Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby SP ZOZ w Łapach
Publication date | 2018-08-06 |
End date | 2018-08-14 00:00:00 |
Instytucja | Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Łapach |
Miejscowość | Łapy |
Województwo | podlaskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 599569-N-2018 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158000006, 151311006, 155100006, 153311709, 31425003, 411000000 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
3.1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych, żywnościowych zgodnie ze szczegółową specyfikacją asortymentową stanowiącą opis przedmiotu zamówienia. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z granicznymi wymaganiami stawianymi przez Zamawiającego stanowi Załącznik nr 2 do SIWZ – formularz asortymentowo– cenowy – który uwzględnia podział na 7 Części i stanowi zbiór arkuszy wyceny do oferty od arkusza nr 1 do 7. 3.2. Czynności objęte przedmiotem zamówienia winny być wykonywane zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia. (Dz. U. 2017, poz. 149 ). 3.3. Dostarczone produkty musza być oznakowane zgodnie z wymaganiami rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz.U.2015, poz. 29). 3.4. Przez cały okres realizacji umowy Wykonawca musi posiadać : a) decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącą możliwości produkcji lub obrotu danego produktu spożywczego będącego przedmiotem zamówienia, b) dokument potwierdzający stosowanie GMP i GHP. 3.5. Dostawy będą realizowane sukcesywnie w miarę zgłaszanego przez Zamawiającego zapotrzebowania przez okres 12 miesięcy licząc od daty zawarcia umowy do upływu tego terminu lub wyczerpania asortymentu, nie rzadziej niż dwa razy w tygodniu wtorek, piątek w godzinach od 7:00-14:00 3.6. Zamawiający zastrzega sobie prawo odstąpienia od umowy w przypadku zrealizowania zamówienia pod względem wartościowym w terminie wcześniejszym niż okres, na jaki została zawarta. 3.7. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości poszczególnych pozycji asortymentu oferowanego w ramach pakietu, przy zachowaniu cen poszczególnych elementów oraz wartości całego pakietu. 3.8. Wykonawca przystępujący do postępowania przetargowego zobowiązany jest: 3.8.1. dostarczać produkty zgodnie z treścią zawartą w SIWZ oraz załącznikami do SIWZ stosownie dla właściwego PAKIETU, 3.8.2. dostarczać produkty, które są dopuszczone do sprzedaży, 3.8.3. dostarczać artykuły nie wykazujące oznak nieświeżości lub zepsucia, świeże, zgodnie z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Ży-wieniowymi oraz okresem przydatności do spożycia dla danego produktu, okres przydatności produktów, Okres ważności dostarczanych towarów nie może być krótszy, niż 2/3 terminu przewidzianego przez producenta danego wyrobu. 3.8.4. w zależności od rodzaju asortymentu dostarczać go w zamkniętych i nieuszko-dzonych opakowaniach, które będą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), informację w sprawie producenta (nazwie), dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu, 3.8.5. dostarczać produkty pierwszego gatunku, 3.8.6. dostarczać produkty czyste, niezabrudzone, nieuszkodzone mechanicznie, spełnia-jące wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach, posiadające właściwe atesty, certyfikaty oraz posia-dające ważne terminy ważności do spożycia 3.8.7. dostarczać asortyment własnym transportem, na swój koszt zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP, w sposób zapobiegającym utracie walorów smakowych i odżywczych, 3.8.8. realizować zamówienia do siedziby Zamawiającego środkami transportowymi do-stosowanymi do przewozu artykułów spożywczych, w warunkach zapewniają-cych utrzymanie właściwej ich jakości, 3.8.9. zagwarantować dowóz surowców w pojemnikach oraz opakowaniach posiadają-cych atest PZH odnoście dopuszczenia do kontaktu z żywnością, tak, by dostawy realizowane były zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy, daty przy-datności do spożycia, temperatury przewozu), 3.8.10. wnosić przedmiot zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiające-go, znajdujących się w jego siedzibie. Dostawa, rozładunek i wniesienie realizo-wane będą na koszt dostawy wkalkulowany w cenę dostarczanych produktów. 