Dostawy warzyw i owoców
Publication date | 2017-07-11 |
End date | 2017-07-24 00:00:00 |
Instytucja | Zakład Karny w Tarnowie |
Miejscowość | Tarnów |
Województwo | małopolskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 548816-N-2017 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 153000001 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia publicznego są dostawy warzyw i owoców sklasyfikowanych w grupie CPV 03200000-3 i CPV 15300000-1 dla Zakładu Karnego w Tarnowie w szacunkowych ilościach (ilości za cały okres obowiązywania umowy): Część 1 – Warzywa i owoce Buraki czerwone 7 100 kg Cebula o średnicy min. 5 cm 3 300 kg Kapusta czerwona (w główkach, bez wierzchnich liści) 1 350kg Kapusta biała (w główkach, bez wierzchnich liści) 1 700 kg Marchew o średnicy min. 2-3 cm 12 300 kg Pietruszka 3 000 kg Por 1 700 kg Seler 3 200 kg Ziemniaki jadalne o średnicy poprzecznej min. 4 cm i podłużnej min. 5 cm 54 000 kg Fasola pakowana po 0,5 - 1 kg 680 kg Jabłka 12 100 kg Część 2 – Kiszonki, sałatki i surówki z kiszonek Kapusta kiszona 4 200 kg Ogórek kiszony 3 500 kg Kapusta biała kwaszona z dodatkami 4 300 kg (warzywa i przyprawy). Uwaga: Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm. Dostarczane warzywa i owoce winny być czyste, zdrowe, jędrne, nie namarznięte i nie uszkodzone. Dostarczana marchewka o średnicy min. 2 – 3 cm ma być cała – nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, bez korzeni bocznych i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, nie może być zwiędnięta i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, nie zdrewniała. Dostarczana pietruszka ma być cała – nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, gładka i prosta – bez korzeni bocznych i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, nie może być zwiędnięta i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, nie zdrewniała. Zamawiający nie gwarantuje realizacji całości przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilości przedmiotu zamówienia dostarczone przez wykonawcę w okresie obowiązywania umowy będą uzależnione od bieżących potrzeb zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego wraz z oryginałem faktury lub rachunku. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca realizujący zamówienie zastosował następujące opakowania: – warzywa i ziemniaki - opakowania o pojemności do 30 kg, – jabłka – skrzynki o pojemności do 20 kg, – fasola - pakowana po 0,5 – 1 kg, – warzywa przetworzone – Kiszonki, sałatki, surówki z kiszonek - opakowania o pojemności do 20 kg. Warzywa z tych grup winny ponadto posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 1 miesiąc od daty dostarczenia do siedziby Zamawiającego. Dostawy winny odbywać się partiami zgodnie z sukcesywnie składanymi zamówieniami, własnym transportem i na własny koszt Wykonawcy do siedziby i w miejsce wskazane przez Zamawiającego średnio ok. 1 raz lub 2 razy w tygodniu w zależności od potrzeb w dni robocze poniedziałek – czwartek w godzinach 7.30 – 10.00. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | e030261d-c242-4504-a670-1b5754e9dc9f |
Biuletyn | 548816-N-2017 |
Zamawiajacy nazwa | Zakład Karny w Tarnowie |
Regon | 32000600000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. St. Konarskiego |
Zamawiajacy adres numer domu | 2 |
Zamawiajacy miejscowosc | Tarnów |
Zamawiajacy kod pocztowy | 33100 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | małopolskie |
Zamawiajacy telefon | 0-14 623-51-00 wew. 231, |
Zamawiajacy fax | 146 215 677 |
Zamawiajacy email | zp_tarnow@sw.gov.pl, |
Adres strony url | http://sw.gov.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | Zakład Karny |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.zp.sw.gov.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 prawo pocztowe, osobiście lub za pośrednictwem posłańca |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Zakład Karny w Tarnowie ul. Konarskiego 3, 33-100 Tarnów |
