Dostawa warzyw i owoców świeżych i przetworzonych
Publication date | 2017-06-14 |
End date | 2017-06-22 00:00:00 |
Instytucja | Centralny Ośrodek Szkolenia Straży Granicznej im. Marszałka Polski Józefa Piłsudskiego |
Miejscowość | Koszalin |
Województwo | zachodniopomorskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 532727-N-2017 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 32000003, 153300000 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw i owoców świeżych i przetworzonych. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 5a i 5b do siwz. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 4e93166f-231f-4595-aad4-af0c6add42bb |
Biuletyn | 532727-N-2017 |
Zamawiajacy nazwa | Centralny Ośrodek Szkolenia Straży Granicznej im. Marszałka Polski Józefa Piłsudskiego |
Regon | 33037474200000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego |
Zamawiajacy adres numer domu | 92 |
Zamawiajacy miejscowosc | Koszalin |
Zamawiajacy kod pocztowy | 75531 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | zachodniopomorskie |
Zamawiajacy telefon | 94 34 44 062, 94 34 44 900, |
Zamawiajacy fax | 94 34 44 700 |
Zamawiajacy email | zamowienia.cos@strazgraniczna.pl, |
Adres strony url | www.cos.strazgraniczna.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.cos.strazgraniczna.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | pisemnie za pośrednictwem operatora pocztowego, osobiście, za pomocą posłańca |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Centralny Ośrodek Szkolenia Straży Granicznej, ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 92, 75-531 Koszalin, Kancelaria Jawna |
Nazwa nadana zamowieniu | Dostawa warzyw i owoców świeżych i przetworzonych |
Numer referencyjny | Nr sprawy 05/17 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Zastrzega prawo grup czesci | nie dotyczy |
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy | 2 |
Okreslenie przedmiotu | Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw i owoców świeżych i przetworzonych. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 5a i 5b do siwz. |
Cpv glowny przedmiot | 03200000-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Data zakonczenia | 2018-02-28T00:00:00+01:00 |
Okreslenie warunkow | Wykonawca spełnia warunek jeżeli wykaże (dotyczy każdej części postępowania)1)zgodnie z art. 61 i 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 r. poz. 149, z póżn. zm), (zwaną dalej: ustawą o bezpieczeństwie żywotności i żywienia), posiada wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej, z zastrzeżeniem art. 63 ust. 2 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia;2)posiada zgłoszoną działalność gospodarczą do właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy Wojewódzkiego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (WIJHARS) w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi;3)stosownie do art. 59 i 73 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia Wykonawca posiada wdrożony system HACCP (Hazard Analysis And Critical Control Points) lub jeden z poniższych certyfikatów, tj.: - BRC (Global Standard – For Food Safety) - IFS (International Food Standard) - FSMS (Food Safety Management Systems |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | - odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp. W przypadku oferty wspólnej ww. odpis składa każdy z Wykonawców składających ofertę wspólną. |
Zakresie warunkow udzialu | Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w Rozdziale V pkt 2, tj.: - na potwierdzenie spełniania warunku określonego w Rozdziale V SIWZ pkt. 2 ppkt 1: obowiązującą decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego (podstawa prawna: art. 62 ust. 1 pkt 2 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia) – jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień; lub obowiązującą decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej potwierdzającą spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie artykułami będącymi przedmiotem zamówienia oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów wydana dotychczas na podstawie przepisów wcześniej obowiązujących, tj. art. 27 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia Dz. U. z 2005 r. Nr 31, poz. 265 (podstawa prawna: art. 122 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia).W przypadku oferty wspólnej ww. decyzje składa każdy z Wykonawców składających ofertę wspólną. - na potwierdzenie spełniania warunku określonego w Rozdziale V SIWZ pkt. 2 ppkt 2:zgłoszenie działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi do Wojewódzkiego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (WIJHARS) właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy (podstawa prawna: art. 12 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, tj.: Dz. U. z 2016 r. poz. 1604 z późn. zm.) – dotyczy producentów składających ofertę; W przypadku oferty wspólnej ww. zgłoszenie składa każdy z Wykonawców składających ofertę wspólną, będący producentem. Wykonawca nie będący producentem składa oświadczenie w oryginale, że nie podlega zgłoszeniu do Wojewódzkiego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę prowadzenia działalności. W przypadku oferty wspólnej ww. oświadczenie składa każdy z Wykonawców składających ofertę wspólną, nie będący producentem. - na potwierdzenie spełniania warunku określonego w Rozdziale V SIWZ pkt. 2 ppkt 3: zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP lub certyfikat HACCP (Hazard Analysis And Critical Control Points), albo inny równoważny certyfikat, np.:BRC (Global Standard – For Food Safety), IFS (International Food Standard), FSMS (Food Safety Management Systems). Każdy z tych certyfikatów musi być aktualny i wystawiony przez akredytowaną jednostkę certyfikującą oraz potwierdzać stosowanie procedur zapewniających bezpieczeństwo żywności.W przypadku oferty wspólnej ww. certyfikat składa każdy z Wykonawców składających ofertę wspólną. Wszystkie powyższe dokumenty wymagane od Wykonawcy (Rozdział V pkt 5 siwz) należy złożyć w oryginale lub kopii potwierdzonej za zgodność z oryginałem. Oświadczenie należy złożyć w oryginale. |
