Dostawy różnych artykułów spożywczych

Publication date 2017-06-14
End date 2017-06-21 00:00:00
Instytucja Zakład Karny Nr 1
Miejscowość Grudziądz
Województwo kujawsko-pomorskie
Branża
  • Warzywa przetworzone,
  • Przetworzone owoce i orzechy,
  • Margaryna i podobne produkty,
  • Mąka zbożowa lub roślinna i podobne produkty,
  • Cukier,
  • Różne produkty spożywcze i produkty suszone,
  • Wywary warzywne, ekstrakty, substancje peptydowe i zagęszczacze

Szczegóły

Numer ogłoszenia 532701-N-2017
Document type ZP-400
Cpv code 156121002, 158920007, 158312004, 158310002, 158900003, 153311307, 153314001, 153322903, 154311009
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Cz.1 ARTYKUŁY ZBOŻOWE:
Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość
1. Mąka pszenna typu 500:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności – nie mniej niż 4 m-ce od daty dostawy;
- barwa - biała z odcieniem żółtym;
- smak i zapach - swoisty;
- bez obecności szkodników zbożowo - mącznych i innych pozostałości; PN-A-74022 16 000 kg
2. Mąka ziemniaczana:
- opakowania - do 1 kg;
- zapach i smak - typowy dla skrobi ziemniaczanej;
- postać i barwa - biały proszek; PN-A-74710 20 kg
3. Makaron:
- typu świderki, muszelki, itp.;
- opakowanie - 1 kg - 25 kg; PN-A-74131 7 000 kg
4. Kasza jęczmienna:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg; PN-887A-7403 5 000 kg
5. Kasza manna:
- opakowanie - 0,5 kg - 25 kg;
- zapach i smak - typowy dla kaszy mannej;
- bez obecności szkodników i innych pozostałości; PN-88/A-74203 4 000 kg
6. Ryż biały:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg; PN-A-74220 11 500 kg
7. Wafle ryżowe bezglutenowe; gramatura opakowania 0,140 kg PN-A-88114:1999 80 kg
8. Bułka tarta:
- opakowanie – 05 kg - 25 kg
- zapach, wygląd i smak typowy dla bułki tartej
- bez obecności szkodników i innych pozostałości PN-A-74101 2 600 kg
9. Ciasto drożdżowe z kruszonką:
- zapach, wygląd i smak typowy PN-A-74105 80 kg

Cz. 2 BULIONY:
Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość
1. Rosół jarzynowy w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-75980:1997 3 500 kg
2. Rosół drobiowy w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-97052 3 000 kg
3. Barszcz biały w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94050:1996 500 kg
4. Żurek w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94050 500 kg
5. Przyprawa do zup w płynie – typu maggi:
- opakowanie - 1l - 5l;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94052 4 000 l

Cz. 3 CUKIER:

Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość
1. Cukier biały kryształ:
- opakowanie max. do 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-74850 7 000 kg

Cz. 4 RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE I PRZYPRAWY:

Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość
1. Cukier waniliowy:
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; BN-79-8133-01 60 kg
2. Chrupki kukurydziane:
-opakowanie od 0,08 kg do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-88036:1998 220 kg
3. Chilli w proszku:
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86955 10 kg

4. Curry w proszku:
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-R-87022 20 kg

5. Cynamon w proszku w proszku:
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86955 20 kg

6. Biszkopty:
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-88115:1998 190 kg
7. Budyń:
- smak – różne smaki;
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94051 350 kg

8. Czosnek mielony:
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86967 25 kg

9. Galaretka niskosłodzona:
- smak – różne smaki;
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-94/A-75104 180 kg

10. Herbata granulowana:
- opakowanie – 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-ISO 3720 1 000 kg

11. Kawa zbożowa:
- opakowanie – 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94013 2 300 kg

12. Kisiel:
- smak – różne smaki;
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94051 210 kg

13. Kwasek cytrynowy:
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-81/A-79734 70 kg

14. Liść laurowy:
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-R-87022 50 kg

15. Majeranek:
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86958 50 kg

16. Majonez:
- opakowanie – wiaderka do 5 kg lub słoiki;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86950:1995 1 200 kg

17. Musztarda;
- opakowanie – wiaderka do 5 kg lub słoiki;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86964 2 500 kg
18. Ocet 10% 0,5 l PN-72/A-79733 1 000 l

19. Papryka mielona ostra:
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86955 80 kg

20. Pieprz czarny mielony:
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86965 150 kg
21. Proszek do pieczenia:
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94017:1998 15 kg
22.
Sól kuchenna:
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-C-84081 3 700 kg

