Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr1 im. Jana Baranowskiego w Sławkowie w roku 2019

Publication date 2018-12-10
End date 2018-12-17 00:00:00
Instytucja Szkoła Podstawowa nr 1 im. Jana Baranowskiego w Sławkowie
Miejscowość Sławków
Województwo śląskie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 659480-N-2018
Document type ZP-400
Cpv code 150000008
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 im. Jana Baranowskiego w Sławkowie w roku 2019. Przedmiot zamówienia będzie realizowany w 10 częściach. Wykaz asortymentu wraz z opisem zawarty jest w załączniku nr 1 do SIWZ część 1-10. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość części.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 b8ad5e71-48cc-4d75-b063-0ca202b19c21
Biuletyn 659480-N-2018
Zamawiajacy nazwa Szkoła Podstawowa nr 1 im. Jana Baranowskiego w Sławkowie
Regon 73183800000
Zamawiajacy adres ulica Browarna
Zamawiajacy adres numer domu 55
Zamawiajacy miejscowosc Sławków
Zamawiajacy kod pocztowy 41-260
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo śląskie
Zamawiajacy telefon 32 29 31 039,
Zamawiajacy fax 32 26 09 856
Zamawiajacy email sekretariat@sp.slawkow.pl,
Adres strony url sp.slawkow.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 9
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia bip.sp.slawkow.pl
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja bip.sp.slawkow.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny Ofertę należy złożyć pod rygorem nieważności w formie pisemnej w siedzibie Zamawiającego.
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Szkoła Podstawowa nr 1 im. Jana Baranowskiego , ul. Browarna 55 41-260 Sławków
Nazwa nadana zamowieniu Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr1 im. Jana Baranowskiego w Sławkowie w roku 2019
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 im. Jana Baranowskiego w Sławkowie w roku 2019. Przedmiot zamówienia będzie realizowany w 10 częściach. Wykaz asortymentu wraz z opisem zawarty jest w załączniku nr 1 do SIWZ część 1-10. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość części.
Cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data rozpoczecia 2019-01-02T00:00:00+01:00
Data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Okreslenie warunkow Zamawiający nie określa warunków udziału w postępowaniu w zakresie kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przpisów
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie określa warunków udziału w postępowaniu w zakresie sytuacji finansowej lub ekonomicznej.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zaświadczenie o dopuszczeniu pojazdu (pojazdów) do przewozu towaru (towarów), na które Oferent składa ofertę wydane przez SANEPID.
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 2 1
Art 24 ust 5 pkt 4 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen Oświadczenie wykonawcy o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej - zał. nr 5 do SIWZ
Inne dokumenty niewymienione 1. Formularz cenowy 2. Formularz ofertowy 3. Projekt umowy 4. Klauzula informacyjna 5. Zaświadczenie o dopuszczeniu pojazdu (pojazdów) do przewozu towaru (towarów), na które Oferent składa ofertę wydane przez SANEPID
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Zamawiający dopuszcza zmianę zawartej umowy wskutek nieprzewidzianych na dzień ogłoszenia postępowania okoliczności ; zmiany wartości umowy w sytuacji zaminy urzędowej stawki podatku VAT na oferowany przedmiot zamówienia. Zmiana taka może nastąpić na podstawie pisemnego zgłoszenia Wykonawcy. Powyższe zmiany zostaną wprowadzone aneksem do umowy.
IV 4 4 data 2018-12-17T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 09:00
IV 4 4 jezyki polski
IV 4 5 okres 30

Attchment

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Produktu mleczarskie
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-02T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 im. Jana Baranowskiego w Sławkowie tj. ul.Browarna 55, 41-260 Sławków. Przez dostawę Zamawiający rozumie przywóz własnym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, z zachowaniem wszelkich wymogów sanitarno-higienicznych określonych w obowiązujących w tym zakresie przepisach prawa, na własne ryzyko oraz wniesienie zamówionych artykułów spożywczych do pomieszczeń kuchennych stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. Jana Baranowskiego w Sławkowie. 2. Dowóz zamawianych artykułów odbywać się będzie od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni świątecznych, dni wolnych od zajęć dydaktycznych tj. ferii zimowych, letnich, przerw świątecznych oraz innych dni ustalonych przez Dyrektora Szkoły w godzinach zadeklarowanych przez WYKONAWCĘ w Formularzu ofertowym i Formularzu cenowym. 3. Zapotrzebowanie na towary będzie składane telefonicznie, faksem lub pocztą elektroniczną przez osobę upoważnioną wg bieżących potrzeb Zamawiającego z odpowiednim, co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem 4. Termin płatności faktur (wystawianych dwa razy w miesiącu) wynosi 21 dni, licząc od daty dostarczenia faktury przez WYKONAWCĘ. 5. WYKONAWCA oraz oferowane przez niego artykuły spożywcze muszą spełniać wymogi wynikające z przepisów: a) Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. 