Sukcesywne dostawy warzyw, owoców , ziemniaków i kiszonek do Aresztu Śledczego w Szczecinie
Publication date | 2018-09-11 |
End date | 2018-09-25 00:00:00 |
Instytucja | Areszt Śledczy |
Miejscowość | Szczecin |
Województwo | zachodniopomorskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 615442-N-2018 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 32211117, 32223219, 32211100, 153311424 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Opis przedmiotu zamówienia. 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy warzyw, owoców, ziemniaków i kiszonek do magazynu Aresztu Śledczego w Szczecinie. Pakiet I – Warzywa: Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1. Burak ćwikłowy kg 13000 03221111-7 PN-72/R-75360 2. Cebula kg 9000 03221113-1 PN-87-R75357 3. Kapusta pekińska kg 800 03221410-3 PN-72/R-75362 4. Kapusta biała kg 3000 03221410-3 PN-72/R-75362 5. Kapusta czerwona kg 1300 03221410-3 PN-72/R-75362 6. Marchew kg 27000 03221112-4 PN-84/R-75358 7. Pietruszka (korzeń) kg 7500 03221110-0 PN-R-75370 8. Por kg 5000 03221300-9 PN-R-75521 9. Seler (korzeń) kg 7500 03221110-0 PN-R-75371 10. Kalafior świeży kg 500 03221420-6 PN-R-75372 11. Ogórek świeży kg 1500 03221420-6 PN-85/R-75359 12. Sałata zielona kg 250 03221320-5 PN-72/R-75362 13. Pomidor kg 1600 03221240-0 PN-91/R-75368 14. Szczypior kg 50 03221113-1 PN-87/R-75357 15. Papryka czerwona/żółta kg 200 03221230-7 PN-R-75528 16. Botwina kg 200 03221111-7 PN-R-75360 17. Kalarepa kg 200 03221410-3 PN-72/R-75362 18. Koper nać kg 40 03221113-1 PN-87/R-75357 19. Czosnek główki kg 20 03221107-0 PN-87-R75357 20. Pietruszka nać kg 20 03221113-1 PN-87/R-75357 21 Fasolka szparagowa kg 400 03221212-5 PN-A-78601 22. Cukinia kg 300 03221250-3 PN-R-75374 23. Dynia kg 300 03221000-6 PN-R-75374 24. Szczaw kg 100 03221113-1 PN-87/R-75357 Pakiet II – Owoce: Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1. Jabłko kg 15000 03222321-9 PN-84/R-75024 2. Gruszki kg 500 03222322-6 PN-R-75025 Pakiet III – Ziemniaki: Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1. Ziemniaki kg 100000 03221110-0 PN-R-75371 Pakiet IV – Kiszonki: Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1. Kapusta kiszona kg 4000 15331142-4 PN-72/A-77700 2. Ogórek kiszony kg 2000 15331000-7 PN-A-77701 Powyższe zestawienie oznacza kolejno: przedmiot zamówienia, zapotrzebowanie ilościowe, kod CPV wg Wspólnego Słownika Zamówień, Polską Normę. 1. Podane w opisach nazwy własne nie mają na celu naruszenia art. 7 i 29 ustawy PZP, a mają jedynie za zadanie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych zamawiającego. Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne, tzn. posiadające cechy, właściwości, jakość, nie gorsze niż opisane w przedmiocie zamówienia. Wykazanie równoważności zaoferowanego przedmiotu spoczywa na Wykonawcy. Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. 2. Podane ilości poszczególnych produktów żywnościowych są ilościami szacunkowymi. Ilość dostarczanego Towaru może ulec pomniejszeniu o 30%. Wykonawcy przysługuje prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone ilości towaru. Ostateczny rozmiar zamówienia nie może stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. 3. Przedmiot zamówienia musi być zgodny z Polskimi Normami i posiadać aktualny Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI). Musi być wolny od wad i zanieczyszczeń, posiadać swoistą barwę, smak i zapach. Wszystkie artykuły muszą posiadać termin przydatności do spożycia min do kolejnej dostawy. 4. Wykonawca przedmiot zamówienia musi dostarczać w zamkniętych, oryginalnych i nieuszkodzonych opakowaniach. Treść etykiet na opakowaniach winna zawierać informacje w języku polskim o nazwie i adresie producenta, o parametrach fizyko-chemicznych produktu oraz o dacie przydatności do spożycia – zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. 5. Zobowiązuje się wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych – z zastrzeżeniem określonym w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa –powodowały obniżenie ponoszonych przez zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych produktów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | c1862273-4359-4289-8252-cb4917c77ebb |
