Sukcesywna dostawa produktów spożywczych do Szkoły Podstawowej nr 2 im. księznej Eleonory Czartoryskiej w Radzyminie w 2019r.
Publication date | 2018-11-26 |
End date | 2018-12-10 00:00:00 |
Instytucja | Szkoła Podstawowa nr 2 im. księżnej Eleonory Czartoryskiej |
Miejscowość | Radzymin |
Województwo | mazowieckie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 652121-N-2018 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 150000008, 151000009, 153311709, 158000006, 153000001 |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna ( w miarę pojawiających się potrzeb) dostawa produktów spożywczych (z podziałem na pięć pakietów) do siedziby zamawiającego. 2. Podział zamówienia na pakiety: Pakiet 1. Mięso i wędliny (załącznik nr 2a) Pakiet 2. Mrożonki (załącznik nr 2b) Pakiet 3. Artykuły spożywcze i nabiał (załącznik nr 2c) Pakiet 4. Garmażerka (załącznik nr 2d) Pakiet 5. Warzywa i owoce (załącznik nr 2e) 3. Podane w załącznikach wskazanych w ust. 4.2 do SIWZ ilości produktów w poszczególnych pakietach są szacunkowe. Ze względu na brak możliwości podania na etapie ogłoszenia niniejszego postępowania dokładnej ilości osób żywionych, zakres zamówienia może zostać zmniejszony lub zwiększony, odpowiednio do realnych potrzeb Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń finansowych z tytułu niezrealizowanych dostaw. Wykonawca nie może odmówić realizacji dostaw ze względu na zmniejszenie zamówienia. 4. Wszystkie dostarczone produkty muszą być asortymentem pierwszego gatunku z terminem przydatności do spożycia, nie przekraczającym połowy czasu przydatności do spożycia określonego przez producenta. 5. Produkty, w zależności od rodzaju asortymentu, muszą być dostarczone w zamkniętych, nieuszkodzonych opakowaniach z czytelnymi opisami w języku polskim. Pojemniki, w których będą dostarczane produkty z pakietu 1, pakietu 4 i pakietu 5 muszą posiadać atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością. Wszystkie dostarczane produkty muszą być czyste, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające wymagania jakościowe. Bezpośrednio po dostawie towaru nastąpi potwierdzenie, przez pracownika Zamawiającego, zgodności zamawianego asortymentu ze złożonym zamówieniem. W przypadku zakwestionowania przez pracownika Zamawiającego dostarczonego towaru, pod względem jakości i ilości, Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na pełnowartościowy, w terminie nie dłuższym niż 2 godziny od zgłoszenia reklamacji. 6. Produkty będą dostarczane przez Wykonawcę, jego własnym staraniem, na jego koszt oraz ryzyko, środkami transportu dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych, w sposób zapobiegający utracie świeżości, walorów smakowych i odżywczych. 7. Dostawa produktów obejmuje również ich rozładunek i wniesienie do miejsc wskazanych przez pracowników Zamawiającego. 8. Realizacja dostaw będzie dokonywana sukcesywnie (w dni robocze w godzinach od 7.00 do 8.00 lub od 14.00 do 16.00, lub innych ustalonych przez strony, w zależności od zamawianego asortymentu) na podstawie zmówień Zamawiającego, w których każdorazowo określony zostanie termin dostawy oraz asortyment według cen nie wyższych niż określonych w formularzu ofertowym. Zamawiający będzie składał każdorazowo zamówienia drogą telefoniczną lub mailową nie później niż 24 godziny przed oczekiwaną dostawą. W celu ułatwienia realizacji przedmiotu zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość sporządzenia pomiędzy stronami harmonogramu dostaw, określającego szczegółowy termin dostaw poszczególnych produktów. 9. W przypadku nieterminowej dostawy, bądź braku dostawy z winy Wykonawcy, Wykonawca zobowiązuje się pokryć ewentualną różnicę w cenie zakupionych artykułów (pomiędzy faktyczną ceną zakupu interwencyjnego a ceną z formularza ofertowego), związaną z koniecznością interwencyjnego dokonania zakupu. 10. Zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania produktów równoważnych, tj. produktów o cechach i parametrach jakościowych nie gorszych niż określone w SIWZ. Produkt równoważny oznacza produkt odpowiadający wymaganiom Zamawiającego, określonym w niniejszej SIWZ, tzn. produkt posiadający cechy i parametry jakościowe nie gorsze od cech, parametrów jakościowych wskazanych przez Zamawiającego w pomocniczym formularzu cenowym dołączonym do wzoru oferty. Gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego w pomocniczym formularzu cenowym. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego. Wymagania Zamawiającego dotyczące przedmiotu zamówienia, które zostały określone w pomocniczym formularzu cenowym do oferty, należy uznać na minimalne. 11. Przy każdej dostawie Zamawiający zastrzega sobie prawo pobrania prób dostarczonego towaru, w zależności od rodzaju asortymentu, w ramach kontroli prewencyjnej lub w ramach reklamacji w obecności Wykonawcy oraz pod rygorem dokonania tych czynności bez udziału Wykonawcy na jego ryzyko. 12. Na żądanie Zamawiającego, Wykonawca w odniesieniu do producenta uczestniczącego w postępowaniu przetargowym, zobowiązuje się udostępnić dokumentację z wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji zgodnie z obowiązującymi przepisami. 13. Płatność za zrealizowaną dostawę (dostawy) nastąpi na podstawie wystawionej przez Wykonawcę na koniec każdego miesiąca faktury VAT, na konto bankowe wskazane przez Wykonawcę. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 01c51201-c366-4165-a847-72e84087230b |