2018r. Poz. 1541, 1669 ) b) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach 6. Na żądanie ZAMAWIAJĄCEGO, WYKONAWCA przedłoży dowody potwierdzające zgodność dostarczonych towarów z obowiązującymi normami jakości artykułów żywnościowych dopuszczonych do sprzedaży oraz zgodnością z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach 7. Każdy dostarczony artykuł żywnościowy musi być I gatunku oraz posiadać ważny termin do spożycia. W przypadku warzyw i owoców oraz pieczywa każdorazowo będzie to oceniane organoleptycznie. W przypadku wędlin opakowania nie mogą być większe niż 1,2 kg. W razie uzasadnionych wątpliwości co do jakości dostarczonego towaru, jego terminu ważności do spożycia, godziny dostawy oraz zwiększenia ceny na dany produkt ZAMAWIAJĄCY odmówi jego przyjęcia. WYKONAWCA zobowiązany jest w takim przypadku przyjąć zwrot i niezwłocznie – nie później niż do godziny 8:30 – dostarczyć na koszt własny towar wolny od wad lub w odpowiedniej cenie. 8. Kierowcy WYKONAWCY winni posiadać aktualne decyzje sanitarne na środki transportu oraz czystą odzież ochronną. 9. ZAMAWIAJĄCY nie ma obowiązku wyczerpania całości wartości zamówienia. Ilości te są wielkościami szacunkowymi ustalonymi na podstawie zamówień za okres ostatnich 12 miesięcy oraz przewidywanego zapotrzebowania . Poszczególne ilości szacunkowe mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu na skutek zmiany ilości i wielkości zamówienia przez ZAMAWIAJĄCEGO z powodu zdarzeń losowych oraz innych okoliczności niezawinionych przez ZAMAWIAJĄCEGO pod warunkiem, że kwota przeznaczona na realizację danej części zamówienia nie zostanie przekroczona. WYKONAWCY nie służy roszczenie o realizację dostawy w ilościach i wielkościach podanych w tabeli Formularza Cenowego. 10. W przypadku gdzie podano nazwy własne artykułów w formularzu cenowym dopuszcza się możliwość zaoferowania produktów równoważnych o podobnej nie gorszej jakości tj produkty o parametrach smakowych i jakościowych takich samych lub lepszych w stosunku do produktów podanych w formularzu nazwą własną. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego w formularzu cenowym.
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Mięso, produkty mięsne, wędliny
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-02T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 im. Jana Baranowskiego w Sławkowie tj. ul.Browarna 55, 41-260 Sławków. Przez dostawę Zamawiający rozumie przywóz własnym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, z zachowaniem wszelkich wymogów sanitarno-higienicznych określonych w obowiązujących w tym zakresie przepisach prawa, na własne ryzyko oraz wniesienie zamówionych artykułów spożywczych do pomieszczeń kuchennych stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. Jana Baranowskiego w Sławkowie. 2. Dowóz zamawianych artykułów odbywać się będzie od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni świątecznych, dni wolnych od zajęć dydaktycznych tj. ferii zimowych, letnich, przerw świątecznych oraz innych dni ustalonych przez Dyrektora Szkoły w godzinach zadeklarowanych przez WYKONAWCĘ w Formularzu ofertowym i Formularzu cenowym. 3. Zapotrzebowanie na towary będzie składane telefonicznie, faksem lub pocztą elektroniczną przez osobę upoważnioną wg bieżących potrzeb Zamawiającego z odpowiednim, co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem 4. Termin płatności faktur (wystawianych dwa razy w miesiącu) wynosi 21 dni, licząc od daty dostarczenia faktury przez WYKONAWCĘ. 5. WYKONAWCA oraz oferowane przez niego artykuły spożywcze muszą spełniać wymogi wynikające z przepisów: a) Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. 2018r. Poz. 1541, 1669 ) b) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach 6. Na żądanie ZAMAWIAJĄCEGO, WYKONAWCA przedłoży dowody potwierdzające zgodność dostarczonych towarów z obowiązującymi normami jakości artykułów żywnościowych dopuszczonych do sprzedaży oraz zgodnością z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach 7. Każdy dostarczony artykuł żywnościowy musi być I gatunku oraz posiadać ważny termin do spożycia. W przypadku warzyw i owoców oraz pieczywa każdorazowo będzie to oceniane organoleptycznie. W przypadku wędlin opakowania nie mogą być większe niż 1,2 kg. W razie uzasadnionych wątpliwości co do jakości dostarczonego towaru, jego terminu ważności do spożycia, godziny dostawy oraz zwiększenia ceny na dany produkt ZAMAWIAJĄCY odmówi jego przyjęcia. WYKONAWCA zobowiązany jest w takim przypadku przyjąć zwrot i niezwłocznie – nie później niż do godziny 8:30 – dostarczyć na koszt własny towar wolny od wad lub w odpowiedniej cenie. 8. Kierowcy WYKONAWCY winni posiadać aktualne decyzje sanitarne na środki transportu oraz czystą odzież ochronną. 9. ZAMAWIAJĄCY nie ma obowiązku wyczerpania całości wartości zamówienia. Ilości te są wielkościami szacunkowymi ustalonymi na podstawie zamówień za okres ostatnich 12 miesięcy oraz przewidywanego zapotrzebowania . Poszczególne ilości szacunkowe mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu na skutek zmiany ilości i wielkości zamówienia przez ZAMAWIAJĄCEGO z powodu zdarzeń losowych oraz innych okoliczności niezawinionych przez ZAMAWIAJĄCEGO pod warunkiem, że kwota przeznaczona na realizację danej części zamówienia nie zostanie przekroczona. WYKONAWCY nie służy roszczenie o realizację dostawy w ilościach i wielkościach podanych w tabeli Formularza Cenowego. 10. W przypadku gdzie podano nazwy własne artykułów w formularzu cenowym dopuszcza się możliwość zaoferowania produktów równoważnych o podobnej nie gorszej jakości tj produkty o parametrach smakowych i jakościowych takich samych lub lepszych w stosunku do produktów podanych w formularzu nazwą własną. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego w formularzu cenowym.