23. Ziele angielskie:
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; BN-67/8132-14 50 kg

24. Żelatyna spożywcza:
- opakowanie – do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-82245:1993 100 kg

Cz. 5 PRODUKTY SOJOWE:
Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość

1. Granulat sojowy:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-ISO 5506 300 kg

2. Kostka sojowa:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-ISO 5506 300 kg

3. Kotlety sojowe:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-ISO 5506 300 kg

Cz. 6 PRODUKTY STRĄCZKOWE:
Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość
1. Fasola JAŚ średni:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-75/R-65031 6 000 kg
2. Groch łuskany:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-74220:1997 3 000 kg

Cz. 7 PRZETWORY WARZYWNE:
Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość
1. Chrzan tarty:
- opakowanie jednostkowe- słoiki do 0,9 l
- termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od daty dostawy; PN/R-75520 80 kg
2. Groszek konserwowy:
- opakowanie maksymalnie do 3000 ml, kolor zielony, soczysty, ziarna całe, nie zepsute, bez obcych zapachów;
- termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od daty dostawy; PN-76/A-77803 500 kg
3. Koncentrat pomidorowy 30%:
- opakowanie – puszka 4500g;
- termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od datydostawy; PN-75/A-77601 7 000 kg
4. Kukurydza konserwowa:
- opakowanie maksymalnie do 3 000 ml, ziarna młodej kukurydzy luzem w zalewie konserwującej, ziarna całe nieuszkodzone, zalewa barwy żółtawej i żółta, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania, konsystencja miękka – wyrównana, smak i zapach – charakterystyczny dla kukurydzy bez obcych smaków i zapachów;
- termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od daty dostawy; PN-A-77807 700 kg
5. Leczo pieczarkowe:
- produkt spożywczy otrzymany ze świeżych warzyw i grubo pokrojonych pieczarek z dodatkiem soli kuchennej, utrwalony przez pasteryzację;
- konsystencja – półpłynna do gęstej, z widocznymi kawałkami warzyw i pieczarek;
- termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od daty dostawy; PN-A-86951:2006 500 kg

Cz. 8 PRZETWORY OWOCOWE:
Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość
1. Dżem:
- opakowania jednostkowe 25g;
- różne smaki;
- termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-75100 40 kg
2. Miód:
- opakowania jednostkowe 25g;
- różne smaki;
- termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; PN-88/A77626 40 kg
3. Dżem:
- w opakowaniach jednostkowych do 15 kg,
- różne smaki;
- termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-75100 7 000 kg
4. Marmolada:
- w opakowaniach jednostkowych do 15 kg,
- różne smaki;
- termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; PN-93/A-75103 7 000 kg
5. Kompot truskawkowy:
- słoik o pojemności 0,900 l - 1 l, wygląd -widoczne całe owoce, zalewa klarowna, ekstrakt ogólny nie mniej niż 20 %, smak i zapach smak słodki, charakterystyczny dla kompotu truskawkowego,minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy 6 miesięcy; PN-75/A-75953 400 l


Cz. 9 TŁUSZCZE:
Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość
1. Margaryna do smarowania pieczywa:
- margaryna w kostkach 0,250 kg;
- zawartość tłuszczu nie mniej niż 40%;
- termin przydatności do spożycia od dnia dostawy – 30 dni;
- opakowania bez uszkodzeń
PN - A - 86901 22 000 kg
2. Masło:
- masło w kostkach 0,200 kg,
- zawartość tłuszczu zwierzęcego nie mniej niż 82%
- termin przydatności do spożycia od dnia dostawy – nie krótszy niż 14 dni;
- opakowania bez uszkodzeń
PN - A - 86155 100 kg
3. Olej roślinny jadalny:
- opakowanie – butelki od 1 l do 5 l;
- termin przydatności do spożycia od dnia dostawy – 60 dni;
- opakowania bez uszkodzeń
PN - A - 86908 3 000 l

