Sukcesywne dostawy żywności wraz z transportem.
Publication date | 2018-11-27 |
End date | 2018-12-07 00:00:00 |
Instytucja | Żłobek Miejski |
Miejscowość | Bielsko-Biała |
Województwo | śląskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 651586-N-2018 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158000006, 151100002, 155000003, 153000001, 158110006 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne (w miarę pojawiających się potrzeb) dostawy artykułów żywnościowych do Żłobka przy ul. Kazimierza Brodzińskiego 22 i Pod Grodziskiem 4 środkiem transportu zgodnym z wymaganiami ustawy z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2018, poz. 1541 z późn. zm.). 2. Z uwagi na specyfikę przedmiotu zamówienia, zamawiający dokonuje podziału zamówienia na 5 części: Część 1: Różne produkty spożywcze. Część 2: Mięso, ryby mrożone. Część 3: Nabiał i jaja. Część 4: Warzywa i owoce, świeże i mrożone. Część 5: Pieczywo. 3. Przedmiot zamówienia musi być realizowany przez Wykonawcę zgodnie ze wskazaniami określonymi przez Zamawiającego, asortymentem, ilościami i wymaganiami określonymi w załącznikach 2.1 – 2.5 do SIWZ. 4. Szczegółowe wymagania artykułów załączonych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia muszą być zgodne, w pierwszym gatunku, kategorii lub klasie i jakości. 5. Artykuły będące przedmiotem zamówienia będą odpowiedniej jakości handlowej i zdrowotnej, zgodne z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami z obowiązującymi wymogami prawa żywnościowego, GMP oraz systemu HACCP. 6. Artykuły będące przedmiotem dostawy będą wyprodukowane, przechowywane i dostarczane z zachowaniem wymogów wynikających z ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2018r., poz. 1541 z późn. zm.) w zakresie spełnienia koniecznych wymagań higieniczno-sanitarnych w procesie produkcji i obrocie żywnością. 7. Artykuły będące przedmiotem zamówienia będą dostarczane Zamawiającemu w opakowaniach zabezpieczających jakość handlową i zdrowotną dostarczonych towarów i odpowiadających warunkom transportu, odbioru i przechowywania, specjalistycznym transportem Wykonawcy, zgodnie z obowiązującymi wymogami GMP oraz systemu HACCP i przekazane osobom upoważnionym. 8. Artykuły dostarczane w oryginalnych opakowaniach, będą posiadały na opakowaniu oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta, kraj pochodzenia oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. 9. Wykonawca dostarczy towar transportem przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Wykonawca zobowiązany jest należycie zabezpieczyć towar na czas przewozu i ponosi odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu. Podane ilości w formularzach asortymentowo-cenowych (załączniki od 2.1 – 2.5 do SIWZ) są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie w trakcie realizacji zamówienia. 10. Zakres zamówienia może być zmniejszony odpowiednio do rzeczywistych potrzeb Zamawiającego (maksymalnie o 20 %), a Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o dokonanie zamówień. Zmiany w zakresie procentu (ilości) zakupu przedmiotu zamówienia nie mają wpływu na cenę jednostkową przedmiotu zamówienia i nie wymagają podpisania aneksu do umowy. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia. 11. Wykonawca będzie zobowiązany do rozładunku i wniesienia dostarczonego towaru w miejsce wyznaczone przez pracownika Zamawiającego. Pracownik w chwili odbioru zobowiązany będzie do zweryfikowania, czy dostawa pod względem ilościowym i jakościowym jest zgodna z załączonymi dokumentami. Weryfikacja obejmuje przeliczenie ilości opakowań zbiorczych i ustalenie ich stanu, a w razie uszkodzenia opakowania zbiorczego sprawdzenie stanu jego zawartości. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 1a521d98-9c71-4ac4-bdec-67f2b543f4ec |
Biuletyn | 651586-N-2018 |
Zamawiajacy nazwa | Żłobek Miejski |
Regon | 24190260600000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. Brodzińskiego |
Zamawiajacy adres numer domu | 22 |
Zamawiajacy miejscowosc | Bielsko-Biała |
Zamawiajacy kod pocztowy | 43300 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | śląskie |
Zamawiajacy telefon | 33 496 21 80, 496 21 81 |
Zamawiajacy fax | 33 496 21 90 |
Zamawiajacy email | zlobek@zlobekbielsko.pl |
Adres strony url | www.zlobekbielsko.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 2 |
Czy dostep dokumentow zamowienia | 1 |
