Sukcesywne dostawy produktów żywnościowych do jednostek organizacyjnych Powiatu Myśliborskiego na rok 2018
Publication date | 2018-01-17 |
End date | 2018-01-26 00:00:00 |
Instytucja | Centrum Usług Wspólnych Powiatu Myśliborskiego |
Miejscowość | Myślibórz |
Województwo | zachodniopomorskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 506432-N-2018 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158000006, 155000003, 152200006 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów żywnościowych do jednostek organizacyjnych Powiatu Myśliborskiego na rok 2018 w podziale na części: Część nr 1 Sukcesywne dostawy produktów mleczarskich: Wyroby powinny charakteryzować się następującymi cechami: - masło: barwa jednolita, powierzchnia gładka, sucha konsystencja, jednolita zwarta, smarowna, lekko mazista, smak i zapach czysty, lekko kwaśny, mlekowy, - twaróg półtłusty i chudy: smak i zapach czysty, barwa biała do kremowej, jednolita w całej masie, - śmietana: powinna być płynem jednolitym bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju, barwy jednolitej jasnokremowej lub kremowej; o czystym lekko kwaśnym smaku, bez obcych smaków i zapachów; - ser żółty: bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów, obcych ciał, barwa jednolita, - desery mleczne i jogurty: opakowania nieuszkodzone, z natłoczonym terminem ważności na opakowaniu. Część nr 2 Sukcesywne dostawy ryby i przetworów z ryb: Ryby powinny posiadać: - przydatność do spożycia nie krótszą niż 3 dni od dnia dostawy towaru (dotyczy ryb świeżych), - zapach neutralny, - wygląd - nie może posiadać tzw. oparzeliny mrozowej, a więc wszelkich ubytków świadczących o niewłaściwym obchodzeniu się z rybą Przedmiot zamówienia Wykonawca dostarczy na własny koszt i ryzyko w oryginalnych opakowaniach, zachowanym terminem przydatności do spożycia. Dostarczane towary muszą być wytwarzane zgodnie z Polskimi Normami i spełniać wszystkie wymagania i normy dla artykułów spożywczych przeznaczonych dla ludzi. Wskazane w SIWZ nazwy własne, pochodzenia (marka, znak towarowy, producent, dostawca) towarów są przykładowe i mają za zadanie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych Zamawiającego i powinny być rozumiane jako definicje standardów, a nie wskazanie konkretnego produktu, a Wykonawca może dostarczyć towary innych producentów o parametrach równoważnych lub wyższych niż przewidują założenia Zamawiającego, Zamawiający dopuszcza oferowanie produktów równoważnych. Pod pojęciem równoważności rozumieć należy, iż zagwarantują one uzyskanie towarów o parametrach nie gorszych od założonych w specyfikacji. Za równoważne Zamawiający uzna produkty, które posiadać będą te same składniki, konsystencję, gramaturę oraz wartości odżywcze i walory smakowe, co produkty podane przykładowo. W takim przypadku Wykonawca zobowiązany jest wpisać jaki produkt oferuje w formularzu cenowym. Realizacja umowy następować będzie wyłącznie na podstawie konkretnych zamówień Zamawiającego przesyłanych faksem, drogą elektroniczną lub zgłaszanych telefonicznie, stosownie do jego potrzeb. Każda dostawa stanowić będzie odrębny przedmiot odbioru i płatności. Terminy dostaw i ilość towarów określona zostanie każdorazowo w zamówieniu, składanym telefonicznie, faksem lub drogą elektroniczną w uzgodnionych z Wykonawcą przez daną jednostkę organizacyjną (Zamawiającego) w dniach i godzinach. Przyjęcie zapotrzebowania do realizacji Wykonawca potwierdzi niezwłocznie w formie pisemnej lub drogą elektroniczną. Miejscem dostawy będzie siedziba danej jednostki organizacyjnej. Potwierdzeniem dostarczenia i odbioru towaru będzie WZ podpisane przez obie strony. Zamawiający może zmienić lub wycofać zamówienie nie później niż w dniu poprzedzającym termin dostawy do godz. 10:00. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia artykułów żywnościowych do magazynu jednostki organizacyjnej transportem własnym lub przez wynajętego do tego celu przewoźnika na własny koszt i ryzyko. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły żywnościowe w opakowaniach oraz transportem zapewniającym należyte zabezpieczenie jakościowe dostarczonych artykułów przed czynnikami zewnętrznymi, uszkodzeniem itp. Zamawiający wymaga, aby zamówiony towar był świeży, pełnowartościowy, miał okres przydatności do spożycia od chwili dostarczenia produktu do magazynu zamawiającego nie krótszy niż ¾ okresu, w którym zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu produktu. W przypadku stwierdzenia złej jakości towaru Zamawiający zastrzega sobie prawo zwrotu lub wymiany towaru na koszt Wykonawcy. W przypadku niedostarczenia lub dostarczenia towaru niezgodnie z zamówieniem co do ilości lub rodzaju artykułów lub w przypadku nieprawidłowej jakości towaru (wadliwy towar), Wykonawca zobowiązuje się do uzupełnienia towaru lub jego wymiany na właściwy towar dobrej jakości – w terminie wyznaczonym przez Zamawiającego, tj. w terminie nie dłuższym niż 3 godziny licząc od momentu kiedy towar winien być dostarczony do Zamawiającego zgodnie z zamówieniem, tak aby możliwe było jego użycie zgodnie z zapotrzebowaniem w dniu zaplanowanym przez Zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie przyjęcia wadliwego towaru i żądania wymiany towaru na odpowiedni i zgodny z zamówieniem. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać towar dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty lub atesty. Wykonawca bierze na siebie całkowitą odpowiedzialność w zakresie zgodności towaru z powyższymi wymogami. Wykonawca gwarantuje, że oferowane produkty są wytwarzane zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 r. poz. 149) i wydanymi na jej podstawie aktami wykonawczymi oraz zgodnie z normami jakościowymi lub systemem HACCP. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 14cc9555-aa8b-4248-ba30-9d9c6059acf5 |
Biuletyn | 506432-N-2018 |
Zamawiajacy nazwa | Centrum Usług Wspólnych Powiatu Myśliborskiego |
Regon | --- |
Zamawiajacy adres ulica | Północna |
Zamawiajacy adres numer domu | 15 |
Zamawiajacy miejscowosc | Myślibórz |
Zamawiajacy kod pocztowy | 74-300 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | zachodniopomorskie |
Zamawiajacy telefon | 957470204 |
Zamawiajacy fax | - |
Zamawiajacy email | sekretariat@cuwmysliborz.pl |
Adres strony url | www.cuwmysliborz.bip.gov.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Czy przeprowadza podmiot zamawiajacy powierzyl | 1 |
Zamawiajacy powierzyl | Centrum Usług Wspólnych Powiatu Myśliborskiego ul. Północna 15, 74-300 Myślibórz |
Rodzaj zamawiajacego | 9 |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.cuwmysliborz.bip.gov.pl oraz www.bip.powiatmysliborski.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | w formie pisemnej |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Centrum Usług Wspólnych Powiatu Myśliborskiego ul. Północna 15, 74-300 Myślibórz pokój nr 119 |
Nazwa nadana zamowieniu | Sukcesywne dostawy produktów żywnościowych do jednostek organizacyjnych Powiatu Myśliborskiego na rok 2018 |
Numer referencyjny | IZ.131.4.2018.WjM |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Okreslenie przedmiotu | Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów żywnościowych do jednostek organizacyjnych Powiatu Myśliborskiego na rok 2018 w podziale na części: Część nr 1 Sukcesywne dostawy produktów mleczarskich: Wyroby powinny charakteryzować się następującymi cechami: - masło: barwa jednolita, powierzchnia gładka, sucha konsystencja, jednolita zwarta, smarowna, lekko mazista, smak i zapach czysty, lekko kwaśny, mlekowy, - twaróg półtłusty i chudy: smak i zapach czysty, barwa biała do kremowej, jednolita w całej masie, - śmietana: powinna być płynem jednolitym bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju, barwy jednolitej jasnokremowej lub kremowej; o czystym lekko kwaśnym smaku, bez obcych smaków i zapachów; - ser żółty: bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów, obcych ciał, barwa jednolita, - desery mleczne i jogurty: opakowania nieuszkodzone, z natłoczonym terminem ważności na opakowaniu. Część nr 2 Sukcesywne dostawy ryby i przetworów z ryb: Ryby powinny posiadać: - przydatność do spożycia nie krótszą niż 3 dni od dnia dostawy towaru (dotyczy ryb świeżych), - zapach neutralny, - wygląd - nie może posiadać tzw. oparzeliny mrozowej, a więc wszelkich ubytków świadczących o niewłaściwym obchodzeniu się z rybą Przedmiot zamówienia Wykonawca dostarczy na własny koszt i ryzyko w oryginalnych opakowaniach, zachowanym terminem przydatności do spożycia. Dostarczane towary muszą być wytwarzane zgodnie z Polskimi Normami i spełniać wszystkie wymagania i normy dla artykułów spożywczych przeznaczonych dla ludzi. Wskazane w SIWZ nazwy własne, pochodzenia (marka, znak towarowy, producent, dostawca) towarów są przykładowe i mają za zadanie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych Zamawiającego i powinny być rozumiane jako definicje standardów, a nie wskazanie konkretnego produktu, a Wykonawca może dostarczyć towary innych producentów o parametrach równoważnych lub wyższych niż przewidują założenia Zamawiającego, Zamawiający dopuszcza oferowanie produktów równoważnych. Pod pojęciem równoważności rozumieć należy, iż zagwarantują one uzyskanie towarów o parametrach nie gorszych od założonych w specyfikacji. Za równoważne Zamawiający uzna produkty, które posiadać będą te