Sukcesywna dostawa produktów spożywczych dla stołówki Zespołu Państwowych Szkół Muzycznych im. Grażyny Bacewicz z podziałem na części.”
Publication date | 2018-12-04 |
End date | 2018-12-21 00:00:00 |
Instytucja | Zespół Państwowych Szkół Muzycznych im. Grażyny Bacewicz |
Miejscowość | Koszalin |
Województwo | zachodniopomorskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 656475-N-2018 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 150000008 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest: „Sukcesywna dostawa produktów spożywczych dla Stołówki Zespołu Państwowych Szkół Muzycznych im. Grażyny Bacewicz w Koszalinie z podziałem na części”: Część 1 PRODUKTY MLECZARSKIE Część 2 MIĘSO, PRZETWORY MIĘSNE, WĘDLINY, DRÓB Część 3 OWOCE, WARZYWA Część 4 RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE Część 5 JAJA Część 6 OWOCE, WARZYWA PRZETWORZONE |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 6ac658fd-962a-4a76-ba74-91c6eace8e48 |
Biuletyn | 656475-N-2018 |
Zamawiajacy nazwa | Zespół Państwowych Szkół Muzycznych im. Grażyny Bacewicz |
Regon | 28064300000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. Fałata |
Zamawiajacy adres numer domu | 32 |
Zamawiajacy miejscowosc | Koszalin |
Zamawiajacy kod pocztowy | 75434 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | zachodniopomorskie |
Zamawiajacy telefon | 94 347 80 20 |
Zamawiajacy fax | 94 347 80 12 |
Zamawiajacy email | maksymowicz@zpsm.pl |
Adres strony url | www.zpsm.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | Zespół Państwowych Szkół Muzycznych |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | https://bip.e-cea.pl/0113/zamowienia-publiczne |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | ul. Fałata 32, 75-434 Koszalin pom. 111 sekretariat |
Nazwa nadana zamowieniu | Sukcesywna dostawa produktów spożywczych dla stołówki Zespołu Państwowych Szkół Muzycznych im. Grażyny Bacewicz z podziałem na części.” |
Numer referencyjny | 1/PN/DŻ/2018 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Zastrzega prawo grup czesci | Część 1 PRODUKTY MLECZARSKIE, Część 2 MIĘSO, PRZETWORY MIĘSNE, WĘDLINY, DRÓB, Część 3 OWOCE, WARZYWA, Część 4 RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE, Część 5 JAJA, Część 6 OWOCE, WARZYWA PRZETWORZONE |
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy | 6 |
Okreslenie przedmiotu | Przedmiotem zamówienia jest: „Sukcesywna dostawa produktów spożywczych dla Stołówki Zespołu Państwowych Szkół Muzycznych im. Grażyny Bacewicz w Koszalinie z podziałem na części”: Część 1 PRODUKTY MLECZARSKIE Część 2 MIĘSO, PRZETWORY MIĘSNE, WĘDLINY, DRÓB Część 3 OWOCE, WARZYWA Część 4 RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE Część 5 JAJA Część 6 OWOCE, WARZYWA PRZETWORZONE |
Cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Okreslenie warunkow | Na potwierdzenie spełnienia warunku nie podlegania wykluczeniu podpisane oświadczenie stanowiące załącznik nr 4 do SIWZ Warunek posiadania kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów załączając do oferty aktualny odpis z KRS oraz oświadczenie stanowiące załącznik nr 5 do SIWZ. |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Warunek dotyczący sytuacji ekonomicznej i finansowej oceniony zostanie na podstawie aktualnego ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej załączonego do oferty na kwotę minimum 15 000 zł; |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Wykonawca spełni warunki dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej, jeżeli wykaże, że: • wykonał w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 3 dostaw (rozumianym jako realizacja jednorazowej dostawy lub realizacji całej umowy) dla każdej części osobno, o którym mowa w Rozdział III pkt. 1 odpowiadający przedmiotowi zamówienia, o wartości każdej dostawy nie mniejszej niż: Część 1 PRODUKTY MLECZARSKIE - 3000 zł z VAT Część 2 MIĘSO, PRZETWORY MIĘSNE, WĘDLINY, DRÓB- 6000zł z VAT Część 3 OWOCE, WARZYWA, - 3500 zł z VAT Część 4 RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE - 3000zł z VAT Część 5 JAJA - 100 zł z VAT Część 6 OWOCE, WARZYWA PRZETWORZONE - 500 ZŁ Z VAT |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 3 | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | Na potwierdzenie spełnienia warunku nie podlegania wykluczeniu podpisane oświadczenie stanowiące załącznik nr 4 do SIWZ |
