DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO STOŁÓWKI PRZY SAMORZĄDOWYM ZESPOLE SZKOLNYM WE FRAMPOLU

Publication date 2017-07-05
End date 2017-07-27 00:00:00
Instytucja Samorządowy Zespół Szkolny we Frampolu
Miejscowość Frampol
Województwo lubelskie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 545438-N-2017
Document type ZP-400
Cpv code 150000008
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest: „Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej” przy Samorządowym Zespole Szkolnym we Frampolu, ul. Gorajska 16. Zamawiający wyszczególnił dziewięć części zamówienia w następujących asortymentach: 1) Warzywa, owoce i jaja 2) Różne produkty spożywcze 3) Mięso i produkty mięsne 4) Produkty mrożone i ryby 5) Pieczywo 6) Drób 7) Posiłki gotowe 8) Ziemniaki 9) Produkty mleczarskie 1. Szacunkowe ilości oraz asortyment różnych artykułów żywnościowych przedstawiono w załącznikach nr 2a, 2b, 2c, 2d,2e, 2f, 2g, 2h, 2i do SIWZ. Treść złożonych ofert musi być zgodna z treścią SIWZ pod rygorem ich odrzucenia. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia - stanowią załączniki nr 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f, 2g, 2h, 2i do SIWZ – formularz asortymentowo-cenowy. Ilości asortymentów podane w w/w załącznikach zawierają przewidywane zapotrzebowanie na okres 4 miesięcy. Faktyczne zapotrzebowanie uzależnione jest od liczby żywionych osób w stołówce. Ponieważ nie jesteśmy w stanie dokładnie określić tej liczby, ogólna ilość zamówienia może ulec zmianie. 3. Zamawiający zastrzega sobie prawo zlecenia dostawy mniejszej o 30% ilości asortymentów podanych w załącznikach nr 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f, 2g, 2h, 2i do SIWZ (np. zwiększona zachorowalność lub nieobecność osób korzystających ze stołówki oraz konieczność zmiany jadłospisu). W tej sytuacji Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie prawo do odstąpienia od realizacji części dostaw w każdej z pozycji asortymentowych. 4. Wykonawca zobowiązuje się: a. dostarczać produkty zgodnie z treścią zawartą w SIWZ oraz załącznikami do SIWZ stosownie dla właściwej części, b. dostarczać produkty, które są dopuszczone do sprzedaży, c. dostarczać artykuły nie wykazujące oznak nieświeżości lub zepsucia, świeże, zgodnie z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz okresem przydatności do spożycia dla danego produktu, d. w zależności od rodzaju asortymentu dostarczać go w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które będą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), informację w sprawie producenta (nazwie), dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu, e. dostarczać produkty pierwszego gatunku, f. dostarczać produkty czyste, niezabrudzone, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach, posiadające właściwe atesty, certyfikaty oraz posiadające ważne terminy ważności do spożycia (produkty sypkie i przyprawy min. 3 miesiące), g. dostarczać asortyment własnym transportem, na swój koszt zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP, w sposób zapobiegającym utracie walorów smakowych i odżywczych, h. realizować zamówienia do siedziby Zamawiającego środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych, w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej ich jakości, i. zagwarantować dowóz surowców w pojemnikach oraz opakowaniach posiadających atest PZH odnoście dopuszczenia do kontaktu z żywnością, tak, by dostawy realizowane były zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy, daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu), j. dostarczać podany w tabeli asortyment w godzinach od 6:00 do godziny 7:00 lub w sytuacjach wyjątkowych w dniu realizacji (w odstępie czasowym podanym w formularzu ofertowym), w ilości zgodnej z zamówieniami częściowymi składanymi przez osobę upoważnioną, telefonicznie bądź pisemnie najpóźniej do godz. 14:00 dnia poprzedzającego dostawę wg cen określonych w formularzach ofertowo - cenowych, k. wnosić przedmiot zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego, znajdujących się w jego siedzibie. Dostawa, rozładunek i wniesienie realizowane będą na koszt dostawy wkalkulowany w cenę dostarczanych produktów.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 b87a2722-8062-44f2-bfa4-5c901de28b65
Biuletyn 545438-N-2017
Zamawiajacy nazwa Samorządowy Zespół Szkolny we Frampolu
Regon 95108336600000
Zamawiajacy adres ulica ul. Gorajska
Zamawiajacy adres numer domu 16
Zamawiajacy miejscowosc Frampol
Zamawiajacy kod pocztowy 23440
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo lubelskie
Zamawiajacy telefon 084 68 575 21,
Zamawiajacy fax 084 68 575 21
Zamawiajacy email echmiel@interklasa.pl,
Adres strony url www.szsframpol.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 9
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.szsframpol.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny oferta w formie pisemnej (przesyłka pocztowa)
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Samorządowy Zespół Szkolny we Frampolu, ul. Gorajska 16, 23-440 Frampol
Nazwa nadana zamowieniu DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO STOŁÓWKI PRZY SAMORZĄDOWYM ZESPOLE SZKOLNYM WE FRAMPOLU
