Dostawa różnych produktów spożywczych
| Publication date | 2018-05-24 |
| End date | 2018-06-04 00:00:00 |
| Instytucja | Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny nr 1 w Lublinie |
| Miejscowość | Lublin |
| Województwo | lubelskie |
| Branża |
|
Szczegóły |
|
| Numer ogłoszenia | 563124-N-2018 |
| Document type | ZP-400 |
| Cpv code | 158000006 |
| Adres strony internetowej siwz | |
| BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
| 1. Przedmiot zamówienia stanowi dostawa różnych produktów spożywczych, których szczegółowy opis i zakres zawarto w Załączniku nr 1 do SIWZ. 2. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych. Przedmiot zamówienia stanowi jedno zadanie. 3. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty były pełnowartościowe i wyprodukowane zgodnie z obowiązującymi normami i standardami oraz zgodnie z zasadami systemu HACCP. Dostarczone produkty powinny odznaczać się specyficznym smakiem, barwą, wyglądem, zapachem, charakterystycznym dla danego produktu. Nie dopuszczalna jest obecność w produktach zanieczyszczeń organicznych i nieorganicznych, obecność szkodników zbożowo-mącznych i innych pozostałości, oraz zapach stęchły lub inny obcy. 4. Zamawiający wymaga aby termin przydatności do spożycia dostarczonych artykułów spożywczych wynosił minimum 30 dni licząc od dnia dostawy. 5. Zamawiajacy wymaga, aby oznakowanie dostarczonych produktów było zgodne z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 roku w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U/2015, poz.29 ze zm.). 6. Zamawiający dopuszcza zmianę w gramaturze jednostkowej opakowań zamawianego asortymentu, ale tylko w granicach podanych w tabelach i pod warunkiem, że po przeliczeniu możliwa będzie realizacja całości zamówienia. W razie konieczności należy zaokraglić ilość zaproponowanych opakowań w górę. W każdym przypadku muszą być całe opakowania jednostkowe; butelki, słoiki oraz opakowania jednostkowe papierowe: tekturowe i foliowe. 7. Ilekroć w opisie przedmiotu zamówienia zawartym w SIWZ użyte są znaki towarowe, patenty, pochodzenie Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne. Za rozwiązania równoważne Zamawiający uzna te, które spełniają wszystkie wymagania Zamawiającego określone w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia w Załączniku Nr 1. 8. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000 – 6 różne produkty spożywcze |
Dodatkowe informacje
| GuidZP400 | fd7078e9-27f0-44ae-82d3-f4c2ef99cd32 |
| Biuletyn | 563124-N-2018 |
| Zamawiajacy nazwa | Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny nr 1 w Lublinie |
| Regon | 431029234 |
| Zamawiajacy adres ulica | Stanisława Staszica |
| Zamawiajacy adres numer domu | 16 |
| Zamawiajacy miejscowosc | Lublin |
| Zamawiajacy kod pocztowy | 20-081 |
| Zamawiajacy panstwo | Polska |
| Zamawiajacy wojewodztwo | lubelskie |
| Zamawiajacy telefon | +48815344610 |
| Zamawiajacy fax | +48815324153 |
| Zamawiajacy email | zamowienia@spsk1.lublin.pl |
| Adres strony url | www.spsk1.lublin.pl |
| Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
| Ogloszenie dotyczy | 1 |
| Czy finansowane z unii | 2 |
| Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
| Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
| Rodzaj zamawiajacego | 3 |
| Czy dostep dokumentow zamowienia | 1 |
| Dostep dokumentow zamowienia | www.spsk1.lublin.pl |
| Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
| Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.spsk1.lublin.pl |
| Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
| Wymagane przeslanie ofert inny | zgodnie z art. 9 ust. 1 ustawy Pzp |
| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | 20-358 Lublin, ul. Staszica 16 |
| Nazwa nadana zamowieniu | Dostawa różnych produktów spożywczych |
| Numer referencyjny | EO/EŻ-2738/19/18 |
| Rodzaj zamowienia | 1 |
| Oferty lub wnioski | 1 |
