Dostawa artykułów żywnościowych dla szkół i przedszkoli Miasta Maków Mazowiecki
Publication date | 2018-07-26 |
End date | 2018-08-03 00:00:00 |
Instytucja | Miasto Maków Mazowiecki |
Miejscowość | Maków Mazowiecki |
Województwo | mazowieckie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 595137-N-2018 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 150000008, 158100009, 153311709, 155000003, 158000006, 152200006, 31425003, 151120006, 151190005, 151311305 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Część I - Dostawa świeżego pieczywa i wyrobów cukierniczych Część II - Dostawa przetworów mrożonych Część III - Dostawa nabiału Część IV - Dostawa artykułów ogólnospożywczych Część V - Dostawa ryb Część VI - Dostawa świeżych warzyw i owoców oraz jaj Część VII - Dostawa świeżego mięsa drobiowego Część VIII - Dostawa świeżego mięsa wieprzowego i wołowego Część IX - Dostawa wędlin i podrobów Wielkość dostaw uzależniona będzie od bieżących potrzeb Zamawiającego. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 274cfcb2-00d5-4c67-9021-9d83cc5b2ea8 |
Biuletyn | 595137-N-2018 |
Zamawiajacy nazwa | Miasto Maków Mazowiecki |
Regon | 55066830900000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. Moniuszki |
Zamawiajacy adres numer domu | 6 |
Zamawiajacy miejscowosc | Maków Mazowiecki |
Zamawiajacy kod pocztowy | 06200 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | mazowieckie |
Zamawiajacy telefon | 297 171 002 |
Zamawiajacy fax | 297 171 507 |
Zamawiajacy email | urzad@makowmazowiecki.pl |
Adres strony url | www.bip.makowmazowiecki.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 2 |
Czy dostep dokumentow zamowienia | 1 |
Dostep dokumentow zamowienia | www.bip.makowmazowiecki.pl |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.bip.makowmazowiecki.pl |
Nazwa nadana zamowieniu | Dostawa artykułów żywnościowych dla szkół i przedszkoli Miasta Maków Mazowiecki |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy | 9 |
Okreslenie przedmiotu | Część I - Dostawa świeżego pieczywa i wyrobów cukierniczych Część II - Dostawa przetworów mrożonych Część III - Dostawa nabiału Część IV - Dostawa artykułów ogólnospożywczych Część V - Dostawa ryb Część VI - Dostawa świeżych warzyw i owoców oraz jaj Część VII - Dostawa świeżego mięsa drobiowego Część VIII - Dostawa świeżego mięsa wieprzowego i wołowego Część IX - Dostawa wędlin i podrobów Wielkość dostaw uzależniona będzie od bieżących potrzeb Zamawiającego. |
Cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | w ciągu ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie jednej dostawy artykułów asortymentu, który jest przedmiotem oferty - z podaniem wartości, dat wykonania oraz odbiorców. Do wykazu Wykonawca zobowiązany jest dołączyć dokumenty potwierdzające, że dostawy te zostały wykonane należycie (referencje itp.) Wykaz należy sporządzić zgodnie z wzorem stanowiącym Załącznik Nr 11 do SIWZ. |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 2 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 4 | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z udziału w postępowaniu (załącznik nr 10 do SIWZ), |
Zakresie warunkow udzialu | wykaz dostaw odpowiadających warunkowi określonemu w Rozdziale 10 ust. 2 pkt 1 wykonanych nie wcześniej niż w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich rodzaju, wartości lub ilości, daty, miejsca wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy te zostały wykonane, z załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane należycie, w szczególności informacji o tym czy dostawy zostały wykonane zgodnie z przepisami i prawidłowo ukończone; przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – inne dokumenty. Wzór wykazu stanowi załącznik nr 11 do SIWZ; |
Inne dokumenty niewymienione | Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 10a do SIWZ). |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | 1) zmiany wynagrodzenia Wykonawcy w związku ze zmianą stawki podatku VAT dla dostaw objętych przedmiotem zamówienia, 2) zaistnienia okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy. |
IV 4 4 data | 2018-08-03T00:00:00+02:00 |
IV 4 4 godzina | 09:50 |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | Dostawa świeżego pieczywa i wyrobów cukierniczych |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15810000-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Wyroby piekarnicze pszenne, żytnie i mieszane oraz wyroby cukiernicze powinny mieć następujące cechy jakościowe: 1) świeże wyprodukowane w ciągu 12 godzin do momentu dostarczenia do Zamawiającego; 2) foremny kształt (nierozlany, niezgnieciony, nieporozrywany); 3) skóra nie oddzielająca się od miękiszu, niezabrudzona, niespalona; 4) miękisz suchy, o wyraźnie właściwej porowatości, bez zakalca, bez zanieczyszczeń oraz obecności grudek mąki lub soli; 5) miękisz o właściwym smaku (niegorzki, niezbyt kwaśny, zbyt słony lub niesłony). Wyroby powinny być bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów. |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | Dostawa przetworów mrożonych |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15331170-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Wyroby mrożone powinny mieć następujące cechy: 1) wygląd – owoce lub warzywa czyste, sypkie, nieoblodzone, bez trwałych zlepieńców, bez uszkodzeń mechanicznych; 2) smak i zapach w stanie zamrożonym – charakterystyczny nieco osłabiony, bez zapachów i posmaków obcych; 3) zdrowotność – owoce i warzywa zdrowe bez uszkodzeń spowodowanych przez choroby lub szkodniki. |
Zalacznik czesc nr | 3 |
