Dostawa ziemniaków konsumpcyjnych
Publication date | 2018-11-28 |
End date | 2018-12-10 00:00:00 |
Instytucja | Uzdrowisko Kołobrzeg Spółka Akcyjna |
Miejscowość | Kołobrzeg |
Województwo | zachodniopomorskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 654397-N-2018 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 150000008 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ziemniaków konsumpcyjnych wczesnych i późnych w następujących szacowanych ilościach średniorocznie : 1.1. Ziemniaki późne - 97 000 kg, okres od 1 września do 19 czerwca roku następnego, 1.2. Ziemniaki wczesne - 20 000 kg, okres od 20 czerwca do 31 sierpnia. 2. Szacunkowa łączna ilość dostawy ziemniaków późnych i wczesnych w skali jednego roku dla Zamawiającego wynosi 117 000 kg, w tym 97 000 kg ziemniaków późnych i 20 000 kg ziemniaków wczesnych. 3. Ziemniaki objęte zamówieniem muszą charakteryzować się pierwszą klasą jakości. 4. Wykonawca obowiązany jest dostarczyć ziemniaki spełniające wymagania zawarte w obowiązujących odpowiednich normach PN. 6. Wykonawca oraz oferowane przez niego artykuły spożywcze muszą spełniać wymogi aktów normatywnych obowiązujących na terenie Rzeczpospolitej Polskiej. 7. Ilość towaru określona w umowie może ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu z powodu zmian w planowaniu żywienia (tj. doboru potraw oraz ich receptur) oraz z ważnych przyczyn niezależnych od Zamawiającego, np. zmiany żywionych stanów osobowych. 8. Dostawy odbywać się będą sukcesywnie do 3 razy w tygodniu tj. od poniedziałku do piątku, oprócz sobót, niedziel i ustawowo określonych świąt wg. cen jednostkowych określonych w formularzu cenowym oferty w uzgodnionych godzinach na podstawie otrzymanych zamówień, zgodnie z potrzebami Zamawiających, do dwóch punktów żywienia w miejscowości Kołobrzeg. 9. Szczegółowe zamówienia Zamawiający będzie składał telefonicznie lub faksem na minimum jeden dzień przed terminem przewidywanej dostawy, dostawy do godz. 10.00, czas dostawy od momentu zamówienia maksymalnie 12 godzin. 10. Wymagany przez Zamawiającego termin płatności wynosi 23 dni od daty wystawienia tygodniowej zbiorczej faktury VAT prawidłowej pod względem ilościowym i jakościowym poszczególnych partii towarów ujętych w zamówieniu. 11. Przedmiot zamówienia powinien odpowiadać następującej charakterystyce : 11.1. Ziemniaki jadalne, Jm- kg PN-75/R-74450. 11.2. Ziemniaki odmiany irys, irga, sokół, bryza, bzura, ślęza lub równoważne. 11.3. Ziemniaki białe jadalne sortowane przeznaczone do bezpośredniego spożycia. 11.4. Wskazana minimalna średnica poprzeczna ziemniaka mierzona w najszerszym miejscu kłębu: od 10 cm. 11.5. Dopuszczalne tolerancje dla ziemniaka : kłębów nie odpowiadających wymaganiom jakościowym – 5 % w tym: zzieleniałych – 1 %, kłębów o innej średnicy lecz nie mniejszej niż 5cm– 3 %, zanieczyszczeń mineralnych – 2 %. 11.6. Ziemniaki powinny być wysokiej jakości, pozbawione ognisk psucia, bez zanieczyszczeń mineralnych, 11.7. Bulwy duże okrągłoowalne, oczka płytkie, skórka gładka, 11.8. Miąższ bulw surowych i po ugotowaniu nie może ciemnieć, 11.9. Ziemniak po ugotowaniu powinien oznaczać się sypkością. 11.10. Inne wymagania: odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 12. Cechy dyskwalifikujące przedmiot zamówienia : 12.1. Mocne zniekształcenia, oznaki choroby, zaparzenie, zgnicie, obce zapachy, pozostałości środków ochrony roślin. 13. Do partii ziemniaków powinna być dołączona specyfikacja z następującymi danymi: masa netto, nazwa dostawcy, data załadowania, termin przydatności do spożycia, nazwa odmiany. 