DOSTAWA MIĘSA, PRODUKTÓW MIĘSNYCH, PODROBÓW ORAZ WĘDLIN I WYROBÓW WĘDLINIARSKICH DO OBIEKTÓW SOLPARK KLESZCZÓW SP. Z O.O.

Publication date 2018-11-07
End date 2018-11-15 00:00:00
Instytucja "SOLPARK KLESZCZÓW" Sp. z o.o.
Miejscowość Kleszczów
Województwo łódzkie
Branża
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 645483-N-2018
Document type ZP-400
Cpv code 151000009
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, produktów mięsnych, podrobów, wędlin i wyrobów wędliniarskich do obiektów „SOLPARK KLESZCZÓW” Sp. z o.o. w Kleszczowie, o wysokiej jakości zdrowotnej spełniające wymogi określone przepisami Ustawy z 25 sierpnia 2006r.
o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2018 r. poz. 1541) oraz aktów wykonawczych do niej i wytworzone zgodnie z obowiązującymi przepisami, w szczególności:
a) Ustawa z dnia 16 grudnia 2005 o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2017 r. poz. 242)
b) Rozporządzenie (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. ustanawiającym szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 55, z późn. zm.) - Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 3, t. 45, str. 14) oraz w przepisach Unii Europejskiej wydanych w trybie tego rozporządzenia.
c) Rozporządzenie (WE) nr 854/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającym szczególne przepisy dotyczące organizacji urzędowych kontroli
w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do spożycia przez ludzi (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 206 z późn. zm) – Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 3, t. 45, str. 75) oraz w przepisach Unii Europejskiej wydanych w trybie tego rozporządzenia.
d) Ustawa z dnia 29 stycznia 2004r. o Inspekcji Weterynaryjnej (tekst jednolity
Dz. U. z 2018r. poz. 1557)
zapewniających bezpieczeństwo konsumenta, odpowiadających jakości handlowej określonej
w obowiązujących przepisach o jakości handlowej i deklarowanej przez producenta w jego oznakowaniu.
1.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa Załącznik nr 4 do niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, będący jednocześnie Formularzem cenowym.
1.3. Przedmiot zamówienia określony w pkt. 1.1. obejmuje dostawy mięsa, produktów mięsnych, podrobów, wędlin i wyrobów wędliniarskich, które są:
a) dopuszczone do sprzedaży,
b) świeże i pierwszego gatunku,
c) wolne od wad,
d) oznakowane widoczną nazwą handlową produktu oraz aktualnym terminem ważności
i terminem produkcji (terminem przydatności do spożycia pozwalającym na przechowywanie go przez okres co najmniej 72 godzin od dnia dostawy do obiektów Zamawiającego),
e) zgodne z obowiązującymi normami stawianymi towarom.
1.4. Przedmiot zamówienia będzie dostarczany przez Wykonawcę w pojemnikach przeznaczonych do kontaktów z żywnością, zamkniętych (każdy asortyment w oddzielnym zamkniętym pojemniku) zawierający zapis daty, godziny produkcji, pieczęć producenta (nazwa i adres) oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Opakowania jednostkowe dla produktów muszą być suche, czyste, bez uszkodzeń mechanicznych i obcych zapachów oraz powinny zapewnić ochronę przed uszkodzeniami mechanicznymi oraz zanieczyszczeniami, jak również odpowiednie warunki w czasie przechowywania i transportu.
1.5. Do każdej dostawy przedmiotu zamówienia dołączony zostanie Handlowy Dokument Identyfikacyjny zawierający informacje dotyczące producenta, datę produkcji oraz datę ważności.
1.6. Częstotliwość dostaw: Dostawa następować będzie w dniach pracy obiektu (od poniedziałku do soboty z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy), do 6 (sześciu) razy w tygodniu, do obiektu Zamawiającego, w godzinach określonych przez Zamawiającego tj. 6.00-12.00.
W przypadku stosunkowo małej ilości cząstkowej dostawy towaru – w zakresie planowanego terminu dostawy – Zamawiający może uwzględnić sugestię Wykonawcy.