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Produkty głęboko mrożone
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-02T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 im. Jana Baranowskiego w Sławkowie tj. ul.Browarna 55, 41-260 Sławków. Przez dostawę Zamawiający rozumie przywóz własnym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, z zachowaniem wszelkich wymogów sanitarno-higienicznych określonych w obowiązujących w tym zakresie przepisach prawa, na własne ryzyko oraz wniesienie zamówionych artykułów spożywczych do pomieszczeń kuchennych stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. Jana Baranowskiego w Sławkowie. 2. Dowóz zamawianych artykułów odbywać się będzie od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni świątecznych, dni wolnych od zajęć dydaktycznych tj. ferii zimowych, letnich, przerw świątecznych oraz innych dni ustalonych przez Dyrektora Szkoły w godzinach zadeklarowanych przez WYKONAWCĘ w Formularzu ofertowym i Formularzu cenowym. 3. Zapotrzebowanie na towary będzie składane telefonicznie, faksem lub pocztą elektroniczną przez osobę upoważnioną wg bieżących potrzeb Zamawiającego z odpowiednim, co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem 4. Termin płatności faktur (wystawianych dwa razy w miesiącu) wynosi 21 dni, licząc od daty dostarczenia faktury przez WYKONAWCĘ. 5. WYKONAWCA oraz oferowane przez niego artykuły spożywcze muszą spełniać wymogi wynikające z przepisów: a) Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. 2018r. Poz. 1541, 1669 ) b) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach 6. Na żądanie ZAMAWIAJĄCEGO, WYKONAWCA przedłoży dowody potwierdzające zgodność dostarczonych towarów z obowiązującymi normami jakości artykułów żywnościowych dopuszczonych do sprzedaży oraz zgodnością z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach 7. Każdy dostarczony artykuł żywnościowy musi być I gatunku oraz posiadać ważny termin do spożycia. W przypadku warzyw i owoców oraz pieczywa każdorazowo będzie to oceniane organoleptycznie. W przypadku wędlin opakowania nie mogą być większe niż 1,2 kg. W razie uzasadnionych wątpliwości co do jakości dostarczonego towaru, jego terminu ważności do spożycia, godziny dostawy oraz zwiększenia ceny na dany produkt ZAMAWIAJĄCY odmówi jego przyjęcia. WYKONAWCA zobowiązany jest w takim przypadku przyjąć zwrot i niezwłocznie – nie później niż do godziny 8:30 – dostarczyć na koszt własny towar wolny od wad lub w odpowiedniej cenie. 8. Kierowcy WYKONAWCY winni posiadać aktualne decyzje sanitarne na środki transportu oraz czystą odzież ochronną. 9. ZAMAWIAJĄCY nie ma obowiązku wyczerpania całości wartości zamówienia. Ilości te są wielkościami szacunkowymi ustalonymi na podstawie zamówień za okres ostatnich 12 miesięcy oraz przewidywanego zapotrzebowania . Poszczególne ilości szacunkowe mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu na skutek zmiany ilości i wielkości zamówienia przez ZAMAWIAJĄCEGO z powodu zdarzeń losowych oraz innych okoliczności niezawinionych przez ZAMAWIAJĄCEGO pod warunkiem, że kwota przeznaczona na realizację danej części zamówienia nie zostanie przekroczona. WYKONAWCY nie służy roszczenie o realizację dostawy w ilościach i wielkościach podanych w tabeli Formularza Cenowego. 10. W przypadku gdzie podano nazwy własne artykułów w formularzu cenowym dopuszcza się możliwość zaoferowania produktów równoważnych o podobnej nie gorszej jakości tj produkty o parametrach smakowych i jakościowych takich samych lub lepszych w stosunku do produktów podanych w formularzu nazwą własną. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego w formularzu cenowym.
