Dostawy jaj oraz innych artykułów spożywczych.

Publication date 2018-12-06
End date 2018-12-14 00:00:00
Instytucja Szkoła Policji w Słupsku
Miejscowość Słupsk
Województwo pomorskie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 658409-N-2018
Document type ZP-400
Cpv code 150000008, 31423001
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia są dostawy nw. art. spożywczych;
1. Jaja świeże w ilości 50000 szt.
2. Warzywa i owoce przetworzone w słoikach i puszkach w ilości 16450 kg
3. Dżem owocowy oraz krem czekoladowo-orzechowy w ilości 1260 kg
4. Miód naturalny w ilości 500 kg
5. Olej w ilości 3000 l
6. Cukier biały kryształ w ilości 5000 kg
7. Kakao, kawa naturalna rozpuszczalna, herbata ekspresowa czarna w ilości 630 kg
8. Makaron w ilości 2970 kg
9. Produkty zbożowe w ilości 5720 kg
10. ]Warzywa strączkowe suche w ilości 1100 kg
11. Przyprawy i przyprawy korzenne oraz sosy w ilości: 1300 l, 7 867 kg, 300 szt.
12. Przetwory owocowe – zaprawa kompotowa w ilości 4400 kg
13. Konserwy mięsne wieprzowe, konserwy mięsne drobiowe i pasztety drobiowe w ilości 1850 kg
14. Konserwy rybne w ilości 800 kg

Dodatkowe informacje

GuidZP400 08e0e51a-2f2d-42df-8efb-d4aa7041ee00
Biuletyn 658409-N-2018
Zamawiajacy nazwa Szkoła Policji w Słupsku
Regon 77070295800000
Zamawiajacy adres ulica ul. Kilińskiego
Zamawiajacy adres numer domu 42
Zamawiajacy miejscowosc Słupsk
Zamawiajacy kod pocztowy 76-200
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo pomorskie
Zamawiajacy telefon 598 417 558
Zamawiajacy fax 598 417 559
Zamawiajacy email zamowienia.publiczne@spslupsk.policja.gov.pl
Adres strony url http://www.slupsk.szkolapolicji.gov.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny Szkoła Policji w Słupsku
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja http://www.slupsk.szkolapolicji.gov.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny oferty należy składać w siedzibie zamawiającego w kancelarii Jawnej Szkoły Policji w Słupsku przy ul. Kilińskiego 42, za pośrednictwem operatora pocztowego, kuriera lub osobiście
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres 76-200 Słupsk ul. Kilińskiego 42
Nazwa nadana zamowieniu Dostawy jaj oraz innych artykułów spożywczych.
Numer referencyjny RZP-12/18
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu Przedmiotem zamówienia są dostawy nw. art. spożywczych; 1. Jaja świeże w ilości 50000 szt. 2. Warzywa i owoce przetworzone w słoikach i puszkach w ilości 16450 kg 3. Dżem owocowy oraz krem czekoladowo-orzechowy w ilości 1260 kg 4. Miód naturalny w ilości 500 kg 5. Olej w ilości 3000 l 6. Cukier biały kryształ w ilości 5000 kg 7. Kakao, kawa naturalna rozpuszczalna, herbata ekspresowa czarna w ilości 630 kg 8. Makaron w ilości 2970 kg 9. Produkty zbożowe w ilości 5720 kg\ 10. ]Warzywa strączkowe suche w ilości 1100 kg 11. Przyprawy i przyprawy korzenne oraz sosy w ilości: 1300 l, 7 867 kg, 300 szt. 12. Przetwory owocowe – zaprawa kompotowa w ilości 4400 kg 13. Konserwy mięsne wieprzowe, konserwy mięsne drobiowe i pasztety drobiowe w ilości 1850 kg 14. Konserwy rybne w ilości 800 kg
Cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Okres w miesiacach 12
Okreslenie warunkow Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że zgodnie z art. 61 i 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2018 r. poz. 1541, 1669) posiada wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej oraz stosownie do art. 59 i 73 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia wdraża lub posiada wdrożony system HACCP z zastrzeżeniem art. 63 ust. 2 ww. ustawy.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że – wykonał (oddzielnie dla każdej z części), w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonuje, co najmniej dwie dostawy artykułów spożywczych. Wartość brutto każdej z wykazanych dostaw nie może być mniejsza od wartości brutto oferty złożonej przez wykonawcę, – dysponuje co najmniej jednym środkiem transportu spełniającym niezbędne warunki określone w przepisach.
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Art 24 ust 5 pkt 2 1
Art 24 ust 5 pkt 3 1
Art 24 ust 5 pkt 4 1
Art 24 ust 5 pkt 5 1
Art 24 ust 5 pkt 6 1
Art 24 ust 5 pkt 7 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Czy oswiadczenie spelnienie kryteriow 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen a) zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, b) zaświadczenie właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, c) odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy, d) oświadczenie wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej. Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, przekaże zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.
Zakresie warunkow udzialu a) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej zgodnie z art. 61 i 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2018 r. poz. 1541, 1669) wg. wzoru stanowiącego załącznik nr 6 do rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego (Dz. U. z 2007 r. nr 106 poz. 730), b) dokumenty potwierdzającego wdrażanie bądź stosowanie wdrożonego systemu HACCP tj.: certyfikat HACCP wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą lub zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji o sprawowaniu nadzoru nad wdrażaniem lub stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, c) wykaz dostaw (oddzielnie dla każdej z części), wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, d) wykaz niezbędnych do wykonania zamówienia narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych, którymi dysponuje lub będzie dysponował wykonawca tj. wymagane jest wykazanie co najmniej jednego środka transportu spełniającego niezbędne warunki określone w przepisach,
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst 1. Zamawiający zastrzega sobie: 1) możliwość niezrealizowania przedmiotu zamówienia o wartości do 30% wynagrodzenia wykonawcy w przypadku zmniejszenia liczby słuchaczy. Z tytułu niezrealizowania części zamówienia wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia finansowe oraz prawne, 2) prawo jednostronnego wydłużenia okresu realizacji umowy do 60 dni po terminie określonym w umowie, na warunkach określonych w umowie, w ramach określonych na ten cel środków finansowych i żądania zawarcia w tym zakresie aneksu do umowy. 2.Zamawiający na wniosek Wykonawcy dopuszcza możliwość zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy w poniższym zakresie: zmiany poszczególnego asortymentu, będącego przedmiotem umowy, wyszczególnionego i opisanego w załączniku nr 1 do umowy, z chwilą zaprzestania lub wstrzymania jego produkcji, zmiany nazwy asortymentu, zmiany gramatury opakowania czego Wykonawca nie mógł przewidzieć w dniu zawarcia umowy, na inny asortyment przy zachowaniu jego parametrów zgodnych z opisem zawartym w załączniku do umowy. 3.Zmiany do niniejszej umowy mogą być wniesione tylko pisemnie w formie aneksu, pod rygorem nieważności.
IV 4 4 data 2018-12-14T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 09:00
IV 4 4 jezyki PL
IV 4 5 okres 30