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu Przedmiotem zamówienia jest: „Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej” przy Samorządowym Zespole Szkolnym we Frampolu, ul. Gorajska 16. Zamawiający wyszczególnił dziewięć części zamówienia w następujących asortymentach: 1) Warzywa, owoce i jaja 2) Różne produkty spożywcze 3) Mięso i produkty mięsne 4) Produkty mrożone i ryby 5) Pieczywo 6) Drób 7) Posiłki gotowe 8) Ziemniaki 9) Produkty mleczarskie 1. Szacunkowe ilości oraz asortyment różnych artykułów żywnościowych przedstawiono w załącznikach nr 2a, 2b, 2c, 2d,2e, 2f, 2g, 2h, 2i do SIWZ. Treść złożonych ofert musi być zgodna z treścią SIWZ pod rygorem ich odrzucenia. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia - stanowią załączniki nr 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f, 2g, 2h, 2i do SIWZ – formularz asortymentowo-cenowy. Ilości asortymentów podane w w/w załącznikach zawierają przewidywane zapotrzebowanie na okres 4 miesięcy. Faktyczne zapotrzebowanie uzależnione jest od liczby żywionych osób w stołówce. Ponieważ nie jesteśmy w stanie dokładnie określić tej liczby, ogólna ilość zamówienia może ulec zmianie. 3. Zamawiający zastrzega sobie prawo zlecenia dostawy mniejszej o 30% ilości asortymentów podanych w załącznikach nr 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f, 2g, 2h, 2i do SIWZ (np. zwiększona zachorowalność lub nieobecność osób korzystających ze stołówki oraz konieczność zmiany jadłospisu). W tej sytuacji Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie prawo do odstąpienia od realizacji części dostaw w każdej z pozycji asortymentowych. 4. Wykonawca zobowiązuje się: a. dostarczać produkty zgodnie z treścią zawartą w SIWZ oraz załącznikami do SIWZ stosownie dla właściwej części, b. dostarczać produkty, które są dopuszczone do sprzedaży, c. dostarczać artykuły nie wykazujące oznak nieświeżości lub zepsucia, świeże, zgodnie z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz okresem przydatności do spożycia dla danego produktu, d. w zależności od rodzaju asortymentu dostarczać go w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które będą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), informację w sprawie producenta (nazwie), dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu, e. dostarczać produkty pierwszego gatunku, f. dostarczać produkty czyste, niezabrudzone, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach, posiadające właściwe atesty, certyfikaty oraz posiadające ważne terminy ważności do spożycia (produkty sypkie i przyprawy min. 3 miesiące), g. dostarczać asortyment własnym transportem, na swój koszt zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP, w sposób zapobiegającym utracie walorów smakowych i odżywczych, h. realizować zamówienia do siedziby Zamawiającego środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych, w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej ich jakości, i. zagwarantować dowóz surowców w pojemnikach oraz opakowaniach posiadających atest PZH odnoście dopuszczenia do kontaktu z żywnością, tak, by dostawy realizowane były zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy, daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu), j. dostarczać podany w tabeli asortyment w godzinach od 6:00 do godziny 7:00 lub w sytuacjach wyjątkowych w dniu realizacji (w odstępie czasowym podanym w formularzu ofertowym), w ilości zgodnej z zamówieniami częściowymi składanymi przez osobę upoważnioną, telefonicznie bądź pisemnie najpóźniej do godz. 14:00 dnia poprzedzającego dostawę wg cen określonych w formularzach ofertowo - cenowych, k. wnosić przedmiot zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego, znajdujących się w jego siedzibie. Dostawa, rozładunek i wniesienie realizowane będą na koszt dostawy wkalkulowany w cenę dostarczanych produktów.
Cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Okres w miesiacach 4
Data rozpoczecia 2017-09-01T00:00:00+02:00
Data zakonczenia 2017-12-31T00:00:00+01:00
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Inne dokumenty niewymienione 1. Oferta cenowa, która musi być sporządzona na formularzu oferty, według wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do SIWZ uwzględniająca część lub całość zamówienia, 2. Kalkulacja asortymentowo-cenowa na odpowiednim załączniku 2a – 2i w zależności od tego czy Wykonawca składa ofertę na całość zadania, wybrane części czy na jedną część, 3. Pełnomocnictwo w przypadku, gdy oferta została podpisana przez pełnomocnika 4. Lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej, informacja, że Wykonawca nie należy do grupy kapitałowej, - załącznik Nr 4
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst 1. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany umowy w przypadku zmiany stawek podatku VAT. 2. Ceny jednostkowe towarów mogą być waloryzowane co kwartał, począwszy od 01 października 2017 r., w dniach: 01.10.2017 r. Podstawą waloryzacji jest wzrost ceny za ubiegły kwartał zgodnie ze wskazaniem wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych, ogłaszanych przez Prezesa GUS. Waloryzacja przysługuje Wykonawcy, jeżeli ceny wzrosły w tym kwartale, o co najmniej 3%. Zmiany cen w/w mogą być dokonywane tylko w formie pisemnej.
IV 4 4 data 2017-07-27T00:00:00+02:00
IV 4 4 godzina 10:45
IV 4 4 jezyki Język polski
IV 4 5 okres 30

Attchment

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Warzywa, owoce i jaja
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,0
Zalacznik okres w miesiacach 4
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Różne artykuły spożywcze
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,0
Zalacznik okres w miesiacach 4
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Mięso i produkty mięsne
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,0
Zalacznik okres w miesiacach 4
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Produkty mrożone i ryby
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,0
Zalacznik okres w miesiacach 4
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Pieczywo
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,0
Zalacznik okres w miesiacach 4
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa Drób
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,0
Zalacznik okres w miesiacach 4
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa Posiłki gotowe
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,0
Zalacznik okres w miesiacach 4
  
Zalacznik czesc nr 8
Zalacznik nazwa Ziemniaki
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,0
Zalacznik okres w miesiacach 4
  
Zalacznik czesc nr 9
Zalacznik nazwa Produkty mleczarskie
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,0
Zalacznik okres w miesiacach 4
  

Criterion

Kryteria Czas realizacji zamówienia złożonego w dniu dostawy
Znaczenie 0,40
  
Kryteria Cena
Znaczenie 0,60
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)