Dostawa artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Potulicach
Publication date | 2019-03-28 |
End date | 2019-04-10 00:00:00 |
Instytucja | Zakład Karny |
Miejscowość | Potulice |
Województwo | kujawsko-pomorskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 530643-N-2019 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158000006, 158500001, 159000007, 153300000 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia są: Dostawy artykułów spożywczych. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w formularzu cenowym nr 1, który stanowi załącznik do siwz dla poszczególnych grup od 1 do 6. Zał 1/1,1/2, 1/3, 1/ 4 1/5 i 1/6. 3. Kody CPV: Główne kody:15800000-6, 15600000-4, 15300000-1. Szczegółowe kody CPV: (15613000-8,15614100-6, 15620000-0, 15613380-5, 15831200-4, 15612100-2,1532000-7). 4. Ilości szacunkowe dostarczanych artykułów mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Zamawiający zastrzegają sobie prawo do nieodebrania całości zamówienia, z zastrzeżeniem, że ilość dostarczonego asortymentu nie będzie mniejsza niż 70 % wielkości całego zamówienia i z tego tytułu wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie finansowe lub prawne. 5. Miejsce, sposób, terminy dostaw oraz forma i termin płatności: 1) Dostawy artykułów przedmiotowych do magazynu Zamawiającego zlokalizowanego w Zakładzie Karnym w Potulicach. 2) Wykonawca dostarczać będzie artykuły na własny koszt, zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. 3) Realizacja dostaw do magazynu w uzgodnionych terminach, w godz. 7:00-11:00. 4. Artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Mają być świeże, o dobrym smaku, z odpowiednim okresem ważności do spożycia dla danego artykułu, w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które posiadają nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu. 5. Miejsce, sposób, terminy dostaw oraz forma i termin płatności. a) Realizacja dostaw artykułów spożywczych w uzgodnionych terminach do magazynu zlokalizowanego w Zakładzie Karnym w Potulicach, Al. Parkowa 1, w godz. 7:00-11:00, b) Termin płatności: 30 dni, forma płatności: przelew. 5. Zamawiający informuje, że nie jest czynnym płatnikiem podatku VAT. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 6dd77fdb-d6f3-4873-9595-e498f9c6fbd7 |
Biuletyn | 530643-N-2019 |
Zamawiajacy nazwa | Zakład Karny |
Regon | 31963500000000 |
Zamawiajacy adres ulica | Aleja Parkowa |
Zamawiajacy adres numer domu | 1 |
Zamawiajacy miejscowosc | Potulice |
Zamawiajacy kod pocztowy | 89-120 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | kujawsko-pomorskie |
Zamawiajacy telefon | 525 874 440 |
Zamawiajacy fax | 525 874 400 |
Zamawiajacy email | zp_potulice@sw.gov.pl |
Adres strony url | www.zp.sw.gov.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | Zakład Karny w Potulicach |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.zp.sw.gov.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | Zgodnie z zapisami SIWZ:Komunikacja miedzy Zamawiającym a wykonawcami odbywa się za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. – Prawo pocztowe (Dz. U. poz.1529 oraz z 2015 r. poz. 1830), osobiście, za pośrednictwem posłańca, faksem lub drogą elektroniczną - zastrzeżeniem pkt c. Forma pisemna zastrzeżona jest do złożenia oferty, oświadczeń lub dokumentów potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia, oświadczeń, pełnomocnictw, uzupełnień złożonych na wezwanie Zamawiającego, informacji dotyczącej zmiany lub wycofania oferty - w tym przypadku komunikacja miedzy Zamawiającym a wykonawcami odbywa się za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. – Prawo pocztowe (Dz. U. poz.1529 oraz z 2015 r. poz. 1830) lub osobiście lub za pośrednictwem posłańca. |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Zakład Karny w Potulicach ul. Al. Parkowa 1, 89-120 Potulice |
Nazwa nadana zamowieniu | Dostawa artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Potulicach |
Numer referencyjny | DKw.2232.6.2019.BR |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy | sześć |
