Sukcesywny zakup i dostawa warzyw, owoców i pieczywa do stołówki przedszkolnej od 2 stycznia 2018 do 31 grudnia 2018
Publication date | 2017-12-12 |
End date | 2017-12-21 00:00:00 |
Instytucja | Samorządowe Przedszkole w Chmielniku z Filią w Suchowoli |
Miejscowość | Chmielnik |
Województwo | świętokrzyskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 631545-N-2017 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 153000001, 158110006 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne (w miarę pojawiających się potrzeb) dostawy wraz z transportem artykułów żywnościowych (z podziałem na 3 części) do siedziby Zamawiającego z zastrzeżeniem iż: a. 2/3 zamówienia do Samorządowego Przedszkola w Chmielniku, ul. Sienkiewicza 8 b. 1/3 zamówienia do Oddziału Zamiejscowego w Suchowoli, Suchowola 102 środkiem transportu zgodnym z wymaganiami ustawy z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Kody CPV : 15300000-1 – Warzywa i owoce 15811000-6 – Pieczywo 2. Postępowanie prowadzone jest w częściach. Podział zamówienia na części: Część 1 – Warzywa i owoce zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym - załącznik nr 1a do SIWZ. Część 2 – Ziemniaki - zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym - załącznik nr 1b do SIWZ. Część 3 – Pieczywo, świeże wyroby piekarskie zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym - załącznik nr 1c do SIWZ. 3. Przedmiot zamówienia będzie realizowany sukcesywnie w ilościach wynikających z zapotrzebowań składanych bezpośrednio przez Zamawiającego. Dostawy następować będą na podstawie telefonicznego lub pisemnego zamówienia, którego dokona pracownik upoważniony przez Zamawiającego (intendent) w terminie 24 godzin od momentu złożenia zamówienia . 4. Wykonawca dostarczać będzie zamówioną partię towaru do Zamawiającego w dni robocze w godzinach od 7 00 do 8 00, własnym środkiem transportu i na własne ryzyko oraz nie będzie obciążać kosztami transportu Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia towarów do magazynów żywnościowych znajdujących się w obiektach stołówki przedszkolnej. 5. Wszystkie oferowane artykuły muszą pochodzić z bieżącej produkcji oraz muszą być pełnowartościowe w pierwszym gatunku, tzn. bez śladów uszkodzenia, opakowane oryginalnie z widocznym terminem przydatności do użytku. Opakowania mają być nienaruszone, posiadać zabezpieczenia zastosowane przez producenta oraz znaki identyfikujące produkt, a w szczególności znak towarowy produktu lub markę producenta artykułu. Jakość oferowanych artykułów powinna być zgodna z Polskimi Normami i obowiązującymi w tym zakresie przepisami. 6. Upoważnieni pracownicy Zamawiającego (intendent i szefowa kuchni) będą dokonywać odbioru towaru pod względem ilościowo-wartościowym oraz obowiązujących norm jakościowych. Zamawiającemu przysługuje prawo odmowy przyjęcia towaru w przypadku wad ilościowych lub jakościowych. 7. W przypadku zakwestionowania przez Zamawiającego dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na pełnowartościowy, w terminie nie dłuższym niż 2 godziny od zgłoszenia reklamacji. W przypadku nie dostarczenia pełnowartościowego towaru po zgłoszonej reklamacji Zamawiający uprawniony jest do zakupu w/w towaru na koszt wykonawcy. 8. Zakwestionowany towar zostanie zwrócony Wykonawcy i odebrany transportem na koszt Wykonawcy. Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tytułu zwrotu kwestionowanej partii towaru. 9. Dostarczane produkty spożywcze muszą być odpowiednio posortowane przez Wykonawcę i muszą być najwyższej jakości, w tym przede wszystkim muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym stosownie do obowiązujących przepisów oraz muszą spełniać obowiązujące w tym zakresie normy sanitarno-epidemiologiczne, a także muszą być przechowywane i transportowane w warunkach gwarantujących najwyższą jakość. 10. Dostawy mięsa, drobiu i przetworów mięsnych powinny odbywać się w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, pojemnikach plombowanych lub metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. Warzywa i owoce powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni. Produkty spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta, oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Dostarczane produkty spożywcze w zależności od ich kategorii muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa żywnościowego. 