Dostawa artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego
Publication date | 2018-11-27 |
End date | 2018-12-06 00:00:00 |
Instytucja | Zakład Karny w Łupkowie |
Miejscowość | Komańcza |
Województwo | podkarpackie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 653797-N-2018 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 151000009 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę następujących artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego: ZADANIE I – mięso, wędliny, podroby wieprzowe i wołowe: - mięso wołowe gulaszowe – klasy II, mrożone, b/k, mięso chude, nieznacznie ścięgniste, pakowane w worki vac max. po 2,5kg, CPV 15111000-9, w ilości 900 kg, - mięso wieprzowe gulaszowe, - klasy II a, mrożone, b/k, zawartość tłuszczu do 30 %, bez ścięgien,pakowane w worki vac max. po 2,5kg, CPV 15113000-3, w ilości 1 200 kg, - mięso mielone wieprzowe, dopuszczalny tłuszcz do 30%, bez dodatków, mrożone, pakowane w worki vac max. po 2,5kg,CPV 15110000-2, w ilości 4 500 kg, - hamburger wieprzowy, 1 szt. 80g,CPV 15895100-9, w ilości 1 600 kg, - kaszanka, CPV 15131134-3, w ilości 1 600 kg, - wątroba wieprzowa, świeża, CPV 15114000-0, w ilości 1 500 kg, - serca wieprzowe, świeże, CPV 15114000-0, w ilości 600 kg, - smalec wieprzowy, CPV 15412100-0, w ilości 30 kg, - słonina b/s, CPV 15412100-0, w ilości 30 kg, - kiełbasa zwyczajna, CPV 15131130-5, w ilości 5 000 kg, - kiełbasa toruńska, CPV 15131130-5, w ilości 2 700 kg, - kiełbasa krakowska parzona, CPV 15131130-5, w ilości 1 400 kg, - kiełbasa lencz, w osłonce foliowej, CPV 15131130-5 w ilości 2 700 kg, - kiełbasa mortadela, w osłonce foliowej, CPV 15131130-5, w ilości 3 100 kg, - salceson, w osłonce foliowej, CPV 15131100-5, w ilości 2 600 kg, - pieczeń rzymska, CPV 15131400-9, w ilości 2 300 kg, - kiszka wątrobiana, CPV 15131131-2, w ilości 900 kg, - mielonka prasowana, w osłonce foliowej, CPV 15131130-5, w ilości 2 300 kg, - szynka mielona prasowana, w osłonce foliowej, CPV 15131410-2, w ilości 1 500 kg, - sznycel wieprzowo- drobiowy, CPV 15110000-2, w ilości 1 700 kg, - kiełbasa kminkowa, CPV 15131130-5, w ilości 2 600 kg, - kiełbasa parówkowa, CPV 15131130-5, w ilości 1 400 kg, - szynka konserwowa, CPV 15131000-5, w ilości 600 kg, - pasztetowa wieprzowo – drobiowa, CPV 15131100-6, w ilości 500 kg. ZADANIE II – mięso, wędliny, podroby drobiowe: - parówki drobiowe, CPV 15131135-0, w ilości 550 kg, - polędwica drobiowa, w osłonce foliowej, CPV 15131500-0, w ilości 800 kg, - kiełbasa drobiowa zwyczajna, CPV 15131135-0, w ilości 1 500 kg, - szynka drobiowa gotowana prasowana, w osłonce foliowej, CPV 15131500-0, w ilości 1 000 kg, - pieczeń drobiowa, CPV 15131500-0, w ilości 1 000 kg, - mielonka z indyka prasowana, w osłonce foliowej, CPV 15131500-0, w ilości 900 kg, - baleron drobiowy, CPV 15131500-0, w ilości 1 000 kg, - mortadela drobiowa, w osłonce foliowej, CPV 15131500-0, w ilości 900 kg, - wątroba drobiowa, świeża, CPV 15112300-9,w ilości 500 kg, - hamburger drobiowy, CPV 15895100-9, w ilości 700 kg, - filet prasowany z kurczaka, CPV 15131500-0, w ilości 400 kg, - kiełbasa krakowska drobiowa, CPV 15131135-0, w ilości 600 kg, - kiełbasa wiejska drobiowa, CPV 15131135-0, w ilości 600 kg. 1. Ilości artykułów określone w poszczególnych zadaniach są szacunkowe i mogą ulec zmianie. Z tego tytułu wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec zamawiającego. 2. Miejsce realizacji zamówienia: magazyn Zakładu Karnego w Łupkowie, Łupków 45, 38-543 Komańcza oraz magazyn Oddziału Zewnętrznego w Moszczańcu, Moszczaniec 14, 38-543 Komańcza. 3. Transport artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego odbywać się będzie na koszt i ryzyko wykonawcy. 4. Dostawy będą częściowe i sukcesywne. Ilość i rodzaj zamawianych artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego zamawiający określał będzie każdorazowo telefonicznie na 48 godzin przed realizacją dostawy. 5. Zamawiający dokonywał będzie odbioru jakościowego i ilościowego dostarczanych artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego w swojej siedzibie, w dniu dostawy każdej partii. 6. Dostawa artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego do magazynów zamawiającego odbywać się będzie raz w tygodniu (oprócz konserw), w godz. 8.00 – 13.00, z wyłączeniem sobót, niedziel i świąt. 