Opracowanie i wdrożenie innowacyjnych form kształcenia zawodowego wykorzystujących technologię VR/AR w zawodach 512001 i 343404 oraz dostawa sprzętu dedykowanego o opracowanych narzędzi w projekcie pn. „Innowacje w gastronomii” realizowanym przez Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 im. ST. Staszica w Tomaszowie Mazowieckim, współfinansowanym ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014 – 2020

Publication date 2018-06-25
End date 2018-07-03 00:00:00
Instytucja Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 im. St. Staszica w Tomaszowie Maz.
Miejscowość Tomaszów Mazowiecki
Województwo łódzkie
Branża
  • Pakiety oprogramowania szkoleniowego

Szczegóły

Numer ogłoszenia 578532-N-2018
Document type ZP-400
Cpv code 489310003
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest Opracowanie i wdrożenie innowacyjnych form kształcenia zawodowego wykorzystujących technologię VR/AR w zawodach 512001 i 343404 oraz dostawa sprzętu dedykowanego do opracowanych narzędzi w projekcie pn. „Innowacje w gastronomii”
Zamówienie obejmuje następujące działania:
1) Ewaluację programów nauczania w zawodach 343404 Technik żywienia i usług gastronomicznych i 512001 Kucharz z uwzględnieniem wykorzystania metod kształcenia w technologii VR/AR
2) Stworzenie narzędzi wspierających proces nauczania w zawodach 343404 Technik żywienia i usług gastronomicznych i 512001 Kucharz w technologii VR
3) Stworzenie narzędzi wspierających proces nauczania w zawodach 343404 Technik żywienia i usług gastronomicznych i 512001 w technologii AR Kucharz
4) Dostawa sprzętu na potrzeby wdrożenia innowacyjnych form kształcenia
5) szkolenie wdrożeniowe dla nauczycieli
Odbiorcami innowacyjnych form kształcenia zawodowego będą:
uczniowie Technikum i Branżowej Szkoły I stopnia,nauczyciele i specjaliści szkolni, rodzice.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 8368a903-b927-4f9c-a96f-0aa79c661ac8
Biuletyn 578532-N-2018
Zamawiajacy nazwa Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 im. St. Staszica w Tomaszowie Maz.
Regon 19429400000
Zamawiajacy adres ulica ul. Św. Antoniego
Zamawiajacy miejscowosc Tomaszów Mazowiecki
Zamawiajacy kod pocztowy 97200
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo łódzkie
Zamawiajacy telefon 44 724 43 36
Zamawiajacy fax 44 724 43 36
Zamawiajacy email zsz2tom@poczta.onet.pl
Adres strony url zsp2.nasztomaszow.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 1
Nazwa projektu programu Innowacje w gastronomii
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Czy przeprowadza podmiot zamawiajacy powierzyl 1
Zamawiajacy powierzyl Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 im. St. Staszica wTomaszowie Mazowieckim ul. Św. Antoniego 57/61 97-200 Tomaszów Mazowiecki
Rodzaj zamawiajacego 9
Zamieszczona bedzie specyfikacja zsp2.nasztomaszow.pl
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres 97-200 Tomaszów Mazowiecki ul. Św. Antoniego 57/61
Nazwa nadana zamowieniu Opracowanie i wdrożenie innowacyjnych form kształcenia zawodowego wykorzystujących technologię VR/AR w zawodach 512001 i 343404 oraz dostawa sprzętu dedykowanego o opracowanych narzędzi w projekcie pn. „Innowacje w gastronomii” realizowanym przez Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 im. ST. Staszica w Tomaszowie Mazowieckim, współfinansowanym ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014 – 2020
Rodzaj zamowienia 2
Okreslenie przedmiotu Przedmiotem zamówienia jest Opracowanie i wdrożenie innowacyjnych form kształcenia zawodowego wykorzystujących technologię VR/AR w zawodach 512001 i 343404 oraz dostawa sprzętu dedykowanego do opracowanych narzędzi w projekcie pn. „Innowacje w gastronomii” Zamówienie obejmuje następujące działania: 1) Ewaluację programów nauczania w zawodach 343404 Technik żywienia i usług gastronomicznych i 512001 Kucharz z uwzględnieniem wykorzystania metod kształcenia w technologii VR/AR 2) Stworzenie narzędzi wspierających proces nauczania w zawodach 343404 Technik żywienia i usług gastronomicznych i 512001 Kucharz w technologii VR 3) Stworzenie narzędzi wspierających proces nauczania w zawodach 343404 Technik żywienia i usług gastronomicznych i 512001 w technologii AR Kucharz 4) Dostawa sprzętu na potrzeby wdrożenia innowacyjnych form kształcenia 5) szkolenie wdrożeniowe dla nauczycieli Odbiorcami innowacyjnych form kształcenia zawodowego będą: uczniowie Technikum i Branżowej Szkoły I stopnia,nauczyciele i specjaliści szkolni, rodzice.
Cpv glowny przedmiot 48931000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Okres w miesiacach 3
Data zakonczenia 2018-10-20T00:00:00+02:00
