3.1 Przedmiotem zamówienia jest Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do: 1) stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach 2) stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Łomiankach 3) kuchni przedszkolnej Przedszkola Samorządowego w Łomiankach 4) kuchni przedszkolnej Przedszkola w Dziekanowie Leśnym 5) kuchni przedszkolnej w Dąbrowie
Publication date | 2017-10-04 |
End date | 2017-10-13 00:00:00 |
Instytucja | Integracyjne Centrum Dydaktyczno Sportowe w Łomiankach |
Miejscowość | Łomianki |
Województwo | mazowieckie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 597155-N-2017 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158000006 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
SZCZEGÓŁOWY OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA Przedmiotem zamówienia jest Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do: 1) stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach 2) stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Łomiankach 3) kuchni przedszkolnej Przedszkola Samorządowego w Łomiankach 4) kuchni przedszkolnej Przedszkola w Dziekanowie Leśnym 5) kuchni przedszkolnej w Dąbrowie CZĘŚĆ I – MIĘSO I PRZETWORY 1. Przewidywana częstotliwość dostaw: 3x w tygodniu w terminie wskazanym przez Zamawiającego w godzinach: 1) między 6.00-6.30 – do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach 2) między 6.30-7.00– stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Dąbrowie 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Terminy dostaw nie będą dostosowywane do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw dziennych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 4. Produkty należy dostarczać w pojemnikach z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością, zamkniętych i oplombowanych w sposób uniemożliwiający ich otwarcie bez uszkodzenia plomb. Każdy asortyment produktów winien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. 5. Mięso, wędliny powinny być świeże nie mrożone. 6. Okres przydatności do spożycia dla mięsa winien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy do miejsca wskazanego przez Zamawiającego. 7. Okres przydatności do spożycia wędlin winien wynosić w dniu dostawy do miejsca wskazanego przez Zamawiającego nie mniej niż 9/10 gwarancji określonej przez producenta. 8. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca co najmniej następujące dane: 1) nazwę produktu, 2) termin przydatności do spożycia, 3) nazwę dostawcy – producenta, adres, 4) warunki przechowywania, 5) oznaczenie partii produkcyjnej, 6) oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami. Tabela artykułów spożywczych część 1 stanowi załącznik nr 1 do SIWZ DA.26.11.2017 CZĘŚĆ II– OWOCE I WARZYWA 1. Przewidywana częstotliwość dostaw: 3x w tygodniu w terminie wskazanym przez Zamawiającego w godzinach: a) między 7.00-10.00 –do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Dąbrowie 1. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Terminy dostaw nie będą dostosowywane do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 2. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 3. Produkty muszą być świeże, I klasy, pierwszego gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 4. Na dostarczany towar, Wykonawca winien posiadać wymagane certyfikaty, atesty laboratoryjne, które będą udostępniane na żądanie Zamawiającego. Tabela artykułów spożywczych część 2 stanowi załącznik nr 1 do SIWZ DA.26.11.2017 CZĘŚĆ III – Produkty Spożywcze 1. Przewidywana częstotliwość dostaw –1 x w tygodniu w terminie wskazanym przez Zamawiającego w godzinach: a) między 7.00-10.00 –do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Dąbrowie 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym Terminy dostaw nie będą dostosowywane do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 4. Produkty winne być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Tabela artykułów spożywczych dla część 3 stanowi załącznik nr 1 do SIWZ DA.26.11.2017 CZĘŚĆ IV – Ryby 1. Przewidywana częstotliwość dostaw –1 x w tygodniu w terminie wskazanym przez Zamawiającego w godzinach: a) między 7.00-10.00 –do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Dąbrowie 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Terminy dostaw nie będą dostosowywane do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 