Dostawy warzyw

Publication date 2017-12-08
End date 2017-12-18 00:00:00
Instytucja Zakład Karny Czerwony Bór 2
Miejscowość Łomża
Województwo podlaskie
Branża
  • Warzywa przetworzone,
  • Urządzenia do nadawania audycji

Szczegóły

Numer ogłoszenia 630446-N-2017
Document type ZP-400
Cpv code 32121001, 32211117, 153311424, 153311307
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Część 1 Dostawy ziemniaków:

Lp Opis przedmiotu zamówienia j.m Ilość szacunkowa
1
2
3
4
1 Ziemniaki jadalne - klasa I, kształtne, sortowane, owalne o zbliżonym wymiarze 8-12 cm średnicy, odmiana żółta, bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, pozbawione odrostów, pakowane w worki, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie, CPV-03212100-1 kg 110 000

Część 2 Dostawy warzyw i owoców:
Lp Opis przedmiotu zamówienia j.m Ilość szacunkowa
1
2
3
4
1 Burak ćwikłowy czerwony- kształt okrągły, sortowany o średnicy 10-12 cm, czysty, bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, niezarobaczywione, pakowane w worki raszlowe 10 kg, odmiana jednorodna przy każdej dostawie CPV-03221111-7, PN-72/R-75360 kg 5 000
2 Marchew – odmiana Karotka , świeża o długości 15-20 cm, czysta, twarda bez naci ,bez uszkodzeń mechanicznych, bez zmian mikrobiologicznych, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie, pakowana w worki raszlowe 10 kg, CPV-03221112-4, PN-84/R-75358 kg 12 000
3 Kapusta biała- główka zwarta, bez liści zewnętrznych , waga 1,8-4 kg/ 1sztuka, kolor jasno zielony, bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych , niezarobaczywione, pakowane w worki raszlowe 10 kg, odmiana jednorodna przy każdej dostawie, CPV-03221410-3 , PN-72/R-75362 kg 8 000
4 Cebula- dobrze wysuszona, bez szczypiorku, sortowana o jednakowej wielkości 5-8 cm, bez uszkodzeń mechanicznych, pakowana w worki raszlowe 10 kg , odmiana jednorodna przy każdej dostawie, CPV-03221113-1, PN-87/R-75357 kg 7 500
5 Kapusta czerwona- główka zwarta, bez liści zewnętrznych , waga 1,2-2,5/ 1sztuka, kolor czerwony, bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych , niezarobaczywione, pakowane w worki raszlowe 10 kg, odmiana jednorodna przy każdej dostawie, CPV-03221410-3, PN-72/R-75362 kg 5 000
6 Pietruszka korzeń – bez naci, sortowane o jednakowej wielkości w granicach 10-15 cm długości, bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, niezarobaczywione, pakowane w worki raszlowe od 5kg do10 kg, odmiana jednorodna przy każdej dostawie, CPV-03221110-0, PN-R-75370:1996 kg 6 500
7 Seler korzeń- sortowany o jednakowej wielkości w granicach 8-10 cm średnicy, bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, pozbawione odrostów, niezarobaczywione, pakowane w worki raszlowe od 10kg do15 kg, odmiana jednorodna przy każdej dostawie, CPV-03221110-0, PN-R-75371:1996 kg 7 500
8 Rzepa - bez naci, sortowana o jednakowej wielkości, bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, pozbawione odrostów, niezarobaczywione, pakowane w worki raszlowe od 10kg do15 kg, odmiana jednorodna przy każdej dostawie, CPV-03221114-8, PN-71/R-75356 kg 3 500
9 Jabłka - sortowane , wielkość 100-120 g/ 1 sztuka, soczyste, słodkie, bez uszkodzeń mechanicznych i biologicznych zanieczyszczeń, pakowane w skrzynie 15 kg, odmiana jednorodna przy każdej dostawie, CPV-03222321-9, PN-84/R-75024 kg 8 000
10 Por – typu sałatkowy, długość 40-50 cm, średnica 2-5 cm, wydatne, długie, cienkie, zgrubienie cebulowe, czysty, bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, pozbawione odrostów, niezarobaczywione, pakowane w skrzynki , odmiana jednorodna przy każdej dostawie, CPV-03221300-9, PN-71/R-75356 kg 1 00 0
11 Pieczarka świeża- dostarczane w stanie świeżym z zamkniętym kapeluszem o średnicy 30-60mm, lub lekko otwartym, okrągłe lub półkoliste, jędrne, zdrowe, całe, czyste, nieuszkodzone, z odciętą dolna częścią trzonu, barwa: kapelusz po zewnętrznej stronie biały, biało-kremowy, centralnie lekko brązowawy, zapach charakterystyczny dla pieczarek, sortowane o zbliżonej wielkości , bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, niezarobaczywione, odmiana jednorodna przy każdej dostawie, CPV-03221260-6, PN-ISO 7561:1996 kg 250
12 Pomidor - dostarczane pomidory mają być całe – skórka ma być w całości, zdrowe – nie mogą być zgniłe i zapleśniałe, bez szkodników i śladów po szkodnikach, czyste – nie mogą być brudne, nie mogą mieć plam po opryskach, o świeżym wyglądzie, jędrne, nie mogą być mokre CPV-03221240-0, PN-91/R-75368 kg 3 000
