Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówek szkolnych na terenie gminy Lubaczów

Publication date 2018-12-12
End date 2018-12-20 00:00:00
Instytucja Zespół Szkolno-Przedszkolny w Lisich Jamach
Miejscowość Lubaczów
Województwo podkarpackie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 660894-N-2018
Document type ZP-400
Cpv code 150000008
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest: sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówek szkolnych na terenie gminy Lubaczów w okresie od dnia podpisania umowy, lecz nie wcześniej niż od 01.01.2019 r., do dnia 21.06.2019 r., z podziałem na zadania (części):
Zadanie Nr I - Mięso i wędliny, mięso drobiowe;
Zadanie Nr II – Ryby i mrożonki;
Zadanie Nr III – Warzywa i owoce, ziemniaki;
Zadanie Nr IV – Wyroby mleczarskie i nabiał, jaja;
Zadanie Nr V – Pieczywo;
Zadanie Nr VI – Pozostałe artykuły żywnościowe.

Dostawy realizowane do stołówek:
a) Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Lisich Jamach,
b) Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Młodowie,
c) Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Baszni Dolnej.

Umowy w sprawie niniejszego zamówienia publicznego zostaną zawarte odrębnie przez każdą z wymienionych wyżej jednostek.

Przez dostawę Zamawiający rozumie cykliczne dostawy towaru na podstawie zamówienia dostosowanego do jego potrzeb, składanych przez upoważnioną osobę Zamawiającego.

Zamawiający wymaga, aby dostawy realizowane były z częstotliwością nie mniejszą, niż:
Zadanie Nr I - Mięso i wędliny, mięso drobiowe – 3 razy w tygodniu;
Zadanie Nr II – Ryby i mrożonki – 1 raz w tygodniu;
Zadanie Nr III – Warzywa i owoce, ziemniaki – 2 razy w tygodniu;
Zadanie Nr IV – Wyroby mleczarskie i nabiał, jaja – 2 razy w tygodniu;
Zadanie Nr V – Pieczywo – codziennie;
Zadanie Nr VI – Pozostałe artykuły żywnościowe – 1 raz w tygodniu.

Transport artykułów winien być wykonywany środkami transportu spełniającymi wymagania sanitarne (w tym dotyczące czynności związane z załadunkiem i rozładunkiem).
Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy.

Oferowane produkty winny spełniać wymagania wymienione w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach(Dz. U. z 2016 r. poz. 1154).

