Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Publicznego Nr 3 z oddziałami w Pszowie w roku 2019
| Publication date | 2018-12-19 |
| End date | 2019-01-04 00:00:00 |
| Instytucja | Publiczne Przedszkole Nr 3 z Oddziałami |
| Miejscowość | Pszów |
| Województwo | śląskie |
| Branża |
|
Szczegóły |
|
| Numer ogłoszenia | 663268-N-2018 |
| Document type | ZP-400 |
| Cpv code | 150000008, 155000003, 151000009, 158000006, 153000001, 152000000, 156000004, 31425003, 158700007 |
| Adres strony internetowej siwz | |
| BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
| 1. Przedmiotem postępowania jest Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Publicznego Nr 3 z oddziałami w Pszowie w roku 2019 w podziale na następujące części zamówienia, zamiennie nazywanych „zadaniami”: a) Część 1 - produkty mleczarskie b) Część 2 - produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne c) Część 3 - różne produkty spożywcze d) Część 4 - warzywa i owoce e) Część 5 - ryby i przetwory rybne, mrożonki f) Część 6 - produkty z ziarna i skrobi g) Część 7 – jaja h) Część 8 - przyprawy i przyprawy korzenne. 2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych w zakresie określonym w opisie przedmiotu zamówienia. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, kilka lub wszystkie części zamówienia. 3. Dostarczany przedmiot dostawy musi odpowiadać wymogom określonym przez rozporządzenie (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, t. 34, str. 319), jak również ustawę z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2015 r. poz. 594 ze zm.) oraz przez inne akty prawne z zakresu prawa żywnościowego. Wszystkie produkty spożywcze muszą spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154). 4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został opisany odpowiednio do części zamówienia w Załączniku nr 4.1 – 4.8, stanowiącymi załączniki do SIWZ. |
Dodatkowe informacje
| GuidZP400 | 3d70e0eb-4fcb-43bc-9f9c-a6bedce1e6b2 |
| Biuletyn | 663268-N-2018 |
| Zamawiajacy nazwa | Publiczne Przedszkole Nr 3 z Oddziałami |
| Regon | 27151054400000 |
| Zamawiajacy adres ulica | ul. gen. Wł. Andersa |
| Zamawiajacy adres numer domu | 8 |
| Zamawiajacy miejscowosc | Pszów |
| Zamawiajacy kod pocztowy | 44370 |
| Zamawiajacy panstwo | Polska |
| Zamawiajacy wojewodztwo | śląskie |
| Zamawiajacy telefon | 324 540 840 |
| Zamawiajacy fax | 324 540 840 |
| Zamawiajacy email | pp3pszowslaskie@o2.pl |
| Adres strony url | https://przedszkolenr3pszow.edupage.org/? |
| Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
| Ogloszenie dotyczy | 1 |
| Czy finansowane z unii | 2 |
| Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
| Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
| Rodzaj zamawiajacego | 9 |
| Zamieszczona bedzie specyfikacja | http://bip.gmpszow.finn.pl |
| Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
| Wymagane przeslanie ofert inny | pisemnie |
| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Publiczne Przedszkole Nr 3 z oddziałami, ul. Władysława Andersa 8, 44-370 Pszów |
| Nazwa nadana zamowieniu | Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Publicznego Nr 3 z oddziałami w Pszowie w roku 2019 |
| Numer referencyjny | ZP.1.2018 |
| Rodzaj zamowienia | 1 |
| Czy podzielone na czesci | 1 |
| Okreslenie przedmiotu | 1. Przedmiotem postępowania jest Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Publicznego Nr 3 z oddziałami w Pszowie w roku 2019 w podziale na następujące części zamówienia, zamiennie nazywanych „zadaniami”: a) Część 1 - produkty mleczarskie b) Część 2 - produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne c) Część 3 - różne produkty spożywcze d) Część 4 - warzywa i owoce e) Część 5 - ryby i przetwory rybne, mrożonki f) Część 6 - produkty z ziarna i skrobi g) Część 7 – jaja h) Część 8 - przyprawy i przyprawy korzenne. 2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych w zakresie określonym w opisie przedmiotu zamówienia. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, kilka lub wszystkie części zamówienia. 3. Dostarczany przedmiot dostawy musi odpowiadać wymogom określonym przez rozporządzenie (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, t. 34, str. 319), jak również ustawę z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2015 r. poz. 594 ze zm.) oraz przez inne akty prawne z zakresu prawa żywnościowego. Wszystkie produkty spożywcze muszą spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154). 4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został opisany odpowiednio do części zamówienia w Załączniku nr 4.1 – 4.8, stanowiącymi załączniki do SIWZ. |
| Cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
| Data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
| Informacje na temat katalogow | Termin realizacji zamówienia: sukcesywnie, stosownie do potrzeb zamawiającego od dnia podpisania umowy do 31.12.2019 r. Zamówienie będzie składane w formie pisemnej lub telefonicznej. Wymagane jest dopuszczenie różnych terminów realizacji poszczególnych części zamówienia w zależności od potrzeb Zamawiającego. |