same składniki, konsystencję, gramaturę oraz wartości odżywcze i walory smakowe, co produkty podane przykładowo. W takim przypadku Wykonawca zobowiązany jest wpisać jaki produkt oferuje w formularzu cenowym. Realizacja umowy następować będzie wyłącznie na podstawie konkretnych zamówień Zamawiającego przesyłanych faksem, drogą elektroniczną lub zgłaszanych telefonicznie, stosownie do jego potrzeb. Każda dostawa stanowić będzie odrębny przedmiot odbioru i płatności. Terminy dostaw i ilość towarów określona zostanie każdorazowo w zamówieniu, składanym telefonicznie, faksem lub drogą elektroniczną w uzgodnionych z Wykonawcą przez daną jednostkę organizacyjną (Zamawiającego) w dniach i godzinach. Przyjęcie zapotrzebowania do realizacji Wykonawca potwierdzi niezwłocznie w formie pisemnej lub drogą elektroniczną. Miejscem dostawy będzie siedziba danej jednostki organizacyjnej. Potwierdzeniem dostarczenia i odbioru towaru będzie WZ podpisane przez obie strony. Zamawiający może zmienić lub wycofać zamówienie nie później niż w dniu poprzedzającym termin dostawy do godz. 10:00. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia artykułów żywnościowych do magazynu jednostki organizacyjnej transportem własnym lub przez wynajętego do tego celu przewoźnika na własny koszt i ryzyko. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły żywnościowe w opakowaniach oraz transportem zapewniającym należyte zabezpieczenie jakościowe dostarczonych artykułów przed czynnikami zewnętrznymi, uszkodzeniem itp. Zamawiający wymaga, aby zamówiony towar był świeży, pełnowartościowy, miał okres przydatności do spożycia od chwili dostarczenia produktu do magazynu zamawiającego nie krótszy niż ¾ okresu, w którym zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu produktu. W przypadku stwierdzenia złej jakości towaru Zamawiający zastrzega sobie prawo zwrotu lub wymiany towaru na koszt Wykonawcy. W przypadku niedostarczenia lub dostarczenia towaru niezgodnie z zamówieniem co do ilości lub rodzaju artykułów lub w przypadku nieprawidłowej jakości towaru (wadliwy towar), Wykonawca zobowiązuje się do uzupełnienia towaru lub jego wymiany na właściwy towar dobrej jakości – w terminie wyznaczonym przez Zamawiającego, tj. w terminie nie dłuższym niż 3 godziny licząc od momentu kiedy towar winien być dostarczony do Zamawiającego zgodnie z zamówieniem, tak aby możliwe było jego użycie zgodnie z zapotrzebowaniem w dniu zaplanowanym przez Zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie przyjęcia wadliwego towaru i żądania wymiany towaru na odpowiedni i zgodny z zamówieniem. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać towar dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty lub atesty. Wykonawca bierze na siebie całkowitą odpowiedzialność w zakresie zgodności towaru z powyższymi wymogami. Wykonawca gwarantuje, że oferowane produkty są wytwarzane zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 r. poz. 149) i wydanymi na jej podstawie aktami wykonawczymi oraz zgodnie z normami jakościowymi lub systemem HACCP. |
Cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Okreslenie warunkow | Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | Zgodnie z treścią art. 24aa ustawy PZP Zamawiający najpierw dokona oceny ofert, a następnie zbada, czy Wykonawca, którego oferta została oceniona jako najkorzystniejsza, nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu. Zamawiający przed udzieleniem zamówienia, wezwie Wykonawcę, którego oferta została oceniona jako najkorzystniejsza, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni, aktualnych na dzień złożenia następujących oświadczeń lub dokumentów potwierdzających brak podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy PZP, tj. odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa powyżej, składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów, o których mowa powyżej, zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie Wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby. Dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. |