1.7. Transport do siedziby Zamawiającego będzie realizowany środkami transportu dostosowanymi do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości. Natomiast osoby wykonujące zamówienia (tj. kierowcy
i pomocnicy) muszą posiadać aktualne zaświadczenie lekarskie: sanitarno-epidemiologiczne, zezwalające na pracę w kontakcie z żywnością.
1.8. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania towarów do obiektów Zamawiającego transportem na własny koszt i ryzyko.
1.9. Wykonawca zobowiązany jest do dokonywania we własnym zakresie wyładunku i wniesienia dostarczonego towaru do pomieszczeń magazynowych Zamawiającego wskazanych przez przedstawiciela Zamawiającego (strefa magazynowa lub strefa przyjęcia towaru).
1.10. Wielkość poszczególnych dostaw Zamawiający będzie określał na podstawie pisemnego zamówienia wysłanego w formie elektronicznej na adres e-mail z potwierdzeniem przyjęcia zamówienia, z którego zamówienie zostało złożone w terminie nie później niż 6 godzin od złożenia zamówienia i ze wskazaniem planowanej daty i godziny dostawy mając na uwadze pkt. 1.12b. W sytuacji, gdy skorzystanie ze skrzynki e-mailowej będzie niemożliwe z powodu usterek technicznych dopuszcza się przekazanie zamówienia:
a) Faksem z wynikiem OK. / WYSŁANIE UDANE u Zamawiającego;
b) lub złożenie telefonicznie.
Zamawiający zastrzega sobie możliwość korekty zamówienia do godziny 15:30 przed dniem realizacji zamówienia.
1.11. Termin realizacji zamówienia przez Wykonawcę nie może być dłuższy niż 2 (słownie: dwa) dni robocze od dnia przesłania zamówienia przez Zamawiającego.
1.12. Zamawiający w zamówieniu wyszczególni:
a) nazwę asortymentu i ilość,
b) termin realizacji dostawy,
c) ewentualne specyficzne warunki zamówienia
1.13. Ilość asortymentu będącego przedmiotem zamówienia określona w formularzu cenowym stanowiącej załącznik nr 4 do SIWZ jest ilością szacunkową. Zamawiający zastrzega sobie prawo do jednostronnego ograniczenia ilości i związanej z nią wartości przedmiotu umowy do faktycznie zamówionego asortymentu w zależności od rzeczywistych potrzeb w okresie obowiązywania niniejszej umowy wynikających z rodzaju diet klientów oraz ze zmiennej ilości klientów Zamawiającego uzależnionych od zakresu zarezerwowanych szkoleń, konferencji, eventów, sezonu, w związku z zakresem świadczonych usług i prowadzonej przez Zamawiającego działalności.
Zamawiający dopuszcza także możliwość dokonania zakupu asortymentu spoza Formularza cenowego, jeśli zaistnieje konieczność dokonania zakupu z uwagi na przyjazd gości oczekujących przygotowania niestandardowych – mało popularnych posiłków itp.; wartość dokonanych zakupów spoza Formularza cenowego, zostanie doliczona do wartości niniejszego zamówienia. Zamawiający będzie regulował należności tylko za faktycznie dokonane dostawy przedmiotu zamówienia w zależności od rzeczywistych potrzeb w okresie obowiązywania niniejszej umowy wynikające z rodzaju diet klientów oraz ze zmiennej ilości klientów Zamawiającego uzależnionych od zakresu zarezerwowanych szkoleń, konferencji, eventów, sezonu, w związku z zakresem świadczonych usług i prowadzonej przez Zamawiającego działalności, z uwzględnieniem kwoty wskazanej przez Zamawiającego do której będzie realizowane zamówienie.
1.14. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany rodzaju asortymentu w czasie wykonywania umowy jeżeli produkt zaoferowany przez Wykonawcę zostanie wycofany z produkcji – w tej sytuacji po uzgodnieniu z Zamawiającym, Wykonawca może zaproponować inny produkt równoważny nie gorszy jakościowo po cenach zaproponowanych dla produktu wycofanego.
1.15. W pozycjach dotyczących produktów wskazanych z nazwy handlowej Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Pod pojęciem produktu równoważnego Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadające te same walory organoleptyczne (jak zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w swoim składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, tą sama gramaturę/pojemność co artykuły określone przez Zamawiającego.