Zakresie warunkow udzialu | Warunek posiadania kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów załączając do oferty aktualny odpis z KRS oraz oświadczenie stanowiące załącznik nr 5 do SIWZ. |
Wykaz potwierdzenie okolicznosci | Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz wymagań Zamawiającego dla Części 1 znajduje się w załączniku 2 a do SIWZ, Części 2 znajduje się w załączniku 2 b do SIWZ, Części 3 znajduje się w załączniku 2 c do SIWZ,Części 4 znajduje się w załączniku 2 d do SIWZ, Części 5 znajduje się w załączniku 2 e do SIWZ, Części 6 znajduje się w załączniku 2 f do SIWZ |
Inne dokumenty niewymienione | Wypełniony i podpisany formularz "Oferta Wykonawcy stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ. Wypełnioną i podpisaną umowę stanowiącą załącznik nr 3 do SIWZ. Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy w niniejszym postępowaniu w przypadku, gdy dokumenty składające się na ofertę nie będą podpisywane przez osobę lub osoby wskazane, jako osoby upoważnione do reprezentacji Wykonawcy w rejestrze sądowym lub innym dokumencie właściwym dla formy organizacyjnej Wykonawcy. Z pełnomocnictwa musie jednoznacznie wynikać, do jakich czynności prawnych dana osoba lub osoby zostały umocowane. Pełnomocnictwo musi być przedstawione w formie oryginału lub notarialnego odpisu. W przypadku gdy Wykonawca polega na zdolnościach technicznych lub zawodowych do wykonania zamówienia innych podmiotów to jest on zobowiązany udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, tj. przedstawić pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia. Wypełniając formularz ofertowy jak i również inne dokumenty powołujące się na Wykonawcę, w miejscu np. "nazwa i adres Wykonawcy" należy wpisać dane dotyczące wszystkich uczestników a nie tylko pełnomocnika. Oświadczenie dotyczące wdrażania bądź stosowania wdrożonego systemu HACCP- (załącznik nr 7) Oświadczenie potwierdzające , że oferowane produkty spożywcze są dopuszczone do obrotu na terenie Polski zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2015 poz.594 z późn. zm.)-(załącznik nr 7 ). Załącznik nr 6 klauzula informacyjna dot. ochrony danych osobowych. Załącznik nr 8 Zgoda na przetwarzanie danych osobowych. |
Czy wadium | 1 |
Wadium | Zamawiający wymaga wniesienia wadium w formie: 1. Przystępując do niniejszego postępowania każdy Wykonawca zobowiązany jest wnieść wadium w wysokości: • Część 1 - 1200 zł; • Część 2 - 1800zł: • Część 3 - 1200 zł; • Część 4 - 500 zł • Część 5 - 50 zł. • Część 6 - 100zł 2. Wadium należy wnieść w terminie do dnia 15 grudnia 2018r. do godziny 10:00Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku formach przewidzianych w art. 45 ust. 6 ustawy Pzp. 3. Wykonawca zobowiązany jest wnieść wadium przed upływem terminu składania ofert. 4. Wadium w pieniądzu należy wnieść na konto Zamawiającego: NBP Odział okręgowy Szczecin nr 02101015990166231391200000 dopiskiem „Wadium Przetargowe na : „Sukcesywna dostawa produktów spożywczych dla stołówki Zespołu Państwowych Szkół Muzycznych im. Grażyny Bacewicz z podziałem na części. Część ……………..” 5. W przypadku wadium wnoszonego w pieniądzu za termin wniesienia uznaje się chwilę (godzinę minutę) uznania kwoty na rachunku Zamawiającego. 6. W przypadku wniesienia wadium w formie innej niż pieniądz - oryginał dokumentu potwierdzającego wniesienie wadium należy złożyć w osobnej kopercie – opisanej „Wadium – „Sukcesywna dostawa produktów spożywczych dla stołówki Zespołu Państwowych Szkół Muzycznych im. Grażyny Bacewicz z podziałem na części – część ……” Załączając ją do oferty lub składając bezpośrednio w siedzibie Zamawiającego, tj. Zespół Państwowych Szkół Muzycznych im. G. Bacewicz, ul. Fałata 32, 75-434 Koszalin w dni powszednie w terminie do dnia 21 grudnia 2018 r. do godz. 10:00 w pok. nr 111– sekretariat. 