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Napoje
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-02T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 im. Jana Baranowskiego w Sławkowie tj. ul.Browarna 55, 41-260 Sławków. Przez dostawę Zamawiający rozumie przywóz własnym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, z zachowaniem wszelkich wymogów sanitarno-higienicznych określonych w obowiązujących w tym zakresie przepisach prawa, na własne ryzyko oraz wniesienie zamówionych artykułów spożywczych do pomieszczeń kuchennych stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. Jana Baranowskiego w Sławkowie. 2. Dowóz zamawianych artykułów odbywać się będzie od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni świątecznych, dni wolnych od zajęć dydaktycznych tj. ferii zimowych, letnich, przerw świątecznych oraz innych dni ustalonych przez Dyrektora Szkoły w godzinach zadeklarowanych przez WYKONAWCĘ w Formularzu ofertowym i Formularzu cenowym. 3. Zapotrzebowanie na towary będzie składane telefonicznie, faksem lub pocztą elektroniczną przez osobę upoważnioną wg bieżących potrzeb Zamawiającego z odpowiednim, co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem 4. Termin płatności faktur (wystawianych dwa razy w miesiącu) wynosi 21 dni, licząc od daty dostarczenia faktury przez WYKONAWCĘ. 5. WYKONAWCA oraz oferowane przez niego artykuły spożywcze muszą spełniać wymogi wynikające z przepisów: a) Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. 2018r. Poz. 1541, 1669 ) b) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach 6. Na żądanie ZAMAWIAJĄCEGO, WYKONAWCA przedłoży dowody potwierdzające zgodność dostarczonych towarów z obowiązującymi normami jakości artykułów żywnościowych dopuszczonych do sprzedaży oraz zgodnością z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach 7. Każdy dostarczony artykuł żywnościowy musi być I gatunku oraz posiadać ważny termin do spożycia. W przypadku warzyw i owoców oraz pieczywa każdorazowo będzie to oceniane organoleptycznie. W przypadku wędlin opakowania nie mogą być większe niż 1,2 kg. W razie uzasadnionych wątpliwości co do jakości dostarczonego towaru, jego terminu ważności do spożycia, godziny dostawy oraz zwiększenia ceny na dany produkt ZAMAWIAJĄCY odmówi jego przyjęcia. WYKONAWCA zobowiązany jest w takim przypadku przyjąć zwrot i niezwłocznie – nie później niż do godziny 8:30 – dostarczyć na koszt własny towar wolny od wad lub w odpowiedniej cenie. 8. Kierowcy WYKONAWCY winni posiadać aktualne decyzje sanitarne na środki transportu oraz czystą odzież ochronną. 9. ZAMAWIAJĄCY nie ma obowiązku wyczerpania całości wartości zamówienia. Ilości te są wielkościami szacunkowymi ustalonymi na podstawie zamówień za okres ostatnich 12 miesięcy oraz przewidywanego zapotrzebowania . Poszczególne ilości szacunkowe mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu na skutek zmiany ilości i wielkości zamówienia przez ZAMAWIAJĄCEGO z powodu zdarzeń losowych oraz innych okoliczności niezawinionych przez ZAMAWIAJĄCEGO pod warunkiem, że kwota przeznaczona na realizację danej części zamówienia nie zostanie przekroczona. WYKONAWCY nie służy roszczenie o realizację dostawy w ilościach i wielkościach podanych w tabeli Formularza Cenowego. 10. W przypadku gdzie podano nazwy własne artykułów w formularzu cenowym dopuszcza się możliwość zaoferowania produktów równoważnych o podobnej nie gorszej jakości tj produkty o parametrach smakowych i jakościowych takich samych lub lepszych w stosunku do produktów podanych w formularzu nazwą własną. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego w formularzu cenowym.
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Produkty owocowo-warzywne
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-02T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 im. Jana Baranowskiego w Sławkowie tj. ul.Browarna 55, 41-260 Sławków. Przez dostawę Zamawiający rozumie przywóz własnym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, z zachowaniem wszelkich wymogów sanitarno-higienicznych określonych w obowiązujących w tym zakresie przepisach prawa, na własne ryzyko oraz wniesienie zamówionych artykułów spożywczych do pomieszczeń kuchennych stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. Jana Baranowskiego w Sławkowie. 2. Dowóz zamawianych artykułów odbywać się będzie od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni świątecznych, dni wolnych od zajęć dydaktycznych tj. ferii zimowych, letnich, przerw świątecznych oraz innych dni ustalonych przez Dyrektora Szkoły w godzinach zadeklarowanych przez WYKONAWCĘ w Formularzu ofertowym i Formularzu cenowym. 3. Zapotrzebowanie na towary będzie składane telefonicznie, faksem lub pocztą elektroniczną przez osobę upoważnioną wg bieżących potrzeb Zamawiającego z odpowiednim, co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem 4. Termin płatności faktur (wystawianych dwa razy w miesiącu) wynosi 21 dni, licząc od daty dostarczenia faktury przez WYKONAWCĘ. 5. WYKONAWCA oraz oferowane przez niego artykuły spożywcze muszą spełniać wymogi wynikające z przepisów: a) Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. 