| Okreslenie warunkow | Zamawiający nie określa szczegółowych warunków w tym zakresie dla żadnej z części zamówienia. |
| Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie określa szczegółowych warunków w tym zakresie dla żadnej z części zamówienia. |
| Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Zamawiający nie określa szczegółowych warunków w tym zakresie dla żadnej z części zamówienia. |
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
| Inne dokumenty niewymienione | Na ofertę składa się, poza oświadczeniem, o którym mowa w pkt III.3): 1. Formularz ofertowy - Załącznik nr 1 do SIWZ; 2. Oświadczenie o których mowa w pkt 5.1. SIWZ - Załącznik nr 2 do SIWZ; 3. Pełnomocnictwo do reprezentowania wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Pełnomocnik może być ustanowiony do reprezentowania Wykonawców w postępowaniu albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy. Pełnomocnictwo winno być załączone w formie oryginału lub notarialnie poświadczonej kopii, 4. Dokumenty, z których wynika prawo do podpisania oferty (oryginał lub kopia potwierdzona za zgodność z oryginałem przez notariusza) względnie do podpisania innych dokumentów składanych wraz z ofertą, chyba, ze Zamawiający może je uzyskać w szczególności za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (t.j. Dz. U. z 2017 r. poz. 570), 5. W przypadku, gdy Wykonawca nie należy do żadnej grupy kapitałowej, Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia oświadczenia o braku przynależności do grupy kapitałowej, o którym mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp, wraz z ofertą - Załącznik nr 3 do SIWZ. 6. Oświadczenie w zakresie wypełnienia obowiązków informacyjnych przewidzianych w art. 13 lub art. 14 RODO – Załącznik nr 7 do SIWZ. 7. Pisemne zobowiązania innych podmiotów do oddania do dyspozycji Wykonawcy niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia - zgodnie z treścią Załącznika nr 8 do SIWZ (jeżeli dotyczy). |
| Zastosowanie procedury pzp | 1 |
| Zmiana umowy | 1 |
| Zmiana umowy tekst | Działając zgodnie z art. 144 ust.1 pkt. 1 ustawy Prawo Zamówień Publicznych, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany treści umowy w stosunku do oferty, w następujących przypadkach: 1. Z zastrzeżeniem pkt. 2, w uzasadnionych przypadkach wzrostu cen produktów żywnościowych z przyczyn niezależnych od Dostawcy, Strony dopuszczają możliwość zmiany cen jednostkowych określonych w załączniku do umowy, a w ślad za tym zmianę wysokości wynagrodzenia, nie więcej jednak niż o 15%, a w przypadku produktów sezonowych (warzywa, owoce) nie więcej niż o 20%, w całym okresie realizacji umowy i nie częściej niż raz na miesiąc. Zmiana, o której mowa w zdaniu poprzedzającym nastąpi w formie aneksu do umowy. 2. Przez okres pierwszych dwóch miesięcy realizacji umowy ceny jednostkowe oraz wysokość wynagrodzenia kosztorysowego nie mogą ulec zmianie. Zmiana w okresie, o którym mowa w zdaniu poprzedzającym będzie dopuszczalna w przypadku zmiany obowiązujących w dniu podpisania umowy stawek podatku od towarów i usług. 3. Strony dopuszczają zmianę wynagrodzenia kosztorysowego w przypadku ograniczenia przez Zamawiającego zakresu umowy. |
| IV 4 4 data | 2019-01-04T00:00:00+01:00 |
| IV 4 4 godzina | 10:00 |
| IV 4 4 jezyki | polski (PL) |
| IV 4 5 okres | 20 |
Attchment
| Zalacznik czesc nr | 1 |
| Zalacznik nazwa | produkty mleczarskie |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15500000-3 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Zgodnie z załącznikiem nr 4.1. do SIWZ. |
| Zalacznik czesc nr | 2 |
| Zalacznik nazwa | produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15100000-9 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Zgodnie z załącznikiem nr 4.2. |
| Zalacznik czesc nr | 3 |
| Zalacznik nazwa | różne produkty spożywcze |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Zgodnie z załącznikiem nr 4.3. |
| Zalacznik czesc nr | 4 |
| Zalacznik nazwa | warzywa i owoce |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15300000-1 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Zgodnie z załącznikiem nr 4.4. |
| Zalacznik czesc nr | 5 |
| Zalacznik nazwa | ryby i przetwory rybne, mrożonki |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15200000-0 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik krotki opis | Zgodnie z załącznikiem nr 4.5. |
| Zalacznik czesc nr | 6 |
| Zalacznik nazwa | produkty z ziarna i skrobi |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15600000-4 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Zgodnie z załącznikiem nr 4.6. |
| Zalacznik czesc nr | 7 |
| Zalacznik nazwa | jaja |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03142500-3 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Zgodnie z załącznikiem nr 4.7. |
| Zalacznik czesc nr | 8 |
| Zalacznik nazwa | przyprawy i przyprawy korzenne |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15870000-7 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Zgodnie z załącznikiem nr 4.8. |
Criterion
| Kryteria | Termin płatności |
| Znaczenie | 40,00 |
| Kryteria | Cena |
| Znaczenie | 60,00 |