Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej Nr 3 im. Jana Pawła II w Mińsku Mazowieckim w okresie od 02 stycznia 2018 r. do 31 grudnia 2018 r.
Publication date | 2017-12-15 |
End date | 2017-12-22 00:00:00 |
Instytucja | Szkoła podstawowa Nr 3 im. Jana Pawła II |
Miejscowość | Mińsk Mazowiecki |
Województwo | mazowieckie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 633643-N-2017 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 150000008, 151000009, 153000001, 30000001, 158000006, 152000000, 155000003, 158100009 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
3.1.Rodzaj zamówienia: Dostawy Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej Nr 3 im. Jana Pawła II w Mińsku Mazowieckim w okresie od 02 stycznia 2018 r. do 31 grudnia 2018 r. 3.2. Podział na 7 części: (zadania) Zadanie nr 1- mięso i wędliny Zadanie nr 2- warzywa i owoce Zadanie nr 3 - różne produkty spożywcze Zadanie nr 4 - wyroby garmażeryjne Zadanie nr 5 – ryby Zadanie nr 6 - nabiał i przetwory mleczne. Zadanie nr 7 – pieczywo i wyroby cukiernicze. W zakresie zadania nr 1: Zadanie nr 1 - mięso i wędliny Zamówienie dotyczy dostawy mięs i wędlin w roku 2018 do Szkoły Podstawowej Nr 3 im. Jana Pawła II w Mińsku Mazowieckim. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 1 zawarty jest w załączniku nr 2/część 1 do SIWZ. W zakresie zadania nr 2: Zadanie nr 2- warzywa i owoce Zamówienie dotyczy dostawy warzyw i owoców w roku 2018 do Szkoły Podstawowej Nr 3 im. Jana Pawła II w Mińsku Mazowieckim. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 2 zawarty jest w załączniku 2/część 2 do SIWZ. W zakresie zadania nr 3: Zadanie nr 3 - różne produkty spożywcze Zamówienie dotyczy dostawy różnych produktów spożywczych w roku 2018 do Szkoły Podstawowej Nr 3 im. Jana Pawła II w Mińsku Mazowieckim. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 3 zawarty jest w załączniku 2/część 3 do SIWZ. W zakresie zadania nr 4: Zadanie nr 4 - wyroby garmażeryjne Zamówienie dotyczy dostawy wyrobów garmażeryjnych w roku 2018 do Szkoły Podstawowej Nr 3 im. Jana Pawła II w Mińsku Mazowieckim. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 4 zawarty jest w załączniku 2/część 4 do SIWZ. W zakresie zadania nr 5: Zadanie nr 5 - ryby Zamówienie dotyczy dostawy ryb w roku 2018 do Szkoły Podstawowej Nr 3 im. Jana Pawła II w Mińsku Mazowieckim. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 1 zawarty jest w załączniku nr 2/część 5 do SIWZ. W zakresie zadania nr 6: Zadanie nr 6- - nabiał i przetwory mleczne Zamówienie dotyczy dostawy nabiału i przetworów mlecznych w roku 2018 do Szkoły Podstawowej Nr 3 im. Jana Pawła II w Mińsku Mazowieckim. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 6 zawarty jest w załączniku 2/część 6 do SIWZ. W zakresie zadania nr 7: Zadanie nr 7- - pieczywo i wyroby cukiernicze. Zamówienie dotyczy dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych w roku 2018 do Szkoły Podstawowej Nr 3 im. Jana Pawła II w Mińsku Mazowieckim. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 7 zawarty jest w załączniku 2/część 7 do SIWZ. 3.3. Wielkość zamówienia oraz asortyment został określony w formularzach asortymentowo - cenowych (załączniki nr 2 część 1-7do SIWZ) i jest to wielkość szacunkowa. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany zakresu zakupu, co do ilości (mniejszej lub większej ilości) w zależności od aktualnych potrzeb stołówek. Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego nie rodzi roszczenia o zakupie nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru. Wykonawca wystawiając fakturę VAT zobowiązany jest do stosowania cen widniejących na formularzach asortymentowo-cenowych przez cały okres trwania umowy. 