Dodatkowe informacje

GuidZP400 0e6a4da4-50e1-4cf3-aaa7-5da25eb14661
Biuletyn 532701-N-2017
Zamawiajacy nazwa Zakład Karny Nr 1
Regon 31964100000
Zamawiajacy adres ulica ul. Wybickiego
Zamawiajacy adres numer domu 42665
Zamawiajacy miejscowosc Grudziądz
Zamawiajacy kod pocztowy 86300
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo kujawsko-pomorskie
Zamawiajacy telefon 56 64 40 400,
Zamawiajacy fax 56 64 40 499
Zamawiajacy email zk_1_grudziadz@sw.gov.pl,
Adres strony url www.sw.gov.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny zakład karny
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.sw.gov.pl- link zamówienia publiczne/OISW w Bydgoszczy/Zakład Karny Nr1 w Grudziądzu
Wymagane przeslanie ofert inny pisemnie
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Zakład Karny Nr 1 , ul. Wybickiego 10/22, 86-300 Grudziądz
Nazwa nadana zamowieniu Dostawy różnych artykułów spożywczych
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu Cz.1 ARTYKUŁY ZBOŻOWE: Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Mąka pszenna typu 500: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności – nie mniej niż 4 m-ce od daty dostawy; - barwa - biała z odcieniem żółtym; - smak i zapach - swoisty; - bez obecności szkodników zbożowo - mącznych i innych pozostałości; PN-A-74022 16 000 kg 2. Mąka ziemniaczana: - opakowania - do 1 kg; - zapach i smak - typowy dla skrobi ziemniaczanej; - postać i barwa - biały proszek; PN-A-74710 20 kg 3. Makaron: - typu świderki, muszelki, itp.; - opakowanie - 1 kg - 25 kg; PN-A-74131 7 000 kg 4. Kasza jęczmienna: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; PN-887A-7403 5 000 kg 5. Kasza manna: - opakowanie - 0,5 kg - 25 kg; - zapach i smak - typowy dla kaszy mannej; - bez obecności szkodników i innych pozostałości; PN-88/A-74203 4 000 kg 6. Ryż biały: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; PN-A-74220 11 500 kg 7. Wafle ryżowe bezglutenowe; gramatura opakowania 0,140 kg PN-A-88114:1999 80 kg 8. Bułka tarta: - opakowanie – 05 kg - 25 kg - zapach, wygląd i smak typowy dla bułki tartej - bez obecności szkodników i innych pozostałości PN-A-74101 2 600 kg 9. Ciasto drożdżowe z kruszonką: - zapach, wygląd i smak typowy PN-A-74105 80 kg Cz. 2 BULIONY: Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Rosół jarzynowy w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-75980:1997 3 500 kg 2. Rosół drobiowy w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-97052 3 000 kg 3. Barszcz biały w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94050:1996 500 kg 4. Żurek w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94050 500 kg 5. Przyprawa do zup w płynie – typu maggi: - opakowanie - 1l - 5l; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94052 4 000 l Cz. 3 CUKIER: Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Cukier biały kryształ: - opakowanie max. do 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-74850 7 000 kg Cz. 4 RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE I PRZYPRAWY: Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Cukier waniliowy: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; BN-79-8133-01 60 kg 2. Chrupki kukurydziane: -opakowanie od 0,08 kg do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-88036:1998 220 kg 3. Chilli w proszku: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86955 10 kg 4. Curry w proszku: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-R-87022 20 kg 5. Cynamon w proszku w proszku: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86955 20 kg 6. Biszkopty: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-88115:1998 190 kg 7. Budyń: - smak – różne smaki; - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94051 350 kg 8. Czosnek mielony: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86967 25 kg 9. Galaretka niskosłodzona: - smak – różne smaki; - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-94/A-75104 180 kg 10. Herbata granulowana: - opakowanie – 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-ISO 3720 1 000 kg 11. Kawa zbożowa: - opakowanie – 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94013 2 300 kg 12. Kisiel: - smak – różne smaki; - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94051 210 kg 13. Kwasek cytrynowy: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-81/A-79734 70 kg 14. Liść laurowy: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-R-87022 50 kg 15. Majeranek: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86958 50 kg 16. Majonez: - opakowanie – wiaderka do 5 kg lub słoiki; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86950:1995 1 200 kg 17. Musztarda; - opakowanie – wiaderka do 5 kg lub słoiki; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86964 2 500 kg 18. Ocet 10% 0,5 l PN-72/A-79733 1 000 l 19. Papryka mielona ostra: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86955 80 kg 20. Pieprz czarny mielony: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86965 150 kg 21. Proszek do pieczenia: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94017:1998 15 kg 22. Sól kuchenna: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-C-84081 3 700 kg 23. Ziele