GuidZP400 |
484347f8-924b-42c9-b2a1-8c22bcc21ad5
|
Biuletyn |
627715-N-2017
|
Zamawiajacy nazwa |
Szkoła Podstawowa nr 1 im.Stanisławy Łakomik
|
Regon |
72703800000
|
Zamawiajacy adres ulica |
Reymonta
|
Zamawiajacy adres numer domu |
80
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Czeladź
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
41-250
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
śląskie
|
Zamawiajacy telefon |
0-32 3651557
|
Zamawiajacy fax |
0-32 3651557
|
Zamawiajacy email |
sp1@sp1.czeladz.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
9
|
Dostep dokumentow zamowienia |
Tak
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
http://www.sp1.czeladz.pl/zamowienia_publiczne/powyzej30
|
Dostep do dokumentow ograniczony |
Nie
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert inny |
Nie
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Nie
|
Komunikacja elektroniczna wymaga |
Nie
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) dla Szkoły Podstawowej nr 1 w Czeladzi w okresie od 02.01. 2018 r. do 31.12 .2018
|
Numer referencyjny |
ZP/66/D/SP1/17
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
4
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) dla Szkoły Podstawowej nr 1 w okresie od 02. 01. 2018 r. do 31. 12 .2018 r. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, co do rodzaju i ilości zamawianych produktów spożywczych przedstawiony jest w załączniku nr 1 (szczegółowy opis przedmiotu zamówienia) załączonych do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno- epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie.
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Waluta calosc |
PLN
|
Data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Okreslenie warunkow |
Warunki udziału w postępowaniu w zakresie kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów. Zamawiający nie wyznacza szczególnego sposobu spełnienia przedmiotowego warunku.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Warunki udziału w postępowaniu w zakresie sytuacji ekonomicznej lub finansowej. Zamawiający nie wyznacza szczególnego sposobu spełnienia przedmiotowego warunku.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Warunki udziału w postępowaniu w zakresie zdolności technicznej lub zawodowej. - Wykonawca spełni warunek udziału w postępowaniu dotyczący zdolności technicznej lub zawodowej, jeżeli wykaże, że wykonał w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie zrealizował lub realizuje dostawę lub dostawy (umowy) polegające na sukcesywnej dostawie artykułów żywnościowych na łączną kwotę brutto co najmniej :5 000,00 zł (Dokument na potwierdzenie spełnienia w/w warunku wskazany jest w punkcie 6.3 punkt 1a) SIWZ)
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Inne dokumenty niewymienione |
Oświadczenie Wykonawcy składane na podstawie art. 25a ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (dalej jako: ustawa Pzp), - załącznik nr 3 do SIWZ dotyczące przesłanek wykluczenia z postępowania Oświadczenie Wykonawcy składane na podstawie art. 25a ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r.Prawo zamówień publicznych (dalej jako: ustawa Pzp), załącznik nr 3 do SIWZ dotyczące spełniania warunków udziału w postępowaniu. Oświadczenie Wykonawcy dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej, - załącznik nr 5 do SIWZ.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
IV 4 4 data |
2017-12-13T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
cześć A – PIECZYWO załącznik nr 2 do SIWZ
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15810000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Zawartość soli, cukru w w/w produktach zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia do ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100 g produktów.
|
Zalacznik krotki opis |
Zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych - pieczywo
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
część B –PRODUKTY ZWIERZĘCE, MIĘSO I PRZETWORY MIĘSNE, RYBY - załącznik nr 2 do SIWZ
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15110000-2
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
- W przypadku kiełbas i wędlin wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100 g produktu.
- Mięso świeżę, nie mrożone o barwie i zapachu charakterystycznym dla danego rodzaju, jędrne, elastyczne, pochodzące z produkcji krajowej.
- Przetwory mięsne zawierające co najmniej 70% mięsa i nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia
|
Zalacznik krotki opis |
Zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych – mięso, wędliny, ryby
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
część C – POZOSTAŁE PRODUKTY SPOŻYWCZE, NABIAŁ, JAJA - załącznik nr 2 do SIWZ
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
- Zamawiający wymaga, aby artykuły spożywcze nie zawierały konserwantów np. benzoesanu sodu, glutaminianu sodu itp. oraz środków polepszających smak i zapach.
- Zawartość soli, cukru w produktach zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia do ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100 g produktów.
- Soczki owocowe -bez dodatku cukrów i substancji słodzących o niskiej zawartości sodu
- Masło o zawartości nie mniej niż 80% tłuszczu mlecznego
- Produkty mleczne zawierające nie więcej niż 10 g cukrów w 100 ml produktu gotowego do spożycia, zawierające nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g /ml produktu gotowego do spożycia
- Makarony Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert równoważnych o podobnej lecz nie gorszej jakości – z mąki DURUM
|
Zalacznik krotki opis |
Zakup wraz z sukcesywna dostawą artykułów żywnościowych - artykuły spożywcze, nabiał, jaja
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
część D – WARZYWA , OWOCE ŚWIEŻE I PRZETWORZONE - załącznik nr 2 do SIWZ
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Waluta zal |
PLN
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Świeże owoce o jędrnej skórce, bez przebarwień świadczących o braku świeżości.
Zamawiający wymaga, aby towar zamówiony(mrożony) przywożony był w temp. minimum (-18°C) z terminami przydatności do spożycia i pakowany w oryginalnych opakowaniach lub zabezpieczone folią.
Mrożonki sypkie i nie zbrylone. Warzywa dostarczane w pęczkach bez folii ( rzodkiewka, koper, pietruszka zielona, lubczyk)
|
Zalacznik krotki opis |
Zakup wraz z sukcesywną dostawa artykułów żywnościowych - warzywa , owoce świeże i przetworzone
|
| |