Publication date |
2017-12-06 |
End date |
2017-12-14 00:00:00 |
Instytucja |
Przedszkole Publiczne Nr 4 im. Słonecznego uśmiechu |
Miejscowość |
Czeladź |
Województwo |
śląskie |
Branża |
- Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne,
- Owoce, warzywa i podobne produkty,
- Różne produkty spożywcze,
- Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie,
- Części lamp i sprzętu oświetleniowego
|
Szczegóły
|
Numer ogłoszenia |
628125-N-2017 |
Document type |
ZP-400 |
Cpv code |
150000008, 158000006, 158100009, 151311305, 153000001 |
BZP |
Zobacz
|
GuidZP400 |
fe23b90c-dabf-4be1-9aca-9e33fa82ac45
|
Biuletyn |
628125-N-2017
|
Zamawiajacy nazwa |
Przedszkole Publiczne Nr 4 im. Słonecznego uśmiechu
|
Regon |
27150758800000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Miasta Auby
|
Zamawiajacy adres numer domu |
14
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Czeladź
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
41250
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
śląskie
|
Zamawiajacy telefon |
322 652 641
|
Zamawiajacy email |
przedszkole4czeladz@op.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
2
|
Dostep dokumentow zamowienia |
tak
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.pp4czeladz.pl
|
Dostep do dokumentow ograniczony |
nie
|
Oferty wnioski dostepne |
nie
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert inny |
nie
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
tak
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Przedszkole Publiczne nr4 41-250 Czeladź ul. Miasta Auby 14
|
Komunikacja elektroniczna wymaga |
nie
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) dla Przedszkola Publicznego nr4 w Czeladzi w okresie od 02. 01. 2018 r. do 31. 12 .2018
|
Numer referencyjny |
ZP/64/D/PP4/17
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Oferty lub wnioski |
2
|
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
4
|
Okreslenie przedmiotu |
Zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) dla Przedszkola Publicznego nr4 w Czeladzi w okresie od 02. 01. 2018 r. do 31. 12 .2018
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, co do rodzaju i ilości zamawianych produktów spożywczych przedstawiony jest w załączniku nr 1 (szczegółowy opis przedmiotu zamówienia) załączonych do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia .
Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno- epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie.
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
12
|
Data rozpoczecia |
2018-01-02T00:00:00+01:00
|
Data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Okreslenie warunkow |
Określenie warunków: Warunki udziału w postępowaniu w zakresie kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów. Zamawiający nie wyznacza szczególnego sposobu spełnienia przedmiotowego warunku.
Informacje dodatkowe
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Określenie warunków: Warunki udziału w postępowaniu w zakresie sytuacji ekonomicznej lub finansowej. Zamawiający nie wyznacza szczególnego sposobu spełnienia przedmiotowego warunku
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Określenie warunków: Warunki udziału w postępowaniu w zakresie zdolności technicznej lub zawodowej. - Wykonawca spełni warunek udziału w postępowaniu dotyczący zdolności technicznej lub zawodowej, jeżeli wykaże, że wykonał w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie zrealizował lub realizuje dostawę lub dostawy (umowy) polegające na sukcesywnej dostawie artykułów żywnościowych na łączną kwotę brutto co najmniej :5 000,00 zł (Dokument na potwierdzenie spełnienia w/w warunku wskazany jest w punkcie 6.3 punkt 1a) SIWZ)
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Inne dokumenty niewymienione |
Oświadczenie Wykonawcy składane na podstawie art. 25a ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (dalej jako: ustawa Pzp), - załącznik nr 3 do SIWZ dotyczące przesłanek wykluczenia z postepowania Oświadczenie Wykonawcy składane na podstawie art. 25a ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r.Prawo zamówień publicznych (dalej jako: ustawa Pzp), załącznik nr 3 do SIWZ dotyczące spełniania warunków udziału w postepowaniu. Oświadczenie Wykonawcy dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej, - załącznik nr 5do SIWZ.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
IV 4 4 data |
2017-12-14T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 4 jezyki |
jezyk polski
|
IV 4 5 okres |
30 dni
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
część A– PRODUKTY SPOŻYWCZE, NABIAŁ, JAJA ,RYBY
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Zamawiający wymaga, aby artykuły spożywcze nie zawierały konserwantów np. benzoesanu sodu, glutaminianu sodu itp. oraz środków polepszających smak i zapach. - Zawartość soli, cukru w produktach zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia do ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100 g produktów. - Soczki owocowe -bez dodatku cukrów i substancji słodzących o niskiej zawartości sodu - Masło o zawartości nie mniej niż 80% tłuszczu mlecznego - Produkty mleczne zawierające nie więcej niż 10 g cukrów w 100 ml produktu gotowego do spożycia, zawierające nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g /ml produktu gotowego do spożycia - Makarony Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert równoważnych o podobnej lecz nie gorszej jakości – z mąki DURUM Zamawiający wymaga, aby towar zamówiony(mrożony) przywożony był w temp. minimum (-18°C) z terminami przydatności do spożycia i pakowany w oryginalnych opakowaniach lub zabezpieczone folią.
|
Zalacznik krotki opis |
Zakup wraz z sukcesywna dostawą artykułów żywnościowych - artykuły spożywcze, nabiał, jaja,ryby. 03142500-3 15543000-6 15000000-8 15411100-3
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
część D-pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie - pieczywo - załącznik nr 2 d do SIWZ
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15810000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
:Zawartość soli, cukru w w/w produktach zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia do ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100 g produktów.
|
Zalacznik krotki opis |
Zakup wraz z sukcesywna dostawą artykułów żywnościowych - pieczywo
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Część -B Mięso i produkty mięsne - załącznik nr 2 B do SIWZ
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15131130-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
:W przypadku kiełbas i wędlin wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100 g produktu. - Mięso świeżę, nie mrożone o barwie i zapachu charakterystycznym dla danego rodzaju, jędrne, elastyczne, pochodzące z produkcji krajowej. - Przetwory mięsne zawierające co najmniej 70% mięsa i nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia
|
Zalacznik krotki opis |
Zakup wraz z sukcesywna dostawą artykułów żywnościowych - mięso i produkty mięsne
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Część C- Warzywa , owoce świeże mrożone
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik informacje dodatkowe |
Świeże owoce o jędrnej skórce, bez przebarwień świadczących o braku świeżości Zamawiający wymaga, aby towar zamówiony(mrożony) przywożony był w temp. minimum (-18°C) z terminami przydatności do spożycia i pakowany w oryginalnych opakowaniach lub zabezpieczone folią. Mrożonki sypkie i nie zbrylone.
|
Zalacznik krotki opis |
zakup wraz z sukcesywną dostawa artykułów żywnościowych - warzywa , owoce świeże i przetworzone 1
|
| |