angielskie: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; BN-67/8132-14 50 kg 24. Żelatyna spożywcza: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-82245:1993 100 kg Cz. 5 PRODUKTY SOJOWE: Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Granulat sojowy: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-ISO 5506 300 kg 2. Kostka sojowa: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-ISO 5506 300 kg 3. Kotlety sojowe: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-ISO 5506 300 kg Cz. 6 PRODUKTY STRĄCZKOWE: Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Fasola JAŚ średni: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-75/R-65031 6 000 kg 2. Groch łuskany: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-74220:1997 3 000 kg Cz. 7 PRZETWORY WARZYWNE: Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Chrzan tarty: - opakowanie jednostkowe- słoiki do 0,9 l - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od daty dostawy; PN/R-75520 80 kg 2. Groszek konserwowy: - opakowanie maksymalnie do 3000 ml, kolor zielony, soczysty, ziarna całe, nie zepsute, bez obcych zapachów; - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od daty dostawy; PN-76/A-77803 500 kg 3. Koncentrat pomidorowy 30%: - opakowanie – puszka 4500g; - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od datydostawy; PN-75/A-77601 7 000 kg 4. Kukurydza konserwowa: - opakowanie maksymalnie do 3 000 ml, ziarna młodej kukurydzy luzem w zalewie konserwującej, ziarna całe nieuszkodzone, zalewa barwy żółtawej i żółta, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania, konsystencja miękka – wyrównana, smak i zapach – charakterystyczny dla kukurydzy bez obcych smaków i zapachów; - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od daty dostawy; PN-A-77807 700 kg 5. Leczo pieczarkowe: - produkt spożywczy otrzymany ze świeżych warzyw i grubo pokrojonych pieczarek z dodatkiem soli kuchennej, utrwalony przez pasteryzację; - konsystencja – półpłynna do gęstej, z widocznymi kawałkami warzyw i pieczarek; - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od daty dostawy; PN-A-86951:2006 500 kg Cz. 8 PRZETWORY OWOCOWE: Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Dżem: - opakowania jednostkowe 25g; - różne smaki; - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-75100 40 kg 2. Miód: - opakowania jednostkowe 25g; - różne smaki; - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; PN-88/A77626 40 kg 3. Dżem: - w opakowaniach jednostkowych do 15 kg, - różne smaki; - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-75100 7 000 kg 4. Marmolada: - w opakowaniach jednostkowych do 15 kg, - różne smaki; - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; PN-93/A-75103 7 000 kg 5. Kompot truskawkowy: - słoik o pojemności 0,900 l - 1 l, wygląd -widoczne całe owoce, zalewa klarowna, ekstrakt ogólny nie mniej niż 20 %, smak i zapach smak słodki, charakterystyczny dla kompotu truskawkowego,minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy 6 miesięcy; PN-75/A-75953 400 l Cz. 9 TŁUSZCZE: Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Margaryna do smarowania pieczywa: - margaryna w kostkach 0,250 kg; - zawartość tłuszczu nie mniej niż 40%; - termin przydatności do spożycia od dnia dostawy – 30 dni; - opakowania bez uszkodzeń PN - A - 86901 22 000 kg 2. Masło: - masło w kostkach 0,200 kg, - zawartość tłuszczu zwierzęcego nie mniej niż 82% - termin przydatności do spożycia od dnia dostawy – nie krótszy niż 14 dni; - opakowania bez uszkodzeń PN - A - 86155 100 kg 3. Olej roślinny jadalny: - opakowanie – butelki od 1 l do 5 l; - termin przydatności do spożycia od dnia dostawy – 60 dni; - opakowania bez uszkodzeń PN - A - 86908 3 000 l
Cpv glowny przedmiot 15612100-2
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Okres w miesiacach 12
Okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia szczegółowego warunku w tym zakresie. Wykonawca składa z ofertą podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków zał. nr 2 do siwz
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia szczegółowego warunku w tym zakresie. Wykonawca składa z ofertą podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków zał. nr 2 do siwz
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia szczegółowego warunku w tym zakresie. Wykonawca składa z ofertą podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków zał. nr 2 do siwz
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen 1. W celu wykazania spełniania przez wykonawców warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych tj. warunków określonych w niniejszej siwz w rozdziale VIII pkt 1, wykonawca składa do oferty następujące dokumenty: 1) podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do niniejszej siwz). 2. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia wykonawców z postępowania o udzielenie zamówienia, o których mowa w art. 24 ust. 1 i 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, tj. warunków określonych w niniejszej siwz w rozdziale VIII pkt 3, wykonawca składa do oferty następujące dokumenty: 1) podpisane oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia (załącznik nr 3 do niniejszej siwz); Informacje zawarte w oświadczeniach będą stanowić wstępne potwierdzenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu. Oświadczenia te Wykonawca składa zgodnie ze wzorami stanowiącymi Załącznik nr 2 i 3. 3. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia, w zakresie w jakim powołuje się na ich zasoby, warunków udziału w postępowaniu zamieszcza informację o tych podmiotach w oświadczeniach, o których mowa w pkt 1 i 2 tego rozdziału. 4. Wykonawca zgodnie z art. 24 ust 11 ustawy pzp w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust 5 ustawy pzp, jest zobowiązany do przekazania Zamawiającemu oświadczenia o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. Nr 50, poz. 331, z pózn. zm.). Wraz ze złożeniem oświadczenia Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzi do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Wzór oświadczenia stanowi (Załącznik nr 4 do siwz). UWAGA: Oświadczenie nie będzie wymagane jeśli w postępowaniu zostanie złożona tylko jedna oferta. 5. Zamawiający zgodnie z art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp w niniejszym postępowaniu najpierw dokona oceny ofert, a następnie będzie badał czy Wykonawca, którego oferta została oceniona jako najkorzystniejsza, nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki w niniejszym postępowaniu. 6. Dokumenty składane na wezwanie Zamawiającego. Zamawiający przed udzieleniem zamówienia wezwie Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni terminie dokumentu: 1)aktualnego na dzień złożenia odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy pzp, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2) dokumentów dotyczących podmiotu trzeciego, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia, w zakresie, w jakim Wykonawca powołuje się na jego zasoby, warunków udziału w postępowaniu – jeżeli Wykonawca polega na zasobach podmiotu trzeciego. 7. Wyjaśnienia: 1) Wykonawcy wspólnie ubiegających się o zamówienie (np. Konsorcjum, spółka cywilna) do oferty dołączają: a) pełnomocnictwo, o którym mowa w art. 23 ust. 2 ustawy Prawa zamówień publicznych, które zawiera m.in.: nazwy i adresy członków np. Konsorcjum lub spółki cywilnej, nazwę i adres pełnomocnika, zakres pełnomocnictwa, datę udzielenia pełnomocnictwa oraz podpisy przedstawicieli członków np. Konsorcjum, spółki cywilnej - zgodnie z zasadami reprezentacji, b) oświadczenie wyszczególnione w pkt 1 ppkt 1 podpisane przez pełnomocnika lub wszystkich uprawnionych przedstawicieli członków np. konsorcjum, spółki cywilnej - zgodnie z zasadami reprezentacji, c) dokumenty i oświadczenia wyszczególnione w pkt 2 ppkt 1, oraz pkt 3 i 4 tego rozdziału złożone przez wszystkich wykonawców tworzących np. konsorcjum, spółkę cywilną. Oświadczenia te, mają potwierdzić spełnienie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia w zakresie, w którym każdy z wykonawców wykazuje brak podstaw do wykluczenia. 2) Wszystkie dokumenty i oświadczenia wymienione w pkt 1-2, oraz w pkt 3 i 4 mają być złożone w formie oryginału lub kserokopii. Jeżeli wykonawca przedłoży kserokopię dokumentu to potwierdza go i podpisuje na każdej stronie przez osobę(y) uprawnioną do podpisania oferty, z dopiskiem „za zgodność z oryginałem“. 3) Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsca zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 4) Jeżeli w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania m a osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w ppkt 3, zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby. Przepis ppkt 3 stosuje się odpowiednio co do terminu. 5) Jeżeli Wykonawca nie złoży oświadczeń i dokumentów, o których mowa w rozdziale IX siwz – oświadczeń i dokumentów potwierdzających okoliczności, o których mowa w art. 25 ust 1 ustawy pzp lub innych dokumentów niezbędnych do przeprowadzenia postępowania, oświadczenia i dokumenty są niekompletne, zawierają błąd lub budzą wskazane przez zamawiającego wątpliwości, Zamawiający wezwie do ich złożenia, uzupełnienia lub poprawienia lub do udzielenia wyjaśnień w terminie wskazanym przez Zamawiającego, chyba że mimo ich złożenia uzupełnienia lub poprawienia lub udzielenia wyjaśnień oferta Wykonawcy podlegałaby odrzuceniu albo konieczne byłoby unieważnienie postępowania. 6) Jeżeli Wykonawca nie złoży wymaganych pełnomocnictw albo złożył wadliwe pełnomocnictwa, Zamawiający wezwie do ich złożenia w terminie przez siebie wskazanym, chyba że pomimo ich złożenia oferta Wykonawcy podlega odrzuceniu albo konieczne byłoby unieważnienie postępowania. 7) W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia oraz w przypadku innych podmiotów, na zasadach, których Wykonawca polega na zasobach określonych w art. 22 a ustawy pzp kopie dokumentów dotyczących odpowiednio Wykonawcy lub tych podmiotów, mogą być poświadczone "za zgodność z oryginałem" przez Wykonawcę albo te podmioty albo Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia publicznego – odpowiednio, w zakresie dokumentów, które każdego z nich dotyczą. 8) Oświadczenia dotyczące Wykonawcy/Wykonawców występujących wspólnie i innych podmiotów, na których zdolnościach lub sytuacji polega Wykonawca na zasadach określonych w art. 22 a ustawy pzp, składane są w oryginale. Dokumenty inne niż oświadczenia składane są w oryginale lub kopii poświadczonej "za zgodność z oryginałem". 