Okreslenie przedmiotu | 1. Przedmiotem zamówienia są: Dostawy artykułów spożywczych. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w formularzu cenowym nr 1, który stanowi załącznik do siwz dla poszczególnych grup od 1 do 6. Zał 1/1,1/2, 1/3, 1/ 4 1/5 i 1/6. 3. Kody CPV: Główne kody:15800000-6, 15600000-4, 15300000-1. Szczegółowe kody CPV: (15613000-8,15614100-6, 15620000-0, 15613380-5, 15831200-4, 15612100-2,1532000-7). 4. Ilości szacunkowe dostarczanych artykułów mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Zamawiający zastrzegają sobie prawo do nieodebrania całości zamówienia, z zastrzeżeniem, że ilość dostarczonego asortymentu nie będzie mniejsza niż 70 % wielkości całego zamówienia i z tego tytułu wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie finansowe lub prawne. 5. Miejsce, sposób, terminy dostaw oraz forma i termin płatności: 1) Dostawy artykułów przedmiotowych do magazynu Zamawiającego zlokalizowanego w Zakładzie Karnym w Potulicach. 2) Wykonawca dostarczać będzie artykuły na własny koszt, zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. 3) Realizacja dostaw do magazynu w uzgodnionych terminach, w godz. 7:00-11:00. 4. Artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Mają być świeże, o dobrym smaku, z odpowiednim okresem ważności do spożycia dla danego artykułu, w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które posiadają nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu. 5. Miejsce, sposób, terminy dostaw oraz forma i termin płatności. a) Realizacja dostaw artykułów spożywczych w uzgodnionych terminach do magazynu zlokalizowanego w Zakładzie Karnym w Potulicach, Al. Parkowa 1, w godz. 7:00-11:00, b) Termin płatności: 30 dni, forma płatności: przelew. 5. Zamawiający informuje, że nie jest czynnym płatnikiem podatku VAT. |
Cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 26039845,00 |
Waluta calosc | PLN |
Okres w miesiacach | 12 |
Okreslenie warunkow | Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 4 | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | Wykonawca składa do oferty następujące dokumenty: 2. 1) podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (Załącznik nr 2 do siwz). 2. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia wykonawców z postępowania o udzielenie zamówienia, o których mowa w art. 24 ust. 1 i 24 ust 5 pkt 1) i pkt 4) ustawy Pzp, wykonawca składa do oferty następujące dokumenty: 1) podpisane oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia (Załącznik nr 2 do siwz). Informacje zawarte w oświadczeniach będą stanowić wstępne potwierdzenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu. Oświadczenia te Wykonawca składa zgodnie ze wzorami stanowiącymi Załącznik nr 2. 3. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia, w zakresie w jakim powołuje się na ich zasoby, warunków udziału w postępowaniu zamieszcza informację o tych podmiotach w oświadczeniach, o których mowa w pkt 1 i 2 tego rozdziału. 4. W celu potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 1 pkt 23) ustawy Pzp wykonawca zobowiązany jest złożyć oświadczenie o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, według wzoru stanowiącego Załącznik 3 do SIWZ. Wraz ze złożeniem oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Zgodnie z art. 4 pkt. 14 ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (t.j. Dz. U. z 2015 r. poz. 184 z późn. zm.) przez grupę kapitałową rozumie się wszystkich przedsiębiorców, którzy są kontrolowani w sposób bezpośredni lub pośredni przez jednego przedsiębiorcę, w tym również tego przedsiębiorcę. 5. Dokumenty składane na wezwanie Zamawiającego. Zamawiający przed udzieleniem zamówienia wezwie Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni terminie dokumentu: 1) aktualnego na dzień złożenia odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy pzp, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2) dokumentów dotyczących podmiotu trzeciego, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia, w zakresie, w jakim Wykonawca powołuje się na jego zasoby, warunków udziału w postępowaniu – jeżeli Wykonawca polega na zasobach podmiotu trzeciego. 6. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie oświadczenie to składa każdy z Wykonawców odrębnie. |