4. Produkty winne być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Tabela artykułów spożywczych dla część 4 stanowi załącznik nr 1 do SIWZ DA.26.11.2017 CZĘŚĆ V – Jaja i produkty mleczarskie (kod CPV- 15500000-3 produkty mleczarskie) JAJA (kod CPV- 03142500-3jaja) 1. Przewidywana częstotliwość dostaw –1x w tygodniu w terminie wskazanym przez Zamawiającego w godzinach: a) między 7.00-10.00 –do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Dąbrowie b) Nabiał 3 x w tygodniu w terminie wskazanym przez Zamawiającego w godzinach: c) między 7.00-8.00 –do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Dąbrowie 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Terminy dostaw nie będą dostosowywane do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 4. Produkty winne być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Tabela artykułów spożywczych dla część 5 stanowi załącznik nr 1 do SIWZ DA.26.11.2017 CZĘŚĆ VI – MROŻONE WARZYWA, OWOCE, POTRAWY (kod CPV-15896000-5 produkty głęboko mrożone) 1. Przewidywana częstotliwość dostaw- 1x w tygodniu w terminie wskazanym przez Zamawiającego w godzinach a) między 7.30-10.00 –do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Dąbrowie 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Terminy dostaw nie będą dostosowywane do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 4. Produkty winne być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Tabela artykułów spożywczych dla część 6 stanowi załącznik nr 1 do SIWZ DA.26.11.2017 CZĘŚĆ VII – Produkty garmażeryjne 1. Przewidywana częstotliwość dostaw – Wyroby garmażeryjne wg. potrzeby w terminie wskazanym przez Zamawiającego w godzinach: a) między 7.30-8.00 –do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Dąbrowie 1. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Terminy dostaw nie będą dostosowywane do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 2. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 3. Produkty winne być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 4. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Tabela artykułów spożywczych dla część 7 stanowi załącznik nr 1 do SIWZ DA.26.11.2017 CZĘŚĆ VIII– Wyroby cukiernicze 1. Przewidywana częstotliwość dostaw –wg potrzeby w terminie wskazanym przez Zamawiającego w godzinach: a) między 7.30-8.00 –do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Dąbrowie 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Terminy dostaw nie będą dostosowywane do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 4. Produkty winne być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Tabela artykułów spożywczych dla część 8 stanowi załącznik nr 1 do SIWZ DA.26.11.2017 CZĘŚĆ IX– Pieczywo 1. Przewidywana częstotliwość dostaw –codziennie w terminie wskazanym przez Zamawiającego w godzinach: a) między 7.00 – 7.15 - do kuchni przedszkolnej Przedszkola Samorządowego w Łomiankach, kuchni przedszkolnej Przedszkola w Dziekanowie Leśnym, kuchni przedszkolnej w Dąbrowie b) między 7.15-7.45 – do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Dąbrowie 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Terminy dostaw nie będą dostosowywane do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 4. Produkty winne być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Tabela artykułów spożywczych dla część 9 stanowi załącznik nr 1 do SIWZ DA.26.11.2017 Pozostałe zapisy opisu przedmiotu zamówienia. 1. Dostawca zobowiązuje się dostarczać Zamawiającemu towar w ilości odpowiadającej zamówieniu, o jakości wskazanej w SIWZ. 2. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 3. Dostarczony towar winien być świeży z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakości tj. I-go gatunku bez wad fabrycznych i jakościowych i odpowiadać Polskim Normom. Wyroby winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami. 4. Zamawiający zobowiązuje się niezwłocznie przy odbiorze zamówionej partii towaru sprawdzić jego ilość i stan. 5. Jeżeli w wyniku sprawdzenia ilości i stanu Zamawiający wnosi zastrzeżenia w zakresie określonym w pkt. 2 lub 3, niezwłocznie zawiadamia o tym Wykonawcę, a jeżeli wada została ujawniona w obecności przedstawiciela Wykonawcy, umieszcza odpowiednią adnotację na protokole odbioru. 