Dostawę mięsa i wędliny
Publication date | 2017-06-19 |
End date | 2017-06-27 00:00:00 |
Instytucja | Zespół Opieki Zdrowotnej |
Miejscowość | Sucha Beskidzka |
Województwo | małopolskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 534173-N-2017 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 151000009 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
2.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa i wędlin. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1a do SIWZ Opis ten należy odczytywać wraz z ewentualnymi zmianami treści SIWZ, będącymi np. wynikiem udzielonych odpowiedzi na zapytania Wykonawców. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na 12 miesięcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo rezygnacji z zakupu części asortymentu wynikającej z braku zapotrzebowania. Wymagania dotyczące jakości dostarczanych wyrobów: MIĘSO: • stan powierzchni - powierzchnia powinna być sucha, mięso czyste bez śladów jakiegokolwiek zabrudzenia (niedopuszczalna powierzchnia mokra, oślizgła, ze śladami pleśni). • barwa mięśni i tłuszczu - naturalna, charakterystyczna dla danego gatunku (niedopuszczalny odcień szary lub zielonkawy). • zapach - swoisty, charakterystyczny dla świeżego mięsa. • konsystencja mięśni i tłuszczu - powinna być jędrna i elastyczna. WĘDLINY: • wygląd ogólny - kształt, stan powierzchni, ewentualne wypryski farszu oraz wycieki tłuszczu i galarety. • struktura i konsystencja - struktura plastra, wygląd na przekroju - rozmieszczenie składników, ewentualne zacieki tłuszczu i galarety. • barwa - charakterystyczna dla danego gatunku. • smak i zapach - świeży. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 20590985-0fda-4665-8ed2-188bf20f3dc7 |
Biuletyn | 534173-N-2017 |
Zamawiajacy nazwa | Zespół Opieki Zdrowotnej |
Regon | 000304415 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. Szpitalna |
Zamawiajacy adres numer domu | 22 |
Zamawiajacy miejscowosc | Sucha Beskidzka |
Zamawiajacy kod pocztowy | 34-200 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | małopolskie |
Zamawiajacy telefon | +48338723111, |
Zamawiajacy fax | +480338723111 |
Zamawiajacy email | zozsuchabeskidzka@wp.pl, |
Adres strony url | www.zozsuchabeskidzka.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej |
Czy dostep dokumentow zamowienia | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.zozsuchabeskidzka.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | piemnie |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Zespół Opieki Zdrowotnej w Suchej Beskidzkiej ul. Szpitalna 22, 34-200 Sucha Beskidzka |
Nazwa nadana zamowieniu | Dostawę mięsa i wędliny |
Numer referencyjny | ZOZ.V.010/DZP/38/17 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Okreslenie przedmiotu | 2.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa i wędlin. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1a do SIWZ Opis ten należy odczytywać wraz z ewentualnymi zmianami treści SIWZ, będącymi np. wynikiem udzielonych odpowiedzi na zapytania Wykonawców. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na 12 miesięcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo rezygnacji z zakupu części asortymentu wynikającej z braku zapotrzebowania. Wymagania dotyczące jakości dostarczanych wyrobów: MIĘSO: • stan powierzchni - powierzchnia powinna być sucha, mięso czyste bez śladów jakiegokolwiek zabrudzenia (niedopuszczalna powierzchnia mokra, oślizgła, ze śladami pleśni). • barwa mięśni i tłuszczu - naturalna, charakterystyczna dla danego gatunku (niedopuszczalny odcień szary lub zielonkawy). • zapach - swoisty, charakterystyczny dla świeżego mięsa. • konsystencja mięśni i tłuszczu - powinna być jędrna i elastyczna. WĘDLINY: • wygląd ogólny - kształt, stan powierzchni, ewentualne wypryski farszu oraz wycieki tłuszczu i galarety. • struktura i konsystencja - struktura plastra, wygląd na przekroju - rozmieszczenie składników, ewentualne zacieki tłuszczu i galarety. • barwa - charakterystyczna dla danego gatunku. • smak i zapach - świeży. |
Cpv glowny przedmiot | 15100000-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Data zakonczenia | 2018-06-30T00:00:00+02:00 |
Okreslenie warunkow | Zamawiający nie określił warunków w tym zakresie. |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie określił warunków w tym zakresie |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Zamawiający nie określił warunków w tym zakresie |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz potwierdzenie okolicznosci | Zezwolenie organu nadzoru sanitarnego na transport żywności określonym środkiem transportu - do potwierdzenia odpowiednim dokumentem. Oświadczenie: Dostawca powinien mieć podjęte działania wdrożenia systemu HACCAP - do potwierdzenia oświadczeniem. |
Inne dokumenty niewymienione | 1. Wypełniony i podpisany przez osoby upoważnione do reprezentowania wykonawcy formularz oferty, sporządzony według wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do specyfikacji. 2. Wypełniony i podpisany przez osoby upoważnione do reprezentowania wykonawcy arkusz cenowy, sporządzony według wzoru stanowiącego załącznik nr 1a do specyfikacji. (Arkusz winien zawierać wszystkie ewentualne zmiany wprowadzone w czasie trwania postępowania). 3. Oświadczenia wymienione w punkcie 5.1 specyfikacji ( załącznik nr 2 i 2a do SIWZ)..4. Pełnomocnictwo - do reprezentowania wykonawcy w postępowaniu albo do reprezentowania wykonawcy w postępowaniu i zawarcia umowy, jeżeli osoba reprezentująca wykonawcę w postępowaniu o udzielenie zamówienia nie jest wskazana jako upoważniona do jego reprezentacji we właściwym rejestrze lub ewidencji działalności gospodarczej. |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | 1. Zmiana postanowień niniejszej umowy może być dokonana przez strony w formie pisemnej w drodze aneksu do niniejszej umowy, pod rygorem nieważności. 2. Zmiany postanowień niniejszej umowy, są dopuszczalne wyłącznie w przypadku, gdy: a) nastąpiło obniżenie ceny jednostkowej asortymentu, b) nastąpila zmiana sposobu konfekcjonowania c) wprowadzony zostanie do sprzedaży przez wykonawcę produkt zmodyfikowany/ udoskonalony d) wystąpił przejściowy brak produktu z przyczyn leżacych po stronie producenta przy jednoczesnym dostarczeniu produktu zamiennego o parametrach nie gorszych od produktu objętego umową. e) zmiany stawki podatku VAT – związanej z przedmiotem umowy – w tym przypadku zmianie ulegnie kwota podatku VAT i cena brutto, cena netto pozostanie niezmienna, f) w przypadku zmiany stawki podatku VAT w ramach niniejszej umowy zmiana stawki następuje z dniem wejścia w życie aktu prawnego zmieniającego stawkę, g) zmiana cen producenta powyżej 10% ceny jednostkowej - w tym przypadku wymagana jest pisemna informacja Dostawcy, z odpowiednim wyprzedzeniem, nie później niż 3 dni przed proponowana zmianą, udokumentowanie jej zmiany przez producenta w postaci zaświadczenia oraz zgoda Zamawiającego. |
IV 4 4 data | 2017-06-27T00:00:00+02:00 |
IV 4 4 godzina | 10:00 |
IV 4 4 jezyki | Polski |
IV 4 5 okres | 30 |
Criterion
Kryteria | Cena |
Znaczenie | 100,00 |