Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej Nr 2 im. Marii Skłodowskiej – Curie w Nowym Tomyślu

Publication date 2018-12-29
End date 2019-01-09 00:00:00
Instytucja Szkoła Podstawowa nr 2, im. Marii Skłodowskiej-Curie
Miejscowość Nowy Tomyśl
Województwo wielkopolskie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne,
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
  • Owoce, warzywa i podobne produkty,
  • Produkty mleczarskie,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Części lamp i sprzętu oświetleniowego

Szczegóły

Numer ogłoszenia 664763-N-2018
Document type ZP-400
Cpv code 150000008, 155000003, 158000006, 151120006, 151000009, 153000001, 152000000, 31425003
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej Nr 2 im. Marii Skłodowskiej – Curie w Nowym Tomyślu w okresie od 06.02.2019 r. do 05.02.2020r.

2. Przedmiot zamówienia został podzielony na osiem części :

CZĘŚĆ nr 1 : NABIAŁ I PRODUKTY MLECZARSKIE
Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 1 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy nabiału i produktów mleczarskich.
Dostawa nabiału i produktów mleczarskich odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany do 2 dni od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy wynosi 5 razy w tygodniu.
Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik Nr 5 A

CZĘŚĆ nr 2 : PRODUKTY OGÓLNOSPOŻYWCZE
Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 2 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy produktów ogólnospożywczych.
Dostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany do 2 dni od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy wynosi 1 - 2 razy w tygodniu.
Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik Nr 5 B




CZĘŚĆ nr 3 : DRÓB I WOŁOWINA
Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 3 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy drobiu i wołowiny.

Dostawa drobiu i wołowiny odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy wynosi od 3 do 4 razy w tygodniu w godzinach od 7:00 do 12:00.
Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik Nr 5 C

CZĘŚĆ nr 4: MIĘSO I WĘDLINY
Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 4 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy mięsa i wędlin. Dostawa mięsa i wędlin odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy wynosi od 3 do 4 razy w tygodniu w godzinach od 7:00 do 12:00.
Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik Nr 5 D

CZĘŚĆ nr 5 : WARZYWA I OWOCE ŚWIEŻE
Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 5 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy świeżych warzyw i owoców.
Dostawa owoców i warzyw odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni od daty złożenia zamówienia. Częstotliwość dostawy min. 2 razy w tygodniu w godz. od 7.00 do 10.30.
Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik Nr 5 E

CZĘŚĆ nr 6 : RYBY I MROŻONKI
Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 6 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy ryb i mrożonek. Dostawa ryb i mrożonek odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy 1 raz w tygodniu.
Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik Nr 5 F

CZĘŚĆ nr 7 : JAJA
Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 7 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy jaj. Dostawa świeżych jaj odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy 1 raz w tygodniu.
Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik Nr 5 G

CZĘŚĆ nr 8 : WYROBY GOTOWE
Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 8 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy wyrobów gotowych. Dostawa wyrobów gotowych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy 1 raz w tygodniu.
Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik Nr 5 H

Przedmiot zamówienia nazywany jest w dalszej treści IDW „przedmiotem zamówienia”.