Zakresie warunkow udzialu | podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (Załącznik nr 2 do siwz). |
Zakresie kryteriow selekcji | Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie |
Wykaz potwierdzenie okolicznosci | Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | Zgodnie z wzorem umowy zapisanym w SIWZ: 1. Zgodnie z art. 144 Ustawy Pzp Zamawiający przewiduje zmianę zawartej umowy w stosunku do treści oferty Wykonawcy – na zasadach określonych we wzorze umowy. 2. Zmiany umowy nie dotyczą poprawienia błędów i oczywistych omyłek słownych, literowych i liczbowych, zmiany układu graficznego umowy lub numeracji jednostek redakcyjnych, nie powodujące zmiany celu i istoty umowy; 3. Zamawiający zastrzega jednocześnie, że zmiany postanowień umowy mogą być wprowadzone w razie zaistnienia okoliczności, o których mowa powyżej, jedynie po akceptacji zmian i wyrażeniu zgody na ich wprowadzenie Zamawiającego. 4. W przypadku gdy zmiany proponuje Wykonawca, warunkiem ich dokonania jest złożenie przez Wykonawcę wniosku zawierającego co najmniej: a) opis propozycji zmiany, b) uzasadnienie zmiany, 5. Wprowadzone zmiany postanowień zawartej umowy na realizację niniejszego zamówienia publicznego, wymagają podpisania przez strony aneksu do umowy. |
IV 6 1 srodki ochrony | W przypadku, gdy informacje zawarte w ofercie stanowią tajemnice przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, co do których wykonawca zastrzega, że nie mogą być udostępniane innym uczestnikom postępowania, muszą być oznaczone klauzulą: „Informacje stanowiące tajemnice przedsiębiorstwa w rozumieniu art. 11 ust. 4 ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r.o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz.U. z 2003 r. Nr 153, poz. 1503 ze zmianami)” i dołączone do oferty, zaleca się, aby były trwale, oddzielnie spięte. Zgodnie z tym przepisem przez tajemnicę przedsiębiorstwa rozumie się nieujawnione do wiadomości publicznej informacje techniczne, technologiczne, organizacyjne przedsiębiorstwa lub inne informacje posiadające wartość gospodarczą, co do których przedsiębiorca podjął niezbędne działania w celu zachowania ich poufności. Wykonawca zastrzegając tajemnicę przedsiębiorstwa powinien nie później niż w terminie składania ofert zastrzec, które informacje takie nie mogą być udostępnione i wykazać, że zastrzeżone informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa. Wykonawca nie może zastrzec informacji, o których mowa w art. 86 ust. 4 Pzp. |
IV 4 4 data | 2019-04-10T00:00:00+02:00 |
IV 4 4 godzina | 12:00 |
IV 4 4 jezyki | polski |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | Grupa 1 |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 97357,65 |
Waluta zal | PLN |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | 1) granulat sojowy – 1300 kg netto, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 15 kg netto, CPV 15890000-3,PN-ISO 5506:2002 2) herbata granulowana – 200 kg netto w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 25 kg netto, CPV 15863200-7, PN-ISO-3720:1997/Ap2:2006 3) kakao – 13 kg netto, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min.1 kg netto, CPV 15841000-5, PN -A-88103:1998 4) kawa zbożowa – 2100 kg netto, z prażonego żyta i cykorii, w pierwszym gatunku, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, pakowany w opakowaniach min. 25 kg netto, CPV 15862000-8, PN-A-94013:1998/Az1:2001 5) majeranek – 80 kg netto, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 1 kg netto, CPV 15893000-4, PN-86958:1997/Az1:2002 6) musztarda – 1700 kg netto, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 1 kg netto, CPV 15871250-1, PN - A- 86964:2002/Az1:2004 7) ocet spirytusowy 10 %– 770 l netto, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, w