Sukcesywna dostawa owoców, warzyw oraz ziemniaków dla Domu Pomocy Społecznej im. dr. Józefa Marcelego Kopicza w Szpęgawsku
Publication date | 2017-06-14 |
End date | 2017-06-23 00:00:00 |
Instytucja | Dom Pomocy Społecznej im. dr Józefa Marcelego Kopicza w Szpęgawsku |
Miejscowość | Starogard Gdański |
Województwo | pomorskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 533367-N-2017 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 150000008 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Dotyczy wszystkich części zamówienia. Zamawiający zastrzega, że ilości zamawianych towarów są jedynie wielkościami prognozowanymi, niezbędnymi dla porównania ofert, a rzeczywiste ilości zamawianych produktów mogą ulec zmianie. Przewidywane wahania w ilości poszczególnego asortymentu mogą wynosić ok. +/–20%. Wynagrodzenie Wykonawcy stanowić będzie wielkość i zakres rzeczywiście dostarczonego do Zamawiającego przedmiotu zamówienia. Zapotrzebowania (ilość i rodzaj dostawy) na poszczególne towary będą składane za pośrednictwem faksu lub poczty elektronicznej ze wskazaniem pomieszczenia w siedzibie Zamawiającego, do którego ma być dostarczona partia zamówienia. Wraz z dostawą partii zamawianego towaru, Wykonawca dostarczy fakturę VAT za daną partię asortymentu. Zapłata za dostarczona partię produktów nastąpi przelewem z konta Zamawiającego na konto Wykonawcy wskazane w fakturze, w terminie 30 dni od dnia dostawy. Koszty opakowania, ubezpieczenia, załadunku, rozładunku, transportu oraz wszystkie pozostałe związane z prawidłową i terminową realizacją zamówienia ponosi Wykonawca i uwzględni je w cenie oferty. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć do siedziby Zamawiającego zamówiony towar na własny koszt i ryzyko, środkiem transportu dopuszczonym do przewozu żywności, w ramach posiadanej aktualnej decyzji/zezwolenia właściwego Powiatowego Inspektora Sanitarnego (dotyczy 2 części zamówienia). Dostarczane artykuły żywnościowe winny być odpowiednio posortowane przez Wykonawcę i muszą być najwyższej jakości, a ich przechowywanie i transportowanie musi odbywać się w warunkach gwarantujących najwyższą jakość. Wykonawca musi gwarantować odpowiedni okres ważności dostarczanych produktów, min. ¾ okresu określonego przez producenta, liczony od dnia dostawy. W przypadku dostarczania artykułów w oryginalnych opakowaniach, muszą mieć na opakowaniu oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi przepisami. W przypadku dostarczenia artykułów nie spełniających warunków zamówienia (np. o złej jakości lub w przypadku braków ilościowych) lub niezgodnych zamówieniem i z asortymentem oferowanym w Załącznikach Nr 2A, 2B do SIWZ, Wykonawca zobowiązany jest do ich wymiany na nowe, wolne od wad lub zgodne z warunkami zamówienia, w ciągu 24 godzin od momentu zgłoszenia reklamacyjnego. Wszelkie koszty związane z ponownym dostarczeniem towaru ponosi Wykonawca. Zamawiający wymaga, aby oferowane towary były zgodne z obowiązującymi Polskimi Normami, spełniały wymagania w zakresie norm jakościowych w ramach GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej), GHP (Dobrej Praktyki Higienicznej) z zastosowaniem zasad systemu HACCP (jeżeli określono dla nich odpowiednie wymogi w powyższym zakresie), a także muszą spełniać wymagane przez Zamawiającego parametry i standardy jakościowe wyszczególnione w Załącznikach Nr 2A, 2B do SIWZ, kolumna 2. Zaproponowanie w ofercie artykułów o parametrach gorszych aniżeli podane w Załącznikach Nr 2A i 2B do SIWZ lub nieuwzględnienie chociażby jednej z zamawianych pozycji asortymentowych, spowoduje odrzucenie oferty. Opis przedmiotu zamówienia w zakresie 1 części zamówienia (warzywa, owoce i jaja). Szacunkowe wielkości i zakres zamówienia zawiera odrębny dokument w formacie Excel pn. Załącznik nr 2A do SIWZ – Formularz cenowy. Asortyment dostarczany będzie do siedziby Zamawiającego nie rzadziej niż 2 razy w tygodniu (z wyjątkiem dni świątecznych) od poniedziałku do piątku w godzinach pracy Zamawiającego tj. 07.00 – 15.00. Zapotrzebowania (ilość i rodzaj dostawy) na poszczególne towary będą składane za pośrednictwem faksu lub poczty elektronicznej ze wskazaniem pomieszczenia w siedzibie