Nazwa nadana zamowieniu | Dostawy warzyw i owoców |
Numer referencyjny | D/Kw.2232.8.2017.AS |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy | 2 |
Okreslenie przedmiotu | Przedmiotem zamówienia publicznego są dostawy warzyw i owoców sklasyfikowanych w grupie CPV 03200000-3 i CPV 15300000-1 dla Zakładu Karnego w Tarnowie w szacunkowych ilościach (ilości za cały okres obowiązywania umowy): Część 1 – Warzywa i owoce Buraki czerwone 7 100 kg Cebula o średnicy min. 5 cm 3 300 kg Kapusta czerwona (w główkach, bez wierzchnich liści) 1 350kg Kapusta biała (w główkach, bez wierzchnich liści) 1 700 kg Marchew o średnicy min. 2-3 cm 12 300 kg Pietruszka 3 000 kg Por 1 700 kg Seler 3 200 kg Ziemniaki jadalne o średnicy poprzecznej min. 4 cm i podłużnej min. 5 cm 54 000 kg Fasola pakowana po 0,5 - 1 kg 680 kg Jabłka 12 100 kg Część 2 – Kiszonki, sałatki i surówki z kiszonek Kapusta kiszona 4 200 kg Ogórek kiszony 3 500 kg Kapusta biała kwaszona z dodatkami 4 300 kg (warzywa i przyprawy). Uwaga: Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm. Dostarczane warzywa i owoce winny być czyste, zdrowe, jędrne, nie namarznięte i nie uszkodzone. Dostarczana marchewka o średnicy min. 2 – 3 cm ma być cała – nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, bez korzeni bocznych i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, nie może być zwiędnięta i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, nie zdrewniała. Dostarczana pietruszka ma być cała – nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, gładka i prosta – bez korzeni bocznych i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, nie może być zwiędnięta i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, nie zdrewniała. Zamawiający nie gwarantuje realizacji całości przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilości przedmiotu zamówienia dostarczone przez wykonawcę w okresie obowiązywania umowy będą uzależnione od bieżących potrzeb zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego wraz z oryginałem faktury lub rachunku. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca realizujący zamówienie zastosował następujące opakowania: – warzywa i ziemniaki - opakowania o pojemności do 30 kg, – jabłka – skrzynki o pojemności do 20 kg, – fasola - pakowana po 0,5 – 1 kg, – warzywa przetworzone – Kiszonki, sałatki, surówki z kiszonek - opakowania o pojemności do 20 kg. Warzywa z tych grup winny ponadto posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 1 miesiąc od daty dostarczenia do siedziby Zamawiającego. Dostawy winny odbywać się partiami zgodnie z sukcesywnie składanymi zamówieniami, własnym transportem i na własny koszt Wykonawcy do siedziby i w miejsce wskazane przez Zamawiającego średnio ok. 1 raz lub 2 razy w tygodniu w zależności od potrzeb w dni robocze poniedziałek – czwartek w godzinach 7.30 – 10.00. |
Cpv glowny przedmiot | 15300000-1 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 63750,00 |
Waluta calosc | PLN |
Okres w miesiacach | 4 |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | w ciągu ostatnich 3 lat Wykonawcy wykonali minimum 2 dostawy odpowiadające rodzajem na kwotę: 1. dla części I – 18 500,00 zł 2. dla części II – 3 000,00 zł |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | 1. oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu 2. oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania D) Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej (www.zp.sw.gov.pl) informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5, przekazuje zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23.ustawy prawo zamówień publicznych. |
Zakresie warunkow udzialu | C) W celu potwierdzenia okoliczności o których mowa w art. 25 ust 1 ustawy Prawo zamówień publicznych – Wykonawca, którego oferta zostanie najwyżej oceniona winien złożyć na wezwanie Zamawiającego: 1. wykaz dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były lub są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | Zmiana cen może nastąpić na pisemny wniosek Wykonawcy tylko w przypadku zmiany stawki podatku od towarów i usług i tylko o wielkość tej zmiany, w formie aneksu do zawartej umowy |