13 Ogórek - Ogórki świeże, całe, zdrowe, bez śladów gnicia lub innego zepsucia, jędrne, czyste, /suche, bez szkodników, bez uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki. CPV-03221270-9, PN-91/R-75368 kg 2 500
14 Kapusta pekińska - kapusta cała, bez uszkodzeń, zdrowa – nie dopuszcza się z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią ją niezdatną do spożycia, bez szkodników i chorób, czysta, o świeżym wyglądzie, CPV-03221410-3, PN/R-75544 kg 2 000
15 Papryka świeża - Papryka cała, bez uszkodzeń, zdrowa – nie dopuszcza się papryki z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią ją niezdatną do spożycia, bez szkodników i chorób, czysta, o świeżym wyglądzie, jędrna, bez oparzelin słonecznych CPV-03221230-7, PN-ISO 6659:1994 kg 400
16 Koper świeży - cały, zdrowy, czysty, o barwie zielonej, brak uszkodzeń mechanicznych, bez zanieczyszczeń mineralnych( gleba, piasek, itp.) oraz zanieczyszczeń obcego pochodzenia (insekty lub ich części, drewno, kamyki, metal, tworzywo sztuczne, itp.). Smak i zapach: Typowy, bez obcego smaku i zapachu – CPV – CPV 03221300-9, PN-R-7538:1997 pęczek 100
17 Szczypior - cały, zdrowy, czysty, o barwie zielonej, o długich liściach, niezwiędnięty, długość łodygi do 30 cm, brak uszkodzeń mechanicznych, bez zanieczyszczeń mineralnych( gleba, piasek, itp.) oraz zanieczyszczeń obcego pochodzenia (insekty lub ich części, drewno, kamyki, metal, tworzywo sztuczne, itp.).Smak i zapach: Typowy, bez obcego smaku i zapachu – CPV 03221300-9, PN-R-7538:1997 pęczek 100
18 Rzodkiewka - całe, zdrowe, czyste, korzeń kulisty, czerwone, bardzo gładkie, intensywnie wybarwione, błyszczące, po umyciu długo zachowujące połysk, z cienkim korzonkiem, na przekroju idealnie białe, ulistnienie do 1cm, mocno osadzone, brak uszkodzeń mechanicznych, bez zanieczyszczeń mineralnych( gleba, piasek, itp.) oraz zanieczyszczeń obcego pochodzenia (insekty lub ich części, drewno, kamyki, metal, Korzeń o średnicy 35-45 mm, pęczek o masie 350 g. Smak i zapach: typowy, bez obcego smaku i zapachu – CPV 03221100-7, PN-R 75543:1996 pęczek 100
19 Cukinia - Cukinie- Całe, zdrowe, czyste, świeże, jędrne, owoce błyszczące, ciemnozielone, cylindryczne, proste, wyrównane, miąższ jasnokremowy, kruchy, bardzo smaczny, brak uszkodzeń mechanicznych, bez zanieczyszczeń mineralnych (gleba, piasek, itp.) oraz zanieczyszczeń obcego pochodzenia (insekty lub ich części, drewno, kamyki, metal, tworzywo sztuczne, itp.) Długość pojedynczej sztuki: 15 – 20 cm. Smak i zapach: Typowy, bez obcego smaku i zapachu – CPV 03221250-3, PN-R-75541:1996 kg 600

Część 3 Dostawy warzyw kiszonych:
Lp Opis przedmiotu zamówienia j.m Ilość szacunkowa
1
2
3
4
1 Kapusta kiszona z marchwią - kiszona naturalnie, szatkowana w krótkie nitki, pakowana opakowanie o wadze do 200 kg CPV 15331142-4 kg 8000
2 Ogórek kiszony- długość 10-15 cm, barwa zielono-żółta , twardy, kiszony w sposób naturalny, zgodnie z normą PN-A-77701, zapach świeży, bez uszkodzeń mechanicznych, bez zmian biologicznych, pakowane w opakowania o wadze do 200 kg CPV 15331000-7 kg 8000

Część 4 Dostawy roślin strączkowych:
Lp Opis przedmiotu zamówienia j.m Ilość szacunkowa
1
2
3
4
1 Fasola sucha ziarno "Jaś" - bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń, bez zarobaczeń, pakowany w folię 5-10 kg, CPV 15331130-7 kg 1400
2 Groch łuskany - połówki, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń, bez zarobaczeń, pakowany w folię 5-10 kg, CPV 15331130-7 kg 400
1. Ilość szacunkowa wskazana w tabeli dla poszczególnego rodzaju asortymentu może ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego z zastrzeżeniem, iż wartość całkowita dla całości zamówienia w podpisanej umowie nie zostanie przekroczona. Produkty zamówienia są powszechnie dostępne oraz mają ustalone standardy jakościowe.
2. Dostawy odbywać się będą bezpośrednio do siedziby Zakładu Karnego w Czerwonym Borze z częstotliwością określoną przez Wykonawcę w złożonej ofercie, w godzinach 8:30 – 13:00, bez sobót, niedziel i świąt. W szczególnych i uzasadnionych przypadkach, których Zamawiający nie był w stanie przewidzieć (np.: znaczny wzrost stanu żywionych, itp.) Wykonawca będzie zobowiązany do realizacji dodatkowego zamówienia w tygodniu zgłoszonego przez Zamawiającego, w ciągu 12 godzin od chwili zgłoszenia takiej potrzeby.
