„DOSTAWA ŻYWNOŚCI DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ W 2019 ROKU”
Publication date | 2018-12-05 |
End date | 2018-12-13 00:00:00 |
Instytucja | Szkoła Podstawowa im. B. Prusa |
Miejscowość | Kałuszyn |
Województwo | mazowieckie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 657111-N-2018 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158000006, 158700007, 159820005, 32121001, 151120006, 31425003, 151000009, 33110002, 32200009, 155000003, 158960005, 158331007 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w 2019 roku. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki od 4.1. do 4.12. 3. Wykonawca zobowiązuje się do zaopatrywania Zamawiającego w artykuły spożywcze w pierwszym gatunku, których termin ważności upływa nie wcześniej niż 5 dni po dacie dostawy oraz z cechami podanymi w SIWZ. 4. Poszczególne zamówienia będą składane faksem na co najmniej jeden dzień roboczy przed dostawą. 5. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy. 6. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego. 7. Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru. 8. Dopuszcza się zmiany cen produktów stanowiących przedmiot zamówienia w oparciu o wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych publikowany, co miesiąc przez GUS. 9. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art.spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.) 10. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów. 11. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn. 20.01.2004r o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.) 12. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami w jednym pojemniku. 13. Mrożonki mają być dostarczane w formie nie rozmrożonej, 14. Dostawy będą realizowane bez minimum logistycznego |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 82f5bd5d-7b09-4f64-9a60-8ed0fd6d5629 |
Biuletyn | 657111-N-2018 |
Zamawiajacy nazwa | Szkoła Podstawowa im. B. Prusa |
Regon | 55602200000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. Pocztowa |
Zamawiajacy adres numer domu | 4 |
Zamawiajacy miejscowosc | Kałuszyn |
Zamawiajacy kod pocztowy | 05310 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | mazowieckie |
Zamawiajacy telefon | 25 75 76 021 |
Zamawiajacy fax | 25 75 76 021 |
Zamawiajacy email | sp@kaluszyn.pl |
Adres strony url | www.spkaluszyn.edupage.org |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | szkoła podstawowa |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.spkaluszyn.edupage.org |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | ofertę należy składać pod rygorem nieważności w formie pisemnej osobiście lub za pośrednictwem posłańca lub operatora pocztowego |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Szkoła Podstawowa im. B. Prusa w Kałuszynie, 05-310 Kałuszyn, ul. Pocztowa 4; sekretariat Dyrektora szkoły |
Nazwa nadana zamowieniu | „DOSTAWA ŻYWNOŚCI DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ W 2019 ROKU” |
Numer referencyjny | Sz.P./1/2018 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy | na wszystkie części |
Okreslenie przedmiotu | 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w 2019 roku. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki od 4.1. do 4.12. 3. Wykonawca zobowiązuje się do zaopatrywania Zamawiającego w artykuły spożywcze w pierwszym gatunku, których termin ważności upływa nie wcześniej niż 5 dni po dacie dostawy oraz z cechami podanymi w SIWZ. 4. Poszczególne zamówienia będą składane faksem na co najmniej jeden dzień roboczy przed dostawą. 5. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy. 6. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego. 7. Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru. 8. Dopuszcza się zmiany cen produktów stanowiących przedmiot zamówienia w oparciu o wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych publikowany, co miesiąc przez GUS. 9. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art.spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.) 10. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów. 11. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn. 20.01.2004r o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.) 12. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami w jednym pojemniku. 13. Mrożonki mają być dostarczane w formie nie rozmrożonej, 14. Dostawy będą realizowane bez minimum logistycznego |
Cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 | 1 |
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 tekst | Ilości towarów żywnościowych podane do wyceny są szacunkowe, Zamawiający dopuszcza zwiększenie poszczególnych dostaw do 20%. |
Data rozpoczecia | 2019-01-01T00:00:00+01:00 |
Data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 2 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 3 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 4 | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | 1. Zamawiający dopuszcza zmianę umowy w formie aneksu, jeżeli zajdzie potrzeba w sytuacji zmiany obowiązujących przepisów, jeżeli zgodnie z nimi konieczne będzie dostosowanie treści umowy do aktualnego stanu prawnego. Zmiana wymaga zgłoszenia w formie pisemnej w ciągu 14 dni od powzięcia informacji stanowiącej podstawę do wprowadzenia zmian. Zmiana ta nie wpłynie na termin wykonania prac i nie spowoduje zmiany wynagrodzenia wykonawcy Inicjatorem tej zmiany może być zamawiający lub wykonawca. 2. Zamawiający dopuszcza zmianę umowy w formie aneksu w sytuacji, kiedy nastąpi ustawowa zmiana stawki VAT. Inicjatorem tej zmiany może być Zamawiający lub Wykonawca. Zmiana wymaga zgłoszenia w formie pisemnej w ciągu 14 dni od powzięcia informacji stanowiącej podstawę do wprowadzenia zmian. Zmiana ta nie wpłynie na termin wykonania prac i spowoduje zmianę wynagrodzenia wykonawcy brutto. Kwota netto wynagrodzenia pozostanie bez zmian. |
IV 4 4 data | 2018-12-13T00:00:00+01:00 |
IV 4 4 godzina | 10:00 |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | PRZETWORY SYPKIE |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2019-01-01T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik 4.1 |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | PRZYPRAWY,PRZETWORY, PROD. STRĄCZKOWE |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15870000-7 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2019-01-01T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4.2 |
Zalacznik czesc nr | 3 |
Zalacznik nazwa | NAPOJE, SYROPY |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15982000-5 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2019-01-01T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4.3 |
Zalacznik czesc nr | 4 |
Zalacznik nazwa | ZIEMNIAKI |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03212100-1 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2019-01-01T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4.4 |
Zalacznik czesc nr | 5 |
Zalacznik nazwa | DRÓB I PRZETWORY DROBIOWE |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15112000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2019-01-01T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4.5 |
Zalacznik czesc nr | 6 |
Zalacznik nazwa | JAJA |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03142500-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2019-01-01T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4.6 |
Zalacznik czesc nr | 7 |
Zalacznik nazwa | MIĘSO, WĘDLINY |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15100000-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2019-01-01T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4.7 |
Zalacznik czesc nr | 8 |
Zalacznik nazwa | RYBY, MROŻONKI KULINARNE |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03311000-2 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2019-01-01T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4.8 |
Zalacznik czesc nr | 9 |
Zalacznik nazwa | WARZYWA, OWOCE, KISZONKI |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03220000-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2019-01-01T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4.9 |
Zalacznik czesc nr | 10 |
Zalacznik nazwa | NABIAŁ, PRZETWORY NABIAŁOWE |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15500000-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2019-01-01T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4.10 |
Zalacznik czesc nr | 11 |
Zalacznik nazwa | PRZETWORY GARMAŻERYJNE |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15896000-5 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2019-01-01T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4.11 |
Zalacznik czesc nr | 12 |
Zalacznik nazwa | DESERY |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15833100-7 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2019-01-01T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4.12 |
Criterion
Kryteria | cena brutto |
Znaczenie | 60,00 |
Kryteria | termin płatności za fakturę |
Znaczenie | 40,00 |