Dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 3 w Oleśnicy

Publication date 2018-12-03
End date 2018-12-12 00:00:00
Instytucja Przedszkole nr 3
Miejscowość Oleśnica
Województwo dolnośląskie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 656350-N-2018
Document type ZP-400
Cpv code 150000008
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1) Część 1 – pieczywo świeże, wyroby
piekarskie i ciastkarskie 2) Część 2 – warzywa i owoce świeże, kiszonki 3) Część 3 – Produkty zwierzęce,
mięso i produkty mięsne 4) Część 4 – Produkty mleczarskie 5) Część 5 – Ryby przetworzone i konserwowane
6) Część 6 – Przetworzone warzywa i owoce - mrożonki 7) Część 7 – Jajka 8) Część 8 – Pozostałe różne art. spożywcze
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera wzór umowy oraz załącznik nr 1 do niego (zestawienie
asortymentu). Kody opisujące przedmiot zamówienia określone we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV):
przedmiot główny: kod CPV: 15000000-8

Dodatkowe informacje

GuidZP400 d782d878-8333-4581-adcf-8fdeb68622a1
Biuletyn 656350-N-2018
Zamawiajacy nazwa Przedszkole nr 3
Regon 93011370900000
Zamawiajacy adres ulica ul. Jana Kochanowskiego
Zamawiajacy adres numer domu 7
Zamawiajacy miejscowosc Oleśnica
Zamawiajacy kod pocztowy 56400
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo dolnośląskie
Zamawiajacy telefon 71 314 72 92
Zamawiajacy fax 71 314 72 92
Zamawiajacy email przedszkole_nr_3@wp.pl
Adres strony url http://przedszkole3.olesnica.pl/
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 9
Dostep dokumentow zamowienia https://www.e-oswiata.olesnica.pl/bip/default/index/id/940
Zamieszczona bedzie specyfikacja https://www.e-oswiata.olesnica.pl/bip/default/index/id/940
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny Wymagane jest składanie ofert w formie pisemnej pod rygorem nieważności
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres ul. Jana Kochanowskiego 7, 56-400 Oleśnica
Nazwa nadana zamowieniu Dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 3 w Oleśnicy
Numer referencyjny 1/2018
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu 1) Część 1 – pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie 2) Część 2 – warzywa i owoce świeże, kiszonki 3) Część 3 – Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 4) Część 4 – Produkty mleczarskie 5) Część 5 – Ryby przetworzone i konserwowane 6) Część 6 – Przetworzone warzywa i owoce - mrożonki 7) Część 7 – Jajka 8) Część 8 – Pozostałe różne art. spożywcze Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera wzór umowy oraz załącznik nr 1 do niego (zestawienie asortymentu). Kody opisujące przedmiot zamówienia określone we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV): przedmiot główny: kod CPV: 15000000-8
Cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Art 24 ust 5 pkt 2 1
Art 24 ust 5 pkt 4 1
Art 24 ust 5 pkt 8 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen W celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia wykonawcy z udziału w postępowaniu zamawiający będzie żądał następujących dokumentów: a) odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy pzp; Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w ppkt. a) powyżej, składa: b) dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: – nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (spółki cywilne, konsorcja, itp.), podmiotów trzecich udostępniających zasoby, dokumenty i oświadczenia określone w pkt. a (b) zobowiązany jest złożyć każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, podmiotów trzecich udostępniających zasoby.
Inne dokumenty niewymienione 1. Formularz ofertowy – wg wzoru – załącznik nr 1 do SIWZ, podpisany przez osoby uprawnione do reprezentowania Wykonawcy. 2. Wypełniony formularz wg załącznika nr 1 do umowy, zawierający ceny jednostkowe oraz ceny sumaryczne. 3. Zobowiązanie lub inne dokumenty w formie pisemnej, potwierdzające oddanie zasobów podmiotów trzecich do dyspozycji wykonawcy, sformułowane w sposób pozwalający Zamawiającemu określić czy będzie dysponował niezbędnymi zasobami w stopniu umożliwiającym należyte wykonanie zamówienia publicznego oraz oceny, czy stosunek łączący wykonawcę z tymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów – gdy Wykonawca polega na zdolnościach innych podmiotów przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu. W szczególności dokumenty te powinny określać: 1) zakres dostępnych wykonawcy zasobów innego podmiotu; 2) sposób wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia publicznego; 3) zakres i okres udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia publicznego; 4) czy podmiot, na zdolnościach którego wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje roboty budowlane lub usługi, których wskazane zdolności dotyczą. 4. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia, zobowiązani są do załączenia do oferty dokumentu, ustanawiającego pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu oudzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego 7. W przypadku, gdy ofertę w imieniu wykonawcy podpisuje pełnomocnik, do oferty należy załączyć pełnomocnictwo określające jego zakres, podpisane przez osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy. 8. W terminie 3 dni od dnia zamieszczenia przez zamawiającego na stronie internetowej informacji, dotyczących: 1) kwoty, jaką zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia; 2) firm oraz adresów wykonawców, którzy złożyli oferty w terminie; 3) ceny, terminu wykonania zamówienia, okresu gwarancji i warunków płatności zawartych w ofertach, Wykonawcy będą zobowiązani do złożenia oświadczenia wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej – wg załącznika nr 4 do SIWZ
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Wskazano we wzorze umowy stanowiącym załącznik do SIWZ
IV 4 4 data 2018-12-12T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 10:30
IV 4 5 okres 30