3. Dostawy przez Wykonawcę będą realizowane sukcesywnie w ilościach i określonym terminie, po uprzednim telefonicznym, faksowym lub e-mailowym złożeniu zamówienia przez Zamawiającego. Termin przydatności do spożycia dostarczonych produktów – nie krótszy niż odpowiednio 7, 14, lub 30 dni od dnia dostawy, w zależności od części zamówienia.
4. Wykonawca jest zobowiązany do należytego wykonania dostaw dla Zamawiającego na własny koszt i ryzyko, środkiem transportu odpowiadającym wymogom sanitarnym, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych dostarczanego asortymentu dostawy. Dostarczone towary muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym zawartym w obowiązujących normach, mają być świeże, z długim okresem przydatności do spożycia, oznakowane zgodnie z przepisami obowiązującymi w tym zakresie i posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny.
5. Zamówienia ilościowe i asortymentowe towaru – drogą telefoniczną, faksową lub elektroniczną Zamawiający składać będzie nie później niż do godziny 14:00 dnia poprzedzającego dostawę. Umowa realizowana będzie w oparciu o zamówienia częściowe, zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego. Zamawiający każdorazowo będzie uzgadniał z Wykonawcą ilość i termin każdej dostawy.
6. Odbiór artykułów będzie następować poprzez wspólną kontrolę ilościowo – jakościową przeprowadzoną przez osoby działające w imieniu Zamawiającego i Wykonawcy.
7. W przypadku zakwestionowania dostawy, która nie odpowiada ilościowo lub normom jakościowym bądź też z innych przyczyn nie odpowiada obowiązującym wymaganiom w zakresie warunków bezpieczeństwa żywności i żywienia, Zamawiający sporządza protokół niezgodności zawierający wszelkie ustalenia dokonane w toku odbioru. Protokół niezgodności podpisuje osoba dokonująca odbioru w imieniu Zamawiającego i osoba dostarczającą towar w imieniu Wykonawcy. Zamawiający uprawniony jest również do jednostronnego sporządzenia tegoż protokołu ze skutkiem dla Wykonawcy.
8. Dostawy winny odbywać się w odpowiednio przystosowanych pojemnikach (opakowaniach) stanowiących własność Wykonawcy i spełniających wymagania przewidziane do przechowywania żywności. Opakowania zwrotne Zamawiający zwróci Wykonawcy przy następnej dostawie. Z tytułu wypożyczania i korzystania z opakowań zbiorczych Wykonawca nie będzie pobierał żadnych opłat.
9. Wykonawca wraz z dostawą jest zobowiązany przekazać Zamawiającemu dokumenty w postaci dowodu dostawy lub faktury. Dowód dostawy winien zawierać minimum: dane dostawcy, rodzaj dostarczonego towaru, ilość dostarczonego towaru, cenę jednostkową oraz wartość ogólną towaru.
10. W przypadku zgłoszenia przez Zamawiającego dla Wykonawcy zastrzeżeń w zakresie jakości lub ilości dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązany jest na własny koszt wymienić zakwestionowane artykuły na towar pełnowartościowy bądź też w przypadku braków ilościowych – uzupełnienia towaru niezwłocznie lecz nie później niż do godziny 15:30 dnia, w którym nastąpiła dostawa wadliwa zgłoszona przez Zamawiającego.
11. W sytuacji niedostarczenia zamówionej ilości produktów, przez Wykonawcę w terminie - Zamawiający zastrzega sobie prawo do zakupienia takiego samego asortymentu i ilości na koszt Wykonawcy u innego podmiotu. Wykonawca zobowiązuje się do pokrycia kosztów transportu oraz różnicy pomiędzy ceną dokonanego zakupu, a ceną Wykonawcy poniesionych przez Zamawiającego. Powyższe koszty Zamawiający ma prawo potrącić z istniejącej między stronami wierzytelności pieniężnej. Ponadto Zamawiający będzie miał prawo do żądania od Wykonawcy wyrównania szkody spowodowanej niewykonaniem, bądź nienależytym wykonaniem zamówienia.
12. W przypadku zastrzeżeń co do jakości dostarczonych przez Wykonawcę produktów Zamawiający zastrzega sobie prawo do ich badania w niezależnej instytucji. W przypadku potwierdzenia wątpliwości Zamawiającego co do jakości otrzymanego artykułu Zamawiający obciąży kosztami badań Wykonawcę.
13. Wykonawca będzie wystawiał faktury, w okresie tygodniowym w oparciu o ceny jednostkowe towaru oraz wielkość faktycznie zrealizowanej dostawy.
14. Termin płatności faktury – 30 dni od daty wpływu prawidłowo wystawionej faktury.
15. W przypadku braku środków finansowych na koncie Zamawiającego, Wykonawca zobowiązuje się prolongować termin zapłaty o 30 dni, nie wstrzymując dostaw bieżących.
16. Z tytułu niezrealizowanych dostaw w okresie realizacji umowy Wykonawcy nie przysługują roszczenia finansowe oraz prawne.