6. W wyjątkowych i uzasadnionych przypadkach Zamawiający może zmienić godzinę dostawy po uprzednim zawiadomieniu telefonicznym Wykonawcy. 7. W przypadku braku towaru o wymaganej przez Zamawiającego gramaturze dopuszcza się zaproponowanie przedmiotu zamówienia w opakowaniach o innych lecz zbliżonych wielkościach/gramaturach. W takim przypadku Wykonawca winien przeliczyć wartość opakowania do gramatury podanej/wymaganej przez Zamawiającego. 8. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odmowy przyjęcia całej partii przedmiotu umowy lub odrzucenia jej części w przypadku, gdy w trakcie oceny wizualnej i organoleptycznej zostanie stwierdzona zła jakość produktów oraz będą widoczne uszkodzenia spowodowane niewłaściwym zabezpieczeniem produktów, złymi warunkami transportowymi lub niewłaściwym stanem higienicznym środków transportu przewożących przedmiot umowy. 9. Jeżeli Wykonawca zamierza dokonać oględzin reklamowanej partii towaru, jest zobowiązany uczynić to niezwłocznie, jednak nie później niż w ciągu 1 godz. od otrzymania zawiadomienia o wykryciu wad. 10. Jeżeli Wykonawca nie dokona oględzin w terminie podanym w ust. 9 uważa się, że uznał reklamację Zamawiającego. 11. W przypadku uznania reklamacji Wykonawca zobowiązuje się do natychmiastowej wymiany zakwestionowanej ilości dostarczonej partii towaru na wolną od wad, w terminie nie dłuższym niż 1 godzina; w uzasadnionych przypadkach Zamawiający może zwiększyć ten czas do 24 godzin. Uzasadnienie konieczności wydłużenia czasu oraz ewentualna zgoda Zamawiającego wymaga formy pisemnej. 12. Jeżeli Wykonawca nie dostarczy produktów wolnych od wad w terminie uzgodnionym z Zamawiającym o którym mowa w pkt. 11 niniejszego paragrafu Zamawiający ma prawo zamówić brakujące produkty u osoby trzeciej, a kosztami tej transakcji obciążyć Wykonawcę. 13. Jeżeli Wykonawca nie uznał reklamacji albo w razie niezgodności stanowisk co do oceny jakości towaru, strony niezwłocznie sporządzają protokół i pobierają próbki do najbliższej Stacji Sanitarno Epidemiologiczne, w celu wydania orzeczenia co do jakości dostarczonego towaru. 14. Koszt badania próbek ponosi Wykonawca tylko wtedy, jeżeli ocena wskazała wadliwą jakość dostarczonego towaru. 15. Wyniki ekspertyz oraz badań laboratoryjnych wiążą strony. 16. Dostawy będą realizowane sukcesywnie - w oparciu o zamówienia składane w czasie nie krótszym niż 1 dzień przed planowaną dostawą telefonicznie lub pisemnie lub w czasie bieżącej dostawy, w ilości podanej przez Zamawiającego i w terminie podanym przez Zamawiającego. 17. Dostawy będą realizowane na koszt Wykonawcy. 18. Wykonawca dostarczy towar własnym środkiem transportu, specjalistycznym lub przystosowanym do transportu zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa i na własny koszt i ryzyko do Zamawiającego, w czasie wskazanym przez Zamawiającego i do miejsca wskazanego przez Zamawiającego. 19. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania aktualnych dokumentów potwierdzających spełnianie warunków sanitarno – epidemiologicznych związanych z prawidłową realizacją przedmiotu zamówienia. Wykonawca oświadcza, iż niezwłocznie okaże je Zamawiającemu. Uchylenie od tego obowiązku uznawane będzie przez strony jako nienależyte wykonanie umowy i może skutkować rozwiązaniem jej ze skutkiem natychmiastowym. 20. Dostarczony towar winien być w oryginalnych opakowaniach producenta oznakowanych i zawierających informacje dotyczące m.in. nazwy i adresu producenta lub nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia. 21. Zamawiający dopuszcza zaoferowanie produktów równoważnych. Nazwy własne podane w SIWZ zostały podane przez Zamawiającego przykładowo – typy i nazwy producentów są przykładowe, a wskazana marka lub nazwa handlowa określa klasę produktów a nie konkretnego producenta. Wykonawca może zaoferować równoważne produkty, pod warunkiem że będą posiadały nie gorszy skład i wartości jakościowe niż opisane i podane w SIWZ. Wszelkie ryzyko związane z udowodnieniem równoważności artykułów spożywczych wskazanych w formularzu oferty spoczywa na Wykonawcy. Wykonawca zobowiązany jest wykazać, że zaoferowane artykuły spełniają takie same wymagania jak produktu określone przez Zamawiającego dotyczące składu produktu, jego jakości, trwałości itp. parametrów. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | d16f658e-03aa-4740-ac4f-93387c073fab |
Biuletyn | 597155-N-2017 |
