Dostawa produktów spożywczych do Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Zawierciu w podziale na pakiety

Publication date 2018-01-10
End date 2018-01-18 00:00:00
Instytucja Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
Miejscowość Zawiercie
Województwo śląskie
Branża
  • Warzywa przetworzone,
  • Produkty mleczarskie,
  • Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie,
  • Cukier

Szczegóły

Numer ogłoszenia 503302-N-2018
Document type ZP-400
Cpv code 158312004, 158312006, 153314001, 152350004, 155000003, 158100006
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiot zamówienia stanowi sukcesywną dostawę produktów żywnościowych wydzielonych na pakiety, na koszt i ryzyko Wykonawcy, do magazynów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Zawierciu tj,: DDPS ul. Piłsudskiego 47, OWDiR ul. Obrońców Poczty Gdańskiej 48 oraz Środowiskowy Dom Samopomocy – ul. Krzywa 3.Przewidywana wielkość oraz asortyment produktów spożywczych został określony dla każdego pakietu osobno w Załączniku Nr 1/I-VI /pakiety/ do siwz.Dostawy będą realizowane sukcesywnie w ilościach, terminie i według wskazań określonych przez Zamawiającego, po uprzednim telefonicznym (bądź faksem) zgłoszeniu z jednodniowym wyprzedzeniem w godz. 7.00 – 15.00.Dla pieczywa dostawy do magazynu winny być przeprowadzone zgodnie ze zgłoszonym zapotrzebowaniem, 6 razy w tygodniu w godzinach: 700 - 730. Zamawiający zastrzega, iż sporadycznie może zażądać dodatkowej dostawy pieczywa w tym samym dniu, w razie zaistnienia nieprzewidzianych okoliczności. Wykonawca realizuje dostawy towarów własnym transportem i na własne ryzyko. Ustala się, iż każdorazowo przed wydaniem przedmiotu umowy ilość dostarczonego towaru oraz jego zgodność z zamówieniem, sprawdzona zostanie przez pracownika Zamawiającego i Wykonawcy.
Dostarczone towary muszą być odpowiednio oznakowane:
 pakiet Nr I: produkty spożywcze różne opatrzone etykietą z opisem produktu, numerem partii, wagą, terminem przydatności do spożycia;
 pakiet Nr II: produkty konserwowane: opatrzone etykietą z opisem produktu, numerem partii, wagą, terminem przydatności do spożycia;
 pakiet Nr III: ryby i przetwory rybne opatrzone etykietą z opisem produktu, numerem partii, wagą, terminem przydatności do spożycia;
 pakiet Nr IV: produkty mleczarskie opatrzone etykietą z opisem produktu, numerem partii: waga, termin przydatności do spożycia (nabiał - minimum 14 dni od dnia dostawy, mleko i tłuszcze – termin przydatności do spożycia wynosi minimum 30 dni od dnia dostawy);
 pakiet Nr V: pieczywo (opatrzone etykietą z opisem produktu, numerem partii) i odpowiadające zasadom dobrej praktyki żywności i żywienia tj.: pieczywo chrupiące, niezbite, nie kruszące się, świeże, nie spalone. Świeżość pieczywa nie może wzbudzać żadnych wątpliwości, produkty nadmiernie twarde w stosunku do ogólnie przyjętych standardów, niedopieczone, nadmiernie kruszące się oraz produkty nie przejawiające ogólnie przyjętych dla danej grupy produktów walorów smakowych – zostaną przez zamawiającego uznane za produkty nienależytej jakości;
 pakiet Nr VI: wyroby ciastkarskie ciasta oraz produkty pakowane opatrzone etykietą z opisem produktu, numerem partii, wagą, terminem przydatności do spożycia.
Termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia produktu do magazynu Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym produkt zachowuje zdatność do spożycia określoną na etykiecie. 1. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć artykuły nie wykazujące oznak nieświeżości lub zepsucia, świeże, zgodne z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz okresem przydatności do spożycia dla danego produktu. 2. W zależności od rodzaju asortymentu dostarczać go w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które będą posiadać nadrukowaną informację o nazwie produktu, skład, informacje o producencie / nazwi4. Wykonawca będzie realizował zamówienia do magazynów Zamawiającego środkami transportu dostosowanymi do przewozu żywności, w pojemnikach oraz opakowaniach posiadających atest PZH, za które Wykonawca nie będzie pobierał opłat. 5. Dysponenci i kierowcy winni posiadać aktualne świadectwa zdrowia, decyzje sanitarne na środki transportu oraz czystą odzież ochronną. 6. Dostawa nastąpi na koszt i ryzyko Wykonawcy. Środek transportu musi być przystosowany do przewożenia tego typu towaru zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi. 7. Wielkości zamówienia podane w Załączniku Nr 1 do SIWZ – w formularzach asortymentowo-cenowych (pakiety Nr I -VI) są wielkościami orientacyjnymi, które będą korygowane w zależności od zapotrzebowania, a zmiana ilościowa poszczególnych produktów nie wymaga aneksu do umowy.Podana ilość towaru może być w trakcie wykonywania umowy zmniejszona lub zwiększona.
8. Zakup towaru przez Zamawiającego w ilości mniejszej o 30% od zaplanowanej (dla każdego pakietu) nie stanowi niewykonania lub nienależytego wykonania umowy oraz podstawy do roszczenia Wykonawcy o zakup towaru, którego Zamawiający ograniczył. Wykonawca otrzyma jedynie zapłatę należną mu z tytułu faktycznie dostarczonego towaru.Tam, gdzie w opisie przedmiotu zamówienia (załącznik Nr 1/I-VI do siwz) zostało wskazane pochodzenie (marka, znak towarowy, producent) produktów spożywczych, Zamawiający dopuszcza oferowanie produktów równoważnych.
Gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego w załączniku Nr 1/I-VI do siwz. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego. Wykonawca składając produkt równoważny musi jednoznacznie zaznaczyć w ofercie / kolumna 3 Formularz asortymentowo-cenowy / jakiego produktu dotyczy oferta równoważna – co proponuje Wykonawca jako produkt równoważny. Ponadto produkt należy opisać w taki sposób, aby potwierdzić, że oferowany produkt równoważny spełnia wymogi Zamawiającego.Zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy Pzp „Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywane przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy, usługi lub roboty budowlane spełniają wymagania określone przez Zamawiającego”.
Dopuszcza się zmianę zaoferowanego produktu na inny – równoważny, w przypadku wycofania danego produktu z rynku lub gdy stanie się on trudno dostępny na rynku, pod warunkiem wykazania tych okoliczności przez Wykonawcę. Żywność będąca przedmiotem zamówienia musi odpowiadać warunkom jakościowym zgodnym z obowiązującymi atestami, prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami GMP/GHP systemu HACCP.