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: nie podlegają wykluczeniu spełniają następujące warunki dotyczące: a) Posiada doświadczenie w opracowaniu min. 1 aplikacji VR lub AR w obszarze edukacji b) Dysponuje zespołem 2 ekspertów - nauczycieli dyplomowanych przedmiotów zawodowych zatrudnionych w szkole zawodowej z doświadczeniem w zakresie opracowania i ewaluacji programów nauczania w zawodach- zgodnie z poniższym opisem Zespół ekspertów Wymagania formalne Doświadczenie ekspert nr 1 Wykształcenie wyższe - pedagogiczne 1. Zatrudnienie na stanowisku nauczyciela dyplomowanego przedmiotów zawodowych w szkole zawodowej – minimum 5 lat 2. w okresie ostatnich 5 lat doświadczenie w opracowaniu programów do kształcenia w zawodach zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach 2012 lub 2017 3. w okresie ostatnich 5 lat doświadczenie w ewaluacji programów do kształcenia w zawodach zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach 2012 lub 2017 4. Współpraca z instytucjami działającymi na rzecz oświaty np. ORE, CKE, OKE w zakresie kształcenia zawodowego (np. recenzowanie arkuszy egzaminacyjnych, opracowanie arkuszy egzaminacyjnych egzaminu zawodowego, autor podstaw programowych, suplementów do dyplomów, ścieżek rozwoju zawodowego, egzaminator) ekspert nr 2 Wykształcenie wyższe – pedagog w kierunku żywienia i usług gastronomicznych 1. Co najmniej pięcioletnie zatrudnienie na stanowisku nauczyciela zawodowych przedmiotów gastronomicznych w zawodach: technik żywienia i usług gastronomicznych i kucharz w szkole zawodowej 2. branży w okresie ostatnich 5 lat udział w stażach, praktykach w przedsiębiorstwach gastronomiczno-hotelarskiej minimum 40 godzin 3. w okresie ostatnich 5 lat doświadczenie w konstruowaniu narzędzi diagnozujących umiejętności uczniów w zawodach branży gastronomicznej: testu, ankiety, arkusza egzaminacyjnego, kwestionariusza 4. w okresie ostatnich 5 lat doświadczenie w prowadzeniu specjalistycznych zajęć warsztatowych, staży, praktyk zawodowych, zajęć praktycznych - dla uczniów szkoły zawodowej - poszerzających ofertę szkoły z zakresu przygotowywania potraw i napojów we współpracy z pracodawcami
Czy zdolnosc techniczna wymaga wykonawcow 1
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Zakresie warunkow udzialu Zamawiający informuje, że na podstawie art. 24aa ustawy Prawo Zamówień Publicznych, najpierw dokona oceny ofert, a następnie zbada czy Wykonawca, którego oferta została oceniona jako najkorzystniejsza nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu. 5.2. W celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, określonych w Rozdziale 4 oraz wykazania braku podstaw do wykluczenia, wykonawcy muszą złożyć wraz z ofertą następujące oświadczenia i dokumenty: 5.2.1 aktualne na dzień składania ofert oświadczenia w zakresie wskazanym w Załączniku Nr 3 i 4 i 6a do SIWZ. Informacje zawarte w oświadczeniach będą stanowić wstępne potwierdzenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu. Oświadczenia te wykonawca składa zgodnie ze wzorami stanowiącymi Załącznik Nr 3, 4 i 6a do SIWZ. 5.2.2 W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców oświadczenia, o którym mowa w pkt 5.1.1 składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenia te, mają potwierdzać spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia w zakresie, w którym każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia. 5.2.3 Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełniania, w zakresie w jakim powołuje się na ich zasoby, warunków udziału w postępowaniu zamieszcza informacje o tych podmiotach w oświadczeniach, o których mowa w pkt 5.1.1. 5.2.4 pisemne zobowiązanie podmiotu trzeciego, o którym mowa w pkt 4.5.1 i 4.5.4 SIWZ – jeżeli wykonawca polega na zasobach lub sytuacji podmiotu trzeciego.
Zakresie kryteriow selekcji 5.2.5 Wykonawca, którego oferta została najwyżej oceniona zostanie wezwany przez Zamawiającego do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni, aktualnych na dzień złożenia n/w oświadczeń lub dokumentów potwierdzających okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych, tj potwierdzających spełnianie przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw do wykluczenia z postępowania 5.2.5. W celu potwierdzania spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu Wykonawca składa: Wykaz osób skierowanych przez Wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych czynności oraz informację o podstawie dysponowania tymi osobami – załącznik nr 6 do SIWZ.
Minimalna liczba wykonawcow 1
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy tekst Wszelkie zmiany postanowień umowy wymagają zachowania formy pisemnej, pod rygorem nieważności. Zmiana osób realizujących zamówienie, wykazanych przez Wykonawcę w złożonej ofercie do umowy, wymaga pisemnej zgody Zamawiającego. Wyrażenie zgody przez Zamawiającego może nastąpić tylko i wyłącznie w przypadku spełniania przez zaproponowane przez Wykonawcę osoby wymagań w postępowaniu o udzielenie zamówią publicznego.
IV 4 4 data 2018-07-03T00:00:00+02:00
IV 4 4 godzina 09:00
IV 4 5 okres 30
IV 4 17 1

Criterion

Kryteria cena
Znaczenie 30,00
  
Kryteria Doświadczenie
Znaczenie 70,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)