14. Opakowania : Wykonawca obowiązany jest dostarczyć ziemniaki zapakowane w specjalistyczne jednorazowe opakowania nie więcej niż 15 kg. 14.1. Zamawiane artykuły powinny być dostarczane w opakowaniach , odpowiednich z punktu widzenia higieny i bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. 14.2. Dostawca dostarczy towar w czystym stroju ochronnym. 15. Wykonawca obowiązany jest do przekazywania Zamawiającemu miesięcznego raportu z wykonania umowy. 15.1. Raport miesięczny z wykonania umowy powinien zawierać : 15.1.1. Rodzaj dostarczonego asortymentu. 15.1.2. Ilość dostarczonego asortymentu. 15.1.3. Wartość łączna dostarczonego w danym miesiącu asortymentu. 15.1.4. Forma przesłania raportu z miesięcznego wykonania umowy : 15.1.4.1. W formie elektronicznej na adres: m.zasada@uzdrowisko.kolobrzeg.pl 15.1.4.2. W formie pisemnej na adres siedziby Zamawiających. 15.1.5. Termin przesłania raportu z miesięcznego wykonania umowy : 7 dni od zakończenia kolejnego miesiąca obowiązywania umowy. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 9a288049-969b-4cf1-8c29-31823aafa831 |
Biuletyn | 654397-N-2018 |
Zamawiajacy nazwa | Uzdrowisko Kołobrzeg Spółka Akcyjna |
Regon | 28817100000 |
Zamawiajacy adres ulica | ks. Piotra Ściegiennego |
Zamawiajacy adres numer domu | 1 |
Zamawiajacy miejscowosc | Kołobrzeg |
Zamawiajacy kod pocztowy | 78-100 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | zachodniopomorskie |
Zamawiajacy telefon | 943 548 802, |
Zamawiajacy fax | 94 35 225 16 |
Zamawiajacy email | m.zasada@uzdrowisko.kolobrzeg.pl, |
Adres strony url | www.uzdrowisko.kolobrzeg.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 3 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | http://www.uzdrowisko-kolobrzeg.ires.pl/8298/8298/ |
Nazwa nadana zamowieniu | Dostawa ziemniaków konsumpcyjnych |
Numer referencyjny | DPZ.271.35.2018 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Okreslenie przedmiotu | 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ziemniaków konsumpcyjnych wczesnych i późnych w następujących szacowanych ilościach średniorocznie : 1.1. Ziemniaki późne - 97 000 kg, okres od 1 września do 19 czerwca roku następnego, 1.2. Ziemniaki wczesne - 20 000 kg, okres od 20 czerwca do 31 sierpnia. 2. Szacunkowa łączna ilość dostawy ziemniaków późnych i wczesnych w skali jednego roku dla Zamawiającego wynosi 117 000 kg, w tym 97 000 kg ziemniaków późnych i 20 000 kg ziemniaków wczesnych. 3. Ziemniaki objęte zamówieniem muszą charakteryzować się pierwszą klasą jakości. 4. Wykonawca obowiązany jest dostarczyć ziemniaki spełniające wymagania zawarte w obowiązujących odpowiednich normach PN. 6. Wykonawca oraz oferowane przez niego artykuły spożywcze muszą spełniać wymogi aktów normatywnych obowiązujących na terenie Rzeczpospolitej Polskiej. 7. Ilość towaru określona w umowie może ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu z powodu zmian w planowaniu żywienia (tj. doboru potraw oraz ich receptur) oraz z ważnych przyczyn niezależnych od Zamawiającego, np. zmiany żywionych stanów osobowych. 8. Dostawy odbywać się będą sukcesywnie do 3 razy w tygodniu tj. od poniedziałku do piątku, oprócz sobót, niedziel i ustawowo określonych świąt wg. cen jednostkowych określonych w formularzu cenowym oferty w uzgodnionych godzinach na podstawie otrzymanych zamówień, zgodnie z potrzebami Zamawiających, do dwóch punktów żywienia w miejscowości Kołobrzeg. 9. Szczegółowe zamówienia Zamawiający będzie składał telefonicznie lub faksem na minimum jeden dzień przed terminem przewidywanej dostawy, dostawy do godz. 10.00, czas dostawy od momentu zamówienia maksymalnie 12 godzin. 10. Wymagany przez Zamawiającego termin płatności wynosi 23 dni od daty wystawienia tygodniowej zbiorczej faktury VAT prawidłowej pod względem ilościowym i jakościowym poszczególnych partii towarów ujętych w zamówieniu. 