GuidZP400 |
45cb848c-4604-4232-b3ed-c83ae520baef
|
Biuletyn |
587672-N-2018
|
Zamawiajacy nazwa |
Szkoła Podstawowa Nr 49 z Oddziałami Integracyjnymi im. Stefana Kardynała Wyszyńskiego - Prymasa Tysiąclecia w Białymstoku
|
Regon |
5066820700000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Armii Krajowej
|
Zamawiajacy adres numer domu |
32
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Białystok
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
15661
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
podlaskie
|
Zamawiajacy telefon |
0 85 66174 71
|
Zamawiajacy fax |
085 661 74 76
|
Zamawiajacy email |
sekretariat@sp49.bialystok.pl
|
Adres strony internetowej narzedzia |
www.sp49.bialystok.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
30%
|
Rodzaj zamawiajacego |
9
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.sp49.bialystok.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Tak w formie papierowej
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Szkoła Podstawowa Nr 49 z Oddziałami Integracyjnymi im. Stefana Kardynała Wyszyńskiego- Prymasa Tysiąclecia w Białymstoku, ul. Armii Krajowej 32, 15-661 Białystok
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej Nr 49 z Oddziałami Integracyjnymi w Białymstoku
|
Numer referencyjny |
SP49.26.1.2018
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
7
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych przeznaczonych na potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w zestawieniach stanowiących załącznik w formacie EXCEL. Zamawiający zaznacza, że realizowane cykliczne dostawy, każdorazowo winny być zgodne wagowo z treścią składanego zamówienia. 2. Opisy przedmiotu zamówienia, jego skład surowcowy, technologie wytworzenia bądź jego skład surowcowy podane przez producentów określają wymagania minimalne jakościowo bądź technologicznie i dopuszcza się stosowanie zamienników, które nie obniżą tychże wartości w tym użytkowej i jakościowej dostarczanego asortymentu zamówienia. 3. Wskazane bądź sugerujące opisy przedmiotu zamówienia nie stanowią zatem preferencji Zamawiającego. 4. Wykonawca zobowiązany jest zatem wykazać, że wykorzystany przez niego asortyment, spełnia minimalne wymagania Zamawiającego. 5. Przedłożone przez Wykonawcę dowody potwierdzające spełnienie warunku określonego w ww. pkt. 4 muszą być jednoznaczne. Zamawiający odrzuci przedłożone dokumenty jeżeli nie będą pozwalały na jednoznaczne spełnienie powyższego obowiązku. 6. Zamawiający przewiduje zamówienie częściowe w trakcie realizacji zamówienia. Podane w załączniku EXCEL ilości poszczególnego asortymentu należy traktować jako wartości szacunkowe i nie muszą zostać wyczerpane w trakcie realizacji umowy. Realizacja dostaw będzie dokonywana sukcesywnie na podstawie zapotrzebowań Zamawiającego w których każdorazowo określony zostanie termin dostawy oraz asortyment zamówienia. Przedmiot zamówienia został określony w następujących częściach: Cz. 1 – mięso Cz. 2 – Warzywa, owoce i jaja Cz. 3 – Nabiał i produkty mleczarskie Cz. 4 – Mrożonki Cz. 5 – Różne artykuły spożywcze Cz. 6 – Pieczywo Cz. 7 – Ryby mrożone. Zamawiający dopuszcza złożenie oferty na 1, 2 lub wszystkie części oferty.