Biuletyn | 615442-N-2018 |
Zamawiajacy nazwa | Areszt Śledczy |
Regon | 62648400000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. Kaszubska |
Zamawiajacy adres numer domu | 28 |
Zamawiajacy miejscowosc | Szczecin |
Zamawiajacy kod pocztowy | 70-952 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | zachodniopomorskie |
Zamawiajacy telefon | 91 4809100, 4809151, 52 |
Zamawiajacy fax | 914 809 260 |
Zamawiajacy email | as_szczecin@sw.gov.pl |
Adres strony url | www.sw.gov.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | jednostka organizacyjna więziennictwa |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.sw.gov.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | pisemnie |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Areszt Śledczy, ul. Kaszubska 28, 70-226 Szczecin, sekretariat |
Nazwa nadana zamowieniu | Sukcesywne dostawy warzyw, owoców , ziemniaków i kiszonek do Aresztu Śledczego w Szczecinie |
Numer referencyjny | D/Kw.2232,10,2018 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Okreslenie przedmiotu | Opis przedmiotu zamówienia. 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy warzyw, owoców, ziemniaków i kiszonek do magazynu Aresztu Śledczego w Szczecinie. Pakiet I – Warzywa: Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1. Burak ćwikłowy kg 13000 03221111-7 PN-72/R-75360 2. Cebula kg 9000 03221113-1 PN-87-R75357 3. Kapusta pekińska kg 800 03221410-3 PN-72/R-75362 4. Kapusta biała kg 3000 03221410-3 PN-72/R-75362 5. Kapusta czerwona kg 1300 03221410-3 PN-72/R-75362 6. Marchew kg 27000 03221112-4 PN-84/R-75358 7. Pietruszka (korzeń) kg 7500 03221110-0 PN-R-75370 8. Por kg 5000 03221300-9 PN-R-75521 9. Seler (korzeń) kg 7500 03221110-0 PN-R-75371 10. Kalafior świeży kg 500 03221420-6 PN-R-75372 11. Ogórek świeży kg 1500 03221420-6 PN-85/R-75359 12. Sałata zielona kg 250 03221320-5 PN-72/R-75362 13. Pomidor kg 1600 03221240-0 PN-91/R-75368 14. Szczypior kg 50 03221113-1 PN-87/R-75357 15. Papryka czerwona/żółta kg 200 03221230-7 PN-R-75528 16. Botwina kg 200 03221111-7 PN-R-75360 17. Kalarepa kg 200 03221410-3 PN-72/R-75362 18. Koper nać kg 40 03221113-1 PN-87/R-75357 19. Czosnek główki kg 20 03221107-0 PN-87-R75357 20. Pietruszka nać kg 20 03221113-1 PN-87/R-75357 21 Fasolka szparagowa kg 400 03221212-5 PN-A-78601 22. Cukinia kg 300 03221250-3 PN-R-75374 23. Dynia kg 300 03221000-6 PN-R-75374 24. Szczaw kg 100 03221113-1 PN-87/R-75357 Pakiet II – Owoce: Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1. Jabłko kg 15000 03222321-9 PN-84/R-75024 2. Gruszki kg 500 03222322-6 PN-R-75025 Pakiet III – Ziemniaki: Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1. Ziemniaki kg 100000 03221110-0 PN-R-75371 Pakiet IV – Kiszonki: Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1. Kapusta kiszona kg 4000 15331142-4 PN-72/A-77700 2. Ogórek kiszony kg 2000 15331000-7 PN-A-77701 Powyższe zestawienie oznacza kolejno: przedmiot zamówienia, zapotrzebowanie ilościowe, kod CPV wg Wspólnego Słownika Zamówień, Polską Normę. 1. Podane w opisach nazwy własne nie mają na celu naruszenia art. 7 i 29 ustawy PZP, a mają jedynie za zadanie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych zamawiającego. Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne, tzn. posiadające cechy, właściwości, jakość, nie gorsze niż opisane w przedmiocie zamówienia. Wykazanie równoważności zaoferowanego przedmiotu spoczywa na Wykonawcy. Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. 2. Podane ilości poszczególnych produktów żywnościowych są ilościami szacunkowymi. Ilość dostarczanego Towaru może ulec pomniejszeniu o 30%. Wykonawcy przysługuje prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone ilości towaru. Ostateczny rozmiar zamówienia nie może stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. 3. Przedmiot zamówienia musi być zgodny z Polskimi Normami i posiadać aktualny Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI). Musi być wolny od wad i zanieczyszczeń, posiadać swoistą barwę, smak i zapach. Wszystkie artykuły muszą posiadać termin przydatności do spożycia min do kolejnej dostawy. 4. Wykonawca przedmiot zamówienia musi dostarczać w zamkniętych, oryginalnych i nieuszkodzonych opakowaniach. Treść etykiet na opakowaniach winna zawierać informacje w języku polskim o nazwie i adresie producenta, o parametrach fizyko-chemicznych produktu oraz o dacie przydatności do spożycia – zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. 5. Zobowiązuje się wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych – z zastrzeżeniem określonym w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa –powodowały obniżenie ponoszonych przez zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych produktów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów. |
Cpv glowny przedmiot | 03221111-7 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Okres w miesiacach | 12 |
Okreslenie warunkow | Za spełniających powyższe warunki zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań wymagających z art. 22 ust. 1 ustawy PZP – stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ. |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Za spełniających powyższe warunki zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań wymagających z art. 22 ust. 1 ustawy PZP – stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ. |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Za spełniających powyższe warunki zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań wymagających z art. 22 ust. 1 ustawy PZP – stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ. |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
IV 6 1 sposob udostepniania | Zamawiający informuje, iż zgodnie z art. 8 w zw. z art. 96 ust. 3 ustawy PZP oferty składane w postępowaniu o zamówienie publiczne są jawne i podlegają udostępnieniu od chwili ich otwarcia, z wyjątkiem informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz. U. z 2003 r. Nr 153, poz. 1503 z późn. zm.), jeśli Wykonawca w terminie składania ofert zastrzegł, że nie mogą one być udostępniane i jednocześnie wykazał, iż zastrzeżone informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa. Zamawiający zaleca, aby informacje zastrzeżone, jako tajemnica przedsiębiorstwa były przez Wykonawcę złożone w oddzielnej wewnętrznej kopercie z oznakowaniem „tajemnica przedsiębiorstwa”, lub spięte (zszyte) oddzielnie od pozostałych, jawnych elementów oferty. Brak jednoznacznego wskazania, które informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa oznaczać będzie, że wszelkie oświadczenia i zaświadczenia składane w trakcie niniejszego postępowania są jawne bez zastrzeżeń. Zastrzeżenie informacji, które nie stanowią tajemnicy przedsiębiorstwa w rozumieniu ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji będzie traktowane, jako bezskuteczne i skutkować będzie zgodnie z uchwałą SN z 20 października 2005 (sygn. III CZP 74/05) ich odtajnieniem. Zamawiający informuje, że w przypadku kiedy wykonawca otrzyma od niego wezwanie w trybie art. 90 ustawy PZP, a złożone przez niego wyjaśnienia i/lub dowody stanowić będą tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji Wykonawcy będzie przysługiwało prawo zastrzeżenia ich jako tajemnica przedsiębiorstwa. Przedmiotowe zastrzeżenie zamawiający uzna za skuteczne wyłącznie w sytuacji kiedy Wykonawca oprócz samego zastrzeżenia, jednocześnie wykaże, iż dane informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa. |