11. Uwaga! Ilekroć w niniejszej treści SIWZ, w zakresie dotyczącym opisu przedmiotu, jest mowa o znaku towarowym, patencie, lub pochodzeniu, przyjmuje się, że wskazaniu takiemu towarzyszy wyraz: „lub równoważne”. 12. Zamawiający informuje, że podane w formularzu ofertowym ilości określają przewidywaną ilość produktów spożywczych i zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej lub większej ilości w zależności od potrzeb wynikających ze zmniejszenia się lub zwiększenia liczby dzieci i pracowników szkoły uprawnionych do korzystania ze stołówki szkolnej (wzmożona zachorowalność lub nieobecność dzieci i pracowników przedszkola z innych przyczyn, wystąpienie dodatkowych dni wolnych itp.) po cenach jednostkowych określonych w formularzu ofertowym. 13. Rozliczenie finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie ilości i rodzaju faktycznie dostarczonych do Zamawiającego produktów spożywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w formularzu ofertowym. 14. Dopuszcza się składanie ofert częściowych. Wykonawca może złożyć jedną ofertę na wszystkie części zamówienia lub na wybrane części zamówienia. 15. Wykonawca zobowiązuje się: a. dostarczać produkty zgodnie z treścią zawartą w SIWZ oraz załącznikami do SIWZ stosownie dla właściwej CZĘŚCI, b. dostarczać produkty, które są dopuszczone do sprzedaży, c. dostarczać artykuły nie wykazujące oznak nieświeżości lub zepsucia, świeże, zgodnie z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz okresem przydatności do spożycia dla danego produktu, d. w zależności od rodzaju asortymentu dostarczać go w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które będą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), informację w sprawie producenta (nazwie), dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu, e. dostarczać produkty pierwszego gatunku, f. dostarczać produkty czyste, niezabrudzone, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach, posiadające właściwe atesty, certyfikaty oraz posiadające ważne terminy ważności do spożycia (produkty sypkie i przyprawy min. 3 miesiące), g. dostarczać asortyment własnym transportem, na swój koszt zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP, w sposób zapobiegającym utracie walorów smakowych i odżywczych, h. realizować zamówienia do siedziby Zamawiającego środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych, w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej ich jakości, i. zagwarantować dowóz surowców w pojemnikach oraz opakowaniach posiadających atest PZH odnoście dopuszczenia do kontaktu z żywnością, tak, by dostawy realizowane były zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy, daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu), j. wnosić przedmiot zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego, znajdujących się w jego siedzibie. Dostawa, rozładunek i wniesienie realizowane będą na koszt dostawy wkalkulowany w cenę dostarczanych produktów. 16. Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć Zamawiającemu prawidłowo wystawioną fakturę VAT Kupna – Sprzedaży (częściową za wykonaną dostawę lub miesięczną za sukcesywne dostawy wykonane w ciągu 1 miesiąca kalendarzowego) z terminem płatności zgodnie deklaracją w formularzu ofertowym. 17. Zamawiający, wskazując w opisie poszczególnych produktów określenie: typu (nazwy handlowe lub nazwy producentów) dopuszcza zaoferowanie produktów równoważnych, z zachowaniem podanych w opisie wymagań minimalnych dla danego produktu. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | c5e70f4b-dfce-40da-9813-c6e96bc9fbf3 |
Biuletyn | 631545-N-2017 |
Zamawiajacy nazwa | Samorządowe Przedszkole w Chmielniku z Filią w Suchowoli |
Regon | 29001422400000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. Sienkiewicza |
Zamawiajacy adres numer domu | 8 |
Zamawiajacy miejscowosc | Chmielnik |
Zamawiajacy kod pocztowy | 26020 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | świętokrzyskie |
Zamawiajacy telefon | 41 354 22 66 |
Zamawiajacy fax | 41 354 22 66 |
Zamawiajacy email | misterkiewicz.i@wp.pl |
Adres strony url | www.przedszkolechmielnik.edupage.org ; www.chmielnik.com |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | Jednostki organizacyjne samorządu terytorialnego |