|
Cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data zakonczenia |
2019-08-31T00:00:00+02:00
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie tego warunku poprzez złożenie oświadczenia.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie tego warunku poprzez złożenie oświadczenia.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie tego warunku poprzez złożenie oświadczenia.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
Oświadczenie o którym mowa w ww.pkt.VI ppkt 1.2). Oświadczenia stanowiące załącznik nr 9,10 do SIWZ. Ewentualne pełnomocnictwa w przypadku osób nie widniejących w dokumencie rejestracyjnym
|
Zakresie warunkow udzialu |
Oświadczenie o którym mowa w ww.pkt.VI ppkt 1.2). Oświadczenia stanowiące załącznik nr 9,10 do SIWZ. Ewentualne pełnomocnictwa w przypadku osób nie widniejących w dokumencie rejestracyjnym
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Zamawiający przewiduje możliwość zmian postanowień zawartej umowy w przypadkach, gdy:
1) nastąpi zmiana powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację umowy, której nie dało się przewidzieć pomimo zachowania należytej staranności i nie jest to zawinione przez Strony,
2) niezbędna i konieczna jest zmiana terminu wykonania umowy ze względu na zaistnienie okoliczności lub zdarzeń uniemożliwiających realizację umowy w wyznaczonym terminie, których nie dało się przewidzieć pomimo zachowania należytej staranności i nie są one zawinione przez Strony, w szczególności zmian w harmonogramie roku szkolnego,
3) zmiany miejsca dostawy ze względu na zmiany organizacyjne po stronie Zamawiającego,
4) zmiany danych teleadresowych Zamawiającego lub Wykonawcy,
5) zmiany rachunku bankowego Wykonawcy,
w zakresie ceny umownej:
6) ceny jednostkowe towarów mogą być waloryzowane nie częściej niż co kwartał, a podstawą waloryzacji będzie faktyczny wzrost cen za ubiegły kwartał zgodnie ze wskazaniem wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych, ogłaszanych przez Prezesa GUS. Waloryzacja przysługuje Wykonawcy w sytuacji jeżeli podany wzrost cen w kwartale osiągnie co najmniej 3%. Zmiany cen w/w mogą być dokonywane tylko w formie pisemnej.
|
IV 4 4 data |
2018-07-20T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
09:45
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Mięso i przetwory mięsne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Filet z indyka kg 800
Filet z kurczaka kg 850
Kiełbasa biała surowa (nie mniej niż 85% mięsa, nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu) kg 80
Kiełbasa śląska (nie mniej niż 85% mięsa, nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu) kg 150
Kurczak kl. I kg 300
Mięso z udźca z indyka b/s, b/k kg 500
Podudzia z kurczaka kg 750
Polędwica wieprzowa( wędlina) zawartość mięsa min.85%, zawartość białka min.16g w 100g produktu kg 70
Ogonówka wędzona(zaw. mięsa min. 85% ) kg 40
Polędwiczki wieprzowe kg 400
Porcje rosołowe kg 300
Schab wieprzowy extra b/k, b/w,b/ok. kg 800
Szynka wieprzowa b/k,b/s,b/t kg 1650
Szynka wieprzowa extra b/sk, b/k, b/t(zrazowa) kg 600
Szynka wieprzowa parzona(wędlina), zawartość mięsa min.85%, zawartość białka min. 16g w 100g produktu kg 70
Udziec cielęcy b/k gat.I kg 80
Udziec wołowy b/k gat.I kg 500