11. Przedmiot zamówienia powinien odpowiadać następującej charakterystyce : 11.1. Ziemniaki jadalne, Jm- kg PN-75/R-74450. 11.2. Ziemniaki odmiany irys, irga, sokół, bryza, bzura, ślęza lub równoważne. 11.3. Ziemniaki białe jadalne sortowane przeznaczone do bezpośredniego spożycia. 11.4. Wskazana minimalna średnica poprzeczna ziemniaka mierzona w najszerszym miejscu kłębu: od 10 cm. 11.5. Dopuszczalne tolerancje dla ziemniaka : kłębów nie odpowiadających wymaganiom jakościowym – 5 % w tym: zzieleniałych – 1 %, kłębów o innej średnicy lecz nie mniejszej niż 5cm– 3 %, zanieczyszczeń mineralnych – 2 %. 11.6. Ziemniaki powinny być wysokiej jakości, pozbawione ognisk psucia, bez zanieczyszczeń mineralnych, 11.7. Bulwy duże okrągłoowalne, oczka płytkie, skórka gładka, 11.8. Miąższ bulw surowych i po ugotowaniu nie może ciemnieć, 11.9. Ziemniak po ugotowaniu powinien oznaczać się sypkością. 11.10. Inne wymagania: odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 12. Cechy dyskwalifikujące przedmiot zamówienia : 12.1. Mocne zniekształcenia, oznaki choroby, zaparzenie, zgnicie, obce zapachy, pozostałości środków ochrony roślin. 13. Do partii ziemniaków powinna być dołączona specyfikacja z następującymi danymi: masa netto, nazwa dostawcy, data załadowania, termin przydatności do spożycia, nazwa odmiany. 14. Opakowania : Wykonawca obowiązany jest dostarczyć ziemniaki zapakowane w specjalistyczne jednorazowe opakowania nie więcej niż 15 kg. 14.1. Zamawiane artykuły powinny być dostarczane w opakowaniach , odpowiednich z punktu widzenia higieny i bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. 14.2. Dostawca dostarczy towar w czystym stroju ochronnym. 15. Wykonawca obowiązany jest do przekazywania Zamawiającemu miesięcznego raportu z wykonania umowy. 15.1. Raport miesięczny z wykonania umowy powinien zawierać : 15.1.1. Rodzaj dostarczonego asortymentu. 15.1.2. Ilość dostarczonego asortymentu. 15.1.3. Wartość łączna dostarczonego w danym miesiącu asortymentu. 15.1.4. Forma przesłania raportu z miesięcznego wykonania umowy : 15.1.4.1. W formie elektronicznej na adres: m.zasada@uzdrowisko.kolobrzeg.pl 15.1.4.2. W formie pisemnej na adres siedziby Zamawiających. 15.1.5. Termin przesłania raportu z miesięcznego wykonania umowy : 7 dni od zakończenia kolejnego miesiąca obowiązywania umowy. |
Cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Okres w miesiacach | 24 |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający uzna za spełniony w/w warunek jeżeli Wykonawca będzie posiadał ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę ubezpieczenia nie mniejszą niż 100.000,00 zł (słownie: sto tysięcy złotych). |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Spełnieniem warunku w zakresie posiadanego doświadczenia jest zrealizowanie z należytą starannością w okresie ostatnich trzech lat, od dnia składania ofert w niniejszym postępowaniu, a jeżeli okres działalności jest krótszy to w tym czasie, dostaw, z których co najmniej jedna była o wartości umownej nie mniejszej niż 50% ceny ofertowej brutto albo suma wartości trzech dostaw wynosiła 70% ceny ofertowej brutto. Wykonawca powinien dysponować środkami transportu przystosowanymi do przewozu artykułów spożywczych utrzymującymi parametry dotyczące temperatury przechowywania produktów. Wykonawca powinien dysponować personelem przeszkolonym i posiadającym zaświadczenie o uzyskaniu kwalifikacji w zakresie podstawowych zagadnień higieny wymaganych od osób biorących udział w produkcji lub obrocie środkami spożywczymi. |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 