Oferowane produkty, a także sposób ich przewozu i przechowywania winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2015 r., poz. 594, z późn. zm.); ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2016 r. poz.1604 z późn. zm.); ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2014 r. poz.1577, z poźn. zm.) wraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tych ustaw oraz wymagania wymienione w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności (Dz. Urz. UE L 354 z 31.12.2008, str. 16, z późn. zm.),
Produkty spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach, oznakowanych zgodnie z wymaganiami rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23
grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 20
15 r. poz. 29). Opakowania produktów spożywczych powinny zawierać takie informacje jak : nazwę Produktu, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania.
Dostarczane produkty muszą być zgodne z opisem zawartym w złożonej ofercie, a w przypadku dostawy produktu równoważnego, Zamawiający wymaga, aby opakowanie tego produktu zawierało wszystkie informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań minimalnych (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.) wskazanych w ofercie.
Jeżeli towar dostarczony przez Wykonawcę będzie miał wady (złą jakość), albo nie odpowiadał pod względem ilościowym, Zamawiający poinformuje o ewentualnych wadach lub brakach ilościowych w terminie natychmiastowym w dniu otrzymania towaru i odmówi przyjęcia towaru od Wykonawcy nie odpowiadającego wymogom jakościowym lub ilościowym. W takiej sytuacji Wykonawca ma obowiązek wymienić towar na pełnowartościowy lub uzupełnić braki niezwłocznie, aby umożliwić przygotowanie zaplanowanych z tej dostawy posiłków (np. w przypadku pieczywa – w czasie do jednej godziny). W przeciwnym wypadku Zamawiający uzna, że Wykonawca nie dotrzymał terminu dostawy, co skutkować będzie zawsze naliczeniem kar umownych wynikających z zawartej umowy.
Dostawy towaru powinny odbywać się w dni robocze w godzinach 8:00-14:00.
Data i godzina dostawy oraz ilości będą podawane Wykonawcy każdorazowo w formie zamówienia pisemnego lub telefonicznego z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem.
Podane ilości produktów w poszczególnych częściach są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert oraz wybrania oferty najkorzystniejszej, tzn. że nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilościowych dostaw pomiędzy pozycjami w przedmiocie zamówienia z zastrzeżeniem, iż w wyniku ww. zmian nie zostanie przekroczona wartość umowy. Zamawiający informuje, że nie przewiduje waloryzacji cen produktów zawartych w ofertach Wykonawców w trakcie całego okresu realizacji zamówienia.
2. Szczegółowy zakres zamówienia został określony w załączniku do niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia (dalej SIWZ) – „Formularze cenowe – specyfikacja dostaw”.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 4df926b1-de29-4552-b9a6-11514d767005
Biuletyn 660894-N-2018
Zamawiajacy nazwa Zespół Szkolno-Przedszkolny w Lisich Jamach
Regon 18046769800000
Zamawiajacy adres ulica Lisie Jamy, ul. Lwowska
Zamawiajacy adres numer domu 45
Zamawiajacy miejscowosc Lubaczów
Zamawiajacy kod pocztowy 37600
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo podkarpackie
Zamawiajacy telefon 16 632 21 75
Zamawiajacy fax 16 632 21 75
Zamawiajacy email zsp-lisiejamy@lubaczow.com.pl
Adres strony url www.lubaczow.com.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Czy przeprowadza wspolnie 1
Rodzaj zamawiajacego 2
Wspolne udzielanie zamowienia ZESPÓŁ SZKOLNO – PRZEDSZKOLNY W LISICH JAMACH reprezentowany przez: mgr Jolanta Włoch – Dyrektor siedziba – Lisie Jamy, ul. Lwowska 45, 37-600 Lubaczów telefon/faks 16 632 21 75 powiat lubaczowski, województwo podkarpackie strona internetowa: www.zsp-lisiejamy.lubaczow.com.pl e-mail: ZSP-lisiejamy@lubaczow.com.pl działający w imieniu własnym oraz jako pełnomocnik (na zasadzie art.16 ust.4 ustawy Pzp) następujących Zamawiających: 1. ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO W MŁODOWIE z siedzibą: ul. Szkolna 48, 37-600 Lubaczów strona internetowa: www.zsp-mlodow.lubaczow.com.pl e-mail: ZSP-mlodow@lubaczow.com.pl reprezentowanego przez – mgr Krystyna Gutkowska, Zastępca Dyrektora. 2. ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO W BASZNI DOLNEJ z siedzibą: ul. Szkolna 24, 37-621 Basznia Dolna strona internetowa: www.zsp-basznia.lubaczow.com.pl e-mail: ZSP-basznia@lubaczow.com.pl reprezentowanego przez – mgr Bolesław Dydyk, Dyrektor, z którymi zostaną zawarte odrębne umowy o wykonanie przedmiotowego zamówienia publicznego w ramach poszczególnych części (zadań).
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia www.lubaczow.com.pl
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.lubaczow.com.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny W formie pisemnej
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Urząd Gminy Lubaczów, ul. Jasna 1, 37-600 Lubaczów
Nazwa nadana zamowieniu Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówek szkolnych na terenie gminy Lubaczów
Numer referencyjny ZP.271.3.2018
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy 6