3. Zamawiający do wykonania powyższego zamówienia nie wskazuje czynności w zakresie realizacji zamówienia w stosunku do których wymaga zatrudnienia zgodnie z art. 29 ust. 3a ustawy pzp przez Wykonawcę lub podwykonawcę na podstawie umowy o pracę osób wykonujących czynności w zakresie realizacji zamówienia, których wykonanie polega na wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. - Kodeks pracy (tekst jednolity: Dz.U. 2018 poz. 917).
4. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych w rozumieniu art. 2 pkt. 6
Pzp. Zamawiający nie wprowadza ograniczenia o jakim stanowi art. 36aa ust. 3 Pzp, tzn.
maksymalnej liczby części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu
wykonawcy. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, niektóre bądź wszystkie 8 części
zamówienia.
5. Każda część oceniana będzie odrębnie.
6. Zamawiający informuje, że oferta musi obejmować całość przedmiotu zamówienia w danej części, w przeciwnym wypadku oferta zostanie odrzucona, jako nieodpowiadająca treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia.
7. Wykonawca jest zobowiązany do realizacji zamówienia samodzielnie.
8. Odbioru towaru u Zamawiającego dokonają wyznaczeni i upoważnieni pracownicy Zamawiającego. Odbiór powinien być potwierdzony przez upoważnionego pracownika Zamawiającego. Za dostarczoną żywność (w tym stan jakościowy) odpowiada Wykonawca do momentu zrealizowania zamówienia przez Zamawiającego.
9. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w
formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego. W takim przypadku Wykonawca winien przeliczyć wartość opakowania do gramatury podanej/wymaganej przez Zamawiającego.
10. Dostawa artykułów spożywczych obejmuje dostarczenie ich przez Wykonawcę własnym
transportem do siedziby Zamawiającego oraz wniesienie towaru do pomieszczeń magazynowych w budynku Szkoły. Koszty i ryzyko transportu ponosi Wykonawca.
11. W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis „lub równoważny”(zgodnie z art. 29 ust.3 Pzp) gdy przedmiotu zamówienia nie można opisać za pomocą dostatecznie dokładnych określeń. Zamawiający może w opisie przedmiotu zamówienia zastosować znaki towarowe wraz z zapisem „lub równoważny”) Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych, nie pogorszonych.
12. Zamawiający dopuszcza przyjęcie innych, równoważnych artykułów spożywczych niż podane w formularzu cenowym, przy czym równoważne oznacza zastosowanie artykułów spożywczych nie gorszych niż podanych w formularzach cenowych.
13. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:
-Posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,
-Posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,
- Posiadać odpowiedni system przewożenia towarów – zachowanie rozdzielności transportu,
- Posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu,
- Muszą odpowiadać normom jakościowym a w przypadku warzyw i owoców świeżych muszą być klasy I, którą określa Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) Nr 543/2011 z dnia 7 czerwca 2011 r. ustanawiające szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady Europy (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw.
14. Transport oferowanych artykułów spożywczych musi odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności określonych przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2018 poz. 1541.)
15. Wykonawca dostarczy produkty spełniające wymagania, o których mowa w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. 2016, poz. 1154).
16. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi, atesty laboratoryjne.
17. Dostarczany towar winien być w oryginalnych opakowaniach producenta oznakowanych i zawierających informacje dotyczące min.: nazwy i adresu producenta lub nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia, ilości sztuk oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami. Opakowania winny być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
18. Termin przydatności do spożycia artykułów spożywczych powinien być nie krótszy niż dwa miesiące od daty dostarczenia, z wyjątkiem mięsa, warzyw i owoców, jaj kurzych oraz mleka i produktów mleczarskich, które winny być dostarczane świeże.
19. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odmowy przyjęcia całej partii przedmiotu umowy lub odrzucenia jej części w przypadku, gdy w trakcie oceny wizualnej i organoleptycznej zostanie stwierdzona zła jakość produktów oraz będą widoczne uszkodzenia spowodowane niewłaściwym zabezpieczeniem produktów, złymi warunkami transportowymi lub niewłaściwym stanem higienicznym środków transportu przewożących przedmiot umowy.
20. Wykonawca jest obowiązany do uznania reklamacji wad ukrytych dostarczonych produktów i bezzwłocznej wymiany produktów wadliwych oraz uznania zwrotu produktów przeterminowanych lub nieświeżych. Wymiana na towar pełnowartościowy dokonana zostanie przez Wykonawcę w terminie nie dłuższym, niż podanym przez Wykonawcę w formularzu ofertowym, od telefonicznego lub osobistego zgłoszenia tego faktu przez Zamawiającego.
21. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odmowy przyjęcia partii przedmiotu umowy w przypadku niedotrzymania przez Wykonawcę określonego w umowie terminu realizacji partii artykułów.
22. Wykonawca w formularzu cenowym (dla określonej części) poda ceny jednostkowe brutto na poszczególne produkty żywnościowe oraz łączną wartość brutto zamówienia dla całej części dostawy. Okres niezmienności cen zaoferowanych przez Wykonawcę wynosi 30 dni od dnia podpisania umowy, a ceny poszczególnych pozycji, określone w formularzu cenowym mogą być aktualizowane co tydzień po ww. okresie (obniżone lub w przypadku znaczących zmian cen artykułów spożywczych i innych przekraczających 10% podanych wartości w formularzu cenowym podwyższone w związku z sezonowością i dostępnością produktów na rynku). Każdorazowa zmiana cen musi być udowodniona pisemnie przez Wykonawcę i uzgadniana z Zamawiającym oraz wymagać będzie jego akceptacji.
23. Jeżeli Dostawca (wykonawca) jest jednocześnie producentem wyrobów wędliniarskich, mięsnych i innych wymienionych we wszystkich zadaniach częściowych, posiada własne sklepy (stoiska) firmowe to jakość i gatunek dostarczanego asortymentu towarów przez wybranego w wyniku przedmiotowego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego Wykonawcę nie może odbiegać od towaru znajdującego się w sklepie.
24. W przypadku zwiększenia bądź ograniczenia ilości żywionych dzieci Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia bądź zmniejszenia ilości zamawianych towarów. Z tego tytułu Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie finansowe ani prawne.