3.4. Częstotliwość dostaw odbywać się będzie sukcesywnie w zależności od potrzeb Zamawiającego. Zgłoszenie zapotrzebowania będzie następować telefonicznie, faksem , mailem lub osobiście przez upoważnionego pracownika, najpóźniej w dniu poprzedzającym dzień planowanych dostaw, zgodnie z aktualnymi potrzebami Zamawiającego. Zamówiony towar należy dostarczyć pomiędzy godziną 7.00, a 7.30 dnia wskazanego przez Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania produktów będących przedmiotem niniejszej umowy na własny koszt i ryzyko, do Szkoły Podstawowej Nr 3 im. Jana Pawła II przy ul. Budowlanej 2 w dniach roboczych. Przez dni robocze rozumieć należy dni od poniedziałku do piątku włącznie. Wykonawca zobowiązany jest każdorazowo uzgodnić telefonicznie z Zamawiającym dokładny termin dostawy zamówionych produktów. 3.5. Dostawa towaru następować będzie transportem własnym Dostawcy. Dostarczony towar winien być świeży z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakości, bez wad fizycznych oraz powinien odpowiadać Polskim Normom. Wyroby winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami. Wszelkie reklamacje dotyczące dostawy Wykonawca zobowiązany jest załatwić w trybie natychmiastowym nie później niż w ciągu 1 godziny. W przypadku dostarczenia towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości bądź niedostarczenia zamówieniowego towaru, a także nie dokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy we wskazanym terminie - Zamawiający ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. W takim przypadku Wykonawca zostanie obciążony różnicą ceny zakupu niedostarczonego towaru pomiędzy ceną przedstawioną w formularzu asortymentowo-cenowym, a ceną wystawioną na fakturze zakupu i pozostałymi kosztami zakupu. 3.6. Rozliczenie Wykonawcy z Zamawiającym będzie następować po każdej dostawie, na podstawie faktury VAT z terminem płatności określonym w umowie. 3.7. Dostarczane środki spożywcze muszą być zgodne z obowiązującymi przepisami, w tym: • Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach zawartość cukrów, sodu/soli oraz tłuszczy w produktach nie powinna przekraczać wartości wykazanych w wyżej wymienionym rozporządzeniu (Dz. U. z 2015 poz.1256). Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia( Dz. U. z 2015r. poz.594 tekst jednolity ze zmianami); • Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008r. w sprawie dodatków do żywności (Dz.Urz. UE l 354 z 31.12.2008 r.) Dyrektywami i rozporządzeniami UE w szczególności: Rozporządzeniem (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004,str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, t.34, str.319), Rozporządzeniem (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 55, z późniejszymi zm.; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 3,t. 45, str. 14, z późn. zm. ), Rozporządzeniem (WE) 7Nr 854/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące organizacji urzędowych kontroli w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do spożycia przez ludzi (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 206, z późn. zm.; Dz. Urz.UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 3, t. 45, str75, z późn. zm.), Rozporządzenie (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności ( Dz. U. UE L z dnia 1 lutego 2002r z późn. zm.; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463, z późn. zm.), • Ustawą z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2014 r. poz.1577 ze zm.). 3.8. Ogólne wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia oraz jego realizacji: Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. Wykonawca może złożyć ofertę na 1 lub więcej części (maksymalnie na 6 części). Wykonawcy może zostać udzielone zamówienie na 6 części (zadań). Ocenie będzie podlegać każda część (zadanie) z osobna. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | ef71daa1-3d37-4943-83fd-45c474286486 |
Biuletyn | 633643-N-2017 |
Zamawiajacy nazwa | Szkoła podstawowa Nr 3 im. Jana Pawła II |
Regon | 367705845 |
Zamawiajacy adres ulica | Budowlana |
Zamawiajacy adres numer domu | 2 |
Zamawiajacy miejscowosc | Mińsk Mazowiecki |
Zamawiajacy kod pocztowy | 05-300 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | mazowieckie |
Zamawiajacy telefon | (25)7589547 |
Zamawiajacy fax | (25)7589547 |
Zamawiajacy email | krzysztof.klos@sp3mm.pl |