Dostep dokumentow zamowienia | www.przedszkolechmielnik.edupage.org; www.chmielnik.com |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.przedszkolechmielnik.edupage.org; www.chmielnik.com |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | Oferty w formie pisemnej należy złożyć osobiście lub za pomocą operatora pocztowego lub za pośrednictwem kuriera |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Samorządowe Przedszkole w Chmielniku, ul. Sienkiewicza 8, 26-020 Chmielnik |
Nazwa nadana zamowieniu | Sukcesywny zakup i dostawa warzyw, owoców i pieczywa do stołówki przedszkolnej od 2 stycznia 2018 do 31 grudnia 2018 |
Numer referencyjny | PCH.4.2017.Z |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy | 3 |
Okreslenie przedmiotu | 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne (w miarę pojawiających się potrzeb) dostawy wraz z transportem artykułów żywnościowych (z podziałem na 3 części) do siedziby Zamawiającego z zastrzeżeniem iż: a. 2/3 zamówienia do Samorządowego Przedszkola w Chmielniku, ul. Sienkiewicza 8 b. 1/3 zamówienia do Oddziału Zamiejscowego w Suchowoli, Suchowola 102 środkiem transportu zgodnym z wymaganiami ustawy z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Kody CPV : 15300000-1 – Warzywa i owoce 15811000-6 – Pieczywo 2. Postępowanie prowadzone jest w częściach. Podział zamówienia na części: Część 1 – Warzywa i owoce zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym - załącznik nr 1a do SIWZ. Część 2 – Ziemniaki - zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym - załącznik nr 1b do SIWZ. Część 3 – Pieczywo, świeże wyroby piekarskie zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym - załącznik nr 1c do SIWZ. 3. Przedmiot zamówienia będzie realizowany sukcesywnie w ilościach wynikających z zapotrzebowań składanych bezpośrednio przez Zamawiającego. Dostawy następować będą na podstawie telefonicznego lub pisemnego zamówienia, którego dokona pracownik upoważniony przez Zamawiającego (intendent) w terminie 24 godzin od momentu złożenia zamówienia . 4. Wykonawca dostarczać będzie zamówioną partię towaru do Zamawiającego w dni robocze w godzinach od 7 00 do 8 00, własnym środkiem transportu i na własne ryzyko oraz nie będzie obciążać kosztami transportu Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia towarów do magazynów żywnościowych znajdujących się w obiektach stołówki przedszkolnej. 5. Wszystkie oferowane artykuły muszą pochodzić z bieżącej produkcji oraz muszą być pełnowartościowe w pierwszym gatunku, tzn. bez śladów uszkodzenia, opakowane oryginalnie z widocznym terminem przydatności do użytku. Opakowania mają być nienaruszone, posiadać zabezpieczenia zastosowane przez producenta oraz znaki identyfikujące produkt, a w szczególności znak towarowy produktu lub markę producenta artykułu. Jakość oferowanych artykułów powinna być zgodna z Polskimi Normami i obowiązującymi w tym zakresie przepisami. 6. Upoważnieni pracownicy Zamawiającego (intendent i szefowa kuchni) będą dokonywać odbioru towaru pod względem ilościowo-wartościowym oraz obowiązujących norm jakościowych. Zamawiającemu przysługuje prawo odmowy przyjęcia towaru w przypadku wad ilościowych lub jakościowych. 7. W przypadku zakwestionowania przez Zamawiającego dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na pełnowartościowy, w terminie nie dłuższym niż 2 godziny od zgłoszenia reklamacji. W przypadku nie dostarczenia pełnowartościowego towaru po zgłoszonej reklamacji Zamawiający uprawniony jest do zakupu w/w towaru na koszt wykonawcy. 8. Zakwestionowany towar zostanie zwrócony Wykonawcy i odebrany transportem na koszt Wykonawcy. Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tytułu zwrotu kwestionowanej partii towaru. 9. Dostarczane produkty spożywcze muszą być odpowiednio posortowane przez Wykonawcę i muszą być najwyższej jakości, w tym przede wszystkim muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym stosownie do obowiązujących przepisów oraz muszą spełniać obowiązujące w tym zakresie normy sanitarno-epidemiologiczne, a także muszą być przechowywane i transportowane w warunkach gwarantujących najwyższą jakość. 