GuidZP400 |
e0fc1460-7709-438a-a07c-02c8cdb2ae47
|
Biuletyn |
614720-N-2018
|
Zamawiajacy nazwa |
Wielospecjalistyczny Szpital Wojewódzki w Gorzowie Wlkp. Spółka z o.o.
|
Regon |
21122838100000
|
Zamawiajacy adres ulica |
Dekerta
|
Zamawiajacy adres numer domu |
1
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Gorzów Wielkopolski
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
66-400
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
lubuskie
|
Zamawiajacy telefon |
95 7331222, 7331173,
|
Zamawiajacy fax |
95 7331222, 7331173
|
Zamawiajacy email |
renata.grabaszewska@szpital.gorzow.pl,
|
Adres strony url |
www.szpital.gorzow.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
3
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.szpital.gorzow.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
w formie pisemnej
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Wielospecjalistyczny Szpital Wojewódzki w Gorzowie Wlkp. sp. z o.o., ul. Dekerta 1, 66-400 Gorzów Wlkp (Kancelaria)
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa mięsa wieprzowego i wyrobów masarskich
|
Numer referencyjny |
ZP/35/18
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa świeżego mięsa wieprzowego i wyrobów masarskich na potrzeby Wielospecjalistycznego Szpitala Wojewódzkiego w Gorzowie Wlkp. Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz szacunkowa ilość zawarta jest w załączniku cenowym oraz wzorze umowy. Wymienione w załączniku cenowym wymagania graniczne uważa się za konieczne do spełnienia, niespełnienie ich skutkować będzie odrzuceniem oferty. Wykonawca zobowiązany jest dostarczać przedmiot zamówienia spełniający wymogi i wytworzony zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, w szczególności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2017 r. poz. 149) oraz aktami wykonawczymi do niej. Zakład produkcyjny, z którego pochodzi oferowany przedmiot zamówienia winien podlegać nadzorowi sanitarno-weterynaryjnemu, spełniać wymogi weterynaryjne, posiadać uprawnienia i kwalifikacje do prowadzenia działalności w wymaganym zakresie, w szczególności obrót świeżym mięsem wieprzowym, produkcja wędlin z mięsa wieprzowego- zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 roku o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz. U. z 2017 r. poz. 242 z późn. zm.). Oferowany przedmiot zamówienia musi być zgodny z zasadami GMP (Dobra Praktyka Produkcyjna), GHP (Dobra Praktyka Higieniczna) i systemem HACCP (System zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności). Zamawiający wymaga, aby transport przedmiotu zamówienia spełniał wszystkie wymagania sanitarne (w tym czynności związane z załadunkiem i rozładunkiem) zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2015 r. poz. 594 z późn. zm.) oraz rozporządzeniem (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE L Nr 139 poz.1).2.10. Termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia przedmiotu zamówienia do Magazynu Zamawiającego nie może być krótszy niż 1/2 okresu, w którym towar zachowuje zdolność do spożycia- określony na opakowaniu produktu. Oferowany przez Wykonawcę przedmiot zamówienia winien być wysokiej jakości oraz zgodny z obowiązującymi normami jakościowymi i ilościowymi. Każdorazowo dostarczony produkt winien być zapakowany próżniowo (hermetycznie), posiadać czytelną datą ważności oraz posiadać szczelne, nienaruszone, nieprzepuszczające powietrza oryginalne opakowanie producenta.
|
Cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
12
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Inne dokumenty niewymienione |
Wykonawca, w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej informacji z otwarcia ofert, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy PZP przekazuje Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy PZP. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Wzór oświadczenia o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej stanowi załącznik do SIWZ.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Zamawiający zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy PZP przewiduje możliwość wprowadzenia zmian do treści zawartej umowy w stosunku do treści oferty. Zmiany zostały określone w załączniku do SIWZ (wzór umowy)
|
IV 4 4 data |
2018-09-19T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 4 jezyki |
język polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
IV 6 6 |
Na dzień składania ofert Wykonawca przedstawia następujące dokumenty i oświadczenia: 1. Formularz oferty 2. Załącznik cenowy 3. Oświadczenie dotyczące przesłanek wykluczenia z postępowania 4. W przypadku działania Wykonawcy przez pełnomocnika, należy dołączyć do oferty pełnomocnictwo w oryginale lub jego kopię poświadczoną notarialnie; 5. Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawców wspólnie ubiegających się o
realizację zamówienia - jeżeli dotyczy.
|