Dostawa produktów głęboko mrożonych

Publication date 2018-03-07
End date 2018-03-20 00:00:00
Instytucja 2 Regionalna Baza Logistyczna
Miejscowość Warszawa
Województwo mazowieckie
Branża
  • Przetworzone owoce i orzechy

Szczegóły

Numer ogłoszenia 526435-N-2018
Document type ZP-400
Cpv code 153324008
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów głęboko mrożonych. Wymogi oraz szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wyszczególniono w załączniku nr 1 do SIWZ (Opis Przedmiotu Zamówienia) oraz w załączniku nr 5 do SIWZ (Wzór Umowy) stanowiących integralną część SIWZ.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 25cd399c-d990-41bd-b78f-781dd70a24cb
Biuletyn 526435-N-2018
Zamawiajacy nazwa 2 Regionalna Baza Logistyczna
Regon 142665904
Zamawiajacy adres ulica Marsa
Zamawiajacy adres numer domu 110
Zamawiajacy miejscowosc Warszawa
Zamawiajacy kod pocztowy 04-470
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo mazowieckie
Zamawiajacy telefon 261815214
Zamawiajacy fax 261815093
Zamawiajacy email 2rblog.zampub@ron.mil.pl
Adres strony url www.2rblog.wp.mil.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny Jednostka Budżetowa - Podsektor rządowy
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia www.2rblog.wp.mol.pl
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.2rblog.wp.mil.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny Ofertę należy złożyć w języku polskim, w zamkniętej kopercie, w siedzibie zamawiającego
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres 2. Regionalna Baza Logistyczna, ul. Marsa 110, 04-470 Warszawa
Nazwa nadana zamowieniu Dostawa produktów głęboko mrożonych
Numer referencyjny D/40/2018
Rodzaj zamowienia 1
Oferty lub wnioski 1
Okreslenie przedmiotu Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów głęboko mrożonych. Wymogi oraz szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wyszczególniono w załączniku nr 1 do SIWZ (Opis Przedmiotu Zamówienia) oraz w załączniku nr 5 do SIWZ (Wzór Umowy) stanowiących integralną część SIWZ.
Cpv glowny przedmiot 15332400-8
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Informacje na temat katalogow Zamawiający przewiduje prawo opcji w przedmiotowym postępowaniu. Prawo opcji oznacza, iż Zamawiający na pewno zakupi ilość gwarantowaną, natomiast ilości opcjonalne zostaną objęte dostawą w zależności od ceny najkorzystniejszej oferty w terminie realizacji umowy.
Okreslenie warunkow 1. Wykonawca został dopuszczony do produkcji lub obrotu artykułami spożywczymi - Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia – (Dz. U. z 2006r. nr 171, poz.1225 z późn. zm.) 2. Wykonawca posiada zgłoszoną działalność gospodarczą w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, do wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych - Ustawa z dnia 21 grudnia 2000 r. roku o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych –Ustawa z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno –spożywczych (Dz. U. z 2001 r nr. 5 poz. 44 z późn. zm)
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Art 24 ust 5 pkt 2 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen 1. Aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia; 2. Informacja w odniesieniu do przynależności do grupy kapitałowej: Wykonawca, w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej informacji z otwarcia ofert, przekazuje zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Zamawiający w dniu zamieszczenia informacji z otwarcia ofert udostępni wzór Informacji w odniesieniu do przynależności do grupy kapitałowej stanowiący – załącznik nr 4 do SIWZ.
Zakresie warunkow udzialu 1. W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca, który produkuje lub wprowadza do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego, zwierzęcego oraz żywność zawierającą jednocześnie środki spożywcze pochodzenia niezwierzęcego i produkty pochodzenia zwierzęcego żąda: a) aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia – jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, lub b) aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora weterynaryjnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego – jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień, lub c) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów wydane przez organa urzędowej kontroli na podstawie art. 62 ust. 1 pkt. 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia – jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień. 2. W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca z Unii Europejskiej, spoza obszaru RP, Zamawiający wymaga: aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ danego kraju o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia wraz z weterynaryjnym numerem identyfikacyjnym w przypadku dotyczącym żywności (grupy produktów) pochodzenia zwierzęcego. 3.W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca z krajów trzecich Zamawiający wymaga: aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ w danym kraju o dopuszczeniu zakładu do produkcji i na eksport na rynki innych krajów (w tym krajów Unii Europejskiej) w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia. 4. Potwierdzenie o zgłoszeniu działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi wydane przez wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę wykonawcy – na podstawie art. 12 ust. 1 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień.
Wykaz potwierdzenie okolicznosci 1. Zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP, wystawione nie wcześniej niż 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
Czy wadium 1
Wadium 1. Zamawiający żąda wniesienia wadium w wysokości 6 600,00 PLN (słownie: sześć tysięcy sześćset złotych 00/100). 2. Wadium musi być wniesione przed upływem terminu składania ofert, wskazanym w Rozdziale XII SIWZ. 3.Wykonawca zobowiązany jest wnieść wadium na cały okres związania ofertą, określony w Rozdziale X SIWZ. 4. Szczegółowe informacje dotyczące wadium Zawiadamiając określił w rozdziale IX SIWZ, która została zamieszczana na stronie internetowej Zamawiającego www.2rblog.wp.mil.pl.
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Zastrzega się możliwość dokonania zmian treści umowy w zakresie: 1. Zmiany Odbiorcy lub miejsca dostawy zgodnie ze wskazaniem właściwej instytucji wojskowej, wynikającej z potrzeb Sił Zbrojnych RP; 2. Zmiany zakresu świadczenia, a tym samym ilości przewidzianych w ofercie, jednak bez zmiany wartości umowy, wynikającej z potrzeb Sił Zbrojnych RP. 3. W celu dokonania zmian zapisów Umowy wnioskowanych przez Stronę, zobowiązana jest ona pisemnie wystąpić z propozycją zmiany warunków umowy wraz z ich uzasadnieniem. Zmiany te muszą być korzystne lub neutralne dla Zamawiającego. 4. Strony dopuszczają wprowadzenie istotnych zmian Umowy na wniosek Zamawiającego, w przypadku gdy konieczność wprowadzenia takich zmian wynikałaby z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawierania Umowy. 5. Zmiana postanowień zawartej Umowy może nastąpić za zgodą obu Stron wyrażoną na piśmie, w formie aneksu do Umowy, pod rygorem nieważności takiej zmiany. 6. Zmiana postanowień zawartej umowy wymaga, pod rygorem nieważności, zachowania formy pisemnej.
IV 4 4 data 2018-03-20T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 08:00
IV 4 5 okres 30
IV 6 6 1.Zamawiający żąda wniesienia zabezpieczenia należytego wykonania umowy (dalej „Zabezpieczenie”), na pokrycie roszczeń z tytułu niewykonania lub nienależytego wykonania umowy. 2.Zabezpieczenie ustala się w wysokości 5 % ceny brutto podanej w ofercie. 3.Zabezpieczenie należytego wykonania umowy należy wnieść przed podpisaniem umowy.