3.9. W przypadku stwierdzenia wad jakościowych lub braków ilościowych Zamawiający niezwłocznie zgłosi ten fakt Wykonawcy, a Wykonawca zobowiązany będzie do wymiany towaru na wolny od wad lub uzupełnienia braków ilościowych w terminie 5 dni roboczych (tj. od poniedziałku do piątku z wyłączeniem soboty oraz dni ustawowo wolnych od pracy) licząc od momentu powiadomienia Wykonawcy o wadzie lub braku. 3.10. Rozwiązania równoważne: W przypadku użycia w SIWZ lub załącznikach odniesień do norm, europejskich ocen technicznych, aprobat, specyfikacji technicznych i systemów referencji technicznych, o których mowa w art. 30 ust. 1 pkt 2 i ust. 3 i 4 ustawy Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym. Wykonawca analizując opis przedmiotu zamówienia powinien założyć, że każdemu odniesieniu, o którym mowa w art. 30 ust. 1 pkt 2 i ust. 3 i 4 ustawy użytemu w opisie przedmiotu zamówienia towarzyszy wyraz „lub równoważne". W przypadku, gdy w SIWZ lub załącznikach zostały użyte znaki towarowe, oznacza to, że są podane przykładowo i określają jedynie minimalne oczekiwane parametry jakościowe oraz wymagany standard. Wykonawca może zastosować materiały lub urządzenia równoważne, lecz o parametrach technicznych i jakościowych podobnych lub lepszych, których zastosowanie w żaden sposób nie wpłynie negatywnie na prawidłowe funkcjonowanie rozwiązań przyjętych w opisie przedmiotu zamówienia. Wykonawca, który zastosuje urządzenia lub materiały równoważne będzie obowiązany wykazać w trakcie realizacji zamówienia, że zastosowane przez niego urządzenia i materiały spełniają wymagania określone przez zamawiającego. Użycie w SIWZ lub załącznikach oznakowania w rozumieniu art. 2 pkt 16 ustawy oznacza, że zamawiający akceptuje także wszystkie inne oznakowania potwierdzające, że dane roboty budowlane, dostawy lub usługi spełniają równoważne wymagania. W przypadku, gdy wykonawca z przyczyn od niego niezależnych nie może uzyskać określonego przez Zamawiającego oznakowania lub oznakowania potwierdzającego, że dane roboty budowlane, dostawy lub usługi spełniają równoważne wymagania, Zamawiający w terminie przez siebie wyznaczonym akceptuje inne odpowiednie środki dowodowe, w szczególności dokumentację techniczną producenta, o ile dany wykonawca udowodni, że roboty budowlane, dostawy lub usługi, które mają zostać przez niego wykonane, spełniają wymagania określonego oznakowania lub określone wymagania wskazane przez Zamawiającego. Użycie w SIWZ lub załącznikach wymogu posiadania certyfikatu wydanego przez jednostkę oceniającą zgodność lub sprawozdania z badań przeprowadzonych przez tę jednostkę, jako środka dowodowego potwierdzającego zgodność z wymaganiami lub cechami określonymi w opisie przedmiotu zamówienia, kryteriach oceny ofert lub warunkach realizacji zamówienia oznacza, że Zamawiający akceptuje również certyfikaty wydane przez inne równoważne jednostki oceniające zgodność. Zamawiający akceptuje także inne odpowiednie środki dowodowe, w szczególności dokumentację techniczną producenta, w przypadku, gdy dany wykonawca nie ma ani dostępu do certyfikatów lub sprawozdań z badań, ani możliwości ich uzyskania w odpowiednim terminie, o ile ten brak dostępu nie może być przypisany danemu wykonawcy, oraz pod warunkiem, że dany wykonawca udowodni, że wykonywane przez niego roboty budowlane, dostawy lub usługi spełniają wymogi lub kryteria określone w opisie przedmiotu zamówienia, kryteriach oceny ofert lub warunkach realizacji zamówienia. 3.11. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez wykonawcę kluczowych części zamówienia w zakresie przedmiotu zamówienia. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 0ce052b4-a880-4a39-8ad4-13cf76a05e90 |
Biuletyn | 599569-N-2018 |
Zamawiajacy nazwa | Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Łapach |