Udziec z kurczaka gat.I (nie więcej niż 250g.szt ) kg 1000
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
warzywa, owoce i jaja
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03142500-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Arbuz kg 150
Banany (1szt ok.150g) gat. I kg 1200
Borówka amerykańs.op 125g szt. 200
Botwina pęczek szt. 300
Brokuł świeży szt. 150
Buraki kg 1200
Cebula kg 1000
Cebula biała czosnkowa kg 50
Cebula czerwona kg 50
Ciecierzyca gat.I kg 100
Cukinia kg 100
Cytryny kg 300
Czosnek - główka szt. 350
Dynia jadalna odmiana żółta kg 120
Fasola kg 60
Groch połówki kg 80
Gruszka gat. I (1szt ok.150g) kg 1200
Gruszka suszona kg 5
Jabłka konsumpcyjne gat.I (1szt ok.150g) kg 4500
Jabłka suszone kg 15
Jaja świeże kl.X L kg 1200
Kalafior świeży szt. 80
Kalarepa biała kg 250
Kapusta biała kg 1000
Kapusta czerwona kg 600
Kapusta kiszona kg 600
Kapusta młoda szt. 250
Kapusta pekińska kg 400
Kapusta włoska kg 1300
Kiwi duże (nie mniej niż 100g) kg 400
Koper pęczek szt. 1400
Malina swieża op 125g szt. 600
Mandarynka kl. I słodkie pezpestkowe kg 1000
Marchew kg 3000
Melon odmiana żółta kg 100
Morela suszona kg 25
Morela świeża gat.I kg 160
Natka pietruszki pęczek szt. 1400
Nektarynka gat. I (nie mniej niż 100g) kg 400
Ogórek gruntowy kg 150
Ogórek kiszony kg 1000
Ogórek małosolny kg 200
Ogórek szklarniowy kg 900
Orzech włoski łuskany kg 8
Papryka świeża gat. I różne kolory kg 400
Pieczarka kg 250
Pietruszka kg 800
Pomarańcze (+/- 200g szt.) kg 1200
Pomidory gat. I kg 700
Pomidory koktajlowe kg 150
Por sałatkowy kg 450
Rabarbar kg 150
Rodzynka gat.I kg 80
Rzodkiew biała kg 150
Rzodkiewka pęczek szt. 500
Sałata kg 150
Sałata lodowa kg 250
Sałata rzymska kg 250
Seler - korzeń kg 800
Seler naciowy szt. 150
Soczewica czerwona łuskana kg 40
Szczypior - pęczek szt. 250
Śliwka deserowa (nie mniej niż 80g) kg 200
Śliwka kompotowa kg 80
Truskawka deserowa kg 100
Winogron b/p słodki kg 200
Ziemniak jadalny odmiana biała typu Irga,Irys kg 18000
Ziemniak młody(V-VI) kg 1200
Zioła w doniczce(bazylia, tymianek,mięta ,oregano) szt. 500
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Nabiał i produkty mleczarskie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Drożdże 100g szt. 400
Jogurt naturalny 150-180g szt. 1300
Jogurt pitny probiotyczny 100g naturalny b/dodatku cukru szt. 5000
Jogurt typu greckiego 400g(śmietana, mleko,żywe kultury bakterii) szt. 3000
Kefir naturalny l 600
Masło klarowane 500g szt. 120
Masło śmietankowe extra 200g (nie mniej niż 82% tłuszczu) szt. 3000
Mleko 2% tłuszczu l 6000
Ser mozzarella kulka 125g szt. 200
Ser żółty twardy typu mozarella kg 100
Ser żółty typu gouda lub podlaski. kg 250
Serek homogenizowany naturalny b/dodatku cukru 150g szt. 5500
Serek wiejski ziarnisty 150g naturalny szt. 3000
Śmietana 400g 18% tł. b/zagęstników(żelatyny, skrobi modyfikowanej) szt. 1800
Śmietana 400g 30% tł. b/zagęstników(żelatyny, skrobi modyfikowanej) szt. 300
Twaróg homogenizowany wiaderko 1 kg kg 500
Twaróg półtłusty krajanka kg 1100
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Mrożonki
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15331100-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Brokuł różyczki mrożony op.2,5kg kg 300