Zamawiajacy nazwa | Integracyjne Centrum Dydaktyczno Sportowe w Łomiankach |
Regon | 015633558 |
Zamawiajacy adres ulica | Staszica |
Zamawiajacy adres numer domu | 2 |
Zamawiajacy miejscowosc | Łomianki |
Zamawiajacy kod pocztowy | 05-092 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | mazowieckie |
Zamawiajacy telefon | 227510474 |
Zamawiajacy fax | 227515915 |
Zamawiajacy email | zamowienia.publiczne@icds.pl |
Adres strony url | http://bip.icds.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Czy przeprowadza centralny zamawiajacy | 1 |
Rodzaj zamawiajacego | 9 |
Dostep dokumentow zamowienia | http://bip.icds.pl |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | http://bip.icds.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | oferty należy złożyć w formie pisemnej |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Integracyjne Centrum Dydaktyczno Sportowe w Łomiankach , ul.Staszica 2, Sekretariat, 05-092 Łomianki |
Nazwa nadana zamowieniu | 3.1 Przedmiotem zamówienia jest Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do: 1) stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach 2) stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Łomiankach 3) kuchni przedszkolnej Przedszkola Samorządowego w Łomiankach 4) kuchni przedszkolnej Przedszkola w Dziekanowie Leśnym 5) kuchni przedszkolnej w Dąbrowie |
Numer referencyjny | DA.26.11.2017 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Okreslenie przedmiotu | SZCZEGÓŁOWY OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA Przedmiotem zamówienia jest Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do: 1) stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach 2) stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Łomiankach 3) kuchni przedszkolnej Przedszkola Samorządowego w Łomiankach 4) kuchni przedszkolnej Przedszkola w Dziekanowie Leśnym 5) kuchni przedszkolnej w Dąbrowie CZĘŚĆ I – MIĘSO I PRZETWORY 1. Przewidywana częstotliwość dostaw: 3x w tygodniu w terminie wskazanym przez Zamawiającego w godzinach: 1) między 6.00-6.30 – do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach 2) między 6.30-7.00– stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Dąbrowie 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Terminy dostaw nie będą dostosowywane do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw dziennych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 4. Produkty należy dostarczać w pojemnikach z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością, zamkniętych i oplombowanych w sposób uniemożliwiający ich otwarcie bez uszkodzenia plomb. Każdy asortyment produktów winien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. 5. Mięso, wędliny powinny być świeże nie mrożone. 6. Okres przydatności do spożycia dla mięsa winien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy do miejsca wskazanego przez Zamawiającego. 7. Okres przydatności do spożycia wędlin winien wynosić w dniu dostawy do miejsca wskazanego przez Zamawiającego nie mniej niż 9/10 gwarancji określonej przez producenta. 8. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca co najmniej następujące dane: 1) nazwę produktu, 2) termin przydatności do spożycia, 3) nazwę dostawcy – producenta, adres, 4) warunki przechowywania, 5) oznaczenie partii produkcyjnej, 6) oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami. Tabela artykułów spożywczych część 1 stanowi załącznik nr 1 do SIWZ DA.26.11.2017 CZĘŚĆ II– OWOCE I WARZYWA 1. Przewidywana częstotliwość dostaw: 3x w tygodniu w terminie wskazanym przez Zamawiającego w godzinach: a) między 7.00-10.00 –do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Dąbrowie 1. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Terminy dostaw nie będą dostosowywane do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 2. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 3. Produkty muszą być świeże, I klasy, pierwszego gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 4. Na dostarczany towar, Wykonawca winien posiadać wymagane certyfikaty, atesty laboratoryjne, które będą udostępniane na żądanie Zamawiającego. Tabela artykułów spożywczych część 2 stanowi załącznik nr 1 do SIWZ DA.26.11.2017 CZĘŚĆ III – Produkty Spożywcze 1. Przewidywana częstotliwość dostaw –1 x w tygodniu w terminie wskazanym przez Zamawiającego w godzinach: a) między 7.00-10.00 –do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Dąbrowie 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym Terminy dostaw nie będą dostosowywane do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 4. Produkty winne być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Tabela artykułów spożywczych dla część 3 stanowi załącznik nr 1 do SIWZ DA.26.11.2017 CZĘŚĆ IV – Ryby 1. Przewidywana częstotliwość dostaw –1 x w tygodniu w terminie wskazanym przez Zamawiającego w godzinach: a) między 7.00-10.00 –do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Dąbrowie 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Terminy dostaw nie będą dostosowywane do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 4. Produkty winne być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Tabela artykułów spożywczych dla część 4 stanowi załącznik nr 1 do SIWZ DA.26.11.2017 CZĘŚĆ V – Jaja i produkty mleczarskie (kod CPV- 15500000-3 produkty mleczarskie) JAJA (kod CPV- 03142500-3jaja) 1. Przewidywana częstotliwość dostaw –1x w tygodniu w terminie wskazanym przez Zamawiającego w godzinach: a) między 7.00-10.00 –do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Dąbrowie b) Nabiał 3 x w tygodniu w terminie wskazanym przez Zamawiającego w godzinach: c) między 7.00-8.00 –do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Dąbrowie 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Terminy dostaw nie będą dostosowywane do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 4. Produkty winne być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Tabela artykułów spożywczych dla część 5 stanowi załącznik nr 1 do SIWZ DA.26.11.2017 CZĘŚĆ VI – MROŻONE WARZYWA, OWOCE, POTRAWY (kod CPV-15896000-5 produkty głęboko mrożone) 1. Przewidywana częstotliwość dostaw- 1x w tygodniu w terminie wskazanym przez Zamawiającego w godzinach a) między 7.30-10.00 –do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Dąbrowie 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Terminy dostaw nie będą dostosowywane do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 4. Produkty winne być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Tabela artykułów spożywczych dla część 6 stanowi załącznik nr 1 do SIWZ DA.26.11.2017 CZĘŚĆ VII – Produkty garmażeryjne 1. Przewidywana częstotliwość dostaw – Wyroby garmażeryjne wg. potrzeby w terminie wskazanym przez Zamawiającego w godzinach: a) między 7.30-8.00 –do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Dąbrowie 1. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Terminy dostaw nie będą dostosowywane do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 2. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 3. Produkty winne być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 4. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Tabela artykułów spożywczych dla część 7 stanowi załącznik nr 1 do SIWZ DA.26.11.2017 CZĘŚĆ VIII– Wyroby cukiernicze 1. Przewidywana częstotliwość dostaw –wg potrzeby w terminie wskazanym przez Zamawiającego w godzinach: a) między 7.30-8.00 –do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Dąbrowie 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Terminy dostaw nie będą dostosowywane do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 4. Produkty winne być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Tabela artykułów spożywczych dla część 8 stanowi załącznik nr 1 do SIWZ DA.26.11.2017 CZĘŚĆ IX– Pieczywo 1. Przewidywana częstotliwość dostaw –codziennie w terminie wskazanym przez Zamawiającego w godzinach: a) między 7.00 – 7.15 - do kuchni przedszkolnej Przedszkola Samorządowego w Łomiankach, kuchni przedszkolnej Przedszkola w Dziekanowie Leśnym, kuchni przedszkolnej w Dąbrowie b) między 7.15-7.45 – do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Dąbrowie 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Terminy dostaw nie będą dostosowywane do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 4. Produkty winne być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Tabela artykułów spożywczych dla część 9 stanowi załącznik nr 1 do SIWZ DA.26.11.2017 Pozostałe zapisy opisu przedmiotu zamówienia. 1. Dostawca zobowiązuje się dostarczać Zamawiającemu towar w ilości odpowiadającej zamówieniu, o jakości wskazanej w SIWZ. 2. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 3. Dostarczony towar winien być świeży z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakości tj. I-go gatunku bez wad fabrycznych i jakościowych i odpowiadać Polskim Normom. Wyroby winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami. 4. Zamawiający zobowiązuje się niezwłocznie przy odbiorze zamówionej partii towaru sprawdzić jego ilość i stan. 5. Jeżeli w wyniku sprawdzenia ilości i stanu Zamawiający wnosi zastrzeżenia w zakresie określonym w pkt. 2 lub 3, niezwłocznie zawiadamia o tym Wykonawcę, a jeżeli wada została ujawniona w obecności przedstawiciela Wykonawcy, umieszcza odpowiednią adnotację na protokole odbioru. 6. W wyjątkowych i uzasadnionych przypadkach Zamawiający może zmienić godzinę dostawy po uprzednim zawiadomieniu telefonicznym Wykonawcy. 7. W przypadku braku towaru o wymaganej przez Zamawiającego gramaturze dopuszcza się zaproponowanie przedmiotu zamówienia w opakowaniach o innych lecz zbliżonych wielkościach/gramaturach. W takim przypadku Wykonawca winien przeliczyć wartość opakowania do gramatury podanej/wymaganej przez Zamawiającego. 8. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odmowy przyjęcia całej partii przedmiotu umowy lub odrzucenia jej części w przypadku, gdy w trakcie oceny wizualnej i organoleptycznej zostanie stwierdzona zła jakość produktów oraz będą widoczne uszkodzenia spowodowane niewłaściwym zabezpieczeniem produktów, złymi warunkami transportowymi lub niewłaściwym stanem higienicznym środków transportu przewożących przedmiot umowy. 9. Jeżeli Wykonawca zamierza dokonać oględzin reklamowanej partii towaru, jest zobowiązany uczynić to niezwłocznie, jednak nie później niż w ciągu 1 godz. od otrzymania zawiadomienia o wykryciu wad. 10. Jeżeli Wykonawca nie dokona oględzin w terminie podanym w ust. 9 uważa się, że uznał reklamację Zamawiającego. 11. W przypadku uznania reklamacji Wykonawca zobowiązuje się do natychmiastowej wymiany zakwestionowanej ilości dostarczonej partii towaru na wolną od wad, w terminie nie dłuższym niż 1 godzina; w uzasadnionych przypadkach Zamawiający może zwiększyć ten czas do 24 godzin. Uzasadnienie konieczności wydłużenia czasu oraz ewentualna zgoda Zamawiającego wymaga formy pisemnej. 12. Jeżeli Wykonawca nie dostarczy produktów wolnych od wad w terminie uzgodnionym z Zamawiającym o którym mowa w pkt. 11 niniejszego paragrafu Zamawiający ma prawo zamówić brakujące produkty u osoby trzeciej, a kosztami tej transakcji obciążyć Wykonawcę. 13. Jeżeli Wykonawca nie uznał reklamacji albo w razie niezgodności stanowisk co do oceny jakości towaru, strony niezwłocznie sporządzają protokół i pobierają próbki do najbliższej Stacji Sanitarno Epidemiologiczne, w celu wydania orzeczenia co do jakości dostarczonego towaru. 14. Koszt badania próbek ponosi Wykonawca tylko wtedy, jeżeli ocena wskazała wadliwą jakość dostarczonego towaru. 15. Wyniki ekspertyz oraz badań laboratoryjnych wiążą strony. 16. Dostawy będą realizowane sukcesywnie - w oparciu o zamówienia składane w czasie nie krótszym niż 1 dzień przed planowaną dostawą telefonicznie lub pisemnie lub w czasie bieżącej dostawy, w ilości podanej przez Zamawiającego i w terminie podanym przez Zamawiającego. 17. Dostawy będą realizowane na koszt Wykonawcy. 18. Wykonawca dostarczy towar własnym środkiem transportu, specjalistycznym lub przystosowanym do transportu zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa i na własny koszt i ryzyko do Zamawiającego, w czasie wskazanym przez Zamawiającego i do miejsca wskazanego przez Zamawiającego. 19. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania aktualnych dokumentów potwierdzających spełnianie warunków sanitarno – epidemiologicznych związanych z prawidłową realizacją przedmiotu zamówienia. Wykonawca oświadcza, iż niezwłocznie okaże je Zamawiającemu. Uchylenie od tego obowiązku uznawane będzie przez strony jako nienależyte wykonanie umowy i może skutkować rozwiązaniem jej ze skutkiem natychmiastowym. 20. Dostarczony towar winien być w oryginalnych opakowaniach producenta oznakowanych i zawierających informacje dotyczące m.in. nazwy i adresu producenta lub nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia. 21. Zamawiający dopuszcza zaoferowanie produktów równoważnych. Nazwy własne podane w SIWZ zostały podane przez Zamawiającego przykładowo – typy i nazwy producentów są przykładowe, a wskazana marka lub nazwa handlowa określa klasę produktów a nie konkretnego producenta. Wykonawca może zaoferować równoważne produkty, pod warunkiem że będą posiadały nie gorszy skład i wartości jakościowe niż opisane i podane w SIWZ. Wszelkie ryzyko związane z udowodnieniem równoważności artykułów spożywczych wskazanych w formularzu oferty spoczywa na Wykonawcy. Wykonawca zobowiązany jest wykazać, że zaoferowane artykuły spełniają takie same wymagania jak produktu określone przez Zamawiającego dotyczące składu produktu, jego jakości, trwałości itp. parametrów. |
Cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 | 1 |
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 tekst | Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień o których mowa w art. 67 ust 1 pkt 7 |
Data zakonczenia | 2017-12-31T00:00:00+01:00 |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | 5.1.2.3.1 Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że wykonał należycie dwie dostawy polegające na ciągłej dostawie artykułów spożywczych w okresie co najmniej sześciomiesięcznym odpowiadających rodzajem produktom na którą część Wykonawca składa ofertę o wartości; -co najmniej 5 000,00 zł brutto dla I części postępowania, -co najmniej 6 000,00 zł brutto dla II części postępowania, -co najmniej 4 000,00 zł brutto dla III części postępowania, -co najmniej 3 000,00 zł brutto dla IV części postępowania -co najmniej 5 000,00 zł brutto dla V części postępowania, -co najmniej 4 000,00 zł brutto dla VI części postępowania, -co najmniej 1 500,00 zł brutto dla VII części postępowania, -co najmniej 1 500,00 zł brutto dla VIII części postępowania, -co najmniej 2 000,00 zł brutto dla IX części postępowania. każda, wykonane w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie. 5.2 Zamawiający może, na każdym etapie postępowania, uznać, że Wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli zaangażowanie zasobów technicznych lub zawodowych wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze wykonawcy może mieć negatywny wpływ na realizację zamówienia. 5.3 Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków, o których mowa w pkt 5.1.2.2 i 5.1.2.3 SIWZ w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do konkretnego zamówienia, lub jego części, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nim stosunków prawnych. 5.4 Zamawiający jednocześnie informuje, iż „stosowna sytuacja” o której mowa w pkt 5.3 niniejszej SIWZ wystąpi wyłącznie w przypadku kiedy; 5.4.1 Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów udowodni Zamawiającemu, że realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów, w szczególności przedstawiając zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia. 5.4.2 Zamawiający oceni, czy udostępniane Wykonawcy przez inne podmioty zdolności techniczne lub zawodowe lub ich sytuacja finansowa lub ekonomiczna, pozwalają na wykazanie przez Wykonawcę spełniania warunków udziału w postępowaniu oraz zbada, czy nie zachodzą wobec tego podmiotu podstawy wykluczenia, o których mowa w art. 24 ust. 1 pkt 13 –22 i ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp. 5.4.3 W odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, Wykonawcy mogą polegać na zdolnościach innych podmiotów, jeśli podmioty te zrealizują dostawy, do realizacji których te zdolności są wymagane. 5.5 W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia oraz Wykonawcy, który polega na zdolnościach technicznych lub zawodowych innych podmiotów (na zasadzie określonej w art. 22a ustawy Pzp) warunki o których mowa w pkt. 5.1.2.3.1 SIWZ zostaną spełnione wyłącznie jeżeli co najmniej jeden z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia lub co najmniej jeden z podmiotów o których mowa powyżej spełni wymagany ww. warunek. |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | 6.2.2 Odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp – na wezwanie Zamawiającego o którym mowa w pkt. 6.1.5 SIWZ;6.2.5 Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej; zamiast dokumentu o których mowa w pkt 6.2.2 składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości – wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 6.2.6 Jeżeli w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt 6.2.2 SIWZ, zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby. |