10. Dostawy mięsa, drobiu i przetworów mięsnych powinny odbywać się w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, pojemnikach plombowanych lub metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. Warzywa i owoce powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni. Produkty spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta, oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Dostarczane produkty spożywcze w zależności od ich kategorii muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa żywnościowego. 11. Uwaga! Ilekroć w niniejszej treści SIWZ, w zakresie dotyczącym opisu przedmiotu, jest mowa o znaku towarowym, patencie, lub pochodzeniu, przyjmuje się, że wskazaniu takiemu towarzyszy wyraz: „lub równoważne”. 12. Zamawiający informuje, że podane w formularzu ofertowym ilości określają przewidywaną ilość produktów spożywczych i zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej lub większej ilości w zależności od potrzeb wynikających ze zmniejszenia się lub zwiększenia liczby dzieci i pracowników szkoły uprawnionych do korzystania ze stołówki szkolnej (wzmożona zachorowalność lub nieobecność dzieci i pracowników przedszkola z innych przyczyn, wystąpienie dodatkowych dni wolnych itp.) po cenach jednostkowych określonych w formularzu ofertowym. 13. Rozliczenie finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie ilości i rodzaju faktycznie dostarczonych do Zamawiającego produktów spożywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w formularzu ofertowym. 14. Dopuszcza się składanie ofert częściowych. Wykonawca może złożyć jedną ofertę na wszystkie części zamówienia lub na wybrane części zamówienia. 15. Wykonawca zobowiązuje się: a. dostarczać produkty zgodnie z treścią zawartą w SIWZ oraz załącznikami do SIWZ stosownie dla właściwej CZĘŚCI, b. dostarczać produkty, które są dopuszczone do sprzedaży, c. dostarczać artykuły nie wykazujące oznak nieświeżości lub zepsucia, świeże, zgodnie z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz okresem przydatności do spożycia dla danego produktu, d. w zależności od rodzaju asortymentu dostarczać go w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które będą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), informację w sprawie producenta (nazwie), dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu, e. dostarczać produkty pierwszego gatunku, f. dostarczać produkty czyste, niezabrudzone, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach, posiadające właściwe atesty, certyfikaty oraz posiadające ważne terminy ważności do spożycia (produkty sypkie i przyprawy min. 3 miesiące), g. dostarczać asortyment własnym transportem, na swój koszt zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP, w sposób zapobiegającym utracie walorów smakowych i odżywczych, h. realizować zamówienia do siedziby Zamawiającego środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych, w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej ich jakości, i. zagwarantować dowóz surowców w pojemnikach oraz opakowaniach posiadających atest PZH odnoście dopuszczenia do kontaktu z żywnością, tak, by dostawy realizowane były zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy, daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu), j. wnosić przedmiot zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego, znajdujących się w jego siedzibie. Dostawa, rozładunek i wniesienie realizowane będą na koszt dostawy wkalkulowany w cenę dostarczanych produktów. 16. Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć Zamawiającemu prawidłowo wystawioną fakturę VAT Kupna – Sprzedaży (częściową za wykonaną dostawę lub miesięczną za sukcesywne dostawy wykonane w ciągu 1 miesiąca kalendarzowego) z terminem płatności zgodnie deklaracją w formularzu ofertowym. 17. Zamawiający, wskazując w opisie poszczególnych produktów określenie: typu (nazwy handlowe lub nazwy producentów) dopuszcza zaoferowanie produktów równoważnych, z zachowaniem podanych w opisie wymagań minimalnych dla danego produktu. |
Cpv glowny przedmiot | 15300000-1 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 | 1 |
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 tekst | Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających w okresie 3 lat od dnia udzielenia zamówienia podstawowego dotychczasowemu wykonawcy dostaw, zamówienia polegającego na powtórzeniu podobnych dostaw o wartości do 30% wartości zamówienia podstawowego. |
Data rozpoczecia | 2018-01-02T00:00:00+01:00 |