Biuletyn | 652121-N-2018 |
Zamawiajacy nazwa | Szkoła Podstawowa nr 2 im. księżnej Eleonory Czartoryskiej |
Regon | 016063117 |
Zamawiajacy adres ulica | M. Konopnickiej |
Zamawiajacy adres numer domu | 24 |
Zamawiajacy miejscowosc | Radzymin |
Zamawiajacy kod pocztowy | 05-250 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | mazowieckie |
Zamawiajacy telefon | 227865030 |
Zamawiajacy email | zsoradzymin@interia.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Czy przeprowadza podmiot zamawiajacy powierzyl | 1 |
Zamawiajacy powierzyl | Centrum Usług Wspólnych w Radzyminie ul. 11 Listopada 2, 05-250 Radzymin |
Rodzaj zamawiajacego | 9 |
Czy dostep dokumentow zamowienia | 1 |
Dostep dokumentow zamowienia | http://radzymin.bip.gmina.pl/index.php?id=906 |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | http://radzymin.bip.gmina.pl/index.php?id=906 |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | Ofertę należy złożyć w formie pisemnej, w nieprzezroczystej zabezpieczonej przed otwarciem kopercie |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Centrum Usług Wspólnych w Radzyminie ul. 11 Listopada 2 05-250 Radzymin, sekretariat CUW |
Nazwa nadana zamowieniu | Sukcesywna dostawa produktów spożywczych do Szkoły Podstawowej nr 2 im. księznej Eleonory Czartoryskiej w Radzyminie w 2019r. |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Okreslenie przedmiotu | 1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna ( w miarę pojawiających się potrzeb) dostawa produktów spożywczych (z podziałem na pięć pakietów) do siedziby zamawiającego. 2. Podział zamówienia na pakiety: Pakiet 1. Mięso i wędliny (załącznik nr 2a) Pakiet 2. Mrożonki (załącznik nr 2b) Pakiet 3. Artykuły spożywcze i nabiał (załącznik nr 2c) Pakiet 4. Garmażerka (załącznik nr 2d) Pakiet 5. Warzywa i owoce (załącznik nr 2e) 3. Podane w załącznikach wskazanych w ust. 4.2 do SIWZ ilości produktów w poszczególnych pakietach są szacunkowe. Ze względu na brak możliwości podania na etapie ogłoszenia niniejszego postępowania dokładnej ilości osób żywionych, zakres zamówienia może zostać zmniejszony lub zwiększony, odpowiednio do realnych potrzeb Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń finansowych z tytułu niezrealizowanych dostaw. Wykonawca nie może odmówić realizacji dostaw ze względu na zmniejszenie zamówienia. 4. Wszystkie dostarczone produkty muszą być asortymentem pierwszego gatunku z terminem przydatności do spożycia, nie przekraczającym połowy czasu przydatności do spożycia określonego przez producenta. 5. Produkty, w zależności od rodzaju asortymentu, muszą być dostarczone w zamkniętych, nieuszkodzonych opakowaniach z czytelnymi opisami w języku polskim. Pojemniki, w których będą dostarczane produkty z pakietu 1, pakietu 4 i pakietu 5 muszą posiadać atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością. Wszystkie dostarczane produkty muszą być czyste, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające wymagania jakościowe. Bezpośrednio po dostawie towaru nastąpi potwierdzenie, przez pracownika Zamawiającego, zgodności zamawianego asortymentu ze złożonym zamówieniem. W przypadku zakwestionowania przez pracownika Zamawiającego dostarczonego towaru, pod względem jakości i ilości, Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na pełnowartościowy, w terminie nie dłuższym niż 2 godziny od zgłoszenia reklamacji. 6. Produkty będą dostarczane przez Wykonawcę, jego własnym staraniem, na jego koszt oraz ryzyko, środkami transportu dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych, w sposób zapobiegający utracie świeżości, walorów smakowych i odżywczych. 7. Dostawa produktów obejmuje również ich rozładunek i wniesienie do miejsc wskazanych przez pracowników Zamawiającego. 8. Realizacja dostaw będzie dokonywana sukcesywnie (w dni robocze w godzinach od 7.00 do 8.00 lub od 14.00 do 16.00, lub innych ustalonych przez strony, w zależności od zamawianego asortymentu) na podstawie zmówień Zamawiającego, w których każdorazowo określony zostanie termin dostawy oraz asortyment według cen nie wyższych niż określonych w formularzu ofertowym. Zamawiający będzie składał każdorazowo zamówienia drogą telefoniczną lub mailową nie później niż 24 godziny przed oczekiwaną dostawą. W celu ułatwienia realizacji przedmiotu zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość sporządzenia pomiędzy stronami harmonogramu dostaw, określającego szczegółowy termin dostaw poszczególnych produktów. 