Zakup i dostawa mięsa wieprzowego, wołowego, drobiowego i podrobów mięsnych wieprzowych i drobiowych oraz artykułów nabiałowych dla Szpitala Wojewódzkiego w Łomży.
Publication date | 2017-06-02 |
End date | 2017-06-12 00:00:00 |
Instytucja | |
Miejscowość | |
Województwo | |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 523763-N-2017 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158000006 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa mięsa wieprzowego, wołowego, drobiowego i podrobów mięsnych wieprzowych i drobiowych oraz artykułów nabiałowych dla Szpitala Wojewódzkiego w Łomży zwanego dalej Zamawiającym w ilościach, asortymencie i wymaganiach wg Załącznika nr 4 do SIWZ . Ilość pakietów: 6 pakietów tj: Pakiet 1 - mięso wieprzowe i podroby mięsne wieprzowe. Pakiet 2 - mięso wołowe. Pakiet 3 - mięso drobiowe i podroby drobiowe. Pakiet 4 - artykuły nabiałowe. Pakiet 5 - artykuły nabiałowe. Pakiet 6 - artykuły nabiałowe. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | dd76485a-a613-4f5b-9f81-297bb9513b25 |
Biuletyn | 523763-N-2017 |
Zamawiajacy email | przetargi@szpital-lomza.pl |
Adres strony url | www.szpital-lomza.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Czy przeprowadza centralny zamawiajacy | 1 |
Czy przeprowadza podmiot zamawiajacy powierzyl | 1 |
Czy przeprowadza wspolnie | 1 |
Czy przeprowadza zamawiajacy z eu | 1 |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej |
Czy dostep dokumentow zamowienia | 1 |
Dostep dokumentow zamowienia | www.szpital-lomza.pl |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.szpital-lomza.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | forma pisemna |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | miejsce składania ofert: kancelaria Szpitala Wojewódzkiego im. Kardynała Stefana Wyszyńskiego (pokój 235), Al. Piłsudskiego 11, 18 – 404 Łomża, godziny pracy kancelarii: od poniedziałku do piątku w godz. 7.30- 15.05, |
Nazwa nadana zamowieniu | Zakup i dostawa mięsa wieprzowego, wołowego, drobiowego i podrobów mięsnych wieprzowych i drobiowych oraz artykułów nabiałowych dla Szpitala Wojewódzkiego w Łomży. |
Numer referencyjny | ZT-SZP-226/01/47/2017 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Okreslenie przedmiotu | Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa mięsa wieprzowego, wołowego, drobiowego i podrobów mięsnych wieprzowych i drobiowych oraz artykułów nabiałowych dla Szpitala Wojewódzkiego w Łomży zwanego dalej Zamawiającym w ilościach, asortymencie i wymaganiach wg Załącznika nr 4 do SIWZ . Ilość pakietów: 6 pakietów tj: Pakiet 1 - mięso wieprzowe i podroby mięsne wieprzowe. Pakiet 2 - mięso wołowe. Pakiet 3 - mięso drobiowe i podroby drobiowe. Pakiet 4 - artykuły nabiałowe. Pakiet 5 - artykuły nabiałowe. Pakiet 6 - artykuły nabiałowe. |
Cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Data zakonczenia | 2017-12-31T00:00:00+01:00 |
Informacje na temat katalogow | Czas trwania zamówienia: od daty zawarcia umowy do dnia 31grudnia 2017r. , z zastrzeżeniem, że umowa dotycząca Pakietu 3 - mięso drobiowe i podroby drobiowe i Pakietu 4 - artykuły nabiałowe obowiązuje od dnia 22 czerwca 2017 r. do dnia 31grudnia 2017r. |
Okreslenie warunkow | Wykonawca spełni warunek dotyczący kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów, o którym mowa w pkt 5.2.1. lit. a) SIWZ, jeżeli wykaże, że: a) posiada wdrożony system kontroli jakości HACCP – dotyczy Pakietów nr: 1– 3, b) podlega stałemu nadzorowi właściwej miejscowo Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej - dotyczy Pakietów nr: 1 – 3. |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | 1. odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 Pzp; |
Zakresie warunkow udzialu | 1. Dokument potwierdzający, że Wykonawca posiada wdrożony system kontroli jakości HACCP – dotyczy Pakietów nr: 1– 3. 2. Aktualne zaświadczenie właściwej miejscowo Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej, że Wykonawca podlega stałemu jej nadzorowi, wystawione nie wcześniej niż 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert - dotyczy Pakietów nr: 1 – 3. |