9) W przypadku wskazania przez Wykonawcę dostępności oświadczeń lub dokumentów, o których mowa w rozdziale IX siwz w formie elektronicznej pod określonymi adresami internetowymi ogólnodostępnymi i bezpłatnych baz danych, Zamawiający pobiera samodzielnie z tych baz danych wskazanych przez Wykonawcę w formularzu cenowym (załącznik nr 1 a-i do siwz) dokumenty/oświadczenia. Jeżeli oświadczenia i dokumenty są sporządzane w języku obcym, Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia ich tłumaczeń na język polski. 10) Ilekroć w SIWZ, a także w załącznikach do SIWZ występuje wymóg podpisywania dokumentów lub oświadczeń lub też potwierdzania dokumentów za zgodnością z oryginałem, należy przez to rozumieć, że oświadczenia i dokumenty te powinny być opatrzone podpisem (podpisami) osoby (osób) uprawnionej (uprawnionych) do reprezentowania Wykonawcy/podmiotu na zasadach lub sytuacji, którego Wykonawca polega, zgodnie z zasadami reprezentacji wskazanymi we właściwym rejestrze lub osobę (osoby) upoważnione do reprezentowania Wykonawcy/podmiotu na zasadach lub sytuacji, którego Wykonawca polega na podstawie pełnomocnictwa. 11) Podpisy Wykonawcy na oświadczeniach i dokumentach muszą być złożone w sposób pozwalający zidentyfikować osobę podpisującą. Zaleca się opatrzenie podpisu pieczątką z imieniem i nazwiskiem osoby podpisującej. 12) W przypadku potwierdzenia dokumentów za zgodnością z oryginałem, na dokumentach tych muszą się znaleźć podpisy Wykonawcy oraz klauzula "za zgodność z oryginałem". W przypadku dokumentów wielostronicowych, należy poświadczyć "za godność z oryginałem" każdą stronę dokumentu lub ewentualnie poświadczenie może znaleźć się na jednej ze stron wraz informacją o liczbie poświadczonych stron. 13) Dokumenty sporządzone w języku obcym składane są do oferty wraz z tłumaczeniem na język polski. 14) W przypadku wątpliwości interpretacyjnych dotyczących rodzajów dokumentów oraz formy ich składania w niniejszym postępowaniu, rozstrzygającym jest Rozporządzenie Ministra Rozwoju z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy w postępowaniu o udzielenie zamówienia (Dz. U. z 2016 r. poz. 1126).
Wykaz potwierdzenie okolicznosci Zamawiający przed udzieleniem zamówienia wezwie Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni terminie dokumentu: 1)aktualnego na dzień złożenia odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy pzp, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2) dokumentów dotyczących podmiotu trzeciego, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia, w zakresie, w jakim Wykonawca powołuje się na jego zasoby, warunków udziału w postępowaniu – jeżeli Wykonawca polega na zasobach podmiotu trzeciego.
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst 1.Zmiana niniejszej umowy jest dopuszczalna na warunkach określonych w art. 144 ustawy Prawo zamówień publicznych. 2.Zmiany w niniejszej umowie mogą zostać wprowadzone w zakresie: a) nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony, b) zmiany cen artykułów spożywczych wymienionych w umowie ze względu na zmianę urzędowej stawki VAT na artykuły, których dotyczy umowa c) każdej zmiany, która jest korzystna dla zamawiającego lub zmiany, której nie można było przewidzieć na etapie prowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego. Zmiany mogą być dokonywane jedynie aneksem do umowy. Strona wnioskująca o zmianę postanowień niniejszej umowy powiadamia pisemnie drugą stronę, uzasadniając zmianę okolicznościami faktycznymi oraz prawnymi, a także przedkłada propozycję aneksu do umowy. W uzasadnionych przypadkach np. zmiana przepisów prawa w/w termin może ulec skróceniu.
IV 6 1 sposob udostepniania Zamawiający informuje, iż zgodnie z art. 8 w zw. z art. 96 ust. 3 ustawy PZP oferty składane w postępowaniu o zamówienie publiczne są jawne i podlegają udostępnieniu od chwili ich otwarcia, z wyjątkiem informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu ustawy z dnia 16.04.1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, jeśli Wykonawca w terminie składania ofert zastrzegł, że nie mogą one być udostępniane i jednocześnie wykazał, iż zastrzeżone informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa
IV 6 1 srodki ochrony Jeżeli oferta zawiera informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz. U. z 2003r. Nr 153, poz. 1503 z późn.zm.), wykonawca winien w sposób nie budzący wątpliwości zastrzec, które spośród zawartych w ofercie informacji stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa. Informacje te będą umieszczone w osobnej wewnętrznej kopercie, odrębnie od pozostałych informacji zawartych w ofercie i oznaczone klauzulą „tajne”. Zgodnie z ustawą o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, przez tajemnicę przedsiębiorstwa rozumie się nieujawnione do wiadomości publicznej informacje techniczne, technologiczne, organizacyjne przedsiębiorstwa lub inne informacje posiadające wartość gospodarczą, co do których wykonawca podjął niezbędne działania w celu zachowania ich poufności
IV 4 4 data 2017-06-21T00:00:00+02:00
IV 4 4 godzina 11:30
IV 4 4 jezyki polski
IV 4 5 okres 30

