Opracowanie i wdrożenie innowacyjnych form kształcenia zawodowego wykorzystujących technologię VR/AR w zawodach 512001 i 343404 oraz dostawa sprzętu dedykowanego o opracowanych narzędzi w projekcie pn. „Innowacje w gastronomii” realizowanym przez Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 im. ST. Staszica w Tomaszowie Mazowieckim, współfinansowanym ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014 – 2020
Publication date | 2018-06-25 |
End date | 2018-07-03 00:00:00 |
Instytucja | Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 im. St. Staszica w Tomaszowie Maz. |
Miejscowość | Tomaszów Mazowiecki |
Województwo | łódzkie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 578532-N-2018 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 489310003 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest Opracowanie i wdrożenie innowacyjnych form kształcenia zawodowego wykorzystujących technologię VR/AR w zawodach 512001 i 343404 oraz dostawa sprzętu dedykowanego do opracowanych narzędzi w projekcie pn. „Innowacje w gastronomii” Zamówienie obejmuje następujące działania: 1) Ewaluację programów nauczania w zawodach 343404 Technik żywienia i usług gastronomicznych i 512001 Kucharz z uwzględnieniem wykorzystania metod kształcenia w technologii VR/AR 2) Stworzenie narzędzi wspierających proces nauczania w zawodach 343404 Technik żywienia i usług gastronomicznych i 512001 Kucharz w technologii VR 3) Stworzenie narzędzi wspierających proces nauczania w zawodach 343404 Technik żywienia i usług gastronomicznych i 512001 w technologii AR Kucharz 4) Dostawa sprzętu na potrzeby wdrożenia innowacyjnych form kształcenia 5) szkolenie wdrożeniowe dla nauczycieli Odbiorcami innowacyjnych form kształcenia zawodowego będą: uczniowie Technikum i Branżowej Szkoły I stopnia,nauczyciele i specjaliści szkolni, rodzice. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 8368a903-b927-4f9c-a96f-0aa79c661ac8 |
Biuletyn | 578532-N-2018 |
Zamawiajacy nazwa | Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 im. St. Staszica w Tomaszowie Maz. |
Regon | 19429400000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. Św. Antoniego |
Zamawiajacy miejscowosc | Tomaszów Mazowiecki |
Zamawiajacy kod pocztowy | 97200 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | łódzkie |
Zamawiajacy telefon | 44 724 43 36 |
Zamawiajacy fax | 44 724 43 36 |
Zamawiajacy email | zsz2tom@poczta.onet.pl |
Adres strony url | zsp2.nasztomaszow.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 1 |
Nazwa projektu programu | Innowacje w gastronomii |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Czy przeprowadza podmiot zamawiajacy powierzyl | 1 |
Zamawiajacy powierzyl | Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 im. St. Staszica wTomaszowie Mazowieckim ul. Św. Antoniego 57/61 97-200 Tomaszów Mazowiecki |
Rodzaj zamawiajacego | 9 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | zsp2.nasztomaszow.pl |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | 97-200 Tomaszów Mazowiecki ul. Św. Antoniego 57/61 |
Nazwa nadana zamowieniu | Opracowanie i wdrożenie innowacyjnych form kształcenia zawodowego wykorzystujących technologię VR/AR w zawodach 512001 i 343404 oraz dostawa sprzętu dedykowanego o opracowanych narzędzi w projekcie pn. „Innowacje w gastronomii” realizowanym przez Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 im. ST. Staszica w Tomaszowie Mazowieckim, współfinansowanym ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014 – 2020 |
Rodzaj zamowienia | 2 |
Okreslenie przedmiotu | Przedmiotem zamówienia jest Opracowanie i wdrożenie innowacyjnych form kształcenia zawodowego wykorzystujących technologię VR/AR w zawodach 512001 i 343404 oraz dostawa sprzętu dedykowanego do opracowanych narzędzi w projekcie pn. „Innowacje w gastronomii” Zamówienie obejmuje następujące działania: 1) Ewaluację programów nauczania w zawodach 343404 Technik żywienia i usług gastronomicznych i 512001 Kucharz z uwzględnieniem wykorzystania metod kształcenia w technologii VR/AR 2) Stworzenie narzędzi wspierających proces nauczania w zawodach 343404 Technik żywienia i usług gastronomicznych i 512001 Kucharz w technologii VR 3) Stworzenie narzędzi wspierających proces nauczania w zawodach 343404 Technik żywienia i usług gastronomicznych i 512001 w technologii AR Kucharz 4) Dostawa sprzętu na potrzeby wdrożenia innowacyjnych form kształcenia 5) szkolenie wdrożeniowe dla nauczycieli Odbiorcami innowacyjnych form kształcenia zawodowego będą: uczniowie Technikum i Branżowej Szkoły I stopnia,nauczyciele i specjaliści szkolni, rodzice. |
Cpv glowny przedmiot | 48931000-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Okres w miesiacach | 3 |