7. Z uwagi na konstrukcję bram wjazdowych w Oddziale Zewnętrznym w Moszczańcu dostawy muszą być realizowane samochodem o wysokości do 3,40 m. 8. Termin przydatności do spożycia wędlin nie krótszy niż 7 dni, podrobów 3 dni, mięs mrożonych min. 30 dni. 9. Na każde żądanie zamawiającego wykonawca zobowiązany jest okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą, normami europejskimi itp. 10. Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane: 1) nazwę produktu, 2) dane dotyczące składników występujących w produkcie, 3) datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia, 4) dane identyfikujące producenta, 5) zawartość netto lub liczbę sztuk produktu w opakowaniu, 6) warunki przechowywania w przypadku, gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania, 7) oznaczenie partii produkcji, 8) klasę jakości handlowej. 9) dane dotyczące składników występujących w produkcie oraz znajdujących się w nich substancji alergennych, |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 4b1d001b-baff-4d51-9605-c1ab0321d08e |
Biuletyn | 653797-N-2018 |
Zamawiajacy nazwa | Zakład Karny w Łupkowie |
Regon | 32110600000 |
Zamawiajacy adres ulica | Łupków |
Zamawiajacy adres numer domu | 45 |
Zamawiajacy miejscowosc | Komańcza |
Zamawiajacy kod pocztowy | 38543 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | podkarpackie |
Zamawiajacy telefon | 013 467-70-49 |
Zamawiajacy fax | 0-13 4677011 |
Zamawiajacy email | dkw_lupkow@sw.gov.pl |
Adres strony url | www.sw.gov.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | Zakład Karny |
Czy dostep dokumentow zamowienia | 1 |
Dostep dokumentow zamowienia | www.zp.sw.gov.pl |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.zp.sw.gov.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | Pisemna ofertą należy złożyć osobiście w siedzibie Zamawiającego lub przesłać pocztą na adres Zamawiającego : Zakład Karny w Łupkowie, 38-543 Komańcza, Łupków 45 |
Nazwa nadana zamowieniu | Dostawa artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego |
Numer referencyjny | 7/P/2018 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Okreslenie przedmiotu | Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę następujących artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego: ZADANIE I – mięso, wędliny, podroby wieprzowe i wołowe: - mięso wołowe gulaszowe – klasy II, mrożone, b/k, mięso chude, nieznacznie ścięgniste, pakowane w worki vac max. po 2,5kg, CPV 15111000-9, w ilości 900 kg, - mięso wieprzowe gulaszowe, - klasy II a, mrożone, b/k, zawartość tłuszczu do 30 %, bez ścięgien,pakowane w worki vac max. po 2,5kg, CPV 15113000-3, w ilości 1 200 kg, - mięso mielone wieprzowe, dopuszczalny tłuszcz do 30%, bez dodatków, mrożone, pakowane w worki vac max. po 2,5kg,CPV 15110000-2, w ilości 4 500 kg, - hamburger wieprzowy, 1 szt. 80g,CPV 15895100-9, w ilości 1 600 kg, - kaszanka, CPV 15131134-3, w ilości 1 600 kg, - wątroba wieprzowa, świeża, CPV 15114000-0, w ilości 1 500 kg, - serca wieprzowe, świeże, CPV 15114000-0, w ilości 600 kg, - smalec wieprzowy, CPV 15412100-0, w ilości 30 kg, - słonina b/s, CPV 15412100-0, w ilości 30 kg, - kiełbasa zwyczajna, CPV 15131130-5, w ilości 5 000 kg, - kiełbasa toruńska, CPV 15131130-5, w ilości 2 700 kg, - kiełbasa krakowska parzona, CPV 15131130-5, w ilości 1 400 kg, - kiełbasa lencz, w osłonce foliowej, CPV 15131130-5 w ilości 2 700 kg, - kiełbasa mortadela, w osłonce foliowej, CPV 15131130-5, w ilości 3 100 kg, - salceson, w osłonce foliowej, CPV 15131100-5, w ilości 2 600 kg, - pieczeń rzymska, CPV 15131400-9, w ilości 2 300 kg, - kiszka wątrobiana, CPV 15131131-2, w ilości 900 kg, - mielonka prasowana, w osłonce foliowej, CPV 15131130-5, w ilości 2 300 kg, - szynka mielona prasowana, w osłonce foliowej, CPV 15131410-2, w ilości 1 500 kg, - sznycel wieprzowo- drobiowy, CPV 15110000-2, w ilości 1 700 kg, - kiełbasa kminkowa, CPV 15131130-5, w ilości 2 600 kg, - kiełbasa parówkowa, CPV 15131130-5, w ilości 1 400 kg, - szynka konserwowa, CPV 15131000-5, w ilości 600 kg, - pasztetowa wieprzowo – drobiowa, CPV 15131100-6, w ilości 500 kg. ZADANIE II – mięso, wędliny, podroby drobiowe: - parówki drobiowe, CPV 15131135-0, w ilości 550 kg, - polędwica drobiowa, w osłonce foliowej, CPV 15131500-0, w ilości 800 kg, - kiełbasa drobiowa zwyczajna, CPV 15131135-0, w ilości 1 500 kg, - szynka drobiowa gotowana prasowana, w osłonce foliowej, CPV 15131500-0, w ilości 1 000 kg, - pieczeń drobiowa, CPV 15131500-0, w ilości 1 000 kg, - mielonka z indyka prasowana, w osłonce foliowej, CPV 15131500-0, w ilości 900 kg, - baleron drobiowy, CPV 15131500-0, w ilości 1 000 kg, - mortadela drobiowa, w osłonce foliowej, CPV 15131500-0, w ilości 900 kg, - wątroba drobiowa, świeża, CPV 15112300-9,w ilości 500 kg, - hamburger drobiowy, CPV 15895100-9, w ilości 700 kg, - filet prasowany z kurczaka, CPV 15131500-0, w ilości 400 kg, - kiełbasa krakowska drobiowa, CPV 15131135-0, w ilości 600 kg, - kiełbasa wiejska drobiowa, CPV 15131135-0, w ilości 600 kg. 1. Ilości artykułów określone w poszczególnych zadaniach są szacunkowe i mogą ulec zmianie. Z tego tytułu wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec zamawiającego. 