Okreslenie przedmiotu 1. Przedmiotem zamówienia jest: sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówek szkolnych na terenie gminy Lubaczów w okresie od dnia podpisania umowy, lecz nie wcześniej niż od 01.01.2019 r., do dnia 21.06.2019 r., z podziałem na zadania (części): Zadanie Nr I - Mięso i wędliny, mięso drobiowe; Zadanie Nr II – Ryby i mrożonki; Zadanie Nr III – Warzywa i owoce, ziemniaki; Zadanie Nr IV – Wyroby mleczarskie i nabiał, jaja; Zadanie Nr V – Pieczywo; Zadanie Nr VI – Pozostałe artykuły żywnościowe. Dostawy realizowane do stołówek: a) Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Lisich Jamach, b) Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Młodowie, c) Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Baszni Dolnej. Umowy w sprawie niniejszego zamówienia publicznego zostaną zawarte odrębnie przez każdą z wymienionych wyżej jednostek. Przez dostawę Zamawiający rozumie cykliczne dostawy towaru na podstawie zamówienia dostosowanego do jego potrzeb, składanych przez upoważnioną osobę Zamawiającego. Zamawiający wymaga, aby dostawy realizowane były z częstotliwością nie mniejszą, niż: Zadanie Nr I - Mięso i wędliny, mięso drobiowe – 3 razy w tygodniu; Zadanie Nr II – Ryby i mrożonki – 1 raz w tygodniu; Zadanie Nr III – Warzywa i owoce, ziemniaki – 2 razy w tygodniu; Zadanie Nr IV – Wyroby mleczarskie i nabiał, jaja – 2 razy w tygodniu; Zadanie Nr V – Pieczywo – codziennie; Zadanie Nr VI – Pozostałe artykuły żywnościowe – 1 raz w tygodniu. Transport artykułów winien być wykonywany środkami transportu spełniającymi wymagania sanitarne (w tym dotyczące czynności związane z załadunkiem i rozładunkiem). Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy. Oferowane produkty winny spełniać wymagania wymienione w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach(Dz. U. z 2016 r. poz. 1154). Oferowane produkty, a także sposób ich przewozu i przechowywania winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2015 r., poz. 594, z późn. zm.); ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2016 r. poz.1604 z późn. zm.); ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2014 r. poz.1577, z poźn. zm.) wraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tych ustaw oraz wymagania wymienione w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności (Dz. Urz. UE L 354 z 31.12.2008, str. 16, z późn. zm.), Produkty spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach, oznakowanych zgodnie z wymaganiami rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 20 15 r. poz. 29). Opakowania produktów spożywczych powinny zawierać takie informacje jak : nazwę Produktu, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania. Dostarczane produkty muszą być zgodne z opisem zawartym w złożonej ofercie, a w przypadku dostawy produktu równoważnego, Zamawiający wymaga, aby opakowanie tego produktu zawierało wszystkie informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań minimalnych (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.) wskazanych w ofercie. Jeżeli towar dostarczony przez Wykonawcę będzie miał wady (złą jakość), albo nie odpowiadał pod względem ilościowym, Zamawiający poinformuje o ewentualnych wadach lub brakach ilościowych w terminie natychmiastowym w dniu otrzymania towaru i odmówi przyjęcia towaru od Wykonawcy nie odpowiadającego wymogom jakościowym lub ilościowym. W takiej sytuacji Wykonawca ma obowiązek wymienić towar na pełnowartościowy lub uzupełnić braki niezwłocznie, aby umożliwić przygotowanie zaplanowanych z tej dostawy posiłków (np. w przypadku pieczywa – w czasie do jednej godziny). W przeciwnym wypadku Zamawiający uzna, że Wykonawca nie dotrzymał terminu dostawy, co skutkować będzie zawsze naliczeniem kar umownych wynikających z zawartej umowy. Dostawy towaru powinny odbywać się w dni robocze w godzinach 8:00-14:00. Data i godzina dostawy oraz ilości będą podawane Wykonawcy każdorazowo w formie zamówienia pisemnego lub telefonicznego z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem. Podane ilości produktów w poszczególnych częściach są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert oraz wybrania oferty najkorzystniejszej, tzn. że nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilościowych dostaw pomiędzy pozycjami w przedmiocie zamówienia z zastrzeżeniem, iż w wyniku ww. zmian nie zostanie przekroczona wartość umowy. Zamawiający informuje, że nie przewiduje waloryzacji cen produktów zawartych w ofertach Wykonawców w trakcie całego okresu realizacji zamówienia. 2. Szczegółowy zakres zamówienia został określony w załączniku do niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia (dalej SIWZ) – „Formularze cenowe – specyfikacja dostaw”.
Cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Okreslenie warunkow Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że Zakład Wykonawcy jest zatwierdzony oraz wpisany do rejestru zakładów przez właściwego miejscowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego, zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2015 r. poz. 594, z późn. zm.).
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że Zakład Wykonawcy jest zatwierdzony oraz wpisany do rejestru zakładów przez właściwego miejscowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego, zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2015 r. poz. 594, z późn. zm.).
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający nie określa szczegółowych wymagań w zakresie zdolności technicznej lub zawodowej i dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen Odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy,