Regon | 5064480400000 |
Zamawiajacy adres ulica | Korczaka |
Zamawiajacy adres numer domu | 23 |
Zamawiajacy miejscowosc | Łapy |
Zamawiajacy kod pocztowy | 18-100 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | podlaskie |
Zamawiajacy telefon | 085 814 24 38 |
Zamawiajacy fax | 085 814 24 82 |
Zamawiajacy email | przetargi@szpitallapy.pl |
Adres strony url | www.szpitallapy.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ |
Dostep dokumentow zamowienia | WWW.SZPITALLAPY.PL |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | WWW.SZPITALLAPY.PL |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | Komunikacja między zamawiającym a wykonawcami odbywa się za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. - Prawo pocztowe (t. j. Dz. U. z 2016 r. poz. 1113), osobiście, za pośrednictwem posłańca, faksu lub przy użyciu środków komunikacji elektronicznej w rozumieniu ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (t. j. Dz. U. z 2016 r. poz. 1030). |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | SP ZOZ W ŁAPACH UL. JANUSZA KORCZAKA 23, 18-100 ŁAPY |
Nazwa nadana zamowieniu | Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby SP ZOZ w Łapach |
Numer referencyjny | ZP/5/2018/PN |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Okreslenie przedmiotu | 3.1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych, żywnościowych zgodnie ze szczegółową specyfikacją asortymentową stanowiącą opis przedmiotu zamówienia. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z granicznymi wymaganiami stawianymi przez Zamawiającego stanowi Załącznik nr 2 do SIWZ – formularz asortymentowo– cenowy – który uwzględnia podział na 7 Części i stanowi zbiór arkuszy wyceny do oferty od arkusza nr 1 do 7. 3.2. Czynności objęte przedmiotem zamówienia winny być wykonywane zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia. (Dz. U. 2017, poz. 149 ). 3.3. Dostarczone produkty musza być oznakowane zgodnie z wymaganiami rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz.U.2015, poz. 29). 3.4. Przez cały okres realizacji umowy Wykonawca musi posiadać : a) decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącą możliwości produkcji lub obrotu danego produktu spożywczego będącego przedmiotem zamówienia, b) dokument potwierdzający stosowanie GMP i GHP. 3.5. Dostawy będą realizowane sukcesywnie w miarę zgłaszanego przez Zamawiającego zapotrzebowania przez okres 12 miesięcy licząc od daty zawarcia umowy do upływu tego terminu lub wyczerpania asortymentu, nie rzadziej niż dwa razy w tygodniu wtorek, piątek w godzinach od 7:00-14:00 3.6. Zamawiający zastrzega sobie prawo odstąpienia od umowy w przypadku zrealizowania zamówienia pod względem wartościowym w terminie wcześniejszym niż okres, na jaki została zawarta. 3.7. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości poszczególnych pozycji asortymentu oferowanego w ramach pakietu, przy zachowaniu cen poszczególnych elementów oraz wartości całego pakietu. 3.8. Wykonawca przystępujący do postępowania przetargowego zobowiązany jest: 3.8.1. dostarczać produkty zgodnie z treścią zawartą w SIWZ oraz załącznikami do SIWZ stosownie dla właściwego PAKIETU, 3.8.2. dostarczać produkty, które są dopuszczone do sprzedaży, 3.8.3. dostarczać artykuły nie wykazujące oznak nieświeżości lub zepsucia, świeże, zgodnie z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Ży-wieniowymi oraz okresem przydatności do spożycia dla danego produktu, okres przydatności produktów, Okres ważności dostarczanych towarów nie może być krótszy, niż 2/3 terminu przewidzianego przez producenta danego wyrobu. 