Dostawa oraz montaż wyposażenia pracowni dla zawodu kucharz/technik żywienia i usług gastronomicznych w Zespole Szkół nr 2 w Jastrzębiu-Zdroju
Publication date | 2018-08-30 |
End date | 2018-09-11 00:00:00 |
Instytucja | Miasto Jastrzębie Zdrój |
Miejscowość | Jastrzębie-Zdrój |
Województwo | śląskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 611063-N-2018 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 391621109 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem postępowania jest dostawa, montaż i uruchomienie fabrycznie nowego wyposażenia przeznaczonego do celów gastronomicznych na potrzeby pracowni dla zawodu kucharz/technik żywienia i usług gastronomicznych w Zespole Szkół nr 2 w Jastrzębiu-Zdroju. Zakupiony sprzęt będzie wykorzystany do celów edukacyjnych w pracowni do nauki zawodu. Całe wyposażenie pracowni dla zawodu kucharz/technik żywienia i usług gastronomicznych w Zespole Szkół nr 2 zostało dobrane przede wszystkim pod względem bezpieczeństwa i trwałości. W Zespole Szkół nr 2 w Jastrzębiu-Zdroju uczą się uczniowie z orzeczeniem o potrzebie kształcenia specjalnego oraz uczniowie z różnymi dysfunkcjami, jednak są oni na tyle sprawni, że mogą nauczyć się wykonywać zawód kucharza/ technika żywienia i usług gastronomicznych. Po wyposażeniu pracowni będą oni mogli zdobywać umiejętności niezbędne do właściwego wykonywania powierzonych im zadań pod okiem wykwalifikowanych nauczycieli. Zamówienie będzie obejmować następujące pozycje, z podziałem na części: 1. CZĘŚĆ I: Urządzenia mechaniczne wspomagające pracę w kuchni a) Zmywarka do naczyń – 1 szt. b) Obieraczka do warzyw – 1 szt. c) Bemar stacjonarny (urządzenie do ekspozycji potraw) – 1 szt. d) Mikser – 1 szt. e) Szafa chłodnicza – 1 szt. f) Ekspres do kawy – 1 szt. g) Elektryczna szatkownica do warzyw – 1 szt. h) Witryna do ciast z chłodziarką – 1 szt. 2. CZĘŚĆ II: Urządzenia do obróbki termicznej a) Patelnia elektryczna – 1 szt. b) Piec konwekcyjno-parowy – 1 szt. c) Piec do gotowania sous vide – 1szt. d) Frytownica 15 l. – 1 szt. e) Grill elektryczny salamander – 1 szt. f) Zestaw garnków – 1 szt. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 4 do SIWZ. Dla każdej z w/w części przedmiot zamówienia obejmuje również: 1. dostawę i montaż urządzeń w miejscu wskazanym przez Zamawiającego (tj. w Zespole Szkół nr 2, ul. Poznańska 1a, Jastrzębie-Zdrój), 2. dostarczenie instrukcji obsługi poszczególnych elementów w języku polskim, 3. przeprowadzenie szkolenia z zakresu obsługi, użytkowania i konserwacji urządzeń, 4. przygotowanie i przekazanie Odbiorcy dokumentów stanowiących dowód należytego wykonania przedmiotu umowy (m.in.: atesty, karty gwarancyjne, instrukcje eksploatacji i konserwacji) w języku polskim, 5. serwis maszyn i urządzeń w okresie gwarancji. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | e5fb6c43-c9df-4d23-a4a1-ce77269fa35d |
Biuletyn | 611063-N-2018 |
Zamawiajacy nazwa | Miasto Jastrzębie Zdrój |
Regon | 276255358 |
Zamawiajacy adres ulica | Al. Józefa Piłsudskiego |
Zamawiajacy adres numer domu | 60 |
Zamawiajacy miejscowosc | Jastrzębie-Zdrój |
Zamawiajacy kod pocztowy | 44-335 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | śląskie |
Zamawiajacy telefon | 32 47 85 133 |
Zamawiajacy fax | 32 47 85 350 |
Zamawiajacy email | bzp@um.jastrzebie.pl |
Adres strony url | www.bip.jastrzebie.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 1 |
