Dostawa żywności dla potrzeb kuchni Szpitala Powiatowego w Węgrowie
Publication date | 2019-04-30 |
End date | 2019-05-09 00:00:00 |
Instytucja | Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej |
Miejscowość | Węgrów |
Województwo | mazowieckie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 543250-N-2019 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 150000008 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności dla potrzeb kuchni Szpitala Powiatowego w Węgrowie w podziale na: mięsa, wędliny, drób nabiał, jaja kurze, ryby oraz artykuły ogólnospożywcze 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w Załączniku nr 2 Specyfikacji – Formularz cenowy. 3. Przedmiot zamówienia podzielony na 7 pakietów, z których każdy stanowi część zamówienia: Pakiet 1 – mięso, Pakiet 2 – wędliny, Pakiet 3 – drób, Pakiet 4 – nabiał, Pakiet 5 – jaja kurze, Pakiet 6 – ryby, Pakiet 7 – artykuły ogólnospożywcze . 4. Miejsce dostawy: Magazyn Żywnościowy Szpitala Powiatowego w Węgrowie, ul. Kościuszki 201. 5. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w danym pakiecie zostaną odrzucone. 6. Wymagania Zamawiającego 6.1. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar I klasy jakości, świeży, wysokiej jakości sensorycznej i mikrobiologicznej, odpowiadający normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski. 6.2. W/w. przedmiot zamówienia nie może wykazywać oznak nieświeżości, zepsucia. Ma być świeży, o dobrym smaku, zapachu charakterystycznym dla danego produktu oraz z odpowiednim okresem ważności do spożycia dla danego artykułu- nie później niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego artykułu spożywczego, w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które posiadają nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze. 6.3. Dostawa przedmiotu zamówienia odbywać się będzie: a) pakiet 1 (mięso), 2 (wędliny) i 3 (drób) – 8 razy w miesiącu (średnio 2 razy w tygodniu); b) pakiet 4 (nabiał) – codziennie do godziny 7:00 oprócz niedziel; c) pakiet 5 (jaja kurze) – raz w tygodniu; d) pakiet 6 (ryby) – raz w miesiącu; e) pakiet 7 (artykuły ogólnospożywcze) – raz w tygodniu. 6.4. Dotyczy pakietu VII: a) każdy artykuł żywnościowy, będący przedmiotem zamówienia publicznego musi posiadać fabryczne jednostkowe opakowanie; b) Wykonawca zapewnia, że dostarczane artykuły żywnościowe będą należytej jakości oraz będą dostarczane w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | bd1c3896-070e-4df0-b703-7400fb398242 |
Biuletyn | 543250-N-2019 |
Zamawiajacy nazwa | Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej |
Regon | 30462200000000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. Kościuszki |
Zamawiajacy adres numer domu | 15 |
Zamawiajacy miejscowosc | Węgrów |
Zamawiajacy kod pocztowy | 07-100 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | mazowieckie |
Zamawiajacy telefon | 257 922 833 |
Zamawiajacy fax | 257 922 833 |
Zamawiajacy email | zamowienia@spzoz-wegrow.home.pl |
Adres strony url | www.spzoz.wegrow.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 3 |
Czy dostep dokumentow zamowienia | 1 |
Dostep dokumentow zamowienia | www.spzoz.wegrow.pl |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.spzoz.wegrow.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | operator pocztowy |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej - Sekretariat, ul. Kościuszki 15, 07-100 Węgrów |
Nazwa nadana zamowieniu | Dostawa żywności dla potrzeb kuchni Szpitala Powiatowego w Węgrowie |
Numer referencyjny | ZP/ZY/6/19 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Okreslenie przedmiotu | 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności dla potrzeb kuchni Szpitala Powiatowego w Węgrowie w podziale na: mięsa, wędliny, drób nabiał, jaja kurze, ryby oraz artykuły ogólnospożywcze 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w Załączniku nr 2 Specyfikacji – Formularz cenowy. 3. Przedmiot zamówienia podzielony na 7 pakietów, z których każdy stanowi część zamówienia: Pakiet 1 – mięso, Pakiet 2 – wędliny, Pakiet 3 – drób, Pakiet 4 – nabiał, Pakiet 5 – jaja kurze, Pakiet 6 – ryby, Pakiet 7 – artykuły ogólnospożywcze . 4. Miejsce dostawy: Magazyn Żywnościowy Szpitala Powiatowego w Węgrowie, ul. Kościuszki 201. 5. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w danym pakiecie zostaną odrzucone. 6. Wymagania Zamawiającego 6.1. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar I klasy jakości, świeży, wysokiej jakości sensorycznej i mikrobiologicznej, odpowiadający normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski. 6.2. W/w. przedmiot zamówienia nie może wykazywać oznak nieświeżości, zepsucia. Ma być świeży, o dobrym smaku, zapachu charakterystycznym dla danego produktu oraz z odpowiednim okresem ważności do spożycia dla danego artykułu- nie później niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego artykułu spożywczego, w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które posiadają nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze. 6.3. Dostawa przedmiotu zamówienia odbywać się będzie: a) pakiet 1 (mięso), 2 (wędliny) i 3 (drób) – 8 razy w miesiącu (średnio 2 razy w tygodniu); b) pakiet 4 (nabiał) – codziennie do godziny 7:00 oprócz niedziel; c) pakiet 5 (jaja kurze) – raz w tygodniu; d) pakiet 6 (ryby) – raz w miesiącu; e) pakiet 7 (artykuły ogólnospożywcze) – raz w tygodniu. 6.4. Dotyczy pakietu VII: a) każdy artykuł żywnościowy, będący przedmiotem zamówienia publicznego musi posiadać fabryczne jednostkowe opakowanie; b) Wykonawca zapewnia, że dostarczane artykuły żywnościowe będą należytej jakości oraz będą dostarczane w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach. |
Cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Okres w miesiacach | 12 |
Okreslenie warunkow | Zamawiający dla warunków udziału w ww. postępowaniu nie określa szczegółowych wymagań, a za spełnienie warunków uzna złożenie Oświadczenia stanowiącego Załącznik nr 3 do SIWZ. |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający dla warunków udziału w ww. postępowaniu nie określa szczegółowych wymagań, a za spełnienie warunków uzna złożenie Oświadczenia stanowiącego Załącznik nr 3 do SIWZ. |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Zamawiający dla warunków udziału w ww. postępowaniu nie określa szczegółowych wymagań, a za spełnienie warunków uzna złożenie Oświadczenia stanowiącego Załącznik nr 3 do SIWZ. |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Zakresie warunkow udzialu | Zamawiający może wezwać Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym terminie nie krótszym niż 5 dni, terminie aktualnych na dzień złożenia oświadczeń i dokumentów potwierdzających okoliczności o których mowa w art.25 ust.1. |
Inne dokumenty niewymienione | 1. Sporządzony przez Wykonawcę, według wzoru stanowiącego Załącznik nr 1 do Specyfikacji, Formularz ofertowy, 2. Sporządzony przez Wykonawcę, według wzoru stanowiącego Załącznik nr 2 do Specyfikacji, Formularz cenowy, 3. Oświadczenie Wykonawcy wykazujące brak podstaw do wykluczenia, które stanowi Załącznik nr 3 do Specyfikacji. 3.1. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców oświadczenie składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających o zamówienie. 3.2. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnia – w zakresie w jakim powołuje się na zasoby – warunków udziału w postępowaniu składa także oświadczenie. 4. Dokument KRS lub CEDiG w celu weryfikacji osób uprawnionych do reprezentowania Wykonawcy, tym samym składania oświadczenia woli. 5. Oświadczenie dotyczące zaświadczenia Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej – Oświadczenie, że Wykonawca posiada zaświadczenie właściwej miejscowo Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej, że podlega stałemu jej nadzorowi lub oświadczenie, że nie dotyczy, według wzoru stanowiącego Załącznik nr 5 do Specyfikacji. 6. Oświadczenie dotyczące pracowników – Oświadczenie Wykonawcy, że do realizacji zamówienia będą dopuszczeni tylko pracownicy posiadający aktualne zaświadczenia lekarskie o posiadaniu badań przeprowadzonych na podstawie rozporządzenia Ministra Zdrowia z 18.12.2002r. w sprawie badań lekarskich do celów sanitarno-epidemiologicznych, lub oświadczenie, że nie dotyczy, według wzoru stanowiącego Załącznik nr 6 do Specyfikacji. 7. Oświadczenie dotyczące środków transportu – Oświadczenie Wykonawcy, że do realizacji zamówienia użyje środków transportu dopuszczonych do transportu żywności zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności lub oświadczenie, że nie dotyczy według wzoru stanowiącego Załącznik nr 7 do Specyfikacji 8. Oświadczenie HACCP – Oświadczenie potwierdzające, że Wykonawca posiada wdrożony system kontroli jakości HACCP lub oświadczenie, że nie dotyczy, według wzoru stanowiącego Załącznik nr 8 do Specyfikacji. 9. Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, które Wykonawca składa w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia przez Zamawiającego informacji o których mowa w art.86 ust. 5 , według wzoru stanowiącego Załącznik nr 4 do SIWZ; wraz ze złożeniem oświadczenia Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | 1. Istotne Postanowienia umowy, Zamawiający zawarł w projekcie umowy stanowiącym Załącznik nr 9 Specyfikacji. 2. Zamawiający przewiduje zmiany zawartej umowy. Katalog dopuszczonych zmian znajduje się w projekcie umowy. 3. Wszelkie zmiany zapisów umowy (w tym, zmiany istotne) winny być dokonywane w formie pisemnej (aneksu do umowy). |
IV 4 4 data | 2019-05-09T00:00:00+02:00 |
IV 4 4 godzina | 10:00 |
IV 4 4 jezyki | polski |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | Pakiet 1 |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | Mięso wieprzowe, cielęce, wołowe, kości wieprzowe, słonina, smalec - 12 pozycji |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | Pakiet 2 |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | Wędliny - 10 pozycji |
Zalacznik czesc nr | 3 |
Zalacznik nazwa | Pakiet 3 |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | Drób - 4 pozycje |
Zalacznik czesc nr | 4 |
Zalacznik nazwa | Pakiet 4 |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | Mleko, mleko w proszku, śmietana, jogurty, serki homogenizowane, sery, margaryna, masło mix - 14 pozycji |
Zalacznik czesc nr | 5 |
Zalacznik nazwa | Pakiet 5 |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | Jaja kurze spożywcze, kl I |
Zalacznik czesc nr | 6 |
Zalacznik nazwa | Pakiet 6 |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | Ryba mrożona, śledzie - 2 pozycje |
Zalacznik czesc nr | 7 |
Zalacznik nazwa | Pakiet 7 |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | Artykuły ogólnospożywcze - 62 pozycje |
Criterion
Kryteria | cena |
Znaczenie | 100,00 |