Adres strony url | www.sp3mm.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | Jednostka samorządowa – Szkoła Podstawowa |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.sp3-minskmaz.4bip.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | za pośrednictwem operatora pocztowego, osobiście, za pośrednictwem posłańca. |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Szkoła Podstawowa Nr 3 im Jana Pawła II , 05-300 Mińsku Mazowieckim ul. Budowlana 2. |
Nazwa nadana zamowieniu | Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej Nr 3 im. Jana Pawła II w Mińsku Mazowieckim w okresie od 02 stycznia 2018 r. do 31 grudnia 2018 r. |
Numer referencyjny | SP3.241.02.2017 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Okreslenie przedmiotu | 3.1.Rodzaj zamówienia: Dostawy Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej Nr 3 im. Jana Pawła II w Mińsku Mazowieckim w okresie od 02 stycznia 2018 r. do 31 grudnia 2018 r. 3.2. Podział na 7 części: (zadania) Zadanie nr 1- mięso i wędliny Zadanie nr 2- warzywa i owoce Zadanie nr 3 - różne produkty spożywcze Zadanie nr 4 - wyroby garmażeryjne Zadanie nr 5 – ryby Zadanie nr 6 - nabiał i przetwory mleczne. Zadanie nr 7 – pieczywo i wyroby cukiernicze. W zakresie zadania nr 1: Zadanie nr 1 - mięso i wędliny Zamówienie dotyczy dostawy mięs i wędlin w roku 2018 do Szkoły Podstawowej Nr 3 im. Jana Pawła II w Mińsku Mazowieckim. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 1 zawarty jest w załączniku nr 2/część 1 do SIWZ. W zakresie zadania nr 2: Zadanie nr 2- warzywa i owoce Zamówienie dotyczy dostawy warzyw i owoców w roku 2018 do Szkoły Podstawowej Nr 3 im. Jana Pawła II w Mińsku Mazowieckim. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 2 zawarty jest w załączniku 2/część 2 do SIWZ. W zakresie zadania nr 3: Zadanie nr 3 - różne produkty spożywcze Zamówienie dotyczy dostawy różnych produktów spożywczych w roku 2018 do Szkoły Podstawowej Nr 3 im. Jana Pawła II w Mińsku Mazowieckim. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 3 zawarty jest w załączniku 2/część 3 do SIWZ. W zakresie zadania nr 4: Zadanie nr 4 - wyroby garmażeryjne Zamówienie dotyczy dostawy wyrobów garmażeryjnych w roku 2018 do Szkoły Podstawowej Nr 3 im. Jana Pawła II w Mińsku Mazowieckim. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 4 zawarty jest w załączniku 2/część 4 do SIWZ. W zakresie zadania nr 5: Zadanie nr 5 - ryby Zamówienie dotyczy dostawy ryb w roku 2018 do Szkoły Podstawowej Nr 3 im. Jana Pawła II w Mińsku Mazowieckim. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 1 zawarty jest w załączniku nr 2/część 5 do SIWZ. W zakresie zadania nr 6: Zadanie nr 6- - nabiał i przetwory mleczne Zamówienie dotyczy dostawy nabiału i przetworów mlecznych w roku 2018 do Szkoły Podstawowej Nr 3 im. Jana Pawła II w Mińsku Mazowieckim. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 6 zawarty jest w załączniku 2/część 6 do SIWZ. W zakresie zadania nr 7: Zadanie nr 7- - pieczywo i wyroby cukiernicze. Zamówienie dotyczy dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych w roku 2018 do Szkoły Podstawowej Nr 3 im. Jana Pawła II w Mińsku Mazowieckim. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 7 zawarty jest w załączniku 2/część 7 do SIWZ. 3.3. Wielkość zamówienia oraz asortyment został określony w formularzach asortymentowo - cenowych (załączniki nr 2 część 1-7do SIWZ) i jest to wielkość szacunkowa. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany zakresu zakupu, co do ilości (mniejszej lub większej ilości) w zależności od aktualnych potrzeb stołówek. Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego nie rodzi roszczenia o zakupie nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru. Wykonawca wystawiając fakturę VAT zobowiązany jest do stosowania cen widniejących na formularzach asortymentowo-cenowych przez cały okres trwania umowy. 