Dodatkowe informacje

GuidZP400 a566a071-7ff0-4e1e-aac5-bd2284d6d980
Biuletyn 664763-N-2018
Zamawiajacy nazwa Szkoła Podstawowa nr 2, im. Marii Skłodowskiej-Curie
Regon 001225712
Zamawiajacy adres ulica 3-go Stycznia
Zamawiajacy adres numer domu 12
Zamawiajacy miejscowosc Nowy Tomyśl
Zamawiajacy kod pocztowy 64-300
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo wielkopolskie
Zamawiajacy telefon +48(61)4422614, +48(61)4422614
Zamawiajacy fax +48(61)4422614
Zamawiajacy email sp2.nt@op.pl, sp2ksi.nt@op.pl
Adres strony url www.sp2nowytomysl.szkolna.net/bip/
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 9
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia www.sp2nowytomysl.szkolna.net/bip/
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.sp2nowytomysl.szkolna.net/bip/
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny za pośrednictwem operatora pocztowego, w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012r.- prawo pocztowe, osobiście lub za pośrednictwem kuriera, posłańca
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Szkoła Podstawowa nr 2 im. Marii Skłodowskiej - Curie, ul. 3 - go Stycznia 12, 64 - 300 Nowy Tomyśl
Nazwa nadana zamowieniu Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej Nr 2 im. Marii Skłodowskiej – Curie w Nowym Tomyślu
Numer referencyjny SP2.271.10. 2018
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej Nr 2 im. Marii Skłodowskiej – Curie w Nowym Tomyślu w okresie od 06.02.2019 r. do 05.02.2020r. 2. Przedmiot zamówienia został podzielony na osiem części : CZĘŚĆ nr 1 : NABIAŁ I PRODUKTY MLECZARSKIE Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 1 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy nabiału i produktów mleczarskich. Dostawa nabiału i produktów mleczarskich odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany do 2 dni od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy wynosi 5 razy w tygodniu. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik Nr 5 A CZĘŚĆ nr 2 : PRODUKTY OGÓLNOSPOŻYWCZE Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 2 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy produktów ogólnospożywczych. Dostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany do 2 dni od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy wynosi 1 - 2 razy w tygodniu. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik Nr 5 B CZĘŚĆ nr 3 : DRÓB I WOŁOWINA Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 3 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy drobiu i wołowiny. Dostawa drobiu i wołowiny odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy wynosi od 3 do 4 razy w tygodniu w godzinach od 7:00 do 12:00. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik Nr 5 C CZĘŚĆ nr 4: MIĘSO I WĘDLINY Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 4 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy mięsa i wędlin. Dostawa mięsa i wędlin odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy wynosi od 3 do 4 razy w tygodniu w godzinach od 7:00 do 12:00. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik Nr 5 D CZĘŚĆ nr 5 : WARZYWA I OWOCE ŚWIEŻE Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 5 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy świeżych warzyw i owoców. Dostawa owoców i warzyw odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni od daty złożenia zamówienia. Częstotliwość dostawy min. 2 razy w tygodniu w godz. od 7.00 do 10.30. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik Nr 5 E CZĘŚĆ nr 6 : RYBY I MROŻONKI Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 6 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy ryb i mrożonek. Dostawa ryb i mrożonek odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy 1 raz w tygodniu. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik Nr 5 F CZĘŚĆ nr 7 : JAJA Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 7 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy jaj. Dostawa świeżych jaj odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy 1 raz w tygodniu. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik Nr 5 G CZĘŚĆ nr 8 : WYROBY GOTOWE Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 8 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy wyrobów gotowych. Dostawa wyrobów gotowych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy 1 raz w tygodniu. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik Nr 5 H Przedmiot zamówienia nazywany jest w dalszej treści IDW „przedmiotem zamówienia”. 3. Zamawiający do wykonania powyższego zamówienia nie wskazuje czynności w zakresie realizacji zamówienia w stosunku do których wymaga zatrudnienia zgodnie z art. 29 ust. 3a ustawy pzp przez Wykonawcę lub podwykonawcę na podstawie umowy o pracę osób wykonujących czynności w zakresie realizacji zamówienia, których wykonanie polega na wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. - Kodeks pracy (tekst jednolity: Dz.U. 2018 poz. 917). 4. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych w rozumieniu art. 2 pkt. 6 Pzp. Zamawiający nie wprowadza ograniczenia o jakim stanowi art. 36aa ust. 3 Pzp, tzn. maksymalnej liczby części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, niektóre bądź wszystkie 8 części zamówienia. 5. Każda część oceniana będzie odrębnie. 6. Zamawiający informuje, że oferta musi obejmować całość przedmiotu zamówienia w danej części, w przeciwnym wypadku oferta zostanie odrzucona, jako nieodpowiadająca treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia. 7. Wykonawca jest zobowiązany do realizacji zamówienia samodzielnie. 