Zalacznik nazwa | Dostawa nabiału |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15500000-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Wyroby powinny charakteryzować się następującymi cechami: 1) masło: a) barwa jednolita, nieznacznie intensywniejsza na powierzchni’ b) wygniecenie prawidłowe; c) powierzchnia gładka, sucha konsystencja, jednolita zwarta, smarowna, lekko mazista; d) smak i zapach czysty, lekko kwaśny, mlekowy; 2) twaróg półtłusty i chudy: a) smak i zapach czysty; b) barwa biała do kremowej, jednolita w całej masie; 3) śmietana: a) powinna być płynem jednolitym bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju, serwatka barwy jednolitej jasnokremowej lub kremowej; b) o czystym lekko kwaśnym smaku, bez obcych smaków i zapachów; 4) ser żółty: a) bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów, obcych ciał; b) barwa jednolita; 5) desery mleczne i jogurty: a) opakowania nieuszkodzone; b) z natłoczonym terminem ważności na opakowaniu. Dostarczane artykuły muszą posiadać dokument identyfikacji handlowej oraz możliwość identyfikacji każdej partii wyrobu. |
Zalacznik czesc nr | 4 |
Zalacznik nazwa | Dostawa artykułów ogólnospożywczych |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Artykuły ogólnospożywcze powinny posiadać: 1) co najmniej 2 miesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego (dotyczy produktów o długoterminowym okresie przydatności do spożycia); 2) co najmniej 21 dniowy termin przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego (dotyczy produktów o krótkim okresie przechowywania). |
Zalacznik czesc nr | 5 |
Zalacznik nazwa | Dostawa ryb |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15220000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Ryby powinny posiadać: 1) przydatność do spożycia nie krótszą niż 3 dni od dnia dostawy towaru (dotyczy ryb świeżych); 2) zapach neutralny, niekwaśny; 3) wygląd - nie może posiadać tzw. oparzeliny mrozowej - a więc wszelkich ubytków świadczących o niewłaściwym obchodzeniu się z rybą - najczęściej są to liczne nieestetyczne ubytki; 4) dokument identyfikacji handlowej. |
Zalacznik czesc nr | 6 |
Zalacznik nazwa | Dostawa świeżych warzyw i owoców oraz jaj |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03142500-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | 1) Jaja powinny być: a) świeże; b) klasy A kategorii M (waga od 53 g do 62,3 g); c) skorupka o normalnym kształcie, czysta, nieuszkodzona, niemyta i nieczyszczona; d) komora powietrzna nieruchoma, o wysokości nieprzekraczającej 6 mm; e) białko przejrzyste, gęste, bez obcych ciał; f) żółtko słabo widoczne, kuliste, przy obracaniu słabo ruchliwe, powracające do położenia centralnego, bez obcych ciał; g) tarcza zarodkowa niewidoczna; h) zapach swoisty, bez obcych zapachów; 2) Warzywa i owoce powinny być: a) świeże, jędrne, dojrzałe, soczyste, zdrowe i czyste; b) kształt i barwa charakterystyczne dla odmiany, miąższ owoców soczysty, bez śladów pleśni; c) prawidłowo wykształcone z typowym zabarwieniem, bez widocznych plam; d) średniej wielkości – niedopuszczalne: przejrzałe, przerośnięte lub niedojrzałe; e) bez uszkodzeń mechanicznych, obcych ciał; f) wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, bez obcych zapachów, smaków, oznak podgnicia i pleśni, bez oparzelin słonecznych, Niedopuszczalne: zaparzenie, nadmarznięcie, zamarzniecie, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie i zgnicie oraz pleśń. |
Zalacznik czesc nr | 7 |
Zalacznik nazwa | Dostawa świeżego mięsa drobiowego |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15112000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Mięso powinno mieć następujące cechy jakościowe: 1) elementy właściwe umięśnione, nie dopuszcza się mięśni i skóry niezwiązanych ze sobą, linie cięcia równe, w asortymentach ze skrzydełkami dopuszcza się brak ostatniego człona skrzydła, połówka oraz ćwiartka przednia może być z szyją lub bez szyi; 2) barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach piersi i nóg, dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni elementów mrożonych, dopuszcza się lekkie zaczerwienienie ostatniego człona skrzydła; 3) zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu; 4) niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o rozkładzie mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu. Mięso musi posiadać dokument identyfikacji handlowej. |
Zalacznik czesc nr | 8 |
Zalacznik nazwa | Dostawa świeżego mięsa wieprzowego i wołowego |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15119000-5 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Mięso powinno posiadać następujące cechy jakościowe: 1) czystość – mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałem obcym, dobrze wykrwawione; 2) konsystencja – jędrna, elastyczna, odkształcająca się; 3) smak, przydatność, zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia, niedopuszczalny zapach płciowy lub moczowy; 4) zdatne do spożycia; 5) opakowanie – pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu. Wykonawca gwarantuje, że oferowany przedmiot zamówienia objęty jest stałą kontrolą weterynaryjną i kontrolą Państwowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej. |
Zalacznik czesc nr | 9 |
Zalacznik nazwa | Dostawa wędlin i podrobów |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15131130-5 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Wędliny i podroby powinny posiadać: 1) klasę przydatności, świeżość, wystudzenie, powierzchnię suchą, osłonkę ściśle przylegającą, równomiernie pomarszczoną, niedopuszczalne zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych; 2) opakowanie transportowe stanowią pojemniki plastikowe, z pokrywkami, czyste bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu; 3) przydatność do spożycia wędlin nie może być krótsza niż 15 dni od dnia dostawy towaru; 4) przydatność do spożycia podrobów nie może być krótsza niż 10 dni od dnia dostawy towaru. |
Criterion
Kryteria | cena oferty |
Znaczenie | 100,00 |