7. Wadium w formie gwarancji powinno być sporządzona zgodnie z obowiązującym prawem. Gwarancja powinna zawierać: nazwę dającego zlecenie (Wykonawcy), beneficjenta gwarancji (Zamawiającego), gwaranta (banku lub instytucji ubezpieczeniowej) oraz wskazanie ich siedzib; określenie wierzytelności, która ma być zabezpieczona gwarancją, kwotę gwarancji, termin ważności gwarancji, bezwarunkowe zobowiązanie do wypłaty Zamawiającemu pełnej kwoty wadium, na pierwsze żądanie Zamawiającego, w okolicznościach zawartych w art. 46 ust.4a i 5 ustawy Prawo zamówień publicznych. Gwarancja musi być podpisana przez upoważnionego (upełnomocnionego) przedstawiciela Gwaranta. Podpis winien być sporządzony w sposób umożliwiający jego identyfikację (np. złożony wraz z imienną pieczątką lub czytelny z podaniem imienia i nazwiska). 8. Zamawiający zwraca wadium wszystkim Wykonawcom niezwłocznie po wyborze oferty najkorzystniejszej lub unieważnieniu postępowania, z wyjątkiem Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, z zastrzeżeniem art. 46 ust. 4a ustawy Pzp. 9. Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, Zamawiający zwraca wadium niezwłocznie po zawarciu umowy w sprawie zamówienia publicznego oraz wniesieniu zabezpieczenia należytego wykonania umowy, jeżeli jego wniesienia żądano. 10. Zamawiający zwraca niezwłocznie wadium, na wniosek Wykonawcy, który wycofał ofertę przed upływem terminu składania ofert. 11. Zamawiający żąda ponownego wniesienia wadium przez Wykonawcę, któremu zwrócono wadium, jeżeli w wyniku rozstrzygnięcia odwołania jego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza. Wykonawca wnosi wadium w terminie określonym przez Zamawiającego. 12. Wadium wniesione w pieniądzu, Zamawiający zwraca je wraz z odsetkami wynikającymi z umowy rachunku bankowego, na którym było ono przechowywane, pomniejszone o koszty prowadzenia rachunku bankowego oraz prowizji bankowej za przelew pieniędzy na rachunek bankowy wskazany przez Wykonawcę. 13. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3 i 3a, z przyczyn leżących po jego stronie, nie złożył oświadczeń lub dokumentów potwierdzających okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1, oświadczenia, o którym mowa w art. 25a ust. 1, pełnomocnictw lub nie wyraził zgody na poprawienie omyłki, o której mowa w art. 87 ust. 2 pkt 3, co spowodowało brak możliwości wybrania oferty złożonej przez wykonawcę jako najkorzystniejszej. 14. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca którego oferta została wybrana: a) odmówi podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie; b) nie wniósł wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania umowy; c) zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy. 15. Wykonawca zobowiązany jest zabezpieczyć ofertę wadium na cały okres związania ofertą. 16. W przypadku konsorcjum: wadium wnoszone jest przez konsorcjum lub uprawnionego pełnomocnictwem członka konsorcjum. |
IV 4 4 data | 2018-12-21T00:00:00+01:00 |
IV 4 4 godzina | 10:00 |
IV 4 4 jezyki | polski |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | Produkty mleczarskie |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,02 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów mleczarskich typu mleko, jogurty, sery, itp. |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | MIĘSO, PRZETWORY MIĘSNE, WĘDLINY, DRÓB |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Dostawa mięs i wyrobów mięsnych |
Zalacznik czesc nr | 3 |
Zalacznik nazwa | Owoce, Warzywa |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Dostawa świeżych owoców i warzyw |
Zalacznik czesc nr | 4 |
Zalacznik nazwa | Różne produkty spożywcze |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Mąki, makarony, ketchupu itd. szczegółowy opis produktów i ilości w załączniku nr 2d |
Zalacznik czesc nr | 5 |
Zalacznik nazwa | JAJA |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | PRZEDMIOTEM ZAMÓWIENIA SĄ DOSTAWA JAJ ilość i rodzaj w załączniku do SIWZ nr 2e |
Zalacznik czesc nr | 6 |
Zalacznik nazwa | OWOCE, WARZYWA PRZETWORZONE |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Wszelkiego rodzaju przetwory warzywne i owocowe dokładny opis i ilość zapotrzebowania załącznik nr 2f |
Criterion
Kryteria | cena |
Znaczenie | 0,90 |
Kryteria | czas reakcji |
Znaczenie | 0,10 |