8. Odbioru towaru u Zamawiającego dokonają wyznaczeni i upoważnieni pracownicy Zamawiającego. Odbiór powinien być potwierdzony przez upoważnionego pracownika Zamawiającego. Za dostarczoną żywność (w tym stan jakościowy) odpowiada Wykonawca do momentu zrealizowania zamówienia przez Zamawiającego. 9. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego. W takim przypadku Wykonawca winien przeliczyć wartość opakowania do gramatury podanej/wymaganej przez Zamawiającego. 10. Dostawa artykułów spożywczych obejmuje dostarczenie ich przez Wykonawcę własnym transportem do siedziby Zamawiającego oraz wniesienie towaru do pomieszczeń magazynowych w budynku Szkoły. Koszty i ryzyko transportu ponosi Wykonawca. 11. W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis „lub równoważny”(zgodnie z art. 29 ust.3 Pzp) gdy przedmiotu zamówienia nie można opisać za pomocą dostatecznie dokładnych określeń. Zamawiający może w opisie przedmiotu zamówienia zastosować znaki towarowe wraz z zapisem „lub równoważny”) Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych, nie pogorszonych. 12. Zamawiający dopuszcza przyjęcie innych, równoważnych artykułów spożywczych niż podane w formularzu cenowym, przy czym równoważne oznacza zastosowanie artykułów spożywczych nie gorszych niż podanych w formularzach cenowych. 13. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi: -Posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty, -Posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia, - Posiadać odpowiedni system przewożenia towarów – zachowanie rozdzielności transportu, - Posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu, - Muszą odpowiadać normom jakościowym a w przypadku warzyw i owoców świeżych muszą być klasy I, którą określa Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) Nr 543/2011 z dnia 7 czerwca 2011 r. ustanawiające szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady Europy (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw. 14. Transport oferowanych artykułów spożywczych musi odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności określonych przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2018 poz. 1541.) 15. Wykonawca dostarczy produkty spełniające wymagania, o których mowa w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. 2016, poz. 1154). 16. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi, atesty laboratoryjne. 17. Dostarczany towar winien być w oryginalnych opakowaniach producenta oznakowanych i zawierających informacje dotyczące min.: nazwy i adresu producenta lub nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia, ilości sztuk oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami. Opakowania winny być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. 18. Termin przydatności do spożycia artykułów spożywczych powinien być nie krótszy niż dwa miesiące od daty dostarczenia, z wyjątkiem mięsa, warzyw i owoców, jaj kurzych oraz mleka i produktów mleczarskich, które winny być dostarczane świeże. 19. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odmowy przyjęcia całej partii przedmiotu umowy lub odrzucenia jej części w przypadku, gdy w trakcie oceny wizualnej i organoleptycznej zostanie stwierdzona zła jakość produktów oraz będą widoczne uszkodzenia spowodowane niewłaściwym zabezpieczeniem produktów, złymi warunkami transportowymi lub niewłaściwym stanem higienicznym środków transportu przewożących przedmiot umowy. 20. Wykonawca jest obowiązany do uznania reklamacji wad ukrytych dostarczonych produktów i bezzwłocznej wymiany produktów wadliwych oraz uznania zwrotu produktów przeterminowanych lub nieświeżych. Wymiana na towar pełnowartościowy dokonana zostanie przez Wykonawcę w terminie nie dłuższym, niż podanym przez Wykonawcę w formularzu ofertowym, od telefonicznego lub osobistego zgłoszenia tego faktu przez Zamawiającego. 21. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odmowy przyjęcia partii przedmiotu umowy w przypadku niedotrzymania przez Wykonawcę określonego w umowie terminu realizacji partii artykułów. 22. Wykonawca w formularzu cenowym (dla określonej części) poda ceny jednostkowe brutto na poszczególne produkty żywnościowe oraz łączną wartość brutto zamówienia dla całej części dostawy. Okres niezmienności cen zaoferowanych przez Wykonawcę wynosi 30 dni od dnia podpisania umowy, a ceny poszczególnych pozycji, określone w formularzu cenowym mogą być aktualizowane co tydzień po ww. okresie (obniżone lub w przypadku znaczących zmian cen artykułów spożywczych i innych przekraczających 10% podanych wartości w formularzu cenowym podwyższone w związku z sezonowością i dostępnością produktów na rynku). Każdorazowa zmiana cen musi być udowodniona pisemnie przez Wykonawcę i uzgadniana z Zamawiającym oraz wymagać będzie jego akceptacji. 23. Jeżeli Dostawca (wykonawca) jest jednocześnie producentem wyrobów wędliniarskich, mięsnych i innych wymienionych we wszystkich zadaniach częściowych, posiada własne sklepy (stoiska) firmowe to jakość i gatunek dostarczanego asortymentu towarów przez wybranego w wyniku przedmiotowego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego Wykonawcę nie może odbiegać od towaru znajdującego się w sklepie. 24. W przypadku zwiększenia bądź ograniczenia ilości żywionych dzieci Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia bądź zmniejszenia ilości zamawianych towarów. Z tego tytułu Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie finansowe ani prawne.
Cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 1
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 tekst Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień , o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 Prawa zamówień publicznych. Zamówienia będą powtórzeniem tego samego rodzaju dostaw, zgodnych z przedmiotem zamówienia podstawowego, który został szczegółowo określony w SIWZ w załączniku od 5A do 5H oraz załączniku nr 6 do SIWZ - projekt umowy.