Inne dokumenty niewymienione | Pełnomocnictwo/Pełnomocnictwa dla osoby/osób podpisujących ofertę, jeżeli upoważnienie takie nie wynika wprost z dokumentów rejestracyjnych Wykonawcy. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, Pełnomocnictwo ustanawiające Pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie niniejszego zamówienia. Udział w postępowaniu wspólników spółki cywilnej traktowany jest jako wspólne ubieganie się o udzielenie zamówienia publicznego. |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | Zamawiający przewiduje możliwość zmian postanowień zawartej umowy na realizację niniejszego zamówienia publicznego w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, zgodnie z zapisami art. 144 ustawy PZP oraz w zakresie: 1) zmiany podatku VAT, wynagrodzenie należne Wykonawcy będzie podlegać automatycznej waloryzacji odpowiednio o kwotę podatku VAT wynikającą ze stawki tego podatku obowiązującą w chwili powstania obowiązku podatkowego i nie wymaga sporządzania aneksu do Umowy; 2) zmiany wysokości wynagrodzenia na skutek zmiany minimalnego wynagrodzenia za pracę albo wysokości minimalnej stawki godzinowej, ustalonych na podstawie przepisów ustawy z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę – jeżeli zmiany te będą miały wpływ na koszty wykonania zamówienia przez Wykonawcę, 3) zmiany wysokości wynagrodzenia na skutek zmiany zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysokości stawki składki na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne – jeżeli zmiany te będą miały wpływ na koszty wykonania zamówienia przez Wykonawcę, 4) zmian regulacji prawnych obowiązujących w dniu podpisania Umowy, w zakresie dostosowującym umowę do tych zmian, 5) zmian zakresu realizacji zamówienia przez Podwykonawcę na pisemny wniosek Wykonawcy, 6) zmiany Podwykonawcy lub wprowadzenia Podwykonawcy na pisemny wniosek Wykonawcy lub Zamawiającego, 7) w przypadku zmian w ilości artykułów będących następstwem zmniejszenia przez Zamawiającego zamówienia do 30% w granicach ilości podanej w stosunku do każdej pozycji asortymentu (towaru) możliwe będzie zmniejszenie wynagrodzenia Wykonawcy, 8) zmiana dostarczanego asortymentu może nastąpić w przypadku: a) zakończenia produkcji danej pozycji asortymentowej, b) zmiany nazwy produktu (producenta) pod warunkiem zaoferowania produktów równoważnych, nie gorszych jakościowo od dotychczas dostarczanych produktów, przy jednoczesnym zachowaniu dotychczasowych lub niższych cen jednostkowych, c) zmiany gramatury danej pozycji asortymentowej przez producenta produktu – wówczas Wykonawca może zaproponować wyrób o innej gramaturze z obowiązkiem proporcjonalnego przeliczenia ceny w stosunku do pierwotnej gramatury, d) niedostępności produktu na rynku powyżej 14 dni. 9) zmiany w asortymencie – Zamawiający może dokonać przesunięć ilościowych asortymentu według bieżących potrzeb i celowości ich zakupu, pod warunkiem nie przekroczenia kwot umowy. Zamawiający zastrzega jednocześnie, że zmiany postanowień umowy mogą być wprowadzone w razie zaistnienia okoliczności, o których mowa powyżej, jedynie po akceptacji zmian i wyrażeniu zgody na ich wprowadzenie przez Zamawiającego. Wprowadzone zmiany postanowień zawartej umowy na realizację niniejszego zamówienia publicznego w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, wymaga zgody Zamawiającego oraz zawarcia aneksu do Umowy, chyba, że w Umowie postanowiono inaczej. Zamawiający przewiduje wprowadzanie wszystkich zmian opisanych na warunkach określonych w art. 144 ust. 1 pkt. 2-6 Prawa zamówień publicznych. |
IV 4 4 data | 2018-01-26T00:00:00+01:00 |
IV 4 4 godzina | 10:00 |
IV 4 4 jezyki | polski |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | Sukcesywne dostawy produktów mleczarskich |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15500000-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Część nr 1 Sukcesywne dostawy produktów mleczarskich: Wyroby powinny charakteryzować się następującymi cechami: - masło: barwa jednolita, powierzchnia gładka, sucha konsystencja, jednolita zwarta, smarowna, lekko mazista, smak i zapach czysty, lekko kwaśny, mlekowy, - twaróg półtłusty i chudy: smak i zapach czysty, barwa biała do kremowej, jednolita w całej masie, - śmietana: powinna być płynem jednolitym bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju, barwy jednolitej jasnokremowej lub kremowej; o czystym lekko kwaśnym smaku, bez obcych smaków i zapachów; - ser żółty: bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów, obcych ciał, barwa jednolita, - desery mleczne i jogurty: opakowania nieuszkodzone, z natłoczonym terminem ważności na opakowaniu. |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | Sukcesywne dostawy ryby i przetworów z ryb |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15220000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Część nr 2 Sukcesywne dostawy ryby i przetworów z ryb: Ryby powinny posiadać: - przydatność do spożycia nie krótszą niż 3 dni od dnia dostawy towaru (dotyczy ryb świeżych), - zapach neutralny, - wygląd - nie może posiadać tzw. oparzeliny mrozowej, a więc wszelkich ubytków świadczących o niewłaściwym obchodzeniu się z rybą |
Criterion
Kryteria | Cena oferty |
Znaczenie | 60,00 |
Kryteria | Termin płatności |
Znaczenie | 40,00 |