Dostep dokumentow zamowienia | www.zlobekbielsko.pl |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.zlobekbielsko.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | Oferty należy składać w formie pisemnej, osobiście, za pośrednictwem operatora pocztowego, posłańca lub kuriera. |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Żłobek Miejski, ul. Kazimierza Brodzińskiego 22, 43-300 Bielsko-Biała, sekretariat, pokój nr 1. |
Nazwa nadana zamowieniu | Sukcesywne dostawy żywności wraz z transportem. |
Numer referencyjny | 411/2018 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Zastrzega prawo grup czesci | 5 |
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy | 5 |
Okreslenie przedmiotu | 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne (w miarę pojawiających się potrzeb) dostawy artykułów żywnościowych do Żłobka przy ul. Kazimierza Brodzińskiego 22 i Pod Grodziskiem 4 środkiem transportu zgodnym z wymaganiami ustawy z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2018, poz. 1541 z późn. zm.). 2. Z uwagi na specyfikę przedmiotu zamówienia, zamawiający dokonuje podziału zamówienia na 5 części: Część 1: Różne produkty spożywcze. Część 2: Mięso, ryby mrożone. Część 3: Nabiał i jaja. Część 4: Warzywa i owoce, świeże i mrożone. Część 5: Pieczywo. 3. Przedmiot zamówienia musi być realizowany przez Wykonawcę zgodnie ze wskazaniami określonymi przez Zamawiającego, asortymentem, ilościami i wymaganiami określonymi w załącznikach 2.1 – 2.5 do SIWZ. 4. Szczegółowe wymagania artykułów załączonych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia muszą być zgodne, w pierwszym gatunku, kategorii lub klasie i jakości. 5. Artykuły będące przedmiotem zamówienia będą odpowiedniej jakości handlowej i zdrowotnej, zgodne z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami z obowiązującymi wymogami prawa żywnościowego, GMP oraz systemu HACCP. 6. Artykuły będące przedmiotem dostawy będą wyprodukowane, przechowywane i dostarczane z zachowaniem wymogów wynikających z ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2018r., poz. 1541 z późn. zm.) w zakresie spełnienia koniecznych wymagań higieniczno-sanitarnych w procesie produkcji i obrocie żywnością. 7. Artykuły będące przedmiotem zamówienia będą dostarczane Zamawiającemu w opakowaniach zabezpieczających jakość handlową i zdrowotną dostarczonych towarów i odpowiadających warunkom transportu, odbioru i przechowywania, specjalistycznym transportem Wykonawcy, zgodnie z obowiązującymi wymogami GMP oraz systemu HACCP i przekazane osobom upoważnionym. 8. Artykuły dostarczane w oryginalnych opakowaniach, będą posiadały na opakowaniu oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta, kraj pochodzenia oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. 9. Wykonawca dostarczy towar transportem przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Wykonawca zobowiązany jest należycie zabezpieczyć towar na czas przewozu i ponosi odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu. Podane ilości w formularzach asortymentowo-cenowych (załączniki od 2.1 – 2.5 do SIWZ) są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie w trakcie realizacji zamówienia. 10. Zakres zamówienia może być zmniejszony odpowiednio do rzeczywistych potrzeb Zamawiającego (maksymalnie o 20 %), a Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o dokonanie zamówień. Zmiany w zakresie procentu (ilości) zakupu przedmiotu zamówienia nie mają wpływu na cenę jednostkową przedmiotu zamówienia i nie wymagają podpisania aneksu do umowy. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia. 11. Wykonawca będzie zobowiązany do rozładunku i wniesienia dostarczonego towaru w miejsce wyznaczone przez pracownika Zamawiającego. Pracownik w chwili odbioru zobowiązany będzie do zweryfikowania, czy dostawa pod względem ilościowym i jakościowym jest zgodna z załączonymi dokumentami. Weryfikacja obejmuje przeliczenie ilości opakowań zbiorczych i ustalenie ich stanu, a w razie uszkodzenia opakowania zbiorczego sprawdzenie stanu jego zawartości. |
Cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Okreslenie warunkow | Zamawiający nie określił warunku w tym zakresie. |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie określił warunku w tym zakresie. |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Zamawiający nie określił warunku w tym zakresie. |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | Nie dotyczy. |
Zakresie warunkow udzialu | Nie dotyczy. |
Zakresie kryteriow selekcji | Nie dotyczy. |
Wykaz potwierdzenie okolicznosci | Nie dotyczy. |