opakowaniach min. 0,5 L, CPV 15871110-8, PN-EN-13188:2002/AC:2003 8) pieprz czarny mielony – 230 kg netto, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 1 kg netto, CPV 15872100-2, PN-A-86965:1997/Az1:2002 9) przyprawa do zup w płynie typu maggi – 2080 l netto, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, pakowany w opakowaniach min. 0,5 L, CPV 15871270-7, PN-A-94052:1996 10) przyprawa do mięsa typu fix – 160 kg netto, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, pakowany w opakowaniach min. 2 kg netto, CPV 15871270-7, PN-A-86967:1998/Az1:2002 11) sól kuchenna jodowana warzona – 4200 kg netto, drobno mielona, pakowana w workach papierowych o wadze min. 25 kg netto z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, CPV 15872400-5, PN-C-84081-2:1998 12) miód naturalny – 90 kg netto, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych 25 g netto, CPV 15831600-8, PN-A-77626:1988 13) liść laurowy -50 kg netto, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze . W opakowaniach min. 1 kg netto, CPV 15870000-7, BN-67/3132-10 14) ziele angielskie- 48 kg netto, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 1 kg netto, CPV 15870000-7, BN-64/8132-14 15) kwasek cytrynowy spożywczy – 7 kg netto, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach max 1 kg netto, CPV 15870000-7, PN-A-79734:1981 16) czosnek suszony granulowany – 54 kg netto, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach max 1 kg netto, CPV 15872200-3, PN-A-86967:199 17) koperek suszony mielony – 40 kg netto, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach max. 1 kg netto, CPV 15893000-4, PN-63A-77603 18) papryka suszona słodka mielona – 40 kg netto, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach max. 1 kg netto, CPV 15870000-7, PN-A-86955:1:1997/Az1:2002 19) cynamon mielony – 8 kg netto, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach max. 1 kg netto, CPV 15870000-7, BN-68/8132-09 20) chrzan tarty – 500 kg netto, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 0,900 kg netto, CPV 15331400-1, PN-A-77806:1997 21) bazylia suszona mielona– 13 kg netto, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach max. 1 k g netto, CPV 15870000-7, PN-A-86959:1997/Az1:2002 22) oregano suszona mielona –12 kg netto, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach max. 1 kg netto, CPV 15870000-7, PN-A-86967:1998/Az1:2002 23) ketchup pikantny – 970 kg netto, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład),nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 1 kg netto, CPV15871230-5, PN-A-86951:2006 24) majonez – 830 kg netto, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład) nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach od 0,7-2kg netto, CPV 15871273-8, PN-A-86964:2002/Az1:2002 25) papryka konserwowa po wycieku – 1300 kg netto, papryka marynowana, ćwiartki, barwa jednolita w całej masie, papryka nie rozpadająca się, jędrna, opakowanie jednostkowe o wadze od 900 g do 5 kg, zapewniające właściwe cechy w okresie przydatności do spożycia, CPV 15332000-4, PN-A-77806:1997 26) kotlet sojowy – 720 kg netto, gramatura 1 szt 15-20gram w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 15 kg netto, CPV 15890000-3,PN-ISO 5506:2002 27) gałka muszkatołowa – 4 kg netto, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach max. 1 kg netto CPV 15872300-4, PN-A-86955:1:1997/Az1:2002 28) przyprawa fix do potraw chińskich – 7 kg netto, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, pakowany w opakowaniach min. 2 kg netto, CPV 15870000-7, PN-A-86967:1998/Az1:2002 29) groszek konserwowy – 810 kg netto, ziarna groszku luzem w zalewie konserwującej, ziarna całe, nieuszkodzone, zalewa barwy zielonej, opalizująca lub mętna z osadem na dnie opakowania, konsystencja miękka – wyrówna, smak i zapach – charakterystyczny dla groszku bez obcych zapachów i smaków, opakowanie jednostkowe o wadze od 400 g do 5 kg, zapewniające właściwe cechy w okresie przydatności do spożycia, CPV 15331400-1, PN – ISO 6540:2010 30) kukurydza konserwowa – 810 kg netto, ziarna młodej kukurydzy luzem w zalewie konserwującej, ziarna całe, nieuszkodzone, zalewa barwy żółtawej i żółta, opalizująca lub mętna z osadem na dnie opakowania, konsystencja miękka – wyrówna, smak i zapach – charakterystyczny dla kukurydzy bez obcych zapachów i smaków, opakowanie jednostkowe o wadze od 400 g do 5 kg, zapewniające właściwe cechy w okresie przydatności do spożycia, CPV 15331400-1, PN – ISO 6540:2010 31) leczo pieczarkowe – 3840 kg netto, zawierające w swym składzie pieczarki (nie mniej niż 10 %), koncentrat pomidorowy (nie mniej niż 10 %), cebula, papryka czerwona, marchew i inne warzywa cukier, przyprawy, konsystencja miękka – wyrówna, smak i zapach – charakterystyczny dla lecza, bez obcych zapachów i smaków, opakowania o wadze od 500 g do 5 kg, CPV 15331400-1, PN-A-86951 |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | Grupa 2 |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 17941,30 |
Waluta zal | PLN |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | 1) bulion jarzynowy sypki– 3000 kg netto, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto, CPV 15891500-5, PN – A – 94052:1996 2) zupa pieczarkowa sypka – 960 kg netto, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto , CPV 15891400-4, PN-A-75980:1997 3) żurek sypki – 860 kg netto, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto CPV15891400-4, PN-A-75980:1997 4) sos myśliwski sypki – 330 kg netto, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto, CPV 15871260-4, PN-A-86951:2006 5) sos pieczeniowy ciemny sypki – 430 kg netto, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto, CPV 15871260-4, PN-A-86951: 2006 6) bulion drobiowy sypki – 470 kg netto, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto, CPV 15891500-5, PN – A – 94052:1996 7) sos grzybowy sypki – 370 kg netto, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto, CPV 15871260-4, PN-A-94050 |
Zalacznik czesc nr | 3 |
Zalacznik nazwa | Grupa 3 |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15850000-1 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 33800,00 |
Waluta zal | PLN |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | 1)makaron (tzw. świderki) – 13000 kg netto, o swoistym dla danego rodzaju i formy wyglądzie, kształt właściwy dla danej formy, sporadycznie niewielkie zniekształcenia, dopuszczalne nieliczne pstrociny, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, w opakowaniach zbiorczych min. 10 kg netto, CPV 15851100-9, PN – A-74131:1999 |
Zalacznik czesc nr | 4 |
Zalacznik nazwa | Grupa 4 |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15900000-7 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 7624,50 |
Waluta zal | PLN |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | 1) woda mineralna niegazowana – 11730 l/7820 szt. x 1,5 l, w butelkach plastikowych 1,5 l, CPV 15981000-8, PN-Z-11001-2:1999 |
Zalacznik czesc nr | 5 |
Zalacznik nazwa | Grupa 5 |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15330000-0 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 45760,00 |
Waluta zal | PLN |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | 1) koncentrat pomidorowy 30% – 11000 kg netto, nomenklatura CPV: 15331427-6, Polska Norma: PN-A-77601:1975, koncentrat pomidorowy 30% w opakowaniach min. 1 kg netto |
Zalacznik czesc nr | 6 |
Zalacznik nazwa | Grupa 6 |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15330000-0 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 57915,00 |
Waluta zal | PLN |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | 1) marmolada wieloowocowa – 5100 kg netto, nomenklatura CPV: 15332230-5, PN-A-75103:1993, w opakowaniach min. 2 kg netto; 2) dżem brzoskwiniowy – 4600 kg netto, nomenklatura CPV: 15332296-5, PN-A-75100:1994/Az1:2000, w opakowaniach min. 2 kg netto; 3) dżem truskawkowy – 6000 kg netto, nomenklatura CPV: 15332296-5, PN-A-75100:1994/Az1:2000, w opakowaniach min. 2 kg netto |
Criterion
Kryteria | cena |
Znaczenie | 100,00 |