2018r. Poz. 1541, 1669 ) b) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach 6. Na żądanie ZAMAWIAJĄCEGO, WYKONAWCA przedłoży dowody potwierdzające zgodność dostarczonych towarów z obowiązującymi normami jakości artykułów żywnościowych dopuszczonych do sprzedaży oraz zgodnością z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach 7. Każdy dostarczony artykuł żywnościowy musi być I gatunku oraz posiadać ważny termin do spożycia. W przypadku warzyw i owoców oraz pieczywa każdorazowo będzie to oceniane organoleptycznie. W przypadku wędlin opakowania nie mogą być większe niż 1,2 kg. W razie uzasadnionych wątpliwości co do jakości dostarczonego towaru, jego terminu ważności do spożycia, godziny dostawy oraz zwiększenia ceny na dany produkt ZAMAWIAJĄCY odmówi jego przyjęcia. WYKONAWCA zobowiązany jest w takim przypadku przyjąć zwrot i niezwłocznie – nie później niż do godziny 8:30 – dostarczyć na koszt własny towar wolny od wad lub w odpowiedniej cenie. 8. Kierowcy WYKONAWCY winni posiadać aktualne decyzje sanitarne na środki transportu oraz czystą odzież ochronną. 9. ZAMAWIAJĄCY nie ma obowiązku wyczerpania całości wartości zamówienia. Ilości te są wielkościami szacunkowymi ustalonymi na podstawie zamówień za okres ostatnich 12 miesięcy oraz przewidywanego zapotrzebowania . Poszczególne ilości szacunkowe mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu na skutek zmiany ilości i wielkości zamówienia przez ZAMAWIAJĄCEGO z powodu zdarzeń losowych oraz innych okoliczności niezawinionych przez ZAMAWIAJĄCEGO pod warunkiem, że kwota przeznaczona na realizację danej części zamówienia nie zostanie przekroczona. WYKONAWCY nie służy roszczenie o realizację dostawy w ilościach i wielkościach podanych w tabeli Formularza Cenowego. 10. W przypadku gdzie podano nazwy własne artykułów w formularzu cenowym dopuszcza się możliwość zaoferowania produktów równoważnych o podobnej nie gorszej jakości tj produkty o parametrach smakowych i jakościowych takich samych lub lepszych w stosunku do produktów podanych w formularzu nazwą własną. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego w formularzu cenowym.
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa Różne produkty spożywcze
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-02T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 im. Jana Baranowskiego w Sławkowie tj. ul.Browarna 55, 41-260 Sławków. Przez dostawę Zamawiający rozumie przywóz własnym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, z zachowaniem wszelkich wymogów sanitarno-higienicznych określonych w obowiązujących w tym zakresie przepisach prawa, na własne ryzyko oraz wniesienie zamówionych artykułów spożywczych do pomieszczeń kuchennych stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. Jana Baranowskiego w Sławkowie. 2. Dowóz zamawianych artykułów odbywać się będzie od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni świątecznych, dni wolnych od zajęć dydaktycznych tj. ferii zimowych, letnich, przerw świątecznych oraz innych dni ustalonych przez Dyrektora Szkoły w godzinach zadeklarowanych przez WYKONAWCĘ w Formularzu ofertowym i Formularzu cenowym. 3. Zapotrzebowanie na towary będzie składane telefonicznie, faksem lub pocztą elektroniczną przez osobę upoważnioną wg bieżących potrzeb Zamawiającego z odpowiednim, co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem 4. Termin płatności faktur (wystawianych dwa razy w miesiącu) wynosi 21 dni, licząc od daty dostarczenia faktury przez WYKONAWCĘ. 5. WYKONAWCA oraz oferowane przez niego artykuły spożywcze muszą spełniać wymogi wynikające z przepisów: a) Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. 2018r. Poz. 1541, 1669 ) b) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach 6. Na żądanie ZAMAWIAJĄCEGO, WYKONAWCA przedłoży dowody potwierdzające zgodność dostarczonych towarów z obowiązującymi normami jakości artykułów żywnościowych dopuszczonych do sprzedaży oraz zgodnością z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach 7. Każdy dostarczony artykuł żywnościowy musi być I gatunku oraz posiadać ważny termin do spożycia. W przypadku warzyw i owoców oraz pieczywa każdorazowo będzie to oceniane organoleptycznie. W przypadku wędlin opakowania nie mogą być większe niż 1,2 kg. W razie uzasadnionych wątpliwości co do jakości dostarczonego towaru, jego terminu ważności do spożycia, godziny dostawy oraz zwiększenia ceny na dany produkt ZAMAWIAJĄCY odmówi jego przyjęcia. WYKONAWCA zobowiązany jest w takim przypadku przyjąć zwrot i niezwłocznie – nie później niż do godziny 8:30 – dostarczyć na koszt własny towar wolny od wad lub w odpowiedniej cenie. 8. Kierowcy WYKONAWCY winni posiadać aktualne decyzje sanitarne na środki transportu oraz czystą odzież ochronną. 9. ZAMAWIAJĄCY nie ma obowiązku wyczerpania całości wartości zamówienia. Ilości te są wielkościami szacunkowymi ustalonymi na podstawie zamówień za okres ostatnich 12 miesięcy oraz przewidywanego zapotrzebowania . Poszczególne ilości szacunkowe mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu na skutek zmiany ilości i wielkości zamówienia przez ZAMAWIAJĄCEGO z powodu zdarzeń losowych oraz innych okoliczności niezawinionych przez ZAMAWIAJĄCEGO pod warunkiem, że kwota przeznaczona na realizację danej części zamówienia nie zostanie przekroczona. WYKONAWCY nie służy roszczenie o realizację dostawy w ilościach i wielkościach podanych w tabeli Formularza Cenowego. 10. W przypadku gdzie podano nazwy własne artykułów w formularzu cenowym dopuszcza się możliwość zaoferowania produktów równoważnych o podobnej nie gorszej jakości tj produkty o parametrach smakowych i jakościowych takich samych lub lepszych w stosunku do produktów podanych w formularzu nazwą własną. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego w formularzu cenowym.