Attchment

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Dostawa produktów głęboko mrożonych
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15332400-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 332968,34
Waluta zal PLN
Zalacznik data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik informacje dodatkowe Zamawiający wymaga, aby zamówienie zostało wykonane w okresie od dnia podpisania umowy do dnia 31.12.2018 r. Zamawiający przewiduje prawo opcji w przedmiotowym postępowaniu. Prawo opcji oznacza, iż Zamawiający na pewno zakupi ilość gwarantowaną, natomiast ilości opcjonalne zostaną objęte dostawą w zależności od ceny najkorzystniejszej oferty w terminie realizacji umowy. Miejsce realizacji: DOSTAWA DO: 21 WOG (JW 5330) – dostawa do magazynów Grup Zabezpieczenia WOG na terenie: • 21 WOG (JW 5330) Elbląg, • 9 Brygada Kawalerii Pancernej (JW 2980) Braniewo • 20 Brygada Zmechanizowana (JW 1248) Morąg, • 20 Brygada Zmechanizowana (JW 1248) Bartoszyce. (22 WOG) – dostawa do magazynów Grup Zabezpieczenia WOG na terenie: • 22 WOG (JW 3674) Olsztyn, • 9 pułk rozpoznawczy (JW 2039) Lidzbark Warmiński, • 8 batalion radiotechniczny (JW 2031) Lipowiec. 2 Regionalna Baza Logistyczna Warszawa (opcja)
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów głęboko mrożonych dla zamówienia gwarantowanego i opcjonalnego w niżej wymienionych ilościach. 1. Flaki zamrożone w ilości 2190 kg w tym ilość:zam.gw. 1095 kg; zam. op. 1095 kg 2.Pierogi z mięsem zamrożone w ilości 2110 kg w tym ilość:zam.gw. 1055 kg; zam. op. 1055 kg 3.Pierogi z kapustą i grzybami zamrożone w ilości 1610 kg w tym ilość:zam.gw. 805 kg; zam. op. 805 kg 4.Pierogi z serem zamrożone w ilości 1790 kg w tym ilość:zam. gw. 895 kg; zam. op. 895 kg 5.Pierogi ruskie zamrożone w ilości 1650 kg w tym ilość:zam.gw. 825 kg, zam. op. 825 kg 6.Knedle owocowe zamrożone w ilości 1440 kg w tym ilość:zam.gw. 720 kg; zam. op. 720 kg 7.Uszka z kapustą i grzybami zamrożone w ilości 340 kg w tym ilość:zam.gw. 170 kg, zam. op. 170 kg 8.Naleśniki z serem zamrożone w ilości 1750 kg w tym ilość:zam.gw. 875 kg; zam. op. 875 kg 9.Naleśniki z owocami zamrożone w ilości 1750 kg. w tym ilość:zam. gw. 875 kg; zam. op. 875 kg 10.Krokiety z kapustą i grzybami zamrożone w ilości 1560 kg w tym ilość:zam.gw. 780 kg; zam. op. 780 kg 11.Krokiety z mięsem zamrożone w ilości 1790 kg w tym ilość:zam.gw. 895 kg; zam. op. 895 kg 12.Pyzy ziemniaczane z mięsem zamrożone w ilości 1800 kg w tym ilość:zam.gw. 900 kg. zam. op. 900 kg 13.Truskawka zamrożona w ilości 2220 kg w tym ilość:zam. gw. 1110 kg; zam. op. 1110 kg 14.Czarna porzeczka zamrożone w ilości 1800 kg. w tym ilość:zam.gw. 900 kg; zam. op. 900 kg 15.