Zamawiającego, do którego ma być dostarczona partia zamówienia. W przypadku braku możliwości wywiązania się z terminu dostawy, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie powiadomić o powyższej okoliczności Zamawiającego. Zamawiane warzywa i owoce powinny być I klasy, zgodne z Polską Normą. Na każde żądanie Zamawiającego, Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do dowolnego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskim (jeżeli dla danego produkty takie normy obowiązują) Zamawiający określa następujące wymagania w zakresie opakowań: – pojemniki plastikowe z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, przeznaczone tylko do jednego asortymentu, poszczególne elementy być powinny ułożone w opakowaniu w sposób nie powodujący ich deformacji i zapewniający estetyczny wygląd towaru. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać zamawiane produkty oznakowane widocznym, czytelnym kodem identyfikacyjnym partii produkcyjnej, umożliwiającym identyfikację artykułu rolno-spożywczego z danej partii produkcyjnej, nadanym przez producenta i umożliwiającym jego identyfikację, umieszczonym na produkcie w sposób wkluczający jego przesuniecie. Opis przedmiotu zamówienia w zakresie 2 części zamówienia (ziemniaki): Szacunkowe wielkości i zakres zamówienia zawiera odrębny dokument w formacie Excel pn. Załącznik nr 2B do SIWZ – Formularz cenowy. Asortyment dostarczany będzie 1 raz w tygodniu (z wyjątkiem okresu letniego, gdy dostarczany będzie 2 razy w tygodniu) w terminie 24 godzin od chwili zgłoszenia do Wykonawcy zapotrzebowania, od poniedziałku do piątku w godzinach pracy Zamawiającego. Zapotrzebowania (ilość i rodzaj dostawy) na poszczególne towary będą składane za pośrednictwem faksu lub poczty elektronicznej ze wskazaniem pomieszczenia w siedzibie Zamawiającego, do którego ma być dostarczona partia zamówienia. W przypadku braku możliwości wywiązania się z terminu dostawy, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie powiadomić o powyższej okoliczności Zamawiającego. od poniedziałku do piątku w godzinach pracy Zamawiającego, tj. 07.00 – 15.00. W przypadku braku możliwości wywiązania się z terminu dostawy, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie powiadomić o powyższej okoliczności Zamawiającego. Zamawiane ziemniaki muszą być żółte lub białe oraz sortowane. Bulwy muszą być zdrowe – bez oznak zmrożenia, pełne w środku, średniej wielkości, etykietowane i pakowane w worki o wadze 15 kg. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 9bc00503-6d8c-4ea1-ad18-793615593947 |
Biuletyn | 533367-N-2017 |
Zamawiajacy nazwa | Dom Pomocy Społecznej im. dr Józefa Marcelego Kopicza w Szpęgawsku |
Regon | 29578000000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. Kasztanowa |
Zamawiajacy adres numer domu | 23 |
Zamawiajacy miejscowosc | Starogard Gdański |
Zamawiajacy kod pocztowy | 83-200 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | pomorskie |
Zamawiajacy telefon | 58 5621461 w. 234, |
Zamawiajacy email | m.blok@dpsszpegawsk.pl, |
Adres strony url | http://dpsszpegawsk.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Nazwa projektu programu | Sukcesywna dostawa owoców, warzyw oraz ziemniaków dla Domu Pomocy Społecznej im. dr. Józefa Marcelego Kopicza w Szpęgawsku |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Czy przeprowadza centralny zamawiajacy | 1 |
Rodzaj zamawiajacego | 9 |
Czy dostep dokumentow zamowienia | 1 |
Dostep dokumentow zamowienia | http://bip.dpsszpegawsk.pl |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | http://bip.dpsszpegawsk.pl |
Czy dostep do dokumentow ograniczony | 1 |
Nazwa nadana zamowieniu | Sukcesywna dostawa owoców, warzyw oraz ziemniaków dla Domu Pomocy Społecznej im. dr. Józefa Marcelego Kopicza w Szpęgawsku |
Numer referencyjny | GA.273.2.2017 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Zastrzega prawo grup czesci | I, II |
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy | 2 |