17. Czas trwania umowy: 6 miesięcy
18. Planowany termin realizacji dostaw: od 1 stycznia 2018 roku do 30 czerwca 2018 roku

Dodatkowe informacje

GuidZP400 01ca45f6-5c96-437a-abe0-19b1c983a840
Biuletyn 630446-N-2017
Zamawiajacy nazwa Zakład Karny Czerwony Bór 2
Regon 45109521500000
Zamawiajacy adres ulica Czerwony Bór
Zamawiajacy adres numer domu 2
Zamawiajacy miejscowosc Łomża
Zamawiajacy kod pocztowy 18400
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo podlaskie
Zamawiajacy telefon 086 215 35 83
Zamawiajacy fax 086 215 35 83 wew. 510
Zamawiajacy email zk_czerwony_bor@sw.gov.pl
Adres strony url www.sw.gov.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny Zakład Karny - jednostka nie posiadająca osobowości prawnej
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.sw.gov.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny Wyłącznie w formie pisemnej
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Zakład Karny w Czerwonym Borze, Czerwony Bór 2, 18-400 Łomża
Nazwa nadana zamowieniu Dostawy warzyw
Numer referencyjny DKw.2232.14.2017
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu Część 1 Dostawy ziemniaków: Lp Opis przedmiotu zamówienia j.m Ilość szacunkowa 1 2 3 4 1 Ziemniaki jadalne - klasa I, kształtne, sortowane, owalne o zbliżonym wymiarze 8-12 cm średnicy, odmiana żółta, bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, pozbawione odrostów, pakowane w worki, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie, CPV-03212100-1 kg 110 000 Część 2 Dostawy warzyw i owoców: Lp Opis przedmiotu zamówienia j.m Ilość szacunkowa 1 2 3 4 1 Burak ćwikłowy czerwony- kształt okrągły, sortowany o średnicy 10-12 cm, czysty, bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, niezarobaczywione, pakowane w worki raszlowe 10 kg, odmiana jednorodna przy każdej dostawie CPV-03221111-7, PN-72/R-75360 kg 5 000 2 Marchew – odmiana Karotka , świeża o długości 15-20 cm, czysta, twarda bez naci ,bez uszkodzeń mechanicznych, bez zmian mikrobiologicznych, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie, pakowana w worki raszlowe 10 kg, CPV-03221112-4, PN-84/R-75358 kg 12 000 3 Kapusta biała- główka zwarta, bez liści zewnętrznych , waga 1,8-4 kg/ 1sztuka, kolor jasno zielony, bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych , niezarobaczywione, pakowane w worki raszlowe 10 kg, odmiana jednorodna przy każdej dostawie, CPV-03221410-3 , PN-72/R-75362 kg 8 000 4 Cebula- dobrze wysuszona, bez szczypiorku, sortowana o jednakowej wielkości 5-8 cm, bez uszkodzeń mechanicznych, pakowana w worki raszlowe 10 kg , odmiana jednorodna przy każdej dostawie, CPV-03221113-1, PN-87/R-75357 kg 7 500 5 Kapusta czerwona- główka zwarta, bez liści zewnętrznych , waga 1,2-2,5/ 1sztuka, kolor czerwony, bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych , niezarobaczywione, pakowane w worki raszlowe 10 kg, odmiana jednorodna przy każdej dostawie, CPV-03221410-3, PN-72/R-75362 kg 5 000 6 Pietruszka korzeń – bez naci, sortowane o jednakowej wielkości w granicach 10-15 cm długości, bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, niezarobaczywione, pakowane w worki raszlowe od 5kg do10 kg, odmiana jednorodna przy każdej dostawie, CPV-03221110-0, PN-R-75370:1996 kg 6 500 7 Seler korzeń- sortowany o jednakowej wielkości w granicach 8-10 cm średnicy, bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, pozbawione odrostów, niezarobaczywione, pakowane w worki raszlowe od 10kg do15 kg, odmiana jednorodna przy każdej dostawie, CPV-03221110-0, PN-R-75371:1996 kg 7 500 8 Rzepa - bez naci, sortowana o jednakowej wielkości, bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, pozbawione odrostów, niezarobaczywione, pakowane w worki raszlowe od 10kg do15 kg, odmiana jednorodna przy każdej dostawie, CPV-03221114-8, PN-71/R-75356 kg 3 500 9 Jabłka - sortowane , wielkość 100-120 g/ 1 sztuka, soczyste, słodkie, bez uszkodzeń mechanicznych i biologicznych zanieczyszczeń, pakowane w skrzynie 15 kg, odmiana jednorodna przy każdej dostawie, CPV-03222321-9, PN-84/R-75024 kg 8 000 10 Por – typu sałatkowy, długość 40-50 cm, średnica 2-5 cm, wydatne, długie, cienkie, zgrubienie cebulowe, czysty, bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, pozbawione odrostów, niezarobaczywione, pakowane w skrzynki , odmiana jednorodna przy każdej dostawie, CPV-03221300-9, PN-71/R-75356 kg 1 00 0 11 Pieczarka świeża- dostarczane w stanie świeżym z zamkniętym kapeluszem o średnicy 30-60mm, lub lekko otwartym, okrągłe lub półkoliste, jędrne, zdrowe, całe, czyste, nieuszkodzone, z odciętą dolna częścią trzonu, barwa: kapelusz po zewnętrznej stronie biały, biało-kremowy, centralnie lekko brązowawy, zapach charakterystyczny dla pieczarek, sortowane o zbliżonej wielkości , bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, niezarobaczywione, odmiana jednorodna przy każdej dostawie, CPV-03221260-6, PN-ISO 7561:1996 kg 