3.4. Częstotliwość dostaw odbywać się będzie sukcesywnie w zależności od potrzeb Zamawiającego. Zgłoszenie zapotrzebowania będzie następować telefonicznie, faksem , mailem lub osobiście przez upoważnionego pracownika, najpóźniej w dniu poprzedzającym dzień planowanych dostaw, zgodnie z aktualnymi potrzebami Zamawiającego. Zamówiony towar należy dostarczyć pomiędzy godziną 7.00, a 7.30 dnia wskazanego przez Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania produktów będących przedmiotem niniejszej umowy na własny koszt i ryzyko, do Szkoły Podstawowej Nr 3 im. Jana Pawła II przy ul. Budowlanej 2 w dniach roboczych. Przez dni robocze rozumieć należy dni od poniedziałku do piątku włącznie. Wykonawca zobowiązany jest każdorazowo uzgodnić telefonicznie z Zamawiającym dokładny termin dostawy zamówionych produktów. 3.5. Dostawa towaru następować będzie transportem własnym Dostawcy. Dostarczony towar winien być świeży z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakości, bez wad fizycznych oraz powinien odpowiadać Polskim Normom. Wyroby winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami. Wszelkie reklamacje dotyczące dostawy Wykonawca zobowiązany jest załatwić w trybie natychmiastowym nie później niż w ciągu 1 godziny. W przypadku dostarczenia towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości bądź niedostarczenia zamówieniowego towaru, a także nie dokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy we wskazanym terminie - Zamawiający ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. W takim przypadku Wykonawca zostanie obciążony różnicą ceny zakupu niedostarczonego towaru pomiędzy ceną przedstawioną w formularzu asortymentowo-cenowym, a ceną wystawioną na fakturze zakupu i pozostałymi kosztami zakupu. 3.6. Rozliczenie Wykonawcy z Zamawiającym będzie następować po każdej dostawie, na podstawie faktury VAT z terminem płatności określonym w umowie. 3.7. Dostarczane środki spożywcze muszą być zgodne z obowiązującymi przepisami, w tym: • Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach zawartość cukrów, sodu/soli oraz tłuszczy w produktach nie powinna przekraczać wartości wykazanych w wyżej wymienionym rozporządzeniu (Dz. U. z 2015 poz.1256). Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia( Dz. U. z 2015r. poz.594 tekst jednolity ze zmianami); • Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008r. w sprawie dodatków do żywności (Dz.Urz. UE l 354 z 31.12.2008 r.) Dyrektywami i rozporządzeniami UE w szczególności: Rozporządzeniem (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004,str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, t.34, str.319), Rozporządzeniem (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 55, z późniejszymi zm.; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 3,t. 45, str. 14, z późn. zm. ), Rozporządzeniem (WE) 7Nr 854/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące organizacji urzędowych kontroli w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do spożycia przez ludzi (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 206, z późn. zm.; Dz. Urz.UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 3, t. 45, str75, z późn. zm.), Rozporządzenie (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności ( Dz. U. UE L z dnia 1 lutego 2002r z późn. zm.; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463, z późn. zm.), • Ustawą z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2014 r. poz.1577 ze zm.). 3.8. Ogólne wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia oraz jego realizacji: Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. Wykonawca może złożyć ofertę na 1 lub więcej części (maksymalnie na 6 części). Wykonawcy może zostać udzielone zamówienie na 6 części (zadań). Ocenie będzie podlegać każda część (zadanie) z osobna. |
Cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Data rozpoczecia | 2018-01-02T00:00:00+01:00 |
Data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Informacje na temat katalogow | Zamawiający dopuszcza możliwość nie składania zamówienia w okresie przerw wynikających z organizacji roku szkolnego i przerw związanych z działalnością stołówki. |