Attchment

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Dostawy jaj.
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03142300-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Jaja konsumpcyjne (duże – L) pakowane w zgrzewki po 30 szt., waga zgrzewki nie mniejsza niż 2 kg, min termin do spożycia 24 dni od daty dostawy
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Dostawy artykułów spożywczych.
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis 1. Warzywa i owoce przetworzone w słoikach i puszkach w ilości 16450 kg 2. Dżem owocowy oraz krem czekoladowo-orzechowy w ilości 1260 kg 3. Miód naturalny w ilości 500 kg 4. Olej w ilości 3000 l 5. Cukier biały kryształ w ilości 5000 kg 6. Kakao, kawa naturalna rozpuszczalna, herbata ekspresowa czarna w ilości 630 kg 7. Makaron w ilości 2970 kg 8. Produkty zbożowe w ilości 5720 kg\ 9. ]Warzywa strączkowe suche w ilości 1100 kg 10. Przyprawy i przyprawy korzenne oraz sosy w ilości: 1300 l, 7 867 kg, 300 szt.
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Przetwory owocowe – zaprawa kompotowa
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis 1. zaprawa kompotowa wieloowocowa w opakowaniach puszki metalowe o masie od 2 kg do 4 kg, z terminem przydatności do spożycia min. 180 dni od dnia dostawy w ilości 1 100 kg. 2. zaprawa kompotowa z czarnej porzeczki w opakowaniach puszki metalowe o masie od 2 kg do 4 kg, z terminem przydatności do spożycia min. 180 dni od dnia dostawy w ilości 1 100 kg. 3. zaprawa kompotowa wiśniowa w opakowaniach puszki metalowe o masie od 2 kg do 4 kg, z terminem przydatności do spożycia min. 180 dni od dnia dostawy w ilości 1 100 kg. 4. zaprawa kompotowa malinowa w opakowaniach puszki metalowe o masie od 2 kg do 4 kg, z terminem przydatności do spożycia min. 180 dni od dnia dostawy w ilości 1 100 kg.
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Konserwy mięsne wieprzowe, konserwy mięsne drobiowe i pasztety drobiowe.
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis 1) Gulasz angielski – opakowanie: puszka stalowa, łatwo otwieralna (EO) lub alupack, zawartość mięsa minimum 90%, z terminem przydatności do spożycia min. 180 dni od dnia dostawy, o masie 150 - 200 g w ilości 600 kg. 2) Szyneczka z kurczaka – opakowanie: puszka stalowa, łatwo otwieralna (EO) lub alupack, zawartość mięsa z kurczaka minimum 70%, z terminem przydatności do spożycia min. 180 dni od dnia dostawy, o masie 100- 160 g w ilości 650 kg. 2. Pasztety drobiowe 1) Pasztet z drobiem – opakowanie: alupack, zawartość surowców drobiowych minimum 25 %, o masie 50 g, z terminem przydatności do spożycia min. 180 dni od dnia dostawy w ilości 600 kg.
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Konserwy rybne.
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis 1. Filet z makreli w oleju – opakowanie: puszka stalowa, łatwo otwieralna (EO), zawartość ryby minimum 60 %, o masie 100 - 180 g, z terminem przydatności do spożycia min. 180 dni od dnia dostawy w ilości 400 kg. 2. Filet z makreli w sosie pomidorowym – opakowanie: puszka stalowa, łatwo otwieralna (EO), zawartość ryby minimum 50 %, o masie 100 - 180 g, z terminem przydatności do spożycia min. 180 dni od dnia dostawy w ilości 400 kg.
  

Criterion

Kryteria cena
Znaczenie 100,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)