3.8.4. w zależności od rodzaju asortymentu dostarczać go w zamkniętych i nieuszko-dzonych opakowaniach, które będą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), informację w sprawie producenta (nazwie), dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu, 3.8.5. dostarczać produkty pierwszego gatunku, 3.8.6. dostarczać produkty czyste, niezabrudzone, nieuszkodzone mechanicznie, spełnia-jące wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach, posiadające właściwe atesty, certyfikaty oraz posia-dające ważne terminy ważności do spożycia 3.8.7. dostarczać asortyment własnym transportem, na swój koszt zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP, w sposób zapobiegającym utracie walorów smakowych i odżywczych, 3.8.8. realizować zamówienia do siedziby Zamawiającego środkami transportowymi do-stosowanymi do przewozu artykułów spożywczych, w warunkach zapewniają-cych utrzymanie właściwej ich jakości, 3.8.9. zagwarantować dowóz surowców w pojemnikach oraz opakowaniach posiadają-cych atest PZH odnoście dopuszczenia do kontaktu z żywnością, tak, by dostawy realizowane były zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy, daty przy-datności do spożycia, temperatury przewozu), 3.8.10. wnosić przedmiot zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiające-go, znajdujących się w jego siedzibie. Dostawa, rozładunek i wniesienie realizo-wane będą na koszt dostawy wkalkulowany w cenę dostarczanych produktów. 3.9. W przypadku stwierdzenia wad jakościowych lub braków ilościowych Zamawiający niezwłocznie zgłosi ten fakt Wykonawcy, a Wykonawca zobowiązany będzie do wymiany towaru na wolny od wad lub uzupełnienia braków ilościowych w terminie 5 dni roboczych (tj. od poniedziałku do piątku z wyłączeniem soboty oraz dni ustawowo wolnych od pracy) licząc od momentu powiadomienia Wykonawcy o wadzie lub braku. 3.10. Rozwiązania równoważne: W przypadku użycia w SIWZ lub załącznikach odniesień do norm, europejskich ocen technicznych, aprobat, specyfikacji technicznych i systemów referencji technicznych, o których mowa w art. 30 ust. 1 pkt 2 i ust. 3 i 4 ustawy Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym. Wykonawca analizując opis przedmiotu zamówienia powinien założyć, że każdemu odniesieniu, o którym mowa w art. 30 ust. 1 pkt 2 i ust. 3 i 4 ustawy użytemu w opisie przedmiotu zamówienia towarzyszy wyraz „lub równoważne". W przypadku, gdy w SIWZ lub załącznikach zostały użyte znaki towarowe, oznacza to, że są podane przykładowo i określają jedynie minimalne oczekiwane parametry jakościowe oraz wymagany standard. Wykonawca może zastosować materiały lub urządzenia równoważne, lecz o parametrach technicznych i jakościowych podobnych lub lepszych, których zastosowanie w żaden sposób nie wpłynie negatywnie na prawidłowe funkcjonowanie rozwiązań przyjętych w opisie przedmiotu zamówienia. Wykonawca, który zastosuje urządzenia lub materiały równoważne będzie obowiązany wykazać w trakcie realizacji zamówienia, że zastosowane przez niego urządzenia i materiały spełniają wymagania określone przez zamawiającego. Użycie w SIWZ lub załącznikach oznakowania w rozumieniu art. 2 pkt 16 ustawy oznacza, że zamawiający akceptuje także wszystkie inne oznakowania potwierdzające, że dane roboty budowlane, dostawy lub usługi spełniają równoważne wymagania. W przypadku, gdy wykonawca z przyczyn od niego niezależnych nie może uzyskać określonego przez Zamawiającego oznakowania lub oznakowania potwierdzającego, że dane roboty budowlane, dostawy lub usługi spełniają równoważne wymagania, Zamawiający w terminie przez siebie wyznaczonym akceptuje inne odpowiednie środki dowodowe, w szczególności dokumentację techniczną producenta, o ile dany wykonawca udowodni, że roboty budowlane, dostawy lub usługi, które mają zostać przez niego wykonane, spełniają wymagania określonego oznakowania lub określone wymagania wskazane przez Zamawiającego. Użycie w SIWZ lub załącznikach wymogu posiadania certyfikatu wydanego przez jednostkę oceniającą zgodność lub sprawozdania z badań przeprowadzonych przez tę jednostkę, jako środka dowodowego potwierdzającego zgodność z wymaganiami lub cechami określonymi w opisie przedmiotu zamówienia, kryteriach oceny ofert lub warunkach realizacji zamówienia oznacza, że Zamawiający akceptuje również certyfikaty wydane przez inne równoważne jednostki oceniające zgodność. Zamawiający akceptuje także inne odpowiednie środki dowodowe, w szczególności dokumentację techniczną producenta, w przypadku, gdy dany wykonawca nie ma ani dostępu do certyfikatów lub sprawozdań z badań, ani możliwości ich uzyskania w odpowiednim terminie, o ile ten brak dostępu nie może być przypisany danemu wykonawcy, oraz pod warunkiem, że dany wykonawca udowodni, że wykonywane przez niego roboty budowlane, dostawy lub usługi spełniają wymogi lub kryteria określone w opisie przedmiotu zamówienia, kryteriach oceny ofert lub warunkach realizacji zamówienia. 