Okreslenie warunkow | Zamawiający nie określa niniejszego warunku udziału w postępowaniu. |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie określa niniejszego warunku udziału w postępowaniu. |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Dysponował co najmniej jednym pojazdem przeznaczonym do transportu środków spożywczych spełniającym wymagania sanitarne zgodnie z obowiązującymi przepisami i decyzją Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub Powiatowego Lekarza Weterynarii w odniesieniu danego środka transportu. Warunek zostanie oceniony na podstawie złożonego wykazu narzędzi, wyposażenia zakładu lub urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy w celu wykonania zamówienia publicznego wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami według wzorów stanowiących załączniki nr 6 do SIWZ, oraz na podstawie aktualnej decyzji Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub Powiatowego Lekarza Weterynarii, do przewozu środków spożywczych w odniesieniu do danego środka transportu. posiadał lub rozpoczął wdrażanie systemu HACCP. Warunek zostanie oceniony na podstawie załączonego do oferty oświadczenia według wzoru stanowiącego załącznik nr 7 do SIWZ, Dysponował osobami wykonującymi zamówienie (kierowcy i pomocnicy), posiadającymi odpowiednie zezwolenie na pracę w kontekście z żywnością. Warunek zostanie oceniony na podstawie załączonego do oferty oświadczenia według wzoru stanowiącego załącznik nr 7 do SIWZ. Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | • oświadczenie Wykonawcy o niepodleganiu wykluczeniu - załączniki nr 4 do SIWZ • w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 Ustawy, przekazuje Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej – załącznik nr 5 do SIWZ. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. |
Zakresie warunkow udzialu | oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 3 do SIWZ ,oświadczenie Wykonawcy o nie podleganiu wykluczeniu - załączniki nr 4 do SIWZ, wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu lub urządzeń technicznych dostępnych Wykonawcy w celu wykonania zamówienia publicznego wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami - załączniki nr 6 do SIWZ, aktualną decyzję Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub Powiatowego Lekarza Weterynarii, do przewozu środków spożywczych w odniesieniu do danego środka transportu, oświadczenie Wykonawcy – opis środków organizacyjno-technicznych zastosowanych przez Wykonawcę w celu zapewnienia jakości – posiadanie lub rozpoczęcie wdrażania systemu HACCP, dysponowanie osobami wykonującymi zamówienie (kierowcy i pomocnicy), posiadającymi odpowiednie zezwolenie na pracę w kontekście z żywnością - załącznik nr 7 do SIWZ. |
Wykaz potwierdzenie okolicznosci | oświadczenie Wykonawcy o niepodleganiu wykluczeniu - załączniki nr 4 do SIWZ |
Inne dokumenty niewymienione | 1)Formularz ofertowy wypełniony i podpisany przez Wykonawcę wg. wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do SIWZ. 2) Formularze asortymentowo-cenowe wypełnione i podpisane przez wykonawcę wg. wzorów stanowiących załącznik nr 2 część 1-6 do SIWZ odrębnie dla każdego zadania (części). 3)Pełnomocnictwo do podpisania oferty, jeżeli upoważnienie do jej podpisania nie wynika z dokumentów rejestrowych. |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | Strony dopuszczają zmianę umowy w zakresie przedmiotowym, tj. zastąpienie produktu objętego umową odpowiednikiem w przypadku: • zaprzestania wytwarzania produktu objętego umową, pod warunkiem, iż odpowiednik jest tej samej lub wyższej jakości, za cenę nie wyższą niż cena produktu objętego umową. • wprowadzenia do sprzedaży przez producenta zmodyfikowanego/udoskonalonego produktu powodującego wycofanie dotychczasowego, za cenę nie wyższą niż cena produktu objętego umową. • Dopuszcza się zmiany umowy w zakresie: numeru katalogowego produktu, nazwy produktu, wielkości opakowania przy zachowaniu jego parametrów - w przypadku