Attchment

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1. bułka wrocławska krojona szt. 300,00 2. bułka kajzerka szt. 900,00 3. bułka grahamka szt. 160,00 4. babka kg 20,00 5. bułka słodka szt. 150,00 6. bułka tarta 0,5kg szt. 100,00 7. chałka szt. 30,00 8. chleb wieloziarnisty 350g-400g szt. 150,00 9. chleb zwykły 600g szt. 400,00 10. chleb rozmaitości/gryczany 350/400g szt. 280,00 11. chleb orkiszowy//sojowy 350g-500g szt. 320,00 12. chleb słonecznikowy500g- 550g szt. 250,00 13. chleb graham szt. 200,00 14. drożdże 100g szt. 100,00 15. pączek szt. 150,00 16. rogal maślany szt. 200,00 17 groszek ptysiowy kg 20,00 18 grzanki 200g szt. 20,00
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Warzywa i owoce świeże, kiszonki
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1. kapusta biała kg 60 2. botwinka szt. 10 3. brukselka kg 20 4. brokuły świeże szt. 100 5. buraki kg 300 6. cebula kg 280 7. nektarynka kg 120 8. cukinia kg 50 9. czosnek szt. 150 10. dynia kg 20 11. fasola szparagowa kg 20 12. lubczyk świeży szt. 30 13. kalafior świeży szt. 100 14. kalarepa szt. 50 15. kapusta czerw kg 100 16. kapusta kiszona kg 200 17. kapusta młoda szt. 30 18. kapusta pekińska kg 100 19. kapusta włoska kg 40 20. kiełki różne rodzaje szt. 150 21. koperek szt. 400 22. marchew kg 700 23. natka szt. 380 24. ogórek świeży kg 180 25. śliwka kg 50 27. papryka czerwona świeża kg 130 28. pieczarki kg 120 29. pietruszka kg 300 30. pomidor kg 170 31. pora szt. 500 32. rzodkiewka szt. 400 33. sałata masłowa szt. 70 34. sałata lodowa szt. 150 35. seler kg 300 36. szczypior szt. 300 37. szpinak świeży szt. 10 38. ziemniaki kg 3100 39. ziemniaki młode kg 200 40. arbuz kg 120 41. banany kg 800 42. brzoskwinie kg 100 43. cytryny kg 150 44. gruszka kg 300 45. jabłka kg 1100 46. pomarańcza kg 500 47. kiwi szt. 400 48. winogron ciemny/jasny kg 400 49. mandarynka kg 200
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1. kiełbasa krakowska / filet z kurczaka/ polędwica drobiowa kg 35 2. kiełbasa śląska kg 80 3. szyjka z indyka kg 30 4. frankfurterki < 80% mięsa wieprzowego z szynki kg 140 5. porcja rosołowa z kurczaka kg 500 6. schab/szynka kanapkowa kg 20 7. szynka/filet z indyka kg 20 8. karczek b/k całkowicie odkostniony, pozbawiony błony, niepeklowany kg 120 9. łopatka b/k, bez skóry, bez tłuszczu, niepeklowany kg 60 10. schab b/k, słonina całkowicie zdjęta, mięso o barwie jasnej, niepeklowane kg 120 11. szynka b/k, całkowicie odkostniona, odtłuszczona, niepeklowana kg 200 12. kurczak cały swieży kg 110 13. filet z indyka kg 80 14. filet z kurczaka kg 100
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Produkty mleczarskie
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1. jogurt naturalny 370g szt. 750 2. margaryna 250g 75%tł. roślinnego szt. 50 3. śmietana 18% szt. 850 4. masło 82% tłuszczu 200g szt. 2000 5. mleko 2% w woreczku niepasteryzowane szt. 5000 6. ser salami zaw. Tłuszczu <26g/100g kg 90 7. ser biały półtłusty kg 410 8. ser gołda plastry 1kg szt. 40
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Ryby przetworzone i konserwowane
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1. miruna nowozelandzka -5% glazury, ze skórą kg 90 2. morszczuk -5% glazury, bez skóry kg 120 3. dorsz - 5% glazury, bez skóry kg 40 4. makrela wędzona kg 30 5. makrela w oleju pow. 100g ryby po odsączeniu szt. 120 6. makrela w pomidorach 85g ryby po odsączeniu szt. 200 7. tuńczyk w oleju kawałki, 120g po odsączeniu szt. 230
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa Przetworzone owoce i warzywa - mrożonki
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1. brokuły 2,5kg szt. 25 2. fasola szparagowa żółta 2,5 kg szt. 35 3. marchew mini 2,5 kg szt. 35 4. mieszanka wielowarzywna (marchew czerwona i żółta, fasola szparagowa, brokuł) szt. 10 5. miazga szpinakowa 2,5 kg szt. 35 6. kalafior 2,5 kg szt. 25 7. brukselka 2,50 kg szt. 10
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa Jajka
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1. jajka - kurze świeże, kl. A, kat.wagowa L, waga 63-73g, znakowane zgodnie z polskimi normami, poddawane dezynfekcji przez naswietlanie, pakowane w sterylne wytłaczanki po 30szt szt. 10000
  