3.11. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez wykonawcę kluczowych części zamówienia w zakresie przedmiotu zamówienia. |
Cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Okres w miesiacach | 12 |
Okreslenie warunkow | Zamawiający nie określa warunku w ww. zakresie |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie określa warunku w ww. zakresie |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Zamawiający nie określa warunku w ww. zakresie |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | Zamawiający nie wymaga złożenia dokumentów |
Zakresie warunkow udzialu | Zamawiający nie wymaga złożenia dokumentów |
Wykaz potwierdzenie okolicznosci | Zamawiający nie wymaga złożenia dokumentów |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | 22.3. Zamawiający zgodnie z art. 144 ustawy Prawo zamówień publicznych przewiduje możli-wość dokonania zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty (wykaz zmian zgodny z art.144 pzp, opisany w Załączniku nr 3 oraz 3a IPPU) , w przypadku min: a) obniżenia cen w stosunku do cen ofertowych przez Wykonawcę, b) zmianę stawki VAT dla produktu w przypadku uzasadnionej przez producenta zmiany klasyfikacji wyrobu i możliwości zastosowania uprzywilejowanej stawki VAT, zgodnie z zapisami Ustawy o VAT. c) zmiany stawki VAT, przy czym zmiana wynagrodzenia będzie następowała o taki procent jaki wynika z podwyżek niezależnych od Wykonawcy, bez procentowego zwiększania przysługującej mu marży. W przypadku zmiany stawki podatku VAT w ramach niniejszej umowy zmiana stawki następuje z dniem wejścia w życie aktu prawnego zmieniającego stawkę. d) wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę albo wysokości minimalnej stawki godzinowej, ustalonych na podstawie przepisów ustawy z dnia 10 paź-dziernika 2002r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę (t.j. Dz. U. z 2015 poz. 2008 ze zm.) - o wartość stanowiącą różnicę pomiędzy stawką przed zmianą, a stawką po zmianie (zmiana wysokości wynagrodzenia dotyczy personelu bezpo-średnio realizującego przedmiot zamówienia); e) zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub zdrowotnym o wysokość róż-nicy w stawce składki na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne; f) zmiany danych Stron (np. zmiana siedziby, adresu, nazwy), g) działania siły wyższej lub wystąpienia stanu wyższej konieczności, h) zmian organizacyjnych Zamawiającego powodujących, iż wykonanie zamówienia lub jego części staje się bezprzedmiotowe i nie leży w interesie Zamawiającego, i) zmian w zakresie sposobu wykonywania zadań lub zasad funkcjonowania Zama-wiającego, j) powodujących iż wykonanie zamówienia lub jego części staje się bezprzedmioto-we lub zaistniała konieczność modyfikacji przedmiotu zamówienia, k) utrzymanie umowy nie leży w interesie Zamawiającego. l) zmianę terminu wykonania zamówienia, gdy Zamawiający nie wykorzysta asor-tymentu będącego przedmiotem umowy w okresie jej obowiązywania z zastrzeże-niem, iż termin wykonania zamówienia nie może być dłuższy niż cztery lata; m) zamianę poszczególnego asortymentu, będącego przedmiotem umowy i wyszcze-gólnionego w Załączniku nr 1 do niniejszej umowy, z chwilą zaprzestania lub wstrzymania jego produkcji, o czym Wykonawca nie mógł wiedzieć w chwili za-warcia niniejszej umowy, na tzw. „zamiennik” pod warunkiem, że spełni on wszystkie wymogi Zamawiającego, w tym również cenę jednostkową brutto, n) zmianę limitów ilościowych zamawianych wyrobów w stosunku do określonych w poszczególnych pozycjach pakietu objętych umową, zarówno „na plus” jak i „na minus”, bez zmian wartości brutto danego pakietu. W przypadku takiej zmia-ny wykonawca oświadcza, że wyraża zgodę na taką zmianę. 