Dostawa produktów mleczarskich dla Wojewódzkiego Szpitala im. Zofii z Zamoyskich Tarnowskiej w Tarnobrzegu
| Publication date | 2018-12-12 |
| End date | 2018-12-20 00:00:00 |
| Instytucja | Wojewódzki Szpital im. Zofii z Zamoyskich Tarnowskiej w Tarnobrzegu |
| Miejscowość | Tarnobrzeg |
| Województwo | podkarpackie |
| Branża |
|
Szczegóły |
|
| Numer ogłoszenia | 660957-N-2018 |
| Document type | ZP-400 |
| Cpv code | 155100006, 155421000 |
| Adres strony internetowej siwz | |
| BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
| I. Przedmiot zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów mleczarskich dla Wojewódzkiego Szpitala im. Zofii z Zamoyskich Tarnowskiej w Tarnobrzegu, ujęta w 3 pakietach. II. Opis przedmiotu zamówienia: 1. Kod CPV wg Wspólnego Słownika Zamówień: 15 510 000-6 produkty mleczarskie 15 542 100-0 sery 15 431 100-9 margaryny 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 2 do SIWZ – Formularz cenowy. 3. Podane w SIWZ typy i nazwy producentów są przykładowe i należy je traktować jako nieobowiązujące. Wskazana marka lub nazwa handlowa określa klasę produktu, a nie konkretnego producenta. Wykonawca może zaoferować równoważne produkty, pod warunkiem że będą posiadały nie gorszy skład i wartości jakościowe niż opisane i podane w SIWZ. Jednocześnie zastrzega sobie prawo do własnej oceny jakości dostarczanych produktów pod względem ich równoważności z wymaganymi. 4. Towar będzie dostarczany w terminie do 3 dni od daty złożenia zamówienia przez Zamawiającego. Jeżeli dostawa wypada w dniu wolnym od pracy lub poza godzinami pracy magazynu dostawa nastąpi w pierwszym dniu roboczym po wyznaczonym terminie. 5. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć zamówione towary podczas jednej dostawy bez względu na wielkość zamówienia. Wykonawca zobowiązuje się nie dzielić jednego zamówienia na części. 6. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć każdorazowo towar : a) odpowiedniej jakości, tzn. świeży; b) nie z końcem daty ważności (odpowiedni termin daty ważności do spożycia podany w sposób widoczny na opakowaniu); c) w odpowiednim gatunku oraz w odpowiednich, nie uszkodzonych opakowaniach. d) oznakowany ( oznakowanie produktów z wyszczególnieniem wartości odżywczych oraz alergenów). 7. Towar ma być dostarczany w zabezpieczonych atestowanych opakowaniach, spełniających wymagania sanitarno – epidemiologiczne. Elementy powinny być ułożone w opakowaniach w sposób niepowodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd przedmiotu zamówienia. 8. Osoba realizująca dostawę obowiązana jest posiadać aktualną książeczkę zdrowia oraz samochód przystosowany i dopuszczony przez Sanepid do transportu produktów spożywczych . W razie stwierdzenia przez Zamawiającego niezachowania wymaganych warunków sanitarnych, Zamawiający może odmówić odbioru towaru. 9. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar własnym transportem odpowiednio przystosowanym na własne ryzyko i na własny koszt bez względu na wielkość zamówienia. 10. Odbioru towaru dokonuje się wyłącznie na piśmie - na fakturze - biorąc pod uwagę jego jakość i ilość. 11. Zamawiającemu przysługuje prawo do zbadania towaru podczas odbioru i dokonania sprawdzenia: warunków transportu, w tym czystości środka transportu i opakowań i innych warunków mających wpływ na jakość zdrowotną przewożonych artykułów oraz sposobu wyładowania zapobiegającego ich zanieczyszczeniu; dokumentacji dotyczącej dostarczonych produktów w tym pochodzenia producenta, daty produkcji, świadectwa kontroli jakości; znakowania towaru – terminu przydatności do spożycia i daty minimalnej trwałości, czytelności i trwałości opakowania; opakowań zbiorczych i jednostkowych: rozprucia, inne naruszenia cech pierwotnego opakowania, pęknięcia lub inne uszkodzenia cech organoleptycznych, widocznych zanieczyszczeń, uszkodzeń, itp. W trakcie obowiązywania umowy, dopuszcza się również w uzasadnionych wypadkach, zmianę wielkości opakowania dostarczanych produktów z zachowaniem zasady proporcjonalności. Zmiana wielkości opakowania nie może mieć wpływu na zmianę ogólnej ilości (sztuk) produktów objętych przedmiotową umową. Zmiana może nastąpić po uprzedniej, pisemnej akceptacji Zamawiającego. |