Dodatkowe informacje

GuidZP400 134c661a-6af5-42aa-bcda-87f9a51b379c
Biuletyn 503302-N-2018
Zamawiajacy nazwa Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
Regon 346204300000
Zamawiajacy adres ulica ul. Piłsudskiego
Zamawiajacy adres numer domu 47
Zamawiajacy miejscowosc Zawiercie
Zamawiajacy kod pocztowy 42400
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo śląskie
Zamawiajacy telefon 326 722 134
Zamawiajacy fax 326 727 701
Zamawiajacy email mops_zawiercie@wp.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny jednostka budżetowa samorzadu terytorialnego
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.bip.mopszawiercie.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Miejski Osrodek Pomocy Społecznej w Zawierciu 42-400 ul. Piłsudskiego 47
Nazwa nadana zamowieniu Dostawa produktów spożywczych do Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Zawierciu w podziale na pakiety
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu Przedmiot zamówienia stanowi sukcesywną dostawę produktów żywnościowych wydzielonych na pakiety, na koszt i ryzyko Wykonawcy, do magazynów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Zawierciu tj,: DDPS ul. Piłsudskiego 47, OWDiR ul. Obrońców Poczty Gdańskiej 48 oraz Środowiskowy Dom Samopomocy – ul. Krzywa 3.Przewidywana wielkość oraz asortyment produktów spożywczych został określony dla każdego pakietu osobno w Załączniku Nr 1/I-VI /pakiety/ do siwz.Dostawy będą realizowane sukcesywnie w ilościach, terminie i według wskazań określonych przez Zamawiającego, po uprzednim telefonicznym (bądź faksem) zgłoszeniu z jednodniowym wyprzedzeniem w godz. 7.00 – 15.00.Dla pieczywa dostawy do magazynu winny być przeprowadzone zgodnie ze zgłoszonym zapotrzebowaniem, 6 razy w tygodniu w godzinach: 700 - 730. Zamawiający zastrzega, iż sporadycznie może zażądać dodatkowej dostawy pieczywa w tym samym dniu, w razie zaistnienia nieprzewidzianych okoliczności. Wykonawca realizuje dostawy towarów własnym transportem i na własne ryzyko. Ustala się, iż każdorazowo przed wydaniem przedmiotu umowy ilość dostarczonego towaru oraz jego zgodność z zamówieniem, sprawdzona zostanie przez pracownika Zamawiającego i Wykonawcy. Dostarczone towary muszą być odpowiednio oznakowane:  pakiet Nr I: produkty spożywcze różne opatrzone etykietą z opisem produktu, numerem partii, wagą, terminem przydatności do spożycia;  pakiet Nr II: produkty konserwowane: opatrzone etykietą z opisem produktu, numerem partii, wagą, terminem przydatności do spożycia;  pakiet Nr III: ryby i przetwory rybne opatrzone etykietą z opisem produktu, numerem partii, wagą, terminem przydatności do spożycia;  pakiet Nr IV: produkty mleczarskie opatrzone etykietą z opisem produktu, numerem partii: waga, termin przydatności do spożycia (nabiał - minimum 14 dni od dnia dostawy, mleko i tłuszcze – termin przydatności do spożycia wynosi minimum 30 dni od dnia dostawy);  pakiet Nr V: pieczywo (opatrzone etykietą z opisem produktu, numerem partii) i odpowiadające zasadom dobrej praktyki żywności i żywienia tj.: pieczywo chrupiące, niezbite, nie kruszące się, świeże, nie spalone. Świeżość pieczywa nie może wzbudzać żadnych wątpliwości, produkty nadmiernie twarde w stosunku do ogólnie przyjętych standardów, niedopieczone, nadmiernie kruszące się oraz produkty nie przejawiające ogólnie przyjętych dla danej grupy produktów walorów smakowych – zostaną przez zamawiającego uznane za produkty nienależytej jakości;  pakiet Nr VI: wyroby ciastkarskie ciasta oraz produkty pakowane opatrzone etykietą z opisem produktu, numerem partii, wagą, terminem przydatności do spożycia. Termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia produktu do magazynu Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym produkt zachowuje zdatność do spożycia określoną na etykiecie. 1. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć artykuły nie wykazujące oznak nieświeżości lub zepsucia, świeże, zgodne z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz okresem przydatności do spożycia dla danego produktu. 