22.4. Zmiana umowy wymaga sporządzenia aneksu do umowy w formie pisemnej pod rygorem nieważności. 22.5. W rozumieniu niniejszej Umowy siła wyższa jest to zdarzenie nadzwyczajne, zewnętrzne i niemożliwe do zapobieżenia, którego nie udało się uniknąć nawet w wypadku maksymalnej staranności stron. 22.6. Strona powołująca się na stan siły wyższej jest zobowiązana do niezwłocznego pisemnego powiadomienia drugiej strony, a następnie do udokumentowania zaistnienia tego stanu. Po ustąpieniu przeszkód w realizacji niniejszej Umowy spowodowanych zaistnieniem siły wyższej, Wykonawca zobowiązany jest dołożyć wszelkich starań dla nadrobienia powstałych zaległości. 22.7. Obie strony będą zwolnione od odpowiedzialności za niewykonanie Umowy w takim zakresie, w jakim nastąpiło to na skutek zdarzeń siły wyższej. |
IV 4 4 data | 2018-08-14T00:00:00+02:00 |
IV 4 4 godzina | 10:00 |
IV 4 4 jezyki | POLSKI |
IV 4 5 okres | 30 |
IV 6 6 | Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że: 26.1. administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Łapach ul. J. Korczaka 23, 18-100 Łapy, dalej SPZOZ w Łapach 26.2. inspektorem ochrony danych osobowych w SPZOZ w Łapach, jest Pan Piotr Busłowski, email: iod@szpitallapy.pl, telefon kontaktowy. 85/81424 26; 26.3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego nr ZP/5/2018/PN, dot. „Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby SP ZOZ w Łapach” prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego; 26.4. Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępnio-na zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2017 r. poz. 1579 i 2018), dalej „ustawa Pzp”; 26.5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy; 26.6. obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana doty-czących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepoda-nia określonych danych wynikają z ustawy Pzp; 26.7. w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO; 26.8. Posiada Pani/Pan: − na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczą-cych; − na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych**; − na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarza-nia danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO***; − prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO; 26.9. Nie przysługuje Pani/Panu: − w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; − prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; − na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych oso-bowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO. 26.10. Zamawiający informuje, iż Wykonawca zobowiązany jest w ciągu maksymalnie 2 dni od wyboru najkorzystniejszej oferty przekazać (dla każdego urządze-nia/analizatora/systemu) informacje zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 8 do SIWZ, tj. Informacje dotyczące zaoferowanego urządzenia w związku z wymaganiami zapewnienia ochrony danych osobowych (w związku z Rozporządzeniem Rady Europej-skiej nr 2016/679 z kwietnia 2016 r. – tzw. RODO) Wyjaśnienie: informacja w tym zakresie jest wymagana, jeżeli w odniesieniu do danego administratora lub podmiotu przetwarzającego istnieje obowiązek wyznaczenia inspektora ochrony danych osobowych. ** Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników. *** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego. |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | Artykuły spożywcze różne |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | Budyń 41g Szt. 40 Mleko typu Bebiko 1, Bebiko 2R Szt. 10 Cukier opk-1kg kg 410 Cukier puder 400g Szt. 10 Cukier waniliowy 32g Szt. 60 Ćwikła z chrzanem -280g Szt. 60 Dżem ( op. 1kg) kg 145 Fasola 400g Szt. 20 Groch 400g Szt. 10 Herbata granulowana typu Saga (op. 0,10g) Szt. 790 Chrupki kukurydziane op. 0,5kg Szt. 310 Kawa Inka 150g Szt. 20 Kasza jęczmienna średnia