wprowadzenia niniejszych zmian przez producenta, potwierdzonych odpowiednimi dokumentami. Strony dopuszczają zmianę umowy w zakresie wynagrodzenia: • Zamawiający każdorazowo dopuszcza dostawy produktu po cenach niższych (np. w wyniku promocji lub zastosowania korzystnych dla Zamawiającego upustów przez Wykonawcę) niż określone w niniejszej umowie, • W przypadku zmiany stawki podatku VAT wprowadzonej odnośnymi przepisami prawa, • W przypadku zmiany innych przepisów dotyczących przedmiotu zamówienia, w szczególności dotyczących grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach, przepisów dotyczących bezpieczeństwa i higieny oraz obrotu, handlu środkami spożywczymi objętymi przedmiotem zamówienia itp. Strony dopuszczają możliwość dokonania zmian postanowień umowy poprzez zmianę wartości zamówienia w zależności od aktualnych potrzeb stołówki. Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakupie nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru. |
IV 4 4 data | 2017-12-22T00:00:00+01:00 |
IV 4 4 godzina | 15:00 |
IV 4 4 jezyki | polski urzędowy |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | mięso i wędliny |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15100000-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Zamówienie dotyczy dostawy mięs i wędlin w roku 2018 do Szkoły Podstawowej Nr 3 im. Jana Pawła II w Mińsku Mazowieckim. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 1 zawarty jest w załączniku nr 2/część 1 do SIWZ. |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | warzywa i owoce |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15300000-1 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Zamówienie dotyczy dostawy warzyw i owoców w roku 2018 do Szkoły Podstawowej Nr 3 im. Jana Pawła II w Mińsku Mazowieckim. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 2 zawarty jest w załączniku 2/część 2 do SIWZ. |
Zalacznik czesc nr | 3 |
Zalacznik nazwa | różne produkty spożywcze |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03000000-1 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Zamówienie dotyczy dostawy różnych produktów spożywczych w roku 2018 do Szkoły Podstawowej Nr 3 im. Jana Pawła II w Mińsku Mazowieckim. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 3 zawarty jest w załączniku 2/część 3 do SIWZ. |
Zalacznik czesc nr | 4 |
Zalacznik nazwa | wyroby garmażeryjne |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Zamówienie dotyczy dostawy wyrobów garmażeryjnych w roku 2018 do Szkoły Podstawowej Nr 3 im. Jana Pawła II w Mińsku Mazowieckim. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 4 zawarty jest w załączniku 2/część 4 do SIWZ. |
Zalacznik czesc nr | 5 |
Zalacznik nazwa | ryby |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15200000-0 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Zamówienie dotyczy dostawy ryb w roku 2018 do Szkoły Podstawowej Nr 3 im. Jana Pawła II w Mińsku Mazowieckim. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 5 zawarty jest w załączniku nr 2/część 5 do SIWZ. |
Zalacznik czesc nr | 6 |
Zalacznik nazwa | nabiał i przetwory mleczne |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15500000-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Zamówienie dotyczy dostawy nabiału i przetworów mlecznych w roku 2018 do Szkoły Podstawowej Nr 3 im. Jana Pawła II w Mińsku Mazowieckim. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 6 zawarty jest w załączniku 2/część 6 do SIWZ. |
Zalacznik czesc nr | 7 |
Zalacznik nazwa | pieczywo i wyroby cukiernicze |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15810000-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Zamówienie dotyczy dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych w roku 2018 do Szkoły Podstawowej Nr 3 im. Jana Pawła II w Mińsku Mazowieckim. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla zadania nr 7 zawarty jest w załączniku 2/część 7 do SIWZ. |
Criterion
Kryteria | Cena |
Znaczenie | 60,00 |
Kryteria | Termin płatności |
Znaczenie | 40,00 |