Zalacznik czesc nr 8
Zalacznik nazwa Pozostałe różne art. spożywcze
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik krotki opis 1. ananasy w puszce, plastry ,masa netto po odcieku 340g, tłuszcz 0, cukier do 14,8 g/100 szt. 60 2. brzoskwinie w puszce,połówki,masa po odcieku 470g szt. 70 3. budyń śmietankowy masa 60g szt. 700 4. barszcz biały w butelce szklanej 0,5l szt. 20 5. chrupki kukurydziane 100%grys kukurydziany 80g szt. 100 6. cukier biały 1kg kg 350 7. cukier puder 0,5kg szt. 30 8. cukier waniliowy 32g szt. 250 9. cynamon 20g jakość Q szt. 30 10. dżem 100% owoców, bez dod. cukru i konserwantów, 220g mix smaków szt. 400 11. herbata czarna <98% 100torebek/op szt. 30 12. herbaty owocowe, ziołowe 100% nat. Składników pochodzenia roslinnego szt. 80 13. fasola czerwona konserwowa masa po odsączeniu 220 g szt. 20 14. kakao o obnizonej zaw. Tł. Kakaowego 10-12% 80g szt. 50 15. kasza jęczmienna 400g 10g błonnika/100g produktu szt. 50 16. kasza manna błyskawiczna 500g 11g błonnika/100g produktu szt. 70 17. kasza peczak 500g szt. 20 18. kasza gryczana 500g 13g białka/100g produktu szt. 50 19. kawa inka - 72%zboza- prażone 150g szt. 40 20. ketchup 480g bez substancji konserwujących, pomidorowy 198g/100g szt. 100 21. wiórki kokosowe 100g szt. 20 22. kwasek cytrynowy 20g szt. 30 23. galaretka owocowa masa 71g, produkt bezglutenowy szt. 1000 24. mąka tortowa TYP 450 kg 430 25. musztarda sarepska w słoiku 180g szt 10 26. mączka ziemniaczana 0,5kg szt. 150 27. miód pszczeli naturalny 1l szt 120 28 olej rzepakowy 100rafinowany z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno, zaw.65,5g kwasów jednonienasyconych poj.1l szt. 170 29. proszek do pieczenia 32g szt 30 30. przecier pomidorowy 28-30% 950g szt 90 31. rodzynki 200g szt 80 32. sól kamienna kg 10 33. sól o obnizonej zawartości potasu i sodu kg 80 34. wafle ryżowe mix smaków 100g, bezglutenowe, szt. 130 35. żurek 0,5l w szklanej butelce szt 70 36. woda mineralna 250-330ml z dziubkiem szt 700 37. żurawina suszona 150g szt. 80 38. kukurydza konserwowa masa po odsączeniu 220 g szt 100 39. groch łuskany 500g szt 30 40. fasola Jaś średni 500g szt 30 41. soczewica 500g szt 20 42. szczaw konserwowy cięty 300g-350ml szt 60 43. groszek konserwowy masa po odsączeniu 220 g szt. 20 44. ryż paraboliczny 1 kg szt 120 45. makaron nitki 4 jajaeczny 250g szt 150 46. makaron muszelki drobne 500g szt 30 47. makaron literki 250g szt 20 48. makaron świderki 500g szt 180 49. makaron gwiazdki małe 250g szt 20 50. makaron łazanki 500g szt 120 51. makaron spaghetti 500g szt 150 52. płatki jęczmienne, jaglane,orkiszowe,owsiane, ryżowe, żytnie 300-500g szt 80 53. płatki kukurydziane kasza kukurydziana 95%, 250g szt 140 54. pieprz czarny prawdziwy, mielony 100% pieprzu 20g szt 50 55. pieprz ziołowy 20g szt 50 56. tymianek 10g szt 20 57. papryka mielona słodka 100% 20g szt 20 58. bazylia 10g szt 20 59. majranek 8-10g szt 50 60. ziele angielskie 15 g szt 50 61. zioła prowanslaskie 10 g szt 20 62. kurkuma 20g szt 20 63. imbir mielony 20g szt 20 64. curry szt 20 65. oregano suszone 10 g szt 40 66. liść laurowy 6-10 g szt 50 67. gałka muszkatołowa mielona szt 20
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)