2. W zależności od rodzaju asortymentu dostarczać go w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które będą posiadać nadrukowaną informację o nazwie produktu, skład, informacje o producencie / nazwi4. Wykonawca będzie realizował zamówienia do magazynów Zamawiającego środkami transportu dostosowanymi do przewozu żywności, w pojemnikach oraz opakowaniach posiadających atest PZH, za które Wykonawca nie będzie pobierał opłat. 5. Dysponenci i kierowcy winni posiadać aktualne świadectwa zdrowia, decyzje sanitarne na środki transportu oraz czystą odzież ochronną. 6. Dostawa nastąpi na koszt i ryzyko Wykonawcy. Środek transportu musi być przystosowany do przewożenia tego typu towaru zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi. 7. Wielkości zamówienia podane w Załączniku Nr 1 do SIWZ – w formularzach asortymentowo-cenowych (pakiety Nr I -VI) są wielkościami orientacyjnymi, które będą korygowane w zależności od zapotrzebowania, a zmiana ilościowa poszczególnych produktów nie wymaga aneksu do umowy.Podana ilość towaru może być w trakcie wykonywania umowy zmniejszona lub zwiększona. 8. Zakup towaru przez Zamawiającego w ilości mniejszej o 30% od zaplanowanej (dla każdego pakietu) nie stanowi niewykonania lub nienależytego wykonania umowy oraz podstawy do roszczenia Wykonawcy o zakup towaru, którego Zamawiający ograniczył. Wykonawca otrzyma jedynie zapłatę należną mu z tytułu faktycznie dostarczonego towaru.Tam, gdzie w opisie przedmiotu zamówienia (załącznik Nr 1/I-VI do siwz) zostało wskazane pochodzenie (marka, znak towarowy, producent) produktów spożywczych, Zamawiający dopuszcza oferowanie produktów równoważnych. Gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego w załączniku Nr 1/I-VI do siwz. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego. Wykonawca składając produkt równoważny musi jednoznacznie zaznaczyć w ofercie / kolumna 3 Formularz asortymentowo-cenowy / jakiego produktu dotyczy oferta równoważna – co proponuje Wykonawca jako produkt równoważny. Ponadto produkt należy opisać w taki sposób, aby potwierdzić, że oferowany produkt równoważny spełnia wymogi Zamawiającego.Zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy Pzp „Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywane przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy, usługi lub roboty budowlane spełniają wymagania określone przez Zamawiającego”. Dopuszcza się zmianę zaoferowanego produktu na inny – równoważny, w przypadku wycofania danego produktu z rynku lub gdy stanie się on trudno dostępny na rynku, pod warunkiem wykazania tych okoliczności przez Wykonawcę. Żywność będąca przedmiotem zamówienia musi odpowiadać warunkom jakościowym zgodnym z obowiązującymi atestami, prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami GMP/GHP systemu HACCP.
Cpv glowny przedmiot 15831200-4
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia w tym zakresie szczególnych wymagań, Wykonawca złoży oświadczenie stanowiące załącznik do SIWZ.
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia w tym zakresie szczególnych wymagań, Wykonawca złoży oświadczenie stanowiące załącznik do SIWZ.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia w tym zakresie szczególnych wymagań, Wykonawca złoży oświadczenie stanowiące załącznik do SIWZ.
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen - oświadczenie o grupie kapitałowej stanowiące załącznik do SIWZ
Inne dokumenty niewymienione - pełnomocnictwo - jeśli dotyczy
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Z Wykonawcą, który złoży najkorzystniejszą ofertę zostanie zawarta umowa, której wzór stanowi załącznik do niniejszej SIWZ. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany istotnych postanowień umowy w przypadkach jeśli: 1)zadziałania siły wyższej, rozumianej jako wystąpienie zdarzenia nadzwyczajnego, zewnętrznego niemożliwego do przewidzenia, którego nie udało się uniknąć nawet przy zachowaniu najwyższej staranności, a które uniemożliwia Wykonawcy wykonanie jego zobowiązania w całości lub w części; 2)nastąpi zmiana powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu zamówienia, w tym zmiana stawki podatku VAT; 3)zmiany, rezygnacji lub wprowadzenia podwykonawcy w trakcie realizacji umowy w zakresie nie przewidzianym w ofercie. Jeżeli zmiana albo rezygnacja z