Śliwka zamrożona w ilości 1480 kg. w tym ilość:zam. gw. 740 kg; zam. op. 740 kg. 16.Kapusta brukselska zamrożona w ilości 1230 kg. w tym ilość:zam.gw. 615 kg; zam. op. 615 kg 17.Fasolka szparagowa zamrożona w ilości 2440 kg. w tym ilość:zam.gw. 1220 kg; zam. op. 1220 kg 18.Różyczki kalafiora zamrożone w ilości 2640 kg. w tym ilość:zam.gw. 1320 kg; zam. op. 1320 kg 19.Brokuł zamrożony w ilości 1790 kg w tym ilość:zam.gw. 895 kg; zam. op. 895 kg. 20.Mieszanka warzywa II składnikowa zamrożona w ilości 2800 kg. w tym ilość:zam.gw. 1400 kg; zam. op. 1400 kg 21.Mieszanka warzywna III składnikowa zamrożona w ilości 2340 kg. w tym ilość:zam. gw. 1170 kg. zam. op. 1170 kg 22. Szpinak zamrożony w ilości 890 kg. w tym ilość:zam. gw. 445 kg; zam. op. 445 kg. 23.Paszteciki drożdżowe z mięsem zamrożone w ilości 690 kg. w tym ilość:zam.gw. 345 kg; zam. op. 345 kg 24.Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami zamrożone w ilości 640 kg. w tym ilość:zam.gw. 320 kg; zam. op. 320 kg 25.Paszteciki drożdżowe z pieczarkami i serem zamrożone w ilości 540 kg. w tym ilość:zam.gw. 270 kg; zam. op. 270 kg 26.Pyzy ziemniaczane zamrożone w ilości 1890 kg. w tym ilość:zam.gw. 945 kg, zam. op. 945 kg. 27.Kluski śląskie zamrożone w ilości 2140 kg. w tym ilość: zam.gw. 1070 kg, zam. op. 1070 kg. 28.Kopytka zamrożone w ilości 2240 kg. w tym ilość: zam.gw. 1120 kg; zam. op. 1120 kg. 29.Frytki zamrożone w ilości 2340 kg. w tym ilość: zam.gw. 1170 kg; zam. op. 1170 kg 30.Szpinak z serem zamrożony w ilości 310 kg. w tym ilość: zam.gw. 155 kg; zam. op. 155 kg. 31.Warzywa po śródziemnomorsku zamrożone w ilości 340 kg. w tym ilość: zam.gw. 170 kg; zam. op. 170 kg 32.Szczypiorek zamrożony w ilości 55 kg. w tym ilość: zam.gw. 27,5 kg; zam. op. 27,5 kg. 33.Koperek zamrożony w ilości 40 kg. w tym ilość: zam.gw. 20 kg; zam. op. 20 kg. 34.Pietruszka zamrożona w ilości 40 kg. w tym ilość: zam.gw. 20 kg; zam. op. 20 kg 35.Bazylia zamrożona w ilości 4 kg. w tym ilość: zam.gw. 2 kg; zam. op. 2 kg. 36.Sałatka owocowa zamrożona w ilości 140 kg. w tym ilość: zam.gw. 70 kg; zam. op. 70 kg. 37.Ryż z warzywami i kurczakiem zamrożony w ilości 640 kg. w tym ilość: zam.gw. 320 kg; zam. op. 320 kg 38.Filet z mintaja panierowany zamrożony w ilości 1200 kg. w tym ilość:zam.gw. 600 kg; zam. op. 600 kg 39.Filet rybny w panierce z dodatkiem ziół zamrożony w ilości 1100 kg. w tym ilość: zam.gw. 550 kg; zam. op. 550 kg 40.Ryba z sosem brokułowym zamrożona w ilości 900 kg. w tym ilość: zam.gw. 450 kg; zam. op. 450 kg Wymogi oraz szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wyszczególniono w załączniku nr 1 do SIWZ (Opis Przedmiotu Zamówienia), który został zamieszczony na stronie internetowej Zamawiającego - www.2rblog.wp.mil.pl
  

Criterion

Kryteria Cena
Znaczenie 100,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)