Okreslenie przedmiotu | Dotyczy wszystkich części zamówienia. Zamawiający zastrzega, że ilości zamawianych towarów są jedynie wielkościami prognozowanymi, niezbędnymi dla porównania ofert, a rzeczywiste ilości zamawianych produktów mogą ulec zmianie. Przewidywane wahania w ilości poszczególnego asortymentu mogą wynosić ok. +/–20%. Wynagrodzenie Wykonawcy stanowić będzie wielkość i zakres rzeczywiście dostarczonego do Zamawiającego przedmiotu zamówienia. Zapotrzebowania (ilość i rodzaj dostawy) na poszczególne towary będą składane za pośrednictwem faksu lub poczty elektronicznej ze wskazaniem pomieszczenia w siedzibie Zamawiającego, do którego ma być dostarczona partia zamówienia. Wraz z dostawą partii zamawianego towaru, Wykonawca dostarczy fakturę VAT za daną partię asortymentu. Zapłata za dostarczona partię produktów nastąpi przelewem z konta Zamawiającego na konto Wykonawcy wskazane w fakturze, w terminie 30 dni od dnia dostawy. Koszty opakowania, ubezpieczenia, załadunku, rozładunku, transportu oraz wszystkie pozostałe związane z prawidłową i terminową realizacją zamówienia ponosi Wykonawca i uwzględni je w cenie oferty. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć do siedziby Zamawiającego zamówiony towar na własny koszt i ryzyko, środkiem transportu dopuszczonym do przewozu żywności, w ramach posiadanej aktualnej decyzji/zezwolenia właściwego Powiatowego Inspektora Sanitarnego (dotyczy 2 części zamówienia). Dostarczane artykuły żywnościowe winny być odpowiednio posortowane przez Wykonawcę i muszą być najwyższej jakości, a ich przechowywanie i transportowanie musi odbywać się w warunkach gwarantujących najwyższą jakość. Wykonawca musi gwarantować odpowiedni okres ważności dostarczanych produktów, min. ¾ okresu określonego przez producenta, liczony od dnia dostawy. W przypadku dostarczania artykułów w oryginalnych opakowaniach, muszą mieć na opakowaniu oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi przepisami. W przypadku dostarczenia artykułów nie spełniających warunków zamówienia (np. o złej jakości lub w przypadku braków ilościowych) lub niezgodnych zamówieniem i z asortymentem oferowanym w Załącznikach Nr 2A, 2B do SIWZ, Wykonawca zobowiązany jest do ich wymiany na nowe, wolne od wad lub zgodne z warunkami zamówienia, w ciągu 24 godzin od momentu zgłoszenia reklamacyjnego. Wszelkie koszty związane z ponownym dostarczeniem towaru ponosi Wykonawca. Zamawiający wymaga, aby oferowane towary były zgodne z obowiązującymi Polskimi Normami, spełniały wymagania w zakresie norm jakościowych w ramach GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej), GHP (Dobrej Praktyki Higienicznej) z zastosowaniem zasad systemu HACCP (jeżeli określono dla nich odpowiednie wymogi w powyższym zakresie), a także muszą spełniać wymagane przez Zamawiającego parametry i standardy jakościowe wyszczególnione w Załącznikach Nr 2A, 2B do SIWZ, kolumna 2. Zaproponowanie w ofercie artykułów o parametrach gorszych aniżeli podane w Załącznikach Nr 2A i 2B do SIWZ lub nieuwzględnienie chociażby jednej z zamawianych pozycji asortymentowych, spowoduje odrzucenie oferty. Opis przedmiotu zamówienia w zakresie 1 części zamówienia (warzywa, owoce i jaja). Szacunkowe wielkości i zakres zamówienia zawiera odrębny dokument w formacie Excel pn. Załącznik nr 2A do SIWZ – Formularz cenowy. Asortyment dostarczany będzie do siedziby Zamawiającego nie rzadziej niż 2 razy w tygodniu (z wyjątkiem dni świątecznych) od poniedziałku do piątku w godzinach pracy Zamawiającego tj. 07.00 – 15.00. Zapotrzebowania (ilość i rodzaj dostawy) na poszczególne towary będą składane za pośrednictwem faksu lub poczty elektronicznej ze wskazaniem pomieszczenia w siedzibie Zamawiającego, do którego ma być dostarczona partia zamówienia. W przypadku braku możliwości wywiązania się z terminu dostawy, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie powiadomić o powyższej okoliczności Zamawiającego. Zamawiane warzywa i owoce powinny być I klasy, zgodne z Polską Normą. Na każde żądanie Zamawiającego, Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do dowolnego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskim (jeżeli dla danego produkty takie normy obowiązują) Zamawiający określa następujące wymagania w zakresie opakowań: – pojemniki plastikowe z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, przeznaczone tylko do jednego asortymentu, poszczególne elementy być powinny ułożone w opakowaniu w sposób nie powodujący ich deformacji i zapewniający estetyczny wygląd towaru. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać zamawiane produkty oznakowane widocznym, czytelnym kodem identyfikacyjnym partii produkcyjnej, umożliwiającym identyfikację artykułu rolno-spożywczego z danej partii produkcyjnej, nadanym przez producenta i umożliwiającym jego identyfikację, umieszczonym na produkcie w sposób wkluczający jego przesuniecie. Opis przedmiotu zamówienia w zakresie 2 części zamówienia (ziemniaki): Szacunkowe wielkości i zakres zamówienia zawiera odrębny dokument w formacie Excel pn. Załącznik nr 2B do SIWZ – Formularz cenowy. Asortyment dostarczany będzie 1 raz w tygodniu (z wyjątkiem okresu letniego, gdy dostarczany będzie 2 razy w tygodniu) w terminie 24 godzin od chwili zgłoszenia do Wykonawcy zapotrzebowania, od poniedziałku do piątku w godzinach pracy Zamawiającego. Zapotrzebowania (ilość i rodzaj dostawy) na poszczególne towary będą składane za pośrednictwem faksu lub poczty elektronicznej ze wskazaniem pomieszczenia w siedzibie Zamawiającego, do którego ma być dostarczona partia zamówienia. W przypadku braku możliwości wywiązania się z terminu dostawy, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie powiadomić o powyższej okoliczności Zamawiającego. od poniedziałku do piątku w godzinach pracy Zamawiającego, tj. 07.00 – 15.00. W przypadku braku możliwości wywiązania się z terminu dostawy, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie powiadomić o powyższej okoliczności Zamawiającego. Zamawiane ziemniaki muszą być żółte lub białe oraz sortowane. Bulwy muszą być zdrowe – bez oznak zmrożenia, pełne w środku, średniej wielkości, etykietowane i pakowane w worki o wadze 15 kg. |
Cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Okres w miesiacach | 12 |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące zdolności technicznej i zawodowej, tj. o udzielenie zamówienia może się ubiegać wykonawca, który w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje co najmniej 1 dostawę w zakresie realizacji odpowiadających swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj.: a) dla części 1 zamówienia – dostawa warzyw , owoców i jaj, o wartości nie mniejszej niż 50.000 PLN (słownie: pięćdziesiąt tysięcy zł 00/100), z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców; b) dla części 2 zamówienia – dostawa ziemniaków o wartości nie mniejszej niż 8.000 PLN (słownie: osiem tysięcy zł 00/100) każda, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców. |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Zakresie warunkow udzialu | W celu potwierdzenia spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących zdolności technicznych i zawodowych Zamawiający, przed udzieleniem zamówienia wezwie Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni, terminie aktualnego na dzień - wykazu dostaw wykonanych w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane (Zgodny z Załącznikiem nr 2C do SIWZ) – odpowiednio do części zamówienia, o której udzielenie ubiega się Wykonawca. Do ww. Wykazu należy załączyć dowody określające czy wskazane dostawy zostały wykonane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów - oświadczenie Wykonawcy. |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany postanowień niniejszej umowy dokonanej za zgodą obu stron wyrażoną na piśmie pod rygorem nieważności, w przypadku: a) konieczności zmiany kwoty podatku VAT, z związku ze zmianą powszechnie obowiązujących przepisów prawnych, w szczególności podatkowych dotyczących obowiązującej wysokości (stawki) podatku VAT, b) gdy nastąpi wycofanie danego artykułu spożywczego z produkcji przez producenta i stanie się niedostępny na rynku a dostępne będą inne artykuły spożywcze o właściwościach nie gorszych niż wynikające z ich opisu w SIWZ (wycofanie lub niedostępność Wykonawca musi pisemnie udokumentować i uzasadnić); c) zmian cen jednostkowych podanych w formularzu cenowym, na następujących zasadach: zmiany cen mogą nastąpić w przypadku zmiany ceny danego produktu o minimum 5% w stosunku do ceny podanej przez Wykonawcę w formularzu cenowym; wysokość zmiany ceny zostanie ustalona w oparciu o średnie ceny jednostkowe, z dnia, w którym Zamawiający przesłał zapotrzebowanie, podane na stronie www.bronisze.com.pl (Warszawski Rolno-Spożywczy Rynek Hurtowy S.A.), zmiana ceny jednostkowej jest możliwa nie częściej niż 2 razy w miesiącu, na pisemny wniosek Wykonawcy lub Zamawiającego; proponowana przez Wykonawcę zmiana ceny musi każdorazowo uzyskać wcześniejszą pisemną akceptację Zamawiającego; wysokość zmiany poszczególnych cen jednostkowych zostanie ustalona proporcjonalnie (procentowo) do wzrostu lub obniżenia cen jednostkowych za dany produkt. |
