Przygotowywanie i dostarczanie posiłków (dieta ogólna i cukrzycowa) pacjentom Oddziału Rehabilitacyjnego i Oddziału Rehabilitacji Neurologicznej SP ZOZ Ośrodka Rehabilitacji w Suwałkach

Publication date 2018-03-20
End date 2018-03-28 00:00:00
Instytucja Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Ośrodek Rehabilitacjiw Suwałkach
Miejscowość Suwałki
Województwo podlaskie
Branża
  • Przetworzone produkty spożywcze

Szczegóły

Numer ogłoszenia 533806-N-2018
Document type ZP-400
Cpv code 158942209
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego jest przygotowywanie i dostarczanie na bazie zaplecza technicznego Wykonawcy, posiłków pacjentom oddziałów SP ZOZ Ośrodka Rehabilitacji w Suwałkach w diecie ogólnej i cukrzycowej zgodnie z przedłożonymi jadłospisami opracowanymi przez Wykonawcę na powtarzające się 2-tygodniowe cykle żywieniowe.
Zakres zamówienia obejmuje: posiłki w diecie ogólnej – 37 i w diecie cukrzycowej – 14 – jest to szacunkowe dzienne zapotrzebowanie na posiłki szpitalne w okresie od 1 czerwca 2018r. do 31 maja 2019r.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 bbdcaed7-e8a3-4b4e-a82b-df73dcf60e25
Biuletyn 533806-N-2018
Zamawiajacy nazwa Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Ośrodek Rehabilitacjiw Suwałkach
Regon 79031793700000
Zamawiajacy adres ulica ul. Waryńskiego
Zamawiajacy miejscowosc Suwałki
Zamawiajacy kod pocztowy 16400
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo podlaskie
Zamawiajacy telefon 875 662 233
Zamawiajacy fax 875 662 260
Zamawiajacy email sgt@spzozor.pl
Adres strony url http://bip.spzozors.wrotapodlasia.pl/ www.rehabilitacja.suwalki.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 9
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia http://bip.spzozors.wrotapodlasia.pl/ www.rehabilitacja.suwalki.pl
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja http://bip.spzozors.wrotapodlasia.pl/ www.rehabilitacja.suwalki.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny w formie papierowej
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres SP ZOZ Ośrodek Rehabilitacji w Suwałkach , ul. Waryńskiego 22A, 16-400 Suwałki
Nazwa nadana zamowieniu Przygotowywanie i dostarczanie posiłków (dieta ogólna i cukrzycowa) pacjentom Oddziału Rehabilitacyjnego i Oddziału Rehabilitacji Neurologicznej SP ZOZ Ośrodka Rehabilitacji w Suwałkach
Numer referencyjny SGT.3331-1/18
Rodzaj zamowienia 2
Okreslenie przedmiotu Przedmiotem zamówienia prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego jest przygotowywanie i dostarczanie na bazie zaplecza technicznego Wykonawcy, posiłków pacjentom oddziałów SP ZOZ Ośrodka Rehabilitacji w Suwałkach w diecie ogólnej i cukrzycowej zgodnie z przedłożonymi jadłospisami opracowanymi przez Wykonawcę na powtarzające się 2-tygodniowe cykle żywieniowe. Zakres zamówienia obejmuje: posiłki w diecie ogólnej – 37 i w diecie cukrzycowej – 14 – jest to szacunkowe dzienne zapotrzebowanie na posiłki szpitalne w okresie od 1 czerwca 2018r. do 31 maja 2019r.
Cpv glowny przedmiot 15894220-9
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Okreslenie warunkow Zamawiający nie określa posiadania specjalnych kompetencji lub uprawnień
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Wymagane jest posiadanie przez wykonawcę odpowiedniego ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej - w zakresie prowadzonej działalności na kwotę min. 200 000,00 zł