Bukiet warzyw 3 skład. (marchew,brokuł,kalafior) op 2,5kg kg 270
Fasolka szparagowa mrożona op.2,5kg zielona kg 250
Fasolka szparagowa mrożona op.2,5kg żółta kg 250
Groszek zielony mrożony op.2,5kg kg 170
Jagoda leśna mrożona op.2,5kg kg 50
Kalafior różyczki mrożony op.2,5kg kg 100
Malina mrożona op.2,5 kg kg 300
Marchew mini op.2,5kg kg 150
Marchew plastry op. 2,5kg kg 300
Mieszanka kompotowa (nie mniej niż 5 składn). owoce b/pestek op.2,5kg kg 250
Porzeczka czarna mrozona op.2,5kg kg 200
Porzeczka czerwona mrożona op.2,5kg kg 150
Szpinak mroż.rozdr.op.2,5kg kg 80
Truskawka mrożona op.2,5kg kg 800
Wiśnia mrożona b/p op.2,5kg kg 300
Włoszczyzna mrożona (marchew, por, seler, pietruszka) op.2,5kg kg 250
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Różne artykuły spożywcze
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Ananas suszony chipsy 15g szt. 600
Baton musli 35g szt. 3000
Baton owocowy 30g min.94% owoców b/dodatku cukrów szt. 650
Cebula prażona (nie więcej niż 1000g) kg 150
Chrzan tarty 290g szt. 30
Ciasteczka owsiane z (czarnuszką, migdałami i naturalne) 150g b/dodatku cukru szt. 700
Cukier kryształ kg 700
Cukier waniliowy z naturalną wanilią 20g szt. 300
Cynamon mielony 15g szt. 100
Czarnuszka kg 3
Czekolada gorzka 100g min.70%kakao szt. 1200
Czosnek w granulowany typu Prymat op. ,,pet" kg 30
Czosnek w płatkach typu Prymat ,,pet" kg 8
Czubryca suszona b/dodatku soli -czerwona typu Prymat kg 15
Czubryca suszona b/dodatku soli -zielona typu Prymat kg 15
Dżem 100% owoców niskosłodzony tupu Łowicz 280g szt. 300
Flipsy kukurydziane 100g szt. 100
Gałka muszkatołowa mielona typu Prymat op."pet" kg 3
Pałeczki kukurydziane 60g szt. 300
Proszek do pieczenia 30g szt. 20
Soda spożywcza 80g szt. 10
Gorczyca białe ziarno typu Prymat op.,,pet'' kg 2
Goździki 15g szt. 25
Herbata czarna saszetki earl grey (op. 100g)typu Lipton szt. 650
Herbata granulowana typu lipton 100g szt. 200
Herbata malinowa 100g(owoc suszony) szt. 150
Herbata owocowa ( saszetki 25 szt) typu lipton szt. 1600
Herbata z hibiskusa 100g(suszony kwiat) szt. 100
Herbata z lipy 100g(suszony kwiat) szt. 150
Herbata z mięty 100g(suszony liść) szt. 150
Imbir mielony op.,,pet'' kg 2
Jabłka suszone 18g chipsy szt. 700
Kakao naturalne 100g szt. 170
Kasza bulgur kg 200
Kasza gryczana prażona kg 150
Kasza jęczmienna gruba kg 350
Kasza kus-kus kg 100
Kasza manna kg 100
Kawa zbożowa rozpuszczalna (nie mniej niż 150g) szt. 60
Ketchup b/konserwantów- pomidory120g w 100g gotowego produktu op 425g szt. 40
Kminek ziarno op.,,pet'' kg 3
Liść laurowy torba kg 2
Lubczyk torba kg 4
Majeranek otarty typu Prymat op.,,pet'' kg 5
Makaron drobny(nitka, muszelka, mini kolanko, łazanki) z mąki semoliny 100% - pszenica durum kg 300
Makaron gruby (świderki, kolanko) mąka semolina 100%- pszenica durum kg 800
Makaron z mąki pełnoziarnistej (pszenica durum, mąka semolina 100%) świderki kg 250
Mąka pszenna razowa pełnoziarnista kg 100
Mąka pszenna razowa pełnoziarnista kg 30
Mąka pszenna tortowa kg 1200
Mąka ziemniaczana kg 350
Mieszanka przypraw typu curry kg 2
Miód naturalny wielokwiatowy 1000g wyłącznie z krajów Unii Europejskiej szt. 350
Musy warzywno-owocowe (zaw.cukrów 13,5g w 100g produktu)typu Kubuś szt. 4000
Musztarda łagodna 190g szt. 170