op. 1kg kg 600 Kasza manna op. 1 kg kg 260 Kasza jaglana 400g sz 230 Kisiel 40g Szt. 90 Kleik ryżowy 160g Szt. 40 Keczup(0,5 kg) Szt. 70 Kwasek cytrynowy szt. 15 Liść laurowy kg 100 Makaron domowy op. 1 kg ; różne rodzaje ( świderki, muszelki, kolanka,nitki ) kg 800 Majeranek 100g Szt. 45 Marmolada (op. 1 kg. ) kg 120 Mąka 1 kg kg 1050 Mąka ziemniaczana 1 kg kg 40 Musztarda ( op. 0,5kg) Szt. 60 Ocet 1l. Szt. 90 Psztet 50g typu podlaski Szt. 3000 Olej op. 1l Szt. 450 Paprykarz 300g sz 300 Pieprz czarny mielony op. 100g Szt. 80 Płatki owsiane ( op. 0,5 kg ) Szt. 320 Płatki jeczmiene op 1kg Szt. 150 Płatki ryżowe ( op. 0,40 kg) Szt. 300 "Przecier pomidorowy 30% (op. 200g)" Szt. 450 Przecier ogórkowy (op. 1kg) Szt. 10 Przecier szczawiowy (op. 1 kg) Szt. 10 Ryż (op. 1 kg) kg 450 Sól warzona jodowana ( 1 kg) kg 370 Soda oczyszczona op. 50g Szt. 10 Śledź płaty małosolne kg 20 Susz owocowy op. 250g szt. 5 Susz kopru i pietruszki op. po 10g Szt. 250 Zioła prowansalskie 100g. Szt. 24 chrzan biały 200g szt 70 Ziele angielskie 100g Szt. 15 Tymianek 100g szt 24 Bazylia 100g szt 24 |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | Mięso |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15131100-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | Łopatka wieprzowa z kością kg 1720 Łopatka wieprzowa bez kości kg 270 Łopatka wołowa bez kości. kg 200 "Kości kg 400 Karkówka bez kości kg 100 Schab bez kości kg 360 |
Zalacznik czesc nr | 3 |
Zalacznik nazwa | Wędliny |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15131100-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | baleron z indyka kg 120 kiełbasa golonkowa kg 50 kiełbas kanapkowa kg 50 kiełbasa krakowska kg 130 kiełbasa parówkowa kg 200 kiełbasa piwna kg 60 kiełbasa podwawelska kg 100 kiełbasa surowa kg 60 kiełbasa toruńska kg 80 kiełbasa żywiecka kg 60 mortadela kg 150 ogonówka parzona kg 50 parówki cienkie wieprzowe min 60% mięsa wp. kg 150 pasztetowa w jelicie kg 60 pierś miodowa kg 40 polędwica sopocka drobiowa kg 40 polędwica z kurcząt kg 50 szynka podlaska min 75% mięsa kg 30 polędwica sopocka kg 70 salceson z indyka kg 60 serdelki drobiowe kg 150 szynka kanapkowa kg 50 szynka konserwowa min 65% mięsa kg 90 szynka z komina kg 30 szynka wędzarza kg 60 szynka tyrolska kg 110 szynka z indykiem prasowana kg 110 szynka luksusowa kg 70 szynka zrazowa kg 20 szynkówka z indyka min 65% mięsa kg 20 |
Zalacznik czesc nr | 4 |
Zalacznik nazwa | Mleko i przetwory mleczne |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15510000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | Jogurt owocowy 150g Szt. 1400 Jogurt naturalny 150g szt. 700 "Mleko 2% tłuszczu opak(1L) " litr 6100 "Śmietana 18% 400g " szt. 400 Twaróg naturalny (200g) tłusty kostka szt. 400 Twaróg mielony op 1 kg kg 400 "Ser topiony różne smaki Op. 0,10 kg" szt. 450 Ser krążek -trójkąt 140g op 400 Serki małe, typu "danonki" 50g szt. 1300 Ser żółty plastry (opak-1kg) kg 200 Masło stołowe powyżej 70% tłuszczu kostka 200g szt. 3400 Margaryna DARIA op. 0,4kg szt. 320 |
Zalacznik czesc nr | 5 |
Zalacznik nazwa | Mrożonki |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15331170-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | Mieszanka owocowa (kompot) 2,5kg kg 390 Marchew mrożona kostka op2,5kg. kg 110 "Mieszanka warzywna 7 - składnikowa 2,5kg" kg 130 Mrożonki kalafior op 2,5kg kg 210 mrożonki brokuł op 2,5 kg 100 Mrożonki filet miruna Z/S-6,5 KG kg 200 Mrożonki kotlety rybne op 5 kg kg 100 Mrożonki truskawki 2,5 kg kg 100 |
Zalacznik czesc nr | 6 |
Zalacznik nazwa | Jaja |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03142500-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | "Jaja ŚWIEŻE wielkość L,klasa A, kg 700 |
Zalacznik czesc nr | 7 |
Zalacznik nazwa | WODA |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 41100000-0 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | WODA GAZOWANA ( poj. 1,5L) SZT 1300 WODA NIEGAZOWANA (poj. 1,5L) SZT 1300 |
Criterion
Kryteria | CENA |
Znaczenie | 100,00 |