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow a) realizacja co najmniej jednej usługi odpowiadającej swoim rodzajem i wartością usługom stanowiącym przedmiot zamówienia z dołączoną informacją o realizowaniu, realizacji podobnego zadania pod względem wartości i rodzaju - przez podobne zamówienie należy rozumieć zamówienie którego czas wykonywania i zakres był co najmniej taki jak w prowadzonym postępowaniu, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, b) minimalne warunki dotyczące wykształcenia, kwalifikacji zawodowych, doświadczenia wykonawcy Wykonawca spełni warunek jeżeli przedstawi wykaz osób przewidzianych/skierowanych do realizacji zamówienia z którego będzie wynikało, iż dysponuje pracownikami dla potrzeb realizacji przedmiotu zamówienia wraz z informacjami na temat zakresu wykonywanych przez nich czynności (stanowisko) oraz informacją o rodzaju umowy łączącej ich z Wykonawcą – wdg zał. nr 4 do SIWZ, c) minimalne warunki dotyczące potencjału technicznego wykonawcy wymagane jest wykazanie przez Wykonawcę posiadania zaplecza technicznego i lokalowego do prowadzenia zbiorowego żywienia i transportu posiłków (wskazane miejsce do przygotowania posiłków, sposób ich dostarczania w termosach / opakowaniach Wykonawcy, muszą świadczyć o możliwości realizacji zamówienia i zachowania jego ciągłości ponadto oświadczenie lub zaświadczenie wykonawcy o objęciu nadzorem i pozytywnej ocenie / opinii wydanej przez Inspektora Sanitarnego w zakresie prowadzonej działalności na przygotowywanie i dostarczanie posiłków w miejscu wykonywania zamówienia oraz dopuszczenie środka transportu do przewozu żywności
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy PZP. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.
Zakresie warunkow udzialu 1. dokumenty potwierdzające, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną określoną w SIWZ 2. wykaz dostaw lub usług wykonanych lub wykonywanych w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub usługi były wykonywane lub są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów - oświadczenie wykonawcy. W przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Wymagane jest wykazanie przez Wykonawcę realizacji co najmniej jednej usługi odpowiadającej swoim rodzajem i wartością usługom stanowiącym przedmiot zamówienia. 3. wykaz osób, skierowanych przez wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, uprawnień, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami w szczególności dotyczy kucharza - osoby sporządzającej/ przygotowującej posiłki – wzór stanowi zał. nr 4, 4. jadłospis sporządzony i podpisany przez dietetyka, 5. wzór umowy - parafowany przez wykonawcę, 6. oświadczenie lub zaświadczenie wykonawcy o objęciu nadzorem i pozytywnej ocenie / opinii wydanej przez Inspektora Sanitarnego w zakresie prowadzonej działalności na przygotowywanie i dostarczanie posiłków w miejscu wykonywania zamówienia oraz dopuszczenie środka transportu do przewozu żywności.
Inne dokumenty niewymienione 1. Formularz ofertowy - wypełniony i podpisany przez wykonawcę 2. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu oraz o nie podleganiu wykluczeniu - wypełnione i podpisane przez wykonawcę, które stanowić będzie wstępne potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia. 3. Dokument o którym mowa w pkt. V.3.2. jeżeli Wykonawca w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu polega na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów. 4. Wyliczenie kosztów osobodnia żywienia na podstawie jadłospisów sporządzonych przez Wykonawcę. 5. Dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień / pełnomocnictw osób składających ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub z przedstawionych dokumentów rejestrowych.
Zastosowanie procedury pzp 1
IV 6 1 srodki ochrony Zamawiający zaleca aby, tajemnica przedsiębiorstwa, informacje zastrzeżone, poufne były przez Wykonawcę wydzielone do oddzielnej wewnętrznej koperty tj. oddzielone od pozostałych, jawnych elementów oferty z oznakowaniem np. „zastrzeżone”
IV 4 4 data 2018-03-28T00:00:00+02:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 4 jezyki polski
IV 4 5 okres 30

Criterion

Kryteria termin płatności
Znaczenie 40,00
  
Kryteria cena
Znaczenie 60,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)