250 12 Pomidor - dostarczane pomidory mają być całe – skórka ma być w całości, zdrowe – nie mogą być zgniłe i zapleśniałe, bez szkodników i śladów po szkodnikach, czyste – nie mogą być brudne, nie mogą mieć plam po opryskach, o świeżym wyglądzie, jędrne, nie mogą być mokre CPV-03221240-0, PN-91/R-75368 kg 3 000 13 Ogórek - Ogórki świeże, całe, zdrowe, bez śladów gnicia lub innego zepsucia, jędrne, czyste, /suche, bez szkodników, bez uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki. CPV-03221270-9, PN-91/R-75368 kg 2 500 14 Kapusta pekińska - kapusta cała, bez uszkodzeń, zdrowa – nie dopuszcza się z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią ją niezdatną do spożycia, bez szkodników i chorób, czysta, o świeżym wyglądzie, CPV-03221410-3, PN/R-75544 kg 2 000 15 Papryka świeża - Papryka cała, bez uszkodzeń, zdrowa – nie dopuszcza się papryki z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią ją niezdatną do spożycia, bez szkodników i chorób, czysta, o świeżym wyglądzie, jędrna, bez oparzelin słonecznych CPV-03221230-7, PN-ISO 6659:1994 kg 400 16 Koper świeży - cały, zdrowy, czysty, o barwie zielonej, brak uszkodzeń mechanicznych, bez zanieczyszczeń mineralnych( gleba, piasek, itp.) oraz zanieczyszczeń obcego pochodzenia (insekty lub ich części, drewno, kamyki, metal, tworzywo sztuczne, itp.). Smak i zapach: Typowy, bez obcego smaku i zapachu – CPV – CPV 03221300-9, PN-R-7538:1997 pęczek 100 17 Szczypior - cały, zdrowy, czysty, o barwie zielonej, o długich liściach, niezwiędnięty, długość łodygi do 30 cm, brak uszkodzeń mechanicznych, bez zanieczyszczeń mineralnych( gleba, piasek, itp.) oraz zanieczyszczeń obcego pochodzenia (insekty lub ich części, drewno, kamyki, metal, tworzywo sztuczne, itp.).Smak i zapach: Typowy, bez obcego smaku i zapachu – CPV 03221300-9, PN-R-7538:1997 pęczek 100 18 Rzodkiewka - całe, zdrowe, czyste, korzeń kulisty, czerwone, bardzo gładkie, intensywnie wybarwione, błyszczące, po umyciu długo zachowujące połysk, z cienkim korzonkiem, na przekroju idealnie białe, ulistnienie do 1cm, mocno osadzone, brak uszkodzeń mechanicznych, bez zanieczyszczeń mineralnych( gleba, piasek, itp.) oraz zanieczyszczeń obcego pochodzenia (insekty lub ich części, drewno, kamyki, metal, Korzeń o średnicy 35-45 mm, pęczek o masie 350 g. Smak i zapach: typowy, bez obcego smaku i zapachu – CPV 03221100-7, PN-R 75543:1996 pęczek 100 19 Cukinia - Cukinie- Całe, zdrowe, czyste, świeże, jędrne, owoce błyszczące, ciemnozielone, cylindryczne, proste, wyrównane, miąższ jasnokremowy, kruchy, bardzo smaczny, brak uszkodzeń mechanicznych, bez zanieczyszczeń mineralnych (gleba, piasek, itp.) oraz zanieczyszczeń obcego pochodzenia (insekty lub ich części, drewno, kamyki, metal, tworzywo sztuczne, itp.) Długość pojedynczej sztuki: 15 – 20 cm. Smak i zapach: Typowy, bez obcego smaku i zapachu – CPV 03221250-3, PN-R-75541:1996 kg 600 Część 3 Dostawy warzyw kiszonych: Lp Opis przedmiotu zamówienia j.m Ilość szacunkowa 1 2 3 4 1 Kapusta kiszona z marchwią - kiszona naturalnie, szatkowana w krótkie nitki, pakowana opakowanie o wadze do 200 kg CPV 15331142-4 kg 8000 2 Ogórek kiszony- długość 10-15 cm, barwa zielono-żółta , twardy, kiszony w sposób naturalny, zgodnie z normą PN-A-77701, zapach świeży, bez uszkodzeń mechanicznych, bez zmian biologicznych, pakowane w opakowania o wadze do 200 kg CPV 15331000-7 kg 8000 Część 4 Dostawy roślin strączkowych: Lp Opis przedmiotu zamówienia j.m Ilość szacunkowa 1 2 3 4 1 Fasola sucha ziarno "Jaś" - bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń, bez zarobaczeń, pakowany w folię 5-10 kg, CPV 15331130-7 kg 1400 2 Groch łuskany - połówki, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń, bez zarobaczeń, pakowany w folię 5-10 kg, CPV 15331130-7 kg 400 1. Ilość szacunkowa wskazana w tabeli dla poszczególnego rodzaju asortymentu może ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego z zastrzeżeniem, iż wartość całkowita dla całości zamówienia w podpisanej umowie nie zostanie przekroczona. Produkty zamówienia są powszechnie dostępne oraz mają ustalone standardy jakościowe. 2. Dostawy odbywać się będą bezpośrednio do siedziby Zakładu Karnego w Czerwonym Borze z częstotliwością określoną przez Wykonawcę w złożonej ofercie, w godzinach 8:30 – 13:00, bez sobót, niedziel i świąt. W szczególnych i uzasadnionych przypadkach, których Zamawiający nie był w stanie przewidzieć (np.: znaczny wzrost stanu żywionych, itp.) Wykonawca będzie zobowiązany do realizacji dodatkowego zamówienia w tygodniu zgłoszonego przez Zamawiającego, w ciągu 12 godzin od chwili zgłoszenia takiej potrzeby. 3. Dostawy przez Wykonawcę będą realizowane sukcesywnie w ilościach i określonym terminie, po uprzednim telefonicznym, faksowym lub e-mailowym złożeniu zamówienia przez Zamawiającego. Termin przydatności do spożycia dostarczonych produktów – nie krótszy niż odpowiednio 7, 14, lub 30 dni od dnia dostawy, w zależności od części zamówienia. 