Inne dokumenty niewymienione | 1. Oferta przetargowa (w oryginale). 2. Formularz asortymentowo-cenowy (w oryginale). 3. Pełnomocnictwo (w oryginale) do reprezentowania wykonawców ubiegających się wspólnie (konsorcja, spółki cywilne) o przedmiotowe zamówienie, określające zakres udzielonego pełnomocnictwa (pełnomocnik winien być powołany przez wszystkich wykonawców ubiegających się wspólnie o zamówienie). 4. Upoważnienie (pełnomocnictwo) (w oryginale bądź potwierdzonej notarialnie za zgodność (z oryginałem kopii) do podpisania oferty, dołączone do oferty, o ile nie wynika ono z dokumentów rejestrowych wykonawcy. 5. Zobowiązanie innych podmiotów (w oryginale), w formie pisemnej, do oddania wykonawcy, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów, do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia, w celu udowodnienia zamawiającemu, że realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów – w przypadku, gdy wykonawca wskaże, że będzie polegał na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, zgodnie z art. 22a ust. 1 ustawy Pzp. 6. Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej (w oryginale), w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp. 7. Oświadczenie wykonawcy dotyczące wypełnienia obowiązków informacyjnych przewidzianych w art. 13 lub art. 14 RODO (na formularzu Oferty). |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | 1. Istotne postanowienia umowy zawarte są we wzorze umowy, stanowiącym Załącznik nr 6 do SIWZ. 2. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany postanowień zawartej umowy na warunkach określonych w § 6 wzoru umowy. |
IV 4 4 data | 2018-12-07T00:00:00+01:00 |
IV 4 4 godzina | 08:00 |
IV 4 4 jezyki | Polski |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | Różne produkty spożywcze. |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik informacje dodatkowe | Zamówienie należy wykonać w terminie: a. termin rozpoczęcia: 01.01.2019r. b. termin zakończenia: do 31.12.2019r. lub do wyczerpania kwoty umowy. |
Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest dostawa różnych artykułów spożywczych: owoców i warzyw konserwowych, artykułów sypkich, olejów roślinnych, przypraw, wody mineralnej i wyrobów czekoladowych. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla Części 1 zawarty jest w Załączniku nr 2.1 do SIWZ. |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | Mięso, ryby mrożone. |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15110000-2 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik informacje dodatkowe | Zamówienie należy wykonać w terminie: a. termin rozpoczęcia: 01.01.2019r. b. termin zakończenia: do 31.12.2019r. lub do wyczerpania kwoty umowy. |
Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa i ryb mrożonych. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla Części 2 zawarty jest w Załączniku nr 2.2 do SIWZ. |
Zalacznik czesc nr | 3 |
Zalacznik nazwa | Nabiał i jaja. |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15500000-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik informacje dodatkowe | Zamówienie należy wykonać w terminie: a. termin rozpoczęcia: 01.01.2019r. b. termin zakończenia: do 31.12.2019r. lub do wyczerpania kwoty umowy. |
Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest dostawa nabiału i jaj. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla Części 3 zawarty jest w Załączniku nr 2.3 do SIWZ. |
Zalacznik czesc nr | 4 |
Zalacznik nazwa | Warzywa i owoce, świeże i mrożone. |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15300000-1 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik informacje dodatkowe | Zamówienie należy wykonać w terminie: a. termin rozpoczęcia: 01.01.2019r. b. termin zakończenia: do 31.12.2019r. lub do wyczerpania kwoty umowy. |
Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw i owoców, świeżych i mrożonych. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla Części 4 zawarty jest w Załączniku nr 2.4 do SIWZ. |
Zalacznik czesc nr | 5 |
Zalacznik nazwa | Pieczywo. |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15811000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik informacje dodatkowe | Zamówienie należy wykonać w terminie: a. termin rozpoczęcia: 01.01.2019r. b. termin zakończenia: do 31.12.2019r. lub do wyczerpania kwoty umowy. |
Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla Części 5 zawarty jest w Załączniku nr 2.5 do SIWZ. |
Criterion
Kryteria | Cena oferty brutto |
Znaczenie | 100,00 |