1.16. W przypadku gdy Wykonawca będzie oferował artykuł równoważny, ma obowiązek zaznaczyć ten fakt i produkt równoważny w formularzu cenowym (złącznik nr 4 SIWZ kolumna II, wpisując asortyment równoważny). Zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy Pzp Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywane przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego produkty spełniają wymagania stawiane przez Zamawiającego. Nie wskazanie produktów równoważnych traktowane będzie, jako deklaracja zastosowania produktów wymienionych w dokumentacji przetargowej, gdzie Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, produktów mięsnych, podrobów oraz wędlin i wyrobów wędliniarskich do obiektów „SOLPARK KLESZCZÓW” Sp. z o.o

Dodatkowe informacje

GuidZP400 9693b8f0-b605-4ecd-99b0-b090e3f158bd
Biuletyn 645483-N-2018
Zamawiajacy nazwa "SOLPARK KLESZCZÓW" Sp. z o.o.
Regon 10068625300000
Zamawiajacy adres ulica ul. Sportowa
Zamawiajacy adres numer domu 8
Zamawiajacy miejscowosc Kleszczów
Zamawiajacy kod pocztowy 97410
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo łódzkie
Zamawiajacy telefon 44 731 65 00
Zamawiajacy email biuro@kompleks-solpark.pl
Adres strony url www.solpark.bip.kleszczow.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.solpark.bip.kleszczow.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny OSOBIŚCIE, POCZTĄ LUB KURIEREM
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres SOLPARK KLESZCZÓW SP. Z O.O. UL. SPORTOWA 8, 97-410 KLESZCZÓW, SEKRETARIAT 1 PIĘTRO, POKÓJ 1.05
Nazwa nadana zamowieniu DOSTAWA MIĘSA, PRODUKTÓW MIĘSNYCH, PODROBÓW ORAZ WĘDLIN I WYROBÓW WĘDLINIARSKICH DO OBIEKTÓW SOLPARK KLESZCZÓW SP. Z O.O.
Numer referencyjny CRZPU/7/2018
Rodzaj zamowienia 1
Okreslenie przedmiotu 1.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, produktów mięsnych, podrobów, wędlin i wyrobów wędliniarskich do obiektów „SOLPARK KLESZCZÓW” Sp. z o.o. w Kleszczowie, o wysokiej jakości zdrowotnej spełniające wymogi określone przepisami Ustawy z 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2018 r. poz. 1541) oraz aktów wykonawczych do niej i wytworzone zgodnie z obowiązującymi przepisami, w szczególności: a) Ustawa z dnia 16 grudnia 2005 o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2017 r. poz. 242) b) Rozporządzenie (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. ustanawiającym szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 55, z późn. zm.) - Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 3, t. 45, str. 14) oraz w przepisach Unii Europejskiej wydanych w trybie tego rozporządzenia. c) Rozporządzenie (WE) nr 854/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającym szczególne przepisy dotyczące organizacji urzędowych kontroli w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do spożycia przez ludzi (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 206 z późn. zm) – Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 3, t. 45, str. 75) oraz w przepisach Unii Europejskiej wydanych w trybie tego rozporządzenia. d) Ustawa z dnia 29 stycznia 2004r. o Inspekcji Weterynaryjnej (tekst jednolity Dz. U. z 2018r. poz. 1557) zapewniających bezpieczeństwo konsumenta, odpowiadających jakości handlowej określonej w obowiązujących przepisach o jakości handlowej i deklarowanej przez producenta w jego oznakowaniu. 1.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa Załącznik nr 4 do niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, będący jednocześnie Formularzem cenowym. 1.3. Przedmiot zamówienia określony w pkt. 1.1. obejmuje dostawy mięsa, produktów mięsnych, podrobów, wędlin i wyrobów wędliniarskich, które są: a) dopuszczone do sprzedaży, b) świeże i pierwszego gatunku, c) wolne od wad, d) oznakowane widoczną nazwą handlową produktu oraz aktualnym terminem ważności i terminem produkcji (terminem przydatności do spożycia pozwalającym na przechowywanie go przez okres co najmniej 72 godzin od dnia dostawy do obiektów Zamawiającego), e) zgodne z obowiązującymi normami stawianymi towarom. 