Dodatkowe informacje
| GuidZP400 | 9e4542fe-3ae1-427e-ae73-43558e0a0835 |
| Biuletyn | 660957-N-2018 |
| Zamawiajacy nazwa | Wojewódzki Szpital im. Zofii z Zamoyskich Tarnowskiej w Tarnobrzegu |
| Regon | 31257300000 |
| Zamawiajacy adres ulica | ul. Szpitalna |
| Zamawiajacy adres numer domu | 1 |
| Zamawiajacy miejscowosc | Tarnobrzeg |
| Zamawiajacy kod pocztowy | 39400 |
| Zamawiajacy panstwo | Polska |
| Zamawiajacy wojewodztwo | podkarpackie |
| Zamawiajacy telefon | 158 123 208 |
| Zamawiajacy fax | 158 123 209 |
| Zamawiajacy email | przetargi@szpitaltbg.pl |
| Adres strony url | www.szpitaltbg.pl |
| Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
| Ogloszenie dotyczy | 1 |
| Czy finansowane z unii | 2 |
| Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
| Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
| Rodzaj zamawiajacego | 8 |
| Rodzaj zamawiajacego inny | Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej |
| Nazwa nadana zamowieniu | Dostawa produktów mleczarskich dla Wojewódzkiego Szpitala im. Zofii z Zamoyskich Tarnowskiej w Tarnobrzegu |
| Numer referencyjny | WSz – II.4.291.78.2018 |
| Rodzaj zamowienia | 1 |
| Czy podzielone na czesci | 1 |
| Okreslenie przedmiotu | I. Przedmiot zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów mleczarskich dla Wojewódzkiego Szpitala im. Zofii z Zamoyskich Tarnowskiej w Tarnobrzegu, ujęta w 3 pakietach. II. Opis przedmiotu zamówienia: 1. Kod CPV wg Wspólnego Słownika Zamówień: 15 510 000-6 produkty mleczarskie 15 542 100-0 sery 15 431 100-9 margaryny 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 2 do SIWZ – Formularz cenowy. 3. Podane w SIWZ typy i nazwy producentów są przykładowe i należy je traktować jako nieobowiązujące. Wskazana marka lub nazwa handlowa określa klasę produktu, a nie konkretnego producenta. Wykonawca może zaoferować równoważne produkty, pod warunkiem że będą posiadały nie gorszy skład i wartości jakościowe niż opisane i podane w SIWZ. Jednocześnie zastrzega sobie prawo do własnej oceny jakości dostarczanych produktów pod względem ich równoważności z wymaganymi. 4. Towar będzie dostarczany w terminie do 3 dni od daty złożenia zamówienia przez Zamawiającego. Jeżeli dostawa wypada w dniu wolnym od pracy lub poza godzinami pracy magazynu dostawa nastąpi w pierwszym dniu roboczym po wyznaczonym terminie. 5. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć zamówione towary podczas jednej dostawy bez względu na wielkość zamówienia. Wykonawca zobowiązuje się nie dzielić jednego zamówienia na części. 6. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć każdorazowo towar : a) odpowiedniej jakości, tzn. świeży; b) nie z końcem daty ważności (odpowiedni termin daty ważności do spożycia podany w sposób widoczny na opakowaniu); c) w odpowiednim gatunku oraz w odpowiednich, nie uszkodzonych opakowaniach. d) oznakowany ( oznakowanie produktów z wyszczególnieniem wartości odżywczych oraz alergenów). 7. Towar ma być dostarczany w zabezpieczonych atestowanych opakowaniach, spełniających wymagania sanitarno – epidemiologiczne. Elementy powinny być ułożone w opakowaniach w sposób niepowodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd przedmiotu zamówienia. 8. Osoba realizująca dostawę obowiązana jest posiadać aktualną książeczkę zdrowia oraz samochód przystosowany i dopuszczony przez Sanepid do transportu produktów spożywczych . W razie stwierdzenia przez Zamawiającego niezachowania wymaganych warunków sanitarnych, Zamawiający może odmówić odbioru towaru. 9. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar własnym transportem odpowiednio przystosowanym na własne ryzyko i na własny koszt bez względu na wielkość zamówienia. 10. Odbioru towaru dokonuje się wyłącznie na piśmie - na fakturze - biorąc pod uwagę jego jakość i ilość. 11. Zamawiającemu przysługuje prawo do zbadania towaru podczas odbioru i dokonania sprawdzenia: warunków transportu, w tym czystości środka transportu i opakowań i innych warunków mających wpływ na jakość zdrowotną przewożonych artykułów oraz sposobu wyładowania zapobiegającego ich zanieczyszczeniu; dokumentacji dotyczącej dostarczonych produktów w tym pochodzenia producenta, daty produkcji, świadectwa kontroli jakości; znakowania towaru – terminu przydatności do spożycia i daty minimalnej trwałości, czytelności i trwałości opakowania; opakowań zbiorczych i jednostkowych: rozprucia, inne naruszenia cech pierwotnego opakowania, pęknięcia lub inne uszkodzenia cech organoleptycznych, widocznych zanieczyszczeń, uszkodzeń, itp. W trakcie obowiązywania umowy, dopuszcza się również w uzasadnionych wypadkach, zmianę wielkości opakowania dostarczanych produktów z zachowaniem zasady proporcjonalności. Zmiana wielkości opakowania nie może mieć wpływu na zmianę ogólnej ilości (sztuk) produktów objętych przedmiotową umową. Zmiana może nastąpić po uprzedniej, pisemnej akceptacji Zamawiającego. |
| Cpv glowny przedmiot | 15510000-6 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
| Okres w miesiacach | 12 |
| Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
| Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
| Wykaz dokumentow zaswiadczen | 1) W celu definitywnego potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu określonych przez Zamawiającego w Części C pkt I SIWZ oraz braku podstaw wykluczeniu wskazanych w Części C pkt II SIWZ Zamawiający przed udzieleniem zamówienia wezwie Wykonawcę, którego oferta zostanie najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni, terminie aktualnych na dzień złożenia oświadczeń i dokumentów, o których mowa w pkt. 3) . 2) Jeżeli jest to niezbędne do zapewnienia odpowiedniego przebiegu postępowania o udzielenie zamówienia, Zamawiający może na każdym etapie postępowania wezwać Wykonawców do złożenia wszystkich lub niektórych oświadczeń lub dokumentów, o których mowa w pkt 3), potwierdzających, że nie podlegają wykluczeniu i spełniają warunki udziału w postępowaniu, a jeżeli zachodzą uzasadnione podstawy do uznania, że złożone uprzednio oświadczenia lub dokumenty nie są już aktualne, do złożenia aktualnych oświadczeń lub dokumentów. 3) W celu definitywnego, tj.: zgodnie z zasadami określonymi w pkt 1), potwierdzenia, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania, na żądanie Zamawiającego, przedkłada: a) odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy; b) oświadczenie - zgodnie z Załącznikiem nr 6 do SIWZ . |
| Inne dokumenty niewymienione | 3. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt. 2.3): 1) ppkt a – składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: a) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości; |
| Zastosowanie procedury pzp | 1 |
| IV 4 4 data | 2018-12-20T00:00:00+01:00 |
| IV 4 4 godzina | 10:00 |
| IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
| Zalacznik czesc nr | 1 |
| Zalacznik nazwa | Pakiet 1 |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15510000-6 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik czesc nr | 2 |
| Zalacznik nazwa | Pakiet 2 |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15542100-0 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Criterion
| Kryteria | Grantowany termin przydatności do spożycia |
| Znaczenie | 40,00 |
| Kryteria | Cena |
| Znaczenie | 60,00 |