Natka pietruszki suszona kg 5
Ocet jabłkowy 0,5l szt. 70
Olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia 1l typu kujawski o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i wielonienasyconych ponizej 40% szt. 700
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia 1l o zawartości kwasów jedonienasyconych powyżej 50% i wielonienasyconych poniżej 40% szt. 250
Papryka słodka mielona typu Prymat op.,,pet'' kg 4
Pestki dyni łuskane 100g szt. 100
Pestki słonecznikowe łuskane op. 100g szt. 1000
Pęczak kg 200
Pieprz czarny ziarnisty typu Prymat op.,,pet'' kg 3
Pieprz kolorowy ziarnisty typu Prymat op. ,,pet'' kg 3
Pieprz ziołowy typu Prymat op."pet kg 30
Płatki jaglane 400g szt. 50
Płatki kukurydziane 1000g b/dodatku cukru szt. 70
Płatki orkiszowe 500g szt. 30
Płatki owsiane op.500g szt. 150
Płatki ryżowe 500g szt. 80
Przecier pomidorowy powyżej 90% pomidorów b/zagęstników kg 650
Pure owocowo-warzywne tuba 120g (zaw.cukru nie więcej niż 15g w 100g produktu) szt. 650
Rodzynki sułtańskie 100g gat.I szt. 650
Ryż brązowy kg 100
Mini wafelki tortowe op. 150g szt. 400
Rozmaryn torba kg 3
Ryż paraboliczny kg 750
Sezam 100g szt. 150
Soki owocowe 200ml(100% sok b/dodatku cukrów) szt. 5000
Sól morska drobnoziarnista kg 400
Suszone pomidory z bazylią i oregano typu Prymat op.,,pet'' kg 5
Szczaw siekany (nie mniej niż 900g) szt. 30
Wafle różne rodzaje 70g(chrupacze -duże okrągłe) szt. 300
Wafle ryżowe(różne smaki) szt. 150
Włoszczyzna suszona 1kg(marchew, pasternak,seler, pietruszka)b/glutaminianu sodu,soli i substancji konserwujących. kg 150
Pieprz cytrynowy młotkowany typu ptymat op. "pet' kg 3
Woda mineralna niegazow.0,5l szt. 12000
Zacierka makaronowa op 250g (mąka semolina) szt. 150
Ziele angielskie torba kg 2
Żurawina suszona 100g nie kandyzowana szt. 200
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Pieczywo
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15810000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Bułka drożdżowa z nadzieniem (różne rodzaje) 70-80g zaw.(cukru nie więcej niż15g i 10g tłuszczu) w 100g produktu. szt. 2500
Bułka grahamka 50-60 g szt. 4000
Bułka musli 50-60g szt. 4000
Bułka pszenna ze słonecznikiem typu ,,paluch" 60g. szt. 4000
Bułka tarta kg 400
Bułka zwykła kajzerka 50g szt. 7000
Chałka drożdżowa 300 g zaw.(cukru nie więcej niż 15g i 10g tłuszczu)w 100g produktu szt. 300
Chleb litewski z kminkiem kg 300
Chleb mieszny(pszenno-żytni) krojony z mąki z pełnego przemiału kg 500
Chleb orkiszowy kg 400
Chleb pełnoziarnisty krojony z mąki z pełnego przemiału typ 3000, bez karmelu kg 500
Chleb razowy żytni krojony bez karmelu z mąki typ 2000 kg 400
Chleb" trzy ziarna' krojony kg 500
Pączek z nadzieniem szt. 900
Rogalik drożdżowy z nadzieniem bez cukru pudru kg 70
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
Ryby mrożone
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15220000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-08-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Filet z miruny b/skóry kl.I(szater, nie więcej niż 4% glazury) kg 1200
Filet z miruny ze skórą kl.I (szater,nie więcej niż 4% glazury) kg 500
Łosoś plastry op.100g szt 170
Łosoś wędzony filet kg 25
Tuńczyk wędzony- polędwica kg 10
|
| |