia właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu;
Zastosowanie procedury pzp 1
IV 4 4 data 2017-05-29T00:00:00+02:00
IV 4 4 godzina 09:00
IV 4 5 okres 30

Criterion

Kryteria Cena
Znaczenie 100,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)