4. Wykonawca jest zobowiązany do należytego wykonania dostaw dla Zamawiającego na własny koszt i ryzyko, środkiem transportu odpowiadającym wymogom sanitarnym, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych dostarczanego asortymentu dostawy. Dostarczone towary muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym zawartym w obowiązujących normach, mają być świeże, z długim okresem przydatności do spożycia, oznakowane zgodnie z przepisami obowiązującymi w tym zakresie i posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny. 5. Zamówienia ilościowe i asortymentowe towaru – drogą telefoniczną, faksową lub elektroniczną Zamawiający składać będzie nie później niż do godziny 14:00 dnia poprzedzającego dostawę. Umowa realizowana będzie w oparciu o zamówienia częściowe, zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego. Zamawiający każdorazowo będzie uzgadniał z Wykonawcą ilość i termin każdej dostawy. 6. Odbiór artykułów będzie następować poprzez wspólną kontrolę ilościowo – jakościową przeprowadzoną przez osoby działające w imieniu Zamawiającego i Wykonawcy. 7. W przypadku zakwestionowania dostawy, która nie odpowiada ilościowo lub normom jakościowym bądź też z innych przyczyn nie odpowiada obowiązującym wymaganiom w zakresie warunków bezpieczeństwa żywności i żywienia, Zamawiający sporządza protokół niezgodności zawierający wszelkie ustalenia dokonane w toku odbioru. Protokół niezgodności podpisuje osoba dokonująca odbioru w imieniu Zamawiającego i osoba dostarczającą towar w imieniu Wykonawcy. Zamawiający uprawniony jest również do jednostronnego sporządzenia tegoż protokołu ze skutkiem dla Wykonawcy. 8. Dostawy winny odbywać się w odpowiednio przystosowanych pojemnikach (opakowaniach) stanowiących własność Wykonawcy i spełniających wymagania przewidziane do przechowywania żywności. Opakowania zwrotne Zamawiający zwróci Wykonawcy przy następnej dostawie. Z tytułu wypożyczania i korzystania z opakowań zbiorczych Wykonawca nie będzie pobierał żadnych opłat. 9. Wykonawca wraz z dostawą jest zobowiązany przekazać Zamawiającemu dokumenty w postaci dowodu dostawy lub faktury. Dowód dostawy winien zawierać minimum: dane dostawcy, rodzaj dostarczonego towaru, ilość dostarczonego towaru, cenę jednostkową oraz wartość ogólną towaru. 10. W przypadku zgłoszenia przez Zamawiającego dla Wykonawcy zastrzeżeń w zakresie jakości lub ilości dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązany jest na własny koszt wymienić zakwestionowane artykuły na towar pełnowartościowy bądź też w przypadku braków ilościowych – uzupełnienia towaru niezwłocznie lecz nie później niż do godziny 15:30 dnia, w którym nastąpiła dostawa wadliwa zgłoszona przez Zamawiającego. 11. W sytuacji niedostarczenia zamówionej ilości produktów, przez Wykonawcę w terminie - Zamawiający zastrzega sobie prawo do zakupienia takiego samego asortymentu i ilości na koszt Wykonawcy u innego podmiotu. Wykonawca zobowiązuje się do pokrycia kosztów transportu oraz różnicy pomiędzy ceną dokonanego zakupu, a ceną Wykonawcy poniesionych przez Zamawiającego. Powyższe koszty Zamawiający ma prawo potrącić z istniejącej między stronami wierzytelności pieniężnej. Ponadto Zamawiający będzie miał prawo do żądania od Wykonawcy wyrównania szkody spowodowanej niewykonaniem, bądź nienależytym wykonaniem zamówienia. 12. W przypadku zastrzeżeń co do jakości dostarczonych przez Wykonawcę produktów Zamawiający zastrzega sobie prawo do ich badania w niezależnej instytucji. W przypadku potwierdzenia wątpliwości Zamawiającego co do jakości otrzymanego artykułu Zamawiający obciąży kosztami badań Wykonawcę. 13. Wykonawca będzie wystawiał faktury, w okresie tygodniowym w oparciu o ceny jednostkowe towaru oraz wielkość faktycznie zrealizowanej dostawy. 14. Termin płatności faktury – 30 dni od daty wpływu prawidłowo wystawionej faktury. 15. W przypadku braku środków finansowych na koncie Zamawiającego, Wykonawca zobowiązuje się prolongować termin zapłaty o 30 dni, nie wstrzymując dostaw bieżących. 16. Z tytułu niezrealizowanych dostaw w okresie realizacji umowy Wykonawcy nie przysługują roszczenia finansowe oraz prawne. 17. Czas trwania umowy: 6 miesięcy 18. Planowany termin realizacji dostaw: od 1 stycznia 2018 roku do 30 czerwca 2018 roku
Cpv glowny przedmiot 03212100-1
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Okres w miesiacach 6
Okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen aktualnego na dzień złożenia odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art.24 ust.5 pkt 1ustawy – Prawo zamówień publicznych, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert dokumentów podmiotu trzeciego, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia, w zakresie, w jakim Wykonawca powołuje się na jego zasoby, warunków udziału w postępowaniu – jeżeli Wykonawca polega na zasobach podmiotu trzeciego.
