Dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb kuchni Głogowskiego Szpitala Powiatowego sp. z o.o.
Publication date | 2017-12-07 |
End date | 2017-12-14 00:00:00 |
Instytucja | Głogowski Szpital Powiatowy Sp. z o.o. |
Miejscowość | Głogów |
Województwo | dolnośląskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 629573-N-2017 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158000006 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiot zamówienia stanowi jedno niepodzielne zadanie składające się z 91 pozycji w tym: kasza, makaron, mąka, cukier przyprawy do mięs, kurczaka olej, margaryna kostki mięsne, rosołki kawa zbożowa i naturalna, herbata konserwa rybna w oleju i pomidorach dżem o różnych smakach groszek, kukurydza, fasolka konserwowa Dostawa w godzinach od 600 do 800, transportem i na koszt oraz ryzyko wykonawcy, według dziennego zapotrzebowania. Zamówienie telefonicznie lub faxem. (z dwudniowym wyprzedzeniem); Na artykułach wymagana aktualna data ważności do spożycia. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania przedmiotu zamówienia posiadający atest producenta, oznaczony zgodnie z obowiązującymi przepisami i spełniający wszelkie normy ustanowione przez prawo w tym zakresie. Artykuły spożywcze winny być w opakowaniach zamkniętych fabrycznie, bez fizycznych uszkodzeń dyskwalifikujących produkty (tzn. pokruszenie, ubytki, uszkodzone opakowanie). Miejsce dostawy: kuchnia szpitala, Głogów, ul. Kościuszki 15; - osobą upoważnioną do kontroli ilościowej i jakościowej dostarczonego towaru ze strony zamawiającego jest Grażyna Skotnicka – magazynier magazynu spożywczego. Przedmiot zamówienia określono poprzez wskazanie obiektywnych cech jakościowych oraz standardów, dla których określenia dopuszcza się wskazanie przykładowych znaków towarowych. Podane przez zamawiającego ewentualne nazwy (znaki towarowe np.: WINIARY, PUDLISZKI) zamawianego asortymentu mają charakter przykładowy, a ich wskazanie ma na celu określenie oczekiwanego standardu zamawianego asortymentu, przy czym zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Wykonawca ma prawo zaproponować inny produkt pod warunkiem, że nie będzie on gorszy jakościowo od produktu wskazanego przez zamawiającego w specyfikacji asortymentowo-ilościowej: walory jakościowe, smakowe a gramatura produktu równoważnego nie będzie niższa niż gramatura wskazana w formularzu. W przypadku produktu równoważnego wykonawca musi potwierdzić równoważność danego produktu, musi podać na formularzu specyfikacji asortymentowo-ilościowej nazwę oferowanego produktu równoważnego, producenta oraz dołączyć do oferty dokument (opis, katalog) potwierdzający, że oferowany produkt nie jest gorszy od produktu wymaganego w zakresie parametrów wskazanych przez zamawiającego. W celu umożliwienia przez zamawiającego dokonania sprawdzenia jakości oferowanych produktów równoważnych, zaleca się na załączonym dokumencie wskazać nr pozycji formularza cenowego, będącego równocześnie specyfikacją asortymentowo-ilościową. Wykonawca zobowiązuje się wykonać przedmiot zamówienia zgodnie ze wszystkimi wymaganiami zamawiającego wskazanymi w SIWZ. Wykonawca dostarczy produkty żywnościowe spełniające wymogi określone przepisami ustawy z 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz aktów wykonawczych do niej. Wykonawca dostarczy artykuły żywnościowe środkami transportu spełniającymi wymogi rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 roku w sprawie wymogów sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności. Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu mniejszej ilości produktów. W trakcie realizacji umowy zamawiający może dokonywać przesunięć ilościowych między poszczególnymi pozycjami asortymentu w granicach wartości zawartej umowy. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 9e41d449-2be0-4cc2-a62f-497cd62893f9 |
Biuletyn | 629573-N-2017 |
Zamawiajacy nazwa | Głogowski Szpital Powiatowy Sp. z o.o. |
Regon | 30878400000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. Kościuszki |
Zamawiajacy adres numer domu | 15 |
Zamawiajacy miejscowosc | Głogów |
Zamawiajacy kod pocztowy | 67200 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | dolnośląskie |
Zamawiajacy telefon | 768 373 216 |
Zamawiajacy fax | 768 373 377 |
Zamawiajacy email | zam_pub@szpital.glogow.pl |
Adres strony url | www.szpital.glogow.pl/bip |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | Spółka Prawa Handlowego |
Nazwa nadana zamowieniu | Dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb kuchni Głogowskiego Szpitala Powiatowego sp. z o.o. |