1.4. Przedmiot zamówienia będzie dostarczany przez Wykonawcę w pojemnikach przeznaczonych do kontaktów z żywnością, zamkniętych (każdy asortyment w oddzielnym zamkniętym pojemniku) zawierający zapis daty, godziny produkcji, pieczęć producenta (nazwa i adres) oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Opakowania jednostkowe dla produktów muszą być suche, czyste, bez uszkodzeń mechanicznych i obcych zapachów oraz powinny zapewnić ochronę przed uszkodzeniami mechanicznymi oraz zanieczyszczeniami, jak również odpowiednie warunki w czasie przechowywania i transportu. 1.5. Do każdej dostawy przedmiotu zamówienia dołączony zostanie Handlowy Dokument Identyfikacyjny zawierający informacje dotyczące producenta, datę produkcji oraz datę ważności. 1.6. Częstotliwość dostaw: Dostawa następować będzie w dniach pracy obiektu (od poniedziałku do soboty z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy), do 6 (sześciu) razy w tygodniu, do obiektu Zamawiającego, w godzinach określonych przez Zamawiającego tj. 6.00-12.00. W przypadku stosunkowo małej ilości cząstkowej dostawy towaru – w zakresie planowanego terminu dostawy – Zamawiający może uwzględnić sugestię Wykonawcy. 1.7. Transport do siedziby Zamawiającego będzie realizowany środkami transportu dostosowanymi do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości. Natomiast osoby wykonujące zamówienia (tj. kierowcy i pomocnicy) muszą posiadać aktualne zaświadczenie lekarskie: sanitarno-epidemiologiczne, zezwalające na pracę w kontakcie z żywnością. 1.8. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania towarów do obiektów Zamawiającego transportem na własny koszt i ryzyko. 1.9. Wykonawca zobowiązany jest do dokonywania we własnym zakresie wyładunku i wniesienia dostarczonego towaru do pomieszczeń magazynowych Zamawiającego wskazanych przez przedstawiciela Zamawiającego (strefa magazynowa lub strefa przyjęcia towaru). 1.10. Wielkość poszczególnych dostaw Zamawiający będzie określał na podstawie pisemnego zamówienia wysłanego w formie elektronicznej na adres e-mail z potwierdzeniem przyjęcia zamówienia, z którego zamówienie zostało złożone w terminie nie później niż 6 godzin od złożenia zamówienia i ze wskazaniem planowanej daty i godziny dostawy mając na uwadze pkt. 1.12b. W sytuacji, gdy skorzystanie ze skrzynki e-mailowej będzie niemożliwe z powodu usterek technicznych dopuszcza się przekazanie zamówienia: a) Faksem z wynikiem OK. / WYSŁANIE UDANE u Zamawiającego; b) lub złożenie telefonicznie. Zamawiający zastrzega sobie możliwość korekty zamówienia do godziny 15:30 przed dniem realizacji zamówienia. 1.11. Termin realizacji zamówienia przez Wykonawcę nie może być dłuższy niż 2 (słownie: dwa) dni robocze od dnia przesłania zamówienia przez Zamawiającego. 1.12. Zamawiający w zamówieniu wyszczególni: a) nazwę asortymentu i ilość, b) termin realizacji dostawy, c) ewentualne specyficzne warunki zamówienia 1.13. Ilość asortymentu będącego przedmiotem zamówienia określona w formularzu cenowym stanowiącej załącznik nr 4 do SIWZ jest ilością szacunkową. Zamawiający zastrzega sobie prawo do jednostronnego ograniczenia ilości i związanej z nią wartości przedmiotu umowy do faktycznie zamówionego asortymentu w zależności od rzeczywistych potrzeb w okresie obowiązywania niniejszej umowy wynikających z rodzaju diet klientów oraz ze zmiennej ilości klientów Zamawiającego uzależnionych od zakresu zarezerwowanych szkoleń, konferencji, eventów, sezonu, w związku z zakresem świadczonych usług i prowadzonej przez Zamawiającego działalności. Zamawiający dopuszcza także możliwość dokonania zakupu asortymentu spoza Formularza cenowego, jeśli zaistnieje konieczność dokonania zakupu z uwagi na przyjazd gości oczekujących przygotowania niestandardowych – mało popularnych posiłków itp.; wartość dokonanych zakupów spoza Formularza cenowego, zostanie doliczona do wartości niniejszego zamówienia. Zamawiający będzie regulował należności tylko za faktycznie dokonane dostawy przedmiotu zamówienia w zależności od rzeczywistych potrzeb w okresie obowiązywania niniejszej umowy wynikające z rodzaju diet klientów oraz ze zmiennej ilości klientów Zamawiającego uzależnionych od zakresu zarezerwowanych szkoleń, konferencji, eventów, sezonu, w związku z zakresem świadczonych usług i prowadzonej przez Zamawiającego działalności, z uwzględnieniem kwoty wskazanej przez Zamawiającego do której będzie realizowane zamówienie. 