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa Ryby i przetwory rybne
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-02T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 im. Jana Baranowskiego w Sławkowie tj. ul.Browarna 55, 41-260 Sławków. Przez dostawę Zamawiający rozumie przywóz własnym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, z zachowaniem wszelkich wymogów sanitarno-higienicznych określonych w obowiązujących w tym zakresie przepisach prawa, na własne ryzyko oraz wniesienie zamówionych artykułów spożywczych do pomieszczeń kuchennych stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. Jana Baranowskiego w Sławkowie. 2. Dowóz zamawianych artykułów odbywać się będzie od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni świątecznych, dni wolnych od zajęć dydaktycznych tj. ferii zimowych, letnich, przerw świątecznych oraz innych dni ustalonych przez Dyrektora Szkoły w godzinach zadeklarowanych przez WYKONAWCĘ w Formularzu ofertowym i Formularzu cenowym. 3. Zapotrzebowanie na towary będzie składane telefonicznie, faksem lub pocztą elektroniczną przez osobę upoważnioną wg bieżących potrzeb Zamawiającego z odpowiednim, co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem 4. Termin płatności faktur (wystawianych dwa razy w miesiącu) wynosi 21 dni, licząc od daty dostarczenia faktury przez WYKONAWCĘ. 5. WYKONAWCA oraz oferowane przez niego artykuły spożywcze muszą spełniać wymogi wynikające z przepisów: a) Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. 2018r. Poz. 1541, 1669 ) b) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach 6. Na żądanie ZAMAWIAJĄCEGO, WYKONAWCA przedłoży dowody potwierdzające zgodność dostarczonych towarów z obowiązującymi normami jakości artykułów żywnościowych dopuszczonych do sprzedaży oraz zgodnością z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach 7. Każdy dostarczony artykuł żywnościowy musi być I gatunku oraz posiadać ważny termin do spożycia. W przypadku warzyw i owoców oraz pieczywa każdorazowo będzie to oceniane organoleptycznie. W przypadku wędlin opakowania nie mogą być większe niż 1,2 kg. W razie uzasadnionych wątpliwości co do jakości dostarczonego towaru, jego terminu ważności do spożycia, godziny dostawy oraz zwiększenia ceny na dany produkt ZAMAWIAJĄCY odmówi jego przyjęcia. WYKONAWCA zobowiązany jest w takim przypadku przyjąć zwrot i niezwłocznie – nie później niż do godziny 8:30 – dostarczyć na koszt własny towar wolny od wad lub w odpowiedniej cenie. 8. Kierowcy WYKONAWCY winni posiadać aktualne decyzje sanitarne na środki transportu oraz czystą odzież ochronną. 9. ZAMAWIAJĄCY nie ma obowiązku wyczerpania całości wartości zamówienia. Ilości te są wielkościami szacunkowymi ustalonymi na podstawie zamówień za okres ostatnich 12 miesięcy oraz przewidywanego zapotrzebowania . Poszczególne ilości szacunkowe mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu na skutek zmiany ilości i wielkości zamówienia przez ZAMAWIAJĄCEGO z powodu zdarzeń losowych oraz innych okoliczności niezawinionych przez ZAMAWIAJĄCEGO pod warunkiem, że kwota przeznaczona na realizację danej części zamówienia nie zostanie przekroczona. WYKONAWCY nie służy roszczenie o realizację dostawy w ilościach i wielkościach podanych w tabeli Formularza Cenowego. 10. W przypadku gdzie podano nazwy własne artykułów w formularzu cenowym dopuszcza się możliwość zaoferowania produktów równoważnych o podobnej nie gorszej jakości tj produkty o parametrach smakowych i jakościowych takich samych lub lepszych w stosunku do produktów podanych w formularzu nazwą własną. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego w formularzu cenowym.