2. Miejsce realizacji zamówienia: magazyn Zakładu Karnego w Łupkowie, Łupków 45, 38-543 Komańcza oraz magazyn Oddziału Zewnętrznego w Moszczańcu, Moszczaniec 14, 38-543 Komańcza. 3. Transport artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego odbywać się będzie na koszt i ryzyko wykonawcy. 4. Dostawy będą częściowe i sukcesywne. Ilość i rodzaj zamawianych artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego zamawiający określał będzie każdorazowo telefonicznie na 48 godzin przed realizacją dostawy. 5. Zamawiający dokonywał będzie odbioru jakościowego i ilościowego dostarczanych artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego w swojej siedzibie, w dniu dostawy każdej partii. 6. Dostawa artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego do magazynów zamawiającego odbywać się będzie raz w tygodniu (oprócz konserw), w godz. 8.00 – 13.00, z wyłączeniem sobót, niedziel i świąt. 7. Z uwagi na konstrukcję bram wjazdowych w Oddziale Zewnętrznym w Moszczańcu dostawy muszą być realizowane samochodem o wysokości do 3,40 m. 8. Termin przydatności do spożycia wędlin nie krótszy niż 7 dni, podrobów 3 dni, mięs mrożonych min. 30 dni. 9. Na każde żądanie zamawiającego wykonawca zobowiązany jest okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą, normami europejskimi itp. 10. Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane: 1) nazwę produktu, 2) dane dotyczące składników występujących w produkcie, 3) datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia, 4) dane identyfikujące producenta, 5) zawartość netto lub liczbę sztuk produktu w opakowaniu, 6) warunki przechowywania w przypadku, gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania, 7) oznaczenie partii produkcji, 8) klasę jakości handlowej. 9) dane dotyczące składników występujących w produkcie oraz znajdujących się w nich substancji alergennych, |
Cpv glowny przedmiot | 15100000-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Okres w miesiacach | 12 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Inne dokumenty niewymienione | 1. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów, musi udowodnić Zamawiającemu, że realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów, w szczególności przedstawiając zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia. 2. Wykonawca, zgodnie z art. 24 ust. 11 ustawy Pzp w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp przekaże Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy Pzp. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | Istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty oraz warunki zmian określone zostały w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 4 do SIWZ. |
IV 4 4 data | 2018-12-06T00:00:00+01:00 |
IV 4 4 godzina | 12:00 |
IV 4 5 okres | 30 |
IV 6 6 | Wszystkie wymagane dokumenty i załączniki, wymagają podpisu Wykonawcy zgodnie z zasadami reprezentacji wskazanymi we właściwym rejestrze. Jeżeli oferta i załączniki zostaną podpisane przez upoważnionego przedstawiciela Wykonawcy należy dołączyć do oferty właściwe umocowanie prawne, np. stosowne pełnomocnictwo. Kopia pełnomocnictwa powinna zostać poświadczona za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę lub osobę uprawnioną do podejmowania czynności w imieniu Wykonawcy. Zaleca się, aby wszystkie strony oferty były spięte w sposób zapobiegający dekompletacji zawartości oferty. W przypadku złożenia kserokopii dokumentów poświadczenia za zgodność z oryginałem dokonuje odpowiednio Wykonawca, podmiot, na którego zdolnościach lub sytuacji polega Wykonawca, Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia publicznego albo podwykonawca, w zakresie dokumentów, które każdego z nich dotyczą. |
Criterion
Kryteria | Cena zamówienia |
Znaczenie | 60,00 |
Kryteria | Termin płatności |
Znaczenie | 40,00 |