1.14. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany rodzaju asortymentu w czasie wykonywania umowy jeżeli produkt zaoferowany przez Wykonawcę zostanie wycofany z produkcji – w tej sytuacji po uzgodnieniu z Zamawiającym, Wykonawca może zaproponować inny produkt równoważny nie gorszy jakościowo po cenach zaproponowanych dla produktu wycofanego. 1.15. W pozycjach dotyczących produktów wskazanych z nazwy handlowej Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Pod pojęciem produktu równoważnego Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadające te same walory organoleptyczne (jak zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w swoim składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, tą sama gramaturę/pojemność co artykuły określone przez Zamawiającego. 1.16. W przypadku gdy Wykonawca będzie oferował artykuł równoważny, ma obowiązek zaznaczyć ten fakt i produkt równoważny w formularzu cenowym (złącznik nr 4 SIWZ kolumna II, wpisując asortyment równoważny). Zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy Pzp Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywane przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego produkty spełniają wymagania stawiane przez Zamawiającego. Nie wskazanie produktów równoważnych traktowane będzie, jako deklaracja zastosowania produktów wymienionych w dokumentacji przetargowej, gdzie Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, produktów mięsnych, podrobów oraz wędlin i wyrobów wędliniarskich do obiektów „SOLPARK KLESZCZÓW” Sp. z o.o
Cpv glowny przedmiot 15100000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data rozpoczecia 2019-01-01T00:00:00+01:00
Data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Okreslenie warunkow Decyzję /Zaświadczenie /Opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli sanitarnej;
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający uzna spełnienie warunku jeżeli Wykonawca: jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na kwotę nie mniejsza niż 250 000,00 PLN. Jeżeli z uzasadnionej przyczyny wykonawca nie może złożyć dokumentów dotyczących sytuacji finansowej lub ekonomicznej wymaganych przez Zamawiającego, może złożyć inny dokument, który w wystarczający sposób potwierdza spełnianie opisanego przez Zamawiającego warunku udziału w postępowaniu
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający uzna spełnienie warunku jeżeli Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie: wykonał co najmniej dwie dostawy obejmujące swym zakresem dostawę mięs, wędlin i wyrobów wędliniarskich o wartości nie mniejszej niż 150 000,00 zł brutto każda w skali roku (załącznik nr 5 do SIWZ) oraz załączy dowody określające, że dosta¬wy te zostały wykonane lub są wykonywane należycie. Podana wartość musi dotyczyć jednego zamówienia (przez co rozumie się wartość określoną w jednej umowie zawartej z danym podmiotem). Do wykazu należy dołączyć dokumenty potwierdzające, że dostawy zostały wykonane należycie (referencje). Dokumenty muszą być wystawione przez Zamawiającego /odbiorcę dostawy.  przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie Wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. W przypadku, gdy Wykonawca dla potwierdzenia spełniania warunku udziału w postępowaniu przedstawi dokumenty zawierające kwoty wyrażone w walutach innych niż złoty polski, Zamawiający przeliczy je na złoty polski. Do przeliczenia zostanie zastosowany ogłoszony przez Narodowy Bank Polski bieżący kurs średni wyznaczony na dzień zakończenia realizacji zamówienia potwierdzającego posiadanie stosownego doświadczenia.
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia oraz potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu Wykonawca złoży wraz z ofertą oświadczenia stanowiące załączniki Nr 2 i 3 do SIWZ. Informacje zawarte w oświadczeniach będą stanowić wstępne potwierdzenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu.