IV 4 4 data | 2017-06-23T00:00:00+02:00 |
IV 4 4 godzina | 10:00 |
IV 4 4 jezyki | Polski |
IV 4 5 okres | 30 dni |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | Sukcesywna dostawa owoców i warzyw dla Domu Pomocy Społecznej im. dr. Józefa Marcelego Kopicza w Szpęgawsku |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,0 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | Szacunkowe wielkości i zakres zamówienia zawiera odrębny dokument w formacie Excel pn. Załącznik nr 2A do SIWZ – Formularz cenowy. Asortyment dostarczany będzie do siedziby Zamawiającego nie rzadziej niż 2 razy w tygodniu (z wyjątkiem dni świątecznych) od poniedziałku do piątku w godzinach pracy Zamawiającego tj. 07.00 – 15.00. Zapotrzebowania (ilość i rodzaj dostawy) na poszczególne towary będą składane za pośrednictwem faksu lub poczty elektronicznej ze wskazaniem pomieszczenia w siedzibie Zamawiającego, do którego ma być dostarczona partia zamówienia. W przypadku braku możliwości wywiązania się z terminu dostawy, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie powiadomić o powyższej okoliczności Zamawiającego. Zamawiane warzywa i owoce powinny być I klasy, zgodne z Polską Normą. Na każde żądanie Zamawiającego, Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do dowolnego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskim (jeżeli dla danego produkty takie normy obowiązują) Zamawiający określa następujące wymagania w zakresie opakowań: 1) opakowania, w których są dostarczane produkty powinny zapewniać transport i przechowywanie w sposób gwarantujący brak uszkodzeń mechanicznych i zachowanie świeżości. 2) Wykonawca zobowiązuje się dostarczać zamawiane produkty oznakowane widocznym, czytelnym kodem identyfikacyjnym partii produkcyjnej, umożliwiającym identyfikację artykułu rolno-spożywczego z danej partii produkcyjnej, nadanym przez producenta i umożliwiającym jego identyfikację, umieszczonym na produkcie w sposób wkluczający jego przesuniecie. |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | Sukcesywna dostawa ziemniaków dla Domu Pomocy Społecznej im. dr. Józefa Marcelego Kopicza w Szpęgawsku |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,0 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | Szacunkowe wielkości i zakres zamówienia zawiera odrębny dokument w formacie Excel pn. Załącznik nr 2B do SIWZ – Formularz cenowy. Asortyment dostarczany będzie 1 raz w tygodniu (z wyjątkiem okresu letniego, gdy dostarczany będzie 2 razy w tygodniu) w terminie 24 godzin od chwili zgłoszenia do Wykonawcy zapotrzebowania, od poniedziałku do piątku w godzinach pracy Zamawiającego. Zapotrzebowania (ilość i rodzaj dostawy) na poszczególne towary będą składane za pośrednictwem faksu lub poczty elektronicznej ze wskazaniem pomieszczenia w siedzibie Zamawiającego, do którego ma być dostarczona partia zamówienia. W przypadku braku możliwości wywiązania się z terminu dostawy, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie powiadomić o powyższej okoliczności Zamawiającego. od poniedziałku do piątku w godzinach pracy Zamawiającego, tj. 07.00 – 15.00. W przypadku braku możliwości wywiązania się z terminu dostawy, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie powiadomić o powyższej okoliczności Zamawiającego. Zamawiane ziemniaki muszą być żółte lub białe oraz sortowane. Bulwy muszą być zdrowe – bez oznak zmrożenia, pełne w środku, średniej wielkości, etykietowane i pakowane w worki o wadze 15 kg. |
Criterion
Kryteria | Cena |
Znaczenie | 90,00 |
Kryteria | Czas dostawy |
Znaczenie | 10,00 |