Data rozpoczecia 2019-02-06T00:00:00+01:00
Data zakonczenia 2020-02-05T00:00:00+01:00
Informacje na temat katalogow Wymaganym terminem wykonania zamówienia jest sukcesywne dostarczanie przedmiotu zamówienia w ilościach uzależnionych od bieżącego zapotrzebowania Zamawiającego przez okres od 06.02.2019 r. do 05.02.2020r.
Okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w tym zakresie
Informacje dodatkowe okreslenie warunkow -
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w tym zakresie
Sytuacja finansowa informacje dodatkowe -
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zdolność techniczna: dla części I W celu spełnienia powyższego warunku, Wykonawca zobowiązany jest wykazać wykonanie w okresie ostatnich 3 lat (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie) przed upływem terminu składania ofert przynajmniej jednej dostawy w zakresie określonym w przedmiocie zamówienia dla części I o wartości odpowiadającej składanej ofercie dla części I, z podaniem ich wartości, przedmiotu, daty i miejsca wykonania oraz podmiotu na rzecz którego dostawy zostały wykonane wraz z załączeniem dokumentów potwierdzających, że dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie. dla części II W celu spełnienia powyższego warunku, Wykonawca zobowiązany jest wykazać wykonanie w okresie ostatnich 3 lat (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie) przed upływem terminu składania ofert przynajmniej jednej dostawy w zakresie określonym w przedmiocie zamówienia dla części II o wartości odpowiadającej składanej ofercie dla części II, z podaniem ich wartości, przedmiotu, daty i miejsca wykonania oraz podmiotu na rzecz którego dostawy zostały wykonane wraz z załączeniem dokumentów potwierdzających, że dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie. dla części III W celu spełnienia powyższego warunku, Wykonawca zobowiązany jest wykazać wykonanie w okresie ostatnich 3 lat (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie) przed upływem terminu składania ofert przynajmniej jednej dostawy dostaw w zakresie określonym w przedmiocie zamówienia dla części III o wartości odpowiadającej składanej ofercie dla części III, z podaniem ich wartości, przedmiotu, daty i miejsca wykonania oraz podmiotu na rzecz którego dostawy zostały wykonane wraz z załączeniem dokumentów potwierdzających, że dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie. dla części IV W celu spełnienia powyższego warunku, Wykonawca zobowiązany jest wykazać wykonanie w okresie ostatnich 3 lat (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie) przed upływem terminu składania ofert przynajmniej jednej dostawy w zakresie określonym w przedmiocie zamówienia dla części IV o wartości odpowiadającej składanej ofercie dla części IV, z podaniem ich wartości, przedmiotu, daty i miejsca wykonania oraz podmiotu na rzecz którego dostawy zostały wykonane wraz z załączeniem dokumentów potwierdzających, że dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie. dla części V W celu spełnienia powyższego warunku, Wykonawca zobowiązany jest wykazać wykonanie w okresie ostatnich 3 lat (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie) przed upływem terminu składania ofert przynajmniej jednej dostawy w zakresie określonym w przedmiocie zamówienia dla części V o wartości odpowiadającej składanej ofercie dla części V, z podaniem ich wartości, przedmiotu, daty i miejsca wykonania oraz podmiotu na rzecz którego dostawy zostały wykonane wraz z załączeniem dokumentów potwierdzających, że dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie. dla części VI W celu spełnienia powyższego warunku, Wykonawca zobowiązany jest wykazać wykonanie w okresie ostatnich 3 lat (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie) przed upływem terminu składania ofert przynajmniej jednej dostawy w zakresie określonym w przedmiocie zamówienia dla części VI o wartości odpowiadającej składanej ofercie dla części VI, z podaniem ich wartości, przedmiotu, daty i miejsca wykonania oraz podmiotu na rzecz którego dostawy zostały wykonane wraz z załączeniem dokumentów potwierdzających, że dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie. dla części VII W celu spełnienia powyższego warunku, Wykonawca zobowiązany jest wykazać wykonanie w okresie ostatnich 3 lat (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie) przed upływem terminu składania ofert przynajmniej jednej dostawy w zakresie określonym w przedmiocie zamówienia dla części VII o wartości odpowiadającej składanej ofercie dla części VII, z podaniem ich wartości, przedmiotu, daty i miejsca wykonania oraz podmiotu na rzecz którego dostawy zostały wykonane wraz z załączeniem dokumentów potwierdzających, że dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie. dla części VIII W celu spełnienia powyższego warunku, Wykonawca zobowiązany jest wykazać wykonanie w okresie ostatnich 3 lat (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie) przed upływem terminu składania ofert przynajmniej jednej dostawy w zakresie określonym w przedmiocie zamówienia dla części VIII o wartości odpowiadającej składanej ofercie dla części VIII, z podaniem ich wartości, przedmiotu, daty i miejsca wykonania oraz podmiotu na rzecz którego dostawy zostały wykonane wraz z załączeniem dokumentów potwierdzających, że dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie.