Zakresie warunkow udzialu | W celu potwierdzenia spełnienia przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących zdolności technicznej lub zawodowej Zamawiający żąda; 6.1.5.1.1 Wykazu dwóch dostaw polegających na ciągłej dostawie artykułów spożywczych w okresie co najmniej sześciomiesięcznym, odpowiadających rodzajem produktom na którą część Wykonawca składa ofertę o wartości; -co najmniej 5 000,00 zł brutto dla I części postępowania, -co najmniej 6 000,00 zł brutto dla II części postępowania, -co najmniej 4 000,00 zł brutto dla III części postępowania, -co najmniej 3 000,00 zł brutto dla IV części postępowania -co najmniej 5 000,00 zł brutto dla V części postępowania, -co najmniej 4 000,00 zł brutto dla VI części postępowania, -co najmniej 1 500,00 zł brutto dla VII części postępowania, -co najmniej 1 500,00 zł brutto dla VIII części postępowania, -co najmniej 2 000,00 zł brutto dla IX części postępowania. każda, wykonanych w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy te zostały wykonane, z załączeniem dowodów określających czy dostawy zostały wykonane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie Wykonawcy. |
Wykaz potwierdzenie okolicznosci | 6.3 W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, zgodnie z § 13 ust. 1 Rozporządzenia Ministra Rozwoju z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy w postępowaniu o udzielenie zamówienia (Dz. U. 2016 , poz.1126) Zamawiający żąda: 6.3.1 W przypadku gdy zostały zaoferowane przez Wykonawcę artykuły równoważne - wykaz artykułów równoważnych z podaniem ich nazwy i dokładnym opisem parametrów jakie dany produkt posiada, zgodnie z przepisami obowiązującymi w tym zakresie oraz zgodnie z wymogami Opisu przedmiotu zamówienia - na wezwanie Zamawiającego o którym mowa w pkt. 6.1.5; 6.4 W zakresie nie uregulowanym SIWZ, zastosowanie mają przepisy rozporządzenia Ministra Rozwoju z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy w postępowaniu o udzieleniu zamówienia (Dz. U. z 2016 r., poz. 1126). 6.5 Jeżeli wykonawca nie złoży oświadczenia, o którym mowa w pkt 6.1.1 SIWZ, oświadczeń lub dokumentów potwierdzających okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1 ustawy Pzp, lub innych dokumentów niezbędnych do przeprowadzenia postępowania, oświadczenia lub dokumenty są niekompletne, zawierają błędy lub budzą wskazane przez Zamawiającego wątpliwości, Zamawiający wezwie do ich złożenia, uzupełnienia, poprawienia w terminie przez siebie wskazanym, chyba że mimo ich złożenia oferta Wykonawcy podlegałaby odrzuceniu albo konieczne byłoby unieważnienie postępowania. 6.6 Wykonawcy wspólnie ubiegający się o zamówienie ponoszą solidarną odpowiedzialność za wykonanie umowy. 6.6.1 Zobowiązani są ustanowić Pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia. |
Czy wadium | 1 |
Wadium | 8.1 Zamawiający żąda od Wykonawców wniesienia wadium w wysokości: Dla części I – 1 100,00 PLN (słownie: jeden tysiąc sto złotych 00/100). Dla części II – 1 270,00 PLN (słownie: jeden tysiąc dwieście siedemdziesiąt złotych 00/100). Dla części III – 750,00 PLN (słownie: siedemset pięćdziesiąt złotych 00/100). Dla części IV – 400,00 PLN (słownie: czterysta złotych 00/100). Dla części V – 890,00 PLN (słownie: osiemset dziewięćdziesiąt 00/100). Dla części VI – 700,00 PLN (słownie: siedemset złotych 00/100). Dla części VII – 500,00 PLN (słownie: pięćset złotych 00/100). Dla części VIII-700,00 PLN (słownie: siedemset złotych 00/100). Dla części IX- 900,00 PLN (słownie: dziewięćset złotych 00/100). |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | Na podstawie art. 144 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (dalej w treści umowy „Pzp”) Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmian w umowie w formie aneksu; 1) Zgodnie z treścią art. 144 ust. 1 pkt 1 ustawy Pzpw szczególności: a) w przypadku zmiany obowiązujących przepisów prawa powiązanych z ustawą Pzp lub przedmiotem zamówienia. 2) Zgodnie z art. 144 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp Zamawiający dopuszcza możliwość realizacji dodatkowych dostaw, pod warunkiem spełnienia przesłanek określonych w powołanym powyżej artykule; 3) Zamawiający dopuszcza możliwość zmian postanowień niniejszej umowy zgodnie z zapisami art. 144 ust.1 pkt 3-6 ustawy Pzp. wzór umowy stanowi załącznik nr 3 do SIWZ |
IV 4 4 data | 2017-10-13T00:00:00+02:00 |
IV 4 4 godzina | 09:00 |
IV 4 5 okres | 30 |