Zakresie warunkow udzialu Decyzję /Zaświadczenie /Opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli sanitarnej;
Wykaz potwierdzenie okolicznosci Certyfikat Systemu Bezpieczeństwa Żywności HACCP wydany przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju, wraz z oświadczeniem o prowadzeniu wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji z uwzględnieniem zasad systemu HACCP, w przypadku innego języka niż polski, przetłumaczone przez tłumacza przysięgłego na język polski lub Zaświadczenie /Decyzję /Opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; Dz. U. z 2018 poz. 1541.
Czy wadium 1
Wadium Zamawiający wymaga wniesienia wadium 7.1. Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia publicznego jest zobowiązany wnieść, na czas związania ofertą, wadium w wysokości: 10 000,00 zł ( słownie: dziesięć tysięcy złotych) przed upływem terminu składania ofert tj.: do dnia 15.11.2018 r. do godz.10:00. 7.2. W zależności od wyboru Wykonawcy, wadium może być wniesione: w pieniądzu, przelewem na konto BANK MILLENNIUM Nr rachunku: 39 1160 2202 0000 0001 6247 5005 z zaznaczeniem „Wadium – CRZPU/7/2018 – „Dostawa mięsa, produktów mięsnych, podrobów oraz wędlin i wyrobów wędliniarskich do obiektów „SOLPARK KLESZCZÓW” Sp. z o.o.. Skuteczne wniesienie wadium przelewem oznacza obecność wymaganej kwoty wadium na koncie Zamawiającego w wyżej wymienionym terminie, czyli datą wpłaty wadium jest data wpływu na konto, a nie data złożenia przelewu. a) w formie dopuszczonej przez art. 45 ust. 6 pkt. 2-5 ustawy Pzp – dowodem wniesienia wadium będzie załączony do oferty oryginał tego dokumentu. 7.3. W przypadku stwierdzenia, że wadium nie zostało wniesione w wyznaczonym czasie i formie, oferta Wykonawca zostanie odrzucona z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 89 ust. 1 pkt. 7b) ustawy Pzp. 7.4. Okoliczności i zasady zwrotu wadium, jego przepadku oraz zasady jego zaliczenia na poczet zabezpieczenia należytego wykonania umowy określa ustawa Pzp
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst 1. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy oraz określa następujące warunki zmiany: • zmiany środka transportu przy pomocy którego Wykonawca będzie realizował zamówienie – w przypadku, gdy Wykonawca nie będzie korzystać przy wykonywaniu zamówienia ze środka transportu wskazanego w załączniku nr 2 do umowy (np. gdy ulegnie awarii) obowiązany jest wskazać inny środek transportu przystosowany do przewozu produktów objętych przedmiotem niniejszego zamówieniem. 2. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany rodzaju asortymentu w czasie wykonywania umowy jeżeli produkt zaoferowany przez Wykonawcę zostanie wycofany z produkcji – w tej sytuacji po uzgodnieniu z Zamawiającym, Wykonawca może zaproponować inny produkt równoważny nie gorszy jakościowo po cenach zaproponowanych dla produktu wycofanego. 1. Zamawiający zastrzega zmiany treści niniejszej umowy z uwagi na możliwość dokonania zmiany Przedmiotu Zamówienia określonego w Kalkulacji Cenowej; 1) Ilość asortymentu będącego Przedmiotem zamówienia określona w Kalkulacji Cenowej stanowiącej załącznik nr 2 do SIWZ i załącznik nr 1 do niniejszej Umowy jest ilością szacunkową; Zamawiający zastrzega sobie prawo do jednostronnego ograniczenia ilości i związanej z nią wartości Przedmiotu umowy do faktycznie zamówionego asortymentu w zależności od rzeczywistych potrzeb w okresie obowiązywania niniejszej umowy a wynikających z rodzaju diet klientów, ze zmiennej ilości klientów Zamawiającego, zależnych od ilości zamawianego Przedmiotu zamówienia i od zakresu zarezerwowanych terminów szkoleń, konferencji, eventów, sezonu, w związku z zakresem świadczonych usług i ogólnie prowadzonej przez Zamawiającego działalności. 