Dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb kuchni Głogowskiego Szpitala Powiatowego sp. z o.o.

Publication date 2017-12-07
End date 2017-12-14 00:00:00
Instytucja Głogowski Szpital Powiatowy Sp. z o.o.
Miejscowość Głogów
Województwo dolnośląskie
Branża
  • Różne produkty spożywcze

Szczegóły

Numer ogłoszenia 629573-N-2017
Document type ZP-400
Cpv code 158000006
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiot zamówienia stanowi jedno niepodzielne zadanie składające się z 91 pozycji w tym:
 kasza, makaron, mąka, cukier
 przyprawy do mięs, kurczaka
 olej, margaryna
 kostki mięsne, rosołki
 kawa zbożowa i naturalna, herbata
 konserwa rybna w oleju i pomidorach
 dżem o różnych smakach
 groszek, kukurydza, fasolka konserwowa
Dostawa w godzinach od 600 do 800, transportem i na koszt oraz ryzyko wykonawcy, według dziennego zapotrzebowania. Zamówienie telefonicznie lub faxem. (z dwudniowym wyprzedzeniem);
Na artykułach wymagana aktualna data ważności do spożycia.
Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania przedmiotu zamówienia posiadający atest producenta, oznaczony zgodnie z obowiązującymi przepisami i spełniający wszelkie normy ustanowione przez prawo w tym zakresie.
Artykuły spożywcze winny być w opakowaniach zamkniętych fabrycznie, bez fizycznych uszkodzeń dyskwalifikujących produkty (tzn. pokruszenie, ubytki, uszkodzone opakowanie).
Miejsce dostawy: kuchnia szpitala, Głogów, ul. Kościuszki 15;
- osobą upoważnioną do kontroli ilościowej i jakościowej dostarczonego towaru ze strony zamawiającego jest Grażyna Skotnicka – magazynier magazynu spożywczego.
Przedmiot zamówienia określono poprzez wskazanie obiektywnych cech jakościowych oraz standardów, dla których określenia dopuszcza się wskazanie przykładowych znaków towarowych.
Podane przez zamawiającego ewentualne nazwy (znaki towarowe np.: WINIARY, PUDLISZKI) zamawianego asortymentu mają charakter przykładowy, a ich wskazanie ma na celu określenie oczekiwanego standardu zamawianego asortymentu, przy czym zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych.
Wykonawca ma prawo zaproponować inny produkt pod warunkiem, że nie będzie on gorszy jakościowo od produktu wskazanego przez zamawiającego w specyfikacji asortymentowo-ilościowej: walory jakościowe, smakowe a gramatura produktu równoważnego nie będzie niższa niż gramatura wskazana w formularzu.
W przypadku produktu równoważnego wykonawca musi potwierdzić równoważność danego produktu, musi podać na formularzu specyfikacji asortymentowo-ilościowej nazwę oferowanego produktu równoważnego, producenta oraz dołączyć do oferty dokument (opis, katalog) potwierdzający, że oferowany produkt nie jest gorszy od produktu wymaganego w zakresie parametrów wskazanych przez zamawiającego.
W celu umożliwienia przez zamawiającego dokonania sprawdzenia jakości oferowanych produktów równoważnych, zaleca się na załączonym dokumencie wskazać nr pozycji formularza cenowego, będącego równocześnie specyfikacją asortymentowo-ilościową.
Wykonawca zobowiązuje się wykonać przedmiot zamówienia zgodnie ze wszystkimi wymaganiami zamawiającego wskazanymi w SIWZ.
Wykonawca dostarczy produkty żywnościowe spełniające wymogi określone przepisami ustawy z 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz aktów wykonawczych do niej.
Wykonawca dostarczy artykuły żywnościowe środkami transportu spełniającymi wymogi rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 roku w sprawie wymogów sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności.
Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu mniejszej ilości produktów.
W trakcie realizacji umowy zamawiający może dokonywać przesunięć ilościowych między poszczególnymi pozycjami asortymentu w granicach wartości zawartej umowy.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 9e41d449-2be0-4cc2-a62f-497cd62893f9
Biuletyn 629573-N-2017
Zamawiajacy nazwa Głogowski Szpital Powiatowy Sp. z o.o.
Regon 30878400000
Zamawiajacy adres ulica ul. Kościuszki
Zamawiajacy adres numer domu 15
Zamawiajacy miejscowosc Głogów
Zamawiajacy kod pocztowy 67200
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo dolnośląskie
Zamawiajacy telefon 768 373 216
Zamawiajacy fax 768 373 377
Zamawiajacy email zam_pub@szpital.glogow.pl
Adres strony url www.szpital.glogow.pl/bip
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny Spółka Prawa Handlowego
Nazwa nadana zamowieniu Dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb kuchni Głogowskiego Szpitala Powiatowego sp. z o.o.
Numer referencyjny ZP/32/2017