  
Zalacznik czesc nr 8
Zalacznik nazwa Produkty z ziarna i skrobi
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-02T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 im. Jana Baranowskiego w Sławkowie tj. ul.Browarna 55, 41-260 Sławków. Przez dostawę Zamawiający rozumie przywóz własnym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, z zachowaniem wszelkich wymogów sanitarno-higienicznych określonych w obowiązujących w tym zakresie przepisach prawa, na własne ryzyko oraz wniesienie zamówionych artykułów spożywczych do pomieszczeń kuchennych stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. Jana Baranowskiego w Sławkowie. 2. Dowóz zamawianych artykułów odbywać się będzie od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni świątecznych, dni wolnych od zajęć dydaktycznych tj. ferii zimowych, letnich, przerw świątecznych oraz innych dni ustalonych przez Dyrektora Szkoły w godzinach zadeklarowanych przez WYKONAWCĘ w Formularzu ofertowym i Formularzu cenowym. 3. Zapotrzebowanie na towary będzie składane telefonicznie, faksem lub pocztą elektroniczną przez osobę upoważnioną wg bieżących potrzeb Zamawiającego z odpowiednim, co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem 4. Termin płatności faktur (wystawianych dwa razy w miesiącu) wynosi 21 dni, licząc od daty dostarczenia faktury przez WYKONAWCĘ. 5. WYKONAWCA oraz oferowane przez niego artykuły spożywcze muszą spełniać wymogi wynikające z przepisów: a) Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. 2018r. Poz. 1541, 1669 ) b) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach 6. Na żądanie ZAMAWIAJĄCEGO, WYKONAWCA przedłoży dowody potwierdzające zgodność dostarczonych towarów z obowiązującymi normami jakości artykułów żywnościowych dopuszczonych do sprzedaży oraz zgodnością z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach 7. Każdy dostarczony artykuł żywnościowy musi być I gatunku oraz posiadać ważny termin do spożycia. W przypadku warzyw i owoców oraz pieczywa każdorazowo będzie to oceniane organoleptycznie. W przypadku wędlin opakowania nie mogą być większe niż 1,2 kg. W razie uzasadnionych wątpliwości co do jakości dostarczonego towaru, jego terminu ważności do spożycia, godziny dostawy oraz zwiększenia ceny na dany produkt ZAMAWIAJĄCY odmówi jego przyjęcia. WYKONAWCA zobowiązany jest w takim przypadku przyjąć zwrot i niezwłocznie – nie później niż do godziny 8:30 – dostarczyć na koszt własny towar wolny od wad lub w odpowiedniej cenie. 8. Kierowcy WYKONAWCY winni posiadać aktualne decyzje sanitarne na środki transportu oraz czystą odzież ochronną. 9. ZAMAWIAJĄCY nie ma obowiązku wyczerpania całości wartości zamówienia. Ilości te są wielkościami szacunkowymi ustalonymi na podstawie zamówień za okres ostatnich 12 miesięcy oraz przewidywanego zapotrzebowania . Poszczególne ilości szacunkowe mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu na skutek zmiany ilości i wielkości zamówienia przez ZAMAWIAJĄCEGO z powodu zdarzeń losowych oraz innych okoliczności niezawinionych przez ZAMAWIAJĄCEGO pod warunkiem, że kwota przeznaczona na realizację danej części zamówienia nie zostanie przekroczona. WYKONAWCY nie służy roszczenie o realizację dostawy w ilościach i wielkościach podanych w tabeli Formularza Cenowego. 10. W przypadku gdzie podano nazwy własne artykułów w formularzu cenowym dopuszcza się możliwość zaoferowania produktów równoważnych o podobnej nie gorszej jakości tj produkty o parametrach smakowych i jakościowych takich samych lub lepszych w stosunku do produktów podanych w formularzu nazwą własną. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego w formularzu cenowym.
  
Zalacznik czesc nr 9
Zalacznik nazwa Jaja
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-02T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 im. Jana Baranowskiego w Sławkowie tj. ul.Browarna 55, 41-260 Sławków. Przez dostawę Zamawiający rozumie przywóz własnym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, z zachowaniem wszelkich wymogów sanitarno-higienicznych określonych w obowiązujących w tym zakresie przepisach prawa, na własne ryzyko oraz wniesienie zamówionych artykułów spożywczych do pomieszczeń kuchennych stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. Jana Baranowskiego w Sławkowie. 2. Dowóz zamawianych artykułów odbywać się będzie od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni świątecznych, dni wolnych od zajęć dydaktycznych tj. ferii zimowych, letnich, przerw świątecznych oraz innych dni ustalonych przez Dyrektora Szkoły w godzinach zadeklarowanych przez WYKONAWCĘ w Formularzu ofertowym i Formularzu cenowym. 3. Zapotrzebowanie na towary będzie składane telefonicznie, faksem lub pocztą elektroniczną przez osobę upoważnioną wg bieżących potrzeb Zamawiającego z odpowiednim, co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem 4. Termin płatności faktur (wystawianych dwa razy w miesiącu) wynosi 21 dni, licząc od daty dostarczenia faktury przez WYKONAWCĘ. 5. WYKONAWCA oraz oferowane przez niego artykuły spożywcze muszą spełniać wymogi wynikające z przepisów: a) Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. 2018r. Poz. 1541, 1669 ) b) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach 6. Na żądanie ZAMAWIAJĄCEGO, WYKONAWCA przedłoży dowody potwierdzające zgodność dostarczonych towarów z obowiązującymi normami jakości artykułów żywnościowych dopuszczonych do sprzedaży oraz zgodnością z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach 7. Każdy dostarczony artykuł żywnościowy musi być I gatunku oraz posiadać ważny termin do spożycia. W przypadku warzyw i owoców oraz pieczywa każdorazowo będzie to oceniane organoleptycznie. W przypadku wędlin opakowania nie mogą być większe niż 1,2 kg. W razie uzasadnionych wątpliwości co do jakości dostarczonego towaru, jego terminu ważności do spożycia, godziny dostawy oraz zwiększenia ceny na dany produkt ZAMAWIAJĄCY odmówi jego przyjęcia. WYKONAWCA zobowiązany jest w takim przypadku przyjąć zwrot i niezwłocznie – nie później niż do godziny 8:30 – dostarczyć na koszt własny towar wolny od wad lub w odpowiedniej cenie. 8. Kierowcy WYKONAWCY winni posiadać aktualne decyzje sanitarne na środki transportu oraz czystą odzież ochronną. 9. ZAMAWIAJĄCY nie ma obowiązku wyczerpania całości wartości zamówienia. Ilości te są wielkościami szacunkowymi ustalonymi na podstawie zamówień za okres ostatnich 12 miesięcy oraz przewidywanego zapotrzebowania . Poszczególne ilości szacunkowe mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu na skutek zmiany ilości i wielkości zamówienia przez ZAMAWIAJĄCEGO z powodu zdarzeń losowych oraz innych okoliczności niezawinionych przez ZAMAWIAJĄCEGO pod warunkiem, że kwota przeznaczona na realizację danej części zamówienia nie zostanie przekroczona. WYKONAWCY nie służy roszczenie o realizację dostawy w ilościach i wielkościach podanych w tabeli Formularza Cenowego. 10. W przypadku gdzie podano nazwy własne artykułów w formularzu cenowym dopuszcza się możliwość zaoferowania produktów równoważnych o podobnej nie gorszej jakości tj produkty o parametrach smakowych i jakościowych takich samych lub lepszych w stosunku do produktów podanych w formularzu nazwą własną. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego w formularzu cenowym.