2 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 3 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 4 | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | 4. Dla wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania Wykonawcy w okolicznościach , o których mowa w art.24 ust.1 i ust.2 pkt. 5 ustawy, Zamawiający żąda złożenia następujących dokumentów (w przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia – dokument składa każdy z Wykonawców występujących wspólnie). • oświadczenia o braku podstaw do wykluczenia, którego wzór stanowi załącznik nr 4 do SIWZ. • listy podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art.24 ust. 2 pkt. 5) ustawy, albo informacji o tym, że Wykonawca nie należy do grupy kapitałowej, podpisanej przez osoby upoważnione do reprezentacji Wykonawcy, którego wzór stanowi załącznik nr 5 do SIWZ. |
Zakresie warunkow udzialu | 1. Dla wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, opisanych w rozdziale VIII pkt. 2 SIWZ, Zamawiający żąda złożenia: 1) oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, którego wzór stanowi załącznik nr 2 do SIWZ, Informacje zawarte w oświadczeniu stanowią wstępne potwierdzenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu, przed podpisaniem umowy z wybranym wykonawcą, który złożył najkorzystniejszą ofertę, wykonawca ten musi dostarczyć dokumenty potwierdzające te fakty. 2) wykazu dostaw wraz z montażem wykonanych w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich rodzaju i wartości, daty i miejsca wykonania oraz załączeniem dowodów dotyczących najważniejszych zadań określających, czy zadania te zostały wykonane w sposób należyty, którego wzór stanowi załącznik nr 3 do SIWZ. 2. Jeżeli Wykonawca, wykazując spełnianie warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 ustawy, polega na zasobach innych podmiotów, to Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował tymi zasobami w trakcie realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby wykonywania zamówienia, podpisane przez osoby upoważnione do reprezentacji danego podmiotu. Podmiot, który zobowiązał się do udostępnienia zasobów odpowiada solidarnie z Wykonawcą za szkodę Zamawiającego powstałą wskutek nieudostępnienia tych zasobów, chyba że za nieudostępnienie zasobów nie ponosi winy. 3. W celu oceny, czy Wykonawca będzie dysponował zasobami innych podmiotów w stopniu niezbędnym dla należytego wykonania zamówienia oraz oceny, czy stosunek łączący Wykonawcę z tymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów, Wykonawca na wezwanie Zamawiającego obowiązany będzie złożyć stosowne dokumenty dotyczące w szczególności a) zakresu dostępnych Wykonawcy zasobów innego podmiotu, b) sposobu wykorzystania przez Wykonawcę zasobów innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia, c) charakteru stosunku jaki będzie łączył Wykonawcę z innym podmiotem, d) zakresu i okresu udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia. |
Czy wadium | 1 |
Wadium | 2.000,00 zł |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | Minimalny okres stałości ceny wynosi 12 miesięcy. Zmiana cen jednostkowych możliwa jest tylko po upływie okresu zadeklarowanego w ofercie (minimum 12 miesięcy), w przypadku znacznego, udokumentowanego wzrostu lub spadku cen na rynku, po przeprowadzeniu negocjacji i dojściu do porozumienia pomiędzy stronami. |
IV 4 4 data | 2018-12-10T00:00:00+01:00 |
IV 4 4 godzina | 10:00 |
IV 4 4 jezyki | polski |
IV 4 5 okres | 30 |
Criterion
Kryteria | okres stałości cen |
Znaczenie | 35,00 |
Kryteria | termin dostaw cząstkowych |
Znaczenie | 5,00 |
Kryteria | cena oferty |
Znaczenie | 60,00 |