Wykaz potwierdzenie okolicznosci | 1. Oświadczenie Wykonawcy, że posiada atesty na przedmiot zamówienia i okaże je na każde żądanie Zamawiającego - dotyczy wszystkich Pakietów. 2. „Protokół Kontroli Sprawdzającej” – dotyczy wszystkich Pakietów. 3. Oświadczenie Wykonawcy, że posiada środki transportu, niezbędne do wykonania zamówienia oraz aktualne zaświadczenie właściwej miejscowo Państwowej Inspekcji Sanitarnej, że posiadane środki transportu dopuszczone zostały do transportu żywności zgodnie zobowiązującymi regulacjami prawnymi – dotyczy wszystkich Pakietów. |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | Nie przewiduje się zmian postanowień umowy w stosunku do treści oferty (art. 144 ust 1 ustawy Pzp) z wyjątkiem: a) każda udokumentowana przez wnioskującą stronę zmiana cen powyżej 10% skutkuje zmianą ceny umownej na dany asortyment o stwierdzony wzrost przez wnioskującego i zaakceptowany przez drugą stronę. Dotyczy też sytuacji kiedy cena ulegnie obniżeniu. Podstawą do ustalenia obniżenia ceny będzie rynek lokalny – woj. Podlaskiego; b) Kupujący dopuszcza przedłużenie terminu obowiązywania umowy w przypadku niewyczerpania całości zamówienia; c) zmiany nazwy, siedziby stron umowy, nr-ów kont bankowych oraz innych danych identyfikacyjnych; d) w przypadku zakończenia produkcji lub wycofania z rynku wyrobu będącego przedmiotem zamówienia dopuszcza się zmianę na nowy produkt o tych samych bądź lepszych parametrach po cenie jednostkowej zaoferowanej w ofercie; e) zamiany asortymentu lub zmiany producenta produktu jaki wykazał w złożonej ofercie za zgodą Kupującego; f) gdy wystąpią zmiany dotyczące obniżenia cen jednostkowych poszczególnych elementów przedmiotu zamówienia tj. w przypadku promocji, ogólnej obniżki cen na dany asortyment itp. g) zmian wynikających z przepisów ustawy Prawo zamówień publicznych. |
IV 4 4 data | 2017-06-12T00:00:00+02:00 |
IV 4 4 godzina | 10:00 |
IV 4 4 jezyki | jezyk polski |
IV 4 5 okres | 30 |
IV 6 6 | 1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. 2. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. 3. Przepisy dotyczące wykonawcy stosuje się odpowiednio do wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. 4. Jeżeli oferta wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia zostanie wybrana, zamawiający będzie żądać przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego, umowy regulującej współpracę tych wykonawców. 5. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt. 6.3. SIWZ: 1) ppkt 1- składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: a) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | pakiet 1 |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,0 |
Zalacznik data zakonczenia | 2017-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Pakiet 1 - mięso wieprzowe i podroby mięsne wieprzowe. |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | pakiet 2 |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,0 |
Zalacznik data zakonczenia | 2017-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Pakiet 2 - mięso wołowe |
Zalacznik czesc nr | 3 |
Zalacznik nazwa | pakiet 3 |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,0 |
Zalacznik data zakonczenia | 2017-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Pakiet 3 - mięso drobiowe i podroby drobiowe |
Zalacznik czesc nr | 4 |
Zalacznik nazwa | pakiet 4 |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,0 |
Zalacznik data zakonczenia | 2017-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Pakiet 4 - Artykuły nabiałowe |
Zalacznik czesc nr | 5 |
Zalacznik nazwa | pakiet 5 |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,0 |
Zalacznik data zakonczenia | 2017-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Pakiet 5 - Artykuły nabiałowe |
Zalacznik czesc nr | 6 |
Zalacznik nazwa | pakiet 6 |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,0 |
Zalacznik data zakonczenia | 2017-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | PAKIET 6 - Artykuły nabiałowe |
Criterion
Kryteria | cena |
Znaczenie | 100,00 |