Attchment

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Artykuły zbożowe
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15612100-2
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,0
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Mąka pszenna typu 500: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności – nie mniej niż 4 m-ce od daty dostawy; - barwa - biała z odcieniem żółtym; - smak i zapach - swoisty; - bez obecności szkodników zbożowo - mącznych i innych pozostałości; PN-A-74022 16 000 kg 2. Mąka ziemniaczana: - opakowania - do 1 kg; - zapach i smak - typowy dla skrobi ziemniaczanej; - postać i barwa - biały proszek; PN-A-74710 20 kg 3. Makaron: - typu świderki, muszelki, itp.; - opakowanie - 1 kg - 25 kg; PN-A-74131 7 000 kg 4. Kasza jęczmienna: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; PN-887A-7403 5 000 kg 5. Kasza manna: - opakowanie - 0,5 kg - 25 kg; - zapach i smak - typowy dla kaszy mannej; - bez obecności szkodników i innych pozostałości; PN-88/A-74203 4 000 kg 6. Ryż biały: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; PN-A-74220 11 500 kg 7. Wafle ryżowe bezglutenowe; gramatura opakowania 0,140 kg PN-A-88114:1999 80 kg 8. Bułka tarta: - opakowanie – 05 kg - 25 kg - zapach, wygląd i smak typowy dla bułki tartej - bez obecności szkodników i innych pozostałości PN-A-74101 2 600 kg 9. Ciasto drożdżowe z kruszonką: - zapach, wygląd i smak typowy 15811100-7 PN-A-74105 80 kg
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Buliony
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15892000-7
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,0
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Rosół jarzynowy w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-75980:1997 3 500 kg 2. Rosół drobiowy w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-97052 3 000 kg 3. Barszcz biały w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94050:1996 500 kg 4. Żurek w proszku: - opakowanie - 1 kg - 10 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94050 500 kg 5. Przyprawa do zup w płynie – typu maggi: - opakowanie - 1l - 5l; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94052 4 000 l
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Cukier
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15831200-4
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,0
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Cukier biały kryształ: - opakowanie max. do 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-74850 7 000 kg
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Różne artykuły spożywcze i przyprawy
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15831000-2
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,0
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Cukier waniliowy: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; BN-79-8133-01 60 kg 2. Chrupki kukurydziane: -opakowanie od 0,08 kg do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-88036:1998 220 kg 3. Chilli w proszku: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86955 10 kg 4. Curry w proszku: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-R-87022 20 kg 5. Cynamon w proszku w proszku: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86955 20 kg 6. Biszkopty: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-88115:1998 190 kg 7. Budyń: - smak – różne smaki; - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94051 350 kg 8. Czosnek mielony: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86967 25 kg 9. Galaretka niskosłodzona: - smak – różne smaki; - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-94/A-75104 180 kg 10. Herbata granulowana: - opakowanie – 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-ISO 3720 1 000 kg 11. Kawa zbożowa: - opakowanie – 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94013 2 300 kg 12. Kisiel: - smak – różne smaki; - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94051 210 kg 13. Kwasek cytrynowy: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-81/A-79734 70 kg 14. Liść laurowy: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-R-87022 50 kg 15. Majeranek: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86958 50 kg 16. Majonez: - opakowanie – wiaderka do 5 kg lub słoiki; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86950:1995 1 200 kg 17. Musztarda; - opakowanie – wiaderka do 5 kg lub słoiki; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86964 2 500 kg 18. Ocet 10% 0,5 l PN-72/A-79733 1 000 l 19. Papryka mielona ostra: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86955 80 kg 20. Pieprz czarny mielony: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86965 150 kg 21. Proszek do pieczenia: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94017:1998 15 kg 22. Sól kuchenna: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-C-84081 3 700 kg 23. Ziele angielskie: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; BN-67/8132-14 50 kg 24. Żelatyna spożywcza: - opakowanie – do 1 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-82245:1993 100 kg
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Produkty sojowe
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15890000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,0
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Granulat sojowy: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-ISO 5506 300 kg 2. Kostka sojowa: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-ISO 5506 300 kg 3. Kotlety sojowe: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-ISO 5506 300 kg
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa Produkty strączkowe
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15331130-7
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,0
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Fasola JAŚ średni: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-75/R-65031 6 000 kg 2. Groch łuskany: - opakowanie - 1 kg - 25 kg; - termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-74220:1997 3 000 kg
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa Przetwory warzywne
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15331400-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,0
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Chrzan tarty: - opakowanie jednostkowe- słoiki do 0,9 l - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od daty dostawy; PN/R-75520 80 kg 2. Groszek konserwowy: - opakowanie maksymalnie do 3000 ml, kolor zielony, soczysty, ziarna całe, nie zepsute, bez obcych zapachów; - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od daty dostawy; PN-76/A-77803 500 kg 3. Koncentrat pomidorowy 30%: - opakowanie – puszka 4500g; - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od datydostawy; PN-75/A-77601 7 000 kg 4. Kukurydza konserwowa: - opakowanie maksymalnie do 3 000 ml, ziarna młodej kukurydzy luzem w zalewie konserwującej, ziarna całe nieuszkodzone, zalewa barwy żółtawej i żółta, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania, konsystencja miękka – wyrównana, smak i zapach – charakterystyczny dla kukurydzy bez obcych smaków i zapachów; - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od daty dostawy; PN-A-77807 700 kg 5. Leczo pieczarkowe: - produkt spożywczy otrzymany ze świeżych warzyw i grubo pokrojonych pieczarek z dodatkiem soli kuchennej, utrwalony przez pasteryzację; - konsystencja – półpłynna do gęstej, z widocznymi kawałkami warzyw i pieczarek; - termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od daty dostawy; PN-A-86951:2006 500 kg
  