2) Wartość oferty Wykonawcy wynika z szacunkowej ilości asortymentu i kwot jednostkowych podanych w Kalkulacji cenowej; Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości asortymentu wskazanego w Kalkulacji np. poprzez zakupienie większej ilości Przedmiotu Zamówienia niż podana w Kalkulacji cenowej, ale nie dokonywanie zakupu w innego asortymentu wskazanego w Kalkulacji, przy czym ogólna wartość umowy nie ulegnie zmianie. 3) Zamawiający dopuszcza także możliwość dokonania zakupu asortymentu spoza Kalkulacji cenowej, jeśli zaistnieje konieczność dokonania zakupu, z uwagi na przyjazd gości oczekujących przygotowania niestandardowych – mało popularnych posiłków itp.; wartość dokonanych zakupów spoza Kalkulacji cenowej zostanie doliczona do wartości niniejszego zamówienia. 4) Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany rodzaju asortymentu wskazanego w Kalkulacji w czasie wykonywania umowy, jeżeli produkt zaoferowany przez Wykonawcę zostanie wycofany z produkcji; w zaistniałej sytuacji po uzgodnieniu z Zamawiającym, Wykonawca może zaproponować inny produkt równoważny nie gorszy jakościowo od produktu wskazanego w Kalkulacji i w cenach nie wyższych od zaproponowanych dla produktu wycofanego. 5) Zamawiający będzie regulował należności tylko za faktycznie dokonane dostawy Przedmiotu zamówienia w zależności od rzeczywistych potrzeb w okresie obowiązywania niniejszej umowy wynikające z ilości i rodzaju diet klientów, ze zmiennej ilości klientów Zamawiającego i uzależnionych od zakresu zarezerwowanych szkoleń, konferencji, eventów, sezonu, w związku z rodzajem i zakresem świadczonych usług i prowadzonej przez Zamawiającego działalności, ale do kwoty wskazanej przez Zamawiającego do której będzie realizowana umowa. 6) Zamawiający zastrzega możliwość zmiany Przedmiotu Zamówienia w przypadku okoliczności, których nie można przewidzieć na etapie wszczęcia postępowania, m. in. w sytuacji zmian wynikających z procedur wewnętrznych Zamawiającego wpływających na Przedmiotu Zamówienia wskazany w Kalkulacji Cenowej lub z uwagi na nieprzewidziane okoliczności, które mogą wyniknąć w trakcie realizacji umowy. 2. Zamawiający zastrzega zmiany terminu realizacji niniejszej umowy z uwagi na następujące okoliczności: 1) Zamawiający będzie realizował zamówienie w terminie do dnia 31.12.2018 r.; Umowa wygaśnie wcześniej, jeśli wartość zamówienia osiągnie kwotę określoną w niniejszej umowie przed ww. terminem tj. przed 31.12.2018 r. 2) W przypadku nie uzyskania przez Zamawiającego zgody odpowiednich organów administracyjnych uprawniających do wykonywania przez Zamawiającego usług gastronomicznych i/lub innych usług np. rekreacyjnych i hotelowych, bądź cofnięcia zgody lub wstrzymania takiej zgody, Zamawiający dopuszcza przerwę w realizacji przedmiotowej umowy; wznowienie realizacji umowy nastąpiłoby po ustąpieniu powodów uniemożliwiających realizację umowy, przy czym termin realizacji uległby przedłużeniu o czas wynikający z ww. przerwy. 3) Zamawiający zastrzega możliwość terminu realizacji zamówienia w przypadku okoliczności, których nie można przewidzieć na etapie wszczęcia postępowania, m. in. w sytuacji opóźnień w dostawie Przedmiotu zamówienia niezależnych od Wykonawcy. 4) Zamawiający zastrzega możliwość terminu realizacji zamówienia w przypadku działania siły wyższej np. znacznych opadów deszczu uniemożliwiających dostawę Przedmiotu zamówienia. do Zamawiającego. 5) Zamawiający ponadto zastrzega zmianę terminu realizacji zamówienia w przypadku przedłużającego się niniejszego postępowania m.in. poprzez wnoszenie przez Wykonawców środków odwoławczych powodujących, że umowa między Zamawiającym a wyłonionym w postępowaniu Wykonawcą nie zostanie podpisana do dnia 31.12.2017 r., Zamawiający może także odstąpić od podpisania umowy w niniejszych okolicznościach, na co Wykonawca wyraża zgodę i zrzeka się jakichkolwiek roszczeń z tego tytułu. 