Zakresie warunkow udzialu Kopia dokumentu (poświadczona za zgodność z oryginałem) zaświadczającego o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej zatwierdzającej zakład Wykonawcy w rozumieniu odpowiednio art. 62 ust. 1 pkt 4 i 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594, ze zm.) lub zaświadczenia o wpisie do wydanego przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej,
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Zamawiający przewiduje możliwość istotnych zmian postanowień umowy, w szczególności w zakresie zmiany terminu realizacji zamówienia lub jego części w przypadku: 1) działania siły wyższej, za którą uważa się zdarzenia o charakterze nadzwyczajnym występujące po zawarciu niniejszej Umowy, za które Wykonawca odpowiedzialności nie ponosi i których Strony nie były w stanie przewidzieć w momencie jej zawierania, których zaistnienie lub skutki uniemożliwiają wykonanie niniejszej Umowy w ww. terminie. Do działań siły wyższej Strony zaliczają w szczególności: wojnę, działania wojenne, powódź, pożar, który nie powstał z winy Wykonawcy, epidemie, strajki, z wyjątkiem strajków w zakładach Wykonawcy. Strona powołująca się na stan siły wyższej jest zobowiązana do niezwłocznego pisemnego powiadomienia o powyższym drugiej Strony, a następnie do udokumentowania zaistnienia tego stanu. Po ustąpieniu przeszkód w realizacji niniejszej Umowy, spowodowanych zaistnieniem siły wyższej, Wykonawca zobowiązany jest dołożyć starań dla nadrobienia zaległości powstałych w wyniku ww. nieprzewidzianych zdarzeń; 2) zdarzeń losowych; 3) wystąpienia okoliczności uniemożliwiających wykonywanie dostaw objętych niniejszą Umową, za wystąpienie których wyłączną odpowiedzialności ponosi Zamawiający; 4) wystąpienia innych okoliczności niezależnych od Wykonawcy na uzasadniony wniosek Wykonawcy pod warunkiem, że zmiana taka wynika z okoliczności których Wykonawca nie mógł przewidzieć na etapie składania oferty i nie jest przez niego zawiniona. 5) zmiany podwykonawców, którzy zostali wskazani w ofercie Wykonawcy. 2. Zamawiający przewiduje możliwość istotnych zmian postanowień umowy, w szczególności w zakresie zmiany terminu realizacji zamówienia lub jego części w przypadku: 1) działania siły wyższej, za którą uważa się zdarzenia o charakterze nadzwyczajnym występujące po zawarciu niniejszej Umowy, za które Wykonawca odpowiedzialności nie ponosi i których Strony nie były w stanie przewidzieć w momencie jej zawierania, których zaistnienie lub skutki uniemożliwiają wykonanie niniejszej Umowy w ww. terminie. Do działań siły wyższej Strony zaliczają w szczególności: wojnę, działania wojenne, powódź, pożar, który nie powstał z winy Wykonawcy, epidemie, strajki, z wyjątkiem strajków w zakładach Wykonawcy. Strona powołująca się na stan siły wyższej jest zobowiązana do niezwłocznego pisemnego powiadomienia o powyższym drugiej Strony, a następnie do udokumentowania zaistnienia tego stanu. Po ustąpieniu przeszkód w realizacji niniejszej Umowy, spowodowanych zaistnieniem siły wyższej, Wykonawca zobowiązany jest dołożyć starań dla nadrobienia zaległości powstałych w wyniku ww. nieprzewidzianych zdarzeń; 2) zdarzeń losowych; 3) wystąpienia okoliczności uniemożliwiających wykonywanie dostaw objętych niniejszą Umową, za wystąpienie których wyłączną odpowiedzialności ponosi Zamawiający; 4) wystąpienia innych okoliczności niezależnych od Wykonawcy na uzasadniony wniosek Wykonawcy pod warunkiem, że zmiana taka wynika z okoliczności których Wykonawca nie mógł przewidzieć na etapie składania oferty i nie jest przez niego zawiniona. 5) zmiany podwykonawców, którzy zostali wskazani w ofercie Wykonawcy. 2. Zamawiający przewiduje możliwość istotnych zmian postanowień umowy, w szczególności w zakresie zmiany terminu realizacji zamówienia lub jego części w przypadku: 1) działania siły wyższej, za którą uważa się zdarzenia o charakterze nadzwyczajnym występujące po zawarciu niniejszej Umowy, za które Wykonawca odpowiedzialności nie ponosi i których Strony nie były w stanie przewidzieć w momencie jej zawierania, których zaistnienie lub skutki uniemożliwiają wykonanie niniejszej Umowy w ww. terminie. Do działań siły wyższej Strony zaliczają w szczególności: wojnę, działania wojenne, powódź, pożar, który nie powstał z winy Wykonawcy, epidemie, strajki, z wyjątkiem strajków w zakładach Wykonawcy. Strona powołująca się na stan siły wyższej jest zobowiązana do niezwłocznego pisemnego powiadomienia o powyższym drugiej Strony, a następnie do udokumentowania zaistnienia tego stanu. Po ustąpieniu przeszkód w realizacji niniejszej Umowy, spowodowanych zaistnieniem siły wyższej, Wykonawca zobowiązany jest dołożyć starań dla nadrobienia zaległości powstałych w wyniku ww. nieprzewidzianych zdarzeń; 2) zdarzeń losowych; 3) wystąpienia okoliczności uniemożliwiających wykonywanie dostaw objętych niniejszą Umową, za wystąpienie których wyłączną odpowiedzialności ponosi Zamawiający; 4) wystąpienia innych okoliczności niezależnych od Wykonawcy na uzasadniony wniosek Wykonawcy pod warunkiem, że zmiana taka wynika z okoliczności których Wykonawca nie mógł przewidzieć na etapie składania oferty i nie jest przez niego zawiniona. 5) zmiany podwykonawców, którzy zostali wskazani w ofercie Wykonawcy. Zwiększenie bądź zmniejszenie ilości zamawianych produktów w zależności od potrzeb nie będzie wymagało sporządzenia aneksu do umowy. W przypadku zmniejszenia czy zwiększenia ilości przedmiotu zamówienia Wykonawcy przysługiwać będzie wynagrodzenie wynikające ze zrealizowanych dostaw i cen zawartych w formularzu cenowym.
IV 4 4 data 2018-12-20T00:00:00+01:00
IV 4 4 jezyki Język polski
IV 4 5 okres 30