Data zakonczenia | 2018-10-20T00:00:00+02:00 |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: nie podlegają wykluczeniu spełniają następujące warunki dotyczące: a) Posiada doświadczenie w opracowaniu min. 1 aplikacji VR lub AR w obszarze edukacji b) Dysponuje zespołem 2 ekspertów - nauczycieli dyplomowanych przedmiotów zawodowych zatrudnionych w szkole zawodowej z doświadczeniem w zakresie opracowania i ewaluacji programów nauczania w zawodach- zgodnie z poniższym opisem Zespół ekspertów Wymagania formalne Doświadczenie ekspert nr 1 Wykształcenie wyższe - pedagogiczne 1. Zatrudnienie na stanowisku nauczyciela dyplomowanego przedmiotów zawodowych w szkole zawodowej – minimum 5 lat 2. w okresie ostatnich 5 lat doświadczenie w opracowaniu programów do kształcenia w zawodach zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach 2012 lub 2017 3. w okresie ostatnich 5 lat doświadczenie w ewaluacji programów do kształcenia w zawodach zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach 2012 lub 2017 4. Współpraca z instytucjami działającymi na rzecz oświaty np. ORE, CKE, OKE w zakresie kształcenia zawodowego (np. recenzowanie arkuszy egzaminacyjnych, opracowanie arkuszy egzaminacyjnych egzaminu zawodowego, autor podstaw programowych, suplementów do dyplomów, ścieżek rozwoju zawodowego, egzaminator) ekspert nr 2 Wykształcenie wyższe – pedagog w kierunku żywienia i usług gastronomicznych 1. Co najmniej pięcioletnie zatrudnienie na stanowisku nauczyciela zawodowych przedmiotów gastronomicznych w zawodach: technik żywienia i usług gastronomicznych i kucharz w szkole zawodowej 2. branży w okresie ostatnich 5 lat udział w stażach, praktykach w przedsiębiorstwach gastronomiczno-hotelarskiej minimum 40 godzin 3. w okresie ostatnich 5 lat doświadczenie w konstruowaniu narzędzi diagnozujących umiejętności uczniów w zawodach branży gastronomicznej: testu, ankiety, arkusza egzaminacyjnego, kwestionariusza 4. w okresie ostatnich 5 lat doświadczenie w prowadzeniu specjalistycznych zajęć warsztatowych, staży, praktyk zawodowych, zajęć praktycznych - dla uczniów szkoły zawodowej - poszerzających ofertę szkoły z zakresu przygotowywania potraw i napojów we współpracy z pracodawcami |
Czy zdolnosc techniczna wymaga wykonawcow | 1 |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Zakresie warunkow udzialu | Zamawiający informuje, że na podstawie art. 24aa ustawy Prawo Zamówień Publicznych, najpierw dokona oceny ofert, a następnie zbada czy Wykonawca, którego oferta została oceniona jako najkorzystniejsza nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu. 5.2. W celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, określonych w Rozdziale 4 oraz wykazania braku podstaw do wykluczenia, wykonawcy muszą złożyć wraz z ofertą następujące oświadczenia i dokumenty: 5.2.1 aktualne na dzień składania ofert oświadczenia w zakresie wskazanym w Załączniku Nr 3 i 4 i 6a do SIWZ. Informacje zawarte w oświadczeniach będą stanowić wstępne potwierdzenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu. Oświadczenia te wykonawca składa zgodnie ze wzorami stanowiącymi Załącznik Nr 3, 4 i 6a do SIWZ. 5.2.2 W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców oświadczenia, o którym mowa w pkt 5.1.1 składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenia te, mają potwierdzać spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia w zakresie, w którym każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia. 5.2.3 Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełniania, w zakresie w jakim powołuje się na ich zasoby, warunków udziału w postępowaniu zamieszcza informacje o tych podmiotach w oświadczeniach, o których mowa w pkt 5.1.1. 5.2.4 pisemne zobowiązanie podmiotu trzeciego, o którym mowa w pkt 4.5.1 i 4.5.4 SIWZ – jeżeli wykonawca polega na zasobach lub sytuacji podmiotu trzeciego. |
Zakresie kryteriow selekcji | 5.2.5 Wykonawca, którego oferta została najwyżej oceniona zostanie wezwany przez Zamawiającego do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni, aktualnych na dzień złożenia n/w oświadczeń lub dokumentów potwierdzających okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych, tj potwierdzających spełnianie przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw do wykluczenia z postępowania 5.2.5. W celu potwierdzania spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu Wykonawca składa: Wykaz osób skierowanych przez Wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych czynności oraz informację o podstawie dysponowania tymi osobami – załącznik nr 6 do SIWZ. |
Minimalna liczba wykonawcow | 1 |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy tekst | Wszelkie zmiany postanowień umowy wymagają zachowania formy pisemnej, pod rygorem nieważności. Zmiana osób realizujących zamówienie, wykazanych przez Wykonawcę w złożonej ofercie do umowy, wymaga pisemnej zgody Zamawiającego. Wyrażenie zgody przez Zamawiającego może nastąpić tylko i wyłącznie w przypadku spełniania przez zaproponowane przez Wykonawcę osoby wymagań w postępowaniu o udzielenie zamówią publicznego. |
IV 4 4 data | 2018-07-03T00:00:00+02:00 |
IV 4 4 godzina | 09:00 |
IV 4 5 okres | 30 |
IV 4 17 | 1 |
Criterion
Kryteria | cena |
Znaczenie | 30,00 |
Kryteria | Doświadczenie |
Znaczenie | 70,00 |