Numer referencyjny | ZP/32/2017 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Okreslenie przedmiotu | Przedmiot zamówienia stanowi jedno niepodzielne zadanie składające się z 91 pozycji w tym: kasza, makaron, mąka, cukier przyprawy do mięs, kurczaka olej, margaryna kostki mięsne, rosołki kawa zbożowa i naturalna, herbata konserwa rybna w oleju i pomidorach dżem o różnych smakach groszek, kukurydza, fasolka konserwowa Dostawa w godzinach od 600 do 800, transportem i na koszt oraz ryzyko wykonawcy, według dziennego zapotrzebowania. Zamówienie telefonicznie lub faxem. (z dwudniowym wyprzedzeniem); Na artykułach wymagana aktualna data ważności do spożycia. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania przedmiotu zamówienia posiadający atest producenta, oznaczony zgodnie z obowiązującymi przepisami i spełniający wszelkie normy ustanowione przez prawo w tym zakresie. Artykuły spożywcze winny być w opakowaniach zamkniętych fabrycznie, bez fizycznych uszkodzeń dyskwalifikujących produkty (tzn. pokruszenie, ubytki, uszkodzone opakowanie). Miejsce dostawy: kuchnia szpitala, Głogów, ul. Kościuszki 15; - osobą upoważnioną do kontroli ilościowej i jakościowej dostarczonego towaru ze strony zamawiającego jest Grażyna Skotnicka – magazynier magazynu spożywczego. Przedmiot zamówienia określono poprzez wskazanie obiektywnych cech jakościowych oraz standardów, dla których określenia dopuszcza się wskazanie przykładowych znaków towarowych. Podane przez zamawiającego ewentualne nazwy (znaki towarowe np.: WINIARY, PUDLISZKI) zamawianego asortymentu mają charakter przykładowy, a ich wskazanie ma na celu określenie oczekiwanego standardu zamawianego asortymentu, przy czym zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Wykonawca ma prawo zaproponować inny produkt pod warunkiem, że nie będzie on gorszy jakościowo od produktu wskazanego przez zamawiającego w specyfikacji asortymentowo-ilościowej: walory jakościowe, smakowe a gramatura produktu równoważnego nie będzie niższa niż gramatura wskazana w formularzu. W przypadku produktu równoważnego wykonawca musi potwierdzić równoważność danego produktu, musi podać na formularzu specyfikacji asortymentowo-ilościowej nazwę oferowanego produktu równoważnego, producenta oraz dołączyć do oferty dokument (opis, katalog) potwierdzający, że oferowany produkt nie jest gorszy od produktu wymaganego w zakresie parametrów wskazanych przez zamawiającego. W celu umożliwienia przez zamawiającego dokonania sprawdzenia jakości oferowanych produktów równoważnych, zaleca się na załączonym dokumencie wskazać nr pozycji formularza cenowego, będącego równocześnie specyfikacją asortymentowo-ilościową. Wykonawca zobowiązuje się wykonać przedmiot zamówienia zgodnie ze wszystkimi wymaganiami zamawiającego wskazanymi w SIWZ. Wykonawca dostarczy produkty żywnościowe spełniające wymogi określone przepisami ustawy z 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz aktów wykonawczych do niej. Wykonawca dostarczy artykuły żywnościowe środkami transportu spełniającymi wymogi rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 roku w sprawie wymogów sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności. Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu mniejszej ilości produktów. W trakcie realizacji umowy zamawiający może dokonywać przesunięć ilościowych między poszczególnymi pozycjami asortymentu w granicach wartości zawartej umowy. |
Cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Okres w miesiacach | 12 |
Okreslenie warunkow | Zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | Strony dopuszczają możliwość dokonania zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy w sytuacji gdy zmiana w trakcie realizacji umowy dotyczy a) promocyjnych obniżek cen jednostkowych przedmiotu umowy, b) zmian ilościowych zamawianych wyrobów w zakresie poszczególnych pozycji asortymentowych przedmiotu umowy do wysokości ogólnej wartości umowy zastrzeżonej w §3 ust. 1 umowy, c) zmiany stawki podatku VAT, przy czym zmianie ulegnie wyłącznie cena brutto, cena netto pozostanie bez zmian. Każdorazowo zmiana cen, wynikająca ze zmiany stawki VAT musi być poprzedzona aneksem do zawartej umowy, na podstawie udokumentowanej przez Wykonawcę określonej podstawy prawnej. d) zmian nieistotnych, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy lub zmiany te są korzystne dla Zamawiającego |
IV 4 4 data | 2017-12-14T00:00:00+01:00 |
IV 4 4 godzina | 11:00 |
IV 4 5 okres | 30 |
Criterion
Kryteria | Termin płatności |
Znaczenie | 4,00 |
Kryteria | Cena |
Znaczenie | 96,00 |