  
Zalacznik czesc nr 10
Zalacznik nazwa Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roslinne
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-02T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 im. Jana Baranowskiego w Sławkowie tj. ul.Browarna 55, 41-260 Sławków. Przez dostawę Zamawiający rozumie przywóz własnym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, z zachowaniem wszelkich wymogów sanitarno-higienicznych określonych w obowiązujących w tym zakresie przepisach prawa, na własne ryzyko oraz wniesienie zamówionych artykułów spożywczych do pomieszczeń kuchennych stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. Jana Baranowskiego w Sławkowie. 2. Dowóz zamawianych artykułów odbywać się będzie od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni świątecznych, dni wolnych od zajęć dydaktycznych tj. ferii zimowych, letnich, przerw świątecznych oraz innych dni ustalonych przez Dyrektora Szkoły w godzinach zadeklarowanych przez WYKONAWCĘ w Formularzu ofertowym i Formularzu cenowym. 3. Zapotrzebowanie na towary będzie składane telefonicznie, faksem lub pocztą elektroniczną przez osobę upoważnioną wg bieżących potrzeb Zamawiającego z odpowiednim, co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem 4. Termin płatności faktur (wystawianych dwa razy w miesiącu) wynosi 21 dni, licząc od daty dostarczenia faktury przez WYKONAWCĘ. 5. WYKONAWCA oraz oferowane przez niego artykuły spożywcze muszą spełniać wymogi wynikające z przepisów: a) Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. 2018r. Poz. 1541, 1669 ) b) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach 6. Na żądanie ZAMAWIAJĄCEGO, WYKONAWCA przedłoży dowody potwierdzające zgodność dostarczonych towarów z obowiązującymi normami jakości artykułów żywnościowych dopuszczonych do sprzedaży oraz zgodnością z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach 7. Każdy dostarczony artykuł żywnościowy musi być I gatunku oraz posiadać ważny termin do spożycia. W przypadku warzyw i owoców oraz pieczywa każdorazowo będzie to oceniane organoleptycznie. W przypadku wędlin opakowania nie mogą być większe niż 1,2 kg. W razie uzasadnionych wątpliwości co do jakości dostarczonego towaru, jego terminu ważności do spożycia, godziny dostawy oraz zwiększenia ceny na dany produkt ZAMAWIAJĄCY odmówi jego przyjęcia. WYKONAWCA zobowiązany jest w takim przypadku przyjąć zwrot i niezwłocznie – nie później niż do godziny 8:30 – dostarczyć na koszt własny towar wolny od wad lub w odpowiedniej cenie. 8. Kierowcy WYKONAWCY winni posiadać aktualne decyzje sanitarne na środki transportu oraz czystą odzież ochronną. 9. ZAMAWIAJĄCY nie ma obowiązku wyczerpania całości wartości zamówienia. Ilości te są wielkościami szacunkowymi ustalonymi na podstawie zamówień za okres ostatnich 12 miesięcy oraz przewidywanego zapotrzebowania . Poszczególne ilości szacunkowe mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu na skutek zmiany ilości i wielkości zamówienia przez ZAMAWIAJĄCEGO z powodu zdarzeń losowych oraz innych okoliczności niezawinionych przez ZAMAWIAJĄCEGO pod warunkiem, że kwota przeznaczona na realizację danej części zamówienia nie zostanie przekroczona. WYKONAWCY nie służy roszczenie o realizację dostawy w ilościach i wielkościach podanych w tabeli Formularza Cenowego. 10. W przypadku gdzie podano nazwy własne artykułów w formularzu cenowym dopuszcza się możliwość zaoferowania produktów równoważnych o podobnej nie gorszej jakości tj produkty o parametrach smakowych i jakościowych takich samych lub lepszych w stosunku do produktów podanych w formularzu nazwą własną. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego w formularzu cenowym.
  

Criterion

Kryteria Cena
Znaczenie 60,00
  
Kryteria Godzina dostawy
Znaczenie 40,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)