Nazwa projektu programu | Projekt pn. „Profesjonalne pracownie w Jastrzębiu-Zdroju 2” dofinansowany w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2014 – 2020 Osi Priorytetowej XII Infrastruktura Edukacyjna; Działania 12.2 Infrastruktura kształcenia zawodowego; Poddziałania 12.2.2 Infrastruktura kształcenia zawodowego – RIT Subregionu Zachodniego. Konkurs nr RPSL.12.02.02-IZ.01-24-119/16. |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 2 |
Czy dostep dokumentow zamowienia | 1 |
Dostep dokumentow zamowienia | www.bip.jastrzebie.pl |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.bip.jastrzebie.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | ofertę należy składać pod rygorem nieważności w formie pisemnej osobiście lub za pośrednictwem posłańca lub operatora pocztowego. |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Urząd Miasta Jastrzębie – Zdrój, Wydział Funduszy Pomocowych i Nadzoru Właścicielskiego, pokój 321 A, Al. J. Piłsudskiego 60, 44-335 Jastrzębie–Zdrój |
Nazwa nadana zamowieniu | Dostawa oraz montaż wyposażenia pracowni dla zawodu kucharz/technik żywienia i usług gastronomicznych w Zespole Szkół nr 2 w Jastrzębiu-Zdroju |
Numer referencyjny | FPN.271.00006.2018 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Okreslenie przedmiotu | Przedmiotem postępowania jest dostawa, montaż i uruchomienie fabrycznie nowego wyposażenia przeznaczonego do celów gastronomicznych na potrzeby pracowni dla zawodu kucharz/technik żywienia i usług gastronomicznych w Zespole Szkół nr 2 w Jastrzębiu-Zdroju. Zakupiony sprzęt będzie wykorzystany do celów edukacyjnych w pracowni do nauki zawodu. Całe wyposażenie pracowni dla zawodu kucharz/technik żywienia i usług gastronomicznych w Zespole Szkół nr 2 zostało dobrane przede wszystkim pod względem bezpieczeństwa i trwałości. W Zespole Szkół nr 2 w Jastrzębiu-Zdroju uczą się uczniowie z orzeczeniem o potrzebie kształcenia specjalnego oraz uczniowie z różnymi dysfunkcjami, jednak są oni na tyle sprawni, że mogą nauczyć się wykonywać zawód kucharza/ technika żywienia i usług gastronomicznych. Po wyposażeniu pracowni będą oni mogli zdobywać umiejętności niezbędne do właściwego wykonywania powierzonych im zadań pod okiem wykwalifikowanych nauczycieli. Zamówienie będzie obejmować następujące pozycje, z podziałem na części: 1. CZĘŚĆ I: Urządzenia mechaniczne wspomagające pracę w kuchni a) Zmywarka do naczyń – 1 szt. b) Obieraczka do warzyw – 1 szt. c) Bemar stacjonarny (urządzenie do ekspozycji potraw) – 1 szt. d) Mikser – 1 szt. e) Szafa chłodnicza – 1 szt. f) Ekspres do kawy – 1 szt. g) Elektryczna szatkownica do warzyw – 1 szt. h) Witryna do ciast z chłodziarką – 1 szt. 2. CZĘŚĆ II: Urządzenia do obróbki termicznej a) Patelnia elektryczna – 1 szt. b) Piec konwekcyjno-parowy – 1 szt. c) Piec do gotowania sous vide – 1szt. d) Frytownica 15 l. – 1 szt. e) Grill elektryczny salamander – 1 szt. f) Zestaw garnków – 1 szt. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 4 do SIWZ. Dla każdej z w/w części przedmiot zamówienia obejmuje również: 1. dostawę i montaż urządzeń w miejscu wskazanym przez Zamawiającego (tj. w Zespole Szkół nr 2, ul. Poznańska 1a, Jastrzębie-Zdrój), 2. dostarczenie instrukcji obsługi poszczególnych elementów w języku polskim, 3. przeprowadzenie szkolenia z zakresu obsługi, użytkowania i konserwacji urządzeń, 4. przygotowanie i przekazanie Odbiorcy dokumentów stanowiących dowód należytego wykonania przedmiotu umowy (m.in.: atesty, karty gwarancyjne, instrukcje eksploatacji i konserwacji) w języku polskim, 5. serwis maszyn i urządzeń w okresie gwarancji. |
