Dostawa żywności do Zespołu Szkół Ogólnokształcących w Rusinowie

Publication date 2018-12-07
End date 2018-12-18 00:00:00
Instytucja Urząd Gminy Rusinów
Miejscowość Rusinów
Województwo mazowieckie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 659191-N-2018
Document type ZP-400
Cpv code 150000008
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest:
Sukcesywna dostawa żywności do Zespołu Szkół Ogólnokształcących w Rusinowie zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 1 do umowy.
2. Wykonawca w ramach zamówienia zobowiązuje się do:
- dostarczania produktów żywnościowych do stołówki szkolnej zlokalizowanej w budynku Zespołu Szkół Ogólnokształcących w Rusinowie ul. Szkolna 47, 26-411 Rusinów pojazdem przystosowanym do przewozu wymienionych artykułów żywnościowych, spełniającym wymagania Terenowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej;
- do dostarczania produktów żywnościowych, w tym produktów przetworzonych, do Przedszkola Samorządowego w Rusinowie z siedzibą Gałki 72, 26-411 Rusinów, pojazdem przystosowanym do przewozu wymienionych artykułów żywnościowych, spełniającym wymagania Terenowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej.
3. Artykuły żywnościowe będą dostarczane nie częściej niż jeden raz w dniu roboczym.
3.1. Szczegółowe zamówienie na dostawy artykułów spożywczych Zamawiający będzie podawać Wykonawcy pisemnie, faksem lub e-mailem z wyprzedzeniem 7-dniowym.
4. Jeżeli w opisie przedmiocie zamówienia znajdują się jakiekolwiek znaki towarowe, patenty czy pochodzenie, źródło lub szczególny proces – należy przyjąć, że Zamawiający podał taki opis ze wskazaniem na typ i dopuszcza składanie ofert równoważnych, o parametrach nie gorszych niż podane w opisie przedmiotu zamówienia – podstawa prawna art. 29 ust. 3 ustawy Pzp.
Zamawiający w asortymencie przedmiotu zamówienia określonego w specyfikacji formularza cenowego stanowiącego załącznik nr 1 do umowy, wymaga aby:
4.1. produkty posiadały nazwę (logo) producenta na opakowaniach zbiorczych oraz na opakowaniach jednostkowych;
4.2. produkty były świeże i pierwszej jakości;
4.3. produkty były oznakowane widocznym, aktualnym terminem przydatności do spożycia;
4.4. produkty przetworzone (tj. wędliny, przetwory mięsne, konserwy) zgodnie z polską normą posiadały etykiety określające nazwę handlową produktu, procentowy skład surowcowy – tj. % zawartość mięsa w wędlinie oraz substancje stosowane w produkcji;
4.5. mięso świeże pochodziło ze zwierząt do lat 3 i było pochodzenia polskiego;
4.6. dostarczane produkty posiadały etykietę produktu – handlowy dokument identyfikacyjny (HDI);
4.7. mięso świeże nie zawierało okrywy tłuszczowej, ścięgien oraz błon.
4.8. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę produktów muszą być oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 ead69261-b1e0-438f-9d64-ff661e67dad5
Biuletyn 659191-N-2018
Zamawiajacy nazwa Urząd Gminy Rusinów
Regon 54534300000
Zamawiajacy adres ulica Żeromskiego
Zamawiajacy adres numer domu 4
Zamawiajacy miejscowosc Rusinów
Zamawiajacy kod pocztowy 26-411
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo mazowieckie
Zamawiajacy telefon 48 6727022
Zamawiajacy fax 48 6727023
Zamawiajacy email hanna.kobylka@rusinow.pl
Adres strony url www.rusinow.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 2
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja http://www.rusinow.pl; bip.rusinow.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny osobiście, za pośrednictwem posłańca lub operatora pocztowego
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Gmina Rusinów, ul. Żeromskiego 4, 26-411 Rusinów, sekretariat I piętro, pokój nr 20
Nazwa nadana zamowieniu Dostawa żywności do Zespołu Szkół Ogólnokształcących w Rusinowie
Numer referencyjny ZFK.271.31.2018
Rodzaj zamowienia 1
Okreslenie przedmiotu 1. Przedmiotem zamówienia jest: Sukcesywna dostawa żywności do Zespołu Szkół Ogólnokształcących w Rusinowie zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 1 do umowy. 2. Wykonawca w ramach zamówienia zobowiązuje się do: - dostarczania produktów żywnościowych do stołówki szkolnej zlokalizowanej w budynku Zespołu Szkół Ogólnokształcących w Rusinowie ul. Szkolna 47, 26-411 Rusinów pojazdem przystosowanym do przewozu wymienionych artykułów żywnościowych, spełniającym wymagania Terenowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej; - do dostarczania produktów żywnościowych, w tym produktów przetworzonych, do Przedszkola Samorządowego w Rusinowie z siedzibą Gałki 72, 26-411 Rusinów, pojazdem przystosowanym do przewozu wymienionych artykułów żywnościowych, spełniającym wymagania Terenowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej. 3. Artykuły żywnościowe będą dostarczane nie częściej niż jeden raz w dniu roboczym. 3.1. Szczegółowe zamówienie na dostawy artykułów spożywczych Zamawiający będzie podawać Wykonawcy pisemnie, faksem lub e-mailem z wyprzedzeniem 7-dniowym. 4. Jeżeli w opisie przedmiocie zamówienia znajdują się jakiekolwiek znaki towarowe, patenty czy pochodzenie, źródło lub szczególny proces – należy przyjąć, że Zamawiający podał taki opis ze wskazaniem na typ i dopuszcza składanie ofert równoważnych, o parametrach nie gorszych niż podane w opisie przedmiotu zamówienia – podstawa prawna art. 29 ust. 3 ustawy Pzp. Zamawiający w asortymencie przedmiotu zamówienia określonego w specyfikacji formularza cenowego stanowiącego załącznik nr 1 do umowy, wymaga aby: 4.1. produkty posiadały nazwę (logo) producenta na opakowaniach zbiorczych oraz na opakowaniach jednostkowych; 4.2. produkty były świeże i pierwszej jakości; 4.3. produkty były oznakowane widocznym, aktualnym terminem przydatności do spożycia; 4.4. produkty przetworzone (tj. wędliny, przetwory mięsne, konserwy) zgodnie z polską normą posiadały etykiety określające nazwę handlową produktu, procentowy skład surowcowy – tj. % zawartość mięsa w wędlinie oraz substancje stosowane w produkcji; 4.5. mięso świeże pochodziło ze zwierząt do lat 3 i było pochodzenia polskiego; 4.6. dostarczane produkty posiadały etykietę produktu – handlowy dokument identyfikacyjny (HDI); 4.7. mięso świeże nie zawierało okrywy tłuszczowej, ścięgien oraz błon. 4.8. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę produktów muszą być oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia.
Cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data rozpoczecia 2019-01-01T00:00:00+01:00
Data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia warunku w w/w zakresie.
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie, uzna spełnienie tego warunku w oparciu o treść złożonego oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (Załącznik nr 3 do SIWZ).
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow 1. Wykonawca winien wykazać, że wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych wykonuje, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 1 dostawę związaną z dostawą żywności o łącznej wartości co najmniej 120.000,00 PLN brutto (słownie: sto dwadzieścia tysięcy złotych) wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie. 2. Wykonawca winien wykazać, że dysponuje lub będzie dysponował na czas realizacji zamówienia co najmniej jednym pojazdem przystosowanym do przewozu wymienionych artykułów żywnościowych, spełniającym wymagania Terenowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej.
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Art 24 ust 5 pkt 2 1
Art 24 ust 5 pkt 4 1
Art 24 ust 5 pkt 8 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen W celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia z udziału w postępowaniu: 1. Zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert lub inny dokument potwierdzający, że Wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. 2. Zaświadczenie właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo inny dokument potwierdzający, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert lub inny dokument potwierdzający, że Wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. 3. Odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp.
Zakresie warunkow udzialu Zamawiający wezwie Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni terminie, aktualnych na dzień złożenia następujących oświadczeń lub dokumentów: W celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu dotyczących zdolności technicznej lub zawodowej: 1. Wykaz usług wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane oraz załączeniem dowodów określających czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie (sporządzić wg wzoru druku stanowiącego załącznik nr 6 do niniejszej specyfikacji). W wykazie należy wskazać usługi potwierdzające spełnianie warunku określonego w pkt 9.1.2.3. niniejszej specyfikacji. Dowodami, o których mowa powyżej, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego usługi były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie Wykonawcy. W przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli wykaz, oświadczenia lub inne złożone przez Wykonawcę dokumenty budzą wątpliwości Zamawiającego, może on zwrócić się bezpośrednio do właściwego podmiotu, na rzecz którego usługi, były wykonane, o dodatkowe informacje lub dokumenty w tym zakresie. 2. Wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu lub urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy w celu wykonania zamówienia publicznego wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami (sporządzić wg wzoru druku stanowiącego załącznik nr 7 do niniejszej specyfikacji). W wykazie należy wykazać dysponowanie pojazdem przystosowanym do przewozu wymienionych artykułów żywnościowych, spełniającym wymagania Terenowej Stacji Sanitarno -Epidemiologicznej - potwierdzenie spełnienia warunku określonego w pkt. 9.1.2.4 niniejszej specyfikacji.
Inne dokumenty niewymienione Do oferty Wykonawca zobowiązany jest dołączyć aktualne na dzień składania ofert: 1. Oświadczenia stanowiące wstępne potwierdzenie, że Wykonawca: a) nie podlega wykluczeniu, b) spełnia warunki udziału w postępowaniu (sporządzić wg wzorów druków stanowiących odpowiednio załącznik nr 3 i 4 do niniejszej specyfikacji). Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp (sporządzić wg wzoru druku stanowiącego załącznik nr 5 do niniejszej specyfikacji). Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia ( należy dostarczyć w ciągu 3 dni od otwarcia ofert).
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania w umowie zmiany ceny wskutek zmiany stawki podatku VAT. W przypadku podwyższenia cen towarów, Zamawiający sporządza aneks do umowy, w którym określi procentową lub wartościową wysokość podwyżki, ceny po zastosowaniu podwyżki oraz dzień wejścia w życie ustaleń aneksu.
IV 4 4 data 2018-12-18T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 4 jezyki Polski
IV 4 5 okres 30

Criterion

Kryteria cena
Znaczenie 60,00
  
Kryteria termin płatności
Znaczenie 10,00
  
Kryteria zadeklarowany czas realizacji dostawy artykułów spożywczych
Znaczenie 30,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)