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen 1. Odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy; 2. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o którym mowa w pkt 1 składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. 3. Dokument, o którym mowa w pkt 2 powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 4. Jeżeli w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt 1, zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby. Postanowienie pkt 3 stosuje się. 5. Oświadczenie wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do grupy kapitałowej.
Zakresie warunkow udzialu 1. wykaz wykonanych w okresie ostatnich 3 lat (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie) przed upływem terminu składania ofert przynajmniej jednej dostawy w zakresie określonym w przedmiocie zamówienia, o wartości odpowiadającej składanej ofercie dla danej części zamówienia z podaniem ich wartości, przedmiotu, daty i miejsca wykonania oraz podmiotu na rzecz którego dostawy zostały wykonane oraz załączeniem dokumentów potwierdzających, że dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie., przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów - inne dokumenty - Załącznik nr 4;
Zakresie kryteriow selekcji -
Wykaz potwierdzenie okolicznosci -
Inne dokumenty niewymienione 1. Wypełniony i podpisany załącznik nr 1 do SIWZ „Formularz oferty”, formularze cenowe na składaną część oferty – załączniki od 5A do 5H do SIWZ oraz oświadczenia wymagane postanowieniami punktu 8.1 IDW; 2. Pełnomocnictwo do reprezentowania wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, ewentualnie umowa o współdziałaniu, z której będzie wynikać przedmiotowe pełnomocnictwo (oryginał lub kopia potwierdzona za zgodność z oryginałem przez notariusza). Pełnomocnik może być ustanowiony do reprezentowania Wykonawców w postępowaniu albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy. 3. Pełnomocnictwo do podpisania oferty (oryginał lub kopia potwierdzona za zgodność z oryginałem przez osobę upoważnioną) względnie do podpisania innych dokumentów składanych wraz z ofertą, o ile uprawnienie do reprezentacji osoby podpisującej ofertę nie wynika z dokumentu rejestrowego załączonego do oferty. 4. Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy, przekaże Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 3 do SIWZ.
Wadium -
Przewiduje udzielenie zaliczek -
Zlozenie katalogow elektronicznych informacje dodatkowe -
Znaczenie warunkow wykonawcow -
Adres strony na ktorej bedzie prowadzona -
Elementy aukcji elektronicznej -
Informaje udostepnione wykonawcom -
Informaje przebiegu aukcji -
Warunki do licytacji -
Wykorzystanie sprzetu elektronicznego -
Wymagania dotyczace rejestracji wyk aukcja -
Warunki zamkniecia aukcji -
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst 1. Zamawiający zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy z 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity Dz.U. z 2018 r. poz. 1986). 2. Przewiduje możliwość dokonania zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie, której dokonano wyboru Wykonawcy w przypadku wystąpienia, co najmniej jednej z okoliczności wymienionych poniżej: 1) Zamawiający dopuszcza zmiany podyktowane zmianą powszechnie obowiązujących przepisów prawa, w zakresie mającym wpływ na realizację umowy, w tym zmiany ustawowej stawki VAT. Wartość należnego wynagrodzenia zostanie skorygowana o wartość należnego podatku poprzez dodanie do wartości netto wartości należnego podatku VAT, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa; 2) istotnych zmian w przepisach ustawowych i aktach wykonawczych związanych z przedmiotem zamówienia, które nastąpiły po dniu podpisania Umowy; 3) zaistnienia, po zawarciu umowy, przypadku siły wyższej, w miejscu realizacji umowy, przez którą, na potrzeby niniejszego warunku rozumieć należy zdarzenie zewnętrzne wobec łączącej Strony więzi prawnej: a) o charakterze niezależnym od Stron, b) którego strony nie mogły przewidzieć przed zawarciem umowy, c) którego nie można uniknąć ani któremu strony nie mogły zapobiec przy zachowaniu należytej staranności, d) której nie można przypisać drugiej stronie; Za siłę wyższą warunkującą zmianę umowy uważać się będzie w szczególności: powódź, pożar i inne klęski żywiołowe, zamieszki, strajki, ataki terrorystyczne, działania wojenne, nagłe załamania warunków atmosferycznych, promieniowanie lub skażenia; 4) zaistnienia okoliczności leżących po stronie Zamawiającego, w szczególności spowodowanych sytuacją finansową, zdolnościami płatniczymi lub warunkami organizacyjnymi lub decyzjami przełożonych, które nie były możliwe do przewidzenia w chwili zawarcia umowy – zmianie może ulec termin realizacji umowy. 5) gdy zaistnieje inna, niemożliwa do przewidzenia w momencie zawarcia umowy okoliczność prawna, ekonomiczna lub techniczna, za którą żadna ze Stron nie ponosi odpowiedzialności, skutkująca brakiem możliwości należytego wykonania umowy, zgodnie z SIWZ i umową. 6) konieczność wprowadzenia zmian wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy lub zmiany te są korzystne dla Zamawiającego. 3. Zamawiający przewiduje wprowadzenie zmian do postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie, której dokonano wyboru Wykonawcy, jeżeli zostały spełnione łącznie następujące warunki: 1) konieczność zmiany umowy spowodowana jest okolicznościami, których Zamawiający nie mógł przewidzieć, pomimo iż działa z należytą starannością, 2) wartość zmiany nie przekracza 50% wartości przedmiotu umowy określonej pierwotnie w umowie. 