Attchment

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Zadanie Nr I - Mięso i wędliny, mięso drobiowe;
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-06-21T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Zamawiający wymaga, aby dostawy realizowane były z częstotliwością nie mniejszą, niż 3 razy w tygodniu
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Zadanie Nr II – Ryby i mrożonki;
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-06-21T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Zamawiający wymaga, aby dostawy realizowane były z częstotliwością nie mniejszą, niż 1 raz w tygodniu
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Zadanie Nr III – Warzywa i owoce, ziemniaki;
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-06-21T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Zamawiający wymaga, aby dostawy realizowane były z częstotliwością nie mniejszą, niż 2 razy w tygodniu
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Zadanie Nr IV – Wyroby mleczarskie i nabiał, jaja;
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-06-21T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Zamawiający wymaga, aby dostawy realizowane były z częstotliwością nie mniejszą, niż 2 razy w tygodniu
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Zadanie Nr V – Pieczywo;
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-06-21T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Zamawiający wymaga, aby dostawy realizowane były codziennie
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa Zadanie Nr VI – Pozostałe artykuły żywnościowe
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-06-21T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Zamawiający wymaga, aby dostawy realizowane były z częstotliwością nie mniejszą, niż 1 raz w tygodniu
  

Criterion

Kryteria Cena
Znaczenie 100,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)