IV 4 4 data | 2017-07-24T00:00:00+02:00 |
IV 4 4 godzina | 11:00 |
IV 4 4 jezyki | polski |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | warzywa i owoce |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15300000-1 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 54650,0 |
Waluta zal | PLN |
Zalacznik okres w miesiacach | 4 |
Zalacznik krotki opis | Część 1 – Warzywa i owoce Buraki czerwone 7 100 kg Cebula o średnicy min. 5 cm 3 300 kg Kapusta czerwona (w główkach, bez wierzchnich liści) 1 350kg Kapusta biała (w główkach, bez wierzchnich liści) 1 700 kg Marchew o średnicy min. 2-3 cm 12 300 kg Pietruszka 3 000 kg Por 1 700 kg Seler 3 200 kg Ziemniaki jadalne o średnicy poprzecznej min. 4 cm i podłużnej min. 5 cm 54 000 kg Fasola pakowana po 0,5 - 1 kg 680 kg Jabłka 12 100 kg Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm. Dostarczane warzywa i owoce winny być czyste, zdrowe, jędrne, nie namarznięte i nie uszkodzone. Dostarczana marchewka o średnicy min. 2 – 3 cm ma być cała – nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, bez korzeni bocznych i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, nie może być zwiędnięta i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, nie zdrewniała. Dostarczana pietruszka ma być cała – nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, gładka i prosta – bez korzeni bocznych i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, nie może być zwiędnięta i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, nie zdrewniała. Zamawiający nie gwarantuje realizacji całości przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilości przedmiotu zamówienia dostarczone przez wykonawcę w okresie obowiązywania umowy będą uzależnione od bieżących potrzeb zamawiającego. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca realizujący zamówienie zastosował następujące opakowania: – warzywa i ziemniaki - opakowania o pojemności do 30 kg, – jabłka – skrzynki o pojemności do 20 kg, – fasola - pakowana po 0,5 – 1 kg, Dostawy winny odbywać się partiami zgodnie z sukcesywnie składanymi zamówieniami, własnym transportem i na własny koszt Wykonawcy do siedziby i w miejsce wskazane przez Zamawiającego średnio ok. 1 raz lub 2 razy w tygodniu w zależności od potrzeb w dni robocze poniedziałek – czwartek w godzinach 7.30 – 10.00. |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | Kiszonki, sałatki i surówki z kiszonek |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15300000-1 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 9100,0 |
Waluta zal | PLN |
Zalacznik okres w miesiacach | 4 |
Zalacznik krotki opis | Część 2 – Kiszonki, sałatki i surówki z kiszonek Kapusta kiszona 4 200 kg Ogórek kiszony 3 500 kg Kapusta biała kwaszona z dodatkami 4 300 kg (warzywa i przyprawy). Uwaga: Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm. Dostarczane warzywa i owoce winny być czyste, zdrowe, jędrne, nie namarznięte i nie uszkodzone. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca realizujący zamówienie zastosował następujące opakowania: – warzywa przetworzone – Kiszonki, sałatki, surówki z kiszonek - opakowania o pojemności do 20 kg. Warzywa z tych grup winny ponadto posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 1 miesiąc od daty dostarczenia do siedziby Zamawiającego. Dostawy winny odbywać się partiami zgodnie z sukcesywnie składanymi zamówieniami, własnym transportem i na własny koszt Wykonawcy do siedziby i w miejsce wskazane przez Zamawiającego średnio ok. 1 raz lub 2 razy w tygodniu w zależności od potrzeb w dni robocze poniedziałek – czwartek w godzinach 7.30 – 10.00. |
Criterion
Kryteria | Termin płatności faktury |
Znaczenie | 40,00 |
Kryteria | Cena |
Znaczenie | 60,00 |