9. W przypadku nieterminowej dostawy, bądź braku dostawy z winy Wykonawcy, Wykonawca zobowiązuje się pokryć ewentualną różnicę w cenie zakupionych artykułów (pomiędzy faktyczną ceną zakupu interwencyjnego a ceną z formularza ofertowego), związaną z koniecznością interwencyjnego dokonania zakupu. 10. Zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania produktów równoważnych, tj. produktów o cechach i parametrach jakościowych nie gorszych niż określone w SIWZ. Produkt równoważny oznacza produkt odpowiadający wymaganiom Zamawiającego, określonym w niniejszej SIWZ, tzn. produkt posiadający cechy i parametry jakościowe nie gorsze od cech, parametrów jakościowych wskazanych przez Zamawiającego w pomocniczym formularzu cenowym dołączonym do wzoru oferty. Gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego w pomocniczym formularzu cenowym. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego. Wymagania Zamawiającego dotyczące przedmiotu zamówienia, które zostały określone w pomocniczym formularzu cenowym do oferty, należy uznać na minimalne. 11. Przy każdej dostawie Zamawiający zastrzega sobie prawo pobrania prób dostarczonego towaru, w zależności od rodzaju asortymentu, w ramach kontroli prewencyjnej lub w ramach reklamacji w obecności Wykonawcy oraz pod rygorem dokonania tych czynności bez udziału Wykonawcy na jego ryzyko. 12. Na żądanie Zamawiającego, Wykonawca w odniesieniu do producenta uczestniczącego w postępowaniu przetargowym, zobowiązuje się udostępnić dokumentację z wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji zgodnie z obowiązującymi przepisami. 13. Płatność za zrealizowaną dostawę (dostawy) nastąpi na podstawie wystawionej przez Wykonawcę na koniec każdego miesiąca faktury VAT, na konto bankowe wskazane przez Wykonawcę. |
Cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Okres w miesiacach | 12 |
Data rozpoczecia | 2019-01-01T00:00:00+01:00 |
Data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Okreslenie warunkow | Zamawiający nie określa warunków udziału w tym zakresie |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie określa warunków udziału w tym zakresie |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Zamawiający nie określa warunków udziału w tym zakresie |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
IV 4 4 data | 2018-12-10T00:00:00+01:00 |
IV 4 4 godzina | 15:00 |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | Mięso i wędliny |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15100000-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2019-01-01T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna ( w miarę pojawiających się potrzeb) dostawa mięsa i wędlin do siedziby zamawiającego zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym. |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | Mrożonki |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15331170-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2019-01-01T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna ( w miarę pojawiających się potrzeb) dostawa mrożonek do siedziby zamawiającego zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym. |
Zalacznik czesc nr | 3 |
Zalacznik nazwa | Artykuły spożywcze i nabiał |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2019-01-01T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna ( w miarę pojawiających się potrzeb) dostawa artykułów spożywczych i nabiału do siedziby zamawiającego zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym. |
Zalacznik czesc nr | 4 |
Zalacznik nazwa | Garmażerka |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2019-01-01T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna ( w miarę pojawiających się potrzeb) dostawa garmażerki (pierogi, naleśniki, krokiety, pyzy itp.) do siedziby zamawiającego zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym. |
Zalacznik czesc nr | 5 |
Zalacznik nazwa | Warzywa i owoce |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15300000-1 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2019-01-01T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna ( w miarę pojawiających się potrzeb) dostawa warzyw i owoców do siedziby zamawiającego zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym. |
Criterion
Kryteria | termin płatności faktury |
Znaczenie | 10,00 |
Kryteria | cena brutto oferty |
Znaczenie | 60,00 |
Kryteria | czas realizacji dostawy dodatkowej, w dniu złożenia zamówienia |
Znaczenie | 30,00 |