3. Zamawiający zastrzega zmianę wartości umowy z uwagi na zmianę cen poszczególnych asortymentów wskazanych w Kalkulacji cenowej z uwagi na następujące okoliczności: 1) Zamawiający przewiduje zmianę wartości umowy na skutek zmian legislacyjnych przewidzianych w powszechnie obowiązujących przepisach prawa w odniesieniu do dostaw objętych Przedmiotem Zamówienia, w tym m.in. zmiany stawki podatku VAT. 2) Zamawiający przewiduje zmianę wartości umowy na skutek znacznego podwyższenia cen paliw. 3) Zamawiający zastrzega zwiększenie wartości umowy, w przypadku pojawienia się nie przewidzianych okoliczności np. konieczności dokonania zakupu bardzo drogiego asortymentu na specjalne zamówienia klientów. 4. Zamawiający zastrzega zmianę postanowień umowy z uwagi na inne okoliczności tj.: 1) W przypadku, gdy Wykonawca nie będzie korzystać przy wykonywaniu zamówienia ze środka transportu wskazanego w wykazie stanowiącym załącznik nr 2 do umowy (np. gdy pojazd ulegnie awarii) obowiązany jest wskazać inny środek transportu przystosowany do przewozu artykułów będących przedmiotem zamówienia. 2) Zamawiający dopuszcza zmiany treści umowy w przypadku, gdy zaistnieje istotna zmiana okoliczności powodująca, że wykonanie umowy w dotychczasowym brzmieniu nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy. 3) Zamawiający dopuszcza zmiany treści umowy w przypadku gdy zmiana terminu wykonania zamówienia jest korzystna dla Zamawiającego. 4) Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy w przypadku nadzwyczajnej zmiany okoliczności, o których mowa w art. 357¹Kodeksu Cywilnego, w zakresie niezbędnym do usunięcia rażącej straty Wykonawcy. 5. Zmiana umowy pod rygorem nieważności musi być stwierdzona na piśmie w formie aneksu.
IV 4 4 data 2018-11-15T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 4 jezyki POLSKI
IV 4 5 okres 30
IV 6 6 6.1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia prowadzonego w celu zawarcia umowy (np. spółka cywilna, konsorcjum). W takim przypadku wykonawcy występujący wspólnie muszą ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia lub do reprezentowania ich w postępowaniu oraz zawarcia umowy o udzielenie przedmiotowego zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo musi jednoznacznie wynikać z umowy lub z innej czynności prawnej, mieć formę pisemną, musi w swej treści zawierać wskazanie niniejszego postępowania. Pełnomocnictwo musi być załączone w oryginale i podpisane przez uprawnionych, w świetle dokumentów rejestracyjnych, przedstawicieli wykonawców lub mieć postać aktu notarialnego albo notarialnie potwierdzonej kopii. Wszelka korespondencja prowadzona będzie z pełnomocnikiem. Spółka cywilna dołącza ww. pełnomocnictwo lub dokument, z którego wynika ww. pełnomocnictwo: poświadczoną za zgodność z oryginałem kopię umowy spółki cywilnej lub uchwałę. Konsorcjum dołącza ww. pełnomocnictwo lub poświadczoną za zgodność z oryginałem kopię umowy regulującej współpracę konsorcjum, z której wynika ustanowione pełnomocnictwo. 6.2. Przepisy dotyczące wykonawcy stosuje się odpowiednio do wykonawców o których mowa w pkt. 6.1. Jeżeli oferta wykonawców o których mowa w pkt. 6.1 została wybrana, jako najkorzystniejsza, zamawiający może żądać przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego umowy regulującej współpracę tych podmiotów. 6.3. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców, oświadczenie składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Dokumenty te potwierdzają spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia w zakresie, w którym każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia.

Criterion

Kryteria MINIMUM LOGISTYCZNE
Znaczenie 10,00
  
Kryteria CENA
Znaczenie 90,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)