Data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Okreslenie warunkow | Zamawiający nie stawia szczegółowych warunków w w/w zakresie. Ocena spełnienia warunku odbędzie się na podstawie złożonego oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu - Załącznik Nr 3 do SIWZ |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie stawia szczegółowych warunków w w/w zakresie. Ocena spełnienia warunku odbędzie się na podstawie złożonego oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu - Załącznik Nr 3 do SIWZ |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Zamawiający nie stawia szczegółowych warunków w w/w zakresie. Ocena spełnienia warunku odbędzie się na podstawie złożonego oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu - Załącznik Nr 3 do SIWZ |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | 1) odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 5 pkt. 1 ustawy wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu. a) Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej zamiast dokumentów o których mowa w rozdziale VII pkt. 3) niniejszej specyfikacji składa dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający odpowiednio, że: • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, wystawione nie wcześniej niż 6miesięcy przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu. b) Jeżeli w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów o których mowa powyżej zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć , złożone przed notariuszem lub przed organem sadowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby. Ponadto w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej zamawiającego informacji z otwarcia ofert, o której mowa w art. 86 ust. 5 Pzp Wykonawca zobowiązany jest przekazać Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp. |
Zakresie warunkow udzialu | Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu - Załącznik nr 3 do SIWZ |
Inne dokumenty niewymienione | Formularz ofertowy, formularze asortymentowo - cenowe, Pełnomocnictwo - jeśli dotyczy |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | 1. Zamawiający dopuszcza zmiany postanowień zawartej umowy w przypadku wystąpienia okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy w następujących przypadkach: a) w przypadku znacznej zmiany ilości poszczególnego asortymentu produktów; b) w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT; c) zmiany formy prawnej wykonawcy; d) zmiany podwykonawcy – na pisemny wniosek Wykonawcy, dopuszcza się zmianę podwykonawcy, wprowadzenie nowego podwykonawcy lub rezygnację z udziału podwykonawcy przy realizacji przedmiotu zamówienia. Zmiana może nastąpić wyłącznie po przedstawieniu przez Wykonawcę oświadczenia podwykonawcy o jego rezygnacji z udziału w realizacji przedmiotu zamówienia oraz o braku roszczeń podwykonawcy wobec Wykonawcy z tytułu realizacji robót. 2. Wskazane powyżej zmiany mogą być wprowadzone, jedynie w przypadku jeżeli obydwie strony umowy zgodnie uznają, że zaszły wskazane okoliczności oraz wprowadzenie zmian jest konieczne dla prawidłowej realizacji zamówienia. W/w zmiany wymagają sporządzenia i zawarcia aneksu do umowy. |
IV 4 4 data | 2017-12-21T00:00:00+01:00 |
IV 4 4 godzina | 10:00 |
IV 4 4 jezyki | Język polski |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | Warzywa i owoce |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15300000-1 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2018-01-02T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Warzywa i owoce zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym - załącznik nr 1a do SIWZ. |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | Ziemniaki |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15300000-1 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2018-01-02T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Ziemniaki - zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym - załącznik nr 1b do SIWZ. |
Zalacznik czesc nr | 3 |
Zalacznik nazwa | Pieczywo, świeże wyroby piekarskie |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15811000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2018-01-02T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Pieczywo, świeże wyroby piekarskie zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym - załącznik nr 1c do SIWZ. |
Criterion
Kryteria | Cena |
Znaczenie | 60,00 |
Kryteria | Termin płatności faktur |
Znaczenie | 40,00 |