Zakresie warunkow udzialu aktualnego na dzień złożenia odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art.24 ust.5 pkt 1ustawy – Prawo zamówień publicznych, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert dokumentów podmiotu trzeciego, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia, w zakresie, w jakim Wykonawca powołuje się na jego zasoby, warunków udziału w postępowaniu – jeżeli Wykonawca polega na zasobach podmiotu trzeciego. oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Zmiany postanowień niniejszej umowy mogą dotyczyć w szczególności: 1) nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony 2) urzędowej stawki podatku VAT 3) każdej zmiany, która jest korzystna lub neutralna dla Zamawiającego 4) terminu obowiązywania niniejszej umowy 5) zmiany nazwy produktu (producenta) pod warunkiem zaoferowania produktów równoważnych, nie gorszych jakościowo od dotychczas dostarczanych produktów, przy jednoczesnym zachowaniu dotychczasowych lub niższych cen jednostkowych. Zmiana dostarczonego asortymentu może nastąpić w przypadku: a) zakończenia produkcji danej pozycji asortymentowej b) zmiany gramatury danej pozycji asortymentowej przez producenta produktu c) niedostępności produktu na rynku powyżej 14 dni
IV 4 4 data 2017-12-18T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 11:00
IV 4 4 jezyki Wyłącznie język polski
IV 4 5 okres 30

Attchment

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Dostawy ziemniaków
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03212100-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 6
Zalacznik krotki opis Ziemniaki jadalne - klasa I, kształtne, sortowane, owalne o zbliżonym wymiarze 8-12 cm średnicy, odmiana żółta, bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, pozbawione odrostów, pakowane w worki, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie, CPV-03212100-1 kg 110 000
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Dostawy warzyw i owoców
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03221111-7
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 6
Zalacznik krotki opis Lp Opis przedmiotu zamówienia j.m Ilość szacunkowa 1 2 3 4 1 Burak ćwikłowy czerwony- kształt okrągły, sortowany o średnicy 10-12 cm, czysty, bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, niezarobaczywione, pakowane w worki raszlowe 10 kg, odmiana jednorodna przy każdej dostawie CPV-03221111-7, PN-72/R-75360 kg 5 000 2 Marchew – odmiana Karotka , świeża o długości 15-20 cm, czysta, twarda bez naci ,bez uszkodzeń mechanicznych, bez zmian mikrobiologicznych, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie, pakowana w worki raszlowe 10 kg, CPV-03221112-4, PN-84/R-75358 kg 12 000 3 Kapusta biała- główka zwarta, bez liści zewnętrznych , waga 1,8-4 kg/ 1sztuka, kolor jasno zielony, bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych , niezarobaczywione, pakowane w worki raszlowe 10 kg, odmiana jednorodna przy każdej dostawie, CPV-03221410-3 , PN-72/R-75362 kg 8 000 4 Cebula- dobrze wysuszona, bez szczypiorku, sortowana o jednakowej wielkości 5-8 cm, bez uszkodzeń mechanicznych, pakowana w worki raszlowe 10 kg , odmiana jednorodna przy każdej dostawie, CPV-03221113-1, PN-87/R-75357 kg 7 500 5 Kapusta czerwona- główka zwarta, bez liści zewnętrznych , waga 1,2-2,5/ 1sztuka, kolor czerwony, bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych , niezarobaczywione, pakowane w worki raszlowe 10 kg, odmiana jednorodna przy każdej dostawie, CPV-03221410-3, PN-72/R-75362 kg 5 000 6 Pietruszka korzeń – bez naci, sortowane o jednakowej wielkości w granicach 10-15 cm długości, bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, niezarobaczywione, pakowane w worki raszlowe od 5kg do10 kg, odmiana jednorodna przy każdej dostawie, CPV-03221110-0, PN-R-75370:1996 kg 6 500 7 Seler korzeń- sortowany o jednakowej wielkości w granicach 8-10 cm średnicy, bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, pozbawione odrostów, niezarobaczywione, pakowane w worki raszlowe od 10kg do15 kg, odmiana jednorodna przy każdej dostawie, CPV-03221110-0, PN-R-75371:1996 kg 7 500 8 Rzepa - bez naci, sortowana o jednakowej wielkości, bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, pozbawione odrostów, niezarobaczywione, pakowane w worki raszlowe od 10kg do15 kg, odmiana jednorodna przy każdej dostawie, CPV-03221114-8, PN-71/R-75356 kg 3 500 9 Jabłka - sortowane , wielkość 100-120 g/ 1 sztuka, soczyste, słodkie, bez uszkodzeń mechanicznych i biologicznych zanieczyszczeń, pakowane w skrzynie 15 kg, odmiana jednorodna przy każdej dostawie, CPV-03222321-9, PN-84/R-75024 kg 8 000 10 Por – typu sałatkowy, długość 40-50 cm, średnica 2-5 cm, wydatne, długie, cienkie, zgrubienie cebulowe, czysty, bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, pozbawione odrostów, niezarobaczywione, pakowane w skrzynki , odmiana jednorodna