IV 6 1 srodki ochrony | Zamawiający zaleca, aby informacje zastrzeżone, jako tajemnica przedsiębiorstwa były przez Wykonawcę złożone w oddzielnej wewnętrznej kopercie z oznakowaniem „tajemnica przedsiębiorstwa”, lub spięte (zszyte) oddzielnie od pozostałych, jawnych elementów oferty. Brak jednoznacznego wskazania, które informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa oznaczać będzie, że wszelkie oświadczenia i zaświadczenia składane w trakcie niniejszego postępowania są jawne bez zastrzeżeń. |
IV 4 4 data | 2018-09-25T00:00:00+02:00 |
IV 4 4 godzina | 10:30 |
IV 4 4 jezyki | język polski |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | Sukcesywne dostawy warzyw do Aresztu Śledczego w Szczecinie |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03221111-7 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | Pakiet I – Warzywa: Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1. Burak ćwikłowy kg 13000 03221111-7 PN-72/R-75360 2. Cebula kg 9000 03221113-1 PN-87-R75357 3. Kapusta pekińska kg 800 03221410-3 PN-72/R-75362 4. Kapusta biała kg 3000 03221410-3 PN-72/R-75362 5. Kapusta czerwona kg 1300 03221410-3 PN-72/R-75362 6. Marchew kg 27000 03221112-4 PN-84/R-75358 7. Pietruszka (korzeń) kg 7500 03221110-0 PN-R-75370 8. Por kg 5000 03221300-9 PN-R-75521 9. Seler (korzeń) kg 7500 03221110-0 PN-R-75371 10. Kalafior świeży kg 500 03221420-6 PN-R-75372 11. Ogórek świeży kg 1500 03221420-6 PN-85/R-75359 12. Sałata zielona kg 250 03221320-5 PN-72/R-75362 13. Pomidor kg 1600 03221240-0 PN-91/R-75368 14. Szczypior kg 50 03221113-1 PN-87/R-75357 15. Papryka czerwona/żółta kg 200 03221230-7 PN-R-75528 16. Botwina kg 200 03221111-7 PN-R-75360 17. Kalarepa kg 200 03221410-3 PN-72/R-75362 18. Koper nać kg 40 03221113-1 PN-87/R-75357 19. Czosnek główki kg 20 03221107-0 PN-87-R75357 20. Pietruszka nać kg 20 03221113-1 PN-87/R-75357 21 Fasolka szparagowa kg 400 03221212-5 PN-A-78601 22. Cukinia kg 300 03221250-3 PN-R-75374 23. Dynia kg 300 03221000-6 PN-R-75374 24. Szczaw kg 100 03221113-1 PN-87/R-75357 |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | Sukcesywne dostawy owoców do Aresztu Śledczego w Szczecinie |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03222321-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | Pakiet II – Owoce: Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1. Jabłko kg 15000 03222321-9 PN-84/R-75024 2. Gruszki kg 500 03222322-6 PN-R-75025 |
Zalacznik czesc nr | 3 |
Zalacznik nazwa | Sukcesywne dostawy ziemniaki do Aresztu Śledczego w Szczecinie |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03221110-0 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | Pakiet III – Ziemniaki: Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1. Ziemniaki kg 100000 03221110-0 PN-R-75371 |
Zalacznik czesc nr | 4 |
Zalacznik nazwa | Sukcesywne dostawy kiszonek do Aresztu Śledczego w Szczecinie |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15331142-4 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | Pakiet IV – Kiszonki: Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1. Kapusta kiszona kg 4000 15331142-4 PN-72/A-77700 2. Ogórek kiszony kg 2000 15331000-7 PN-A-77701 |
Criterion
Kryteria | łączna cena ofertowa brutto |
Znaczenie | 60,00 |
Kryteria | termin realizacji wymiany wadliwego towaru |
Znaczenie | 40,00 |