Inne dokumenty niewymienione | wypełniony formularz oferty; W przypadku składania oferty wspólnej należy złożyć jeden wspólny formularz.Ww. oświadczenie należy złożyć w oryginale. 2)odpowiednie pełnomocnictwa tylko w sytuacjach określonych w siwz. Ww. pełnomocnictwa należy złożyć w oryginale lub kopii notarialnie poświadczonej.;3)W celu potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia Wykonawcy z postępowania, o których mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp, Wykonawca składa oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej; w przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej Wykonawca może złożyć wraz z oświadczeniem dokumenty bądź informacje potwierdzające, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu;Ww. oświadczenie oraz ewentualne dowody Wykonawca składa w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia przez Zamawiającego na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp.W przypadku składania oferty wspólnej ww. oświadczenie składa każdy z Wykonawców składających ofertę wspólną.Ww. oświadczenie należy złożyć w oryginale |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | 1. Kupujący na podstawie art. 144 Pzp dopuszcza możliwość zmiany postanowień umowy w stosunku do treści umowy: 1) w zakresie zmiany wynagrodzenia w przypadku zmiany obowiązującej stawki podatku od towarów i usług; 2) w sytuacji gdy w stosunku do Sprzedawcy zajdą zmiany mające charakter sukcesji generalnej; 3) w przypadku zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację umowy. 2. Warunkiem wprowadzenia zmian zawartej umowy jest złożenie wniosku przez Stroną inicjującą, uwzględniającego: 1) opis propozycji zmian; 2) opis wpływu zmiany na termin wykonania umowy; 3) uzasadnienie zmiany; 4) obliczenie kosztów zmiany, jeżeli zmiana będzie miała wpływ na wynagrodzenie Sprzedawcy. |
IV 4 4 data | 2017-06-22T00:00:00+02:00 |
IV 4 4 godzina | 12:00 |
IV 4 4 jezyki | polski |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | dostawa warzyw i owoców świeżych |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03200000-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,0 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-02-28T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Część I – dostawa warzyw i owoców świeżych. Nazwa oraz (ilość w kg): Ziemniaki jadalne (12 000), Kapusta włoska (100),Kapusta biała głowiasta (900),Kapusta pekińska (400),Ogórek sałatkowy świeży (950),Ogórek gruntowy świeży (150),Pomidory (1 100),Pomidory koktajlowe (100),Marchew (1 000),Cebula (900),Seler korzeń (250),Buraki ćwikłowe (1 000),Papryka słodka (800),Papryka ostra chilli (15),Rzepa (250),Szczypiorek (100),Koperek zielony świeży (50),Natka pietruszki (50),Natka pietruszki karbowana (5),Botwina (20),Pieczarki uprawne świeże (400),Por (150),Czosnek (50),Rzodkiewka (150),Rzodkiew biała (250),Sałata (200),Dynia hokkaido świeża (50),Cukinia świeża (50),Kapusta kwaszona (400),Ogórki kiszone (400),Jabłka (200),Pomarańcze (700),Mandarynki (500),Banany (1 000),Nektarynki (300),Śliwki (200),Gruszki (400),Kiwi (400),Winogrona białe (50),Winogrona ciemne (50),Cytryny (500). |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | dostawa warzyw i owoców przetworzonych |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15330000-0 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,0 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-02-28T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Część II – dostawa warzyw i owoców przetworzonych. Nazwa oraz (ilość w kg): Groszek konserwowy 0,3-0,4 kg (150),Kukurydza konserwowa 0,3-0,4 kg (200),Oliwka konserwowa czarna i zielona 0,8-1,0 kg (30),Pieczarka marynowana 0,4-1,0 kg (20),Papryka konserwowa 0,8-2,5 kg (200),Szczaw konserwowy 2,0-2,5 kg (150),Ogórki konserwowe całe 0,8-1,6 kg (1 000),Sałatka szwedzka 0,8-2,5 kg (500),Seler tarty konserwowy 0,8-1,5 kg (100),Sałatka konserwowa z czerwonej kapusty 0,8-1,6 kg (300),Buraki konserwowe krojone w kostkę 0,8-2,5 kg (100),Fasola szparagowa żółta konserwowa 0,8-2,5 kg (300),Fasola biała konserwowa 0,4-2,5 kg (200),Fasola czerwona konserwowa 0,4-2,5 kg (50),Fasola biała Piękny Jaś opak 1 kg (200),Groch łuskany połówki opak. 1 kg (200),Soczewica czerwona łuskana połówki opak. 0,5-1,0 (150),Orzechy laskowe łuskane całe opak. 0,150-0,400 kg (5),Orzechy włoskie łuskane całe opak. 0,15-0,400 kg (5),Słonecznik łuskany opak. 0,150-0,400 kg (5),Mandarynka w syropie 0,3-1,0 kg (20),Ananas w syropie 0,3-1,0 kg (200),Brzoskwinie w syropie 0,3-1,0 kg (30),Żurawina do mięs, pasztetów i serów 0,2-0,4 kg (5),Koncentrat pomidorowy 30% 0,8-1,0 kg (300),Dżem owocowy (truskawkowy, śliwkowy, z czarnej porzeczki, wiśniowy) 3,0-4,0 kg (800),Zaprawa kompotowa owocowa (truskawkowa, wiśniowa, z czarnej porzeczki, malinowa, wieloowocowa) 3,0-4,0 kg (2 000),Śliwka kalifornijska suszona cała opak. 0,2-1,0 kg (5),Morela suszona cała opak. 0,2-1,0 kg (5),Rodzynki suszone opak. 0,2-1,0 kg (5). |
Criterion
Kryteria | cena |
Znaczenie | 100,00 |