Zalacznik czesc nr 8
Zalacznik nazwa Przetwory owocowe
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15332290-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,0
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Lp. Nazwa artykułu Norma Ilość 1. Dżem: - opakowania jednostkowe 25g; - różne smaki; - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-75100 40 kg 2. Miód: - opakowania jednostkowe 25g; - różne smaki; - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; PN-88/A77626 40 kg 3. Dżem: - w opakowaniach jednostkowych do 15 kg, - różne smaki; - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-75100 7 000 kg 4. Marmolada: - w opakowaniach jednostkowych do 15 kg, - różne smaki; - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; PN-93/A-75103 7 000 kg 5. Kompot truskawkowy: - słoik o pojemności 0,900 l - 1 l, wygląd -widoczne całe owoce, zalewa klarowna, ekstrakt ogólny nie mniej niż 20 %, smak i zapach smak słodki, charakterystyczny dla kompotu truskawkowego ,minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy 6 miesięcy; PN-75/A-75953 400 l
  
Zalacznik czesc nr 9
Zalacznik nazwa Tłuszcze
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15431100-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,0
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Lp. Nazwa artykułu CPV Norma Ilość 1. Margaryna do smarowania pieczywa: - margaryna w kostkach 0,250 kg; - zawartość tłuszczu nie mniej niż 40%; - termin przydatności do spożycia od dnia dostawy – 30 dni; - opakowania bez uszkodzeń PN - A - 86901 22 000 kg 2. Masło: - masło w kostkach 0,200 kg, - zawartość tłuszczu zwierzęcego nie mniej niż 82% - termin przydatności do spożycia od dnia dostawy – nie krótszy niż 14 dni; - opakowania bez uszkodzeń PN - A - 86155 100 kg 3. Olej roślinny jadalny: - opakowanie – butelki od 1 l do 5 l; - termin przydatności do spożycia od dnia dostawy – 60 dni; - opakowania bez uszkodzeń 15411100-3 PN - A - 86908 3 000 l
  

Criterion

Kryteria termin realizacji reklamacji
Znaczenie 40,00
  
Kryteria cena
Znaczenie 60,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)