podwykonawcy dotyczy podmiotu, na którego zasoby Wykonawca powoływał się – zgodnie z art. 22a ust.1 ustawy Pzp, w celu wykazania spełniania warunków w postępowaniu – Wykonawca jest zobowiązany wykazać Zamawiającemu, że proponowany inny podwykonawca lub Wykonawca samodzielnie spełnia je w stopniu nie mniejszym niż podwykonawca, na którego zasoby Wykonawca powoływał się w trakcie postępowania o udzielenie zamówienia. W tym celu zobowiązany jest przedłożyć stosowne dokumenty wymagane w SIWZ; 4)zastąpienia Wykonawcy, któremu Zamawiający udzielił zamówienia, nowym wykonawcą w wyniku połączenia, podziału, upadłości, restrukturyzacji lub nabycia dotychczasowego Wykonawcy lub jego przedsiębiorstwa – o ile wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu i nie zachodzą wobec niego podstawy wykluczenia na podstawie art. 24 ust.1, ust. 5 pkt 2 ustawy, oraz nie pociąga to za sobą innych istotnych zmian umowy; 5)przekształcenia podmiotowego Wykonawcy; 6)nastąpi zmiana sposobu dostawy; 7)wynikną rozbieżności w umowie, których nie można było usunąć w inny sposób, a zmiana będzie umożliwiać usunięcie i doprecyzowanie umowy w celu jednoznacznej interpretacji jej zapisów przez strony; 8)natąpi zmiana danych związana z obsługą administracyjno-organizacyjną umowy, np.: teleadresowych Zamawiającego lub Wykonawcy; 9)wynikną nieprzewidziane przez strony okoliczności. 2. Wszelkie zmiany i uzupełnienia niniejszej umowy dokonane zgodnie z ustawą Pzp wymagają formy pisemnej, każda ze stron może wystąpić z wnioskiem na piśmie w sprawie możliwości dokonania takiej zmiany. We wniosku należy opisać, uzasadnić zmianę oraz dołączyć stosowne dokumenty – dotyczy to przypadków kiedy dla potwierdzenia dokonania zmiany zasadnym jest przedłożenie odpowiednich dokumentów.3. Zmianie podlegać mogą także wszelkie nieistotne postanowienia w stosunku do treści oferty, w tym m.in.:- zmiana osób wyznaczonych do kontaktów, współpracy ze strony Wykonawcy i Zamawiającego; - zmiana danych związana z obsługą administracyjno-organizacyjną umowy (danych teleadresowych Stron) – zmiana ta następuje poprzez pisemne zgłoszenie tego faktu drugiej . Stronie i nie wymaga aneksu do umowy. 4. Zmiana umowy może nastąpić w przypadkach, o których mowa w art. 144 ust. 1 pkt 2-6 ustawy Pzp. 5. W przypadku dokonania wyboru najkorzystniejszej oferty złożonej przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, przed podpisaniem umowy należy przedłożyć umowę regulującą współpracę tych podmiotów ( umowa konsorcjum, umowa spółki cywilnej).
IV 4 4 data 2018-01-18T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 5 okres 30

Attchment

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Produkty spożywcze różne
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15831200-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Dostawa produktów spożywczych, szczegółowo określonych w załączniku nr 1 - Pakiet I.
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Pakiet Nr II - produkty konserwowane
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15331400-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Dostawa produktów spożywczych konserwowanych szczegółowo określonych w załączniku nr 1 - Pakiet II.
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Pakiet III - ryby i przetwory rybne
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15235000-4
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Dostawa ryb i konserw rybnych szczegółowo określonych w załączniku nr 1 - Pakiet III
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Pakiet IV - produkty mleczarskie
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15500000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Dostawa produktów spożywczych mleczarskich szczegółowo określonych w załączniku nr 1 - Pakiet IV
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Pakiet V - pieczywo
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15810000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Dostawa pieczywa szczegółowo określona w załączniku nr 1 - Pakiet V
  

Criterion

Kryteria cana
Znaczenie 60,00
  
Kryteria termin płatności
Znaczenie 40,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)