4. Zamawiający przewiduje wprowadzenie zmian do postanowień zawartej Umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie, której dokonano wyboru Wykonawcy, jeżeli dotychczasowego Wykonawcę ma zastąpić nowy wykonawca: 1) na podstawie postanowień umownych, które określają zakres tych zmian w szczególności możliwość zmiany wynagrodzenia wykonawcy i charakter oraz warunki wprowadzenia tych zmian, 2) w wyniku połączenia, podziału, przekształcenia, upadłości, restrukturyzacji lub nabycia dotychczasowego wykonawcy lub jego przedsiębiorstwa, o ile nowy wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, nie zachodzą wobec niego podstawy wykluczenia oraz nie pociąga to za sobą innych istotnych zmian umowy, 3) w wyniku przejęcia przez Zamawiającego zobowiązań Wykonawcy względem jego podwykonawców. 5. Zamawiający przewiduje wprowadzenie zmian do postanowień zawartej Umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie, której dokonano wyboru Wykonawcy, jeżeli zmiany, niezależnie od ich wartości, nie są istotne w rozumieniu art. 144 ust. 1e ustawy z 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity Dz.U. z 2018 r. poz. 1986) 6. Zamawiający przewiduje wprowadzenie zmian do postanowień zawartej Umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie, której dokonano wyboru Wykonawcy, jeżeli łączna wartość zmian jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity Dz.U. z 2018 r. poz. 1986)
IV 4 4 data 2019-01-09T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 09:00
IV 6 2 Powody -
IV 4 4 jezyki język polski
IV 4 5 okres 30
IV 6 6 1. Otwarcie ofert nastąpi w siedzibie Zamawiającego: Szkoła Podstawowa nr 2 im. Marii Skłodowskiej - Curie ul. 3 - go Stycznia 12 64 - 300 Nowy Tomyśl pokój 4, w dniu 09.01.2019 r. o godzinie 09:15 2. Otwarcie ofert jest jawne. 3. Niezwłocznie po otwarciu ofert Zamawiający zamieści na stronie sp2.nowytomysl.pl oraz www.bip.nowytomysl.pl informacje dotyczące: a) kwoty, jaką zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia; b) firm oraz adresów wykonawców, którzy złożyli oferty w terminie; c) ceny, terminu wykonania zamówienia, okresu gwarancji i warunków płatności zawartych w ofertach. 4. Postanowienia dotyczące przetwarzania danych osobowych: Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz.Urz. UE L 119 z 4.05.2016), zwanego dalej RODO, informujemy, że: 1.) Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Burmistrz Nowego Tomyśla z siedzibą w Nowym Tomyślu przy ul. Poznańskiej 33, 64-300 Nowy Tomyśl, tel. 61 44 26 610, email: urzad@nowytomysl.pl . 2.) W sprawach związanych z danymi osobowymi można kontaktować się z Inspektorem ochrony danych w Urzędzie Miejskim w Nowym Tomyślu pod adresem email: j.kimstacz@nowytomysl.pl lub pod numerem telefonu: 61 44 26 650. 3.) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO, bądź wykonania zadania realizowanego w interesie publicznym lub w ramach sprawowania władzy publicznej powierzonej Administratorowi, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. e RODO. 4.) W związku z przetwarzaniem danych w celu wskazanym powyżej, Pani/Pana dane osobowe mogą być udostępniane innym odbiorcom lub kategoriom odbiorców danych osobowych, którymi mogą być a) podmioty upoważnione do odbioru Pani/Pana danych osobowych na podstawie odpowiednich przepisów prawa; b) podmioty, które przetwarzają Pani/Pana dane osobowe w imieniu Administratora na podstawie zawartej umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych (tzw. podmioty przetwarzające). 5.) Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państw trzecich. 6.) Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji wskazanego powyżej celu przetwarzania, w tym również obowiązku archiwizacyjnego wynikającego z przepisów prawa. 7.) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, jakim jest w szczególności: a) przeprowadzenie postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, b) zawarcie i realizacja umowy z wyłonionym w niniejszym postępowaniu Wykonawcą, c) dokonanie rozliczenia i płatności związanych z realizacja umowy, d) przeprowadzenie ewentualnych postępowań kontrolnych i/lub audytu przez uprawnione podmioty. 8.) W związku z przetwarzaniem przez Administratora danych osobowych przysługuje Pani/Panu prawo: dostępu do treści danych, do sprostowania danych, do usunięcia danych, do ograniczenia przetwarzania danych, do przenoszenia danych, do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, przy czym realizacja tych praw musi być zgodna z przepisami prawa, na podstawie których odbywa się przetwarzanie danych oraz RODO, a także z zasadami wynikającymi z ustawy z dnia 14 czerwca 1960r. - Kodeks postępowania administracyjnego (Dz. U z 2018r. poz. 2096), czy archiwizacji. 9.) Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych. 10.) Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest: a) warunkiem prowadzenia sprawy w Urzędzie Miejskim w Nowym Tomyślu i wynika z przepisów prawa; b) dobrowolne, jednak niezbędne do załatwienia sprawy w Urzędzie Miejskim w Nowym Tomyślu. 11.) Pani/Pana dane nie będą poddawane zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym również profilowaniu. 1) Wykonawca, składając ofertę, wyraża zgodę na przetwarzanie przez Zamawiającego, uczestników postępowania oraz inne uprawnione podmioty danych osobowych w rozumieniu ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 10 maja 2018r. zawartych w ofercie oraz w załącznikach do niej. 2) Zamawiający informuje, że dane osobowe, o których mowa w ppkt 1) przetwarzane są w celu wypełnienia prawnie usprawiedliwionego celu, jakim jest w szczególności: a) Przeprowadzenie postępowania o udzielenie zamówienia publicznego znak sprawy – SP2.271.10.2018 – „ Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 2 im. Marii Skłodowskiej –Curie w Nowym Tomyślu.” b) Zawarcie i realizacja umowy z wyłonionym w niniejszym postępowaniu Wykonawcą, c) Dokonanie rozliczenia i płatności związanych z realizacja umowy, d) Przeprowadzenie ewentualnych postępowań kontrolnych i/lub audytu przez uprawnione podmioty.

