Publication date |
2017-12-05 |
End date |
2017-12-13 00:00:00 |
Instytucja |
Przedszkole Publiczne Nr 1 |
Miejscowość |
Czeladź |
Województwo |
śląskie |
Branża |
- Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne,
- Owoce, warzywa i podobne produkty,
- Różne produkty spożywcze,
- Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie,
- Części lamp i sprzętu oświetleniowego
|
Szczegóły
|
Numer ogłoszenia |
627724-N-2017 |
Document type |
ZP-400 |
Cpv code |
150000008, 158000006, 151100002, 153000001, 158100009 |
BZP |
Zobacz
|
GuidZP400 |
d11f468a-7b76-4091-aae4-78dd4bbc270a
|
Biuletyn |
627724-N-2017
|
Zamawiajacy nazwa |
Przedszkole Publiczne Nr 1
|
Regon |
27150756500000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. prof. Henryka Czeczotta
|
Zamawiajacy adres numer domu |
4
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Czeladź
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
41250
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
śląskie
|
Zamawiajacy telefon |
0-32 265 33 78
|
Zamawiajacy fax |
0-32 265 33 78
|
Zamawiajacy email |
ppcz1@vp.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
9
|
Dostep dokumentow zamowienia |
TAK
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
http://www.pp1.czeladz.pl/zamowienia_publiczne/powyzej30
|
Dostep do dokumentow ograniczony |
NIE
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert inny |
NIE
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
NIE
|
Komunikacja elektroniczna wymaga |
NIE
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) dla Przedszkola Publicznego Nr 1 im. Dobrego Serca w Czeladzi w okresie od 02. 01. 2018 r. do 31. 12 .2018 r.
|
Numer referencyjny |
ZP/65/D/PP1/17
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
4
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) dla Przedszkola Publicznego nr 1 w okresie od 02. 01. 2018 r. do 31. 12 .2018 r. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, co do rodzaju i ilości zamawianych produktów spożywczych przedstawiony jest w załączniku nr 1 (szczegółowy opis przedmiotu zamówienia) załączonych do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno- epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie.
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Waluta calosc |
PLN
|
Data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Okreslenie warunkow |
Warunki udziału w postępowaniu w zakresie kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów. Zamawiający nie wyznacza szczególnego sposobu spełnienia przedmiotowego warunku.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Warunki udziału w postępowaniu w zakresie sytuacji ekonomicznej lub finansowej. Zamawiający nie wyznacza szczególnego sposobu spełnienia przedmiotowego warunku.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Warunki udziału w postępowaniu w zakresie zdolności technicznej lub zawodowej.-Wykonawca spełni warunek udziału dotyczący zdolności technicznej lub zawodowej, jeżeli wykaże, że wykonał w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie zrealizował lub zrealizuj dostawę lub dostawy (umowy) polegające na sukcesywnej dostawie art. żywnościowych na łączną kwotę brutto co najmniej 5000,00 zł ( dokument na potwierdzenie spełnienia wyżej wymienionych warunków wskazany jest w punkcie 6,3 punkt 1 a) SIWZ).
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Inne dokumenty niewymienione |
Oświadczenie Wykonawcy składane na podstawie art. 25 a ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (dalej jako: ustawa Pzp), - załącznik nr 3 do SIWZ dotyczące przesłanek wykluczenia z postępowania Oświadczenie Wykonawcy składane na podstawie art. 25 a ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r.Prawo zamówień publicznych (dalej jako: ustawa Pzp), załącznik nr 3 do SIWZ dotyczące spełniania warunków udziału w postępowaniu. Oświadczenie Wykonawcy dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej, - załącznik nr 5 do SIWZ.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
IV 4 4 data |
2017-12-13T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
część A – POZOSTAŁE PRODUKTY SPOŻYWCZE, NABIAŁ, JAJA , RYBY zał nr 2 do SIWZ
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
- Zamawiający wymaga, aby artykuły spożywcze nie zawierały konserwantów np. benzoesanu sodu, glutaminianu sodu itp. oraz środków polepszających smak i zapach.
- Zawartość soli, cukru w produktach zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia do ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100 g produktów.
- Soczki owocowe -bez dodatku cukrów i substancji słodzących o niskiej zawartości sodu
- Masło o zawartości nie mniej niż 82% tłuszczu mlecznego
- Produkty mleczne zawierające nie więcej niż 10 g cukrów w 100 ml produktu gotowego do spożycia, zawierające nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g /ml produktu gotowego do spożycia
- Makarony Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert równoważnych o podobnej lecz nie gorszej jakości – z mąki DURUM
-Zamawiający wymaga, aby towar zamówiony(mrożony) przywożony był w temp. minimum (-18°C) z terminami przydatności do spożycia i pakowany w oryginalnych opakowaniach lub zabezpieczone folią.
|
Zalacznik krotki opis |
Zakup wraz z sukcesywna dostawą artykułów żywnościowych - artykuły spożywcze, nabiał, jaja, ryby
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
część B PRODUKTY ZWIERZĘCE, MIĘSO I PRZETWORY MIĘSNE
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15110000-2
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
pln
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
- W przypadku kiełbas i wędlin wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100 g produktu.
- Mięso świeżę, nie mrożone o barwie i zapachu charakterystycznym dla danego rodzaju, jędrne, elastyczne, pochodzące z produkcji krajowej.
- Przetwory mięsne zawierające co najmniej 70% mięsa i nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia
|
Zalacznik krotki opis |
Zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych- Produkty zwierzęce, mięso i przetwory mięsne
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
część C – WARZYWA , OWOCE ŚWIEŻE I PRZETWORZONE, MROŻONKI - zał nr 2 do SIWZ
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
pln
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
-Świeże owoce o jędrnej skórce, bez przebarwień świadczących o braku świeżości
-Zamawiający wymaga, aby towar zamówiony(mrożony) przywożony był w temp. minimum (-18°C) z terminami przydatności do spożycia i pakowany w oryginalnych opakowaniach lub
-Mrożonki sypkie i nie zbrylone.
|
Zalacznik krotki opis |
Zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych – WARZYWA , OWOCE ŚWIEŻE I PRZETWORZONE, MROŻONKI
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
część D - pieczywo - zał nr 2 do SIWZ
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15810000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Zawartość soli, cukru w w/w produktach zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia do ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100 g produktów.
|
Zalacznik krotki opis |
Zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych- PIECZYWO
|
| |