Cpv glowny przedmiot | 39162110-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Data zakonczenia | 2018-10-26T00:00:00+02:00 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Inne dokumenty niewymienione | Oferta musi zawierać następujące oświadczenia i dokumenty: 1) wypełniony formularz ofertowy sporządzony z wykorzystaniem wzoru stanowiącego Załącznik nr 1 do SIWZ, osobno dla każdej części zamówienia. 2) załącznik nr 1a, 1b do SIWZ (w zależności od części, na którą Wykonawca składa ofertę) stanowiący wycenę oferowanego sprzętu. 3) oświadczenia wymienione w pkt. 9.1.a). SIWZ tj: załącznik nr 2 do SIWZ 4) pełnomocnictwo - zgodnie z pkt. 10 ppkt.4 SIWZ. |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | Zamawiający zastrzega sobie możliwość dokonania zmian postanowień umowy: a. w zakresie terminu wykonania, w przypadku zaistnienia zdarzeń uniemożliwiających wykonanie umowy w terminie o którym mowa w § 3 umowy z przyczyn niezależnych od wykonawcy, udokumentowanych w sposób nie budzący zastrzeżeń, potwierdzonych protokolarnie, W przypadku, o którym mowa wyżej termin wykonania może ulec przedłużeniu odpowiednio o czas niezbędny do zakończenia wykonywania jej w sposób należyty, nie dłużej jednak niż o okres trwania tych okoliczności i skutków ich wystąpienia. b. w zakresie podwykonawców, wykazanych na etapie złożonej oferty lub, których konieczność ujawnienia wynikła na etapie realizacji zamówienia, którym wykonawca powierzył lub ma zamiar powierzyć wykonanie części zamówienia, c. w zakresie zmian wartości wynagrodzenia, o którym mowa w § 5 ust. 1 umowy w przypadku zmiany obowiązującej stawki VAT – zmiana może dotyczyć zarówno zwiększenia jak i zmniejszenia kosztów wykonania zamówienia 2. Warunkiem dokonania w/w zmian jest złożenie wniosku przez stronę inicjującą wraz z opisem i uzasadnieniem proponowanej zmiany. 3. Zmiana postanowień zawartej umowy dokonywana będzie w formie pisemnej pod rygorem nieważności. |
IV 4 4 data | 2018-09-11T00:00:00+02:00 |
IV 4 4 godzina | 11:50 |
IV 4 4 jezyki | polski |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | Urządzenia mechaniczne wspomagające pracę w kuchni |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 39162110-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-10-26T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | Urządzenia mechaniczne wspomagające pracę w kuchni, w skład których wchodzą: a) Zmywarka do naczyń – 1 szt. b) Obieraczka do warzyw – 1 szt. c) Bemar stacjonarny (urządzenie do ekspozycji potraw) – 1 szt. d) Mikser – 1 szt. e) Szafa chłodnicza – 1 szt. f) Ekspres do kawy – 1 szt. g) Elektryczna szatkownica do warzyw – 1 szt. h) Witryna do ciast z chłodziarką – 1 szt. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 4 do SIWZ. |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | Urządzenia do obróbki termicznej |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 39162110-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-10-26T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | Urządzenia do obróbki termicznej wspomagające pracę w kuchni, w skład których wchodzą: a) Patelnia elektryczna – 1 szt. b) Piec konwekcyjno-parowy – 1 szt. c) Piec do gotowania sous vide – 1 szt. d) Frytownica 15 l. – 1 szt. e) Grill elektryczny salamander – 1 szt. f) Zestaw garnków – 1 szt. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 4 do SIWZ. |
Criterion
Kryteria | 2. Okres gwarancji |
Znaczenie | 40,00 |
Kryteria | 1. Cena ofertowa brutto całości zadania |
Znaczenie | 60,00 |