Attchment

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa CZĘŚĆ nr 1 : NABIAŁ I PRODUKTY MLECZARSKIE
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15500000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-02-06T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2020-02-05T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 1 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy nabiału i produktów mleczarskich. Dostawa nabiału i produktów mleczarskich odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany do 2 dni od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy wynosi 5 razy w tygodniu. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik Nr 5 A
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa CZĘŚĆ nr 2 : PRODUKTY OGÓLNOSPOŻYWCZE
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-02-06T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2020-02-05T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 2 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy produktów ogólnospożywczych. Dostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany do 2 dni od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy wynosi 1 - 2 razy w tygodniu. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik Nr 5 B
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa CZĘŚĆ nr 3 : DRÓB I WOŁOWINA
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15112000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-02-06T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2020-02-05T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 3 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy drobiu i wołowiny. Dostawa drobiu i wołowiny odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy wynosi od 3 do 4 razy w tygodniu w godzinach od 7:00 do 12:00. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik Nr 5 C
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa CZĘŚĆ nr 4: MIĘSO I WĘDLINY
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15100000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-02-06T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2020-02-05T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 4 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy mięsa i wędlin. Dostawa mięsa i wędlin odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy wynosi od 3 do 4 razy w tygodniu w godzinach od 7:00 do 12:00. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik Nr 5 D
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa CZĘŚĆ nr 5 : WARZYWA I OWOCE ŚWIEŻE
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15300000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-02-06T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2020-02-05T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 5 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy świeżych warzyw i owoców. Dostawa owoców i warzyw odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni od daty złożenia zamówienia. Częstotliwość dostawy min. 2 razy w tygodniu w godz. od 7.00 do 10.30. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik Nr 5 E
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa CZĘŚĆ nr 6 : RYBY I MROŻONKI
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15200000-0
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-02-06T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2020-02-05T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 6 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy ryb i mrożonek. Dostawa ryb i mrożonek odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy 1 raz w tygodniu. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik Nr 5 F
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa CZĘŚĆ nr 7 : JAJA
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03142500-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-02-06T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2020-02-05T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 7 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy jaj. Dostawa świeżych jaj odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy 1 raz w tygodniu. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik Nr 5 G
  
Zalacznik czesc nr 8
Zalacznik nazwa CZĘŚĆ nr 8 : WYROBY GOTOWE
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-02-06T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2020-02-05T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 8 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy wyrobów gotowych. Dostawa wyrobów gotowych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy 1 raz w tygodniu. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik Nr 5 H
  

Criterion

Kryteria Cena brutto
Znaczenie 40,00
  
Kryteria Jakość
Znaczenie 60,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)