Zakup artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej i przedszkolnej wraz z dostawą do wskazanego miejsca
Publication date | 2018-09-14 |
End date | 2018-09-24 00:00:00 |
Instytucja | Zespół Szkół i Placówek Oświatowych w Magnuszewie |
Miejscowość | Magnuszew |
Województwo | mazowieckie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 617213-N-2018 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 150000008, 155000003 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Wykonawca dostarczać będzie artykuły spożywcze zgodnie z wymaganiami stacji sanitarno epidemiologicznej tj.przystosowanym do tego samochodem. Warunki dostawy towarów: czystość towarów, higiena osobista konwojenta - dostawcy, dostawa w pojazdach przystosowanych tj. dla żywności wymagającej przechowywania w warunkach chłodniczych temperatura od 0-4 st.C, dla żywności mrożonej -18 st.C,. Dostawa codzienne wg zapotrzebowania sporządzonego przez uprawnionego pracownika szkoły. Artykuły muszą być świeże, dobrej jakości, dostarczane terminowo, zgodnie z zamówieniem. Zamawiający zastrzega sobie możliwość sprawdzenia cen artykułów. 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych zgodnie z wykazem zamieszczonym w częściach. I - IV. 2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Wykonawca może zaproponować produkt o innej nazwie pod warunkiem, że posiadać on będzie te same walory smakowe i właściwości, co produkty podane przykładowo. W takim. przypadku należy zaznaczyć, jakiego produktu dotyczy oferta równoważna. 3. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, kilka lub wszystkie grupy. Oferta częściowa musi obejmować wszystkie pozycje określone w danej grupie. Oferta częściowa musi obejmować minimum jedną z poniższych grup: cz. I. Przetwory sypkie, przyprawy, przetwory, produkty strączkowe, napoje, soki, syropy cz. II. Warzywa, owoce, kiszonki, ziemniaki, jaja cz. III. Mięso, wędliny, drób ryby, przetwory drobiowe cz. IV Nabiał , przetwory nabiałowe 4. Wymogi dodatkowe: - dowóz na koszt i ryzyko transportem wykonawcy do magazynu zamawiającego, - dostawy częściowe, sukcesywne, uruchamiane telefonicznie, - zamawiający nie przewiduje waloryzacji cen w trakcie realizacji umowy. 5. Ilości podane w grupach I - IV są szacunkowe i mogą ulec zmianie . Z tego tytułu wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec zamawiającego. 6. Dostarczone produkty żywnościowe muszą spełniać warunki określone przez Instytut Żywienia i Żywności. 7. Pozostałe warunki dotyczące realizacji zamówienia, w tym warunki płatności, zostały określone we wzorze umowy stanowiące zał.nr 3 do SIWZ. Zamawiający dopuszcza składania ofert częściowych cz. I. Przetwory sypkie, przyprawy, przetwory, produkty strączkowe, napoje, soki, syropy cz. II. Warzywa, owoce, kiszonki, ziemniaki cz. III. Mięso, wędliny, drób, ryby, przetwory drobiowe cz. IV Nabiał , przetwory nabiałowe |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 77e4bbca-ad02-4765-8346-a45a29dd584e |
Biuletyn | 617213-N-2018 |
Zamawiajacy nazwa | Zespół Szkół i Placówek Oświatowych w Magnuszewie |
Regon | 67290258700000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. Bohaterów Września |
Zamawiajacy adres numer domu | 10 |
Zamawiajacy miejscowosc | Magnuszew |
Zamawiajacy kod pocztowy | 26910 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | mazowieckie |
Zamawiajacy telefon | 48 621 70 34 |
Zamawiajacy fax | 48 621 70 34 |
Zamawiajacy email | zsipo.magnuszew@vp.pl |
Adres strony url | www.magnuszew.edu.pl |
Adres strony internetowej | www.magnuszew.edu.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 2 |
Czy dostep dokumentow zamowienia | 1 |
Dostep dokumentow zamowienia | www.magnuszew.edu.pl |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.magnuszew.edu.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | osobiście/ pocztą/ kurierem na piśmie |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | 26-910 Magnuszew, ul.Saperów 24, pokój nr 8 |
Nazwa nadana zamowieniu | Zakup artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej i przedszkolnej wraz z dostawą do wskazanego miejsca |
Numer referencyjny | ZSIPO.271.2.2018 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Okreslenie przedmiotu | Wykonawca dostarczać będzie artykuły spożywcze zgodnie z wymaganiami stacji sanitarno epidemiologicznej tj.przystosowanym do tego samochodem. Warunki dostawy towarów: czystość towarów, higiena osobista konwojenta - dostawcy, dostawa w pojazdach przystosowanych tj. dla żywności wymagającej przechowywania w warunkach chłodniczych temperatura od 0-4 st.C, dla żywności mrożonej -18 st.C,. Dostawa codzienne wg zapotrzebowania sporządzonego przez uprawnionego pracownika szkoły. Artykuły muszą być świeże, dobrej jakości, dostarczane terminowo, zgodnie z zamówieniem. Zamawiający zastrzega sobie możliwość sprawdzenia cen artykułów. 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych zgodnie z wykazem zamieszczonym w częściach. I - IV. 2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Wykonawca może zaproponować produkt o innej nazwie pod warunkiem, że posiadać on będzie te same walory smakowe i właściwości, co produkty podane przykładowo. W takim. przypadku należy zaznaczyć, jakiego produktu dotyczy oferta równoważna. 3. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, kilka lub wszystkie grupy. Oferta częściowa musi obejmować wszystkie pozycje określone w danej grupie. Oferta częściowa musi obejmować minimum jedną z poniższych grup: cz. I. Przetwory sypkie, przyprawy, przetwory, produkty strączkowe, napoje, soki, syropy cz. II. Warzywa, owoce, kiszonki, ziemniaki, jaja cz. III. Mięso, wędliny, drób ryby, przetwory drobiowe cz. IV Nabiał , przetwory nabiałowe 4. Wymogi dodatkowe: - dowóz na koszt i ryzyko transportem wykonawcy do magazynu zamawiającego, - dostawy częściowe, sukcesywne, uruchamiane telefonicznie, - zamawiający nie przewiduje waloryzacji cen w trakcie realizacji umowy. 5. Ilości podane w grupach I - IV są szacunkowe i mogą ulec zmianie . Z tego tytułu wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec zamawiającego. 6. Dostarczone produkty żywnościowe muszą spełniać warunki określone przez Instytut Żywienia i Żywności. 7. Pozostałe warunki dotyczące realizacji zamówienia, w tym warunki płatności, zostały określone we wzorze umowy stanowiące zał.nr 3 do SIWZ. Zamawiający dopuszcza składania ofert częściowych cz. I. Przetwory sypkie, przyprawy, przetwory, produkty strączkowe, napoje, soki, syropy cz. II. Warzywa, owoce, kiszonki, ziemniaki cz. III. Mięso, wędliny, drób, ryby, przetwory drobiowe cz. IV Nabiał , przetwory nabiałowe |
Cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Okreslenie warunkow | zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | wykonawca musi wykazać że posiada środek transportu dopuszczony przez Inspekcję Sanitarna do przewozu tego typu artykułów spożywczych. |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy, |
Zakresie warunkow udzialu | wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu lub urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy w celu wykonania zamówienia publicznego wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami |
Inne dokumenty niewymienione | oświadczenie wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | Przewiduje się możliwość dokonania zmian w umowie na warunkach określonych w umowie na warunkach określonych w niniejszym paragrafie. Wystąpienie którejkolwiek z okoliczności wskazanych w niniejszym paragrafie nie stanowi zobowiązania Stron do wprowadzenia zmiany. Zamawiający dopuszcza możliwość wprowadzenia następujących zmian terminów wynikających z Umowy, jeżeli uzasadnione to będzie sytuacją finansową Zamawiającego lub warunkami organizacyjnymi leżącymi po stronie Zamawiającego. Ponadto Zamawiający dopuszcza wprowadzenie zmian w przypadku: a/ wystąpienia siły wyższej, co uniemożliwia wykonanie przedmiotu umowy zgodnie ze SIWZ, b/ rezygnacji przez Zamawiającego z realizacji części przedmiotu umowy. W takim przypadku wynagrodzenie przysługujące Wykonawcy zostanie pomniejszone, przy czym Zamawiający zapłaci za wszystkie spełnione świadczenia oraz udokumentowane koszty, które Wykonawca poniósł w związku z wynikającymi z Umowy planowanymi świadczeniami. |
IV 6 1 sposob udostepniania | Wykonawca może zastrzec w ofercie informacje stanowiące tajemnice przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji. Wykonawca w takim przypadku zobowiązany jest wykazać, iż zastrzeżone informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa, a także wydzielić je w wybrany przez siebie sposób, zapewniający zachowanie tajemnicy przedsiębiorstwa. Tak wydzielonych informacji Zamawiający nie będzie ujawniał. Wykonawca nie może zastrzec informacji i dokumentów, których jawność wynika z innych aktów prawnych w tym m.in. z zapisu art. 86 ust. 4 ustawy Pzp. |
IV 4 4 data | 2018-09-24T00:00:00+02:00 |
IV 4 4 godzina | 10:00 |
IV 4 4 jezyki | język polski |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | Przetwory sypkie, przyprawy, przetwory, produkty strączkowe, napoje, soki, syropy |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-08-30T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | Przetwory sypkie, przyprawy, przetwory, produkty strączkowe, napoje, soki, syropy- zgodnie z załącznikiem I |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | Warzywa, owoce, kiszonki, ziemniaki |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-08-30T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | Warzywa, owoce, kiszonki, ziemniaki - wg załącznika II |
Zalacznik czesc nr | 3 |
Zalacznik nazwa | Mięso, wędliny, drób, ryby, przetwory drobiowe |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-08-30T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | Mięso, wędliny, drób, ryby, przetwory drobiowe -wg załącznika III |
Zalacznik czesc nr | 4 |
Zalacznik nazwa | Nabiał , przetwory nabiałowe |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15500000-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-08-30T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | Nabiał , przetwory nabiałowe |
Criterion
Kryteria | czas reakcji usunięcia reklamacji |
Znaczenie | 40,00 |
Kryteria | cena |
Znaczenie | 60,00 |