przy każdej dostawie, CPV-03221300-9, PN-71/R-75356 kg 1 00 0 11 Pieczarka świeża- dostarczane w stanie świeżym z zamkniętym kapeluszem o średnicy 30-60mm, lub lekko otwartym, okrągłe lub półkoliste, jędrne, zdrowe, całe, czyste, nieuszkodzone, z odciętą dolna częścią trzonu, barwa: kapelusz po zewnętrznej stronie biały, biało-kremowy, centralnie lekko brązowawy, zapach charakterystyczny dla pieczarek, sortowane o zbliżonej wielkości , bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, niezarobaczywione, odmiana jednorodna przy każdej dostawie, CPV-03221260-6, PN-ISO 7561:1996 kg 250 12 Pomidor - dostarczane pomidory mają być całe – skórka ma być w całości, zdrowe – nie mogą być zgniłe i zapleśniałe, bez szkodników i śladów po szkodnikach, czyste – nie mogą być brudne, nie mogą mieć plam po opryskach, o świeżym wyglądzie, jędrne, nie mogą być mokre CPV-03221240-0, PN-91/R-75368 kg 3 000 13 Ogórek - Ogórki świeże, całe, zdrowe, bez śladów gnicia lub innego zepsucia, jędrne, czyste, /suche, bez szkodników, bez uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki. CPV-03221270-9, PN-91/R-75368 kg 2 500 14 Kapusta pekińska - kapusta cała, bez uszkodzeń, zdrowa – nie dopuszcza się z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią ją niezdatną do spożycia, bez szkodników i chorób, czysta, o świeżym wyglądzie, CPV-03221410-3, PN/R-75544 kg 2 000 15 Papryka świeża - Papryka cała, bez uszkodzeń, zdrowa – nie dopuszcza się papryki z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią ją niezdatną do spożycia, bez szkodników i chorób, czysta, o świeżym wyglądzie, jędrna, bez oparzelin słonecznych CPV-03221230-7, PN-ISO 6659:1994 kg 400 16 Koper świeży - cały, zdrowy, czysty, o barwie zielonej, brak uszkodzeń mechanicznych, bez zanieczyszczeń mineralnych( gleba, piasek, itp.) oraz zanieczyszczeń obcego pochodzenia (insekty lub ich części, drewno, kamyki, metal, tworzywo sztuczne, itp.). Smak i zapach: Typowy, bez obcego smaku i zapachu – CPV – CPV 03221300-9, PN-R-7538:1997 pęczek 100 17 Szczypior - cały, zdrowy, czysty, o barwie zielonej, o długich liściach, niezwiędnięty, długość łodygi do 30 cm, brak uszkodzeń mechanicznych, bez zanieczyszczeń mineralnych( gleba, piasek, itp.) oraz zanieczyszczeń obcego pochodzenia (insekty lub ich części, drewno, kamyki, metal, tworzywo sztuczne, itp.).Smak i zapach: Typowy, bez obcego smaku i zapachu – CPV 03221300-9, PN-R-7538:1997 pęczek 100 18 Rzodkiewka - całe, zdrowe, czyste, korzeń kulisty, czerwone, bardzo gładkie, intensywnie wybarwione, błyszczące, po umyciu długo zachowujące połysk, z cienkim korzonkiem, na przekroju idealnie białe, ulistnienie do 1cm, mocno osadzone, brak uszkodzeń mechanicznych, bez zanieczyszczeń mineralnych( gleba, piasek, itp.) oraz zanieczyszczeń obcego pochodzenia (insekty lub ich części, drewno, kamyki, metal, Korzeń o średnicy 35-45 mm, pęczek o masie 350 g. Smak i zapach: typowy, bez obcego smaku i zapachu – CPV 03221100-7, PN-R 75543:1996 pęczek 100 19 Cukinia - Cukinie- Całe, zdrowe, czyste, świeże, jędrne, owoce błyszczące, ciemnozielone, cylindryczne, proste, wyrównane, miąższ jasnokremowy, kruchy, bardzo smaczny, brak uszkodzeń mechanicznych, bez zanieczyszczeń mineralnych (gleba, piasek, itp.) oraz zanieczyszczeń obcego pochodzenia (insekty lub ich części, drewno, kamyki, metal, tworzywo sztuczne, itp.) Długość pojedynczej sztuki: 15 – 20 cm. Smak i zapach: Typowy, bez obcego smaku i zapachu – CPV 03221250-3, PN-R-75541:1996 kg 600
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Dostawy warzyw kiszonych
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15331142-4
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 6
Zalacznik krotki opis Lp Opis przedmiotu zamówienia j.m Ilość szacunkowa 1 2 3 4 1 Kapusta kiszona z marchwią - kiszona naturalnie, szatkowana w krótkie nitki, pakowana opakowanie o wadze do 200 kg CPV 15331142-4 kg 8000 2 Ogórek kiszony- długość 10-15 cm, barwa zielono-żółta , twardy, kiszony w sposób naturalny, zgodnie z normą PN-A-77701, zapach świeży, bez uszkodzeń mechanicznych, bez zmian biologicznych, pakowane w opakowania o wadze do 200 kg CPV 15331000-7 kg 8000
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Dostawy roślin strączkowych
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15331130-7
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 6
Zalacznik krotki opis Lp Opis przedmiotu zamówienia j.m Ilość szacunkowa 1 2 3 4 1 Fasola sucha ziarno "Jaś" - bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń, bez zarobaczeń, pakowany w folię 5-10 kg, CPV 15331130-7 kg 1400 2 Groch łuskany - połówki, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń, bez zarobaczeń, pakowany w folię 5-10 kg, CPV 15331130-7 kg 400
  

Criterion

Kryteria Częstotliwość dostaw
Znaczenie 40,00
  
Kryteria Najniższa cena
Znaczenie 60,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)