Rodzaj zamowienia 1
Okreslenie przedmiotu Przedmiot zamówienia stanowi jedno niepodzielne zadanie składające się z 91 pozycji w tym:  kasza, makaron, mąka, cukier  przyprawy do mięs, kurczaka  olej, margaryna  kostki mięsne, rosołki  kawa zbożowa i naturalna, herbata  konserwa rybna w oleju i pomidorach  dżem o różnych smakach  groszek, kukurydza, fasolka konserwowa Dostawa w godzinach od 600 do 800, transportem i na koszt oraz ryzyko wykonawcy, według dziennego zapotrzebowania. Zamówienie telefonicznie lub faxem. (z dwudniowym wyprzedzeniem); Na artykułach wymagana aktualna data ważności do spożycia. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania przedmiotu zamówienia posiadający atest producenta, oznaczony zgodnie z obowiązującymi przepisami i spełniający wszelkie normy ustanowione przez prawo w tym zakresie. Artykuły spożywcze winny być w opakowaniach zamkniętych fabrycznie, bez fizycznych uszkodzeń dyskwalifikujących produkty (tzn. pokruszenie, ubytki, uszkodzone opakowanie). Miejsce dostawy: kuchnia szpitala, Głogów, ul. Kościuszki 15; - osobą upoważnioną do kontroli ilościowej i jakościowej dostarczonego towaru ze strony zamawiającego jest Grażyna Skotnicka – magazynier magazynu spożywczego. Przedmiot zamówienia określono poprzez wskazanie obiektywnych cech jakościowych oraz standardów, dla których określenia dopuszcza się wskazanie przykładowych znaków towarowych. Podane przez zamawiającego ewentualne nazwy (znaki towarowe np.: WINIARY, PUDLISZKI) zamawianego asortymentu mają charakter przykładowy, a ich wskazanie ma na celu określenie oczekiwanego standardu zamawianego asortymentu, przy czym zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Wykonawca ma prawo zaproponować inny produkt pod warunkiem, że nie będzie on gorszy jakościowo od produktu wskazanego przez zamawiającego w specyfikacji asortymentowo-ilościowej: walory jakościowe, smakowe a gramatura produktu równoważnego nie będzie niższa niż gramatura wskazana w formularzu. W przypadku produktu równoważnego wykonawca musi potwierdzić równoważność danego produktu, musi podać na formularzu specyfikacji asortymentowo-ilościowej nazwę oferowanego produktu równoważnego, producenta oraz dołączyć do oferty dokument (opis, katalog) potwierdzający, że oferowany produkt nie jest gorszy od produktu wymaganego w zakresie parametrów wskazanych przez zamawiającego. W celu umożliwienia przez zamawiającego dokonania sprawdzenia jakości oferowanych produktów równoważnych, zaleca się na załączonym dokumencie wskazać nr pozycji formularza cenowego, będącego równocześnie specyfikacją asortymentowo-ilościową. Wykonawca zobowiązuje się wykonać przedmiot zamówienia zgodnie ze wszystkimi wymaganiami zamawiającego wskazanymi w SIWZ. Wykonawca dostarczy produkty żywnościowe spełniające wymogi określone przepisami ustawy z 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz aktów wykonawczych do niej. Wykonawca dostarczy artykuły żywnościowe środkami transportu spełniającymi wymogi rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 roku w sprawie wymogów sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności. Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu mniejszej ilości produktów. W trakcie realizacji umowy zamawiający może dokonywać przesunięć ilościowych między poszczególnymi pozycjami asortymentu w granicach wartości zawartej umowy.
Cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Okres w miesiacach 12
Okreslenie warunkow Zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Strony dopuszczają możliwość dokonania zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy w sytuacji gdy zmiana w trakcie realizacji umowy dotyczy a) promocyjnych obniżek cen jednostkowych przedmiotu umowy, b) zmian ilościowych zamawianych wyrobów w zakresie poszczególnych pozycji asortymentowych przedmiotu umowy do wysokości ogólnej wartości umowy zastrzeżonej w §3 ust. 1 umowy, c) zmiany stawki podatku VAT, przy czym zmianie ulegnie wyłącznie cena brutto, cena netto pozostanie bez zmian. Każdorazowo zmiana cen, wynikająca ze zmiany stawki VAT musi być poprzedzona aneksem do zawartej umowy, na podstawie udokumentowanej przez Wykonawcę określonej podstawy prawnej. d) zmian nieistotnych, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy lub zmiany te są korzystne dla Zamawiającego
IV 4 4 data 2017-12-14T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 11:00
IV 4 5 okres 30

Criterion

Kryteria Termin płatności
Znaczenie 4,00
  
Kryteria Cena
Znaczenie 96,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)