| Okreslenie przedmiotu | 1. Przedmiot zamówienia stanowi dostawa różnych produktów spożywczych, których szczegółowy opis i zakres zawarto w Załączniku nr 1 do SIWZ. 2. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych. Przedmiot zamówienia stanowi jedno zadanie. 3. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty były pełnowartościowe i wyprodukowane zgodnie z obowiązującymi normami i standardami oraz zgodnie z zasadami systemu HACCP. Dostarczone produkty powinny odznaczać się specyficznym smakiem, barwą, wyglądem, zapachem, charakterystycznym dla danego produktu. Nie dopuszczalna jest obecność w produktach zanieczyszczeń organicznych i nieorganicznych, obecność szkodników zbożowo-mącznych i innych pozostałości, oraz zapach stęchły lub inny obcy. 4. Zamawiający wymaga aby termin przydatności do spożycia dostarczonych artykułów spożywczych wynosił minimum 30 dni licząc od dnia dostawy. 5. Zamawiajacy wymaga, aby oznakowanie dostarczonych produktów było zgodne z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 roku w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U/2015, poz.29 ze zm.). 6. Zamawiający dopuszcza zmianę w gramaturze jednostkowej opakowań zamawianego asortymentu, ale tylko w granicach podanych w tabelach i pod warunkiem, że po przeliczeniu możliwa będzie realizacja całości zamówienia. W razie konieczności należy zaokraglić ilość zaproponowanych opakowań w górę. W każdym przypadku muszą być całe opakowania jednostkowe; butelki, słoiki oraz opakowania jednostkowe papierowe: tekturowe i foliowe. 7. Ilekroć w opisie przedmiotu zamówienia zawartym w SIWZ użyte są znaki towarowe, patenty, pochodzenie Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne. Za rozwiązania równoważne Zamawiający uzna te, które spełniają wszystkie wymagania Zamawiającego określone w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia w Załączniku Nr 1. 8. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000 – 6 różne produkty spożywcze |
| Cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
| Okres w miesiacach | 12 |
| Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
| Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
| Wykaz dokumentow zaswiadczen | odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy, |
| Zastosowanie procedury pzp | 1 |
| Zmiana umowy | 1 |
| Zmiana umowy tekst | 1. Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmian umowy, w przypadku: a) wprowadzenia nowej technologii lub innych okoliczności pozwalających na obniżenie ceny przedmiotu umowy, b) zmiany stawki podatku VAT w trakcie obowiązywania umowy (zmianie może ulec jedynie wartość umowy brutto o różnicę wynikającą ze zmiany wartości podatku VAT), c) zmian danych identyfikujących strony - zgodnie z zapisami w aktualnym odpisie z właściwego rejestru. 2. Obniżenie ceny oferowanych produktów przez Wykonawcę może nastąpić w każdym czasie i nie wymaga zgody Zamawiającego ani sporządzania aneksu do umowy. 3. Zamawiający przewiduje zmianę terminu obowiązywania umowy w przypadku: a) wcześniejszego jej zrealizowania w zakresie dostaw przedmiotu umowy – wówczas umowa wygasa; b) niewyczerpania wartości umowy w terminie jej obowiązywania – wówczas w drodze aneksu, można przedłużyć przedmiotową umowę do wyczerpania wartości umowy, nie dłużej jednak niż o 6 miesięcy. 4. Inne zmiany umowy dopuszczalne będą o ile nie będą istotne w stosunku do treści oferty. 5. Zmiana niniejszej umowy wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności, z zastrzeżeniem ust. 2. 6. Zakazuje się zmian postanowień zawartej umowy w granicach unormowania art. 144 ust. 1 ustawy. 7. Każda zmiana może nastąpić w drodze aneksu do umowy, po zaakceptowaniu przez Zamawiającego wniosku Wykonawcy, z zastrzeżeniem ust 2. 8. Wniosek winien być złożony w formie pisemnej i zawierać uzasadnienie, z zastrzeżeniem ust. 2. 9. W przypadku zmiany bądź rezygnacji z podwykonawcy, na którego zasoby Wykonawca powoływał się na zasadach określonych w art. 22 a ust. 1, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, Wykonawca zobowiązany jest w formie pisemnej wykazać Zamawiającemu, iż proponowany inny podwykonawca lub wykonawca samodzielnie spełnia warunki w stopniu nie mniejszym niż podwykonawca, na którego zasoby wykonawca powoływał się w trakcie postępowania o udzielenie zamówienia. |
| IV 4 4 data | 2018-06-04T00:00:00+02:00 |
| IV 4 4 godzina | 09:00 |
| IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
| Zalacznik czesc nr | 1 |
| Zalacznik nazwa | Zadanie Nr 1 |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
| Zalacznik krotki opis | Różne produkty spożywcze - 90 pozycji |
Criterion
| Kryteria | cena oferty |
| Znaczenie | 60,00 |
| Kryteria | termin dostawy cząstkowej |
| Znaczenie | 20,00 |
| Kryteria | termin rozpatrzenia reklamacji |
| Znaczenie | 20,00 |